|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Taaa, kosztem mojego palca
|
|
#1143 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej hej
Cytat:
![]() nie potrafię sobie wyobrazić co czują rodzice tego chłopca, wysłali go na wycieczkę klasową z której nie wrócił ![]() Cytat:
![]() smutne te historie... s tak Cytat:
trzymamy z Miśkiem mocno ![]() Cytat:
zbieramy ![]() i brawa dla Piotrusia, że tak mamę zadziwił ![]() Cytat:
nasłuchałam się od koleżanki jak to jej dziecko płakało 1,5h - calutką mszę, bo ksiądz chrzcił na sam koniec... także my skorzystaliśmy z tej możliwości i mieliśmy sam chrzest ![]() i lete dalej...
|
|
#1144 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze no, mam nadzieję, że kupa wszystko wyjaśni... Cytat:
![]() no i za ząbka ![]() ehh ja się chowam z jedzeniem, bo przypełza takie do mnie, oczy robi jak kot ze shreka i jak tu mu nie dać? pal licho jak jem coś co mogę mu dać, gorzej jak jem coś czego on nie powinien... ostatnio jak jemy obiad to szykuję sobie chrupkę i mu daję, on się zajmuje chrupką a my w spokoju jemy ![]() oo na taką poluję, tylko ja chcę drewnianą a nie plastikową a zawartość huśtawki Lulla, moja koleżanka ma taką, wsadziłam raz w nią M. to minę miał taką ... za to taką zwykłą huśtawkę jak to w parkach są uwielbia a czemu Miki tyłem do tv? meczu nie widzi ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- i bym zapomniała, my z M.też pozdrawiamy caltea a i takie pytanko mam... czy mogę dać M. kaszę kuskus? dawała któraś z Was?
|
|
#1145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak przyuczyłaś małą do nocniczka?? Cytat:
Pozdrowiłam ja hurtowo od wszystkich Cytat:
I pytanie: Myjecie dzieciom ząbki- czym , jak, kiedy?? Szczegóły poproszę
|
|||
|
|
|
#1146 |
|
kosmitka
|
Archi pozbierać Cię jeszcze?? Czym Ty Piotrulę karmiłaś, że zasnął?
Przepis poproszę.Nie wiem co to ja miałam napisać.
|
|
#1147 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
My już po spacerku, obiadku i teraz dziecię krąży koło mnie, zgrzyta mi tu zebami i gryzie po kolanie..RATUNKU
licytuj e dla młodej taki wózeczek-pchacz, chyba już trzeci z kolei i widze,że ostra walka sie szykuje, taki o http://allegro.pl/show_item.php?item=2397437161huśtawka fajna, ale Mikul jeszcze bardziej... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Zuzi..moje i stoi i raczkuje i chodzi jak się jej ręce poda..więc full wypas.. Cytat:
do tego mechanizm bujania dośc głośno działał...ale udało mi sie ją w sumie szybko sprzedać![]() Cytat:
Cytat:
wrrrr...nie wygralam wózeczka...nic będe polować dalej na używkę... Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-06-11 o 17:20 |
|||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
samą wodąMartuniatez mamy taką huśtawę do zawieszania, ale jeszcze mąż miejsca na nią nie znalazł ![]() MoniaZ biedna Olivka chorowitka ucałuj ją i oby juz w końcu doszli co biduli jest
|
|
|
|
|
#1149 |
|
kosmitka
|
A wiem. Kładę Franka spać godzinę później, a on i tak wstaje o 6. I mam dylemat, czy wstaje, bo głodny, czy dawać mu w nocy 2x mleko? Czy się przemordować, zostać przy tym 1 mleku w nocy i czekać aż się nauczy, sama nie wiem.
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
może wstaje o tej samej porze z przyzwyczajenia? moja tak ma..że wstaje o tych samych porach mimo róznych pór zasypiania; zostań może przy tym 1 mleku w nocy...moze sam sie przestawi
|
|
|
|
#1151 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No nie bardzo. Szorujemy tylko kilka razy dziennie tymi gumowymi szczoteczkami, ale jakiejs stalej pory, zwlaszcza po kolacji nie mamy
|
|
|
#1152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wsadzilam go do hustawki i mecz sie skonczyl a kuskus ja uwielbiam ale jeszcze nie dawalam![]() Cytat:
|
|
|
#1153 |
|
Rozeznanie
|
U nas pora kladzenia nie ma znaczenia, pobudka jest tak samo, w nocy juz nie je wcale i chyba nie budzi sie z glodu, bo spokojnie czeka az mama dojdzie do stanu "wstac z lozka" i nie protestuje, bawi sie i cos tam sobie gada i pomrukuje. Ja bym zostala przy 1 mleku
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po 2 godzinach płaczu i krzyku i padam na pysk, dwie gadziny..
dobrze ze tżcik wrocil, przynamniej odsapuje teraz sobie![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia ja Wam nie pomogę, bo nasze noce to jedna wielka improwizacja, choć pocieszam się tym, że ona najdłużej chyba śpi ze wszystkich wątkowych dzieciaków i jakoś o tych pobudkach zapominam.
|
|
|
|
#1156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasnął przy mm Cytat:
musze cos poszukac bo mu sie zebiszcza popsuja a dopiero ma 2 ![]() Nie mam tylko pomysłu jak myć np po wieczornym karmieniu (kp) skoro od razu zasypia ![]() Albo w nocy jak mu daje mm ![]() Cytat:
Cytat:
Całuski dla umęczonego Mikusia |
||||
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
niech ktos zmieni cisnienie i pogode bo zasypiam
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie siedzi na swoim tacie i sie wspina na kanape umeczona ja!![]()
|
|
|
#1160 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[QUOTE=lullaby_ml;34638596]Jestem po 2 godzinach płaczu i krzyku i padam na pysk, dwie gadziny.. dobrze ze tżcik wrocil, przynamniej odsapuje teraz sobie![]() QUOTE] ojoj...dobrze, że tż cię zmienił..odsapniesz trochę.. Cytat:
pstryk zmieniona
|
||
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Lulla, czuję się podobnie. Ziewam niemiłosiernie i rozważam napicie się kawy.
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=agus1978;34639280]nie dzięki ale dzięki, ciężko będzie bo te wózeczki sa fest drogie nowe a uzywki to jak niska cena to walka ostra..
[QUOTE=lullaby_ml;34638596]Jestem po 2 godzinach płaczu i krzyku i padam na pysk, dwie gadziny.. dobrze ze tżcik wrocil, przynamniej odsapuje teraz sobie![]() Cytat:
![]() Dzieki kochana
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2012-06-11 o 18:09 |
|
|
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=lullaby_ml;34639329]nie właśnie a przydałby się w sumie...
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Byliśmy dziś na ponad dwugodzinnym spacerze (raczej powinnam to nazwać marszem, bo miałam niezłe tempo i nieźle się spociłam) Od kiedy chodzę z wózkiem obcy ludzie mówią mi "dzień dobry". Myślałam, że to tylko na mojej wsi, że może mnie skądś kojarzą, ale dziś byłam w zupełnie obcym miejscu i to samo Miłe to ![]() A ząbki przyznam, że myję nieregularnie, taką nakładką i wodą
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Ty wiesz
![]() Cytat:
Hej ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Nie zgadniecie czym sie teraz bawi moje dziecko, nie zgadniecie ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Widze las rąk wiec od dzisiaj stopy mojego mężczyzny zostaly oficjalnie pacynkami naszego synka ![]()
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2012-06-11 o 18:22 |
|
|
|
|
#1166 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
No i po co dziecku zabawki, co?
|
|
|
|
#1168 |
|
kosmitka
|
Dzięki dziewczyny. Gdzieś czytałam, by przesunąć dziecku porę 1 drzemki, to wtedy będzie później wstawało. U nas po 9 jest takie marudzenie, że nie wiem, jakbym miała go przetrzymać, ale może tej metody najpierw spróbuję. Tylko czy to nie zaskutkuje w ogóle rewolucją wśród drzemek?
Ja wcale nie myję .
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sie wlasnie zastanawiam. Ma mnostwo zabawek ale rządza przede wszystkim puste opakowania po chusteczkach nawilżajacych, pudelko od tychże chusteczek, stopy mojego tżta i np laczki
|
|
#1170 |
|
kosmitka
|
Ze stóp to padłam Lulla.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

a dzisiaj moja mam ma rozmawiac z mama tego chlopczyka, nie wyobrazam sobie
mąż stracił kuzyna we środę, który miał wypadek i byliśmy pierwsi aby go ratować, wyglądało, że będzie ok bo szedł z nami w stronę domu, potem się osunął i stan się pogarszał. Zmarł w szpitalu na stole operacyjnym - krwotok wewnętrzny
i dał się przenieść do łóżeczka 

... za to taką zwykłą huśtawkę jak to w parkach są uwielbia 

ucałuj ją i oby juz w końcu doszli co biduli jest

musze cos poszukac bo mu sie zebiszcza popsuja a dopiero ma 2