|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
próbowałam w łóżku u mnie, nie bo od razu wstaje i chce się na ściany wspinać, na rekach noszenie też się nie sprawdza, bo wiecznie wypatrzy coś co ją zainteresuje i zaczyna się wyrywać, jedynie leżaczek działa, w nim się wycisza i zasypia.
|
|
|
|
#1082 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Cytat:
Ja tez juz uciekam spac
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ja dzis świecę światło przed pracą niunia śpi jeszcze wiec korzystam i jem sniadanie z Wami ![]() mleko oczywiscie juz wypiła, 6.45 ale kimnęła to niech spimiłego dnia Mamusie i Dzieciątka
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Cytat:
|
|
|
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się po długim weekendzie - ogólnie ok ale okoliczności weekendowe były straszne (dlatego nie było mnie na forum). Śmierć w rodzinie męża.
![]() U nas wszystko w porządku. Co u Was dopiero poczytam, ale chyba nie dam rady nadrobić, nawet nie wiem gdzie skończyłam ostatnio czytać. Wybaczcie. W oczy rzucił mi się post MamyZo nt usypiania dziecka - moja córka długo usypiała jak chciała - najlepiej z mamą w łóżku wygłupy a dopiero po ok 40min sen. Podjęłam decyzję, że nie dam się tak robić przez nią w konia i potrzebuję chociaż wieczorem trochę czasu dla siebie i męża - nauczyłam zasypiać Lenkę samą w łóżeczku. Myślałam, że to niemożliwe ale po paru wieczorach męki czyt. płaczu i wymuszania, nareszcie zasypia sama!!! Odkładałam do łóżeczka i mówiłam, że czas na sen i że ją kocham. Przytulałam i wychodziłam. Po ok 3-5 min jeżeli płakała ponawiałam w/w czynność aż do skutku. Z czasem było coraz mniej płaczu a teraz ona nie może się wieczorem doczekać kiedy ją położę do łóżeczka. Było trudno ale zdecydowanie warto. Napisałam elaborat mam nadzieję, że nie zapachniało doktor B Buziaki! Spóźnione życzenia dla Oliwki i Michasi! Rośnijcie zdrowo! Edytowane przez Wuwka Czas edycji: 2012-06-11 o 09:27 |
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
Tusia i Acelinka trzymam kciuki ![]() agus wezmiesz lapka do szpitala i posiedzisz wirtualnie z nami, bedzie dobrze. Chociaz sama nie dalabym rady chyba, nienawidze szpitali jak niczego innego na swiecie co do dzieci..w zeszlym tyg zadzwonila do mnie mama zeby sobie pogadac i mi opowiedziala o wycieczce szkolej z ich szkoly gdzie jechalo kilka klas, w zwiazku z tym bylo 7 nauczycieli, pojechali gdzies na wycieczke nad wode..chlopiec z 4 klasy byl dlugo pod woda, zorientowali sie dopiero po jakims czasie, zabrala go karetka, w srode lekarze podjeli decyzje o odlaczeniu go od aparatury podtrzymujacej zycie, jego mama sie nie zgodzila..w piatek ten chlopczyk zmarl a dzisiaj moja mam ma rozmawiac z mama tego chlopczyka, nie wyobrazam sobie![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Gdzie wy wszytskie jestescie?
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
po długim zasypianiu miałyśmy dziś tylko jedną pobudkę Lulla, ojej to straszna historia, oglądałam reportaż w tv. Wuwka, współczuje okoliczności weekendowych A co do usypiania Zo to czasem zasypia sama u siebie, czasem ze mną zaśnie już przy cycku, ale jak zaczyna marudzić to nie zostawię jej samej zanoszącej się w tym łóżeczku bo mi serce by pękło. |
|
|
|
#1088 |
|
KWC
|
Hej
![]() Przepraszam, że się ostatnio nie udzielam, jakoś wybiłam się z rytmu. Lulla, strasznie smutna historia
|
|
|
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
MamoZo ja rozumiem obawy, że nie chcesz jej samej zostawić. Ja płakałam razem z małą prawie ale widziałam, że wymusza
Absolutnie nie namawiam Cię, żebyś to zrobiła. Po prostu poniekąd chwalę się swoim sukcesem ![]() Lula historia straszna mąż stracił kuzyna we środę, który miał wypadek i byliśmy pierwsi aby go ratować, wyglądało, że będzie ok bo szedł z nami w stronę domu, potem się osunął i stan się pogarszał. Zmarł w szpitalu na stole operacyjnym - krwotok wewnętrzny
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Wuwka, gratuluję i nie ukrywam że zazdroszczę takiej konsekwencji, ja niestety ulegam mojej córci.
A historia z Waszym kuzynem straszna. Pewnie na początku był w takim szoku, że nie czuł że się źle dzieje. |
|
|
|
#1091 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Chłopak zostawił narzeczoną i 7-miesięcznego synusia. Przepraszam za to wylewanie żali ale muszę się wygadać |
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Wuwka, pisz jak potrzebujesz. Lepiej tak, niż zostawiać takie emocje dla siebie, bo podobno wtedy dłużej radzimy sobie z traumą.
Ale to był wypadek samochodowy? |
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
żyje
![]() tak jak dziewczyny pisały, ogarniam mgr, finiszuję, ale o kciuki nadal proszę, albo o podesłanie kroplówki z kawą, bo drogą ustną już nie bardzo wchodzi, za dużo jej ostatnio, a potrzebna jest bardzo. Kurde, po co człowiekowi sen, nie idzie się przełączyć na tryb bez snu? wróce jak ogarne |
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka, kciuki trzymane w dalszym ciągu! Ważne, że już koniec widać
|
|
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
tak, wypadek samochodowy paręset metrów od rodzinnego domu. Chłopak tylko sprawdzał, czy naprawił samochód - był się "przejechać". No i niestety z niewiadomych przyczyn uległ wypadkowi, uderzył w mały krzak i obrócił się na bok od pasażera. Wyszedł sam. Samochód nie miał tylko szyby od pasażera, poza tym wszystko ok. Prawdopodobnie przyczyną tak rozległego urazu było to, że nie zapiął pasów i uderzył w kierownicę
Acelinka, kciuki zaciśnięte! Edytowane przez Wuwka Czas edycji: 2012-06-11 o 10:54 |
|
|
|
#1096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wuwka strasznie wspolczuje i Tobie i jego rodzinie, wygadaj sie jesli to pomaga, lepiej dac ujscie tym emocjom Acelinka - kciuki zacisniete , obrona to pikus ![]() Dziecko mi sie popsulo - tylko raczki i raczki, wsadzilam ja w koncu w nosidlo i chodzilysmy po domu ogarniajac chate az zasnela
|
|
|
#1097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Me bejbe padło w krzesełku do karmienia przy butli mdleje: bez smoka
i dał się przenieść do łóżeczka ![]() Pozbierajcie mnie!!!!!!!!!!!! thelilah - witaj psióło ![]() Lullcia, Wuwka- straszne historie Cytat:
Miałam tam bierzmowanie- proboszcz się nie zmienił od tego czasu- bardzo dba o młodzież i np. pod kosciołem jest stajnia i dzieciaki jezdza konno, boisko do kosza , kawiarnia itp itd szalona mi się nie udało ![]() A Minio chyba dawno nie była , co?? Cytat:
No dobra- szan nie mam być na bieżąco. Jeszcze tylko napisze , że rozmawiałam z Caltea- dzieci dają popalić- i to głównie te starsze Leosiowi idą ząbki hurtem więc taki lekki armagedonik ma. Pozdrawia wszystkie ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- aha- MamoZo-
|
||
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Wuwka, straszna ta historia. Aż mnie ciarki przeszły. Trzymajcie się tam
Archi ja za to znalazłam kościół gdzie ewentualnie ochrzczę Zośkę w sobotę, bez mszy, tylko ksiądz chrzestni i najbliższa rodzina. Dziękuję w imieniu Zo za wszystkie barwa i gratulacje z okazji naszego pierwszego "mama", dziś była powtórka! |
|
|
|
#1099 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wczo tez miałam taki dzień. Totalnie rozbita byłam- za to dziś od rana wyszorowałam łazienkę, kuwetę kota i siadłam co nieco ponadrabiać. A teraz monologi uprawiam ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tak sie da w dwóch kościołach, w tym jeden to katedra, a znalazłam taką informację w googlach, bo teraz każda parafia ma swoją stronę www
poszukaj, jeśli takie rozwiązanie bardziej Wam pasuje |
|
|
|
#1101 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wspolczuje tragedii I za usypianie. Ja tez tak probowalam ale to trwalo tylko dwa dni i serce me peklo... jej placz i wyciaganie raczek w moja strone.... W sumie mala ladnie zasypia ale przy butli w ciagu dnia biore ja na raczki i przytulam i tez ladnie zasypia... Uwazam ze takie maluszki potrzebuja jeszcze czulosci od mamusi ![]() Cytat:
Hej Lulus Smutna historia..... ![]() Cytat:
za mgr Cytat:
A ja siedze z bolem glowy ... zlapal mnie w nocy leje od wczoraj wieczora. Jest tylko 12 st siedze pod kocem , mala spi rany gdzie to lato.... nie chce siedziec w domu Probuje sprzedac wozek i hustawke.... jedna laska do mnie napisala czy moze kupic wozek za tyle i tyle.... napisze tylko, ze podala bardzo niska cene. Ja nie wiem czy ludzie mysla ze oddam to za prawie darmo
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
a juz nie chce misie i czasu za bardzo nie ma bo w ten week chcemy wyganiać diabełka
![]() Cytat:
mój brat jak był mały to tak mówił jak ktoś narzekał na ból głowy bo wziął sobie do serca przysłowie od przybytku głowa nie boli " Czasem kupujący potrafią serio człowiek ana łopatki rozwalić. Do mnie kiedyś laska pisała ,ze za drogo za wysyłkę chce- to jej tłumacze ,ze koperta itp- to nie uparta... A jak tam wyniki Olivki?? Katar minął? |
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, jak uważasz, że wózek jest w takim stanie, że cena którą podałaś jest adekwatna, to się nie daj i poczekaj, a kupiec się znajdzie. Niektórzy to by chcieli by oddać za darmo i jeszcze pokryć koszty przesyłki
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1105 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Katar jeszcze jest no i kaszel. W sobote dalam kupke do badania i czekamy.Narazie lekarz stwierdzil alergie ~( ciekawe na co )Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- a jak
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz czekam czy nie ma pasozytow
|
|
#1108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym jej zrobiła wymaz z gardła |
|
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe słowa
Doczytałam, że ostatnio poruszany temat jedzenia dzieciaczków. U mnie mniej więcej to samo co u ancihk - Mała prawie w ogóle nie jada obiadków. Za to zauważyłam, że lubi duże kawałki np. chlebek w dość sporych kostkach lub owoc tak podobnie Mam koncepcję, żeby gotować większe kawałki i spróbować dać w taki sposób |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

ale kimnęła to niech spi
mam nadzieję, że nie zapachniało doktor B 
co do dzieci..w zeszlym tyg zadzwonila do mnie mama zeby sobie pogadac i mi opowiedziala o wycieczce szkolej z ich szkoly gdzie jechalo kilka klas, w zwiazku z tym bylo 7 nauczycieli, pojechali gdzies na wycieczke nad wode..chlopiec z 4 klasy byl dlugo pod woda, zorientowali sie dopiero po jakims czasie, zabrala go karetka, w srode lekarze podjeli decyzje o odlaczeniu go od aparatury podtrzymujacej zycie, jego mama sie nie zgodzila..w piatek ten chlopczyk zmarl
a dzisiaj moja mam ma rozmawiac z mama tego chlopczyka, nie wyobrazam sobie

i dał się przenieść do łóżeczka 
wszytkie zapewne na wizaż wchodza a sie u nas nei pokaza 

wczo tez miałam taki dzień. Totalnie rozbita byłam- za to dziś od rana wyszorowałam łazienkę, kuwetę kota i siadłam co nieco ponadrabiać. 
)
Chyba , ze u dzieci jest inaczej... nie znam się