|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;34628939]
Mam pytanie, czy jeśli włosy są szorstkie, to znaczy, że są suche? A jednocześnie mają blask C[/QUOTE]O podpinam się pod pytanie. Zawsze się zastanawiałam co to za zależności Z tym, że ja mam często na odwrót. Są matowe, ale miękkie i maksymalnie nawilżone (wtedy się same pięknie falują )
|
|
|
|
#2042 | |||
|
Zakorzenienie
|
o ile nie najfajniejszy ze wszystkich.
![]() mi chyba bardziej przypadł do gustu niż ten do suchych.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty ją miałaś? Jakie wrażenia? Wydajne to? Kupiłam od razu pół litra, więc jak mi nie przypadnie do gustu to chyba kota będę smarować.
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem problemu z domyciem oleju
Raz myję szamponem i wszystko zmyte Ciężej czasami jest zmyć jedwab czy jakieś silikonowe serum, niż olej.
|
|
|
|
#2044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pewnie sama miałabym dużo nieobecności gdybym myła włosy rano, a zdarzało mi się nie raz nie domyć oleju ![]() I właśnie miałam Ci potem dopisać, że wydaje mi się, że doz podaje tylko podstawowe/aktywne składniki. Może poszukaj w necie składu? A kotka nie molestuj! ![]() Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
|
|
|
#2045 |
|
seriously? no.
|
wczoraj olejowałam 3h olejkiem BD fur mama na samoróbczy psikacz, zmyłam BD i pottersem, alterra z granatem + mleczko pszczele, płukanka keratynowa i dzisiaj bomba
daaawno takich włosów nie miałam |
|
|
|
#2046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), chciałam sobie kupić olej kokosowy ale widzę że dobrze że tego nie zrobiłam ![]() Mam maskę Bingo Masło Shea i 5 alg, ale przeczytałam, że do moich włosów masło shea nie jest zbyt korzystne... Czy jako składnik maski mogę tej maski używać czy nie? Miałam kupić Bingo proteiny kaszmiru i jedwabiu ale jednak wybrałam tą... Czy ta z jedwabiem byłaby lepsza? W ogóle używam chyba sporo nawilżaczy (odżywka Alterra granat aloes, maska masło shea i 5 alg, na końcówki krem zielony z biedronki masło shea i olejek kokosowy, czasem robię płukankę cytrynową lub rumiankową). I co uważasz o wodzie brzozowej? Dla jednych jest wspaniała i rosną im baby hairy a inni piszą że bardzo swędzi ich skalp i rosną jakieś krostki... Nie wiem czy warto ryzykować? Edytowane przez Ofca w Wielkim Miescie Czas edycji: 2012-06-11 o 12:37 |
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Hej pilnie potrzebuje pomocy
ten zel facelle to ma byc niebieski z napisem fresh czy z rozowa plamka i napisem sensitive?
|
|
|
|
#2048 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woda brzozowa taka sklepowa ma jak dla mnie za dużo alkoholu. Ale już sok brzozowy bez alko(150 ml chyba nalałam, albo 200? soraja, nie pamiętam ) + łyżka wódki + 10 kropli gliceryny fajnie działa.Cytat:
|
|
#2050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z silikonami nie mam takiego problemu. Ale staram się nie używać ich codziennie, i jeżeli już, następnego dnia 'stwierdzam szampon z SLS, bo silikon', więc o żadnym dłuższym nadbudowywaniu nie ma mowy. Cytat:
![]() Cytat:
no postaram się poszukać. ![]() A kot nie mój, tylko sąsiadki, której nie lubię. Kota też wyjątkowo nie lubię, zżera mojej mamie pelargonie z balkonu.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-06-11 o 13:48 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2052 |
|
Przyczajenie
|
Mogę i ja się dołączyć?
![]() Pragnę mieć ładne, zdrowe i naturalne włoski a w ciągu ostatniego pół roku, zafundowałam moim włoskom niezłą szkołę przetrwania (malowanie u fryzjera, rozjaśnianie w domu, rozjaśnianie u fryzjera + 2 malowania+dodatkowo przez jakiś czas codzienne prostowanie Naczytałam się forum, i zaczynam zaopatrzać się w przeróżne specyfiki które będą miały za zadanie pomóc moim włoskom. Narazie mam odżywkę w sprayu nawilżającą z oriflame'u, dzisiaj zakupię balsam z joanny i gdzieś naczytałam się o magicznym działaniu maski z ziaji (ziai?). Ta maska z oliwy z oliwek, żółtek i soku z cytryny zapewne też pójdzie w ruch. Na początek ten mój mały 'arsenał' wystarczy chyba, nie? ![]() Także do boju o piękne włosy i trzymajcie kciuki żeby mi się nie odwidziało!
|
|
|
|
#2053 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powodzenia w zapuszczaniu
|
|
|
|
|
#2054 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
Edytowane przez almondfairy Czas edycji: 2012-06-11 o 14:13 |
|
|
|
|
#2055 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Skuszona ostatnimi opiniami chcę zamówić Pilomaxa Kamille na dozie. Spojrzałam na skład inny jest w KWC i na stronie apteki. To chyba błąd na stronie dozu? Bo na blogach też ten dłuższy skład widzę DOZ skład: Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Panthenol ( Pro Vitamin B5) (Parfum (Fragrance), Hydrolyzed Keratin, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, Lawsonia Inermis (Henna) Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, DMDM Hydantoin, CI 19140 KWC Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, panthenol, parfum, hydrolyzed Keratin, Equisetum Arvense Extract, Anthemis Nobilis, Flower Extract, Lawsonia Inermis extract, Phenoxyethano, Ethylhexylglycerin, DMDM Hydantoin, Lillicum Verum Fruit Oil, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Styrax benzoin, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Cl 19140. Nie znam się na składach, może to zupełnie to samo
Edytowane przez agusia642 Czas edycji: 2012-06-11 o 14:37 |
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po DMDM Hydantoin jest różnica- jakieś olejki i takie inne.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-06-11 o 14:44 |
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2059 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
głupia nie pomyślałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
btw promocja na syoss silicon free - warte to coś? w ogóle czy to możliwe, żeby szampon BD jakoś korzystnie wpłynął na moje przetłuszczanie? Wydaje mi się, że w tym względzie jest u mnie teraz ciutke lepiej. Dzisiaj mam 3 dzień i właśnie ide myć głowę. Dziś już trochę słabo wygladają, ale wczoraj były ok. A zawsze na II dzień już się czułam maksymalnie brudna i zaniedbana jak na nie patrzyłam... Chyba że to jeszcze dlatego, że umyłam je z rana, a nie na noc i poszłam spać z mokrymi ![]() dobra, ide do wanny i będzie isana z półproduktami na saunę nie mogę, bo okres, więc chociaż w domu spa sobie zrobię btw za tydzień mam obronę, włosy muszą wyglądać!
|
|||||
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak moje końcówki dziś znowu będą takie szorstkie, to idę do fryzjera przy najbliższym dopływie gotówki
![]() Cytat:
Ja jednak postanowiłam włączyć na stałe silikony do pielęgnacji, zmywam je co jakiś czas, stosuję mnóstwo kosmetyków bez silikonów, odżywczych, nawilżających, natłuszczających itd a na koniec całego rytuału silikony, żeby ten włos był gładki. Zresztą one chyba też utrzymują to "dobre" co wcześniej nałożyłam we włosie. No i nie mam takiego suszu.
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
Kochane,
polecicie jakąś dobrą odżywkę do włosów w sprayu bez spłukiwania dostępną w Rossmannie? Żeby nie powodowała szybszego przetłuszczania się włosów i żeby nie obciążała cienkich włosów.
|
#2062 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
o to może się na niego skuszę
![]() Cytat:
![]() rowniez mam poł litra. za kazdym razem jk ja dam na włosy to mam je bardzo gładkie co zuje juz przy spłukiwaniu, naprawde nie wiem na czym polega jej świetnośc ale bardzo ją lubię Cytat:
![]() a dziewczyny polecaja ostatnio shaumę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
Można brac CP przy tabletkach anty? Bo kuuusi! Ale dopiero jak znajdę tańsze niż na DOZ - 7zł.
|
|
#2065 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za odp.
|
|
#2066 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2068 |
|
seriously? no.
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj na noc olejowałam na odżywkę
najpierw popsikałam włosy moim psikaczem samoróbką, później nałożyłam graniera aik a na to olej alterry pomarańcza, brzoza. Włosy po umyciu rano były gładkie, nie skręcały się tak, błyszczące, miękkie, sypkie, no same plusy, chyba zacznę to stosować tak raz w tygodniu
|
#2070 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja dla odmiany tej Shaumy nie polecam. Nie miałam nigdy problemu z obciążeniem (przy Gliss Kurach
), a ona po 3 użyciach zrobiła mi mega tłuszcz na głowie, mimo że używałam codziennie szamponu z SLeS. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

C[/QUOTE]
Z tym, że ja mam często na odwrót. Są matowe, ale miękkie i maksymalnie nawilżone (wtedy się same pięknie falują
)

czy po prostu one wysuszają włosy tylko wtedy jak sie z nimi przsadzi w suche dni??
dzięki Dania