Żony 2009 cz.XXXIII - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 07:57   #2221
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2009 cz.XXXIII

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
My dalej w dwupaku a na dzisiaj mialam tp
Ja mialam dzisiaj usg maly wazy juz ponad 3700g serduszko slicznie bije , lozysko i wody plodowe wporzadku , podpieli mnie tez pod KTG skurczy brak .. Gin sprawdzil rozwarcie dalej 2-3cm szyjka miekka jak to gin powiedzial " wszystko super gotowe do staru tylko czekac az maly zacznie akcje" No i zapytal co z wywolaniem ja mowie ze myslalam o piatku a on ze radzilby mi wczesniej bo z malego juz klocek a wiadomo ze teraz szybko przybiera na wadze w czwartek go nie ma w srode mu nie pasowalo. Takze jesli maly sam nie zdecyduje sie wyjsc do poniedzialku , mamy przyjechac we wtorek do szpitala na 6:30 rano i zaczna wywolywac ... Ale mam jednak nadzieje ze maly sam zdarzy wyjsc do tego czasu np w poniedzialek
żabciu to duży Twój synuś...
ale mój mąż i mój brat też rodzili się ok. 4kg... ja natomiast 2900 i też bym wolała aby moje przyszłe dziecie tyle ważyło
ale pocieszę Cię http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...l?ticai d=1e98f 5,8 kg

A najwięcej w historii ważyło dziecko (które przeżyło) 10,21 kg w roku 1955 :P

Baju
no pompa jak nie wiem...

a co do meczu, to ja podobnie jak Ktosia - pierwsza połowa super - ale jak strzelili tego gola, to już powoli zaczęli sobie odpuszczać...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-06-09 o 09:15
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:33   #2222
baja_86
Zakorzenienie

bzyczka, ktosia, martucha mąż ślicznie dziękuje
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:42   #2223
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam dzisiaj usg maly wazy juz ponad 3700g serduszko slicznie bije , lozysko i wody plodowe wporzadku , podpieli mnie tez pod KTG skurczy brak .. Gin sprawdzil rozwarcie dalej 2-3cm szyjka miekka jak to gin powiedzial " wszystko super gotowe do staru tylko czekac az maly zacznie akcje" No i zapytal co z wywolaniem ja mowie ze myslalam o piatku a on ze radzilby mi wczesniej bo z malego juz klocek a wiadomo ze teraz szybko przybiera na wadze w czwartek go nie ma w srode mu nie pasowalo. Takze jesli maly sam nie zdecyduje sie wyjsc do poniedzialku , mamy przyjechac we wtorek do szpitala na 6:30 rano i zaczna wywolywac ... Ale mam jednak nadzieje ze maly sam zdarzy wyjsc do tego czasu np w poniedzialek
Dominik wychodź już! Mama, tata i wizażowe ciocie na Ciebie czekają!
Trzymam kciuki, żeby akcja się ruszyła sama!

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dziękuję za życzenia dla Wu

Bajulko twój mąż tez dziś świetuje bo oni przeca z jednego dnia dużo zdrówka

my jutro jednak mamy impreze urodzinową, znajomi sie sami zorganizowali i przychodza do nas jutro na mecz potrugalia niemcy, ja niby mam ni nie robić oni wszystko mają miło, acz nie widzę tego nie widzę

a jak mecz, fajnie acz miałam nadzieję na więcej
choć sędzia nieźle kartkami dzielił...

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

oooooo zgadzam sie
gdzieś przeczytałam fajny komentarz -
graliśmy jak nigdy a daliśmy ciała jak zawsze
choć dla Tytonia ogromne brawa, pewnie się chopok nie spodziewał że w ogóle na euro zagra a tu taki zonk, i na szybko.. a dał rade
Tytoń bardzo chciał zagrać, nie mógł się trochę pogodzić z tym, że nie wytypowali go do pierwszego składu, a teraz udowodnił, że mu sie to należy. Tak czy siak, w meczu z Rosją gra, bo Szczęsny kibluje za kartkę.
Impreza będzie fajna, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
ale mój mąż i mój brat też rodzili się ok. 4kg... ja natomiast 2900 i też bym wolała aby moje przyszłe dziecie tyle ważyło

A najwięcej w historii ważyło dziecko (które przeżyło) 10,21 kg w roku 1955 :P

Baju
no pompa jak nie wiem...

a co do meczu, to ja podobnie jak Ktosia - pierwsza połowa super - ale jak strzelili tego gola, to już powoli zaczęli sobie odpuszczać...
Marcelina ważyła 2900, ale szczerze mówiąc nie mam porównania więc nie wiem, czy lżej się rodzi mniejsze dziecko, czy to już tak boli, że generalnie jest wszystko jedno

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
bzyczka, ktosia, martucha mąż ślicznie dziękuje

Dzień dobry!

Szukam sobie miejsca dziś, mąż wybył na cały dzień, a ja zostanę z Marceliną sama
Stary 2012-06-09, 09:53   #2224
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:05   #2225
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Tytoń bardzo chciał zagrać, nie mógł się trochę pogodzić z tym, że nie wytypowali go do pierwszego składu, a teraz udowodnił, że mu sie to należy. Tak czy siak, w meczu z Rosją gra, bo Szczęsny kibluje za kartkę.

Marcelina ważyła 2900, ale szczerze mówiąc nie mam porównania więc nie wiem, czy lżej się rodzi mniejsze dziecko, czy to już tak boli, że generalnie jest wszystko jedno
A ja przed chwilą w tv słyszałam tekst "To pokazuje, że Tytoń nie szkodzi, chyba że Grecji"

Ja byłam pierwsza i mnie mama urodziła "normalnie" a brata przez vacuum a do tego podczas porodu złamał mu się obojczyk... więc sądzę, że to ma znaczenie
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:22   #2226
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-06-09, 10:40   #2227
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Rosiaczku a masz malowaną na biało czy srebrną??? ja myslalam o takiej
http://allegro.pl/gimi-rozciagana-su...385624569.html
i nei wiem czy ona tez nie bedzie sie kurna rdzewiec
choc jak patrze na ceny... no to juz nie jest suszarka za 3 dychy...

tu mam 28 metrów linek do rozłozenia
a mi zawsze brakuje miejsca...

u nas meksyk nie spie drugą noc... Tuśka miała w czwartek i wczoraj temperature ryczy o byle co w nocy nie spi... a jak spi to przytulona do mnie a wlasciwie uwieszona na mnie usnełam nad ranem

maz miał byc dzis w domu ale....... kolega zadzwoni ze mu sie na trasie gdzies pod kaliszem auto zepsuło z babcia w srodku i zeby go zholowac:/
no to pojechał....

meksyk

do tego wstałam rano boli mnie glowa bola mnie miesnie i gardło
pieknie

Bajuś Matrus najlepszego dla mężulków

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:48   #2228
kliwia
Zakorzenienie

anika ja mam zwykla suszarke malowana na bialo za 60zl i jest ok, nie poobijala sie nie podpryskiwala i nie zaszla rdza
ale tez marzy mi sie cos innego,ale jeszcze doskonalej nie znalazlam. najbardziej to mi sie marzy balkon.
ta co pokazalas to drogawa troche, nie warta chyba 200zl
A srebrne do mnie nie przemawiaja

zeby ida malej??

zuzka odmawia jedzenia, tez jej ida zeby.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:54   #2229
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

Właśnie piekę biszkopt z kaczych jaj. Ciekawe czy w moim dziurawym piekarniku wyjdzie, czy opadnie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:58   #2230
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-06-09, 11:19   #2231
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
pewno tak, ale zapowidziało sie 10 osób, plus 6 w róznych godzinach, w szczycie będzie nasz 16...
dobrze ze pat u rodziców

Cytat:
Treść usunięta
poleciałaś
i ty podobno nie ironiczna

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
dziękuję
uściski sił dla was
ja suszarę mam zwykłą lidlową metalową poemaliowaną i jest ok

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc

Właśnie piekę biszkopt z kaczych jaj. Ciekawe czy w moim dziurawym piekarniku wyjdzie, czy opadnie
z kaczych?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Treść usunięta
bo vieleda jest dobra
Stary 2012-06-09, 12:29   #2232
bzyczka1
Zakorzenienie

My mamy zwykłą, białą suszarkę już 3 rok, za 20 zł w biedronce i nic nie zardzewiała. Jeden drut odpadł ale tak to jest jak się zimowy mundur męża wiesza on waży z 3 kg

Żabciu a mi się wydaje że już pod koniec dzieciaczki mniej przybierają. Malo tego to dzieci po terminie już nawet tracą na wadze bo łożysko się zużywa i już nie dostarcza tylu składników i dziecko pobiera z tego co już ma ale trzymam kciuki by usg się myliło co do wagi wiesz zawsze jest ten margines 400g a to bardzo dużo Mi gin na dotyk mówił że Lila to średniaczek no i taka wyszła no i kciuki oczywiście tez za to by Dominik sam zechciał wyjść

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:36   #2233
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Kliwuś tak wlasnie przypiszczam ze to zęby
bo strasznie drapie sie po dząsłach i jak nigdy gryzie palce - swoje oczywiscie.

no i w czwartek do południa głowa ciepła, po poludniu juz gile do pasa wieczorem temp juz byla 37,9 i wrzask przez cala noc w piatek poszlam do pracy i mama z nią była i mowiła ze cały czas na rekach tylko jak na podłoge mama ja dawała to wrzask jesc nic nie chce wczoraj po poludniu troche lepiej ale temp 37,7 w nocy spała do 23 ppotem wrzask i tak do rana z rana troszke pospałysmy a teraz niby wszystko ok ...
zdurniec można:/

laski czyli co nie inwestowacw az tak drogą

no moja potwornie pordzewiała i sie pogieła........ tylko ze moja przewaznie na dworze stoi.... moze dlatego tak pordzewiala tam gdzie poodpryskiwala emalia....

Stary 2012-06-09, 15:07   #2234
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
A ja przed chwilą w tv słyszałam tekst "To pokazuje, że Tytoń nie szkodzi, chyba że Grecji"

Ja byłam pierwsza i mnie mama urodziła "normalnie" a brata przez vacuum a do tego podczas porodu złamał mu się obojczyk... więc sądzę, że to ma znaczenie
Być może, nie wiem, bo porównania nie mam. Choć profilaktycznie mam nadzieję, ze druga dzidzia duża nie będzie

Cytat:
Treść usunięta

Cytat:
(...)
u nas meksyk nie spie drugą noc... Tuśka miała w czwartek i wczoraj temperature ryczy o byle co w nocy nie spi... a jak spi to przytulona do mnie a wlasciwie uwieszona na mnie usnełam nad ranem

maz miał byc dzis w domu ale....... kolega zadzwoni ze mu sie na trasie gdzies pod kaliszem auto zepsuło z babcia w srodku i zeby go zholowac:/
no to pojechał....

meksyk

pieknie

Współczuję przebojów z Natalią. Może to zęby albo kurcze trzydniówka U nas przy zębach jest spokój, ale przy trzydniówce był sajgon z darciem się, niespaniem w nocy, wiszeniem na rękach itp.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
pewno tak, ale zapowidziało sie 10 osób, plus 6 w róznych godzinach, w szczycie będzie nasz 16...
dobrze ze pat u rodziców

(...)
A jak sie czujesz? Już całkiem dobrze?
Będzie super!

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
My mamy zwykłą, białą suszarkę już 3 rok, za 20 zł w biedronce i nic nie zardzewiała. Jeden drut odpadł ale tak to jest jak się zimowy mundur męża wiesza on waży z 3 kg

Żabciu a mi się wydaje że już pod koniec dzieciaczki mniej przybierają. Malo tego to dzieci po terminie już nawet tracą na wadze bo łożysko się zużywa i już nie dostarcza tylu składników i dziecko pobiera z tego co już ma ale trzymam kciuki by usg się myliło co do wagi wiesz zawsze jest ten margines 400g a to bardzo dużo Mi gin na dotyk mówił że Lila to średniaczek no i taka wyszła no i kciuki oczywiście tez za to by Dominik sam zechciał wyjść
Też mi się tak wydaje

Wyprasowałam 3 miliardy ton ubrań padam na twarz. Męża jeszcze nie ma
Stary 2012-06-09, 15:42   #2235
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marta na kaczych. Małżon przyniósł od kolegi, wiec próbuje. Biszkopt yszedł żółciutki i miękki, ale nie urósł nawet cm. Ale to dlatego, ze mam dziurawy piekarnik i delikatny biszkopt sie nie udaje Ale to nic kupiłam truskawki, potraktowałam ubijaczką do ziemniaków wymieszała z galaretką i bedzie co ugryźć

Ktosiu ja tez sie chyba za sprzątanko zabiorę

Agatka jest już z nami
Stary 2012-06-09, 15:56   #2236
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Być może, nie wiem, bo porównania nie mam. Choć profilaktycznie mam nadzieję, ze druga dzidzia duża nie będzie

Współczuję przebojów z Natalią. Może to zęby albo kurcze trzydniówka U nas przy zębach jest spokój, ale przy trzydniówce był sajgon z darciem się, niespaniem w nocy, wiszeniem na rękach itp.

Będzie super!

Też mi się tak wydaje

Wyprasowałam 3 miliardy ton ubrań padam na twarz. Męża jeszcze nie ma

nie wiem slonce od wczoraj na buzi ma takie krwawe kropeczki - na policzkach i na czole...

Stary 2012-06-09, 17:52   #2237
martucha84
Zakorzenienie

wszystko przygotowane na wieczór
młody sprzedany na noc dziadkom,
mam 2 godziny na przerobienie się z kopciuszka w księżniczkę

a że cuda wymagają czasu...
zabieram się do pracy

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:

Będzie super!
ja super, 8 gripeksów w jeden dzień postawiło na nogi

Cytat:
Marta na kaczych. Małżon przyniósł od kolegi, wiec próbuje. Biszkopt yszedł żółciutki i miękki, ale nie urósł nawet cm. Ale to dlatego, ze mam dziurawy piekarnik i delikatny biszkopt sie nie udaje Ale to nic kupiłam truskawki, potraktowałam ubijaczką do ziemniaków wymieszała z galaretką i bedzie co ugryźć

Ktosiu ja tez sie chyba za sprzątanko zabiorę
o kaczkowych nie słyszałam ale super
Stary 2012-06-09, 19:02   #2238
india83
Zakorzenienie

Cytat:
zabciu a więc trzymam kciuki aby mały sam wystartował

Cytat:
Czesc

z kaczych??niby jajo jak jajo i nie powinno byc ró znicy, ale mimo wszystko wydaje mi sie to obrzydliwe

u nas wczoraj było fajnie... dzis co prawda spałam do 13, ale spoko jestem juz zregenerowana. zdazyłam wstac a u nas w ogródku na nowo się zaczeło... tzn prcentowali sie tylko chłopacy na szczescie towarzysto juz sie rozeszło i mozemy cieszyc sie błogim sobotnim lenistwem
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 19:36   #2239
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

India u mnie leżały juz chyba z tydzień, no i wyszperałam na necie, ze najlepsze do pieczenia. Jajko to jajko troche wieksze jak kurze

Agatka jest już z nami
Stary 2012-06-09, 20:12   #2240
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
...
No kawal chlopa Jezu 10kg? wspolczuje kobiecie!!

Cytat:
Dominik wychodź już! Mama, tata i wizażowe ciocie na Ciebie czekają!
Trzymam kciuki, żeby akcja się ruszyła sama!
Miejmy nadzieje ze Dominik poslucha ciocie ktosie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
zabciu a więc trzymam kciuki aby mały sam wystartował
dziekuje bardzo

My dalej w dwupaku .. a tu zaczal Nam sie ... 41 tydzien

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 20:14   #2241
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zabcia ja urodziłam w 41 tygodniu 3 dni po terminie Może weźmiesz ze mnie przykład

Anika ja polecam suszarkę teleskopową.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 20:16   #2242
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabcia ja urodziłam w 41 tygodniu 3 dni po terminie Może weźmiesz ze mnie przykład
.
A wiesz ... ze bardzo chetnie, tylko to juz pasuje z Dominikiem sie dogadywac juz Ale mam nadzieje ze jutro czy w poniedzialek sie zacznie samo

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-06-09, 20:18   #2243
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz ... ze bardzo chetnie, tylko to juz pasuje z Dominikiem sie dogadywac juz Ale mam nadzieje ze jutro czy w poniedzialek sie zacznie samo
To mu powiedz, że jak chce brać przykład z Majki to jutro powinien zacząć się pchać na świat a w poniedziałek być już Wami

ewentualnie czekoladą go przekupię

Stary 2012-06-09, 20:20   #2244
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
To mu powiedz, że jak chce brać przykład z Majki to jutro powinien zacząć się pchać na świat a w poniedziałek być już Wami

ewentualnie czekoladą go przekupię
Zaraz mu to kazanie strzele , moze sie poslucha ciotki

Ale czekolada z orzechami mam rozumiec?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-06-09, 20:29   #2245
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz mu to kazanie strzele , moze sie poslucha ciotki

Ale czekolada z orzechami mam rozumiec?
No ba, może być i z orzechami Choć na Majka nawet czekolada nie działał

A nie masz jakoś większego apetytu czy coś?? Bo ja tego dnia co zaczęłam rodzić, to jadłam jakby to była moja ostatnia wieczerza

Stary 2012-06-09, 22:33   #2246
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
No ba, może być i z orzechami Choć na Majka nawet czekolada nie działał

A nie masz jakoś większego apetytu czy coś?? Bo ja tego dnia co zaczęłam rodzić, to jadłam jakby to była moja ostatnia wieczerza
moja była, wielkanocna wieczerza
o 20 jeszcze wrypałam michaszków pełno

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 00:31   #2247
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
moja była, wielkanocna wieczerza
o 20 jeszcze wrypałam michaszków pełno
u mnie ostatnim posiłkiem był kubełek z KFC. Całą ciążę nic takiego nie jadłam a akurat rodzice z Warszawy wrócili i mi kupili bo po ginie pojechaliśmy do nich

Stary 2012-06-10, 08:39   #2248
india83
Zakorzenienie

dzien dobry

ale dziś piekna pogoda się zapowiada. Byc moze w ostatni dzien urlopu troszkę sie opalę, bo bladzioch ze mnie niesamowity
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 10:58   #2249
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Rosiaczku a masz malowaną na biało czy srebrną??? ja myslalam o takiej
http://allegro.pl/gimi-rozciagana-su...385624569.html
i nei wiem czy ona tez nie bedzie sie kurna rdzewiec
choc jak patrze na ceny... no to juz nie jest suszarka za 3 dychy...

tu mam 28 metrów linek do rozłozenia
a mi zawsze brakuje miejsca...

no to pojechał....

meksyk

pieknie

Dziękuje w imieniu męża. Co to się dzieje z Natalka? oby wszystko szybko wróciło do normalności
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 11:19   #2250
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie ostatnim posiłkiem był kubełek z KFC. Całą ciążę nic takiego nie jadłam a akurat rodzice z Warszawy wrócili i mi kupili bo po ginie pojechaliśmy do nich

nie no to ty mnie pobiłaś w wieczerzy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości