|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
No w sumie nie pomyslalam o tym,ze moga sie zgubic,tylko myslalam,ze jak chlodniej na dworze,to moze by cieplej bylo w takich butkach,ale w sumie zamiast nich mozna grubasne skarpety. Mlody padl wlasnie,wiec i ja sie klade.Dobranoc!
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
No i jestem skoro świt po słabo przespanej nocce znowu śpię na stojąco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas mlody zasnal o 22.30 i obudzil sie o 6 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Aalegna - Seba jaki przystojniak ![]() Lena - Kaja super przygotowana do kibicowania Gosia - jak ładnie z córką wyglądasz Evcia - fajni z Was kibice a szczególnie z Laurki i pozostałe zdjęcia na mailu również super piękne macie dzieciaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Znow na dworze szaro i deszczowo. Mama ma focha,wiec Wiktorie musze zaprowadzic sama,tzn z Erykiem.Najgorsze to znoszenie wozka,bo schody sa strasznie waskie,a jeszcze ktos nizej fotel postawil i trzeba nad nim przeniesc ![]() A mama nawet jak robilam obiad wczoraj(rowniez dla niej,bo przeciez zywimy ja),a Eryk plakal,to ani nie przypilnowala Eryka,ani obiadu,musialam wylaczyc gaz,pzrestac smazyc kotlety i zajac sie malym. O nic juz jej nie poprosze,skoro wszystko sprawia jej taki problem. Tyle,ze jak ona cos potrzebuje to wie gdzie przyjsc... To tak z porannego wyzalania,bo wczoraj zapomnialam o tym napisac. Cytat:
I u mnie tak samo.Eryk w nocy jadl co 1-1.5 godz,ale znowu po kilka lyczkow,mysle ze on chce sie przytulic do cycka poprostu i spac przy mnie.Dawalam smoczek ale byl krzyk i wypluwanie i szukanie cycka,po czym dwa lyki i sen z cyckiem w buzi,a jak chcialam go przeniesc do lozeczka to placz i na nowo.Wiec Radek przeniosl sie spac na materac. Mam malego terroryste ![]()
![]() |
#1266 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U nas nocka spokojna... karmienie o 23 a potem o 4 i 7... choć jak nie stosowałam karmienia na śpiocha, to Hania potrafiła przespać bite 7godzin, a teraz się to zupełnie nie udaje... Zaraz jak Hania mi znó zaśnie spróbuję doczytać w zaklinaczce jak to powpli przesuwać... bo nie wierzę, że nagle Jej się zmniejszył żołądek i potrzebuje jeść częściej... No i czekam dziś na chusty... już się nie mogę doczekać, bo przynajmniej nie będę zależna od nikogo jeśli chodzi o wyjście do sklepu czy na jakiś spacerek... bo nie zawsze mam siłę znosić wózek... a razem z Hanią jest coraz cięższy |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nasza nocka mega superasna hehe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O 10 jedziemy z Julisia i moja kolezanka i jej 3letnim synkiem na zakupy do galerii, oni musza do ratusza zalatwic dowod malemu (czy paszport? nie wiem jakie dokument) zeby mogl jechac z nimi do Polski w sierpniu (kolezanka pochodzi z polski ale od 5 r.z. mieszka tutaj z wiekszoscia rodziny, po polsku prawie nie mowi, dawno nie byli wiec nie zajmowala sie tym co trzeba zeby i maly mogl jechac ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
Niestety te nasze maluszki miewaja ciezsze okresy, dla nich to pewnie bardziej stresujace niz dla nas, w koncu sie rozwijaja, nagle swiat jest dla nich obcy, inny. Dobrze ze teraz juz bedzie tylko lepiej ![]() ![]() Jula od urodzenia smiala sie przez sen na glos, ale wczoraj zasmiala sie inaczej - tak... prawidziwie. No i w ogole pieknie sie smiala na glos jak ja rozbawilam, co najlepsze chichrala sie do swojego odbicia w lustrze mowiacego co chwila 'a kuku' hehe ja beczalam a maz sie na mnie patrzyl jak na wariatke haha a mnie to tak wzruszylo .... ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Gosia strasznie podejscie ma Twoja mama ... kurcze, az przykro sie czyta. Nie dosc ze zwalila Wam sie bez pardonu na glowe, musicie ja utrzymywac, latasz zeby jej prace zalatwic, pomoc sie usamodzielnic (a moglabys zwyczajnie kupic jej bilet do PL i kazac wracac skoro sobie nie radzi, albo tak bardzo jej sie nie podoba... ![]() Moja mama jak do mnie przyjezdza (tylko to tez inna syt.bo ona w gosciu przyjezdza a nie mieszka z nami) to mi pomoze, obiad ugotuje, nie ma mowy zeby sie mala nie zajela, posprzata - czesto musze ja stopowac z ta pomoca, bo ja bym wolala zeby sobie odpoczela. No i my mojej mamie pomagamy finansowo jak do nas przyjezdza to zawsze jej daje 200-300 €(+placimy za autokar czy paliwo) ostatnio nie chciala przyjac choc wiem jak maja ciezko i powiedzialam zeby brala jak daja a uciekala jak gonia ![]() ![]() Bo to ze moja mama nadopiekuncza co do Julki jest i jak jest u nas to mnie do szalu doprowadza z tym ''zaloz czapeczke (w 27stopniach bez kszty wiatru ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() No ja na przykladzie mamy wiem czego w przyszlosci nie robic w stosunku do moich dzieci...
![]() |
#1269 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie Oskar ładnie śpi w łóżeczku ale tylko do drugiego karmienia w nocy a raczej już nad ranem a potem muszę go brać do Nas i też śpi przy cycku. Cytat:
Ja też to stosuję i powiem szczerze że u nas to się nie sprawdza ;/ Jak nakarmie go o 18 potem o 20 i na śpiocha o 23 to budzi się głodny już o 1-2 ![]() A jak karmiłam wtedy kiedy sam się budził to było karmienie o 20 i potem między 2-3. Niby myslałam że jak nakarmie na śpiocho o 23 to przynajmniej pospi do tej 3-4 a tu nic. Dzień dobry tak ogólnie ![]() No u Nas nocka nawet ok ![]() Potem pobudka o 7 - dostał papu i pogadał sobie z sufitem i szafą ![]() ![]() ![]() ![]() No a po 8 znów marudzenie i płacz ze zmęczenia tylko że Oskar nie zaśnie w wózku lub łóżeczku , zasypia na rękach i jak już dość mocno śpi wtedy mogę go odłożyć. Na meilu same śliczności ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A odnosnie planu i skoku - masz racje, u nas wszystko 'dzialalo' bosko poki nie rzyszedl skok, w skoku i czesciej Ania jadla i duzo gorzej spala ale skok nie trwa wiecznie (u nas chyba z tydzien) i po tym tygodniu wracamy juz (mam nadzieje :P) na stare tory. Jesli zas chodzi o kolejnosc jedzenie-aktywnosc-spanie. U nas to tez wychodzi choc Ania jest czesto spiaca po karmieniu ale do niej mowie, spiewam itp poki sie nieco nie ozywi ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze, zdenerwowalam sie. Po porannym karmieniu (karmilam o 7.20 a wczesniej o 5) Ania zwymiotowala chyba cale mleczko lezac w lezaczku! Cala byla mokra i kaluza w lezaczku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy robiąc chrzciny stawiałyscie jakiś alkohol ? Bądź te co planują czy coś u was będzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Gang Iren
|
Poranny spacer z Wiki do szkoly zaliczony i zakupy zrobione w drodze powrotnej.Teraz wypadaloby mieszkanko ogarnac- o ile Eryk pozwoli.Na razie nie spi,ale humorek ma dobry,slucha Bacha i gada do misia
![]() Cytat:
![]() |
#1274 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!
Ale miałam fajową nockę, młody zasnął przed 21, obudził się o 1.30 zjadł, a potem pobudka o 6.15 na jedzenie i spał do 9.30 a ja razem z nim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczątka
![]() Nadrabiam powoli. No nie wiem jakoś nie moge się ogarnąć i zawsze mi się jakieś zaległości na wątku narobią. ![]() Cytat:
![]() Ja planuję na sierpień. U mnie nie będzie w restauracji na obiedzie ale wieczorkiem na pewno brat taty z żoną przyjdzie do nas do domu i wtedy postawię jakiś alkohol ale w ograniczonej ilości. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 | |
Zakorzenienie
|
U nas ostatnio noce śrdnie bo Wiki budzi się co 2-3 godz
![]() Cytat:
![]() Butki małej założę dopiero jak będzie dobrze chodzić ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Mam pytanie: od kiedy zamierzacie żeby maluchy spały same w pokoju??? Ja na razie śpię w pokoju małej. Ona śpi w swoim łóżeczku ale zastanawiam się kiedy jest dobry czas na zostawienie jej samej i przeniesienie się do swojej sypialni. Drzwi oczywiście byłyby otwarte żebym ją słyszała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Fajnie czyta się, że u Was nocki w miare OK! przyszłe mamy pewnie były by zadowolone, że udaje nam się nie zwariować od niewyspania! U Nas nocki tez są fajne ( odpukać ) Tymuś pada ok 19-20 za raz po kapieli i budzi się ok 2:00 potem o 5-6 i pada na godzine lub dwie ok 7:00 Ale mam inny kłopot ... nasz plan dnia ostatnio szwankuje : tzn: idziemy na spacer ok 10-11 wracam ok 14:00 i od 14 praktycznie już nie śpi... jest padniety ok 16-17 ale zasypia na 20 min i od 17 ryczy, strasznie Nas oboje to męczy... ![]() Dziś robię inny system... mąż z nim teraz spaceruje wróci na obiad i idzie do pracy więc ja z nim ok 15 wyjde może do 17 pośpi na spacerze, potem jedzonko, zabawa i kąpiel o 19! zobaczymy czy się uda ![]() My chrzcimy w sierpniu...dopiero! i pewnie będzie alkohol, chociaż ja bym wolała bez... **Mojej przyjaciółce w ciązy odpadł czop w piatek!!! ![]() ** a druga ma termin za 3 dni ![]() * Na mailu piekne zdjęcia ![]() ![]() ![]()
#1278 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny.
![]() my buciki czasem nosimy ![]() ![]() mój gabrysiek zaczął ssać kciuka-i to tak konkretnie,potrafi płakać jak mu się wyjmie paluszka z buzi.nie wiem co robić,pozwolić mu???? nie piszecie nic o wprowadzaniu kleików dla dzieciaczków.mi pediatra kazała już z 2 tyg temu. i była masakra po kleiku ryżowym-ból brzuszka, marudzenie...zrobiłąm kilka dni przerwy i daję kleik kukurydziany,pół łyżeczki do ostatniego mleczka przed spaniem-i jest superrrr !!!! jeszcze z takim smakiem gabrysiek mleczka nie jadł ![]() co do wymiotów- u gabryśka też się zdarzają ![]() wrzuciłam kilka fotek na maila i przy okazji pooglądałam nasze cudne forumowe dzieciaczki ![]() ![]()
#1279 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1280 | |||
Rozeznanie
|
Wrócę na chwilę do tematu Polaków za granicą.
Ja też wyjechałam bo sobie nie radziłam finansowo. Ale nie tak ogólnie "nie radziłam sobie" i koniec. Tylko miałam pewne marzenia któe chciałam zrealizować - np. podróże i moja praca, choć interesująca i fajna nie mogła mi tego zapewnić. Dodatkowo ja zarabiam więcej od męża więc ogólnie nie było różowo. Wyjechałam, a może powinnam powiedzieć dostałam przeniesienie do "firmy matki" w UK. I wiecie co. Praca podobna, nawet powiedziałabym mniej wymagająca niż w Polsce a zarobki i atmosfera o niebo lepsze!!! I tam radziłam sobie spokojnie robiąć dokładnie to samo albo nawet mniej niż w PL. Odłożyłam na wesele (sami płaciliśmy każdy grosz za wesele), na podróż poślubną, na remont, na przeprowadzkę do PL i trochę pozwiedzałam nie mówiąc już o rzeczach które sobie tam kupiłam (choć to przecież nie najważniejsze). Ale wróciłam. Wróciłam bo myślałam, że przez 5 lat sporo się zmieniło. I miałam rację. Zmieniło się ale nie w mentalności ludzkiej. ![]() ![]() Dlatego mimo, że tęskniłam za Polską chyba jednak wrócę do UK. Bo nie chcę żeby moja córeczka musiała żyć w takich warunkach. Oglądałam ostatnio program na BBC o UK i łezka mi się w oku zakręciła. Tam byłam zawsze dobrze traktowana, zawsze. Mimo że byłam obca. Mimo, że było mi przykro kiedy słyszałam komentarze o emigrantach kradnących pracę Anglikom. Ech.. ![]() Fakt, ja znam inna Anglię niż wielu Polaków. Moja Anglia to wioska, przyjazna atmosfera i mili ludzie, dobra praca i spokojne życie. Trzymam się z daleka od Londynu, od Polaków (niestety ![]() No dobra koniec wywodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Po porannym marudzeniu wyszliśmy na spacer o 10 gdzie Oskar zasnął i spi nadal. Jak się pogoda nie popsuje to może jeszcze wyjdę z nim po obiedzie. ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-06-11 o 11:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Wtajemniczenie
|
Czesc,
U nas nocka mozliwa jak na nasze nocki,ale zasypianie bylo 2godzinne,karmienie ostatnie o 22,pozniej o 3:15,pozniej o 7.zauwazylam ze jak Hania spi bardziej sama to spi dluzej,wiec w nocy miala swoja zagrode ![]() U nas na chrzcinach bedzie lacznie z nami max 5 osob,idziemy do restauracji na obiad,jesli ktos bedzie chcial to sobie wypije do obiadku lampeczke czerwonego wina...restauracja bardsiej wloska. Buciki tez zacsniemy nosic jak juz bedziemy chodzic. Jade dzis obejrzec drugi zlobek. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Bardzo podobnie w moim przypadku sprawy sie maja jesli chodzi o Uk,moze wlasnie dlatego ze na wsi mieszkam I zyje sobie spokojnie w slicznym miejscu.teraz tutaj wracam jak do domu,a do Polski jade odwiedzic rodzine...i czesto sie nawkurzac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Gang Iren
|
Moj maz rozmawial przez telefon ze swoja matka i ona powiedziala mu,ze z tego co widziala,to Eryk niedlugo bedzie musial dostawac cos bardziej gestego (
![]() Normalnie bym ja ![]()
#1284 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moj Adas ma brata ciotecznego o 5 dni mlodszego, kolege o 3 miesiace starszego i kuzyna o 10 miesiecy starszego. Beda sie razem na podworku bawic ![]() Cytat:
A nie za wczesnie na kleiki? Dziecko powinno skonczyc 4 miesiace.
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Zakorzenienie
|
Hej! My po szczepieniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny...kurcze ostatnio pisałyście o kupkach...mój Tymcio juz z 10 dni nie robił...nawet nie pamietam dokładnie kiedy ta ostatnia kupka była?! TO CHYBA NIE ZBYT ZDROWE CO?
MYŚLICIE, ZE POWINNAM MU COŚ NA KUPKĘ PODAĆ???
#1287 |
Zakorzenienie
|
Gosiu współczuję stosunków z mamą!
Co do alko na po chrzcie to u nas będzie na pewno :/. Chociaż jeśli o mnie chodzi to nie musiałoby być...ale mąż nie odstąpi ani goście. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny
![]() My po urlopie i musze powiedzieć, że mimo nienajlepszej pogody było super. Dostaliśmy dwa polaczone pokoje a w jednym wstawiono lozeczko, więc mały miał pierwszy raz swoj własny pokoj ![]() Troszkę gorzej mu sie zasypiało w nowym miejscu ale po 2 dniach sie przyzwyczail. Mały turysta ma już zaliczone kilka ciekawych miejsc w Szklarskiej, tam gdzie mozna bylo dojechac bylismy wozkiem, kilka krotkich wypadow w nosidle i nawet na wyciagu jechał. Jeżeli wcześniej miałam jakieś opory przed karmnieniem w miejscach publicznych tak teraz juz nie mam ![]() ![]() Po powrocie do domu skubnełam troche truskawek z mojego ogrodka i na razie jest ok. Mam tez ochote na czeresnie ale troche sie boje ![]() No i temat ktory mi spac nie daje - idziemy jutro albo w czwratek na pierwsze szczepienia. Chciałam byc madrzejsza i poczytałam troche w necie ![]() Ide wrzucic kilka fotek i poogladac wasze cuda na mailu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Rozeznanie
|
ona-też myślałam że to za wcześnie na kleiki, gabrysiek niedawno( 2 czerwca) 3 miesiące skończył, ale pediatra kazała,więc daję... a za 3 dni mam mu dawać marchewkę i jabłuszko
![]() ![]() Edytowane przez agabi Czas edycji: 2012-06-11 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.