|
|
#151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
to szybko urodzilas chyba?
|
||
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Ach, to Wy nie mieszkacie razem, tylko "pomieszkujecie", tak?
Bo pary mieszkające razem na stałe do obowiązkowej spowiedzi idą tylko raz
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
oj ta tez mialam:/ pamietam ze chyba z poltora tyg sie meczylam az wydusilam
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie mogli dac Ci chociaż jakiegoś znieczulenia?? Jaka ładna pogoda się zrobiła A ja w dżinsach no
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale macie dzisiaj szalone tempo dziewczyny, maskara, ja mało się udzielam bo jakaś taka nie do życia dziś jestem, lenia mam potwornego, i tylko czekam na męża bo głodna jestem i do jakiejś knajpki sobie skoczymy. Rozmawiacie o porodach, tym bardziej milczę, bo ja mam nie najlepsze wspomnienia, ale zgadzam się, że maleństwo wynagradza potem wszystko |
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy poród jest inny. Moja kumpela urodziła w godzinkę po dotarciu do szpitala a to pierworódka. Także każda wersja jest możliwa nie ma się co ładować na zapas. Co ma być i tak będzie wlazło to i wyleźć musi
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym, że jak się mieszka razem to na pierwszej niekoniecznie można dostać rozgrzeszenie, a na drugiej już tak. Tak nam przynajmniej ksiądz mówił ![]() Może z tym to też co parafia to obyczaj
|
|
|
|
|
#159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wszystko beznadzieja - lekarz, nacięcie, karmienie, połóg przecież każda z nas jest inna i każda musi to przejść kiedyś kobiety szły do lasu klękały i rodziły - żadnej opieki szpitalnej a jakoś sobie radziły ![]() do tego ile się nasłucham jak to nie będę miała nawet czasu nogi ogolić a najlepsze że mówi mi to osoba mająca dzieci w wieku 11 i 9 lat które są pół dnia w szkole a popołudniami na zajęciach dodatkowych chudzinka ![]() ![]() hehe u mnie też dziś "sławny" krupnik miałam go w planie tygodniowym ![]() coś się chmurzy więc pranie rozwiesiłam w pokoju
|
|||
|
|
|
#160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
nornalnie chyba sobie tylek sama przetrzepie za lenia ktorego w nim mam
|
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
chociaż nie łąduje mniej to negatywnie. niewiedza co się będzie działo wzbudza we mnie strach.
|
|
#163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To chyba te chmury ode mnie poszły do Ciebie, a słoneczko od Ciebie do mnie |
|||
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na szczęście w znieczuleniu.
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
co do gina - ja chodzę na nfz
stwierdziłam że prywatnie nie ma sensu i nie ma co wydawać tyle kasy ![]() prywatnie przyjmują u mnie dokładnie ci sami lekarze co na nfz, mają te same usg i w ogóle, tylko tyle że kasę koszą ![]() mamy jeden szpital więc także ci sami tylko ginowie mają w nim dyżury ![]() gdyby były jakieś wątpliwości czy coś to skonsultowałabym z innym lekarzem, ale że pomiary w normach to uważam iż nie ma potrzeby ![]() na 3d tylko sobie pójdę prywatnie raz po 20 tygodniu i wtedy wezmę też P |
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Madzia zastanawiałaś się jak to jest z prowadzeniem do ołtarza, nam np. ksiądz dał wolną rękę jak chcemy, tylko, że wcześniej mamy go poinformować czy on ma iść czy ojciec prowadzi panne młodą, a była też opcja że matka prowadzi pana młodego, opowiadał nam jak to może być : )) ok idę bo nie zacznę tego sprzatania |
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
Spowiedz brrr, wspominam bardzo zle, ja trafilam na tyrana, wylecialam z placzem z konfesjonalu, bo powiedzialam ze mieszaklam z TZ przez 4 lata przed slubem, a potem sie jeszcze zaczal pytac czy sie zadowalam sama, czy wspolzylam ogolnie spowiedz porazka, a moj TZ poszedl obok i dostal rozgrzeszenie bez problemu. potem bylam zla na siebie ze tak zareagowalam, ze powinnam mu powiedziec co o nim mysle. No ale bylam tak splakana ze nie moglam wydusic z siebie ani slowa,
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całkiem możliwe z tymi chmurami
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
Zapominałam napisac że trzymam kciuki za wizyty wszystkie w tym te 13 - bo jest ich trochę. Ja idę 15-ego w piątek
![]() Kurcze dziewczyny wkurza mnie to liczenie tych tygodni - u mnie rozstrzał jest niesamowity. Według om jestem dzisiaj w 14 tygodniu 3 dniu - gin nazwie to tygodniem 14. Według usg jutro kończę 16 i zaczynam 17 według naszej nomenklatury..... A planuję zapisać się do szkoły rodzenia i umówić już na połówkowe a wyjeżdżam na urlop 3 tygodniowy więc nie kumam według czego mam patrzeć
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
slub 28 lipca.
No z tych rzeczy do załatwienia to wszystko ogarnę w lipcu właśnie jak do rodziców wyjadę
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam fazę teraz na
http://sklepblisko.pl/assets/article...1716987522.jpg
|
|
|
|
#175 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas w całej diecezji jest takie rozporządzenie, że mieszkający razem dostają jedną karteczkę, właśnie z tego względu, że rozgrzeszenia na miesiąc, czy półtorej przed ślubem nie każdy musi udzielić...A wygląda to tak, że jak raz nie dostaniesz rozgrzeszenia, to żeby dostać w kolejnej spowiedzi, musisz coś zmienić. To co, na 3 dni przed ślubem się wyprowadzić do rodziców? Ogólnie, bardzo mnie drażni ten temat nie udzielania rozgrzeszenia narzeczonym, mimo, że jestem wierząca. Co innego, jak ktoś żyje "na próbę", wtedy niech się KK czepia ile chce, a co innego, jak ludzie ślub planują i wspólne mieszkanie jest krokiem do założenia rodziny ----------------dopisano 13:50--------------poprzedni post: 13:46----------------- Cytat:
Widocznie chłop sam miał problem z 6 przykazaniem, skoro tylko na nim się skupił i nie zauważył, że przed nim jest jeszcze 5, w kolejności nie przypadkowej...
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-06-11 o 13:52 |
||
|
|
|
#176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś, o ile kancelaria będzie otwarta to przejdę się po pracy i popytam Cytat:
![]() A te jego pytania |
|||
|
|
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najpierw i tak warto byłoby odwiedzić kardiologa. Jak okaże się, że coś jest nie tak to wtedy szukać dalej przyczyny. To nie musi być nic poważnego, a więc nie denerwuj się. ![]() Napisałam o tym, bo miałam kiedyś anemię, miałam takie kłucia serca, momentami miałam wrażenie, że wyrwie mi się z klatki piersiowej, bo tak waliło. Nie wiedziałam jaka jest przyczyna i odkładałam wizytę u lekarza, bo nie miałam czasu. Przez przypadek zrobiłam badania krwi ( to znaczy tak przy okazji) i właśnie wyszła anemia. Powiedziałam lekarzowi o tych bólach serca. Lekarka powiedziała, że to jest właśnie ta przyczyna ( oczywiście miałam też robione ekg). Pobrałam żelazo i przeszło. Cytat:
Podobno jak człowiek się stresuje to bardziej go boli. Dziewczyny, które rodziły - mogłyście wybrać pozycję porodu? Moja mama mówi, że miała fajne porody i ja się tego trzymam. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziwne to ![]() Ale to jak jest u Was z tą jedną spowiedzią to jest logiczne i lepsze rozwiązanie Cytat:
![]() Ale też np. dużo zależy od księdza, na jakiego się trafi ![]() Jeden udzieli rozgrzeszenia inny nie. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Dobrze, że u Ciebie okazało się, że to nic poważnego Mam nadzieję, że i u mnie to jakaś błahostka tylko. Cytat:
![]() ja to bym chyba nie chciała rodzić tylko na leżąco ![]() No, ale wszystko wyjdzie w praniu. Dlatego też chcę chodzic do szkoły rodzenia |
||||||
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się położyć, zmęczenie mnie wzięło
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

Ale lewatywa ma też swoje inne plusy-czy po sn czy po cc sa kłopoty w toalecie, żeby się napiąć
to szybko urodzilas chyba?

Bo pary mieszkające razem na stałe do obowiązkowej spowiedzi idą tylko raz 

a nie mogli dac Ci chociaż jakiegoś znieczulenia??

Ciekawe co mi powie

a najlepsze że mówi mi to osoba mająca dzieci w wieku 11 i 9 lat które są pół dnia w szkole a popołudniami na zajęciach dodatkowych 

4.9.10 Nasze malenstwo
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)