|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2009 cz.XXXIII
Cytat:
Bo nawet gdybym teraz zaszła w ciążę, to wiem, że Marcelina jest coraz bardziej samodzielna, więc gdyby dzidziuś się urodził dałaby sobie radę. Nie planuję co do dnia, ba nawet co do roku, bo wszystko zależy od mnóstwa czynników. W zależności od rozwoju wydarzeń może się okazać, że za kilka miesięcy zaczniemy się starać o drugą dzidzię, a równie dobrze może to być dopiero za 2 lata.
|
|
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Nasz weekend bardzo aktywny, nie mam siły W piątek z moją trójcą było po prostu genialnie! W sobotę byliśmy u znajomych na sushi, a wczoraj z innymi znajomymi spacer po ryneczku, obiad i mecz. Było na prawdę miło. Tylko jakaś mało przytomna jestem ![]() I nasz kot w zasadzie cały weekend był sam i taka biedulka jest stęskniona. Dzisiaj z mężem stwierdziliśmy, że zostajemy w domu i nigdzie się nie ruszamy, żeby ją troszkę udobruchać.![]() Ktosia, Scio ogromnie gratuluję wygranej! Super zdjęcia! Martucha super, że Wu się obkupił! No i gratuluję wygranej! Katunia wracaj szybko do zdrowia Aniczko witamy małą Lenkę - śliczne imię! Ana trzymaj się! Madzialenka fajne zdjęcie Majki! Poka więcej! I to było w jakimś studiu, czy u Was w domu (tak chyba miało być nie?)Żabcia Dominik będzie fajnym chłopakiem! Także trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie! ![]() Kochane, kupiłam karczek na grilla z sokołowa w zaprawie... ale przez weekend oczywiście grilla zrobić się nie udało. Myślicie, że mogę go zrobić na patelni, czy raczej go poddusić jakoś w rondlu, czy w piekarniku? ehs... dlaczego ja taka noga jestem!
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-06-11 o 09:33 |
|
|
|
|
#2284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super weekend za Wami! A co do karczku, to ja bym go zrobiła na patelni A propo mięska na grilla to polecam gotowe produkty z sokołowa do kupienia w biedronce - właśnie karkówka, albo bekon rolowany - pyszne! Dobrze przyprawione i niedrogie. Cytat:
|
||
|
|
|
#2285 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosia ja właśnie z biedry mam ten karczek
|
#2287 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
ale na blaszce normalnie, czy na tej "grillowej" wkładce - i teraz nie wiem jak zrobić mam
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia tak, tak Pani przyjechała do nas z całym studiem - taka opcja podobała mi się najbardziej. Cieszę się, ze zdjęcie się podoba. Resztę mam mieć dopiero w ciągu miesiąca.
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2291 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki Cytat:
|
||
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2294 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i brawa dla Toma Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2295 | |||
|
Zakorzenienie
|
raz zapłącisz i masz na lata, więc moim zdaniem dobrze że wybraliście porządny dach
Cytat:
![]() polecam Leifheit http://www.leroymerlin.pl/wyposazeni...8500,l628.html ja kupiłamw promocji za 150 ![]() emocje były jestem dumna z naszych że strzelili wogóle pierwszego gola tych mistrzostw ![]() Cytat:
![]() brawo dla Tomka ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2296 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkoncu ma takich fajnych rodzicow ![]() Witajcie
|
|
|
#2298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a dla C iebie duzo zdrówka i oby jak najmniej problemów z zębami. co teraz ci beda robić?Cytat:
![]() u mnie dziś ruszył montaż drzwi, ciąg dalszy dopiero w śr. głowa mi dziś pęka = pogoda daje się we znaki a ja się dowiedziałam, że w sierpniu będę świadkową na ślubie koleżanki ( a moj Tz byc moze świadkiem, ale tu jeszcze decyzja nie zapadła )
|
|||
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaproszenie zaakceptowałam
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2012-06-11 o 17:49 |
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia dużo sił, super że odpieluchowanie idzie po twojej myśli, u nas młody też woła
ale nie zawsze zdąży tyle że na spokojnie,ktosia mnie moja mama ścigała o nocnik ale usłyszała co o tym myślę i miałam spokój, sama znam swoje dziecko i wiem kiedy będzie gotowe na swiadome siadanie a nie na łapanie siuśków ![]() ktosiu jeszcze jedno kocham cię miłością świetlną!!!! jesteś mistrzem!! pamietaj Katunia ciesze sie że posłuchałaś rady, zresztą sama wiesz, buziakuje ![]() ![]() dla mężów i pociech ktosi i Scio wielkie buziaki gratulacji ![]() Gucia sciskam!!!!! właśnie padłam bo mamuska nasza urodziła syna (z nami rodziła córe) i co syn ma 60cm i 5050!!!! wow!!!!! byłam w pracy, potem na szkoleniu, szkolenie się kończy prowadząca mówi- są pytania na to moja pani dyr- ja tak nie w temacie, ale Pani Marto ma pani fotki na pakamerze? bo chyba panią znalazłam.. świetne.. ![]() minia prowadzącej bezcenna
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2012-06-11 o 20:07 |
|
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Katunia zdrówka Scio, Ktosia gratuluję wygranej! Ja byłam dziś u gin, maluch zdrowy, ma 450g, ale tak się ułożył że nie było widać nóżek i pupy, tylko z boku, więc płci nadal nie znamy i miał czkawkę, śmiesznie to wygladało
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za gratki Ale dzidziuś duży! Wow! Poród sn? ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Super, że z maleństwem wszystko ok! Widzę, ze dzidzia trzyma Was tak długo w niepewności jak Marcelina nas Do 24 tygodnia nic nie wiedzieliśmy
|
||
|
|
|
#2303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas gdyby karola raz nie ukazała co kryje bym do porodu nie wiedziała co noszę
|
|
#2304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
do konca tygodnia mam nadzieje uda sie wyslac nagrodyDziekuje wszystkim za gratulacje dla Toma. Ja nie mialam jakiegos parcia na nocnik, ale stwierdzilam ze sprobuje no i udalo sie i az sama jestem w szoku. Nawet jak ma pampers po nocy to i tak wola sibko sisi szwagierka swoja małą tez uczy ale jakos bez wiekszych skutkow-jest starsza o 5mcy od Toma. Wiec na kazdego przyjdzie czas. Tylko ze ona wyszla z zalozenia ze najpierw tlumaczy na przykladzie lalki-lalka pije, lalka robi siusiu itp... a ja wyszlam z innego zalozenia i od razu praktyka,pokazalam jak to dziala na nim-Tom by nie pojął takiego tlumaczenia lalkowego-nie wiem na ile to ma sens...Prosze mi sie ladnie przyznac, ktora mi wyslala zaproszenia na fb? |
|||
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A możesz napisać, jak w takim razie przebiegało u Was odpieluchowywanie? Jak rozumiem posadziłas go na nocnik i udało się zrobić siusiu tak? I co dalej? Wytłumaczyłaś mu po co to i w ogóle, czy nie było trzeba? Napisałaś wcześniej, że ściągnęłaś pieluchę, czyli zdjęłaś i jak się zsiusiał to miał "niespodziankę"? Za choinkę nie wiem jak to ugryźć
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2012-06-11 o 21:46 |
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczelam od sciagniecia pieluchy i zalozenia majtek. Dziecko sikajac w pieluche nie czuje ze cos mu leci bo sie zaraz wchlania w nasze nowoczesne pampersy. Postawilam nocnik i powiedzialam ze bedziemy robic siusiu na nocnik. On siadal na 3 sek i uciekal-wiec nie zmuszalam. Bawi sie i nagle mu po nogach leci-wiec mowie ze to siku i idziemy na nocnik. Usiadl i nie sikal dalej ale miala zajsc rekacja-leci siku-idziemy na nocnik. I tak tego dnia z 8 razy. W koncu jak usiadl na nocnik i nie uciekl mi z niego po sekundzie wysikal sie do konca-bylo brawo hura! I tak za kazdym razem jak lecialo sisiu to wolalam szybko siusiu i bieg na nocnik-mial z tego dodatkowa radoche bo komicznie to wygladalo Problem byl w tym ze jak go sadzalam na nocnik to on w tym momencie sie blokowal i jakby nie umial rozluznic zeby zrobic siku. Wiec musialam go przetrzymywac, troche zabawic i widzialam jak sie rozluznia i sie udaje wysikac. Kolejnego dnia-byly male plamki na majtkach,bieg i reszta do nocnika. Po dwoch dniach suche majtki i nocnik wiec pil jak wariat i sikal haha Wiec moj sposob to pokazac, praktyka czyni mistrza. Na kazdego dziecko moze zadzialac inny sposob-ale ten ze sciagnieciem pampersa jest chyba najczestszy i dosc skuteczny. I najwazniejsze nie zmuszac, tylko z radoscia zachecac.
Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2012-06-11 o 22:08 |
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
India po to Pipi
![]() Mona super, że wizyta udana. Spokojnie., jeszcze poznasz płeć. |
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już teraz kumam, bo sobie wyobraziłam, ze sadzam Marcelę na nocnik i mówię "zrób siusiu", a ona wywali na mnie te swoje oczyska z jednoznacznym wyrazem twarzy "hęęęę?" Właśnie ponoć w świadomości swojego ciała cała filozofia, ponoć dzieci do półtora roku nie są w stanie kontrolować zwieraczy. Także na pewno do tego czasu jej zmuszac nie zamierzam. Mój mały podopieczny długo sie bronił przed nocnikiem, aż przyszedł dzień kiedy powiedział "siku", usiadł na kibelek i po sprawie, a miał ponad 2 lata. Na wszystko jest właściwy czas
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu my robimy identycznie - najpierw bieganie bez majtek bo musi zobaczyć o co chodzi z tym siku, dopiero jak się fizycznie posikał to zakumał ze sika, i teraz woła
czasem woła jak już sika ;D ale kontroluje ![]() i właśnie u nas identycznie - po spaniu czy drzemce zaraz biegnie bo siku ;D tyle że mięliśmy przerwe jak się rozchorował więc sie uczymy na pół gwizdka ale już sukcesy są ![]() mona super że na wizycie ok, oby tak dalej
|
|
#2310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bedziemy oczekiwac na wasze sukcesy i dziekuje za oklaski![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
Ciesze sie ze z maluszkiem wszystko dobrze. Jeszcze pokaze co ma miedzy nozkami
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

chcecie najpierw odchować Marcelkę?
Bo nawet gdybym teraz zaszła w ciążę, to wiem, że Marcelina jest coraz bardziej samodzielna, więc gdyby dzidziuś się urodził dałaby sobie radę. Nie planuję co do dnia, ba nawet co do roku, bo wszystko zależy od mnóstwa czynników. W zależności od rozwoju wydarzeń może się okazać, że za kilka miesięcy zaczniemy się starać o drugą dzidzię, a równie dobrze może to być dopiero za 2 lata.