Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 09:11   #3091
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010

nataszka ja nie miałam ósemek wyrywanych, ale innego zęba sie pozbyłam dentystka powiedziała, że mogę Tantum Verde psikać. Jak masz to może spróbuj
Stary 2012-06-09, 09:55   #3092
monka23
Zakorzenienie

Libra dzięki, kurcze ale to minęło i już do domu.
Właśnie u mojej kuzynki jest taki nawal supermarketów a miasto ma ponad 30 tys mieszkańców .

Minka u mnie tez ok 50 tys mieszkańców .

Nataszka ale się bidulo meczysz.

Madzia a jaki masz rowerek od 2 lat czy od 3 lat. Ja mam od 3 i wydaje mi się ze jest jeszcze za duży, jak przyjadą to sprawdze. U nas biegowy tez się kurzy haha ale nie było kiedy w sumie na nim jeździć . Jak go dostał to był chory potem padało u nas i teraz w pl byliśmy. Ja w domu ma
Bierznie to nie musze swirowac z kupowaniem szmat do biegania bo w pizamie biegam a po treningu do prania hehe za to musze sobie kupic buty bArefoot , napalilam się trochę na nie.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:31   #3093
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Natasza Mnie dentysta zawsze pocieszał że ósemki to takie zęby z promocji,niepotrzebne a są. Moje np jedyne co gryzą to policzkiZ jednej strony się pozbyłam, pewnie i jak dentysta za którymś razem nic nie znajdzie do roboty to i z drugiej strony się pozbędę.
A miałaś usówane z góry czy z dołu? Bo pamiętam że tej z góry nie odczułam, ale ta z dołu to tydzień na przeciwbólowych leciałam. Dobrze jest płukać dentoseptem, przyspiesza gojenie http://www.i-apteka.pl/product-pol-7...lyn-100ml.html
Miałam usuwane z dołu.... mam ten dentosept, płukam
kochane jesteście.

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
madzia, szkoda, że nie widziałam o tej możliwości z ósemkami.....tylllleeeee kasy bym zaoszczędziła....
dentosept skuteczna, choć niesmaczna rzecz-i tak jakby leciutko znieczula jape

nataszka, mi jeszcze pomagało przykładanie czegoś zimnego do policzka

pop, bardzo ładnie to napisałaś o tej pracy w niedzielę-najwazniejsza jest zmiana warunków pracy i przestrzeganie prawa pracy

U nas są samoobsługowe kasy w większości marketów, lubię je, ale jakoś mam pecha, że często się coś wiesza, niezgadza, nie ma kodu i muszę czekać na "pomoc"
całą noc siedziałam z lodem przy poliku, dawało ulgę na jakiś czas, musze to przeboleć, a jak sie wygoi to czeka mnie druga strona...

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
nataszka ja nie miałam ósemek wyrywanych, ale innego zęba sie pozbyłam dentystka powiedziała, że mogę Tantum Verde psikać. Jak masz to może spróbuj
nie mam tego, musze jeszcze sie chyba do apteki wybrac bo weekend przede mną

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra dzięki, kurcze ale to minęło i już do domu.
Właśnie u mojej kuzynki jest taki nawal supermarketów a miasto ma ponad 30 tys mieszkańców .

Minka u mnie tez ok 50 tys mieszkańców .

Nataszka ale się bidulo meczysz.

Madzia a jaki masz rowerek od 2 lat czy od 3 lat. Ja mam od 3 i wydaje mi się ze jest jeszcze za duży, jak przyjadą to sprawdze. U nas biegowy tez się kurzy haha ale nie było kiedy w sumie na nim jeździć . Jak go dostał to był chory potem padało u nas i teraz w pl byliśmy. Ja w domu ma
Bierznie to nie musze swirowac z kupowaniem szmat do biegania bo w pizamie biegam a po treningu do prania hehe za to musze sobie kupic buty bArefoot , napalilam się trochę na nie.
co to za butki? daj link
męcze sie mecze to niestety fakt!
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:42   #3094
monka23
Zakorzenienie

Nataszka jak ja miałam 8 wyrwać to byłam opsrana ze strachu, jak mi ja wyrwał to byłam w szoku ze tak szybko i nie boli. Miałam szczęście chociaż w tym. Nie wiem czy wejdzie ten link czy akurat pokaze je czy wszystkie http://www.google.co.uk/search?q=bar...0&bih=268#i=84 są jeszcze takie normalne buty bo te są śmieszne hehe . Te sa normalnie wyglądające http://www.google.co.uk/search?q=bar...0&bih=268#i=78 . Takie przykłady kolor wiadomo rzecz gustu i do wybrania.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-06-09 o 10:44
Stary 2012-06-09, 11:24   #3095
mloda1989
Zakorzenienie

nic nie pokazuje przenosi na główną googli strone... musialabys wybrac jedna pare i do nich konkretny link wybrac
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:35   #3096
monka23
Zakorzenienie

http://barefootrunningshoes.org/vibr...-bikila-women/ Może ta wejdzie. To buty piecio- palcowe, a z boku są tez normalne .
Stary 2012-06-09, 11:37   #3097
mloda1989
Zakorzenienie

nie ma szans ale jak sie wpisze barefoot to znajduje... tylko własnie zastnawialam sie czy chodzi ci o te 5 palcowe hehe
Stary 2012-06-09, 12:00   #3098
monka23
Zakorzenienie

Młoda a mi wchodzi ten link który teraz dałam. Wchodzi mi bo pamięta chyba hmmmm No ale o te 5 palcowowe mi chodzi hehe . Śmieszne .
Stary 2012-06-09, 12:06   #3099
mloda1989
Zakorzenienie

o rzeczywiscie wlazlo
Stary 2012-06-09, 12:21   #3100
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Monka te buty byly hitem kilka latek temu. Ale w testech biegowych kiepsko wychodzily. Ciezko kupic odpowiednie skarpetki sportowe

Dzisiaj na placu zabaw znalazlam dziewczynke. W radiu podawali ze zginela i szukaja. Poszlam ja zaprowadzic. Przechodzila obok kobiecina i sie mnie pyta czy nie widzialam podobnej dziewczynki.powiedzialam ze drugiej nie widzialam.w radiu pomala do mnie jak poszlismy dalej.a co moja babcia chciala od pani ?!.bylam z malym to juz jej nie gonilam. Poszlam do radia zostawilam moj nr tel. I poszlam z ta mala i moim na plac zabaw. Ta milenka ma 3,5 roku. Po godzinie na placu nikt sie po nia nie zglosil,to na policje zadzwonilam,bo ile mozna. Znalazl sie jakis sasiad na placu tej dziewczynki, i powiedzial ze ze swoja cora wezma ta mala do siebie puki mama z pracy nie wroci,policjanci go spisali. I tyle. Ale zauwazcie co za babcia ktora mieszka z wnuczka w jednym mieszkaniu,nie jest w stanie jej poznac z odleglosci 2m.?! ze

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:31   #3101
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Monka te buty byly hitem kilka latek temu. Ale w testech biegowych kiepsko wychodzily. Ciezko kupic odpowiednie skarpetki sportowe

Dzisiaj na placu zabaw znalazlam dziewczynke. W radiu podawali ze zginela i szukaja. Poszlam ja zaprowadzic. Przechodzila obok kobiecina i sie mnie pyta czy nie widzialam podobnej dziewczynki.powiedzialam ze drugiej nie widzialam.w radiu pomala do mnie jak poszlismy dalej.a co moja babcia chciala od pani ?!.bylam z malym to juz jej nie gonilam. Poszlam do radia zostawilam moj nr tel. I poszlam z ta mala i moim na plac zabaw. Ta milenka ma 3,5 roku. Po godzinie na placu nikt sie po nia nie zglosil,to na policje zadzwonilam,bo ile mozna. Znalazl sie jakis sasiad na placu tej dziewczynki, i powiedzial ze ze swoja cora wezma ta mala do siebie puki mama z pracy nie wroci,policjanci go spisali. I tyle. Ale zauwazcie co za babcia ktora mieszka z wnuczka w jednym mieszkaniu,nie jest w stanie jej poznac z odleglosci 2m.?! ze

Może babcia na coś chora?Ale dziwne,że mała za babcią nie poleciała i że nie krzyczała,że to jej babcia

Ja te buty pierwszy raz na oczy widzę-jezu,ale paskudy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:42   #3102
monka23
Zakorzenienie

Madzia o jezusie nie wiem czy się śmiać czy płakać .
Tez mi się skojarzylo ze babcinka może coś nie tak, albo taka zestresowana była. Dobrze ze na ciebie trafiła a nie na jakiegoś świra .
Te buty dalej są na czasie , jawłaśnie czytałam pozytywne opinie, ludzi którzy zmienili normalne buty na te, bardzo wygodne dlatego się skusze. Jak mi w bieganiu bedą przeszkadzały to w starych będę biegać a te bardziej chce do treningów , ćwiczeń. Właśnie problem jest z dobraniem trzeba dobrze zmierzyć.

Ana hehehe no okropne ale w domu będę w nich ćwiczyć.
Stary 2012-06-09, 14:22   #3103
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez pierwsze o czym pomyslalam to chora babcia, dobrze ze trafila na Ciebie!

Cytat:
Madzia o jezusie nie wiem czy się śmiać czy płakać .
Tez mi się skojarzylo ze babcinka może coś nie tak, albo taka zestresowana była. Dobrze ze na ciebie trafiła a nie na jakiegoś świra .
Te buty dalej są na czasie , jawłaśnie czytałam pozytywne opinie, ludzi którzy zmienili normalne buty na te, bardzo wygodne dlatego się skusze. Jak mi w bieganiu bedą przeszkadzały to w starych będę biegać a te bardziej chce do treningów , ćwiczeń. Właśnie problem jest z dobraniem trzeba dobrze zmierzyć.

Ana hehehe no okropne ale w domu będę w nich ćwiczyć.
zwracaja uwagę ale skoro maja byc dla ciebie wygodne
Stary 2012-06-09, 21:34   #3104
nataszka25
Zakorzenienie

Ale tu cisza... ząb jest na nurofen forte, chwila spokoju
Stary 2012-06-09, 21:36   #3105
mrowak
Zakorzenienie

za mną pierwszy z sześciu kolejnych samotnych dni z Gabrysą-24/7 radary na 100%, a do tego jeszcze wiadomej jakości nocki....jak w czwartek nagle zamilknę na forum to będzie znaczyło, ze wykończyłam się totalnie
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 21:38   #3106
ania p
Zakorzenienie

Joł .
Dotarłam i się ogarniam
Raczej nie nadrobię wszystkiego . Jakiś skrót dostanę ?
Egipt jest boski . kocham temperatury po 40 stopni . teraz łażę w bluzie i ciągle mi zimno . SZymek dostał spóźnionej zemsty i ma sranko , na szczęście już przechodzi .
dzieciaki opalone i zadowolone , a ja wcale nie wymęczona
Stary 2012-06-09, 21:42   #3107
libra777
Zakorzenienie

Dziewczynka mogła być przestraszona całą sytuacją i dlatego nie poleciała za babcią a babcia mogła niedowidzieć ,moja sąsiadka starsza babka właśnie nie dowidzi że wszystko zamazane i tak mi się skojarzyło.
Jeny no oczy w dupie trza mieć , u mnie smycz dzieciowa dalej używana niekiedy.

Monka buty śmieszne i na pewno trzeba kupować na żywo, przypuszczam że by się strasznie brudziły między tymi paluchami
W domu ćwiczę boso

Madzia ja ostatnio to samo tylko ubrania sportowe i teraz też zamówiłam spodnie z tchibo przecenione te 3/4
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 21:48   #3108
ASIULEK_23
Zakorzenienie

WITAM
Mialam jeszcze skomentować temat sklepów otwartych w niedziele ale jako, że widze, że temat ucichl (może i lepiej) to juz nic nie napisze bo ciut mnie nerw bral jak czytałam... a po co się denerwować Tak a propos- jutro ide na 10 godzin do pracy. fajowa rzecz która się ze mną zamieni? Moze monka??

mrówka- trzymaj się tam oby chociaż nocki były znośne...
madzia- to miałaś przygodę. Ale dla mnie to wszystko jakieś dziwne

ania- napisz coś więcej a jak się ogarniesz, wstawiaj foty
Ja też uwielbiam takie temperatury i dla mnie Egipt był zaje... dlatego z lekka zazdraszczam

U nas od czasu jak mała bez smoka, nocki są super (odpukuje w niemalowane). Nawet zasypia już niemal tak jak ze smokiem także chyba trafiliśmy na TEN czas

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-06-09 o 21:50
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 21:56   #3109
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie szok a dziewczynka babci też nie poznała ?
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 21:59   #3110
aneczkkaa
Zakorzenienie

My dziś cały dzień w biegu na poczatek zakupy potem zoo a na koniec znowu zakupy nogi mi do tyłka włażą

Pokaże Wam mojego kowboja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 788.jpg (202,1 KB, 22 załadowań)
20-12-14 10 tc
Stary 2012-06-09, 22:07   #3111
P0P70
Zakorzenienie

AniaP- witamy w Polszy.

Asiulek- ja się zamienie. Wole za Ciebie do pracy niż z tymi moimi siedzieć. Ale Ty pewnie nie chcialabys się zamienic.

Te buty okropne jak dla mnie. Ja w sarpetkach palczastych nie potrafię chodzi. Dodatkowo to wymiar we palce trzeba mieć. A ja mam jeden po złamaniu i się nie prostuje. Libra dobrze zauważyła ze brud miedzy palcami butowymi bedzi.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Mrowka- jak to 24/7? To Gabrysia nie chodzi do przeczkola??

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Aneczka- widać ze się nie boi. Fajne zdecie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 22:17   #3112
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
za mną pierwszy z sześciu kolejnych samotnych dni z Gabrysą-24/7 radary na 100%, a do tego jeszcze wiadomej jakości nocki....jak w czwartek nagle zamilknę na forum to będzie znaczyło, ze wykończyłam się totalnie
dasz radę, lepiej nie milcz bo będziemy się martwić/

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
My dziś cały dzień w biegu na poczatek zakupy potem zoo a na koniec znowu zakupy nogi mi do tyłka włażą

Wow, odważny! Moja Amelka by sie chyba nie odwazyla ale moze bym sie zdziwiła.
Asiulek nie zazdroszczę, oby czas szybko zleciał!
nareszcie się odezwałyście bo sie martwiłam
Stary 2012-06-09, 22:18   #3113
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
WITAM
Mialam jeszcze skomentować temat sklepów otwartych w niedziele ale jako, że widze, że temat ucichl (może i lepiej) to juz nic nie napisze bo ciut mnie nerw bral jak czytałam... a po co się denerwować Tak a propos- jutro ide na 10 godzin do pracy. fajowa rzecz która się ze mną zamieni? Moze monka??

mrówka- trzymaj się tam oby chociaż nocki były znośne...
madzia- to miałaś przygodę. Ale dla mnie to wszystko jakieś dziwne

ania- napisz coś więcej a jak się ogarniesz, wstawiaj foty
Ja też uwielbiam takie temperatury i dla mnie Egipt był zaje... dlatego z lekka zazdraszczam

U nas od czasu jak mała bez smoka, nocki są super (odpukuje w niemalowane). Nawet zasypia już niemal tak jak ze smokiem także chyba trafiliśmy na TEN czas
Asiulek nie wiem o czym było ale dla mnie też niedziela powinna być dniem kiedy wsio jest nieczynne . są kraje gdzie tak jest i jakoś żyją . Tylko u nas każdy przywykł że buty to sobie można prawie w nocy o północy w niedzielę kupić ( pracowałam w GM do 22 ) także wiem o czym piszesz , choć nie wiem o czym pisała reszta .
Stary 2012-06-09, 22:33   #3114
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Aneczka- widać ze się nie boi. Fajne zdecie.
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

Wow, odważny! Moja Amelka by sie chyba nie odwazyla ale moze bym sie zdziwiła.
normalnie mnie zaskoczył, Pani go posadziła i pojechali, wprawdzie jechał tylko parę minut , ale wcale się nie bał, na koniec pożegnał się z kucykiem pogłaskał go i powiedział mu " to pa, koniku do widzenia ", później musiałam mu zdjęcie w telefonie pokazać i całą drogę jechał i patrzył na zdjęcie i gadał "Maciuś jechał na koniku, fajny konik ale cześć nie dał " hahaha
20-12-14 10 tc
Stary 2012-06-09, 22:40   #3115
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

Super ,a jaka mina

Ania daj żyć kobieto 40 stopni
jakiej klątwy faraona żeśta nie przywlekli

PoP no Ty jestes na posterunku 24h to faktycznie nie do pozazdroszczenia

Mrowak przeżyjesz ,będziesz mocniejsza
Stary 2012-06-09, 23:21   #3116
monka23
Zakorzenienie

My tez w domu haha ale syf

Ania czekamy na fotki.

Asiulek tez pracowałam w niedziele , więc nie musisz mi nic udowadniać. . Pracujesz czy nie pracujesz w niedziele mnie to rybka serio, ja po buty w niedziele nie biegam , zakupy robię w tyg albo net (ciuchowe- buty) . Mi się świat serio nie zawali jak domy handlowe zamkną w niedziele bo już setny raz to napisze nie robię zakupów w niedziele. Nie musze. Chyba ze okazja sie trafi. Jakbym musiała to bym pewnie trula ze sklepy zamknięte hehe
nawet jak spozywke zamkną to tez mnie to rybka bo jakbym nie miała już serio co włożyć do gara to tz ma fast fooda.
Zrozum ze mówiąc ze mi to zwisa nie mam na myśli tych kobiet które muszą pracować ale sam fakt otwartych sklepów mi zwisa. Czy to serio tak trudno zrozumieć czy ja niewyraźne pisze bo już nie wiem?

Libra a no ciekawe jak z tym brudem miedzy palcami, nikt nic nie pisał, ale ja w domu będę w nich ćwiczyć więc brudu jako tako nie będzie a zawsze można przetrzec . Na boso cwiczysz ? W życiu bym nie dała rady, zależy jakie ćwiczenia - raczej , stopy by mi powykrzywialo hehe jakiś but musi być. Musze dobrze stopę zmierzyć bo dostawa ok 60 dolcow plus koszt buta. Lipa będzie jak nie trafię hehe
Stary 2012-06-09, 23:25   #3117
ania p
Zakorzenienie

Fotki na razie na fejsa dałam bo tam najszybciej , ale coś zamieszczę , tylko muszę cholerniki zmniejszać .

Mnie zastanawia w tych butach czy to sobie człowiek palcy nie pościera w tym i co mają niby dać te osobne palce ?
Wizualnie mi się nie podobają
Stary 2012-06-10, 00:03   #3118
monka23
Zakorzenienie

Ania na fejsa szybko fotki się daje fakt. To czekamy.
Nie chce mi się pisać tu znalazłam link o butach. http://runners-world.pl/Boso-ale-w-B...tach-4622.html . Musze sobie kupić nowe do treningu bo mam reeboki z wypukla podeszwa i jak robię workouty w których musze utrzymać równowagę to lecę i chce coś co pozwoli mi się utrzymać , dodatkowo piekła mnie stopa jak za długo na orbiterku smigalam, więc stwierdziłam ze czas na nowe buty, te maja dobre opinie i chyba je kupię. Jeszcze zastanawiam się nad nikami tez barefoot ale but normalnie wyglada- nike free run+ . Pewnie skusze się na te piecio palcowe bo chce się przekonać co i jak. Taki duperel.
Stary 2012-06-10, 00:26   #3119
koglus
Rozeznanie

nataszka25 biedactwo, ja mialam wyrywane 3 osemki na zyczenie i nic mnie nie bolalo potem tylko musialam sola plukac z woda i plyny jesc przez jakis czas, ale jestem zadowolona bo mimo ze byly zdrowe to ciezko mi sie je czyscilo

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 01:22   #3120
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra a no ciekawe jak z tym brudem miedzy palcami, nikt nic nie pisał, ale ja w domu będę w nich ćwiczyć więc brudu jako tako nie będzie a zawsze można przetrzec . Na boso cwiczysz ? W życiu bym nie dała rady, zależy jakie ćwiczenia - raczej , stopy by mi powykrzywialo hehe jakiś but musi być. Musze dobrze stopę zmierzyć bo dostawa ok 60 dolcow plus koszt buta. Lipa będzie jak nie trafię hehe
Chacha idź na bosaka w ogród w ziemię to zobaczysz brud między palcami nie raz idę pochakać w klapkach to później mam giry jakbym na antylopy polowała i to samo pewnie z butami wkurzałoby mnie to.
Ja ćwiczę nawet nie na boso tylko w skarpetach na podłodze bezpośrednio bez maty,akurat nie robię jakichś takich ćwiczeń że muszę stopami manewrować i tak mi wygodnie.
Jak chcesz je do domu to się nie pobrudzą ,a nie lepiej by Ci było w jakichś butach do yogi np.
Ale jak się już napaliłaś to pewnie kupisz ,ja się tak napaliłam na pumy fass 500 i pewnie je też kupię bo te co mam nie są do typowo twardego podłoża.

Ania dawaj tu a nie na fejsa ,ja niestety nie mam fejsa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości