Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 16:52   #64231
natalcia250
sentimental animal

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

kupiłam olejek z BD na rozstępy do włosów ofc
tylko myślałam, że będzie tańszy, jak szampon, mam nadzieję, że efekty zrekompensują cenę
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 16:54   #64232
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
kupiłam olejek z BD na rozstępy do włosów ofc
tylko myślałam, że będzie tańszy, jak szampon, mam nadzieję, że efekty zrekompensują cenę
pewnie różowy, bo on droższy jest
ale powiem Ci, że efekty są. bardzo dobrze się sprawuje w połączeniu z isaną babassu
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 17:28   #64233
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Ann, dopiero teraz zauważyłam, że to Ty wynalazłaś ten żel Jak będę w Opo, to się do Lidla przejdę, a co, skoro polecasz
Ja już go kupiłam I teraz...hm... mam trzy żele do włosów

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 17:33   #64234
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja samych mrożących mam chyba 5
Stary 2012-06-09, 17:34   #64235
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja samych mrożących mam chyba 5
Chatul, a co Ty z nimi robisz? Jesz???

Stary 2012-06-09, 17:37   #64236
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Chatul, a co Ty z nimi robisz? Jesz???
Om nom nom Idealne na ciepłe dni. Mrożą jak należy

A tak serio, to ja 150 ml zużywam w ~10 dni... Dlatego robię zapasy, jak dorwę gdzieś te żele w cenie promocyjnej (teraz w SP są za ~7,70).
Stary 2012-06-09, 17:38   #64237
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

A tak serio, to ja 150 ml zużywam w ~10 dni... Dlatego robię zapasy, jak dorwę gdzieś te żele w cenie promocyjnej (teraz w SP są za ~7,70).
Hahahahaha

To szybko zużywasz, rzeczywiście.

Stary 2012-06-09, 19:01   #64238
hahihehy
Rozeznanie

możecie bić. tak się wkurzyłam na moje włosy (spinki, gumki i wsuwki się zsuwają momentalnie), że je wyprostowałam. i od razu było lepiej

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 19:19   #64239
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:

o kurcze, to dużo zużywasz

ja do stylizacji nic nie uzywam
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 20:02   #64240
anjaa31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
możecie bić. tak się wkurzyłam na moje włosy (spinki, gumki i wsuwki się zsuwają momentalnie), że je wyprostowałam. i od razu było lepiej
Eh często tak mam
Kochane, ostatnio strasznie zaniedbałam cały proces pielęgnacji. Zaczęłam pracę, doszły egzaminy i się poddałam. Kupiłam w biegu bez sprawdzania składów (znam tylko nazwy niektórych silikonów) "jakieś" odżywki, np. Isana intensywnie pielegnującą, która, jak się później okazało, jest niezgodna z cg Jednak mam silne postanowienie poprawy i muszę nadrobić zaległości. Chcę wybrać się na zakupy włosowe, ale nie wiem, co mogę kupić poza Isaną z babassu i alterrą Przeglądam wątek z zanalizowanymi kosmetykami, ale tam oprócz tych znanych i powszechnie używanych (isana, bd, alterra, joanna z miodem) nie ma nic zgodnego z cg. Używacie czegoś jeszcze? Czy lepiej kupić co znane?
Dodam jeszcze, że przy którymś obszernym wpisie o cg są linki do produktów do mycia, odżywiania, stylizacji, ale niestety albo są źle podlinkowane, albo kosmetyki już niedostępne. Być może źle szukam ;/ Ale gdybyście napisały, czego jeszcze używacie, byłoby miło i na pewno byłoby to pomocne nie tylko dla mnie
Stary 2012-06-09, 20:37   #64241
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez anjaa31 Pokaż wiadomość
Chcę wybrać się na zakupy włosowe, ale nie wiem, co mogę kupić poza Isaną z babassu i alterrą
Eeee, jest jeszcze sporo kosmetykow zgodnych z cg, poszukaj.
Polecam garniera awokado i karite (żółte opakowanie), pamiętam, że kilka fructisów też jest zgodnych z cg, biovax, kallos (nie wszystkie)
Cytat:
Dodam jeszcze, że przy którymś obszernym wpisie o cg są linki do produktów do mycia, odżywiania, stylizacji, ale niestety albo są źle podlinkowane, albo kosmetyki już niedostępne. Być może źle szukam ;/
Mogłabyś podać linki? Kiedy wróci Eloe, poprawi. Czasem zdarza się, że link jest niewłaściwy.

Cytat:
Ale gdybyście napisały, czego jeszcze używacie, byłoby miło i na pewno byłoby to pomocne nie tylko dla mnie
patrz: codziennik, dziennik - tam masz wszystko.

Codziennie prawie ktoś pisze czego używa, wystarczy trochę poszukać i poczytać

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 20:41   #64242
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
odkrylam wreszcie winowajce : olej kokosowy nie sluzy mi, ale w inny sposob niz to sie czesto opisuje. Zwykle pisze sie o tym, ze powoduje puch i siano, u mnie jest odwrotnie, nie domywa sie z wlosow i wygladam jakbym miala wiecznie tluste, oklapniete wlosy. Trace tez skret. Nadal wiec to swiadczyc moze o wysokiej porowatosci?
Moje reagują na kokosa w identyczny sposób, a już myślałam że wszystkie włosy lubią kokosa tylko nie moje I cały czas uważam że moje włosy mają wysoką porowatość.

Poza tym, dziś się uspokoiłam. Myślałam że mam duże problemy ze skórą głowy- ostatnimi czasy męczyłam ją sls-em, myślałam że się łuszczy i jest jak tarka...a w końcu odkryłam, że absolutnie na całej głowie rośnie mi mini jeżyk, normalnie ostre mini igiełki. Dziś dałam "obmacać" moje odkrycie rodzinie- wszyscy potwierdzili - to są włosy!
Może dla niektórych to normalka, ale dla mnie to pierwszy raz;-) Taki jeżyk! Oby tylko wyrósł na kręconego;-)
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 20:50   #64243
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Przeglądam wątek z zanalizowanymi kosmetykami, ale tam oprócz tych znanych i powszechnie używanych (isana, bd, alterra, joanna z miodem) nie ma nic zgodnego z cg. Używacie czegoś jeszcze? Czy lepiej kupić co znane?
na blogu Małgosi byłaś? jeden czy dwa błędne linki się znajdą, ale większość hula
Stary 2012-06-09, 20:59   #64244
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Stasiek: a może już najadły się kokosa i więcej nie chcą? Odstaw na jakiś czas, potem spróbuj znowu Ja jestem wysoko porowata i nigdy nie próbowałam kokosa, bo mam uczulenie, ale moje włosy uwielbiają słonecznikowy, taki zwykły, kuchenny (najlepiej zmieszany z odżywką)
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
To samo miałam pisać - wygląda jak kiedy moje się przejedzą kokosem

U mnie na wsi nie ma Jaśminów Dobrze że są Wispole

Mam potężną chcicę na olej z orzechów włoskich
moze sie przejadly kokosem, w kazdym razie sa na odwyku, moze za jakis czas sprobuje znowu

Ajrisz, nowy olej zawsze sie przyda! ja dzisiaj kupilam sobie mieszanke, ostatnio sluza mi bardzo mieszanki olejow:

Tisserand ENERGY REVIVE BODY MASSAGE OIL (100ml)

Sesamum indicum (sesame) seed oil, moringa pterygosperma (moringa) seed oil, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, citrus aurantium bergamia (bergamot) peel oil, citrus paradisi (grapefruit) peel oil, citrus aurantifolia (lime) oil, citrus aurantium (orange) oil, citrus aurantium (petitgrain) leaf oil, cupressus sempervirens (cypress oil), coriandrum sativum (coriander) oil, juniperis communis (juniper) berry oil, tocopherol (vitamin E), limonene*, linalool*, geraniol*, citral*.

i wreszcie udalo mi sie dostac gabke do koka donuta, jestem przeszczesliwa cale 1,50 euro
Stary 2012-06-09, 20:59   #64245
anjaa31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

Mogłabyś podać linki? Kiedy wróci Eloe, poprawi. Czasem zdarza się, że link jest niewłaściwy.

patrz: codziennik, dziennik - tam masz wszystko.
Słońce, nie mogę teraz znaleźć tego wątku. Wizaż obszernym jest. Ale jeśli na niego trafię, dam znać.
Codziennik! Fakt! Muszę chyba sobie schować linki do tych tematów w "ulubionych", żeby ciągle nie błądzić
Dzięki
Stary 2012-06-09, 21:03   #64246
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Słońce, nie mogę teraz znaleźć tego wątku. Wizaż obszernym jest. Ale jeśli na niego trafię, dam znać.
ok
Cytat:
Codziennik! Fakt! Muszę chyba sobie schować linki do tych tematów w "ulubionych", żeby ciągle nie błądzić
Dzięki
Z czasem z zamkniętymi oczami będziesz wiedziała co gdzie i jak

Stary 2012-06-09, 21:06   #64247
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Dzięki
może włącz sobie subskrypcję na górze wątku masz narzędzia

codziennik jest extra- podglądam zestawy i PACZE u siebie na efekt

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 21:10   #64248
natalcia250
sentimental animal

hmm, myślałam ostatnio nad jakąś nową metodą reanimacji. aktualnie rano moczę włosy ręką tak mniej więcej od nad-ucha, harmonijkuję, wgniatam Artiste fioletową, znowu harmonijkuję i czekam na wyschnięcie. no właśnie, ostatnio włosy schną mi coraz dłużej i zastanawiam się nad jakąś szybszą metodą. na razie wypróbowałam tak: ugniatanie suchych włosów żelem - masakra, psikanki - za słabe, żel lniany - zero efektu. jakieś propozycje?:pros i:
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 21:13   #64249
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
na razie wypróbowałam tak: ugniatanie suchych włosów żelem - masakra, psikanki - za słabe, żel lniany - zero efektu. jakieś propozycje?:pros i:
To może mokrą dłonią nałóż troszkę żelu?
Albo wieczorem lekko zwilż włosy na to żel i spać. Rano odgnieć sucharki.

Stary 2012-06-09, 21:48   #64250
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lulaluna Pokaż wiadomość
Szsz!
A co cię tak załatwiło? Tzn przez co miałaś włosy jak nasilikowane? Pewnie by mi teraz pomogło;-)
Ale u mnie to długo trwało - nie dasz rady powtórzyć tego jednym strzałem. Nawilżałam włosy intensywnie, olejowałam, po myciu płukałam octem - zmieniła mi się porowatość, co do mnie nie od razu dotarło. Wdrukowane miałam, że mam suche włosy o dużej porowatości - a już takich nie miałam, tylko ciągle na nie coś nakładałam, co sprawiało takie wrażenie - a to żele, a to olej babassu. Kroplą, która przebrała miarkę, była maska supernawilżająca na wzór Ajriszowo-Eloe (opisywałam ją w wątku). Maska była świetna, włosy były naprawdę nawilżone, miękkie, sypkie, jedwabiste, gładkie, no i bez skrętu (całkiem proste też nie były). Efekt mi nie odpowiadał, bo włosów wyglądało na dramatycznie mało. Żadne dotychczasowe zabiegi stylizacyjne się nie sprawdzały, żel się ich nie trzymał, wyglądały jak ugniecione na siłę, nadawały się tylko do spięcia - spinki i gumki się zsuwały.
Nie mam gęstych włosów, ale każdy z osobna jest dość gruby, więc takie super nawilżenie dla włosów tego niepotrzebujących dało taki efekt.
Dołożyła się do tego henna (nie planowałam kłaść na całość, miała być tylko na odrost, ale sporo zostało, więc nałożyłam na długość też). Maskę nałożyłam między innymi po to, żeby chronić włosy przed przesuszem po hennie - tylko że żadnego suszu nie było, po hennie już miałam gładkie, niewymagające rozczesania, nawilżone włosy, nawet to mi nie dało do myślenia

Opisuję to jeszcze raz ku nauce (i trochę w ramach pokuty ), nasze włosy się zmieniają i trzeba się im dokładnie przyglądać

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
U mnie jest ich mnóstwo i wpadłam na genialny pomysł: kupię i wyślę ci Ziaję z jojobą (kosztuje około 5 złotych) a ty mi różową Artiste z keratyną Co ty na to?
Dobrze

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
W Rossmannach ani Naturach chyba ich nie uświadczysz... Ja moją dostałam w drogerii Jaśmin - to jest sieć drogerii, nie wiem czy u Ciebie są. Pewnie generalnie w mniejszych drogeriach, takich osiedlówkach musiałabyś poszukać
O widzisz, zawsze zapominam o Jasminach. Ale mam je trochę nie po drodze, a Aleksandra proponuje, że mi przyśle
A jak u Ciebie, Claudiiin ta odżywka na dłuższą metę się sprawdza? Nigdy nie miałam nic z parafiną, oprócz masła do ciała

Cytat:
TYLKO TRZY? Ja boję się policzyć
Powinnam jakiś odwyk przeprowadzić, a już na listę wprowadziłam ten z Lidla (wczoraj tu pisałam, że w końcu spodobały mi się moje włosy bez żadnego stylizatora, no ale co szkodzi spróbować, prawda? )

Dziś nie wytrzymałam i wypróbowałam ten żel z Simply (on żadnej nazwy nie ma, wczoraj o nim pisałam). Miły, delikatny, neutralny zapach, gładka niezbyt gęsta konsystencja (jak bielenda graffiti), nałożyłam niewiele - powiedzmy pól małej łyżeczki, na włosy spryskane ekstraktem z Green Pharmacy, odgniótł się do miękkości. Zdjęcia - przed odgnieceniem, i po spacerze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012 06 09 żel bezbarwny.jpg (55,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012 06 09 żel bezbarwny po.jpg (38,8 KB, 37 załadowań)
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 21:56   #64251
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Przytulcie mnie Mam dziś dzień typu: mam brzydkie włosy, cerę i jestem gruba Kumulacja
E tam, jakoś Ci nie wierzę
Stary 2012-06-09, 22:08   #64252
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Ale u mnie to długo trwało - nie dasz rady powtórzyć tego jednym strzałem. Nawilżałam włosy intensywnie, olejowałam, po myciu płukałam octem - zmieniła mi się porowatość, co do mnie nie od razu dotarło. Wdrukowane miałam, że mam suche włosy o dużej porowatości - a już takich nie miałam, tylko ciągle na nie coś nakładałam, co sprawiało takie wrażenie - a to żele, a to olej babassu. Kroplą, która przebrała miarkę, była maska supernawilżająca na wzór Ajriszowo-Eloe (opisywałam ją w wątku). Maska była świetna, włosy były naprawdę nawilżone, miękkie, sypkie, jedwabiste, gładkie, no i bez skrętu (całkiem proste też nie były). Efekt mi nie odpowiadał, bo włosów wyglądało na dramatycznie mało. Żadne dotychczasowe zabiegi stylizacyjne się nie sprawdzały, żel się ich nie trzymał, wyglądały jak ugniecione na siłę, nadawały się tylko do spięcia - spinki i gumki się zsuwały.
Nie mam gęstych włosów, ale każdy z osobna jest dość gruby, więc takie super nawilżenie dla włosów tego niepotrzebujących dało taki efekt.
Dołożyła się do tego henna (nie planowałam kłaść na całość, miała być tylko na odrost, ale sporo zostało, więc nałożyłam na długość też). Maskę nałożyłam między innymi po to, żeby chronić włosy przed przesuszem po hennie - tylko że żadnego suszu nie było, po hennie już miałam gładkie, niewymagające rozczesania, nawilżone włosy, nawet to mi nie dało do myślenia

Opisuję to jeszcze raz ku nauce (i trochę w ramach pokuty ), nasze włosy się zmieniają i trzeba się im dokładnie przyglądać
Dzięki, że mi tak wszystko opisałaś
Ale ja swoje włosy potrafię załatwić jednym strzałem, tak jak tym żelem. Myślę, że to dlatego że są mega cienkie. Tak je załatwiłam że teraz odżywkę tigi (odżywka do spłukiwania), której kiedyś spłukana kropelka robiła im efekt ulizania, tłuszczu i prostownicy, teraz piją jako b/s, proszą o jeszcze i się po niej kręcą. Ba kręcą się po maśle shea i je piją! a nie tak dawno wyglądałabym po nim jak z tłustym łbem. Normalnie moje włosy cierpią na kompulsywne obżarstwo.

Teraz rozumiem czemu dziewczyny mają takie kolekcje kosmetyków- trzeba być przygotowanym na wszystko Muszę sobie skompletować włosową apteczkę

Twoje włosy są super! I taaakie długie, zazdraszam;-) Piękny kolor, matka natura, henna? Jak henna to proszę o namiary;-)
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 22:11   #64253
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

TYLKO TRZY? Ja boję się policzyć
Powinnam jakiś odwyk przeprowadzić, a już na listę wprowadziłam ten z Lidla (wczoraj tu pisałam, że w końcu spodobały mi się moje włosy bez żadnego stylizatora, no ale co szkodzi spróbować, prawda? )
AAaaaaa! Nie mogę z Wami. Ja muszę posadzić mojego męża przed monitor i niech Was czyta - może zrozumie, że ze mną jeszcze nie jest tak najgorzej i następnym razem nie wypomni mi tych trzech żeli do włosów stojących na półce. Żebyście widziały, jak ja się musiałam dzisiaj gęsto tłumaczyć przed nim

Stary 2012-06-09, 22:31   #64254
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
I jak i jak?

Cytat:

Ja się boję, że tej jednej tubki mrożącego nigdy nie wykończę... Jak dużo nakładasz żelu na włosy?

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 00:00   #64255
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
I jak i jak?

Dopiero raz go użyłam, ale fajny był efekt. Użyłam jak zwykle - najpierw lniany, a potem na to ten z Lidla. Loczki poskręcały się jak zwykle, więc stwierdzam, że żel jest ok. Więcej będe mogła powiedzieć, jak poużywam go jakiś dłuższy czas.

Stary 2012-06-10, 00:14   #64256
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lulaluna Pokaż wiadomość
Twoje włosy są super! I taaakie długie, zazdraszam;-) Piękny kolor, matka natura, henna? Jak henna to proszę o namiary;-)
Dzięki Kolor generalnie hennowy, dół ciemniejszy (ale chyba widać coraz mniej) jeszcze po farbach chemicznych. Ostatnio Khadi ciemny brąz - ładnie chwycił i nie widzę, żeby się wypłukiwał.

------

Do hennujących: czy zauważyłyście jakiś związek między porowatością a trzymaniem się henny (i indygo)? mam teorię, że na niskoporowatych się lepiej i dłużej trzyma?

-----

Cytat:
AAaaaaa! Nie mogę z Wami. Ja muszę posadzić mojego męża przed monitor i niech Was czyta - może zrozumie, że ze mną jeszcze nie jest tak najgorzej i następnym razem nie wypomni mi tych trzech żeli do włosów stojących na półce. Żebyście widziały, jak ja się musiałam dzisiaj gęsto tłumaczyć przed nim

Całe szczęście, mieszkam sama
Szczerze mówiąc, to ja się sama przed sobą zaczynam wstydzić tego zbieractwa, często już sama nie pamiętam, co mam (mam pół półki kosmetyków w szafie PAX, wiecie, tej największej z IKEI i pół półki w lodówce, nie wspominając o tym, co w łazience - a wydaje mi się, że SIĘ OGRANICZAM!). Już mniej więcej wiem, co mi służy, a co nie, mam swoje ulubione produkty, ale ciągnie mnie do eksperymentów. Wszystko przez sklepy internetowe - zamawiam coś, to przy okazji, po jednych kosztach przesyłki, wezmę coś innego. I postanowiłam z tym zerwać, ale nie skończyło się to najlepiej:
Miałam ulubiony szampon z SLS, ale że jest niedostępny stacjonarnie, postanowiłam go nie zamawiać (w ramach oszczędności...) i wczoraj poszłam zobaczyć, co jest dostępne w sklepach, no i przyniosłam:
- 2 szampony z SLS
- eksperymentalny żel z Simply
- maskę Gloria, bo była w Simply
- 4 szampony BD, bo promocja (fakt, że mi szybko schodzi, bo używam go jako myjadła do rąk, do pędzli, jako uniwersalny żel do wszystkiego na wyjazdach)
- 1 żel BD z pompką, bo promocja, a nigdy wcześniej nie miałam (zasadniczo w celu ,,żel pod prysznic")
- 1 balsam BD fur mama, bo tak
(i pani w Rossmannie mi zaproponowała założenie karty dla rodziców I ICH DZIECI - a ja nie mam dzieci )

Żeli do włosów naliczyłam 7: dwa niewypały, dwa śreniopasujące, dwa w użyciu, co do jednego nie mam jeszcze zdania (i do tego on jest malutki, próbka właściwie, nie liczy się ). Możesz mężowi pokazać, że bywa gorzej, dużo gorzej
Stary 2012-06-10, 00:42   #64257
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Całe szczęście, mieszkam sama
Szczerze mówiąc, to ja się sama przed sobą zaczynam wstydzić tego zbieractwa, często już sama nie pamiętam, co mam (mam pół półki kosmetyków w szafie PAX, wiecie, tej największej z IKEI i pół półki w lodówce, nie wspominając o tym, co w łazience - a wydaje mi się, że SIĘ OGRANICZAM!). Już mniej więcej wiem, co mi służy, a co nie, mam swoje ulubione produkty, ale ciągnie mnie do eksperymentów. Wszystko przez sklepy internetowe - zamawiam coś, to przy okazji, po jednych kosztach przesyłki, wezmę coś innego. I postanowiłam z tym zerwać, ale nie skończyło się to najlepiej:
Miałam ulubiony szampon z SLS, ale że jest niedostępny stacjonarnie, postanowiłam go nie zamawiać (w ramach oszczędności...) i wczoraj poszłam zobaczyć, co jest dostępne w sklepach, no i przyniosłam:
- 2 szampony z SLS
- eksperymentalny żel z Simply
- maskę Gloria, bo była w Simply
- 4 szampony BD, bo promocja (fakt, że mi szybko schodzi, bo używam go jako myjadła do rąk, do pędzli, jako uniwersalny żel do wszystkiego na wyjazdach)
- 1 żel BD z pompką, bo promocja, a nigdy wcześniej nie miałam (zasadniczo w celu ,,żel pod prysznic")
- 1 balsam BD fur mama, bo tak
(i pani w Rossmannie mi zaproponowała założenie karty dla rodziców I ICH DZIECI - a ja nie mam dzieci )

Żeli do włosów naliczyłam 7: dwa niewypały, dwa śreniopasujące, dwa w użyciu, co do jednego nie mam jeszcze zdania (i do tego on jest malutki, próbka właściwie, nie liczy się ). Możesz mężowi pokazać, że bywa gorzej, dużo gorzej
Nie jest ze mna najgorzej.

Stary 2012-06-10, 01:13   #64258
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Powiedz mężowi, że Chatul ma w pokoju 6 półek z kosmetykami (5 z włosowymi) oraz jedną półkę i jeden koszyk z kosmetykami w łazience

Cytat:
Ja się boję, że tej jednej tubki mrożącego nigdy nie wykończę... Jak dużo nakładasz żelu na włosy?
Dużo nakładam
Stary 2012-06-10, 05:49   #64259
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Do hennujących: czy zauważyłyście jakiś związek między porowatością a trzymaniem się henny (i indygo)? mam teorię, że na niskoporowatych się lepiej i dłużej trzyma?
moja cassia raczej wypłukała się szybko

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 10:23   #64260
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
moja cassia raczej wypłukała się szybko
Cassia się nie liczy, bo ona działa inaczej niż henna

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości