|
|
#5101 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
SieManKo! dziekujemy za zyczonka.
co tam jeszcze słychać?? Joasiu paczka nie przyszła Haniu exxxtrra Kostko co za pomysł na kuchnie!!chyba się u ciebie spotkamy na ploty albo u Agiki w sypialni Płatku co jest czyżbys wysyłała tesciową na misje do iraku? Ch aga Zuzanka da sie wycałować koledze Mateuszkowi |
|
|
|
#5102 |
|
Zakorzenienie
|
Tościówka jeszcze wczoraj pojechała
zresztą to obiad to kawka i kolacja więc latałam jak głupia .Agiko ja bym chętnie na tą kawusię i ploty wpadła do Ciebie, ale za daleko mieszkasz nawet do Irlandii do Darii bym poleciała . Nasza dzisiejsza solenizantka słodka i śliczna jak zawsze .
|
|
|
|
#5103 |
|
Zadomowienie
|
Duuużo spóźnionych buziaczków dla Zuzki
Wczoraj juz nie zdążyłam wieczorem nic napisać. Dzisiaj z kolei również duuużo buziaków dla juz jedenastomiesiecznego Filipka A z wielką przyjemnością Was zapraszam do siebie jak tylko skończymy remont i wreszcie sie przeprowadzimy. Mam nadzieję, że to juz potrwa nie dłużej jak około półtora miesiąca. A płytki w końcu wczoraj kupiliśmy. Prawie takie jak chciałam, prawie, bo są troszkę ciemniejsze, ale najważniejsze że odcień właściwy .Dario, bardzo sympatyczna z Was rodzinka U nas dziś ciepło i świeci słonko, trzeba wykorzystać to na spacerek
|
|
#5104 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulka napisz co tam po imprezie u sąsiada?
|
|
#5105 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaczki dla Filipka
Kostko u nas też zapowiada się ładna pogoda i co najważniejsze nie wieje mnie oczarowało te miasto .
|
|
|
|
#5106 |
|
Zadomowienie
|
Buziaczki dla Filipka
Kostko Kraków byłam pare razy i oczywiście 100 w plecy Daria twoja Zuzka bardzo mi się podoba Dobra spadam bo jedziemy na kontrol z rechabilitacji a do tego Pati jest cała w wysypce a nic nowego nie jadła więc podejrzewam różyczke po południu pojedziemy prywatnie do lekarza bo do naszej jest dziś dziki tłum
|
|
|
|
#5107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pozdrowionka dla wszystkich!
|
|
#5108 |
|
Rozeznanie
|
Meme Zuza też ma ,,5złoty,, w buzi
i dwie łopaty całuski dla Filipka!! |
|
|
|
#5109 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
, ale mam nadzieję, że mu najdą jeszcze. TŻ się śmieje, że przerwa na papierosa. HAniu mam nadzieję, że to nic poważnego. Napisz po wizycie co i jak ![]() Zuzia - co to za fryzura. Śliczna modelka, śliczne włoski i śliczne foteczki Kostko fajnie, że znalazłaś co chciałaś. No i niedługo na swoim będziecie ![]() Kamil dziś przespał całą noc. Więc chyba mu się poprawia Idziemy do lekarza na 12.15. Słońce u nas od rana, wiatru też nie ma, ale u nas ze spaceru nici, a z chęcią bym z nim poszła.
|
#5110 |
|
Zakorzenienie
|
Meme gratulacje dla Filipka
To zabawne, ale Mati też ma przerwe między ząbkami Dario uwielbiam patrzeć na śpiące dzieci ten widok jest cudowny, śliczna modelka Agiko, Haniu dajcie znać po powrocie od lekarza co z dzieciaczkami. |
|
|
|
#5111 |
|
Zadomowienie
|
My już po jednej kontroli ale tu to wiedziałam że jest dobrze bo Pati zaczeła raczkować
a o 16 idziemy zobaczyć co to za wysypka więc pózniej napisze Meme to super że Filipek już chodzi tylko pogratulować a te zęby to chyba narazie wszystkie tak mają bo u nas też 5zł
|
|
|
|
#5112 |
|
Zakorzenienie
|
boze, tyle nastukałyscie a ja nawet nie mam czasu poczytac, o pisaniu nie wspomne
.Gratulacje dla wszystkich solenizantów A impreza u sasiada była huczna i głosna, małż interweniował , na szczescie sasiad okazal sie człowiekiem kulturalnym i ściszył muzyke tak ze nawet dało sie zasnąc.Hania zęby nie wszystkie dzieci mają - moja Oliwka nie ma i nawet sie nie zanosi, sama nie wiem czy juz sie nie zaczac martwic
|
|
|
|
#5113 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko nawet tak nie myśl
jak mogłybyśmy o Tobie i Oliwce zapomnieć . Lepiej napisz jak tam mąż się sprawuje . Czytałam, że do roczku nie ma co się martwić jak dziecku nie wyjdą ząbki, ale po już niestety musisz iść z tym do lekarza .Wiesz, że może iść jej kilka naraz jak później wychodzą będzie chodziła zła jak osa . Haniu trzymamy kciuki by to nie było nic poważnego My już po spacerku |
|
|
|
#5114 |
|
Zadomowienie
|
No Kasiulek z jednym się zgadzam, załatwiaj ten internet, czym prędzej
Haniu fajnie, że jest poprawa. Czekamy na dalsze wieści My po wizycie, osłuchowo Kamilek trochę gorzej niż w piątek, ale paniki nie ma, tak się czasem zdarza po podaniu antybiotyku , że się rozwija w pierwszych dobach jeszcze infekcja. Ogólnie jego stan jest OK- jak na chorego oczywiście. Mamy przyjść w piątek na kontrolę i zrobimy też badania krwi i moczu. Ale to już tatuś sam z nim pojedzie. Niech po przeżywa pobieranie krwi u dziecka. Będę walczyć z pobraniem moczu w piątek rano ![]() Niestety minie Kamilka bal przebierańców w żłobku i fotograf, bo jest w przyszłym tygodniu. Szkoda, ale zdrowie najważniejsze. Ciekawe jak wyniki Mateusza, dzisiaj Ch_aga miała wyniki odebrać. Napisz jak coś wiesz? Ale czas leci - w przyszłym miesiącu już roczki będziemy obchodzić Idę coś upichcić.
|
#5115 |
|
Rozeznanie
|
ej wieśki!!co wy robita??
kasiulek płatek ma racje co do ząbków, jesli do 12 miesiąca nic nie bedzie trzeba sie rozmówic ze stomatologiem dziecięcym jeszcze 12 dni i witaj polsko / męża nie bede widziec przez 24dni!! od chyba 5dni nie wychodziłysmy z Zuzką bo wiatrzysko takie że by mnie porwało razem z wózkiem, ale juz dostajemy do głowy |
|
|
|
#5116 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze Agiko, że wszystko jest ok. z Kamilkiem
. Szkoda, że ominie go bal, ale właśnie zdrowie najważniejszeDario my też od paru dni siedzieliśmy w domu i dzisiaj odważylam się wyjść bo tż mówił, ze jest ciepło i słaby wiatr, ale oczywiście wieje mocniej ci faceci |
|
|
|
#5117 |
|
Zakorzenienie
|
Dario mąż nie może wziąść urlopu?
|
|
|
|
#5118 |
|
Rozeznanie
|
urlop dostanie 17marcai znowu bedziemy w polsce, ale teraz całą 3
, i w ogóle to może beda jakieś ciecia w pracy..........wiec może już nie wróci do tej robótki CO NIC NIE PISZECIE TYLKO CZYTACIE
|
|
|
|
#5119 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Meme gratuluje chodzącego Filipka. Czy jak chodzi to jest Ci lżej...? 5 zł między zębami to standart - u nas to samo. Julka nie dość że odparzyła sobie pupsko to jeszcze ma ciemieniuche Nie miała jak była maleńka to ma teraz. Nie daje się czesać bo zaraz jest histeria. Co robicie jak dziecko marudzi i niczym nie chce się zająć? Dajecie się wypłakać czy wymyślacie jakąś nową zabawe (kolejną na 5 minut)?
|
#5120 |
|
Wtajemniczenie
|
BIEGACIE ZA DZIECKIEM. W BIEGU CIĘZKO PISAĆ
a może przyczepie sobie bezprzewodową klawiature na cyckach
|
#5121 |
|
Rozeznanie
|
epidemia, zuza tez upupiona!!!!! i ciemieniucha!!!jasia a julka ma jakies książki? czytasz jej czesto? my zuzce rano i wieczorem, a teraz zuzka siedzi i sama czyta!!naprwde, po swojemu, nasladuje nas, i jest zajęta przez jakies 23 minuty; a muzyke? puszczasz? ja musze sie zaopatrzyc w ,,arke noego,, bo zuzka to lubiła, dszieci w ogóle chyba to lubią |
|
|
|
#5122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Julka jako że mam matke polonistke/dziennikarke to ma mnóstwo książek. O dziwo naprawde lubi je oglądać. Czasami sama bierze jakąś i daje mi żeby jej poczytać. A jak fajnie drze się książki!!! Karton jaki smaczny Muzyka - kołysanki utulanki i fasolki są u nas na topie.
|
|
#5123 |
|
Rozeznanie
|
1. Budujemy dom… (w świecie wyobraźni)
…parking, garaż, most. Nie musicie używać do ich budowy klocków. Książeczki w sztywnych oprawach, plastikowe pudełka od kaset wideo będą świetnym materiałem na podłogi, podesty i ściany. Konstrukcje nie muszą być stabilne – maluszki uwielbiają budowlane katastrofy! Z rolek po papierze toaletowym możecie zrobić ogromny komin lub tunel dla najmniejszych samochodzików. 2. Wesołe pacynki (w świecie wyobraźni) Wystarczą stare maleńkie skarpetki, do których przyszyjesz oczka z guzików, domalujesz buzię i nos, dorobisz śmieszną czuprynkę z włóczki. Gdy umieścisz kciuk w miejscu na piętę, możesz kłapać skarpetkową paszczą. Nie musisz silić się na wymyślne przedstawienia. Maluch będzie zachwycony, gdy pacynka zapyta go, jak ma na imię i w co najchętniej się bawi. 3. Warzywne stempelki(sztuka za grosik) Weź kilka połówek ziemniaków i wytnij w każdej z nich prosty wzór: gwiazdkę, serduszko, figurę geometryczną. Na talerzykach rozrób różne kolory farby plakatowej. Daj maluszkowi duży karton i pokaż, jak odciskać stempelkami wzory. 4. A co tu się dzieje(na wieczorne wyciszenie) Powycinaj z kolorowych pism zdjęcia przedstawiające proste sytuacje: płaczące dziecko, jedzenie posiłku, jadący samochód, zabawę itd. Ponaklejaj je na sztywny papier, żeby łatwo je było oglądać. Pokazuj maluszkowi obrazki i pytaj np.: „Co robi dzidziuś?”. Jeżeli szkrab będzie miał kłopoty z odpowiedzią, pomóż mu opisać to, co dzieje się na zdjęciu. Im starszy maluszek, tym bardziej szczegółowe pytania możesz mu zadać. 5. Latające kule(dla najmłodszych) Przygotuj kilka różnej wielkości kolorowych kartek, najlepiej z dość cienkiego papieru. Zgniatajcie go z maluszkiem, formując kolorowe kule. Kiedy wszystkie są już gotowe, usiądźcie na kanapie i rzucajcie je przed siebie. Urządźcie zawody: kto dalej rzuci. 6. Wielkie lepienie(sztuka za grosik) Maluszek jest jeszcze za mały na tworzenie z plasteliny ludzików i zwierzątek? Mimo to lepienie może być dla niego świetną zabawą! Pokaż mu, jak z kawałka plasteliny – tocząc go między dłońmi czy po stole – uformować kulę. Możecie potem ulepić z niej placuszek lub wałeczek, podziurkować ją albo powtykać w nią kawałki makaronu. 7. Wesołe minki(dla najmłodszych) Usiądź przed lustrem, trzymając maluszka na kolanach. Zapytaj: „Co to za dzidziuś?”. Po chwili sama odpowiedz na pytanie. Weź dłoń maluszka i pomachaj nią do lustrzanego odbicia. Następnie pytaj o różne części ciała szkraba, nazywaj i pokazuj je. Pokręć głową, kiwaj się na boki, rób śmieszne miny. Zachwycony maluch będzie usiłował Cię naśladować! 8. Prywatne zoo(w świecie wyobraźni) Wyprawy do prawdziwego są już tylko wspomnieniem, ale możesz urządzić je w pokoju malucha (same przygotowania będą fascynującą zabawą!). Pomalujcie duże płachty papieru w tygrysie paski lub lamparcie cętki. Poprzyklejajcie je taśmą samoprzylepną do regałów. Pozawieszajcie liany zrobione z bibuły lub kolorowych powiązanych ze sobą apaszek. W takich dekoracjach nawet stare poczciwe pluszaki mogą zagrać role dzikich zwierząt. 9. Tajemnicze dźwięki(dla najmłodszych) Nagraj na magnetofon różne znajome malcowi odgłosy: dzwonek telefonu, szczekanie psa, warkot odkurzacza itd. W cichym pokoju puść mu kasetę i obserwuj, jak reaguje na poszczególne dźwięki. Za każdym razem nazywaj je prostymi słowami. Możesz też nagrać głosy domowników: swój, męża, a także rodzeństwa maluszka. 10. Kartonowy tunel (szaleństwa z tatą) Weź pudło, nieco większe od maluszka. Odetnij dno i wierzch, by powstał tunel. Ustaw go przed maluszkiem, a następnie przykucnij po przeciwnej stronie. Zachęć szkraba, by przeszedł pod tunelem do Ciebie. Dla starszego malca stwórz budowlę z paru dużych pudeł połączonych taśmą klejącą lub spinaczami. Możesz wyciąć w nich kilka okienek i pomalować go farbami plakatowymi. 11. Wielkie dmuchanie(dla najmłodszych) Posadź maluszka w krzesełku do karmienia. Przygotuj drobne lekkie przedmioty: piórko, wacik, kawałek papierowej chusteczki, ryż dmuchany, kilka kukurydzianych chrupek. Połóż jeden z nich na blacie krzesełka i pokaż maluszkowi, jak go zdmuchnąć. Zachęć, by zrobił to samo. Ta zabawa nie tylko zafascynuje malca, ale też świetnie przygotuje go do zdmuchnięcia pierwszej urodzinowej świeczki! 12. Wędrujące światełko(dla najmłodszych) Usiądź z maluszkiem na kolanach w ciemnym pokoju, zapal latarkę i poświeć nią na ścianę. Malca zafascynuje poruszające się światełko. Oświetlaj znajdujące się w pomieszczeniu przedmioty i mów maluszkowi, jak się nazywają. Półtoraroczny szkrab sam będzie próbował to robić. Daj mu do ręki latarkę – niech odkryje, jak nią poruszać, by światełko przesuwało się w odpowiednim kierunku. Pilnuj szkraba, by nie świecił sobie w oczy! 13. Własny namiot (szaleństwa z tatą) Ustaw blisko siebie dwa krzesła, nakryj je kocem, a wewnątrz na podłodze połóż poduszki. Maluchy wprost uwielbiają takie kryjówki. Do namiotu możecie zaprosić pluszaki, w niezwykłym otoczeniu szkrab znowu chętnie zacznie się nimi bawić. 14. Magiczny obrazek(sztuka za grosik) Przyklej karton taśmą klejącą do stołu lub podłogi (nie będzie się przesuwał). Zamiast kredki daj maluszkowi do rysowania kawałek białej świecy. Rysunek będzie niewidoczny! Poproś malucha, by karton pomalował plakatową ciemną farbą. Wtedy niespodziewanie ukaże mu się jego obrazek. 15. Koszyk obfitości(dla najmłodszych) Włóż do niego specjały z domowej spiżarni: warzywa, owoce, jajka ugotowane na twardo, orzechy. Usiądź z maluszkiem przy kuchennym blacie i postaw przed nim koszyk – będzie zafascynowany jego zawartością. Pozwól mu wyjmować wszystko po kolei i obracać w małych rączkach. Powiedz, jak się nazywają poszczególne warzywa i owoce, opisz ich cechy. 16. Kolorowe łapki(sztuka za grosik) Kto powiedział, że malować można wyłącznie pędzlem? Doskonale w tej roli sprawdzają się także rączki. Załóż malcowi „robocze” ubranie, przyklej do podłogi płachtę papieru. Przygotuj na talerzykach specjalne, nietoksyczne farby. Niech dziecko zanurza w nich łapki i odciska je na papierze. 17. Pocztówkowy świat(na wieczorne wyciszenie) Wyciągnij stare okolicznościowe widokówki i oglądaj je razem z malcem. Opowiadaj o tym, co na nich widać: „To jest kurczaczek, jajko, choinka” itd. W zależności od wieku smyka, rozbudowuj opis. Dwulatka można już wciągnąć w wymyślanie historyjek o widocznym na obrazku zajączku czy Mikołaju. 18. Wyspa(w świecie wyobraźni) Zróbcie z koca rozłożonego na podłodze samotny ląd. Wyobraźcie sobie, że dywan to morze, a porozrzucane wokół zabawki to ryby. Możecie wypływać na „głęboką wodę” w łódce zrobionej z kartonowego pudła i urządzać z niej połów. 19. Co kryje garnek (dla najmłodszych) Zakryj garnkiem (lub pieluszką) ulubioną zabawkę szkraba. Powiedz: „Raz, dwa, trzy – dzidziuś (tu wypowiedz imię maluszka) patrzy” i odkryj ją. Smyk na pewno się ucieszy na widok znajomego przedmiotu i będzie chciał powtórzyć zabawę. |
|
|
|
#5124 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne zabawy Dario
albo szalejemy na łóżku on się wspina na oparcia i puszcza a ja go łapie i gilgocze. Oczywiście piosenki są na porządku dziennym często razem tańczymy, czytać książek mi nie pozwala zaraz wydziera mi z rąk.
|
|
|
|
#5125 |
|
Zadomowienie
|
My już po wizycie i jak się okazało to tylko uczulenie, a najlepsze że jak spojrzała to pierwsze słowa były wysypka jak przy sepsie
ale zaczeła dotykać i mówi że te znikają po dotknięciu i że to całe szczęście nie sepsa ale widać też są przewrażliwieni na tym punkcie. Uszy też ma jak najbardziej zdrowe i co ja zauważyłam to ona też je rusza jak jest śpiąca i zmęczonaJoasiu ja tam jak Pati zaczyna płakać to czekam aż przestaje, u nas najlepszą zabawką jest nasz piesek który przynosi Pati piłke a ona mu rzuca no i klocki i wieża.
|
|
|
|
#5126 |
|
Zadomowienie
|
[quote=Joasiaa;3462295]Hej
Meme gratuluje chodzącego Filipka. Czy jak chodzi to jest Ci lżej...? quote] jasne....tu mi tramwaj jedzie....on beze mnie sie nigdzie nie rusza! Caly czas za rączke i za rączke i tak robie kilosy po calym domu! A poza tym zaczęliśmy naukę "nocnikowania"...po 2 dniach walki z nocnikiem twarzą w twarz i uciekania z nocnikem pzryklejonym do tyłka, teraz jest lepiej z dnia nadzień. Sadzam Go z rana po jedzeniu - dziś walnal klocka do nocnika, nałożyłam sucha pieluche i zaraz był nastepny. Moje dziekco jest jak kura - co zje to wyrobi. Wiem ,że ten nocnik teraz to raczej większego sensu nie ma, ale chcemy go z nim "obeznawać" ,zeby do czasu az sie drugie urodzi, juz było lepiej w tej materii. Bo pzrewijac raz jednego raz drugiego - to ja nic innego nie bedę robić! W ogóle się zdołowałam bo moja mam wczoraj rzuciła hasło - ale przecież ty i tak nigdzie z nimi nie wyjdziesz, dopóki Rafał nie wróci z pracy....mam w perspektywie lato w bloku...ale że Fifek juz drepta, to moze nie bedzie tak źle i bedzie dreptał za mna i wózkiem.
|
#5127 |
|
Wtajemniczenie
|
He Meme my też się nocnikujemy. U nas tragedia Julka drze się jak opętana. Też nie chce aby latała do 3 lat w pampersie chociaż drugiego baby to ja nawet w palnach nie ma. Podobnie jak Ty chce żeby chociaż się oswoiła!
A wychodzić będziesz. Filip do lata będzie śmigał więc chociaż na krótki spacer to pójdziesz - a myślałaś o wózku tandemie? Ja się na takim ustrojstwie nie znam ale graco ma taki bolid napewno. Julka ma mleko i kaszko wstręt. Za nic nie chce niczego mlecznego ruszyć. Wypiła dzisiaj na 3 razy bebiko bananowe. Kurde Julka-buła. Tylko bułki by wcinała. Haniu z tą sepsą to jakaś chora panika. Skończyły się ptasie grypy i wściekłe krowy to trzeba mieć sepsę. Ok jakieś zachorowania są ale nie róbmy paniki. Najważniejsze że Pati nic nie jest.
|
#5128 |
|
Rozeznanie
|
ojjj ta sepsa, posocznica, przynajmniej przez tą psychoze troszke poczytałąm. nie weidziałm, że jest chorobą zakązną
bardzo bliska mi osoba, osóbka zmarła na posocznice. nie wiem czy chce to pisać,, ale lepiej sie bede czuła. wczorajszy dzień był dla mnie okropny, straszny, najbardziej popiep*****!!zuzka miała dziesięc miesięcy,,,,wiek, którego najbarzdiej sie obawiałam....ciągle sie na nia patrzyłam i wyobrażałam sobie jak to by było gdybym stała przy jej łóżeczku trzymała ją za rączke i bym nie mogła zahamowąc.......tego co się działo!!a pozniej by przyjechał mój mąż, dziecko by na niego spojrzało i ze spokojem by zamknęło oczka, żeby zasnąć już na zawsze..............i mimo tego że jestem wierząca to tak strasznie Go nienawidze!!za to że zabiera takie szcześcia i radości do siebie!!i mówi sie że, jest Sprawiedliwy........powin ni dodawać że jest samolubny, nieczuły!!Zachłanny!! i ciągle mi sei coś przypominało z tego strasznego dnai!! bawie sie u koleżanki, przychodzi dziadek, najpierw rozmawia z mamą koleżanki, ,,przyszywaną,, ciocią/ pozniej mówi ze smutną miną, że musimy iśc bo babcie brzuch boli.. wchodze do mieszkania dziadków/trzyletni braciszek siedzi i się bawi, babcia przy oknie w kuchni płacze/ mówie; ,,babuniu,, juz dobrze/proponuje jagody, przecież mi zawsze dajecie jak mnie brzuch boli, pocieszam i doradzam/ babcia nie reaguje/ dziadek mówi do niej; trzeba jej powiedziec i tak sie dowie/ zaczynam się denerwowac!!/a tego juz nie pamietam.....wiem tylko że umarła...... jestesmy w kosciele/lezy/rodzice NIE PŁACZĄ/ trzymają ją za rączki/podchodze się pożegnac/ wkładam jej zabawke/dotykam rączek/ciepłe/ zaraz/metlik w głowie/przecież powinny byc zimne/ona żyje/wpadam w panike/krzycze/nie mogą mnie utrzymać/sasiad z dziadkiem muszą mnie przytrzymac/ wkładają do auta/ dostaje szału, wpadam w histerie/babcia sobie nie radzi/kolezanka prosi żebym tak nie robił bo sie mnie boi/ na cmentarzu uspakajam sie/niby/ im jestem spokojniejsza tym blizej moge podejśc trumny i dołu, który ktoś wykopał/zbliża sie to co najgorsze/ mysle że zaraz tam wskocze/ rodzice mnie zatrzymują/////// a pare dni wczesniej wszystko było idealnie / siedzimy całą rodziną przed ttelewizorem/wielka orkiestra św.....pomocy/na żywo/ owsiak jest w czd/kupili super sprzet który pomaga dzeciaczkom,które mają chore serduszka/ super zaraz zobacze mame/ jest/i jest ona śpi sobie/ma spinecze we włoskach/owsiak pyta mamy i jak?/ wszystko dobrze/zabieg sie udał/niedługo wracamy do domu/ i wróciłay///chwile sie pobawiliśmy z Karolinką/zaczyna starsznie płakac/mama wysyła nas do sąsiadki/karetka/szpital........zuzka mi ją strasznie przypomina!!ale nie ma jej wiśniowych ust!! jesli to przeczytacie prosze zrozumiec że musiałam to napisac bo........nie mam komu ............ |
|
|
|
#5129 |
|
Wtajemniczenie
|
Daria
|
#5130 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Dario to bardzo przykre
to niesprawiedliwe, za wsześnie idt. najbardziej boli jak odchodzi ktoś bardzo bliski i potrzebny |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

albo u Agiki w sypialni
czyżbys wysyłała tesciową na misje do iraku?
.
nawet do Irlandii do Darii bym poleciała
.

Idziemy do lekarza na 12.15. Słońce u nas od rana, wiatru też nie ma, ale u nas ze spaceru nici, a z chęcią bym z nim poszła.

jak mogłybyśmy o Tobie i Oliwce zapomnieć
epidemia, zuza tez upupiona!!!!! i ciemieniucha!!!