|
|
#1771 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
ostatnio obejrzałam osławiony Cannibal Holocaust. Dla mnie 5/10. Średni. Sceny zabijania zwirząt - masakra. Zwłaszcza 2 pierwsze. Jak na film, który ma ponad 30 lat to naprawdę jest całkiem nieźle zrobiony. Przyznam, że nastawiałam się na straszneijsze sceny jak chodzi o znęcanie się nad ludźmi, natomiast wcale nie było tak źle. Są co prawda 2 czy 3 sceny gwałtu, które są średnio smaczne (piszę, bo wiem, że niektóre z Was to rusza). Dla mnie całkiem przeciętny, ale może po prostu za duże były moje oczekiwania względem tego filmu
|
#1772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale to bardziej kryminał.
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Oglądałam dzisiaj Wrong Turn 4 (2011). Nie polecam. Absurdy mnożyły się jeden za drugim.
Za to polecę jeszcze raz Szepty (2011). Już pisałam o tym filmie w wątku o ostatnio obejrzanych filmach. To nawet nie tyle horror, ale dramat z elementami horroru. Momentami się wzruszyłam, bać się raczej nie bałam. Ale cała treść mnie urzekła i muzyka Czytałam też, że wiele osób pisało o filmie ''Ostatni dom po lewej'' (2009) - również polecam. Bardzo dobrze się oglądało, nie nudziłam się ani przez chwilę. 8/10 Bez litości (2010) - jak dla mnie bardzo brutalny, ale również godny polecenia. Te trzy wyżej wymienione filmy oceniam bardzo wysoko. 9/10 Body of Water (2011) kino skandynawskie i też warto obejrzeć. Podobnie jak ''Szepty'' ma to ''coś'' - ten klimat. I ciekawą treść. Lubię takie filmy z rodzinną historią w tle spowitą tajemniczością i nutką grozy. 7/10 Megan is Missing (2011) - Dwa okropne momenty - dwie sceny, których nie mogłam zapomnieć, bo stały mi przed oczami. Treść porażająca; po prostu się bałam, nawet jeśli ktoś napisze, że poza tymi momentami nie było straszne, ja się bałam. 7/10 Zna ktoś może jakieś filmy podobne do "Ostatni dom po lewej''?
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-06-09 o 00:31 |
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do "Wrong Turn" to się zgadzam, żadna część mnie nie porwała. "Ostatni dom po lewej" potwierdzam,że rewelacyjny. Jeśli nie widziałaś "Borderland-droga do piekła" i "Wolf Creek" to również polecam. Mało znane filmy,ale mi zostały w pamięci, a naprawdę sporo thrillerów i horrorów już widziałam. Podobny jest "Eden lake",ale moim zdaniem gorszy. "Bez litości" nie był zły, ale mnie nie zachwycił. A o "Megan is missing" nie słyszałam, ale dzięki Tobie obejrzę.
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tych filmów nie widziałam, ale dzięki za polecenie, na pewno obejrzę. Eden Lake właśnie obejrzałam i rzeczywiście gorszy niż ''Ostatni dom po lewej'' - nie lubię za bardzo filmów, gdzie wygrywają źli bohaterowie. Poza tym wiele absuradlanych sytuacji. Np gdyby ta babka pobiegła po pomoc zamiast spać w lesie o mogliby przeżyć.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-06-09 o 11:56 |
|
|
|
|
#1776 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
) ale przed zjawiskiem zawartym w filmie nie zawsze. Film poraża dlatego, że jest realistyczny.
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam, naprawdę ma klimat
|
|
#1778 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę o więcej informacji, co jest w tym filme takiego porazającego? Nie moge się doczekać, kiedy obejrzę.
|
|
|
|
#1779 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Takie informacje jak coś to na priv, żadnych spoilerów tutaj na forum. :P
|
#1781 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1782 | |
|
Buc
|
Cytat:
spoilery można ale na biało. ![]() oglądałam dziś słodkich snów, hiszpański thriller reżysera rec'ów. film wart polecenia, może nie trzyma jakoś niesamowicie w napięciu aczkolwiek ogląda się dobrze i na pewno nie nudzi.
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli jesteś wrażliwa na mocne sceny typu osoby po torturachto coś się na pewno porazi. Tak jak i cała treść - tak jak napisała Nightmare666 - straszne, bo może przydarzyć się każdemu. Więcej nie napiszę, sama obejrzyj.
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
można podać informacje bez spoilerowania. Film jest zlepkiem nagrań z kamerek (nie każdy lubi filmy kręcone w ten sposób), oczywiście są to scenki kręcone przez aktorów a nie prawdziwe, film jest oparty na faktach autentycznych i dotyczy intymnej sfery każdego z nas. Nie ma tam żadnych duchów, domyślam się o jakie sceny chodzi dziewczynom także faktycznie na pewno nie zjesz sobie popcornu w trakcie tego filmu. Dla mnie najtrudniejsza była końcówka. Warto obejrzeć ten film.
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam Wolf Creek i jak dla mnie to dosyć słaby. Ale ja lubię takie filmy, gdzie chociaż część bohaterów przeżywa albo zło zostaje ukarane - tak jak w ''Ostatnim domu po lewej''.. Póki co jeszcze z żaden z oglądanych filmów mu nie dokazał, oceniam go b. wysoko.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-06-09 o 22:42 |
|
|
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj oglądałam "Kobietę w czerni". Dobry film dla tych, którzy lubią filmy z klimatem, ale nie lubią się bardzo bać. Czyli takich jak ja.
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie jestem po obejrzeniu filmu "Megan is missing" poleconego tu przez jedną dziewczynę i ciężko będzie mi teraz zasnąć. Początek nie był ekscytujący, ale te ostatnie 20 minut to siedziałam z przyspieszonym biciem serca. W głowie mi się to nie mieści. Zaraz sobie jeszcze trochę poczytam o tej historii.
|
#1789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To poważny i mocny dramat, pod thriller też ciężko go podciągnąć. Generalnie polecam, bo jest specyficzny i tematyka też niestandardowa - dziewczyna, która czuje się chłopakiem zaczyna żyć jako Brandon i wplata się w życie małego miasteczka. Na dodatek film oparty na faktach. |
|
|
|
|
#1790 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#1791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Mi właśnie napiprojekt wyszukał napisy.
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Też oglądałam Megan is Missing i bardzo mi się podobał (o ile tak to można nazwać) i podobnie jak Wy, miałam później problemy z zaśnięciem itp.
Chyba najbardziej przerażające jest to, że jest tak bardzo realistyczny... Ostatnio oglądaliśmy z TŻtem Szepty i mogę śmiało polecić
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.filmweb.pl/film/Syvälle+salattu-2011-580383
Oceny ma raczej słabe i faktycznie na kolana nie powala, ale mi się podobał pomysł na historię i klimat. Chociaż można było to rozegrać trochę inaczej, bo momentami jest troszkę nudny.
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam 'Megan is missing' skoro tak dużo tu było o nim ostatnio wspomniane. Mimo, że było tam duzo ich pogawedek, mnie to jakos nie wynudzilo,ot takie infantylne gadki. A jesli chodzi o te powiedzmy 25 minut przed koncem - spodziewałam sie naprawde mocnego uderzenia. Fakt faktem mam teraz 2 sceny w glowie, ale sadze ze nie zaważy to np na moim snie. No i racja - film jest straszny rpzez to, że w sumie jest to historia ktora moze sie w dzisiejszych czasach oprzytafic kazdemu. Juz nie mowie o nawet spotykaniu sie z kim przez neta, ale nawet na glupiej dyskotece mozemy poznac jakiegos zwyrola.No i na dodatek tera ztyle tych zaginionych osob... Generalnie film nie jest arcydzielem ale daje do myslenia.
Swoja drogą : ile dajecie lat temu Joshowi? bo wiadomo, rowiesnikiem ich to on na bank nie byl ;D Edytowane przez ghana Czas edycji: 2012-06-13 o 01:19 |
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
na nagraniu na kamerce był ktoś starszy obstawiam wiek 35-40 chociaż mogło być różnie.
co do odczuć na temat filmu, ja nie lubię kręcenia filmów w ten sposób dlatego ani rec: ani bleir with project mnie nie przestraszył czy jakoś nie zapadł mi mega w pamięć, natomiast megan is missing dzięki temu zyskał chyba wymiar jeszcze większej autentyczności, żadnej niepotrzebnej akcji czy jakichś dramatów tylko wstawiona ta fotka z internetu ze strony dla fetyszystów. Wszystko w dobrym smaku bo np. przy scenie gwałtu czy zakopywania żywcem jest właśnie wszystko schowane, sama twarz lub same głosy to chyba bardziej działa na podświadomość i "przeraża" w takim stopniu nie, że boimy się jak na typowym horrorze tylko boimy się, że to mogło się stać nam/siostrze/koleżance/mamie/córce i czasem w najmniej oczekiwanym momencie mamy takie myśli. Nie oszukujmy się moja mama jak nie wracałam do domu na noc pewnie miała podobne myśli, pewnie dlatego tak się stresowała. Próbowałam znaleźć źródło i prawdziwą historię tego filmu, ale mi się nie udało gdybyście miały jakieś dobre źródło to prosiłabym o linka.
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno na youtube jest też ten autentyczny zapis z monitoringu,ale szukałam i nie mogłam znaleźć.
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za link, właśnie szukałam czegoś takiego, ten film w tym momencie stał się jeszcze bardziej przerażający bo realny do granic możliwości.
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
a oglądałyście 'Musimy porozmawiać o Kevinie'? Ja właśnie zasysam i jestem ciekawa, jakie jest o nim Wasze zdanie nim sama przystąpię do oglądania jutro lub pojutrze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

Ale to bardziej kryminał.