|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Emigrantki - Rozmowa na luzie - Co dziś u Was słychać?
Cytat:
Jak dlugo tam juz mieszkasz i co robisz? (przesluchanie )U mnie juz zapasy na mecz gotowe: podstawa to chipsy Lays paprykowe
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Ja ogolnie zaskoczona bylam,jak wczoraj w miescie zobaczylam caly sklep obklejony plakatami Euro2012 i nawet ogloszenia o loterii Euro2012, nie sadzilam,ze to dociera az tak daleko
Tu tez wieje ale siedze poki co w domu, wieczorem pewnie gdzies sie wyjdzie dopiero. Wczoraj spedzilam caly dzien w Port Louis i mam dosc, jeszcze potem to tluczenie sie 1,5 autobusem do domu. Swoja droga, tutejsze autobusy nie sa o wiele gorsze od naszych polskich PKSow ![]() Gwiazdeczka 26 szczerze mowiac dopiero co sie tu przenioslam do TZ i Mauritius jest tylko przejsciowym okresem, docelowo Londyn ale to najwczesniej za pare miesiecy mielismy z TZ serdecznie dosyc zwiazku na odleglosc wiec spakowalam walizki no i jestem. Mi bylo latwiej sie przeniesc bo w Polsce nic mnie nie trzymalo, a tu TZ ma stala, dobra prace no i ta pogoda, widoki, ocean, kultura ktora mnie zawsze fascynowala no i za 3 tygodnie slub To tak w skrocie a zdjec nie mam poki co.Znaczy, TZ ma na laptopie troche fotek ale nie chce mu grzebac. Ale obiecuje,ze w weekend nadrobimy to cos wstawie
Edytowane przez Fallen2000 Czas edycji: 2012-06-08 o 12:50 |
|
|
|
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
moj Kot uwieeelbia pilke nozna
w nasza rocznice slubu chce go zabrac na mecz barcy jak tylko znajde normalne ceny biletow lotniczych i wejsciowek![]() pani z mauritis- witamy i zazdroscimy-!!! ![]() a o wrozbe jesli chodzi to ja FOCHA strzelam bo dzis obraczka mi taaakie glupoty odpowiada ze masakra... np mam miec 7dmioro dzieci albo nie wyjde za maz za mojego meza albo wofole.sobie fucy i stoi w miejscu ehhh...chyba zaraz zwariuje caly czas mysle o tych pracach moich i nadal nic nie wiem... a do tych najcierpliwszych to nie naleze... wiem ze musza miec czas zeby przebrnac przez wszystkich kandydatow ale jesli potrzebuja kogos na 'wczoraj' to decyzja tez powinna byc raczej szybka nie?... |
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Myaja - bo to dość logiczne jest - nie możesz wyjść za kogoś z kim już jesteś po ślubie
![]() ja też z tych niecierpliwych..... wyszłam na zakupy i minęłam się z listonoszem!!! teraz musze czekac do poniedziałku aby odebrać paczkę a w paczce są asortymenty kibica od mojej mamy!!
|
|
|
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
Fallen2000 - opowiadaj mi tu zaraz jak Twoj tz dostal tam prace i jesli mozna zapytac to w jakim zawodzie?
![]() ehhh bosko byloby sobie tak mieszkac w takim raju na ziemi chocby przez chwile a londyn - dla mnie dziadostwo przepraszam za te slowa... ja uwielbiam wielkie miasta ale nie takie molochy... jak mam jechac metrem to na sama mysl mnie trzepie... :| tozto istna dzungla... no ale to moje osobiste zdanie
|
|
|
|
|
#186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i gratuluje slubu!!! Czyzby to byl slub na plazy??? Masz juz sukienke?Cytat:
No i jak teraz bedziesz kibicowac bez akcesorii kibica??? To dopiero pech. ![]() Cytat:
A jak jeszcze trafi sie praca niedaleko miejsca zamieszkania to wogole nie czujesz, ze mieszkasz w Londynie. Ja tak mam i nie narzekam
|
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy jest czego, kraj specyficzny, trzeba lubic te atmosfere czy kulture
![]() A moze jednak moge sie dolaczyc? dzisiaj euro2012, polska-grecja TZ mowi,ze dzieki jego poparciu Polska wygra, ze jeszcze zobacze no nie wiem, w cuda wybitnie nie wierze ale trzeba bedzie sie wybrac do supermarketu po jakies zapasy na mecze Wasi TZ tez maja takiego swira na punkcie pilki?[/QUOTE] Zapraszamy zapraszamy No ja nie wiem co wy takiego widzicie w tym Mauritiusie ![]() goraco jak ch.j tylko sie poparzen slonecznych mozna nabawic, zupelnie nie rozumiem tego zachwytu ![]() Nie no tak na powaznie to super sprawa Moze sie kiedys skusze na wycieczke ale dlugi lot samolotem mnie odstrasza...Moj TZ tez wariat, zwolnil sie z pracy i pognal do pubu z kolega. A ja biedna w pracy siedze. To znaczy moglaby robic do 16 i pojechac do domu, ale nadgodziny robie Zawsze to pare groszy wpadnie, w koncu wakacje sie zblizaja ![]() A wy macie jakies plany wakacyjne?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
do boju POOOOOlskooooooo!!! do telewizorów marsz
|
|
|
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
Gol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
no i 1-1.... i jak my teraz gramy? gdzie werwa z pierwszej połowy....no chłopcy do jasnej ciasnej - Walczyć tam!
|
|
|
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
I znowu zwyciestwo poszlo sie czesac. No ale nie przegralismy
Plan minimum wykonany
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
taaaaa jak zwykle zadowolimy się minimum
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a prace zmienic nie problem, co nie? ![]() A swoja droga chlopcy nasi mnie wkurzyli, pierwsza polowa piekna a w drugiej to juz siadali, kondycja im nie wyrabia, czy co???
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie jestem jakas wielka fanka polskiej reprezentacji - wole Hiszpanie
![]() Moze wkrotce moje marzenia sie spelnia i zaczne zarabiac sama na siebie, tak jak bym chciala to robic. Na razie pracuje intensywnie nad strona internetowa/blogiem, wizytowkami i planem dzialania To juz mi daje kopa motywacyjnego,a co sie stanie jak to wszystko zacznie dzialac???A, bedzie super! Dobranoc, zbliza sie 3 w nocy....
|
|
|
|
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam expertem sportowym nie jestem, ale wydaje mi sie ze juz nie tyle kondycyjnie siadamy ale psychicznie. Zbyt szybko uwierzylismy w zwyciestwo i to nas niestety zgubilo. To samo dzieje sie np w pilce siatkowej. Jak gramy z Brazylia to 2 pierwsze sety mozemy wygrac a potem pac przegrywamy caly mecz 3-2, bo poczulismy sie zbyt pewnie na boisku i pupa... No chociaz ostatnio przelamalismy zla passe i wygralismy z Brazylia ale po 10 latach!!!
Dzien dobry bardzo
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
my tez niemamy tv a ogladalam na kompie chcesz wiedziec gdzie to daj znac na pw Cytat:
super moj znajomy ma zone z mauritiusa tyle ze on ja sciagnal do Polski , mieszkali pare lat a teraz chyba w Indiach sa od kilku lat tyle ze z kobietami to tam inaczej bo tak jak zauwazylam to po prostu zalezy od kultury bo u nich on utrzymywal rodzine to raczej logiczne ze przyleciala ona do PL ( malo tego .. przyleciala z siostra - chlop dwie babki utrzymywal ale mial przynajmniej pomoc w domu jak sie dzieci urodzily wrzuc jakies zdjecia na dniach
|
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No z tego co ja wlasnie widzialam to tu tak wlasnie jest, mezczyzna utrzymuje kobiete. ani jedna z poznanych kobiet nie pracuje. ja na razie tez nie pracuje bo tez o prace to tu az tak latwo nie jest no i z dojazdami jakby co to tez wiekszy problem. dlatego tez po slubie jak sie juz wszystko zalatwi to chcemy wyjechac, oszalabym siedzac caly czas w domu, kura domowa sie nie urodzilam no i nie jest az tak latwo, musze sie przyzwyczaic, w koncu zupelnie inna kultura jakby nie bylo. musze uwazac co ubieram bo spodniczka i top na ramiaczkach na przyklad nie przejda ale czego to sie nie robi dla milosci, czyz nie
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
jasne
a dlugo sie znacie? zazdroszcze pogody |
|
|
|
|
#199 |
|
Konto usunięte
|
u nas 17 stopni mialam wstawiac pranie slonce bylo to zaszlo
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w czerwcu 17 rzadko jest
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
A ja bylam wczoraj caly dzien w ZOO. Bylo super! Kochalam pingwinki dzieki tym z Madagaskaru, ale od wczoraj kocham je jeszcze bardziej. Koza sie do mnie przytulila
Naprawde goraco polecam kazdemu - jesli macie dzieci to swietne miejsce dla nich - zwierzatka plus place zabaw, malowanie twarzy i inne zajecia ![]() Dzisiaj myslalam troszke o mojej stronie internetowej i wyszukiwalam pracy oraz zamiescilan na gumtree ogloszenie o swojej 'profesji'. Aha, plus zrobilam nam na obiad mini pizze a dla TZ kurczaka w ciescie sezamowym - podobno sprawdze (ja nie sprawdze, ja bezmiesna). Moze wiecie dlaczego dzisiaj, tak nagle, zaczely mnie bolec wszystkie kosci od miednicy po teu stop? Nie mam pojecia co sie stalo, boli jak wstaje i jak siadam, troche jak chodzi - czuje wszystkie kosci.... A moze to...moja starosc? No i pada znowu niestety..... |
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Monika starosc? ile Ty masz lat ze tak spytam bo jesli nick mowi cokolwiek na temat wieku to jestesmy w tym samym wieku
ja do Zoo kilka razy w roku chodze glownie zeby sie zrelaksowac i jakies zdjecia porobic |
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Emigrantki,
nie teskno wam za Polska jak tam sie takie cuda dzieja??? mnie to normalnie roznosi! jak ja bym chciala tam byc, w strefie kibica, na straym rynku, pobawic sie, poczuc atmosfere... pochodze z Poznania i wczoraj tam Irlandia grala. caly weekend sie bawili i szykowali na mecz. Poznan zazielenial...ach jak ja tesknie za naszym krajem ![]() ogladacie mecze? ja ogladam wszystkie ciurkiem, oderwac sie nie moge ![]() najgorsze ze jak kibicuje to zawsze dana druzyna przegrywa chyba zaczne hipokryzje uprawiac, moze chociaz duchem wygram w Sobote chcemy zrobic u nas strefe kibica oj bedzie sie dzialo, bedzie a z moim TŻ dogadal sie dopiero wczoraj...ale to dlatego ze mi nie zalezalo wczesniej. Ja sie nienawidze klocic, wiec cie wycofuje i jedyne czego chce to zostac sama. On wtedy mysli z emi nie zalzy i tez probuje sobie z tym poradzic...wiec z nic powaznego robi sie dosc dziwaczny kwas ja wiem ze poki sie kochamy to zawsze jakos to bedzie. wole jednak pomilczec dwa dnii poczekac az emocje opadna, niz powiedziec w afekcie o dwa slowa za duzo...a slowa bola i czesto trudno je zapomniec. cisze dla odmiany sie szybko zapomina ![]() dzisiaj gra England!!! a ze im kibicuje to na pewno przegraja Edytowane przez dylacom Czas edycji: 2012-06-11 o 11:57 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
ja ogladam te mecze ktore moge
niestety w pracy czesto o tej porze dzisiejszego niestety nie zdaze a szkoda bo chcialam ze wzgledu na Francje za to jutro wolne mam i sie da
|
|
|
|
|
#205 |
|
Konto usunięte
|
ja jeszcze dzis i jutro wolne, potem 6 dni do pracy
|
|
|
|
|
#206 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wakacje juz za 4 tygodnie Cytat:
Ja malo zawalu nie dostalam, po kartce dla Szczesnego...Teraz we wtorek to sie bedzie dzialo. Cytat:
![]() Powodzenia z biznesem. Co to bedzie? Cytat:
A co to za kurczak w ciescie sezamowym? Masz przepis?Cytat:
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
hej kobietki!
![]() ja zaraz siade i zaczne ryczec - bo na litosc boska ile moze padac ... cholera jasna u nas od 2,5 tygodnie CODZIENNIE LEJE... wrrrr... wczoraj jakis tajfun chyba nad oxfordem szalał bo myslalam ze drzewa z korzeniami powyrywa... masakra... ja juz powoli zaczynam miec depresje... ![]() poza tym, Euro u nas na porzadku dziennym maz znalazl jaks strone interentowa i namietnie torturuje mnie meczami hahaha... nie no zartuje sama chetnie obejrze co nie co... ale no fanatykiem to ja nie jestem... dieki bogu czasem tak nam sie internet pitoli ze nie moze ogladac bo zacina co klatke (hahaha... kochana jestem wiem... )oglnie to mnie brzuch boli i cholera wie dlaczego... :| od wczoraj zdycham w cierpieniach ... mialam stracha ze wyrostek ale przeszlo przez noc dzieki bogu... a ze mialam juz 2 razy rozganiany bol wyrostka w szpitalu to teraz truchleje za kazdym razem pobolewania... taka 'cykorita' jestem ![]() dalej... jesli chodzi o prace zadnych nowosci - niestety ... dostalam maila z proba o przyjscie na rozmowe kawlifikacyjna do hotelu ale za 6,30f/h part time ... 75 pokoi... :| sama nie wiem ...a odnosnie mojej pracy marzen cisza ... ehhhh...poza tym chce minie cholera trafic bo szukam takiej piosenki juz 2h typu rock and roll i dupa:| |
|
|
|
|
#208 |
|
Konto usunięte
|
jaka ta piosenka? nowa czy stara?
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak to bylo pieknie i wszyscy sie bawili cudnie. troche petrad rzucaja i groznie to brzmi ale poza tym bylo kolorowo i wesolo ![]() myaja Ty do nich zadzown, przypomnij sie! ja dzwonilam do kazdej mojej pracy marzen- i dwie wlasnie tak dostalam, ze sie przypomnialam! wyrzucaja Cie drzwiami to wlaz oknem! nie daj sie! pokaz ze Ci zalezy, zadzown ze czekasz, a potem napisz list, a potem znowu zadzwon czy co juz wiadomo i czy pamietaja o Tobie
|
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tak się zastanawiam czy sobie do nich nie napisac, ze moja managerka dzis wraca z urlopu i jutro ewentualnie moglabym z nia porozmawiac o moim wczesniejszym odejsciu i czy wogole ma to sens zebym sie pytala.. tzn wiecie chodzi mi o to zeby to on (manager mojej wymarzonej firmy), napisal czy mam sie pytac czy nie... bo ja tez nie chce wyjsc na glupka przed moja nowa managerka, ze chce odejsc itd a okaze sie ze dupa z tego bedzie... tylko jak to tak ladnie sformulowac po angliesku zeby chamsko nie wyszlo a bardziej dyplomatycznie to nie wiem :| pomozecie? cos sklecic ... bo jak ja zaczelam pisac to maz doszedl do wniosku ze to wyglada albo jak blaganie wezcie mnie blaaaaagam albo rozkaz ... :| a cholera wie typowy rock and roll... w radiu leciala... ale uslyszalam tlko ostatnie slowa tj. cos z i will cry
Edytowane przez myaja Czas edycji: 2012-06-11 o 16:10 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

dzisiaj euro2012, polska-grecja
TZ mowi,ze dzieki jego poparciu Polska wygra, ze jeszcze zobacze
no nie wiem, w cuda wybitnie nie wierze ale trzeba bedzie sie wybrac do supermarketu po jakies zapasy na mecze

mielismy z TZ serdecznie dosyc zwiazku na odleglosc wiec spakowalam walizki no i jestem. Mi bylo latwiej sie przeniesc bo w Polsce nic mnie nie trzymalo, a tu TZ ma stala, dobra prace no i ta pogoda, widoki, ocean, kultura ktora mnie zawsze fascynowala
a w paczce są asortymenty kibica od mojej mamy!!

tylko sie poparzen slonecznych mozna nabawic, zupelnie nie rozumiem tego zachwytu