|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
dziewczyny ktore kupuja w rossmannie to czy ta gazetka jest dla Wszystkich i czy dla zarejestrowanych czy innych?
http://www.rossnet.pl/promocje |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zakorzenienie
|
Kochane, ja wrócę jeszcze do tych kocyków, bo jak się uwezmę....
![]() Kupujecie osobny do łóżeczka, osobny do wózka, czy będziecie zabierać na spacery ten z łóżeczka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
Dopadła mnie panika, że nie dam rady skompletować całej wyprawki dla Nińki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Zakorzenienie
|
... co za dzień ... przespałam prawie cały a mąż zrobił mi słodką niespodziankę .. to się pochwalę a może raz pochwalę jego ???
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to w połowie sierpnia chciałabym mieć wszystko skompletowane, a na koniec zostawić sobie łóżeczko i wózek.. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
Colds nic mi nie mów. Ja tez mam takie wrażenie, że zapomnę o czymś ważnym,.
![]() Konczi no spisał się Twój mężulek ![]()
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-06-09 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi dziewczyny, te doświadczone, jak to jest z tym pokarmem w cycu?
Jak ktoś karmi piersią, później chce przestać, to jak zatrzymać? ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie wszystko już mam, poza laktatorem właśnie. ![]() Konczita, fajny torcik. ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-06-09 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie przeraża cały temat karmienia, laktacji.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
Colds ja właśnie odhaczam co kupuje, ale na razie to kupuje wszystko tylko nie to co na liście
![]() Nie martw się laktacją. Poradzisz sobie. najważniejsze to właśnei isęv nie stresowac, bo wtedy wydaje Ci się, że wszystko co robisz to źle ![]()
#4123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba tez nie ... i jeszcze karmienie ... kurcze nic nie wiem na ten temat i jestem tu sama - aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
![]() |
#4125 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I też staram się odłożyć pieniądze na szczepionki!!!na pewno rotawirusy,pneumokoki,men ingokoki i te szczepionki skojarzone,które też są płatne. Tu wyjaśniam: TYPY SZCZEPIONEK Wyróżniamy szczepionki pojedyncze – uodparniające przeciw jednej chorobie oraz szczepionki skojarzone – chroniące jednocześnie przed kilkoma schorzeniami. W jednej strzykawce może być nawet pięć różnych szczepionek. Dzięki szczepionkom skojarzonym dziecko zamiast kilku ukłuć, otrzymuje tylko jedno, a tym samym unika bólu i stresu związanego z zabiegiem. Według zaleceń Programu Szczepień Ochronnych, niemowlę powinno otrzymać 3-4 szczepionki podczas jednej wizyty. Aby złagodzić bolesne doznania związane z iniekcją stosuje się szczepionki skojarzone, czyli takie, które chronią przed kilkoma chorobami np. błonicą, tężcem, krztuścem, polio oraz zakażeniami wywoływanymi przez bakterie. Cytat:
I gdy mąż kazał dać mi tego cycka dziecku,to go wyprosiłam z domu. Następnego dnia synuś już łatwiej się z tym pogodził.Tak przez tydzień,potem zrezygnowaliśmy z wieczornego i był spokój,tylko moje cycki...nie wiem,jak one to wytrzymały.Oczywiście musiałam trochę sama odciągać pokarm laktatorem,ale były twarde...ale podobały mi się ![]() DOBREJ NOCY KOCHANE!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-06-09 o 20:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje pierwsze pytanie wysunęło się właśnie z tego, że rozmawiałam ze znajomą i ona sama karmiła piersią tylko 2tygodnie. Wspomniała mi o tym abym miała mm. Tak na wszelki wypadek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Wtajemniczenie
|
a co znaczy mm????
|
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zadomowienie
|
#4130 |
Zakorzenienie
|
A mi sie humor o 16 poprawił bo palnełam żeby iśc na spacer i lody a mój chłop nie miał nic przeciwko i zaraz był gotowy do wyjścia
![]() Konczi ![]() ![]() Co tak straszycie tym karmieniem cyckowym bo zaczynam sie martwić ![]() Aż takie to nieprzyjemne jest?? Co do wyprawki to sie nie martwie bo zakupy idą pełną parą a gdybym nie zdążyła albo zapomniała to męża wyśle lub poprosze mamę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
Iwoncia, spokojnie, niektórym karmienie piersią przychodzi łatwo.
Colds, najważniejsze to pozytywne myślenie. Będzie dobrze. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przynajmniej ja nie miałam w zamiarze wprowadzania żadnego zamętu ![]() Po prostu martwię się, że nie dam sobie rady.. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
Czy też nie uważam, że matka karmiąca piersią jest lepsza od takiej, która nie karmi, nieważne z jakiego powodu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Zakorzenienie
|
Kobietki jakoś damy radę karmić. Najwazniejsze to się nie poddawać i modlić się o szczęście do logicznej położnej.
![]() Zgadzam się z Wami w 100 % Ponawiam moje pytanie o wanienke profilowaną ![]()
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-06-09 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | ||||
Zakorzenienie
|
Z trudem, ale nadrobiłam...
Gratulacje ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34583889] a w ogóle to my dzisiaj wkraczamy w 27 tydzień ![]() i konczi widziałam że tez więc gratulejszyn ![]() Choco Tobie również ![]() Cytat:
![]() I wielkie gratki z powodu samochodu ![]() pochwalisz się jaki? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kupiłam tylko do koloru i będzie musiało wystarczyć, chyba, że coś mi się odmieni jeszcze... A my dziś 29 tc zaczynamy i od dziś mam za zadanie liczenie ruchów Maleńkiej i zapisywanie godziny, kiedy poruszy się 10 raz. O ile wczoraj szalała, dziś o wiele spokojniejsza. Choć tych ruchów już conajmniej 30 naliczyłam (po 10 każdego dnia można skończyć liczenie, według tej książeczki z wykresem, którą dostałam od gina). coraz bardziej martwi mnie to ucho... we wtorek wizyta u jednego z lepszych laryngologów w mieście (do polikliniki nie udało mi się zapisać, tzn udało za ... 8 mcy!). palców, patyczków ani nic innego do ucha nie pcham, a tu nie wiadomo skąd zaskakuje mnie krew.... niedobrze.. oby ten lekarz faktycznie był dobry i coś poradził... Trzymajcie kciuki
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-06-09 o 21:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się do tego nastawiam bardzo pozytywnie. Polecam szkołę rodzenia, tam ładnie wytłumaczą jak podawać pierś. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zadomowienie
|
No tak.. już po 22 a ja wcinam penne carbonara
![]() mam w tej ciąży faze na makarony więc tym bardziej dziw że nie przybywa mi nic a nic na wadze. no ale nic to. Samochodu zdjęcie zrobię jutro, może uda mi sie zrobić co by sąiedzi nie widzieli :P bo jeszcze pomyślą że sobie chce w ramke w domu oprawic :P
![]() |
#4138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A raczej nie bede spała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Wtajemniczenie
|
ja jak narazie niczego sie nie boje bo to nic nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
Ojeju dziewczyny jak będziecie się tak stresować, to na pewno pojawią się problemy!
![]() Ja oczekuję karmienia jako czegoś cudownego, ale wiem że trzeba trochę pracy na początku włożyć, żeby potem szło z górki ![]() A poród, no cóż... Idę do szkoły rodzenia, będę miała swoją położną i robię wszystko żeby się oswoić i przygotować (np. oglądam krwawe filmiki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.