|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Objawy... Na pewno ból brzucha, ale nie ten miesiączkowy tylko bardzo podobny do tego jak zaszłam w ciążę. Co jakiś czas zakłuwa mnie w dole podbrzusza + tam na dole. Mam podwyższoną tempkę. Bolą mnie piersi. Ale myślę, że sobie raczej wkręcam, zresztą nie chce się nastawiać, bo wiem, że jest małe prawdopodobieństwo, bo nie zabezpieczaliśmy się 2 razy i uważaliśmy.
Chociaż... czasem wystarczy raz i krótko, a tu później bobas
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() deli, nie schizujemy, czekamy do poniedziałku i wtedy wszystko się wyjaśni. Ja zmykam na imprezę, ale alko na wszelki wypadek odpuszczam. |
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2885 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję, idę się ogarnąć, buźka!
|
|
|
|
#2886 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
DELILA, ADUNIA w poniedziałek marsz na bete i czekamy na wieści a jak na razie zaciskam mocno kciuki Ja właśnie wróciłam z wizyty u szwagierki, wkońcu się zdobyłam na wizytę bo malutki ma już miesiąc i głupio tak nie pójść z drobnym podarunkiem i ... jestem mile zaskoczona bo szłam tam jak na ścięcie i z negatywnymi emocjami ( dla przypomnienia nie lubimy się ze szwagierką ) ale jak zobaczyłam tego małego " dużego" człowieczka to roztopił moje serce![]() Chyba do wszystkiego w życiu trzeba dojrzeć ![]() Zmykam robić koktajl truskawkowy ![]() P.S. dzisiaj pierwszy raz w życiu robiłam sama ogórki małosolne, mam nadzieję że mi wyszły ale o tym przekonam się dopiero za jakieś dwa - trzy dni
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Adunia i Deli- na naszym wątku szczęścia chodzą parami.. Zazwyczaj było tak, że jak jedna zaszła w ciąże to zaraz druga za nią.. Ja zaszłam równo razem z Black i mamy taki sam termin porodu
![]() Więc mam nadzieję, że podporządkowujecie się do zasady |
|
|
|
#2888 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Filusiek - nie myśl negatywnie, nie wolno ![]() Wierze, że tą ciąże szczęśliwie donosisz do końca i urodzisz zdrowego maluszka
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-06-09 o 20:03 |
||
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, chcialam sie zameldowac.
Ostatnio mam urwanie glowy, bo mialam remont, komletuje wyprawke juz mam prawie wsio dzis kupiłam wózeczek ![]() bylam u gina wewtorek i mam jeszcze tylko 3 tyg wytrzymac czyli juz wsumie 2 i pol. I bedzie cc. Wiec juz tak blisko.... Jestem cała spuchnieta, kolan to mi nie widac az...... masakra. a na plusie mialam juz 17 kg !!! remont jeszcze trwa, a ja mam kupe roboty, jeszcze nawet torby nie mam spakowanej
|
#2890 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Adunia89 jak było na imprezce? ;-) |
|||
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ja już się obudziłam i jestem po śniadaniu, bo jedziemy na 7 do kościoła. W nocy miałam okropny sen, śniło mi się martwe dziecko, trumienka i jak je ubieram sama... A potem śniły mi się 2 dziewczynki jedna była mojej siostry, a druga sama nie wiem, i ta 2 miała tak dużo ciemnych włosków |
|
|
|
#2892 | |||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
Witam niedzielnie! Nita- my wszyscy w domu przerabialiśmy ostatnio "jelitówkę" coś w powietrzu jest bo wiele osób się skarży kuruj się - Nifuroxsazyd + węgiel Cytat:
Alfa 4 dni późniejz tego co moja gin mówiła- nie pozwoli mi przenosić ciąży, jak nie urodzę do tp to chyba od razu wygoni mnie do szpitala Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
potrzebuję dopakować torbę, łóżeczko i fotelik mają być w przyszłym tygodniu i też mogę rodzić i tez się zastanawiam czy Kasia o tym wie? Kasia 01.06 miała 3200 - ostatnio w 2 tygodnie nabrała 0,5kg... Cytat:
z a wizytęa ogórki kazałam jutro po pracy kupić Tz-etowi, chciałabym zdążyć zjeść małosolnego przed rozpakowaniem
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-06-10 o 08:45 |
|||||
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2894 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- super bryka Witam, u mnie już pachnie rosołem. Na drugie chyba pójdę z dziewczynkami do pierogarni, bo mam smaka na pierogi a robić nie będę. TŻ nad jeziorem od wczoraj więc jesteśmy same...
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-06-10 o 10:21 |
|||
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na wizycie 26.06 zobaczymy ile waży i będziemy myśleć co dalej dlatego dla mnie lepiej by było nie przenosić, bo każdy dodatkowy dzień to większe dziecko i większe ryzyko niewspółmierności
|
|
#2896 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Każdej z nas potrzeba czasu i jak widać Ty poradziłaś sobie z nim świetnie, brawo! ![]() No i narobiłaś mi smaka na ogórki, na pewno wyjdą pycha! Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję, że pytasz Deli! Było świetnie, wróciliśmy do domu po 3, cała męska część zadowolona bo porozwoziłam ich do domu, bo byłam kierowcą ![]() Cytat:
![]() Ja niedawno wstałam, piję kawkę, a później jedziemy do Teściów na obiad. Szwagierka już na mnie czeka, siedzi u nich, bo jej TŻ wyjechał do pracy do Austrii. Ostatnio spędzam z nią wiele czasu, nawet ostatnio przemogłam się i pojechałyśmy razem kompletować wyprawkę. To pomaga. Za miesiąc będzie miała wywoływany poród (ze względu na konflikt serologiczny) a ja już się tak bardzo nie boję. Czasem łapię się na tym, że nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć tego Maluszka. Amilcia, uwielbiam pierogi! Pod każdą postacią
|
||||
|
|
|
#2897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć on swoją posturę to raczej wypracował ćwiczeniami zobaczymy niech się rodzi wtedy kiedy zechce nie mam parcia na konkretny termin
|
|
#2899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli mały już ustawiony do porodu to masuj brodawki To przyśpiesza poród ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Zjemy rosół i lecimy na spacer.
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech korzysta póki ma je na wyłączność
|
|
#2901 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Przed chwilą wróciłam do domu ze zjazdu i jestem wściekła. Uczelnia wykupiła sobie dostęp do programu anty plagiatowego i mają przepuszczać przez niego wszystkie prace sam nie jest zwolennikiem tego pomysłu, bo to uczelnia prywatna, ale nie ma na to wpływu.Obstawiam, że Zeberka i Alfa urodzą 28.06 w moje urodziny ![]() Delia, Adunia trzymam kciuki |
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
no niestety nie...
proponowała mi abym przyjechała do niej rodzić ale to 100km...więc wolę bliżej domu, ale liczę na asystę Pani Betaki ![]() Cytat:
![]() a tak w ogóle dziewczyny to....mam donoszoną ciążę - mogę legalnie rodzić od dzisiaj nie biorę leków na podtrzymanie ciąży... ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- ewel - skoro samodzielnie pisałaś pracę i masz przypisy wszędzie gdzie trzeba to chyba nie powinnaś mieć obaw?
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na mojej uczelni ten program od dawna funkcjonował, ale przepuszczali tylko wyrywkowo jakiś procent prac, ja się nie załapałam.
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
walizka obłożona różnymi rzeczami zerka na mnie błagalnym wzrokiem ale chyba poczekam z przepakowywaniem rzeczy do jutra żeby Tz-et był przy tym i wiedział co gdzie mam poukładane...
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam o tyle "łatwiej" bo korzystałam głównie z literatury anglojęzycznej
|
|
#2906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wszystko opatrzone cytatem i wszystko z książek (nie z netu)- w bibliografii miałam ok 100 pozycji eh te czasy ganiania po bibliotekach...uwielbiała m to kiedy to było... ale wiem, że już wtedy sprawdzano czy praca jest "samodzielna"- przynajmniej tak nam mówiono ![]() ewel- spokojnie- ogarniesz a promotor jak na bieżąco sprawdzał pracę to nie miał uwag dotyczących cytowania czy parafrazowania?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-06-10 o 13:19 |
|
|
|
|
#2908 |
|
Rozeznanie
|
Alfa mogłabyś zreknąć na moje wyniki posiewu wydzieliny z pochwy
Grzybów drożdżopodobnych - nie wyhodowano Wyizolowane drobnoustroje stanowią florę fizjologiczna nie dającą podstaw do wykonania antybiogramu. Organizmy: Enterococcus spp. wzrost-POJEDYNCZE Staphylococcus spp. wzrost -POJEDYNCZE Wg Ciebie ok? ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Zeberko ja tą pracę też sama pisałam, ale mimo wszystko się stresuję. Głupia jestem, bo nie powinnam, ale taka już moja natura
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- muszę się Wam do czegoś przyznać.....ZACZYNAM SIĘ BAĆ PORODU.......do tej pory nie myślałam o tym, martwiłam się by donosić ciążę, nie myślałam o bólu jaki mnie czeka tylko o tym aby wszystko bezpiecznie dla dziecka się zakończyło a teraz strach mnie oblatuje także przed tymi fizycznymi doznaniami....chiałabym aby to było piękne przeżycie dla całej naszej trójki ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- coś czuję, że czas mi się teraz będzie wlekł albo w miejscu stał.... kilka drobnych rzeczy dopracować i mogłabym rodzić a tak to tylko napięcie będzie rosło.... muszę sobie czas dobrze zorganiować w planach na najbliższe dni mam spowiedź, wizytę u fryzjera i zastanawiam się nad kosmetyczką... idę obciąc włosy i chciałabym zrobić pasemka lub ewentualnie zafarbować na trochę jasniejszy kolor ale najlepiej jakimś szamponem który z biegiem czasu się wypłucze aby odrtostów nie było widać (nigdy nie farbowałam się na jeden kolor, zawsze miałam pasemka) i ciągle mam opory- czy napewno mogę, czy nie zaszkodzi to Kasi...? podobnie z kosmetyczką - henne chciałam rzucić na brwi i ewentualnie rzęsy bo potem nie będzie czasu na takie zabiegi a chciałabym ładnie wyglądać... ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- jutro kiszę ogórki, jak Tz-et kupi pieczarki to robię krokiety do zamrażalki aby były jak goście będą składać dłuższe wizyty i może sernik upiekę i zamrożę...
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko strach przed porodem każda kobieta ciężarna ma..
Ja też się bałam, ale jak przyszło co do czego to nie myślałam o strachu tylko o tym, żeby było dobrze. Pamiętaj, żeby słuchać położnej A co do fryzjera i kosmetyczki to jestem na tak, dziewczyny tu chodziły, mój fryzjer też mówił, że do niego chodzi dużo kobiet w ciąży. A co do szamponu to nie polecam, zwłaszcza szamponetek Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2012-06-10 o 13:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

) ale jak zobaczyłam tego małego " dużego" człowieczka to roztopił moje serce

choć jak sobie jeszcze trochę posiedzi i to może ładniejszą wagę mieć będzie. 
z