|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
hej .... byliśmy z TŻ u jego kuzyna mecz luknąć ale przed drgim meczem tak mnie w☠☠☠☠ił, że wrociłam do domu... i zas wieczor przeplakany.... czasem mam wrazenie ze nie obchodze go... a powinnam go bardziej obchodzic, skoro nosze jego dziecko
![]() ![]()
|
|
#2792 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa na dniu skupienia byliśmy w Sanktuarium Matki Bożej Łaskawej we Wro
U Franciszkanów. Bardzoi fajnie było. Najpierw film o św. Joannie patronce narzeczonych, potem msza św.. Dziwnie taka msza w takim malym gronie może z 20 osób :P potem małżeństwo jakies mowilo o ruchu światło zycie i tyle. W sumie 1,5 h to trwalo ![]() także KOLEJNA SPRAWA ODHACZONA
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas ksiądz daje kartki do spowiedzi również świadką ![]() I co w takim przypadku? ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Mam pytanie do dziewczyn które robiły\będą robić trzaskanie butelek....robiłyście\będ ziecie robić jakąs kolacje dla najbliższej rodziny???Czy wszyscy byli\będą na zewnątrz....sama nie wiem,wydaje mi się ze wypadałoby zrobic jakąs kolacje dla rodziców...tesciów...rodz eństwa i najbliższej rodziny Zastanaw iam się jak to połączyć??Bo przeciez nie będziemy w dwóch miejscach jednoczesnie
|
|
#2795 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Kochane Żony dnia dzisiejszego: idźcie przez życie tanecznym krokiem, niech uśmiech nie schodzi z Waszych twarzy i niech się spełniają marzenia!!! Cytat:
Zrób sobie listę tego, co już masz (żeby się podbudować) i drugą: co i kiedy trzeba zrobić i realizuj po kolei. Powodzenia! Cytat:
a cena garniaka powala, gdzie Wy go znaleźliście?Cytat:
slicznie, tylko bym tych małych kwiatuszków-spinek nie dawałaCytat:
Nena już na poniedziałek i za udany wybór (Twój Tż był za czy musiałaś go do barmana przekonywać? bo nie pamiętam)
|
|
|
#2796 |
|
Konto usunięte
|
ja po pracy i zmykam
jestem padnięta jeszcze tydz i urlop ale do tego czasu zapieprz w pracy...---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- micia no niestety nie miałam tak dobrze i po panieńskim musiałam isc do pracy |
|
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas (pomorskie) jest tak, ze na balkonie, tarasie czy gdzies na dworzu jest szwedzki stol z jakimis kanapeczkami, salatkami, zagrychą, ciastem i alkohol, kazdy bierze co chce, duzo ludzi przychodzi i sie czestuje wodeczką na początek
|
||
|
|
|
#2798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymczasem dopijam piwko i spać ![]() Jutro, znaczy dziś, chcemy rozdać pierwsze zaproszenia (o ile skończę je robić), chyba mnie to trochę stresuje... Dobranoc i miłej niedzieli!
|
|
|
#2799 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
baza pod lakier KONIECZNIE. nawet zwykły bezbarwny lakier wystarczy, zeby pigment z kolorówki nie przebarwił płytki
![]() Cytat:
Ja tydzień temu obejrzałam Insygnia Śmierci obydwie części, bo do kina TŻta nie wyciągnęłam TŻt oczywiście seans przespał, ja jechałam do 3 nad ranem.Cytat:
mnie się tylko nie podoba jak wszystkie loki kręcone są w jeden sposób i wyglądają tak samo. ale poza tym śliczne ![]() Kawuńcia jakże nie jak tak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrej nocy
|
|
#2800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzieś się podziewała? ![]() Cytat:
![]() Co do podziękowań dla rodziców to my chyba jednak rezygnujemy z fotoksiążki. TŻtowi bardzo podoba się pomysł z drzewkami bonsai i jak nic lepszego nie wymyślimy to zdecydujemy się na nie. Ja najbardziej bym chciała podarować rodzicom bon na jakiś wyjaz np. w góry ale mój tata jest taki dziki, że dla niego to byłaby kara ![]() Cytat:
![]() U nas dla odmiany wczoraj był jakiś przełomowy wieczór. Ostatnio dość często się sprzeczaliśmy i to najczęściej o sprawy ślubne. TŻ ciągle zarzuca mi, że strasznie chcę być nowoczesna i co rusz wymyślam coś nowego na nasz ślub. No śmiać mi się chce, nie mamy przecież żadnych atrakcji, fajerwerek itp. Nie wymyślam nic dziwnego ani szalonego . A wiecie o co miał do mnie pretensje? Że wymyśliłam piosenkę po angielsku na pierwszy taniec . Bo dlaczego nie może być po polsku. Albo jak chciałam na tort u góry napis "just married" zamiast figurki to też źle bo po hamerykańsku. Przegina według mnie. Już mu nawet dogryzam, że najlepiej to niech sobie zrobi wiejskie wesele w remizie i będzie szczęśliwy. (z całym szacunkiem do wszystkich dziewczyn, które mają wesele w remizie - chodzi mi o sam fakt ). Albo kwestia bramy - u nas jest taki zwyczaj, że przystraja się bramy. Mnie najbardziej podoba się skromna dekroacja, np. parę kokard z organzy. A TŻ się upiera i on chce poprzyczepiać balony. Jak dla mnie czasy świetności balonów minęły bezpowrotnie ![]() Kłóciliśmy się też o zaproszenia bo z jego strony jest dwa razy więcej osób niż ode mnie. Rozumiem, że ma większą rodzinę ale generalnie zaprasza ciotki z siódmej wody po kisielu. Przez co uzbierała nam się ogromna liczba gości a ja nigdy nie chciałam takiego hucznego weseliska z pompą. TŻ w ogóle tego nie rozumie... Są takie momenty, że żałuję nawet, że zdecydowaliśmy się na ten ślub. Jeszcze wczoraj byliśmy z zaproszeniem u jego ciotki. Jak się dowiedziała, że będą u nas winietki to jazda z krytyką. Ze po co, że przez to jest zamieszanie. Przecież jak nie ma winietek to jest zamieszanie . Szczególnie przy 200 gościach tak jak u nas. Na koniec wypaliła, że oni i tak sobie pozmieniają winietki tak, żeby im pasowało . Ależ mnie wyprowadziła z równowagi Wracałam do domu wk***iona jak cholera i już płakać mi się chciało z tego wszystkiego ale jak przytuliliśmy się do siebie z TŻtem i pogadaliśmy szczerze to wszystko minęło. Dawno nie mieliśmy tak cudownego wieczoru. Zrobiliśmy sobie pizzę, obejrzeliśmy fajny film ale co najważniejsze, powiedzieliśmy sobie wszystkie żale i obiecaliśmy, że żadne pierdoły nie zabiorą nam radości tego dnia ![]() W ogóle w czwartek spisaliśmy protokół u księdza, dziś lecą pierwsze zapowiedzi i chyba dziś idziemy do pierwszej spowiedzi. Jak nie spękamy w kościele |
|||
|
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
Fab dobrze, że dogadaliście się z TŻtem, mój też mi często zarzuca wydziwianie w sprawach weselnych
![]() Z tymi winietkami troche się nie dziwię, że ciotka tak myśli, ale niekoniecznie musiała Ci to mówić. Bo z reguły tak jest, przynajmniej w moich stronach na weselach że goście nigdy nie siedzą całe wesele na swoich miejscach, tzn siedzą w swoim jednym stoliku, ale często się mieszają, dziewczyny siadają z dziewczynami, faceci z facetami itp. Co nie zmienia faktu że mówienie o tym do Ciebie było zdecydowanie nie na miejscu...
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() im blizej slubu tym wiecej sprzeczek o pierdoły bedzie, ale wazne zebyscie ieli jeden glos ![]() a ciotka ![]() my jemy sniadano i po poludniu jedziemy na ognisko na dzialke do
|
|
#2804 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie z rana
![]() Cytat:
![]() Świetnie, że tak Wam się wieczór udał ![]() Cytat:
Lecę do naszych zaproszeń, muszę dziś kilka skończyć, żeby je rozdać, trzymajcie kciuki, żeby się udały
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2012-06-10 o 09:54 |
||
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień zaczoł się strasznie
Pokłóciła m się z Tż....oczywiscie o sprawy organizacyjne.....już mnie wkurza to wszystko.....ciągle jest coś do zrobienia.....do zalatwienia jak to 3 miesiące przed ślubem.....a on ciagle pózniej.....pózniej....co ś zacznie....nie skończy!!!!Nawet nie umnie spokojnie porozmawiać tylko ciągle na mnie krzyczy.....skoro juz teraz nie potrafimy ze soba normalnie porozmawiać to co będzie po slubie.....na dzień dzisiejszy juz mi się odechciało ślubu
|
#2806 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?u mni jest to samo wszyscy dookoła mi mówią po co tak wcześnie wszystko chcę kupować/załatwiać ale mi się wydaje że 3 miesiące to nie jest wcale wcześnie. My naszczęście nauki i poradnie mamy juz z głowy. Kurczę no muszę zrobic liste spraw dzisiaj bo tak to cały czas się o czyms zapomina
|
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żądam @ !!!!!!!!! Jestem po kolejnym koszmarze slubnym, byl taki prawdziwy, bylo mi tak realistycznie goraco pod sukienka (chyba musze w koncu zmienic koldre na letnia Jade z mama na poszukiwania sukni dla niej
|
|
#2810 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie niedzielnie
Piękna pogoda, a nas znowu czeka 7 godzin w samochodzieCytat:
Nie widzieli się z 6 lat, ale na wesele domagają się zaproszenia I teściowa oczywiście, że ona mówiła, żeby ich zaprosić...Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=lolita25;34605578]A osoba która nie dostanie rozgrzeszenia...(mająca dziecko,posiadająca tylko ślub cywilny)też może zostać świadkiem? U nas ksiądz daje kartki do spowiedzi również świadką ![]() I co w takim przypadku? /QUOTE] Właśnie nie wiem czy u nas daje takie kartki... Muszę się dowiedzieć i chyba najlepiej będzie jak jego zapytam ![]() Cytat:
Dobrze, że udało wam się porozumieć![]() A my mieliśmy dzisiaj kolejny dzień przepraw z księżmi. W mojej parafii proboszcz nie ma czasu dla parafian i ciągle nie możemy się z nim spotkać A u TŻ w parafii właśnie zaczynają kwartalną zbiórkę pieniędzy na budowę Kościoła i ogłaszał ksiądz na mszy, żeby przyjść po listy i teczki. No, a my poszliśmy do niego powiedzieć mu jaka jest sytuacja z moim księdzem i że rodzice przyniosą mu kartkę na zapowiedzi. On powiedział, że dla niego ważne, żeby dotarło, a jak to już inna bajka. Zaczęłam się go jeszcze pytać o tego świadka, ale za moimi plecami zaczęła machać mu jakaś baba. Pyta się jej o co chodzi, ona, że po listę przyszła. I wiecie co on zrobił? Olał nas, powiedział, że jest zajęty i zostawił nas na środku zakrystii!!! Już chyba nie ma normalnego księdza, który nie liczy tylko na kasę
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Wyswietlilo mi sie info na fb, ze moge znac pewne osoby i kilka z Was poznalam
07.07.2012 JA+ON 25.04.2015 ONA Edytowane przez ladystar Czas edycji: 2012-06-10 o 11:10 |
|
|
|
#2812 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba każda para przez to przechodzi, ważne żeby nie przestawać ze sobą rozmawiać albo chociaż próbować rozmawiać (dobra komunikacja to przecież proces, nie rodzimy się z umiejętnością dogadania się z Tż zawsze i wszędzie). Powiedz mu, co czujesz kiedy krzyczy, miejmy nadzieję że skuma i uda Wam się szczerze pogadać, trzymam ![]() Cytat:
Ło matko, ale komputery są złośliwe - znalazłam błąd w zaproszeniu (na szczęście zanim zaczęłam drukować na papierze zaproszeniowym). W ogóle to mam strasznego stresa przy robieniu tych zaproszeń, tak bym chciała, żeby były idealne, ach ten mój perfekcjonizm
|
|
|
#2813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będzie super Na Fuertę pewnie też się kiedyś wybierzemy bo podobno te wschodnie wyspy (Fuerta i Lanzarote) są zupełnie inne niż zachodnie Cytat:
Cytat:
jak była pierwsza część filmu SATC to byłyśmy na studiach jeszcze i widziałyśmy się prawie codziennie (i też obowiązkowo byłyśmy wszystkie razem w kinie ) a teraz każda ma swoje życie, mężów, narzeczonych, każda mieszka w innym mieście i w komplecie widujemy się sporadycznie Mnie dziś czeka popołudnie z rodzicami i teściami, wszyscy czekają niecierpliwością na naszą relację z podróży
|
|||
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez bym chetnie zobaczyla jakas fotorelacje
|
|
#2815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2816 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że nie tylko u mnie stres związany z przygotowaniami sprawia, że kłócę się z TŻtem... ![]() za znalezienie szałowej kreacji ![]() Cytat:
![]() Ja znalazłam za to kicię i pozwoliłam sobie wysłać zaproszenie Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny a jak tam jest w okresie zimowym? |
||||
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam fb
![]() Jak wy się na tym fb odnajdujecie No chyba że znacie nazwiska ![]() Na chwile obecną nie rozmawiamy....on siedzi ze swoim laptopem na tarasie i gra a ja siedze ze swoim laptopem w pokoju ![]() Ciekawe jak długo będziemy milczec
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Boje się
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
19.06 ide pierwszy raz na salony
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

U Franciszkanów. Bardzoi fajnie było. Najpierw film o św. Joannie patronce narzeczonych, potem msza św.. Dziwnie taka msza w takim malym gronie
może z 20 osób :P potem małżeństwo jakies mowilo o ruchu światło zycie i tyle. W sumie 1,5 h to trwalo 
) Księdzu nic do tego, czy jest wierzący (może sobie nawet wierzyć w pniaka w ogródku
), czy praktykuje, czy jest rozwodnikiem. Nie ma prawa nawet pytać o coś takiego, bo ta informacja nic nie wnosi do zawarcia małżeństwa przez młodych
Zastanaw iam się jak to połączyć??Bo przeciez nie będziemy w dwóch miejscach jednoczesnie
TRAGEDIA!! IDĘ SIE SCHOWAĆ I WYJDĘ PO SLUBIE!
a cena garniaka powala, gdzie Wy go znaleźliście?
już na poniedziałek i 

No luduuu.
. A wiecie o co miał do mnie pretensje? Że wymyśliłam piosenkę po angielsku na pierwszy taniec 

wiec ja sie pytam co z pozostalymi 177?? Nie przyjda??
jak była pierwsza część filmu SATC to byłyśmy na studiach jeszcze i widziałyśmy się prawie codziennie (i też obowiązkowo byłyśmy wszystkie razem w kinie