|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Libra właśnie siedzę i strony przegladam z tymi butami, wyczailam w uk i te które raczej wezmę , musze jeszcze sprawdzić ceny uk a USA. Masz racje napalilam się hehe.Oj tam oj tam do ogrodu nie będę w nich szła
a jak się trochę kurzu miedzy palcami buta uzbiera to przetre albo wypiore. I wsio hehe Czytalas opinie o pumkach? Czy chcesz brać je bo ci się podobają? Czy dla tego ze lekkie itd? Albo ze pumy? Buty do yogi to raczej do yogi jak już są, tak mi się wydaje. Jak będę ćwiczyć ze sztanga albo sand bag z obciążeniem to lepij mieć buty przystosowane do tego , do treningów, tak samo jak z bieganiem. Z reszta Poka buty do yogi ja myślałam ze to raczej na boso albo w jakiś skarpetkach się ćwiczy hehe Swoją droga idź spać późno już |
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Monka- a ty nie masz co robic o tej porze??
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
a ja przeczytalam male zaleglosci,usmialam sie ze sprzeczki sklepowej jak nie wiem co,ale temat zamkniety ![]() Ania witaj w kraju-zazdroszcze ci tego egiptu,zawsze ch\cialam leciec jeszcze bez dorobku dzieciowego,ale nie wyszlo moze w przyszlym roku...z dorobkiem. wczoraj mala dostala od cioci zalegly prezent na dzien dziecka,tablice,fajna spora dwa stronna z zegarkiem liczydeliem alfabetem, kupilysmy jej masekolorowej kredy, mazaki suchoscieralne i wczoraj do narzeczonego swojego nie chciala isc bo malowala
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Libra tak z ciekawosci, dkaczego te pumy ?
Mi sie te pieciopalczaste nie podobaja. Mam jedne pieciopalczaste skarpety i juz w nich stopa pokracznie wyglada. Tak szeroko. Musze teraz buty zmienic do biegania i tak sie zastanawiam nad reebok zig, tylko wiekszosc opini testerzy wydaja a to raczej ufac takim nie mozna
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Pop ja tak chodzę spać w pl szybciej szlam.
Darusia fajny prezent zwłaszcza ze twoja mała lubi rysować malować . Madzia dlatego ja czytam opinie normalnych ludzi , nie takich którzy za friko dostali i wypada być miłym, a tez znalazłam testerow, oczywiście na plus produkt . Skarpety pieciopalczaste masz do ćwiczeń czy zwykle? Te reeboki maja śmieszna podeszwe, z reebook to te nowe Real flex są fajne.
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Libra fasy są fajne znam ludzi co w nich biegają i sobie chwalą te buty . No i są wygodne . ja je tylko mierzyłam w pracy . mam zresztą dośc podobne ale jakiś starszy model . Kiedyś mi TZ u siebie w pracy kupił za jakieś grosze .
Czekam na przyjaciółkę z dzieciakami . Olka padła a Szymek carsy ogląda . Darusia - ja to teraz żałuję że byłam frajer i jeździłam nad nasze morze za kupę kasy jak dzieciaków jeszcze nie było . Za tyle samo co tam z TZ wydawałam , to bym tyłek grzała w egipcie . TZ za rok powtórkę planuje . Fajnie jakbyś się załapała zanim młoda 2 lata będzie miała bo za free poleci .
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
pogoda dzisiaj extra,mloda rano byla z tata na placu zabaw wrocili po 3 godzinach,zjadla zupe,zaraz poprawi kotletem z ziamniakami i do spania,woda w basenie sie nagrzewa od rana a po poludniu u nas dla dzieciakow basenowe party,kolorowe napoje,slomki z parasolkami,lody, ciastka,frytki itp,sztuk dzieci niewiele ale zabawe beda mialy.
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cierpie drugi dzien, teraz chyba wezme ketonal Cytat:
|
||
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Napisalam do firmy skad juz mialam kilka rzeczy,zeby o mnie pamietali przy testowaniu butow.
Ja juz troche tych butow mam. Reeboki fajne pod wzgledem utzymania czystosci,wypiore w pralce i nowencje. A z tych profesjonalnych do biegania Brooksy czy Asiksy to po praniu wygladaja jak przed praniem :/. Monka te kostkowe podeszwy tez fajne. Podobno szybciej sie w nich biega. Musze w sklepie poprzymierzac a przez net taniej kupic ![]() Malego tz usypia. Starszy koszatniczke luzem na balkonie puscil,to mam luzik. Wystawilam im tor wodny na balkon zeby i pozniej sie nie nudzili. Balkon 6m dlugi a na moich chlopcow za malo miejsca.
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia wow jaka impra
Madzia zapodaj tn tor, pamietam ze dawalas , jaka firma, moze ja bym moim czubkom kupila, tylko nie wiem jak z pogoda u nas , narazie leje jak przed moim wyjazdem do pl. Ja sobie jak cos to dokupie normalne buty , z normalna podeszwa, albo te reeboki albo nike . Traz tyle tego ze nie wiadomo na co sie zdecydowac. Jak ktos cwiczy to buty duzo to dobre wygodne buty to podstawa . Dzis naladowalam pasek do sand bag i jutro bede nia wywijac . Sprzatam sprzatam i sprzatam, jeszcze z kuchni nie wyszlam ![]() Pisalam kiedys ze mi pralka poszla ( beben w pralce) , mieli wymienic, niii ma. Wysla maniane na nowa . Moje pytanie BRAC PRALKO - SUSZARKE? Jaka macie? znacie? macie? Przydala by mi sie suszarka bo mam zawsze duzo prania, potem drzwi zawalone paniem, kaloryfery, suszarka domowa mamy sprzet ubezpieczony, wiec jak padnie to naprawia albo hajc dadza ,co nie . Suszarki nie mam gdzie dac, ale serio by sie przydala i tak sie glowie . Co myslicie? ![]() Tutaj czesto pada jak widac wiec na dworze nie wywiesze. No nie mam gdzie cholery dac , jakbym miala osobno dokupic ![]() Tak mysle ze czesc bym w niej suszyla a czesc normalnie. Jakies jeansy czy posciel, reczniki do suszarki i wsio , a nie bede miec domu praniem dzien w dzien zawalonego . hmmmm Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-06-10 o 14:34 |
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Monka kiedys w tv cos ogladalam o pralko suszarkach. No i odradzali. Jak juz to suszarka osobno. U mnie odpada ze wzgladu na malo miejsca i alergie na zelazko
Pradu duzo.ja na deszczowe dni mam suszarke w lazienve . Takie jakby rurki ze sznurliem w srodku pod sufit podciagane. U mnie super sie sprawdza. I nie widac na praniu tych zagniecen od sznurkow. W zimie osuszacz dawalam do lazienki i w 2h pranie suche. O przypomnialo mi sie ze w tym programie polecali zamiast pralko suszarki kupic pralke z wiekszymi obrotami,bo wtedy prawie suche wychodzi. Z tel. Nie wrzuce linku do tego toru wodnego.
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
po partowane ;/ pozdjeciowane-pada!wrrr
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wezwalismy goscia od naprawy siedział 2 godziny i powiedział że naprawa ok 500 zł i nie daje gwarancji ze sie nie popsuje na nowo bo silnik trzeba i cos tam jeszcze!! I DORADZIŁ.. ze najlepiej kupic BOSCHA ale produkcja niemiecka wtedy nie ma bata i bedzie chodziło dłuuugo powiedział że nawet uzywana ale boscha z niemiec!
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam na mysli jakichś konkretnych do yogi. Cytat:
Cytat:
A u nas znowu dzisiaj pada zmokliśmy na rowerze jak szczury |
|||
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzia dzieki, tak czytam opinie i odradzaja
chyba sie nie skusze a bylo by to super rozwiazanie. Wiem o jaki sznurek ci chodzi,ale z jednej strony mam okno i kawaleczek sciany, za rok planujemy zrobic remont calej gory w tym lazienke wiec moze wtedy cos pokombinuje . Moze jeszcze uda mi sie wcisnac ta waska suszarke na dol do wc . Darusia Madzi moja tez wtedy kupiona samsung . Wydaje mi sie ze to przez pranie koszul tz-ta z roboty. Niby beben byl 8 kg ale za duzo ich pchal i rozklekotal beben, jakby ich w domu nie pral, albo na dwa razy to by super chodzila. No Nic kupie nowa . My mamy sprzet ubezpieczony i nie placimy za naprawy , to plus , jest moze u was takie cos?. W kwietniu poszedl mi wiatrak w lodowce i tez przyjechal i naprawil- wymienil. Teraz ubezpieczylismy bojler , tez byl i naprawial Tyyyyy moze ja , tz-ta ubezpiecze jak mi sie popsuje to mi wymienia na nowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() Zeby ci sie maly nie rozchorowal
|
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Monka ja miałam kupić z suszarką ale olałam . Bo to prądu dużo żre , i też czytałam że lepiej osobno .
Ja mam pralkę samsunga ale ma rok więc nie wiem ile będzie działała . U nas leje i do tego grzmi , no super
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
co do suszarki my mamy cos atkiego na balkonie http://www.megamedia.pl/suszarka-wis...-100.php?off=4 rewelacja balkon mamy malutki dlugi na 2m i to jeszcze z jednej strony po kole i wlasnie tam pod oknem jest i ona prawie miejsca nie zamuje nie ma porwnania z ta stojaa rozkladana, tesciowie maja taka w lazience i tez rewelacja bo wystarczy kawalek sciany 1m na 20cm i suszarka wisi
no i troche pustej przestrzeni do przodu na 50cm polecam!!! co do pralki ja mam candy 1200 obrotow i pranie prawie suche, tesciowie hoover 1300 obrotow i jeszcze lepiej wywirowane i to podobno baardzo dobra firma aniap a jak tam z jedzeniem zjadliwie dawali?? co dzieciaki wcinaly?? jak ogolnie warunki?? cos mi tezet trul ze tam jakas niepewna sytuacja polityczna dalo sie wyczuc?? wychodziliscie na miasto?? no i jak nad morzem czysto tylko przy hotelu czy dalej tez w miare?? probuje tezeta na egipt namowic w tym roku a ten mi wymysla ze cos bardziej cywilizowanego chce;/ |
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcia fajne widziałam na fb, a Ty chyba schudłaś sporo? w tym kostiumie wyglądasz super ![]() jakie te buty paskudneeee
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda noo fajna, musze coś u nas poszukać.
Ania ty to masz duży dom - chyba hehe to osobno możesz sobie suszarka dokupić, jak już coś. A słyszałas o suszarkach gazowych????? Sara Nom Nom paskudyyy
|
|
|
|
#3141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest spokój , na misto można leźć , ale z dziećmi raczej nie łazi się na bazary , czy w tego typu miejsca . wybory były jak my byliśmy , ale był spokój . nie poleca się wycieczek do kairu . Co do morza to u nas na plaży hotelowej było ok , ale dalej nie wiem . Ja byłam jeszcze na wyspie giftun ale to już na wycieczce . żarcie było w miarę . dzieciaki chętnie jadły tam zupy , pyszne mają owoce . na śniadanie płatki były grane , czy jakieś jajka . na kolację też jadły zupy , lub jakieś kanapki . Tonami oczywiście frytki . Mają super aqua parki więc dzieciaki mają tam co robić . Dla mnie rewelacja . Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
troszkę schudłam ale jeszcze 5 kg by się przydało
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
hmm w tamtym roku jak w tunezji bylismy to w libii zamieszanie bylo i sumie nei bylo zle... ale na bazar z mlodym szlismy.... no i tam mnie zarcie przerazilo bo codziennie jaja na 100 sposobow;/
aaaa a jak sobie w koncu z wozkiem poradzilas?? ja chce jakiegos lasta we wrzesniu teraz w maju 5 gwiazdek po 1300 zl szly... wlasnie z 2500 obnizka Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2012-06-10 o 23:29 |
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Mloda jak tam kolekcja butow dalej masz 27 sztuk ?cos sie opuscilas
z kupowaniem hehe---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Madzia masz sznurki z zamocowaniem do scian czy do sufitu? wlasnie znalazlam z zamocowaniem do sufitu . Musze tz-towi pokazac ,co on na to
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
My pierwszy raz wybraliśmy się gdzieś dalej w 4- kę. Byliśmy poogladać dinozaury. Aniap - to Tz przekonał się do wakacji z przelotem. Na zdjęciach widać ze się wszyscy swietnie bawicie.
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łazienka malutka to mam na całym suficie. Taka mocno napchana pralka wchodzi w całości Tz chciał mi tez taka na balkon powiesić, żeby nie było problemu z wynoszeniem tej metalowej, Ale na metalowej nikt mojego prania nie widzi, a na takiej już by bylo widać ![]() Mloda a ta Twoja suszarka to rzeczy w miejscu powieszenia są pogniecione? tzn widać to miejsce na którym wisiały? Bo muszę coś na balkon wymyśleć, bo ta moja suszarka jakaś nieporęczna, a takie coś co wstawiłam bardzo podobne w Ikei widziałam za niedużą kaskę Ania zdjęcia widziałam, i widać że pogodę piękną mieliście. Jak mowiłam tz że może i my polecimy, to on że w takie upały się nie wybiera Jemu polski klimat odpowiadaMonka jak kupowałam w zeszłym roku pralkę to z opini na electroluxa postawiłam. W sumie jestem zadowolona. Ale ja puszczam 2 pralki w tyg. Bo solidnie upycham. Mam też ubezpieczenie mieszkania co obejmuje wszystkie sprzęty domowe. Choć poprzednią pralkę miałam superową, sprawną, ale wymienilam, bo po prostu co jakiś czas sprzęty wymieniamy. Rodzice dalej z niej korzystają bo do nich powendrowała a teraz 7 latek ma. ona z firmy Indesit, więc niby w opiniach różnie, ale mi super działała, i mojej mamie też, teściowa też ma taką i wszyscy zadowoleni. Na wirpoole i Amiki narzekania słyszę Dziewczyny powklejajcie mi kilka linków do fajnych bluzek na teraz. Ja już sobie kupuję od przynajmiej 2 tyg i nie mogę nic kupić tak wybieram :P Jakieś takie na codzień
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2012-06-11 o 07:59 |
|
|
|
|
#3146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/tunika-bluzka-boks...355773270.html ostatnio kupiłam sobie sporo rzeczy u tego sprzedawcy nawet fajne przyszły.
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
my w lutym wymienialismy pralke.indesita wzielismy i zadowolona jestem,szukalam z tym 15 min programem bo u mnie pralka codziennie idzie jedna conajmniej a malo wcale do niej nie pakuje
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- a tu troche oli i jedno melki
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze mi poszlo,zdjecia sie nie wkleily
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Adam był na rozmowie w żłobku właśnie. Zaprosiła nas pani logopeda.
Z mówieniem ok - ma czas. Ale ona też zajmuje się integracją sensoryczną. Zaleciła nam spotkania z psychologiem. Igor nie współpracuje w ogóle w grupie, nie nawiązuje kontaktu wzrokowego z innymi dziećmi, wykorzystuje wszystkich w koło, zachowuje się, jakby nie miał żadnych granic wytyczonych. Jakoś mnie to zmartwiło. Wiedziałam, że on jest "inny", ale wiem, że każde dziecko jest indywidualnością. Trzeba się będzie ostro za niego wziąć. Jakoś mi smutno. Do tego od kilku dni w nocy Igor się budzi i strasznie płacze. Nie wiemy dlaczego. Jestem wrakiem człowieka. Wczoraj w niedzielę w ogóle wstał po 3 rano. Gdzie rano - w nocy. Wstał i zaczął się bawić... Ręce opadywują.
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Megi on ma dopiero 2 latka. Psycholog zawsze cos znajdzie.Kazdy jest inny. Moj Eryk zawsze wolal sie bawic sam,jak jest dwoje dzieci jest ok prze trojce juz tlum. Ale w szkole ma kolegow i kolezanki. Po prostu nie lubi byc w grupie za duzej. Psycholog tego nie zmieni.
A co do nocek to moze mu po prostu zeby ida,moj maly kazdego zeba snem odbija. A ja od dzisiaj mam obiady ze stolowki to jedziemy rowerem po odbior . Huraa. Tylko po poludniu tz cos bezmiesnego musze wymodzic
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.

a jak się trochę kurzu miedzy palcami buta uzbiera to przetre albo wypiore. I wsio hehe 

. Skarpety pieciopalczaste masz do ćwiczeń czy zwykle? Te reeboki maja śmieszna podeszwe, z reebook to te nowe Real flex są fajne.

. Moje pytanie BRAC PRALKO - SUSZARKE? Jaka macie? znacie? macie? Przydala by mi sie suszarka bo mam zawsze duzo prania, potem drzwi zawalone paniem, kaloryfery, suszarka domowa 

chyba sie nie skusze a bylo by to super rozwiazanie. Wiem o jaki sznurek ci chodzi,ale z jednej strony mam okno i kawaleczek sciany, za rok planujemy zrobic remont calej gory w tym lazienke wiec moze wtedy cos pokombinuje