|
|
#961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - cz.28
Szkoda, myślałam, że może już ją masz. Bo moja mama chce ją sobie teraz zamówić, no i chciałaby zobaczyć realne zdjęcie.
![]() Cytat:
A Tobie jak poszło?
|
|
|
|
|
#962 |
|
Konto usunięte
|
Moje Drogie, czy w ofercie Avonu dostanę jakąś cielistą kredkę do linii wodnej oka?
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i 8mka już oficjalnie zamknięta, czekam na ostatnie paczki w środę ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- [1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;34624834]Moje Drogie, czy w ofercie Avonu dostanę jakąś cielistą kredkę do linii wodnej oka?[/QUOTE] U nas nie ma kredek do linii wodnej
|
|
#964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic specjalnego: farba żel pod prysznic szampon dyscyplinujący balsam dyscyplinujący tusz enchant zmywacz kredka do brwi błyszczyk za 1 zł candy shimmer próbkę nowego kremu nawilżająco-koloryzującego reversalist żel do mycia kids szampon kids kokosowy żel amazon dla tża Cytat:
|
|
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
Hej ma może któraś z was Torebkę RENEE, jeśli tak proszę o opinię i zdjęcie na katalogowym...
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
z 9 biorę tylko kredki po 9,99, ale jeszcze nie wiem które
Myślę nad 4 kolorami, ale z któregoś muszę zrezygnować i błyszczyk za 1 zł Więcej nic mnie nie zainteresowało
|
|
|
|
#967 |
|
Konto usunięte
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;34624834]Moje Drogie, czy w ofercie Avonu dostanę jakąś cielistą kredkę do linii wodnej oka?[/QUOTE]
ja bym poleciła supershock. |
|
|
|
#968 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w K8 wzięłam tylko pilniczek szklany, a z K9...nie biorę nic
![]() Nic nie potrzebuję więc wreszcie zaoszczędzę. Wezmę katalogi i nowe torebki ekologiczne i tyle. Na razie mam zamówienie na 200zł, ale jeszcze pewnie się odezwą. |
|
|
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
Do dziewczyn posiadających szklany pilniczek
![]() Jak Wam on się sprawdza??? nie schodzi warstwa piłująca?? Ja mam jak na razie jest ok ale moja mama użyła dosłownie 2 razy i ma bardzo duże ślady starcia ) A najlepsze że ma bardzo miękkie paznokcie i właściwie pilniczek w jej przypadku okazał się jednorazowy
|
|
|
|
#971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"podepne" się do pytania. Ja na moim - też zakupionym w K8 - też mam spore ślady starcia - trochę bubel jak dla mnie
|
|
|
|
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny.
Mam pytanie odnośnie braku lakieru na który nie załapałam się pod koniec K7. Coral Reef- czy jest już dorzucany do zamówień?
|
#973 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#974 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio mnie to zastanawiało i troszkę podrążyłam temat. W UE Avon nie testuje na zwierzętach i na katalogach w UE jest znaczek o nietestowaniu. Niestety Avon wpisany jest na listę (tych złych) w PETA, ponieważ woli sprzedawać kosmetyki wszędzie, w tym zwłaszcza w Chinach. W Chinach kosmetyk, aby być dopuszczony do sprzedaży na tamtym rynku musi być testowany na zwierzętach. Troszkę to nieładnie ze strony Avonu. I dlatego tez ostatnio podjęłam decyzję, że jeśli na kosmetyku jest napis "made in china" to ja go będę zwracać. Torebki i biżuteria nie musi być testowana na zwierzętach. Krem niestety tak i zachęcam Was także do takiego małego strajku.
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w sklepie jak kupujesz kosmetyk to wiesz czy był testowany czy nie? i co zwracasz? nawet jeśli to jest twój ulubiony kosmetyk?
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
To nie jest wcale takie trudne. Kosmetyki dopuszczone na rynek europejski nie są testowane. Ja bojkotuję Chiny za ich dziwną politykę i nie kupuje już kosmetyków tam produkowanych.
PS: na kosmetykach jest albo znaczek albo napis "Kosmetyk nie testowany na zwierzętach".
Na wymiankę: woda Avon Slip Into Daring 50l - kilka razy psiknięta Yves Rocher woda Naturelle - nowa Edytowane przez meggykotka Czas edycji: 2012-06-11 o 11:59 |
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Widocznie za małe są kary na błędne oznaczenia. Tak patrząc na wszystko to nie powinnyśmy kupować praktycznie żadnych kosmetyków drogeryjnych (a nawet tych z wysokiej półki) na tej samej zasadzie żadnych ciuchów z targowisk a i nawet tych wszystkich sieciówek (bo nie wiadomo czy małe biedne kilkuletnie chińskie rączki ich nie szyły w nieludzkich warunkach za miskę ryżu)Teraz większość jest Made in China i ciężko jest to ogarnąć tak samo jak testowane na zwierzętach czy żywność pełna konserwantów (bo niestety eko jest masakrycznie droga). Uważam że w takim razie nawet jajek nie powinniśmy jeść tych z supermarketów bo są z chowów klatkowych, ściśnięte słońca to one nigdy nie widzą i to też jest cierpienie ledwo się ruszają w takiej maciupkiej klatce. Jak mieć zasady to we wszystkim co chroni zwierzęta |
|
|
|
|
#980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja miałam 1360, poszło ładnie pomimo slabego katalogu
Tobie też gratuluje i Wam wszystkim!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#981 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To tak jak z decyzją o tym, że będę segregować śmieci - przecież to tylko kilka ton w ciągu całego mojego życia. Albo ta, że będę kupować jajka z numerem "1" lub "2" - w ciagu całego mojego życia może to ocali tylko jednego kurczaka. Albo ta, że będę sama hodować zioła na swoje potrzeby - przecież to tylko kilka ton nawozu mniej w ciągu całego mojego życia. Albo, że nie wyrzucam starego chleba do śmieci - przecież ptaki znalazły by ten chleb na wysypisku. Albo, że kupuję co rok żywą choinkę z korzeniami a na wiosnę ją wysadzam do ziemi - to tylko kilkanaście choinek w ciągu całego mojego życia. Ja liczę, że może jednak coś zmieni.
|
|
#984 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Moja zaczęłą się pruć po tygodniu (poszewka przy zamku). No, niestety ciężary im nie służą. Jak jest coś ciężkiego, to od razu naprężony jest materiał przy zamku i rączki, a materiały jednak cienki, więc się pruje. Ja tamtą zwróciłam i wzięłam drugą bo mi się podobała jednak. Staram się na nią uważać i za dużo tam nie ładować. (czyli 1 książka i kosmetyczka).Zdjęcia są na katalogowym.
|
|
#985 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny posiadające swietlistą bazę/cień color trend: czy ona ma w sobie jakieś drobinki nadające tą świetlistość? w katalogu i na zdj na katalogowym nie widać żadnych błyskotek, a w nazwie ma świetlista, więc mnie to zastanawia
|
#988 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co dziewczyny pisały jest to bardzo jasny cień, bodajże matowy bez drobinek i na dodatek kiepski jako baza.
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
więc żadnej świetlistości 'namacalnej' nie ma? tylko tyle, że rozjaśnia powiekę, tak?
|
#990 |
|
Rozeznanie
|
W 8 miałam zamówienie na ok. 405 zł, co było jednym z niższych zamówień moich wgl ;/. Teraz nie zapowiada się też szałowo, mam nadzieję, że ktoś się jeszcze odezwie. Z 9 biorę dla siebie serum na końcówki i krem do stóp z lawendą z netto- powinno przyjść przed moim wyjazdem...
Mam zamówienia na 4 Incandessence po 30 ml od rodziny, więc ceny nie podnosiłam- chcę się jeszcze upewnić- składam zamówienie w czwartek, więc będę mogła je zamówić, prawda? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

i 8mka już oficjalnie zamknięta, czekam na ostatnie paczki w środę
ślub 2.06.2007
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

) Widocznie za małe są kary na błędne oznaczenia. Tak patrząc na wszystko to nie powinnyśmy kupować praktycznie żadnych kosmetyków drogeryjnych (a nawet tych z wysokiej półki) na tej samej zasadzie żadnych ciuchów z targowisk a i nawet tych wszystkich sieciówek (bo nie wiadomo czy małe biedne kilkuletnie chińskie rączki ich nie szyły w nieludzkich warunkach za miskę ryżu)