|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#64291 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Cytat:
2. Badałaś tarczycę? 3. Stosujesz środki hormonalne? Tabletki, plastry, spiralę? 4. Masz dobrze skomponowaną dietę? 5. Często olejujesz włosy? Cytat:
Cytat:
2. Często olejujesz włosy? 3. Stosujesz CG czy masz sylikony w swoich kosmetykach? 4. Od kiedy Ci się tak włosy przetłuszczają?
|
|
#64292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Badalam ostatnio TSH i anty-TPO - norma. Kiedys badalam T3 i T4 i tez byly ok (z 2-3 lata temu? nie pamietam) 3. Bralam Yasminelle przez 5 lat, odstawilam w polowie kwietnia (po raz pierwszy). A wlosy zaczely mocno wypadac na przelomie lutego i marca. Ale wczesniej tez troche lecialy, choc nie do tego stopnia (np. nie osadzaly mi sie w duzych ilosciach na plaszczu, nie zatykaly odplywu pod prysznicem, a teraz moja mama bez przerwy na to narzeka) 4. Sądzę, że dobrze... Z pewnością lepiej niz "statystyczny Polak" Nie jem smieciowego zarcia, slodyczy niewiele, pije tylko wode i soki (no, alkohol sporadycznie, jak jest impreza), nie jem wprawdzie mięsa od 8 lat ale zelazo, ferrytyne i TIBC mam w porzadku, odkad wlosy zaczely mi wypadac jem wiecej orzechow, pestek, pelnego ziarna, ryb (w miare mozliwosci), owocow, warzyw. Choc zawsze mogloby byc lepiej - moglabym jesc jeszcze wiecej warzyw strączkowych, soi, ryb. Teraz jest sesja i zaczelam niestety jesc byle co i opijac sie energetykami, ale to kwestia ostatnich paru dni dopiero5. Ostatnio rzadko, a skalpu w ogole juz nie olejuje bo pogarszalo to sprawe (zrobilam wyjatek dla sesy przez ostatnie 2 miesiace, ale nieregularnie, nie zauwazylam poprawy). A pare dni temu podjelam w ogole decyzje o calkowitym odstawieniu olejow, w zwiazku z wypadaniem wlasnie. Any ideas?
|
|
|
#64293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
One są takie 'wygładzone' naturalnie, tuż po myciu włosów mam takie fale, a na drugi dzień oklap
|
|
#64294 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Według mnie masz teraz fajnie cięcie, widać fale...dlaczego chcesz się pozbyć cieniowania?Cytat:
![]() Cytat:
na początku CG włosy wyglądają średnio, tutaj potrzeba trochę więcej cierpliwości i wytrwałości ![]() 2. na najnowszym zdjęciu z rozpuszczonymi włosami nie widzę ani jednego odstającego włoska,ani trochę puchu, za to włosy bardzo ładne jak na dwa tygodnie pielęgnacji na tych ze spiętymi większego puchu nie widzę, może trochę odstawaczy? to normalne jeśli bardzo ci to przeszkadza możesz próbować spacyfikować je odrobinką odżywki b/sno i uzbroić się w cierpliwość jednak nawet w spięciu i na kiepskim zdjęciu widać, że włosy fajnie się błyszczą i założę się, że żadnego powodu do wstydu tego dnia nie dawały. Prawdziwe włosy to nie reklamowa błyszcząca tafla
|
|
|
#64295 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#64296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64297 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Wczoraj dałam na 3 godziny zieloną odżywką Artiste. Włosy są zadowolone. W końcu, bo przez ostatnie dni były suche i przyklapnięte... Może to przez przeolejowanie?
![]() Cytat:
|
|
#64298 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj zależało mi na ładnych włosach, więc na noc dałam Vatike kokosową, potem myju bd, odżywka GF z olejkiem łopianowym, odcisnęłam włosy w koszulkę, żel lniany, po chwili mrożący Joaśki, schły 4 h i nawet ładnie wyglądały ;D Takie ładne zakrętaski się zrobiły (chyba mówicie na to korkociągi)
Mam jeszcze pytanie. Chciałam wybrać się na zakupy (widać prześwit na półce w łazience ) i przeglądałam listę zanalizowanych kosmetyków. Kuszą mnie balsamy Mrs. Potter's, np. z aloesem. Czytałam gdzieś, może w codzienniku, że używacie go do mycia włosów, a tu jest informacja o niezgodności z cg. i zgłupiałam
|
#64299 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I balsamy Mrs.Potter's chyba mają jakiś sylikon, bodajże zmywalny wodą Ale nie pamiętam, niech się ktoś bardziej ogarnięty wypowie
|
|
#64300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. staram sie zawsze na przynajmniej 3 godziny przed myciem, jednak czasami sie zapominam , w losy myje tak co 2 czasami 3 dzien,lecz ostatniomusi byc codziennie:/ 3. stosuje cg, jedynie uzywam silikonow naa koncowki czasami ( ostatnio nalozylam bebeauty ten zielony krem do rak z biedronki na calewlosy on mial w skladzie peg100 a ,poza tym zadnych silikonow 4. od ponad tygodnia ![]() nie jestem pewna ale czy w joaskach b/s sa jakies lagodne silikony? Bo ich tez uzywam Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-06-11 o 11:21 |
|
|
|
|
#64301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
puch jest.. może niewidoczny na tamtych zdjęciach, ale teraz na głowie jest widoczny, zaraz zrobię zdjęcie i zobaczę czy da się go ujrzeć na zdjęciu.. dzisiaj, po nocy, stwierdziłam, że włosy od góry się prostująco-zszopowały i jedynym winowajcom jakiego mogę wskazać jest żel mrożący.. no ale nic.. dzisiaj znowu mycie, zobaczymy co tym razem wyjdzie
|
|
|
|
|
#64302 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#64303 |
|
Strażnik Wizażu
|
Może czas na SLS?
|
|
|
|
#64304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj partyzantka - nieplanowane mycie poza domem: żel do mycia ciała i włosów Nivea Baby ta biała seria zmieszany z kapką oleju z pestek winogron. lekki puszek ale w miarę git jest i skalp git! ....ja kce olej z orzechów włoskich ...
|
||
|
|
|
#64305 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czym lżejsze/krótsze tym lepszy skręt.Cytat:
Cytat:
A ja go nie lubię;P Moje wczorajsze bodajże. ![]() Jak tak was czytam, to dochodzę do wniosku, że ja chyba za mało stylizatora używam Tubka żelu starcza mi na...hoho...
|
|
|
#64306 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko ze bez tego ciezko mi funkcjonowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurde, jak to ciezko znalezc przyczyne i wymyslic jakis sensowny plan dzialania bo tak naprawde to wszystko moze sie na siebie nakladac...ja kce móc sie zaolejowac czymkolwiek! moje wlosy sa tak suche i spuszone ze nie poznalybyscie ich... ewidentny brak nawilzenia
|
|
|
#64307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Razem z babyhairami. Odstawiłam furaginum
|
|
#64308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A cos teraz bierzesz w zamian czy radzisz sobie zupelnie bez srodkow farmakologicznych? (jak wolisz to napisz mi prosze na PW)
|
|
|
#64309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raz się na nią skusiłam, myślałam, że jakieś zastosowanie dla niej znajdę, pomimo kiepskich opinii w katalogu. Jako d/s beznadziejna - włosy szorstkie jak po szamponie, zmieszana z inną odżywką też klapa. Jako b/s nic nie robiła, do mycia fajna ale znowu włosy bardzo sztywne...Używałam jej, kiedy miałam wrażenie, że moje włosy mają dość wszystkiego, ale tylko pogarszała ich stan? to pierwsza i jak na razie ostatnia odżywka, którą uznałam za zupełnie bezużyteczną
|
|
|
#64310 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#64311 |
|
Raczkowanie
|
|
#64312 | ||||
|
Raczkowanie
|
Ale cassia to co innego jednak.
Cytat:
Na związek trwałości hennowania z porowatością naprowadziły mnie posty Lisbeth na hennowym, której henna i pasemko pomalowane jakąś mieszanką z indygo (chyba własnie ciemny brąz Khadi) w ogóle się nie wypłukuje. A jej włosy wyglądają na niskoporowate. Tak jak moje teraz ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą to straszne, że fryzjerzy nic nie wiedzą o włosach, boję się okropnie fryzjerów, bardziej niż dentystów Obłedne Strasznie się chce je dotknąć, pewnie się nie możesz opędzić od macających? ![]() Cytat:
Tak naprawdę nie wiem, co mi pomogło, pewnie się hormony jakoś same wyregulowały (lekarze mówili, że taka moja uroda), stresy trochę minęły. Najgorsze jest to, że trudno jest znależć przyczynę - tak samo, jak przestają wypadać, też nie wiadomo, od czego (chyba, że ktoś miał zdiagnozowany konkretny powód). Mnie ostatnio strasznie dużo włosów wypadło po oleju łopianowym - 260 przy jednym myciu, płakać mi się chciało. Ale potem po każdym myciu wypadało już mniej - teraz dwa dni pod rząd umyłam SLSem z Simply, i wypadło 11 i 15. No i nie wiem - może ten olej łopianowy ma długofalowe działanie (niektóre środki - np Neril - tak rzekomo mają działać, że najpierw mogą wzmóc wypadanie, ale potem ma być lepiej), czy moze ten szampon z Simply tak mi służy? Posłałam ![]() Cytat:
![]() Ale jak to jest - 6 lat dzień w dzień używałaś prostownicy, a piszesz, że włosy teraz nagle zaczeły falować? To co Ty prostowałas wcześniej? ![]() Co do cięcia - nic bym nie robiła na razie, tylko zaczekała, jak włosy się zaczną zachowywać - mogą rozwinąć skrzydła jeszcze, wtedy dopiero dobierać sposób ścięcia Też tak mam - nawet w czasach, kiedy byłam przekonana, że mam proste włosy, obcięte na krótko falowały, a czasem się kręciły. Zawsze jednak uważałam to za chwilową przypadłość
|
||||
|
|
|
#64313 |
|
Raczkowanie
|
tez o tym pomyslalam i wczoraj umylam , dzisiaj wlosy jak na razie sie trzymaja , zobaczymy
![]() Tylko wiecie zauwazylam, ze moje wlosy sa zawsze o wieeeeele lepsze kiedy umyje sls ,podejrzewam ze moje wlosy bardzo łatwo jest przeciążyć i szybko idzie je obkleic tymi olejami, maskami,odzywkami. Wlosy mam cieniutkie No więc jak myslicie, jak czesto powinnam myc wlosy szamponem z sls, takzeby nie narobic im krzywdy ale zeby tez ta swiezosc sie utrzymala |
|
|
|
#64314 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#64316 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() efekt po olejku BD - rewelacja! wstawiłabym zdjęcie, ale jak na złość aparat mi się rozładował.zauważyłam, że im bardziej nawilżam włosy tym ciemniejsze mi się robią, co nieszczególnie mnie cieszy
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2012-06-11 o 15:28 |
|
|
|
|
#64318 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy odżywki Artiste są dostępne tylko w Naturze?? Tak się napaliłam na różową, a z mojego miasta wywiało wszystkie Natury :/
|
|
|
|
#64319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#64320 |
|
Rozeznanie
|
Po żelu mrożącym mam jakieś takie suche włosy... Chyba na razie zaprzestanę jego używania i trochę mocniej zadbam o mohery
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

Napisalam PW do Indios Bravos, mam nadzieje, ze cos mi doradzi, a oprocz tego przejde sie do dermatologa, bo sama juz sobie z tym problemem nie poradze 

Nie jem smieciowego zarcia, slodyczy niewiele, pije tylko wode i soki (no, alkohol sporadycznie, jak jest impreza), nie jem wprawdzie mięsa od 8 lat ale zelazo, ferrytyne i TIBC mam w porzadku, odkad wlosy zaczely mi wypadac jem wiecej orzechow, pestek, pelnego ziarna, ryb (w miare mozliwosci), owocow, warzyw. Choc zawsze mogloby byc lepiej - moglabym jesc jeszcze wiecej warzyw strączkowych, soi, ryb. Teraz jest sesja i zaczelam niestety jesc byle co i opijac sie energetykami, ale to kwestia ostatnich paru dni dopiero

końce jakoś się jeszcze udaje reanimować, tylko najgorzej jest ze skalpem i włosach w pobliżu.. wydaje mi się, że to ma związek z odstawieniem szamponu.. w takim razie co? olejować też skalp? bo się wydaje jakiś taki przesuszony.. czy dawać na skalp lniany <help> bo nie wiem co czynić..

tylko ze bez tego ciezko mi funkcjonowac