Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 13:17   #4321
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
wpadłam na chwilkę,samochód będziemy mieli dopiero wieczorem naszczęście teściowie pożyczają nam swoje auto i możemy coś pozałatwiać,z listy wyprawkowej została mi koszula do porodu i laktator uff a tak to już wszystko mambyliśmy w Ikei po pare pierdółek do domu i jestem wykończona
o 17.15 mam dzisiaj wizytę proszę Was o kciuki bo mam stresa,gin zdejmie mi krążek a ostatnio badania bolą mnie przeokrutnie
wogóle na samą myśl oglądania doktorka dżwiga mi sie ciśnienie ale co zrobić
odezwę się po wizycie,miłego dnia mamusie

trzymam mocnoza wszystkie dzisiejsze wizyty!
wczoraj troszke nadrobiłam,ale ciężko Was dogonić gaduły

cały czas monitoruje jak tam nadalka czy jeszcze w dwupaku
mocne kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Będziemy leżeć i kwiczeć...
dokladnie
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Zobaczymy, jak to będzie
Ja mam ostatnio mega fazę na kaszkę! I jak tak piszesz, to dziś też sobie strzelę! Ruszę zaraz tyłek tylko po coś na kolację i truskawki! Na obiad lasagne z wczoraj.
zrób bo pycha
Cytat:
Co sądzicie o tej karuzeli? Mogę mieć używkę za 89zł. Tylko wuja ma dla mnie jakieś dwie do wyboru, choć na pewno nie są takie wypasione, ale za to za darmo i nowe (rodzinka sprzedaje zabawki). Muszę je dziś zobaczyć, bo boję się, że będę żałować, że nie wzięłam tej z linka powyżej.
fajna, ona jest z projektorkiem, sama nad nia myslalam nowa na all kosztuje chyba 144zl
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
nam mówili ze w ogóle te karuzele to szkodliwe są
ja na razie nie kupuję, później może...

Cytat:
Aga, nie pamiętam dokładnie ale coś o Adhd była mowa - ze się przyczyniają
Ze dziecko nie powinno koncentrować się na jednym; to było dość dawno ale zdecydowanie babeczka odradzała; to samo z matami - ze jesli juz to jak najuboższe,
to wydaje mi sie byc grubo przesadzone
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:22   #4322
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Nie znam, ale bardzo fajne składy mają i ceny też przystępne
A gdzie je można kupić?
no właśnie chyba warto im się przyjrzeć; ja już zrobiłam zamówienie - przed chwilą

http://www.bioarp.pl/pl/searchquery/...ervoe,Reshenie

wysyłam Ci coś na priv
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:22   #4323
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
.

U Endo fT4 17,99, czyli świetne, ale to wiem już od piątku.
phdwao - Endo nie powiedział, co z dzieckiem po porodzie, bo badanie i ta decyzja będzie należała do pediatry, natomiast ja (to już do wszystkich na Euthyroxie ) dzień po porodzie mam zacząć brać połowę aktualnej dawki (100/125) tego dopalacza. Zanim podał dawkę spojrzał na moje zawsze szczupłe ręce i ramiona i znów stwierdził, że nie tyję, ale jak powiedziałam, że przybyło mi 11 kg, to stwierdził, że jest ok. Następna wizyta powinna być ok. 2 miesięcy po porodzie, bo na pewno po połogu.

A obok przechodni jest sklep z drogim, ale chyba dobrym tekstylnym asortymentem sypialnianym i kupiłam tam dwa puszyste, ciepłe kocyki (cieńsze zamówiłam tam, gdzie Norniczka). Te mają 80x110 cm i 100x140 cm. Jutro, albo pojutrze strzelę fotki.

dzięki czyli trzebaby pediatrę w razie czego podpytywać o badanie
musze spytac ginki jak mam prac euthyrox po porodzie, bo do tej pory mowila ze przez 6 tygodni brac,a potem wizyta kontrolna u niej z wynikami, tylko nie spotalam czy brac taka sama dawke jak w ciazy, ale sadze ze nie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:22   #4324
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Ze dziecko nie powinno koncentrować się na jednym; to było dość dawno ale zdecydowanie babeczka odradzała; to samo z matami - ze jesli juz to jak najuboższe,
jakoś wcale mnie to nie dziwi....
dobrze że o tym piszesz.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:25   #4325
prince_polo
Zakorzenienie

widziałam dzis kumpeke z tygodniowym maluszkiem
rozowy jak prosiaczek

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:30   #4326
Linka25
Zakorzenienie

dziewczyny z tymi karuzelkami tylko piszę co usłyszałam od prowadzacej SR
każdy ma swój rozum; może jej opinia jest przesadzona a moze nie...

ja nie kupuje póki co
Stary 2012-06-11, 13:31   #4327
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
za wizytę
a w szpitalu to nie robili Ci tego GBS z tym wymazem? Bo w sumie to teraz dość późno się za to zabierasz, niby wszędzie piszą, że do 37 tyg można robić, ale u mnie na przykład na wynik czeka się tydzień i ja już dygam, czy dotrwam aż będą wyniki.
Ja będę miała wymaz dopiero jutro, czyli w przybliżeniu na przełomie 36/37 tyg.

Hmm... żeby było miejsce na łóżeczko, to sama przesunęłam z przedpokoju do pokoju karton od innego kuriera - mam nadzieję, że sobie nie zaszkodziłam. Mała fika, ale chyba nieszkodliwie.
Wcześniej zapomniałam napisać o stanie mojego krzyża poza domem - określenie "ból" znów byłoby zbyt łagodne.

Cytat:
Aga, że najlepiej to wynająć doradcę macierzyńskiego i on organizuje wszystko po tym jak pozna Twoje oczekiwania wobec macierzyństwa.
Kogo?

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-06-11 o 14:37
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:33   #4328
Linka25
Zakorzenienie

Karola ja się napaliłam na to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-646982

ale póki co niedostępne.. :/
Stary 2012-06-11, 13:33   #4329
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny z tymi karuzelkami tylko piszę co usłyszałam od prowadzacej SR
każdy ma swój rozum; może jej opinia jest przesadzona a moze nie...

ja nie kupuje póki co
my jakoś nie mieliśmy tych wszystkich bibelotów....
mój syn na początku będzie miał praktycznie gołe łóżeczko - śpiworek, prześcieradło i mała cicha pozytywka

Stary 2012-06-11, 13:35   #4330
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
my jakoś nie mieliśmy tych wszystkich bibelotów....
mój syn na początku będzie miał praktycznie gołe łóżeczko - śpiworek, prześcieradło i mała cicha pozytywka
i wystarczy
Stary 2012-06-11, 13:39   #4331
agunia82
Zakorzenienie

Ja karuzelę już mam, ale nie planuję jeszcze jej wieszać. Coś mi się kojarzyło, że ich się właśnie w 1 miesiącu nie powinno używać, ale potem jak najbardziej. I ja tak planuję zrobić. I nie mam zamiaru jej nakręcać non stop. Ale widziałam, jak fajnie córa koleżanki wodziła oczami a potem rączkami za tymi zabawkami i jaka to dla niej frajda była, a mamusia miała chwilę spokoju. Ja we wszystkim zamierzam kierować się zasadą "wszystko z umiarem", bo wiadomo, że w nadmiarze to szkodzić może każda jedna rzecz

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:42   #4332
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja karuzelę już mam, ale nie planuję jeszcze jej wieszać. Coś mi się kojarzyło, że ich się właśnie w 1 miesiącu nie powinno używać, ale potem jak najbardziej. I ja tak planuję zrobić. I nie mam zamiaru jej nakręcać non stop. Ale widziałam, jak fajnie córa koleżanki wodziła oczami a potem rączkami za tymi zabawkami i jaka to dla niej frajda była, a mamusia miała chwilę spokoju. Ja we wszystkim zamierzam kierować się zasadą "wszystko z umiarem", bo wiadomo, że w nadmiarze to szkodzić może każda jedna rzecz
Aga ja planuje kupić później, tylko taką szmacianą a nie plastic fantastic no ale to juz kwestia gustu. Myśle ze trzeba ja zdejmować by nie wisiała non stop.
Stary 2012-06-11, 13:42   #4333
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
i wystarczy
nie jestem też zwolenniczką tych dodatków, między innymi ochraniacza na szczebelki - moja mama mówiła mi ostatnio że jakoś sobie nie przypomina by jakoś szczególnie waliła głową w szczebelki - jasne są wyjątki, widziałam w programach tv. Bibeloty które mogą przyczynić się do tragedii (naciągnięcie na buazie przez dziecko) lub alergii (baldachim który elegancko kumuluje kurz), zabierają świeże powietrze itp. ja im mowię nie.

moje zdanie, każdy może mieć inne.

Stary 2012-06-11, 13:42   #4334
Paulaaa23
Rozeznanie

Wróciłam od lekarza i niepotrzebnie panikowałam, wszystko jest w porządku. Ruchy odczuwam inaczej, ponieważ okazało się, że mały się jednak przekręcił Waży 1875g. Następna wizyta 5 lipca
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:43   #4335
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej wam !

wiecie , z tą komodą (pisałam o niej wcześniej) im napisałam takie rzeczy (tym sprzedawcom) że jak i by mi ktoś napisał tak to by mnie sumienie zeżarło i już idzie do mnie przelew ze zwrotem
Czyli jej nie wysłali?
Oby przelew szedł krócej, niż komoda i obyś szybko zdobyła następną.
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Hahahaaaa.
Cholera cos mi się źle zaznacza...
Zaznaczasz dobrze, tylko skasowałaś nawias kwadratowy po "quote" i numerze wypowiedzi Karolki.
Stary 2012-06-11, 13:46   #4336
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
nie jestem też zwolenniczką tych dodatków, między innymi ochraniacza na szczebelki - moja mama mówiła mi ostatnio że jakoś sobie nie przypomina by jakoś szczególnie waliła głową w szczebelki - jasne są wyjątki, widziałam w programach tv. Bibeloty które mogą przyczynić się do tragedii (naciągnięcie na buazie przez dziecko) lub alergii (baldachim który elegancko kumuluje kurz), zabierają świeże powietrze itp. ja im mowię nie.

moje zdanie, każdy może mieć inne.
ja akurat mam podobne

karuzela, baldachim, ochraniacz zawieszki do wózka
Stary 2012-06-11, 13:47   #4337
karmeelek
Zadomowienie

Hej Mamuśki!
Przesyłam buziaki i lecę nadrabiać!
Od jutra powinnam częściej Was odwiedzać - stęskniłam się za Wami
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:49   #4338
anna99302
Zadomowienie

Łoo matko ile wy gaduły napisałyście jak mnie chwilę nie było co do masowania krocza to już kiedyś znalazłam to, więc tak to chyba ma wyglądac:
http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx

Ale się przeraziłam...mnie teraz spojenie napieprza już od tygodnia a jak mam jeszcze tam grzebac to jestem przerażona
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
No ja właśnie zostałam skuszona, przez te niedobre baby.
Też nie powinnam, ze względu na lecące w górę kg, no ale... Ograniczam jednak.
ja o kg się nie martwię. gorzej o cukiej
Cytat:
że kobiety w ciązy są za głupie (pewnie przez ten mózg skurczony), zeby samodzielnie ogarnąć temat wyprawki i koniecznie muszą skorzystać z doradcy (coś w rodzaju wedding plannera tylko od spraw dzieciowych)
Ja nie wiem co to za bzdura. Przecież przez ostatnie tygodnie i tak nic nie robimy tylko kompletujemy wyprawkę. To nawet to chcą nam odebrac?
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Wróciłam po intesywnym weekendzie , byłam na weselu i sobie trochę potańczyłam chociaż starszyły mnie ciotki , ze mam przestać bo urodzę , tak się oczywiście nie stało zgaga mnie tak strasznie ciągle męczy bleeeeee

Wczoraj zaczęłyśmy 38 tydzień i stawiam soczek marchewkowy z tej okazji i drożdżówkę z rabarbarem
Wow! Gratulacje! To już... zaraz
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze Ja to już prawie szyjki nie czuję (codziennie wkłądam luteinę, to zauważyłam duuużą różnicę w ostatnich tygodniach), a cały czas chodzę, sprzątam itp i jakoś jeszcze się trzyma
Dziękuję kochana za miłe słowa musi być dobrze!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
OK więc na razie odpuszczam masowanie krocza...wrócę do tematu jak przyjdzie gdzieś 36tc....

a tu Wam wkleję mój kolaż Brzuszkowy
No widac wyraźny skok między 30 a 33

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość

Ostatnio mała mnie przestraszyła bo strasznie intensywnie się ruszała. Coś jak ryba złapana w sieć, nie wiem czy wiecie co mam na myśli...takie jakby łopotanie...nie nadążałam z liczeniem... Zaczęłam się martwić czy się w pępowinę nie zaplątała, ale po 10 min się uspokoiła i od tego czasu się normalnie rusza. Co nie zmienia faktu że już bym chciała rodzić. Wiem że jeszcze za wcześnie, ale jak sobie pomyślę że mogłaby się zaplątać to już bym wolała mieć ją przy sobie. Myślałam czy nie pojechać na KTG bo jeszcze nie miałam, ale wszystko się uspokoiło i nie pojechałam. Jak zdarzy się coś takiego jeszcze raz od razu pojadę. Mocno mnie wystraszyła . Teraz nóżki chyba co chwilę prostuje, okopuje mi prawą stronę .
Franko też mi się taki numer odwalił jednej nocy! I też się wystraszyłam! ALe następnego dnia wszystko bylo ok. Ciekawe co one tam wyprawiają, te łobuziaki nasze
Cytat:
pisałam wam wczoraj, że znajoma miała cesarkę przyspieszoną robioną, bo jej się akcja porodowa dzień wcześniej niż planowany dzień zabiegu zaczęła. Miała planowane cc, bo dziecko było duże, szacowali że ponad 4kg. Okazało się, że mały ważył 5050g Dobrze że jej zdążyli cc zrobić
o żesz w mordę! ciekawe czy miała bardzo duży brzuch?
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ja po weselu i poprawinach Potańczyłam trochę, ale ogólnie ciężko już Trochę Was poczytałam i muszę uciekać robić obiad dla męża, bo biedaczyna się rozchorował i w połowie wesela pojechał do domu...dzisiaj całą noc nie spał i do pracy poszedł. Jak przyjedzie to pewnie zabierze mi laptopa, bo będzie leżał i oglądał filmy..więc nie wiem, kiedy znowu się odezwę. Jeszcze do tego mam trochę nauki na jutro.
Boli mnie strasznie spojenie łonowe;/
Gratuluję wszystkich wizyt i zaczętych tygodni!
Ale Ci fajnie, że byłas na weselu. Na pewno sobie pojadłaś mnie tez spojenie boli! Jak jasny gwint!!!!
Cytat:
Hej Dziewczyny
wpadłam na chwilkę,samochód będziemy mieli dopiero wieczorem naszczęście teściowie pożyczają nam swoje auto i możemy coś pozałatwiać,z listy wyprawkowej została mi koszula do porodu i laktator uff a tak to już wszystko mambyliśmy w Ikei po pare pierdółek do domu i jestem wykończona
o 17.15 mam dzisiaj wizytę proszę Was o kciuki bo mam stresa,gin zdejmie mi krążek a ostatnio badania bolą mnie przeokrutnie
wogóle na samą myśl oglądania doktorka dżwiga mi sie ciśnienie ale co zrobić
odezwę się po wizycie,miłego dnia mamusie

trzymam mocnoza wszystkie dzisiejsze wizyty!
wczoraj troszke nadrobiłam,ale ciężko Was dogonić gaduły

cały czas monitoruje jak tam nadalka czy jeszcze w dwupaku
OO trzymam kciuki muminku
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:59   #4339
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
U Endo fT4 17,99, czyli świetne, ale to wiem już od piątku.
phdwao - Endo nie powiedział, co z dzieckiem po porodzie, bo badanie i ta decyzja będzie należała do pediatry, natomiast ja (to już do wszystkich na Euthyroxie ) dzień po porodzie mam zacząć brać połowę aktualnej dawki (100/125) tego dopalacza. Zanim podał dawkę spojrzał na moje zawsze szczupłe ręce i ramiona i znów stwierdził, że nie tyję, ale jak powiedziałam, że przybyło mi 11 kg, to stwierdził, że jest ok. Następna wizyta powinna być ok. 2 miesięcy po porodzie, bo na pewno po połogu.

A obok przychodni jest sklep z drogim, ale chyba dobrym tekstylnym asortymentem sypialnianym i kupiłam tam dwa puszyste, ciepłe kocyki (cieńsze zamówiłam tam, gdzie Norniczka). Te mają 80x110 cm (38 zł) i 100x140 cm (55 zł). Jutro, albo pojutrze strzelę fotki.

A później zadzwonił do mnie kurier z łóżeczkiem i powiedział, że sam tego nie wniesie! Dzwoniłam do firmy, w której je zamówiłam i usłyszałam, że nie ma takiego obowiązku. Jeśli kurier przyjedzie, jak będzie tż, to mogą te paczki wnieść razem, ale jak powie, że on już skończył zmianę, to chyba zrobię zadymę i niech kurier przyjeżdża ze swoim kolegą. Rozumiem, że skoro łóżeczko waży ok. 28 kg, to paczka pewnie więcej, ale ja na pewno mu nie pomogę.
Zmiana:
Właśnie kurier zadzwonił do drzwi - sam wniósł mi na górę dwie paczki. Ta z szufladą i materacem otwarta, ale druga cała. Na świstku o odbiorze oczywiście bym to zaznaczyła, ale pan nie dał mi niczego do podpisu.
Mi gin powiedział, że dziecko jest rutynowo badane w kierunku schorzeń tarczycy, więc nie trzeba sie o to martwić. A co do dawki to mam utrzymywać ostatnią zaordynowaną przed porodem i zjawić się we wrześniu, bo wtedy wraca moja endo z 3mies. urlopu

Przekichane z tymi kurierami, na szczęście nigdy nie miałąm takich problemów, nawet jak nie byłam w ciąży i mieszkałam w bloku to mi wnosili, ale to nieludzkie nie pomóc ciężarnej z 28 kilową paczką, dobrze, ze się w końcu sprawa wyprostowała
Cytat:
no właśnie chyba warto im się przyjrzeć; ja już zrobiłam zamówienie - przed chwilą

http://www.bioarp.pl/pl/searchquery/...ervoe,Reshenie

wysyłam Ci coś na priv
Dziękuję bardzo, stronka zapisana w ulubionych
Cytat:
Karola ja się napaliłam na to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-646982

ale póki co niedostępne.. :/
Tez zwróciłam na niego uwagę, wydaje się super trzeba będzie czatować aż będzie do kupienia
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 14:01   #4340
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam głupie pytanie- to normalne,że od około 1,5 tygodnia czuje Patryka częściej niż wcześniej?? Tzn wcześniej miał swoje pory snu i czuwania, a teraz czuje go praktycznie cały czas. Obojętnie czy siedze,leże, chodze , jem . Jakoś dziwnie mi z tym,bo wcześniej czekałam na moment by czuć ruchy, a teraz młody szeleje non stop. Zapytać o to gina?? Nie chce wyjść na wariatkę ,bo może to normalne?
Maluszkowi pewnie już brakuje miejsca więc się o Ciebie cały czas obciera
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza i niepotrzebnie panikowałam, wszystko jest w porządku. Ruchy odczuwam inaczej, ponieważ okazało się, że mały się jednak przekręcił Waży 1875g. Następna wizyta 5 lipca
no to super!
Stary 2012-06-11, 14:01   #4341
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ja akurat mam podobne

karuzela, baldachim, ochraniacz zawieszki do wózka
zaczerpnęłam info to tu to tam
lepiej nie przesadzać z tym wszystkim

moja szwagierka nawet ma organizer na łóżeczko i takie falbany do podłogi mówiłam jej co na to specjaliści ale odpowiedziała mi że to wszystko miała z pierwszym synem to i z drugim będzie tak samo....

Stary 2012-06-11, 14:05   #4342
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ale goraco
a u mnie zimno...

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczęłyśmy 38 tydzień i stawiam soczek marchewkowy z tej okazji i drożdżówkę z rabarbarem

Cytat:
pisałam wam wczoraj, że znajoma miała cesarkę przyspieszoną robioną, bo jej się akcja porodowa dzień wcześniej niż planowany dzień zabiegu zaczęła. Miała planowane cc, bo dziecko było duże, szacowali że ponad 4kg. Okazało się, że mały ważył 5050g Dobrze że jej zdążyli cc zrobić

Cytat:
J
Muszę dziś kupić tani stanik do karmienia. Nie mogę wybrać Jeden koleś na all ma tylko tanie 75E i 75F, ale nie ma napisane jaki to jest wg niego obwód w biuście Jak będę karmić, to wtedy strzelę sobie takie ładne, droższe, a na początek chce zwykle, miękkie.
ja zamówiłam od użytkownika GR-AN za 15,90. Ma wszystkie rozmiary.

Zapomniałam napisać, że dostałam jeszcze receptę na żelazo, bo mam za mało i z każdym miesiącem coraz mniej

Aha i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:09   #4343
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Blue karuzelka jest przeslodka misie sa boskie

Co do stawow tez mnie bola, rano jak sie budze mam takie sztywne dlonie, jakby bol reumatyczny, ale to akurat sie boje ze bede miec po mamie ona tez ma z tym problemy...
Szaleją z tymi bajerami, naprawdę.
No to mam z dłońmi podobnie. Tylko chyba u mnie nikt tak nie ma. Może minie po porodzie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Blue karuzelka śliczna, myślę że się opłaca
na sr mówili nam że karuzelka zainteresuje niemowlaka dopiero po skończonym 2 miesiącu życia i żeby wcześniej nie wieszać
Wcześniej nie zamierzam. Zobaczymy jak mała będzie się rozwijać - mam nadzieję, że dostrzegę ten moment, kiedy dobrze będzie zawiesić.

Cytat:

U mnie w szpitalu jak nie ma mojego gina to jest taki burdel,że brak słów .
Poczekałabym na mojego, ale jak by się coś zaczęło wcześniej, to wtedy trafię na byle kogo. Jak już będę miała mieć cc, to chcę skorzystać i wybrać lekarza. Nie wiem, mama dziś ma dyżur z moim ginem, to obgadają co trzeba - zobaczymy co powie.

Cytat:
Dziewczyny mam głupie pytanie- to normalne,że od około 1,5 tygodnia czuje Patryka częściej niż wcześniej?? Tzn wcześniej miał swoje pory snu i czuwania, a teraz czuje go praktycznie cały czas. Obojętnie czy siedze,leże, chodze , jem . Jakoś dziwnie mi z tym,bo wcześniej czekałam na moment by czuć ruchy, a teraz młody szeleje non stop. Zapytać o to gina?? Nie chce wyjść na wariatkę ,bo może to normalne?
Myślę, że nie jest to niepokojące

Cytat:
To chyba nawet lepiej, że będzie prostsza

Cytat:
Dla mnie 89zł to sporo jeśli możesz mieć inną za darmo,ta jest fajna ale chyba bym nie wzięła
Dzięki Już jestem pewniejsza co do tego, że nie ma co żałować, że tej na razie nie biorę.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:14   #4344
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Wiem ze ten masaż to dopiero gdy ciąza donoszona ale ja pisałam ogolnie że teraz w sensie w tej ciąży
Paula jak zamierzasz rozwiązac sprawe spacerów z dwójka??
Ja sie mieszam bo wozek musimy kupić ale takiego tramwaju nie chce Podobno te dostawki są dośc ok ale nie wiem czy Zosia bedzie chcaiła tak stac?
Są też dostawki do boków wózka i tam dziecko może siedzieć. Widziałam coś takiego na allegro.
Agunia - spokojnie, to tylko facet. Oni chyba nie są w stanie zrozumieć, że nie mamy na coś siły. Mój tż niby rozumie, ale jak go niedawno poprosiłam o odkurzenie pawlacza, to wszedł na krzesło i chciał, żebym podała mu odkurzacz.

Brzuch mnie boli lekko, ale trochę jak na @, a poza tym w innym miejscu ciągnie i kłuje. Przez to przesuwanie kartonu będę się denerwować, a jeszcze półtora tygodnia muszę wytrzymać.

Cytat:
Hej Dziewczyny
za wizytę, ale skoro już wszystko masz, to przecież możesz rodzić. Nie męczyłabyś się w czasie zapowiadanych upałów.
Stary 2012-06-11, 14:14   #4345
anna99302
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi co do koszul Na pewno się na coś zdecyduję
Stary 2012-06-11, 14:20   #4346
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Agunia - spokojnie, to tylko facet. Oni chyba nie są w stanie zrozumieć, że nie mamy na coś siły. Mój tż niby rozumie, ale jak go niedawno poprosiłam o odkurzenie pawlacza, to wszedł na krzesło i chciał, żebym podała mu odkurzacz.
ale on to rozumie, ba, on nawet wie, że ja powinnam teraz leżeć i zaciskać nogi i mnie opierdziela, że mam się kłaść jak tylko mnie zaczyna nosić. A z tym rowerem i torbą to nie mam p0jęcia, co mu się stało. Jakieś zaćmienie umysłu czy jak chyba że sobie umyślił, że jak coś to zdąży do domu przyjechać i mi tą torbę wyjąć, tylko żeby się nie zdziwił

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:20   #4347
pumas
Zakorzenienie

Witajcie
W wolnej chwili was nadrobię, a póki co kładę się, bo dzisiaj byłam cały dzień poza domem, od rana
Dzięki Houserka
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:30   #4348
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

zrób bo pycha

fajna, ona jest z projektorkiem, sama nad nia myslalam nowa na all kosztuje chyba 144zl
Będzie na podwieczorek
Tyle mniej - więcej kosztuje. Zobaczę wieczorem, co wuja ma dla mnie. W sumie nie planowałam już kupować karuzeli, ale wiadomo, ze jak trafi się okazja, to czemu nie Nie wiem, czy ten projektor to nie przesada. Chyba jednak, jak niektóre dziewczyny mówią, że nie co wydawać kasy, jak dostanę jakąś Jej, jak trudno się powstrzymać. Wszystko taaakie cudne! I czasem odbiera rozum co z tego jest cudne dla mnie, a co będzie pożyteczne dla maluszka

Cytat:
Aga ja planuje kupić później, tylko taką szmacianą a nie plastic fantastic no ale to juz kwestia gustu. Myśle ze trzeba ja zdejmować by nie wisiała non stop.
Mówisz, że jak są pluszaki, to lepiej?
W sumie niby tak czytałam, ale plusz, to jest też składowisko kurzu. I rozważam co lepsze.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość

ja zamówiłam od użytkownika GR-AN za 15,90. Ma wszystkie rozmiary.
Nie ma mojego rozmiaru
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:32   #4349
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie na podwieczorek
Tyle mniej - więcej kosztuje. Zobaczę wieczorem, co wuja ma dla mnie. W sumie nie planowałam już kupować karuzeli, ale wiadomo, ze jak trafi się okazja, to czemu nie Nie wiem, czy ten projektor to nie przesada. Chyba jednak, jak niektóre dziewczyny mówią, że nie co wydawać kasy, jak dostanę jakąś Jej, jak trudno się powstrzymać. Wszystko taaakie cudne! I czasem odbiera rozum co z tego jest cudne dla mnie, a co będzie pożyteczne dla maluszka

Mówisz, że jak są pluszaki, to lepiej?
W sumie niby tak czytałam, ale plusz, to jest też składowisko kurzu. I rozważam co lepsze.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Nie ma mojego rozmiaru
Ja mam karuzele plastikową i jeśli ją założę to zmienie te plastiki co pluszaki

mojego rozmiaru też nie ma w ogóle nie ma takiego na allegro

Stary 2012-06-11, 14:39   #4350
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba mojej córci nie grozi. Mam dwie różne maty, karuzelkę (na razie widziałam ją tylko na zdjęciu), kojec z dmuchanymi bokami i czymś wiszącym; do tego zestawu dziewczyna dorzuciła jeszcze masę zabawek, a wcześniej kupiłam 4 u r_p. Jak się w końcu skuszę na leżaczek-bujaczk, to będzie następny zestaw. Na pewno na początku to wszystko schowam, a czy zacznę pokazywać dziecku po miesiącu, czy po 2 albo 3 to już zdecyduję później, bo na razie nie wiem, kiedy się powinno. No i oczywiście nie wszystko na raz!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości