Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-10, 19:56   #2011
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

Dziewczyny, ale naprawdę na brzuchu w ciąży nie powinno się spać od 2 ginów to słyszałam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:56   #2012
sarah67
Zadomowienie

Lady dziękuję za wsparcie

Hope czyli Twojego męża teraz też z Tobą nie ma?
Oj mój tak samo mówi, że na brzuchu mam nie spać, jak gadaliśmy przez skype i się kołysałam to powiedział, żebym tak nie robiła bo dzidzi zaszkodzę, że mam się gwałtownie z krzesła nie ruszać, normalnie oszalał na punkcie dziecka.
Dziewczyny tak jak któraś z Was napisała, za każdym razem jak robię siusiu to sprawdzam papierek, i mam też pytanie, moje siusiu jest takie mocno żółte, to normalne? tez tak macie? sorry wiem, że głupie pytanie ale tak jak już jedna z nas napisała, że świrujemy
Idę się kąpać i przygotować ciuchy na jutro bo jutro do pracy, oj ciekawe jak ja rano wstanę. Jutro moja Mama odbiera też moje wyniki.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:57   #2013
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mój ma tak samo. Dzisiaj też zmusił mnie do przecięcia gumki w domowych spodniach, bo jego zdaniem były za ciasne.

A co do farbowania włosów, to ja idę niedługo na wesele, tzn na początku sierpnia, i na pewno nie pójdę z odrostami... Podobno wszystkie farby bez amoniaku nie zaszkodzą, ale mogą wyjść inne kolory, niż na opakowaniu.
a zawsze Ci wychodziły takie jak na opakowaniu? bo mi nigdy
Stary 2012-06-10, 19:58   #2014
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Przyprowadz go do nas to mu te brednie wyperswadujemy z glowy

Moja bratowa mnie nastraszyła tak ze sznurkami od bielizny,a na drugi dzien pranie robiłam,bałam sie go rozwieszac bo przeciez jak bede sie tam kręcić to dziecko sie owinię pepowina. Rany nigdy sie tak nie bałam. Potem znalazlam bardzo mądra stronkę co do tych zabobonow i żaden z nich nie mial uzasadnienia. To mnie uspokoiło i juz nie zamierzam w nic wierzyć.
Nie mozna kierować sie tym co bylo kiedys kiedy kobiety nie wiedziały jak rozwijały sie ich ciąże i jak z dzieckiem bylo cos nie tak zrzucały na to co robiły i ze to pewnie zaszkodziło. Paranoja
Paranoje to on będzie miał jak wróci, oj będzie... Niech ja go tylko dorwę w swoje łapska...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:00   #2015
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Lady dziękuję za wsparcie

Hope czyli Twojego męża teraz też z Tobą nie ma?
Oj mój tak samo mówi, że na brzuchu mam nie spać, jak gadaliśmy przez skype i się kołysałam to powiedział, żebym tak nie robiła bo dzidzi zaszkodzę, że mam się gwałtownie z krzesła nie ruszać, normalnie oszalał na punkcie dziecka.
Dziewczyny tak jak któraś z Was napisała, za każdym razem jak robię siusiu to sprawdzam papierek, i mam też pytanie, moje siusiu jest takie mocno żółte, to normalne? tez tak macie? sorry wiem, że głupie pytanie ale tak jak już jedna z nas napisała, że świrujemy
Idę się kąpać i przygotować ciuchy na jutro bo jutro do pracy, oj ciekawe jak ja rano wstanę. Jutro moja Mama odbiera też moje wyniki.

a dużo wypijasz wody dziennie?
Stary 2012-06-10, 20:00   #2016
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szajajaba, ja słyszałam, że dopiero po 2 miesiącu jest to niewskazane, aczkolwiek ja i tak nie śpię, bo nie mogę, niewygodnie mi po prostu.

Sarah67, ja też sprawdzam i u mnie jest żółto z rana. Potem raczej normalnie.

Djerba, zdarzyło mi się tylko raz, że farba w ogóle nie złapała moich włosów, a tak poza tym to zazwyczaj kolor wychodził taki sam, ewentualnie odrobinę ciemniejszy lub jaśniejszy. A w ciąży podobno może wyjść diametralnie inny, o to mi chodziło. Że zamiast czarnego np czerwony itp.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-06-10 o 20:01
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:01   #2017
Debrah
Zakorzenienie

Omg - gdybym ja miała nie farbować do 20 tygodnia to musiałabym czekać jeszcze 2 miesiące. A już mam spory odrost, zapytam fryzjerkę o to, przesądna nie jestem ani trochę.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:04   #2018
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Szajajaba, ja słyszałam, że dopiero po 2 miesiącu jest to niewskazane, aczkolwiek ja i tak nie śpię, bo nie mogę, niewygodnie mi po prostu.

Sarah67, ja też sprawdzam i u mnie jest żółto z rana. Potem raczej normalnie.

Djerba, zdarzyło mi się tylko raz, że farba w ogóle nie złapała moich włosów, a tak poza tym to zazwyczaj kolor wychodził taki sam, ewentualnie odrobinę ciemniejszy lub jaśniejszy. A w ciąży podobno może wyjść diametralnie inny, o to mi chodziło. Że zamiast czarnego np czerwony itp.
a te podobno, to znasz z jakiś opowieści, że rzeczywiście tak się stało? albo na własne oczy widziałaś?
Stary 2012-06-10, 20:05   #2019
Konto usunięte

No to już, po 9 tygodniu, czyli jak połowa z nas
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:06   #2020
ilkas
BAN stały

No właśnie co do farbowania to miałam Was pytać, bo odrost już się prosi. Też już czytałam różne opinie, ale jak myślicie...taką farbą bez amoniaku chyba można?

Ja w sumie lubię słodkie, a jakoś odkąd jestem w ciąży kompletnie mnie nie ciągnie. Zupełnie nie mam ochoty na słodycze

A jeszcze co do tych tygodni ciąży...no właśnie dziewczyny, jak to jest?
Liczy się od pierwszego dnia ostatniej @ tak?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:08   #2021
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
No właśnie co do farbowania to miałam Was pytać, bo odrost już się prosi. Też już czytałam różne opinie, ale jak myślicie...taką farbą bez amoniaku chyba można?

Ja w sumie lubię słodkie, a jakoś odkąd jestem w ciąży kompletnie mnie nie ciągnie. Zupełnie nie mam ochoty na słodycze

można.

szaja to kiedyś ładnie opisała w pewnym poście tylko to znajdź wśród tylu tysięcy

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2012-06-10 o 20:10
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:08   #2022
Debrah
Zakorzenienie

Z tym farbowaniem to ja zupełnie nie znajduję innego uzasadnienia prócz zapachu i szkodliwości wdychania oparów. Maseczka na twarz i już.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:08   #2023
ilkas
BAN stały

Cytat:
to zależy, że tak powiem ile wypiję. ale już kilka razy też zauważyłam, że siusiu jest bardzo mocno żółte. hm, ale chyba nie ma się co przejmować
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:09   #2024
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
a dużo wypijasz wody dziennie?

Wody w ogóle bo nie lubię ale dużo pije herbaty, kakao codziennie.
Mi o tym, że po 20 tygodniu to powiedziała ginekolog a nie jakiś zabobonnik bo ją zapytałam czy mogę. Na genetyczne idę do innego więc i jego zapytam, zobaczymy co odpowie. A tak apropo to mam dziś właśnie do niego dzwonić, kazał w niedzielę o 22, trochę mi głupio tak późno no ale kazał.
Stary 2012-06-10, 20:11   #2025
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
a te podobno, to znasz z jakiś opowieści, że rzeczywiście tak się stało? albo na własne oczy widziałaś?
Cóż za dociekliwość.
Słyszałam od fryzjerki, że jest to możliwe, no i znajomej mojej siostry zamiast platynowego blondu wyszedł ognisty rudy - farbowała się tą farbą już od roku, nie był to żaden eksperyment z nową marką czy coś.
Stary 2012-06-10, 20:12   #2026
iskierka0310
Raczkowanie

Ja tam zamierzam nie świrowac i normalnie farbowac włosy.W pierwszej mnie straszyli,cuda wianki gadali i farbowałam ziołowymi,efekty były rózne ,generalnie wygladałam jak strach na wróble.
A inne moje cięzarne kolezanki farbowały normalnie i nic dzieciakom nie jest.
iskierka0310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:14   #2027
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Wody w ogóle bo nie lubię ale dużo pije herbaty, kakao codziennie.
Mi o tym, że po 20 tygodniu to powiedziała ginekolog a nie jakiś zabobonnik bo ją zapytałam czy mogę. Na genetyczne idę do innego więc i jego zapytam, zobaczymy co odpowie. A tak apropo to mam dziś właśnie do niego dzwonić, kazał w niedzielę o 22, trochę mi głupio tak późno no ale kazał.
ale może ginekolog wierzy w zabobony
przyczyn może być parę odnośnie zabarwienia moczu.. albo mała ilość wypijanych płynów, albo jakieś witaminy bierzesz..a może zjadłaś coś z dużą zawartością żelaza..
Stary 2012-06-10, 20:15   #2028
BlackSanctum
Zakorzenienie

I ja mam taki sam zamiar, bo ciąża nie jest chorobą, żeby o siebie nie dbać. :P Można ewentualnie ograniczyć używanie farb z dużą zawartością amoniaku, ale teraz na rynku jest kilka rodzajów farb bez tego składnika, tak więc łatwo taką znaleźć.
Stary 2012-06-10, 20:15   #2029
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Cóż za dociekliwość.
Słyszałam od fryzjerki, że jest to możliwe, no i znajomej mojej siostry zamiast platynowego blondu wyszedł ognisty rudy - farbowała się tą farbą już od roku, nie był to żaden eksperyment z nową marką czy coś.
a tam dociekliwość..śmiać mi się poprostu chce hehehe bo ten temat był już wałkowany ahhh dziewczyny martwicie się za bardzo hehe
Stary 2012-06-10, 20:19   #2030
Konto usunięte

Cytat:

A tutaj opisałam jak ciążę liczyć:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=45

Cytat:
Napisane przez iskierka0310 Pokaż wiadomość
Ja tam zamierzam nie świrowac i normalnie farbowac włosy.W pierwszej mnie straszyli,cuda wianki gadali i farbowałam ziołowymi,efekty były rózne ,generalnie wygladałam jak strach na wróble.
A inne moje cięzarne kolezanki farbowały normalnie i nic dzieciakom nie jest.
Nie zaleca się w 1 trymestrze rozjaśniania, ze wględu na amoniak. Ale farbowanie normalne proszę bardzo.
Stary 2012-06-10, 20:19   #2031
BlackSanctum
Zakorzenienie

Djerba, no bo sama na pewno wiesz najlepiej, bo jesteś już matką, że w pierwszej ciąży to się chodzi jak na szpilkach, żeby tylko wszystko było dobrze, żeby nie zaszkodzić, itp itd. A jeśli chodzi o te farby, no to nie ma co się na zapas przejmować, mi raczej chce się śmiać z takich przekonań, najwyżej wyjdzie mi coś zupełnie innego na głowie i tyle, chociaż nie sądzę, by tak się koniec końców stało.
Stary 2012-06-10, 20:24   #2032
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Djerba, no bo sama na pewno wiesz najlepiej, bo jesteś już matką, że w pierwszej ciąży to się chodzi jak na szpilkach, żeby tylko wszystko było dobrze, żeby nie zaszkodzić, itp itd. A jeśli chodzi o te farby, no to nie ma co się na zapas przejmować, mi raczej chce się śmiać z takich przekonań, najwyżej wyjdzie mi coś zupełnie innego na głowie i tyle, chociaż nie sądzę, by tak się koniec końców stało.
No tak..dlatego tą drugą ciążę już jestem na luzie.. chociaż w poprzedniej i tak nie świrowałam...gorzej jak już mała była na świecie, to się zaczęłam stresować... no i to że moje choróbsko się uaktywniło podczas ciąży..ale tak to luz
Stary 2012-06-10, 20:31   #2033
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Na zaparcia tak jak Szaja mówi woda, możesz też siemię lniane zalać wrzątkiem, i jak przestygnie to tę galaretkę wypić, doprawiając sokiem. Ale ostrzegam nie zadziała od razu, trzeba czasu.
ja piłam to siemię lniane w poprzedniej ciaży ale nie powiem żeby należało do moich przysmaków, dodawałąm trochę soku do smaku i jakoś dało się przełknąć

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a ja czytam o tych Twoich zaparciach i aż mi się zachciało na kibel
Panie wybaczą...
buhahah

Cytat:
ja mam jeszcze jedne problem ze sobą... nienawidzę wody! przekonuje mnie tylko gazowana... jedna butelka na 3 dni, reszta soki, herbata, czasem słaba kawka
kurde ja nie piłam tak dużo wody ale przy pierwszej ciaży no i zwłaszcza przy karmieniu piersią się nauczyłam... zwykłej niegazowanej tez nie lubie ale takie wysokomineralizowane jak Muszynianka i Piwniczanka lubie bardzo, moze taka sproboj

Cytat:
Lekarza w ogóle pozostawiam bez komentarza, masakra
Jeśli serduszko widać już w 5 tyg to jest szansa, że w czwartek na pierwszej wizycie też już je zobaczę Swoją drogą nie mogę się doczekać tej wizyty.
to tak jak ja już chce wiedziec czy wszystko w porzadku no i zobaczyc moja fasoleczke

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34618590]TO popróbujcie różne wody są niektóre paskudne takie, że do ust nie wezmę, a są po prostu smaczne. Osobiście lubię Nałęczowiankę Sport, Arctic, Kroplę Beskidu - są lekko słodkawe. Nie trawię Muszynianki i innych wysokosodowanych.[/QUOTE]

a ja jak już napisałam wyżej lubie Muszynianke

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

ja kiedyś zdobyłam v-ce mistrzostwo polski bo były tylko 3 zawodniczki
a ja kiedyś zostałam miss lata moze tez dlatego ze byly tylko 3 zawodniczki

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Lady Whisper- trenuje zapasy

No mi też brzusio wyłazi, i też mnie kurde wzdyma- a nic takiego nie jem wzdymającego, kurde znowyu sobie ryje beret,że to pewnie przez tem mięśniak coś mi uciska]
brzuch mi często twardnieje
tez czuje takie twardnienie brzucha

Cytat:
Boże! Widzisz, a nie grzmisz! Ale mnie Tż wnerwia dzisiaj! Jego mamunia go wychowała na przesądach i ani mi nie wolno do fryzjera podciąć włosów iść, ani nic kupić maluszkowi dopóki się nie urodzi! Pewnie! Będzie później biegał oszalały po sklepach, bo dziecko nic nie będzie miało!!!
o rany nie no przedada! ja tez w takie pierdoły w ogóle nie wierze

Cytat:
a ja mam naprawdę różnie z tymi smakami - raz mnie na takie ciągnie, raz na takie
heheh blizniaki

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:36   #2034
sarah67
Zadomowienie

dFZIEWCZYNY MAM PROBLEM MAM DZWONIC DO GINA I NA PEWNO ZAPYTA KTORY TYDZIEŃ ALE JA NIE WIEM, 3O MAJA GIN POWIEDZIALA ZE TO 8 TYDZIEŃ I TO BYLA SRODA CZYLI MAM LICZYC ZE NASTEPNA SRODA TO 9 TYDZIEN I KOLEJNA SRODA 10 ITD. OD OKRESU SIĘ NIE DA BO JA MIALAM 5 KWIETNIA 1 DZIEN TYLKO TO NIE WYCHODZI WTEDY TAK JAK ONA TO WYLICZYLA.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

A nie dobrze od 5 kwietnia wychodzi teraz 9 tydzien czyli dobrze, powiem jemu ze to 9 tydzień
Stary 2012-06-10, 20:36   #2035
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
dFZIEWCZYNY MAM PROBLEM MAM DZWONIC DO GINA I NA PEWNO ZAPYTA KTORY TYDZIEŃ ALE JA NIE WIEM, 3O MAJA GIN POWIEDZIALA ZE TO 8 TYDZIEŃ I TO BYLA SRODA CZYLI MAM LICZYC ZE NASTEPNA SRODA TO 9 TYDZIEN I KOLEJNA SRODA 10 ITD. OD OKRESU SIĘ NIE DA BO JA MIALAM 5 KWIETNIA 1 DZIEN TYLKO TO NIE WYCHODZI WTEDY TAK JAK ONA TO WYLICZYLA.
no to tak właśnie licz jak napisałaś

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:39   #2036
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

woda niegazowana achh ... czasem mi się zdarzy wypić troche coca coli:d ale to przez mojego brata bo jest cocacoloholikiem hahaha uwielbia ją ! i mu podbieram ... a ciągle mu mowie zeby to ograniczył ale nie chce słuchac
slyszalam ze nie mozna pic coca coli ze wzgledu na to ze ma wlasciwosci rozpuszczajace kości wiadomo łyk nic nikomu nie zrobi ale picie w duzych ilosciach jest niedobre.
Ja juz chodze ztakim odrostem strasznym.... a najgorsze ze farbuje na rudo czerowono i jak ost patrzalam to bez zamoniaku byly same brazowe...
Stary 2012-06-10, 20:46   #2037
iskierka0310
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
slyszalam ze nie mozna pic coca coli ze wzgledu na to ze ma wlasciwosci rozpuszczajace kości wiadomo łyk nic nikomu nie zrobi ale picie w duzych ilosciach jest niedobre.
Ja juz chodze ztakim odrostem strasznym.... a najgorsze ze farbuje na rudo czerowono i jak ost patrzalam to bez zamoniaku byly same brazowe...
ja tez mam rudzielce płomienne,chyba sie na loreala skusze,wydaje mi sie,ze jest "najzdrowszy":brzydal :
Patrze sobie na liste mamusiek i kurde wychodzi na to,ze ja najstarsza jestem!!!!o mamusiu!!!!
iskierka0310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:53   #2038
LadyWhisper
Zakorzenienie

czyli faktycznie nie powinnam spać na brzuchu..??? Kurczę, w innej pozycji nie ma szans, żebym zasnęła.....

co do farbowania włosów to ja jestem taka, że straaaaaasznie ciężko mi jest się wybrać do fryzjera normalnie, a co dopiero w ciąży.... Ostatnio farbowałam przed samym ślubem, a to będzie już prawie 6tyg temu ale i tak w domu siedzę; chociaż nie muszę chyba wyglądać tak bardzo źle, bo tydzień temu mnie podrywał dres na przystanku hahaha

sarah też mam ostatnio taką żółć, chociaż zauważyłam, że to zależy od tego, co zjem

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:54   #2039
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
kurde ja nie piłam tak dużo wody ale przy pierwszej ciaży no i zwłaszcza przy karmieniu piersią się nauczyłam... zwykłej niegazowanej tez nie lubie ale takie wysokomineralizowane jak Muszynianka i Piwniczanka lubie bardzo, moze taka sproboj

heheh blizniaki
Piwniczankę popijam owszem, zieloną, z moich terenów woda

bliźniaki - też mi to w którymś poście przebiegło po głowie, ale nie...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:57   #2040
LadyWhisper
Zakorzenienie

a właśnie, jakby były bliźniaki to prawie od razu widać prawda? Bo mi się tak marzą bliźniaki, że szok

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości