Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-10, 18:44   #1981
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

sarah a dzidzia planowana? My z mężem stwierdziliśmy, że co ma być to będzie i nie ma co czekać, chcemy to chcemy i już! A że starania nam zajęły pół roku to już inna sprawa

hope no bo to tak jest, my w ogóle nie wierzyliśmy, że się uda, miałam mieć zleconą laparoskopię a tu proszę dlatego świruję czasami, bo dzidzia tak wyczekiwana, tak chciana, że szok...... I z tego świrowania czasem ciężko się jest cieszyć
ja na szczęście zaparć nie mam, dzisiaj mnie ominęły nawet mdłości, ale spanie mnie wzięło!!! 3 godziny spałam na rogówce i jestem mega połamana a na słodkie dzisiaj mam mega parcie, zeżarłam cały słoik masła orzechowego!!!

mała szok, że taki lekarz się zdarzył :/ masakra! Zmieniaj, a jak masz badania na nfz to nie szczyp się i rób. Ja co prawda wizyty mam średnio co półtorej tygodnia, ale u mnie to inna sytuacja.

Debrah cieszę się, że gorączka zeszła!

Marsi jak poszły zawody synkowi? Też się zastanawiam nad tą poduszką, ale z drugiej strony nie wiem, czy w ogóle bym z niej skorzystała ja jestem antypoduszkowa całkiem.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 18:47   #1982
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
A napisz jak możesz jakie te badania masz zrobić? Jeśli masz na kasę chorych to rób obojętnie co by to było.
Oczywiscie na kasę chorych bede robic,prywatnie mnie w chwili obecnej nie stać na nic. Kochane bardzo chciałabym wiedziec czego konkretnie beda dotyczyć te badania ale nie wiem nic. Doslownie po usg dostalam ten papierek do ręki bez słowa wyjaśnienia. Potem sie zastanawiałam co to jest, z tego co udalo mi sie rozczytać to WR,glukoza,Toxopl. IgM i IgG . Z pewnością jest jeszcze mocz i cos podobnego z nazwa do moczu. Tyle wiem. Nic tylko sie załamać na takich lekarzy do ktorego ja trafiłam.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 18:50   #1983
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja co prawda wizyty mam średnio co półtorej tygodnia, ale u mnie to inna sytuacja.
a czemu tak często?
ja jutro mam 2 wizytę, ale mam taki stres czy te mięśniak urósł i czy dzidzia się prawidłowo rozwija,że jestem cała w nerwach
do tego boli mnie jakby w jajniku już 3 dzień, tak ćmi, nie jest to przyjemne
no ale plamień nie mam

Cytat:
Marsi jak poszły zawody synkowi?
beznadziejnie, był rozproszony i przegrał walki, zdobył minimalną ilość punktów, co prawda na podium się załapał z brązem ale to tylko dlatego,że było mało przeciwników
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 18:55   #1984
LadyWhisper
Zakorzenienie

mała ja też dostałam tylko listę, żeby zrobić i tyle, a chodzę do jednego z najlepszych ginekologów na Śląsku

ilkas ja mam kota, u mojej mamy jest (wychodzący) i u moich teściów też kot u najbliższych koleżanek koty, takie towarzystwo kotolubne ale się tym nie przejmuję, pytałam ginekologa i powiedział, że nie ma żadnych przeciwskazań

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a czemu tak często?
ja jutro mam 2 wizytę, ale mam taki stres czy te mięśniak urósł i czy dzidzia się prawidłowo rozwija,że jestem cała w nerwach
do tego boli mnie jakby w jajniku już 3 dzień, tak ćmi, nie jest to przyjemne
no ale plamień nie mam

beznadziejnie, był rozproszony i przegrał walki, zdobył minimalną ilość punktów, co prawda na podium się załapał z brązem ale to tylko dlatego,że było mało przeciwników
wiesz co, miałam plamienia, leczyłam się dłuuuugo (prawie 6lat) na pcos i staraliśmy się pół roku, ciągle biorę luteinę ostatnio doszedł też duphaston..... więc może dlatego. Nic konkretnego nie powiedział, może nie chciał straszyć. W każdym razie mam leżeć plackiem w łóżku. Ja mam za tydzień w poniedziałek 4tą wizytę już.
A co syn trenuje? ja kiedyś zdobyłam v-ce mistrzostwo polski bo były tylko 3 zawodniczki

Stary 2012-06-10, 18:55   #1985
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Mała, jakieś 2-3 strony wcześniej podałam listę badań.

Toxo - toksoplazmoza, te tajemnicze Ig coś tam to do tego. WR - odczyn wasermanna, czyli choroby weneryczne. Mocz. GLukoza - normalnie przy pobieraniu krwi od razu cukier sprawdzą. Może mocz na posiew? Albo morfologia
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 18:57   #1986
ilkas
BAN stały

Cytat:
u mnie w domu pije się bardzo dużo wody, ponad 2 l na głowę, kupujemy w hurtowych ilościach

do karafki z wodą można dodać ( oczywiście nie wszystko na raz )
- cytrynę z miodem
- limonkę, mięte oraz miód ostatnio mój hit
- kilka malin/truskawek
- pietruszkę zieloną i kilka plastrów ogórka zielonego
- pokrojonego grejfruta lub pomarańcze
- pokrojony w kostkę arbuz
no i co tam jeszcze fantazja podpowie, powiem Wam,że taka karafka raz,że wygląda pięknie a dwa,że smakuje
oooo! no właśnie !dzięki! o tym nie pomyślałam, a wydaje mi się, że taką wodę o wiele chętniej będę spożywać

ja z wypróżnianiem się nie mam problemu ale za to mam straszne wzdęcia. Brzuch mi się wtedy robi jak balon.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:03   #1987
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi11, dobry pomysł z tymi dodatkami do wody, może być smakowicie.

Ja też nie mam problemów z wypróżnianiem się, nigdy nie miałam, a teraz nawet jeszcze bardziej regularne są.
Zrobiłam dzisiaj sałatkę z owoców, mmm - poziomki z działki, banany, jabłka i truskawki polane sosem (pół łyżki miodu i łyżeczka cukru wanilinowego). Pyyyychaaaa. Trochę pomogła na mdłości, szkoda tylko, że na krótko.

Wychodzą Wam już brzuchy? U mnie już się lekko zaokrąglił, strasznie mi się to podoba, chociaż to dopiero 7. tydzień. Może wieczorem wstawię zdjęcie.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-06-10 o 19:04
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:10   #1988
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black mi wychodzi chociaż dzisiaj mam płaski, ale wczoraj to już widać było konkretnie

Stary 2012-06-10, 19:13   #1989
marsi11
Zakorzenienie

Lady Whisper- trenuje zapasy

No mi też brzusio wyłazi, i też mnie kurde wzdyma- a nic takiego nie jem wzdymającego, kurde znowyu sobie ryje beret,że to pewnie przez tem mięśniak coś mi uciska]
brzuch mi często twardnieje
Stary 2012-06-10, 19:21   #1990
iskierka0310
Raczkowanie

Cytat:
u mnie w domu pije się bardzo dużo wody, ponad 2 l na głowę, kupujemy w hurtowych ilościach

do karafki z wodą można dodać ( oczywiście nie wszystko na raz )
- cytrynę z miodem
- limonkę, mięte oraz miód ostatnio mój hit
- kilka malin/truskawek
- pietruszkę zieloną i kilka plastrów ogórka zielonegolko ja
- pokrojonego grejfruta lub pomarańcze
- pokrojony w kostkę arbuz
no i co tam jeszcze fantazja podpowie, powiem Wam,że taka karafka raz,że wygląda pięknie a dwa,że smakuje
Super pomysły,napewno skorzytam nie ja

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

znaczy nie tylko ja
iskierka0310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:24   #1991
mala_19kw
Zakorzenienie

ilkas- jeżeli bedzie to 5 tydz ciąży to z pewnością zobaczysz serduszko maleństwa. Trzymam kciuki

Co do picia wody to nigdy za nią nie przepadałam a teraz napoje w ogóle nie chca mi przejść przez gardło a wlasnie zaczęłam sie łapać za wodę i soki grejfrutowe... Mmmniam

Dzisiaj ogarnęło mnie kapuściane szaleństwo nagotowałam gar kwaśnego kapusniaku i wsuwam jak oszałała a ostatnio apetytu nie mialam,teraz nadrabiam a oponka rośnie
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-06-10, 19:26   #1992
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze jedne problem ze sobą... nienawidzę wody! przekonuje mnie tylko gazowana... jedna butelka na 3 dni, reszta soki, herbata, czasem słaba kawka
ja też tylko gazowaną...po niegazowanej mam niesmak w ustach...
Stary 2012-06-10, 19:28   #1993
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladywhisper Pokaż wiadomość
sarah a dzidzia planowana? My z mężem stwierdziliśmy, że co ma być to będzie i nie ma co czekać, chcemy to chcemy i już! A że starania nam zajęły pół roku to już inna sprawa

hope no bo to tak jest, my w ogóle nie wierzyliśmy, że się uda, miałam mieć zleconą laparoskopię a tu proszę dlatego świruję czasami, bo dzidzia tak wyczekiwana, tak chciana, że szok...... I z tego świrowania czasem ciężko się jest cieszyć
ja na szczęście zaparć nie mam, dzisiaj mnie ominęły nawet mdłości, ale spanie mnie wzięło!!! 3 godziny spałam na rogówce i jestem mega połamana a na słodkie dzisiaj mam mega parcie, zeżarłam cały słoik masła orzechowego!!!

Mała szok, że taki lekarz się zdarzył :/ masakra! Zmieniaj, a jak masz badania na nfz to nie szczyp się i rób. Ja co prawda wizyty mam średnio co półtorej tygodnia, ale u mnie to inna sytuacja.

Debrah cieszę się, że gorączka zeszła!

marsi jak poszły zawody synkowi? Też się zastanawiam nad tą poduszką, ale z drugiej strony nie wiem, czy w ogóle bym z niej skorzystała ja jestem antypoduszkowa całkiem.....
lady
dzidzia planowana w lipcu 2012 postanowliliśmy, ze odstawię tabletki anty żeby organizm się oczyścił bo brałam przez wiele lat, i w wigilię postanowiliśmy, że się staramy. Mąż, się cieczy jak wariat, wszystkich poinformował i już chce kupować rzeczy dla dzieciaczka. Codziennie gadamy przez skype i mówi, żeby mu brzuszek pokazywać bo chce zobaczyć czy rośnie.
Ja też bym ciągle spała i najchętniej nic nie robiła.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:28   #1994
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
heheh ja to w ciąży jak kaczka latam- ze 3-4 razt dziennie

ale mam zachciankę JAGODY Z BITĄ ŚMIETANĄ!!!!!- TZ pojechał do marketu po mrożone, wściekły jak diabli bo blisko nie ma, a tym razem nie odmówi po tym jak mu gryzonie przewody pogryzły w aucie
kurde cieszę się,że mdłości przeszły i apetyt wrócił, tylko czemu kurde na słodkie?
no ale po deserze obiecałam synowi długi spacer- śmietankę trzeba będzie spalić, no nie?!
ja 2 dni nie miałam mdłości no i niestety wróciły...przed śniadaniem i po kolacji ląduję w kibelku
Stary 2012-06-10, 19:31   #1995
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
oczywiscie na kasę chorych bede robic,prywatnie mnie w chwili obecnej nie stać na nic. Kochane bardzo chciałabym wiedziec czego konkretnie beda dotyczyć te badania ale nie wiem nic. Doslownie po usg dostalam ten papierek do ręki bez słowa wyjaśnienia. Potem sie zastanawiałam co to jest, z tego co udalo mi sie rozczytać to wr,glukoza,toxopl. Igm i igg . Z pewnością jest jeszcze mocz i cos podobnego z nazwa do moczu. Tyle wiem. Nic tylko sie załamać na takich lekarzy do ktorego ja trafiłam.
takie same badania ja miałam, oprócz wr, także śmiało idź na pobranie krwi i do kolejnego ginekologa już z wynikami, także głowa do góry i na pewno zrób te wyniki .
Stary 2012-06-10, 19:32   #1996
mala_19kw
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34619250]Mała, jakieś 2-3 strony wcześniej podałam listę badań.

Toxo - toksoplazmoza, te tajemnicze Ig coś tam to do tego. WR - odczyn wasermanna, czyli choroby weneryczne. Mocz. GLukoza - normalnie przy pobieraniu krwi od razu cukier sprawdzą. Może mocz na posiew? Albo morfologia[/QUOTE]

Dzieki kochana to czego nie moglam rozszyfrowac to chyba morfologia jest. Bazgraja jak kura pazurem i wez tu człowieku badz mądry
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-06-10, 19:32   #1997
hope01
Zakorzenienie

Boże! Widzisz, a nie grzmisz! Ale mnie Tż wnerwia dzisiaj! Jego mamunia go wychowała na przesądach i ani mi nie wolno do fryzjera podciąć włosów iść, ani nic kupić maluszkowi dopóki się nie urodzi! Pewnie! Będzie później biegał oszalały po sklepach, bo dziecko nic nie będzie miało!!!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:36   #1998
sarah67
Zadomowienie

mARSI
brązowy medal to też super , musisz wspierać synka i mówić Mu, że nie zawsze układa się tak jak tego chcemy i że następnym razem będzie lepiej.

Kapuśniaczek, jeśli z kiszonej kapusty to uwielbiam.
Moja psina właśnie mnie zaczepia i szczeka na mnie bo chcę się bawić ale ja nie mam siły niestety.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Lady
dzidzia planowana w lipcu 2012 postanowliliśmy, ze odstawię tabletki anty żeby organizm się oczyścił bo brałam przez wiele lat, i w wigilię postanowiliśmy, że się staramy. Mąż, się cieczy jak wariat, wszystkich poinformował i już chce kupować rzeczy dla dzieciaczka. Codziennie gadamy przez skype i mówi, żeby mu brzuszek pokazywać bo chce zobaczyć czy rośnie.
Ja też bym ciągle spała i najchętniej nic nie robiła.
Stary 2012-06-10, 19:36   #1999
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Boże! Widzisz, a nie grzmisz! Ale mnie Tż wnerwia dzisiaj! Jego mamunia go wychowała na przesądach i ani mi nie wolno do fryzjera podciąć włosów iść, ani nic kupić maluszkowi dopóki się nie urodzi! Pewnie! Będzie później biegał oszalały po sklepach, bo dziecko nic nie będzie miało!!!
A myślisz, że zauważy jak podetniesz włosy?
Stary 2012-06-10, 19:37   #2000
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
mARSI
brązowy medal to też super , musisz wspierać synka i mówić Mu, że nie zawsze układa się tak jak tego chcemy i że następnym razem będzie lepiej.
nie no, to,że walczył jak patafian to powiedziałam tylko Wam
to już duży chłopak i nie od dziś w tym sporcie, sam był wkurzony,że dał się tak lekko pokonać

no a ja oczywiście na zawodach byłam jego najwierniejszym kibicem, mimo iż w głębi ducha wiem,że z niego intelektualista i mol książkowy, a nie sportowiec
ale cieszę się,że ma chęci i ambicje
no i najważniejsze,że się rusza
Stary 2012-06-10, 19:39   #2001
sarah67
Zadomowienie

Hope
Powiedz mężowi, że w przesądy to bzdura. Do fryzjera można iść na obcięcie, tylko mi nie pozwoliła gin farbować włosów, powiedziała, że dopiero po 20 tygodniu można.
Stary 2012-06-10, 19:39   #2002
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
takie same badania ja miałam, oprócz wr, także śmiało idź na pobranie krwi i do kolejnego ginekologa już z wynikami, także głowa do góry i na pewno zrób te wyniki .
I tak tez zrobię dzięki bardzo za pomoc
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-06-10, 19:41   #2003
hope01
Zakorzenienie

kobiety mamy 2000 postów

djerba - ślepy jak każdy facet, nie zauważy racja ale i tak go nie ma, po prostu nie wolno mi mówić

Stary 2012-06-10, 19:48   #2004
iskierka0310
Raczkowanie

moja pierworodna już śpi a ja wcinam kanapki z dżemem truskawkowym i zapijam gorącą czekolada...czyżby druga córka??? a niech tam,byleby zdrowa była))

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Powiedz mu,że to nie matura a poza tym dziewczyny maja racje..musiałabys na łyso sie ogolic zeby zauwazył
iskierka0310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:48   #2005
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iskierka0310 Pokaż wiadomość
moja pierworodna już śpi a ja wcinam kanapki z dżemem truskawkowym i zapijam gorącą czekolada...czyżby druga córka??? a niech tam,byleby zdrowa była))
a ja mam naprawdę różnie z tymi smakami - raz mnie na takie ciągnie, raz na takie

Stary 2012-06-10, 19:48   #2006
LadyWhisper
Zakorzenienie

sarah wszystko się ułoży, zobaczysz, każda z nas ma pewnie jakieś obawy, to normalne

hope, mój mi nie pozwala spać na brzuchu, bo dzidzi zgniotę

Stary 2012-06-10, 19:53   #2007
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Hope
Powiedz mężowi, że w przesądy to bzdura. Do fryzjera można iść na obcięcie, tylko mi nie pozwoliła gin farbować włosów, powiedziała, że dopiero po 20 tygodniu można.
a to też bzdura...ja w zeszłym tygodniu pofarbowałam sobie włosy..
a w poprzedniej ciąży też i dziecko żyje
Stary 2012-06-10, 19:53   #2008
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
hope, mój mi nie pozwala spać na brzuchu, bo dzidzi zgniotę
Mój ma tak samo. Dzisiaj też zmusił mnie do przecięcia gumki w domowych spodniach, bo jego zdaniem były za ciasne.

A co do farbowania włosów, to ja idę niedługo na wesele, tzn na początku sierpnia, i na pewno nie pójdę z odrostami... Podobno wszystkie farby bez amoniaku nie zaszkodzą, ale mogą wyjść inne kolory, niż na opakowaniu.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-06-10 o 19:55
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:54   #2009
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Przyprowadz go do nas to mu te brednie wyperswadujemy z glowy

Moja bratowa mnie nastraszyła tak ze sznurkami od bielizny,a na drugi dzien pranie robiłam,bałam sie go rozwieszac bo przeciez jak bede sie tam kręcić to dziecko sie owinię pepowina. Rany nigdy sie tak nie bałam. Potem znalazlam bardzo mądra stronkę co do tych zabobonow i żaden z nich nie mial uzasadnienia. To mnie uspokoiło i juz nie zamierzam w nic wierzyć.
Nie mozna kierować sie tym co bylo kiedys kiedy kobiety nie wiedziały jak rozwijały sie ich ciąże i jak z dzieckiem bylo cos nie tak zrzucały na to co robiły i ze to pewnie zaszkodziło. Paranoja
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-06-10, 19:55   #2010
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
kobiety mamy 2000 postów

djerba - ślepy jak każdy facet, nie zauważy racja ale i tak go nie ma, po prostu nie wolno mi mówić
ile razy ja farbowałam sobie włosy, a mój mąż nie zauważał

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości