Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 10:48   #2041
201606242139
Konto usunięte

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;34628939]
Mam pytanie, czy jeśli włosy są szorstkie, to znaczy, że są suche? A jednocześnie mają blask
C[/QUOTE]
O podpinam się pod pytanie. Zawsze się zastanawiałam co to za zależności Z tym, że ja mam często na odwrót. Są matowe, ale miękkie i maksymalnie nawilżone (wtedy się same pięknie falują )
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 10:51   #2042
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Nie zauważyłam przyciemnienia A jest bardzo fajny
o ile nie najfajniejszy ze wszystkich.
mi chyba bardziej przypadł do gustu niż ten do suchych..

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Właśnie obawiam się tego samego. Teraz miałam trochę wolnego, to ratowałam się po oleju odżywką, bo zawsze mogłam umyć drugi raz, kiedy wyschły, a widziałam, że są tłuste.
Gorzej, kiedy będę w szkole
nie jestem w stanie policzyć ile razy nie poszłam na poranne zajęcia 'bo olej się nie domył'. Raz nawet spóźniłabym się na egzamin.

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a to wybacz!
nie wchodziłam w linka tylko zasugerowałam się tym co w nim pisało czyli 'himalaya' a ze znam tylko ten olejek na parafinie więc mslałam ze to ten sam

ale skoro ten do masazu jest na sezamie to może być naprawde super
też tak myślę, ale jednak boję się, że skład podany na dozie to nie jest cały skład i może mnie czekać niespodzianka w postaci parafiny. Więc nie wzięłam. Ale kiedyś, przy okazji, wezmę i przebadam. Najwyżej pójdzie na stopy.

Cytat:
doobry wybór
Oby. Zaraz idę do apteki po odbiór paczuchy, więc jutro się przekonam jak to z nim jest.
Ty ją miałaś? Jakie wrażenia? Wydajne to? Kupiłam od razu pół litra, więc jak mi nie przypadnie do gustu to chyba kota będę smarować.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 11:04   #2043
Fubizka
Zakorzenienie

Ja nie rozumiem problemu z domyciem oleju Raz myję szamponem i wszystko zmyte Ciężej czasami jest zmyć jedwab czy jakieś silikonowe serum, niż olej.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:11   #2044
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
nie jestem w stanie policzyć ile razy nie poszłam na poranne zajęcia 'bo olej się nie domył'. Raz nawet spóźniłabym się na egzamin.

też tak myślę, ale jednak boję się, że skład podany na dozie to nie jest cały skład i może mnie czekać niespodzianka w postaci parafiny. Więc nie wzięłam. Ale kiedyś, przy okazji, wezmę i przebadam. Najwyżej pójdzie na stopy.

Oby. Zaraz idę do apteki po odbiór paczuchy, więc jutro się przekonam jak to z nim jest.
Ty ją miałaś? Jakie wrażenia? Wydajne to? Kupiłam od razu pół litra, więc jak mi nie przypadnie do gustu to chyba kota będę smarować.
Hałdkoł z Ciebie Ale pewnie sama miałabym dużo nieobecności gdybym myła włosy rano, a zdarzało mi się nie raz nie domyć oleju

I właśnie miałam Ci potem dopisać, że wydaje mi się, że doz podaje tylko podstawowe/aktywne składniki. Może poszukaj w necie składu?

A kotka nie molestuj!

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem problemu z domyciem oleju Raz myję szamponem i wszystko zmyte Ciężej czasami jest zmyć jedwab czy jakieś silikonowe serum, niż olej.
A widzisz, ja za to zawsze się zastanawiam jak to się dzieje, że większości udaje się bez problemu olej zmyć. Muszę jednak 2 razy, czy to BD, czy to z SLeSem, a zapewniam, że skalp solidnie masuję, piany dużo się wytwarza, przeciągam na długość, a nawet na długości pomasuję. A i tak nie mam pewności, że olej jest dobrze zmyty
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:11   #2045
almondfairy
seriously? no.

wczoraj olejowałam 3h olejkiem BD fur mama na samoróbczy psikacz, zmyłam BD i pottersem, alterra z granatem + mleczko pszczele, płukanka keratynowa i dzisiaj bomba daaawno takich włosów nie miałam

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:27   #2046
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Musi masz niskoporowate, skoro nie reagują inaczej na różne oleje
Dla niskoporowych: KLIK!

Znów trochę prywaty: dla zainteresowanych humektantami mała pigułka:
KLIK!
Twój blog jest boski Zastanawiałam się co ja źle robię że mi ta pielęgnacja w ogóle nie służy, teraz widzę że mam włosy wysokoporowate (mam proste włosy) i mam nie takie kosmetyki jak potrzeba, np. szampon BD niebieski (piszesz, że jest zasadowy i niekorzystny dla takich włosów - swoją drogą - nie wiem jak wybrać dobry szampon, najbardziej lubię takie z SLeS), chciałam sobie kupić olej kokosowy ale widzę że dobrze że tego nie zrobiłam
Mam maskę Bingo Masło Shea i 5 alg, ale przeczytałam, że do moich włosów masło shea nie jest zbyt korzystne... Czy jako składnik maski mogę tej maski używać czy nie? Miałam kupić Bingo proteiny kaszmiru i jedwabiu ale jednak wybrałam tą... Czy ta z jedwabiem byłaby lepsza? W ogóle używam chyba sporo nawilżaczy (odżywka Alterra granat aloes, maska masło shea i 5 alg, na końcówki krem zielony z biedronki masło shea i olejek kokosowy, czasem robię płukankę cytrynową lub rumiankową).
I co uważasz o wodzie brzozowej? Dla jednych jest wspaniała i rosną im baby hairy a inni piszą że bardzo swędzi ich skalp i rosną jakieś krostki... Nie wiem czy warto ryzykować?

Edytowane przez Ofca w Wielkim Miescie
Czas edycji: 2012-06-11 o 12:37
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:36   #2047
Dinulka
Zakorzenienie

Hej pilnie potrzebuje pomocy ten zel facelle to ma byc niebieski z napisem fresh czy z rozowa plamka i napisem sensitive?
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:44   #2048
sesese
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
Hej pilnie potrzebuje pomocy ten zel facelle to ma byc niebieski z napisem fresh czy z rozowa plamka i napisem sensitive?
sensitive
sesese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:59   #2049
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ofca w Wielkim Miescie Pokaż wiadomość
Twój blog jest boski Zastanawiałam się co ja źle robię że mi ta pielęgnacja w ogóle nie służy, teraz widzę że mam włosy wysokoporowate (mam proste włosy) i mam nie takie kosmetyki jak potrzeba, np. szampon BD niebieski (piszesz, że jest zasadowy i niekorzystny dla takich włosów - swoją drogą - nie wiem jak wybrać dobry szampon, najbardziej lubię takie z SLeS), chciałam sobie kupić olej kokosowy ale widzę że dobrze że tego nie zrobiłam
Mam maskę Bingo Masło Shea i 5 alg, ale przeczytałam, że do moich włosów masło shea nie jest zbyt korzystne... Czy jako składnik maski mogę tej maski używać czy nie? Miałam kupić Bingo proteiny kaszmiru i jedwabiu ale jednak wybrałam tą... Czy ta z jedwabiem byłaby lepsza? W ogóle używam chyba sporo nawilżaczy (odżywka Alterra granat aloes, maska masło shea i 5 alg, na końcówki krem zielony z biedronki masło shea i olejek kokosowy, czasem robię płukankę cytrynową lub rumiankową).
I co uważasz o wodzie brzozowej? Dla jednych jest wspaniała i rosną im baby hairy a inni piszą że bardzo swędzi ich skalp i rosną jakieś krostki... Nie wiem czy warto ryzykować?
Myślę, że jeżeli masz naprawdę, naprawdę wysoką porowatość to shea i kokos odpadają całkiem. Szamponem z SLeS Cię nie poratuje, takowych używam tylko dwa razy w miesiącu, ale żel intymny z Rossa, o którym mowa niżej jest niezły. Ta z jedwabiem maska to zależy, jak Twoje włosy reagują na proteiny. A jak widzę protein w pielęgnacji nie masz w ogóle, może tu jest błąd?
Woda brzozowa taka sklepowa ma jak dla mnie za dużo alkoholu. Ale już sok brzozowy bez alko(150 ml chyba nalałam, albo 200? soraja, nie pamiętam) + łyżka wódki + 10 kropli gliceryny fajnie działa.
Cytat:
Może być jeden i drugi, różnią się tylko ostatnim składnikiem
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:15   #2050
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Myślę, że jeżeli masz naprawdę, naprawdę wysoką porowatość to shea i kokos odpadają całkiem. Szamponem z SLeS Cię nie poratuje, takowych używam tylko dwa razy w miesiącu, ale żel intymny z Rossa, o którym mowa niżej jest niezły. Ta z jedwabiem maska to zależy, jak Twoje włosy reagują na proteiny. A jak widzę protein w pielęgnacji nie masz w ogóle, może tu jest błąd?
Woda brzozowa taka sklepowa ma jak dla mnie za dużo alkoholu. Ale już sok brzozowy bez alko(150 ml chyba nalałam, albo 200? soraja, nie pamiętam) + łyżka wódki + 10 kropli gliceryny fajnie działa.

Może być jeden i drugi, różnią się tylko ostatnim składnikiem
Dziękuję za odpowiedź Ciężko mi ocenić czy mam bardzo porowate włosy ale co miesiąc farbuję włosy na blond co pewnie się przyczynia do porowatości, i włosy dobrze wchłaniają wodę, po myciu są ciężkie. Dziś mam zamiar położyć maskę na włosy na pół godziny, zobaczę jak będą wyglądać
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:47   #2051
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
ja też myję raz, obojętnie czy odżywką, czy szamponem. Ale bywają takie dni, że mi się upiecze, i takie, że mam na skroniach resztki maści sutkowej albo miodu z maski, albo na karku ostanie się trochę shea. Jak się człowiek spieszy, to się diobeł cieszy.
A z silikonami nie mam takiego problemu. Ale staram się nie używać ich codziennie, i jeżeli już, następnego dnia 'stwierdzam szampon z SLS, bo silikon', więc o żadnym dłuższym nadbudowywaniu nie ma mowy.

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Hałdkoł z Ciebie Ale pewnie sama miałabym dużo nieobecności gdybym myła włosy rano, a zdarzało mi się nie raz nie domyć oleju
w tym semestrze zrezygnowałam całkowicie z wykładów na ósmą, bo profesory nudne, lepiej maskę potrzymać dłużej było. A teraz sesja i ani włosów porządnych, ani notatek.

Cytat:
I właśnie miałam Ci potem dopisać, że wydaje mi się, że doz podaje tylko podstawowe/aktywne składniki. Może poszukaj w necie składu?

A kotka nie molestuj!

no postaram się poszukać.

A kot nie mój, tylko sąsiadki, której nie lubię. Kota też wyjątkowo nie lubię, zżera mojej mamie pelargonie z balkonu.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2012-06-11 o 13:48
Stary 2012-06-11, 13:57   #2052
cukier93
Przyczajenie

GG do cukier93

Mogę i ja się dołączyć?
Pragnę mieć ładne, zdrowe i naturalne włoski a w ciągu ostatniego pół roku, zafundowałam moim włoskom niezłą szkołę przetrwania (malowanie u fryzjera, rozjaśnianie w domu, rozjaśnianie u fryzjera + 2 malowania+dodatkowo przez jakiś czas codzienne prostowanie ) Nigdy więcej! Mam siano na głowie, ale postanowiłam się wziąć za siebie i wreszcie zadbać o te moje kłaczki Naczytałam się forum, i zaczynam zaopatrzać się w przeróżne specyfiki które będą miały za zadanie pomóc moim włoskom. Narazie mam odżywkę w sprayu nawilżającą z oriflame'u, dzisiaj zakupię balsam z joanny i gdzieś naczytałam się o magicznym działaniu maski z ziaji (ziai?). Ta maska z oliwy z oliwek, żółtek i soku z cytryny zapewne też pójdzie w ruch. Na początek ten mój mały 'arsenał' wystarczy chyba, nie?

Także do boju o piękne włosy i trzymajcie kciuki żeby mi się nie odwidziało!
cukier93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:03   #2053
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cukier93 Pokaż wiadomość
Mogę i ja się dołączyć?
Pragnę mieć ładne, zdrowe i naturalne włoski a w ciągu ostatniego pół roku, zafundowałam moim włoskom niezłą szkołę przetrwania (malowanie u fryzjera, rozjaśnianie w domu, rozjaśnianie u fryzjera + 2 malowania+dodatkowo przez jakiś czas codzienne prostowanie ) Nigdy więcej! Mam siano na głowie, ale postanowiłam się wziąć za siebie i wreszcie zadbać o te moje kłaczki Naczytałam się forum, i zaczynam zaopatrzać się w przeróżne specyfiki które będą miały za zadanie pomóc moim włoskom. Narazie mam odżywkę w sprayu nawilżającą z oriflame'u, dzisiaj zakupię balsam z joanny i gdzieś naczytałam się o magicznym działaniu maski z ziaji (ziai?). Ta maska z oliwy z oliwek, żółtek i soku z cytryny zapewne też pójdzie w ruch. Na początek ten mój mały 'arsenał' wystarczy chyba, nie?

Powodzenia w zapuszczaniu
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:11   #2054
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez cukier93 Pokaż wiadomość
Mogę i ja się dołączyć?

możesz się jeszcze z olejowaniem pobawic choćby zwykłą oliwą z oliwek na początek

książki
ubrania

Edytowane przez almondfairy
Czas edycji: 2012-06-11 o 14:13
Stary 2012-06-11, 14:35   #2055
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
możesz się jeszcze z olejowaniem pobawic choćby zwykłą oliwą z oliwek na początek
i glutkiem lnianym
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:36   #2056
agusia642
Zakorzenienie

Hej
Skuszona ostatnimi opiniami chcę zamówić Pilomaxa Kamille na dozie. Spojrzałam na skład inny jest w KWC i na stronie apteki. To chyba błąd na stronie dozu? Bo na blogach też ten dłuższy skład widzę
DOZ skład: Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Panthenol ( Pro Vitamin B5) (Parfum (Fragrance), Hydrolyzed Keratin, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, Lawsonia Inermis (Henna) Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, DMDM Hydantoin, CI 19140

KWC Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, panthenol, parfum, hydrolyzed Keratin, Equisetum Arvense Extract, Anthemis Nobilis, Flower Extract, Lawsonia Inermis extract, Phenoxyethano, Ethylhexylglycerin, DMDM Hydantoin, Lillicum Verum Fruit Oil, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Styrax benzoin, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Cl 19140.
Nie znam się na składach, może to zupełnie to samo

Edytowane przez agusia642
Czas edycji: 2012-06-11 o 14:37
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:41   #2057
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
Hej
Skuszona ostatnimi opiniami chcę zamówić Pilomaxa Kamille na dozie. Spojrzałam na skład inny jest w KWC i na stronie apteki. To chyba błąd na stronie dozu? Bo na blogach też ten dłuższy skład widzę
DOZ skład: Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Panthenol ( Pro Vitamin B5) (Parfum (Fragrance), Hydrolyzed Keratin, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, Lawsonia Inermis (Henna) Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, DMDM Hydantoin, CI 19140

KWC Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, panthenol, parfum, hydrolyzed Keratin, Equisetum Arvense Extract, Anthemis Nobilis, Flower Extract, Lawsonia Inermis extract, Phenoxyethano, Ethylhexylglycerin, DMDM Hydantoin, Lillicum Verum Fruit Oil, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Styrax benzoin, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Cl 19140.
Nie znam się na składach, może to zupełnie to samo
sprawdziłam z moim świeżoodebranym Waxem- skład identyczny z tym na KWC.
Po DMDM Hydantoin jest różnica- jakieś olejki i takie inne.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2012-06-11 o 14:44
Stary 2012-06-11, 14:43   #2058
agusia642
Zakorzenienie

Cytat:
sprawdziłam z moim świeżoodebranym Waxem- skład identyczny z tym na KWC.
Po DMDM Hydantoin jest różnica- jakieś olejki i takie inne.
O dzięks, zamawiam w takim razie szybko.
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:44   #2059
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Wiiitam! Długo się nie udzielałam, pamięta mnie ktoś jeszcze?
Mam tyyyle zaległości, zaraz zabieram się za czytanie żeby być chociaż trochę na bieżąco.

Wstawiam moje błagające o podcięcie włosy, bo akurat dzisiaj zrobiłam zdjęcie:
Pierwsze zdjęcie: 29.09
Drugie zdjęcie: dzisiejsze, ta sama bluzka to przypadek.
Masz super włosy

Cytat:
Napisane przez malwka Pokaż wiadomość
ale proteiny nie nawilżają?? wnioskuję po tym, że jak się z nimi przesadzi to włosy są suche czy po prostu one wysuszają włosy tylko wtedy jak sie z nimi przsadzi w suche dni??

Mnie też!! i dzięki temu mam kase na kosmetyki bukmacherka poszła w ruch dzięki Dania niebawem ruszam na zakupy
kurczę też mogłam obstawiac na kasę, bo dobrze przewidziałam wynik głupia nie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Nadal nie wiem jaką mam porowatość włosów... Jak to ustalić? Próbowałam wybrać, które oleje sprawują się u mnie najlepiej i nic z tego nie wyszło. Czy są na kokosie, czy na parafinie, czy to oliwa, wszystko daje taki sam efekt. Tak samo mam z maskami - biowaxy, organic surge, kallos.... Wszystko działa tak samo (sypkie, miękkie, błyszczące).
mam to samo, ponadto schną kilka godzin
Cytat:
Napisane przez blackmarta Pokaż wiadomość
Zrobiłam ostatnio ten test na porowatość, włosy nie zatonęły, do tego schną długo, jak ich nie wysuszę to są mokre cały dzień, a i dosuszyć to katastrofa, teraz już wiem na pewno, że są niskoporowate.

A po teście na ugniatanie - nic rozprostowały się w 30 sec. moje kłaki proste są proste i już.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Włosy z czerwca są genialne
Cytat:
Napisane przez sesese Pokaż wiadomość
sensitive
Cytat:
dzięki, byłam w rossie i stałam jak cielę i nie wiedziałam, który rodzaj z 4 facelle wybrać
btw promocja na syoss silicon free - warte to coś?

w ogóle czy to możliwe, żeby szampon BD jakoś korzystnie wpłynął na moje przetłuszczanie? Wydaje mi się, że w tym względzie jest u mnie teraz ciutke lepiej. Dzisiaj mam 3 dzień i właśnie ide myć głowę. Dziś już trochę słabo wygladają, ale wczoraj były ok. A zawsze na II dzień już się czułam maksymalnie brudna i zaniedbana jak na nie patrzyłam... Chyba że to jeszcze dlatego, że umyłam je z rana, a nie na noc i poszłam spać z mokrymi

dobra, ide do wanny i będzie isana z półproduktami na saunę nie mogę, bo okres, więc chociaż w domu spa sobie zrobię
btw za tydzień mam obronę, włosy muszą wyglądać!
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:52   #2060
Fubizka
Zakorzenienie

Jak moje końcówki dziś znowu będą takie szorstkie, to idę do fryzjera przy najbliższym dopływie gotówki

Cytat:
A z silikonami nie mam takiego problemu. Ale staram się nie używać ich codziennie, i jeżeli już, następnego dnia 'stwierdzam szampon z SLS, bo silikon', więc o żadnym dłuższym nadbudowywaniu nie ma mowy.
Wiele silikonów się zmywa bez sls a nawet jak nie, to nie trzeba ich zmywać codziennie Ja jednak postanowiłam włączyć na stałe silikony do pielęgnacji, zmywam je co jakiś czas, stosuję mnóstwo kosmetyków bez silikonów, odżywczych, nawilżających, natłuszczających itd a na koniec całego rytuału silikony, żeby ten włos był gładki. Zresztą one chyba też utrzymują to "dobre" co wcześniej nałożyłam we włosie. No i nie mam takiego suszu.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 15:01   #2061
dziolcha86
Zadomowienie

Kochane,
polecicie jakąś dobrą odżywkę do włosów w sprayu bez spłukiwania dostępną w Rossmannie? Żeby nie powodowała szybszego przetłuszczania się włosów i żeby nie obciążała cienkich włosów.
Stary 2012-06-11, 15:41   #2062
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez dziolcha86 Pokaż wiadomość
Kochane,
polecicie jakąś dobrą odżywkę do włosów w sprayu bez spłukiwania dostępną w Rossmannie? Żeby nie powodowała szybszego przetłuszczania się włosów i żeby nie obciążała cienkich włosów.
osobiście miałam gliss kura zółtego z 19 składnikami. nie miałam do niego żadnych zażaleń

książki
ubrania
Stary 2012-06-11, 16:01   #2063
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Nie zauważyłam przyciemnienia A jest bardzo fajny
o to może się na niego skuszę

Cytat:
mam ją teraz i jak dla mnie jest barzo wydajna
rowniez mam poł litra.

za kazdym razem jk ja dam na włosy to mam je bardzo gładkie co zuje juz przy spłukiwaniu, naprawde nie wiem na czym polega jej świetnośc ale bardzo ją lubię

Cytat:
Kochane,
ja mialam gliss kura ale zaczoł mne ociązac jednak

a dziewczyny polecaja ostatnio shaumę

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 16:31   #2064
syla929
Rozeznanie

Można brac CP przy tabletkach anty? Bo kuuusi! Ale dopiero jak znajdę tańsze niż na DOZ - 7zł.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 16:45   #2065
dziolcha86
Zadomowienie

Cytat:

ja mialam gliss kura ale zaczoł mne ociązac jednak

a dziewczyny polecaja ostatnio shaumę
Którą shaumę?

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
osobiście miałam gliss kura zółtego z 19 składnikami. nie miałam do niego żadnych zażaleń
Podasz link?
Dzięki za odp.
Stary 2012-06-11, 17:15   #2066
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Można brac CP przy tabletkach anty? Bo kuuusi! Ale dopiero jak znajdę tańsze niż na DOZ - 7zł.
można

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 17:15   #2067
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Którą shaumę?
z shea

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 17:52   #2068
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Podasz link?
Dzięki za odp.
łap: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html

książki
ubrania
Stary 2012-06-11, 18:45   #2069
Lethie
Zadomowienie

Dzisiaj na noc olejowałam na odżywkę najpierw popsikałam włosy moim psikaczem samoróbką, później nałożyłam graniera aik a na to olej alterry pomarańcza, brzoza. Włosy po umyciu rano były gładkie, nie skręcały się tak, błyszczące, miękkie, sypkie, no same plusy, chyba zacznę to stosować tak raz w tygodniu

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:26   #2070
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
z shea
To ja dla odmiany tej Shaumy nie polecam. Nie miałam nigdy problemu z obciążeniem (przy Gliss Kurach ), a ona po 3 użyciach zrobiła mi mega tłuszcz na głowie, mimo że używałam codziennie szamponu z SLeS.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości