|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!
Cytat:
Pani doktor Renata Ligęza, przyjmuje prywatnie w Wierzchosławicach, najbardziej dokładny dentysta u jakiego byłam a wierz mi w tej kwestii jestem bardzo wymagająca i gościłam w wielu gabinetach od Rzeszowa do Krakowa jednak odkąd znalazłam Panią Ligęzę nie zamienię na nikogo innego
|
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Już wszystko wiem.
A więc tak: Pani menager zachowała się bardzo nie fair wg mnie ponieważ wysłała nam i rodzicom inną umowę i inne warunki a do podpisania podsunęła coś zupełnie innego i musiała dopisywać ręcznie parafki ![]() mamy 195zł/os, w cenie: obiad, deser, 3 gorące kolacje, napoje(o bezlimitowane trzeba było się upomnieć i dopisać), pokrowce (to też dopisywane), zimna płyta(wiejski stół jest na niej częsciowy, jak ktoś chce cały i full wypas to dopłata 15zł/os) owoce piwo wino do obiadu szampan na przywitanie apartament(dopisane) pochodnie (?) wódka, dekoracje, ciasta+tort we własnym zakresie dość drogo jednak no ale już zapadła klamka.
|
|
#1803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
faktycznie dosyć drogo, ceni się ten Cristal Park... mogli chociaż tort lub dekoracje dorzucić do tej ceny. |
|
|
|
|
#1804 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochaniutkie!
Troszkę mnie nie było, ale już nadrabiam. Nutkaaa wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() Pandoria gratulacje szczęśliwego rozwiązania - ja to Cię normalnie podziwiam za ten poród w domu - dużo zdrowia i radości dla Ciebie i maluszka! Żaaabciu szybkiego i upragnionego rozwiązania - a może już się rozdzieliliście? ![]() My w piątek odebraliśmy zaproszenia, jak tylko będę miała chwilkę to wrzucę, ale super wyszły - dokładnie takie jak chcieliśmy i dziewczyna też nam szybciutko zrobiła. Teraz tylko jechać i rozdać je ![]() A teraz mam takie pytanie - gdzie w Tarnowie można znaleźć noclegi dla gości, w miarę tanie i w miarę możliwości ze śniadaniem. Będziemy musieli zadbać o nocleg dla ok. 20 osób więc sporo tego. Myśleliśmy wstępnie o domu studenta, ale jeszcze tam nie byliśmy - może macie jakieś inne propozycje?
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słyszałam też ze w ohp sa noclegi ale jakie warunki i co to niewiem dokładnie
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze jestescie zadowoleni z zaproszen - wrzuc koniecznie fotki
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jestem tu nowa Zapoznałam się z regulaminem, ale gdybym przez przypadek strzeliła jakąś gafę, to z góry przepraszam Zaczynamy z moim TŻ poważnie myśleć o ślubie i weselu Wstępnie ustaliliśmy, że będzie to maj lub czerwiec 2015 i stąd moje pytanie do Was : Czy powinniśmy zacząć szukać lokalu i muzyki, czy to zdecydowanie za wcześnie??? Słyszałam różne opinie na ten temat... jedni mówią że to zbyt wcześnie, że nikt nam lokalu nie zarezerwuje 3 lata wcześniej, a inni, że to odpowiedni moment, ponieważ na dobry lokal trzeba czekać długo...Domyślam się, że podobny temat mógł być poruszany, ale tu jest tyle stron i tyle wpisów, że gdybym zaczęła wszystko od początku czytać, to może skończyłabym w 2015 |
|
|
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
mms_22: Witamy
zwłaszza, że ja jak dzwoniłam do tych "najbardziej chodliwych" to mówili mi, że mają pełno wolnych terminów w 2014 . Możecie w ramach "rekreacji" pojeździć po salach, obejrzeć, popytać by w przyszłości już wiedzieć co i jak ..
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Soul89 : dzięki
Masz rację - najlepiej będzie jak pojeżdżę, pooglądam i osobiście porozmawiam z właścicielem
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2012-06-12 o 19:45 |
|
|
|
#1811 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też planuję na 2014 rok i jak na razie myślę, że możesz być spokojna bo na 'mój' rok jest jeszcze masa miejsc więc myślę, że nie ma pośpiechu, w Cristal Parku jest tylko 4 pary na 2014 i Geminix na przykład też ma tylko kilka terminów zajętych. Ale jak najbardziej możecie pojeździć, pooglądać i zobaczyć na co będziecie polować ![]() powodzenia!
|
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
A tak poza tematem
widziałyście na stronie onetu galerię oryginalnych tortów weselnych ? http://niecoinny.blog.pl/2012/06/wedding-cakes/ kilka z nich jest fajnych, ale ja mam wrażenie, że takie dziwaczne torty, to tylko do oglądania się nadają
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, ale w Cristal Parku jest jak na nasz budżet drogo... Bo z tego co się orientuję, to tam za "podstawę" trzeba zapłacić ok 200 zł za osobę... I to w tym roku, a za 3 lata ceny z pewnością wzrosną... Mam wybrane 3 miejsca, w których chciałabym, żeby się odbyło nasze wesele (pisałąm posta na ten temat, ale nie wiem gdzie zniknął:p). Jeśli chodzi o domy weselne, to zastanawiamy się nad: domem weselnym w Szczepanowicach - koleżanka mi go poleciła, która rezerwowała termin ponad 2 lata wcześniej i to dopiero na październik (w okresie letnim nie było już miejsc), ale była bardzo zadowolona ![]() domem weselnym w Starych Żukowicach - słyszałam wiele pozytywnych opinii o nim, ale nie orientowałam się w terminach no i mój wymarzonydom weselny na Dwudniakach - jak dla mnie cud, miód, malina Być może któraś z Was byłą tam, albo coś o nim słyszała? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź A może znacie inne miejsca, w których można zorganizować fajne i niedrogie wesele? (niedrogie znaczy do 150zł/os )
|
|
|
|
|
#1815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale te niby z motywem krwi Pana Mlodego to już przesada |
||
|
|
|
#1816 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej moim zdaniem na początku 2013 spokojnie możesz rezerwować salę.... im wcześniej tym chyba lepiej jeśli masz upatrzony konkretny lokal i ślub możesz mieć tylko i wyłącznie w maju lub czerwcu, bo tak po prostu sobie zamarzyłaś czy coś. Może nie powinnam Ci doradzać, bo my z TŻ zaręczyliśmy się oficjalnie we wrześniu'11 a w październiku tego samego roku podjęliśmy decyzję, że ślub w czerwcu 2012. Znaleźliśmy salę, z muzyką było o wiele gorzej ponieważ większość zespołów, które nas interesowały miały zajęty termin więc wzięliśmy DJ'a. Wiadomo, że dworki nie dworki są pozajmowane z dużym wyprzedzeniem...my akurat podchodzimy do sprawa wesela z dużym luzem i dystansem więc nie spinaliśmy się za bardzo, a i wszystko udało nam się załatwić i jesteśmy zadowoleni. Podzwoń po lokalach, które Cię interesują i zapytaj po prostu kiedy co i jak się załatwia, to samo z muzyką. Tylko nie patrz na ceny aktualne, bo na pewno pójdą w górę. Resztę spraw możesz spokojnie odłożyć na rok przed weselem (to moje osobiste zdanie). Sala i muzyka najważniejsza. No i ew. katering jeśli wynajmujesz tylko samą salę, bez jedzenia.---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
I Pani Właścicielka równa babeczka można się z Nią dogadać bez problemu.
|
||
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My szukaliśmy sali z ponad półtorarocznym wyprzedzeniem. A dokładnie w grudniu 2011, i chcieliśmy na sierpień/wrzesień 2013. I niestety w wielu lokalach było już za późno. Oferowali nam na rok 2013 terminy poza sezonem (kwiecień albo dopiero listopad), które nam nie odpowiadały. Jednak myślę, że 3 lata to za wcześnie, bo w wielu lokalach nawet nie będą w stanie sprecyzować Wam jaka będzie cena. Rozglądać się możecie, ale rezerwowałabym na Waszym miejscu z 2 rocznym wyprzedzeniem z haczykiem(bo np. wiem, że w Janowicach na równe 2 lata przed już jest problem z wakacyjnymi terminami). Także jeśli chcecie mieć w maju/czerwcu 2015, to jak poszukacie na początku 2013 roku to na pewno bez problemu znajdziecie, i będziecie mieć wybór terminów. |
|
|
|
|
#1818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sala w Hotelu Dunajec jest pięknaaa bardzo mi się podobała, ale parkiet za mały jak dla naszej dużej rodziny, która lubi potańczyć,dlatego się nie zdecydowaliśmy
|
|
|
|
|
#1819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam mam w restauracji hotelowej w przyszłym roku, a nic nie dopisywałam do umowy. Muszę ją dokładnie przeczytać, bo z tego co pamiętam to nie ma tam takich szczegółów... dekoracje to na pewno mówili, że oni nie robią - tylko takie delikatne na stołach i chyba stół Państwa Młodych, apartament dla młodych miał być w cenie, a pokrowce z tego co pamiętam to dodatkowo płatne bodajże 10zł. Nutkaaa wszystkiego najlepszego! Pandoria gratulacje! Zaaaabcia trzymam kciuki
|
|
|
#1820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dalej szukam orkiestry ale wszystkie fajne zajęte więc jak ktos ma jeszcze jakieś namiary na godny uwagi zespół to bardzo poproszę
|
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to słyszałam ze sa po 5 zł
|
|
#1822 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja z całą pewnością mogę polecić zespół Spektum www.zespolspektum.pl. Byłam na kilku weselach, na których grali i wszyscy byli bardzo zadowoleni, pozostawiają po sobie niezapomniane wrażenia. O co by się ich nie poprosiło, wszystko umieją zagrać, i co ważne są wykształceni muzycznie a także mają długoletnie doświadczenie. Sama zastanawiam się nad nimi
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się wydaję,że ja, ane3ka jesteśmy takimi łącznikami pomiędzy można powiedzieć starym i nowym cennikiem i dlatego. Ty jak masz wesele w tym roku to wszystko po 'staremu' będziesz miała na pewno a my jak w 2014 to już różnie może być bo Ci co umowę podpiszą np na/po wakacjach już będą płacić pełne pakiety
|
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak mówiłam zrobiliśmy sami zawieszki na wódke
starałam się je dobrać klimatem do zaproszeń a oto prezentacja:
|
#1826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo starannie wykonane!
|
|
|
#1828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My z Tż również mamy zamiar zabrać się sami za winietki na stoły i wódkę weselną jednak zrobimy to pewnie w lipcu dopiero :P bo obecnie nie mamy na to czasu
|
|
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
A mi przydarzyła się troszkę dziwna sytuacja dziś :|. Loguję się rano na moją skrzynkę mailową, a moim oczom ukazuje się wiadomość od pewnego fotografa:
"Jeśli poszukują Państwo kreatywnego fotografa na ślub / chrzest zapraszam do kontaktu.(...)" Namiarów nie będę podawać, bo nie będę mu nabijać licznika odwiedzin. Ale zmierzam do sedna sprawy. Skąd on miał mój adres mailowy, skoro nigdzie go nie podaję ? i 2 Jakim cudem wie, że rozglądam się za fotografem (wstępnie)?? przecież nie umieściłam nigdzie żadnego ogłoszenia ani nic. W odpowiedzi na moje pytanie uzyskałam odpowiedź: Witam, Program do wysyłki uciął mi fragment w stopce informujący o pochodzeniu Państwa adresu e-mail - przepraszam błąd już naprawiony. "Państwa adres internetowy uzyskaliśmy z ogólnie dostępnych źródeł. Szanując Państwa prywatność i zarazem przestrzegając obowiązujących przepisów (Ustawa z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną - Dz. U Nr 144, poz.1204) zwracamy się z prośbą o wyrażenie zgody na przysłanie Państwu naszej oferty." Czyli, że co ? napisałam do fotografa X o ofertę, nie spodobała mi się, to ten X podesłał mu namiary na mnie ? Ojj nie podoba mi się to P.S Nie dałam za wygraną i usilnie dopytywałam się skąd ma mój adres mailowy, jak dotąd odpowiedzi nie uzyskałam.. :/
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie. Aparatka od 15.04.2013 Edytowane przez Soul89 Czas edycji: 2012-06-12 o 14:39 |
|
|
|
#1830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

jak zwykle mało czas na wszystko pisałam prace licencjacką, zaliczenia, egzaminy
wiecie jak jest a teraz otworzył się przede mną kolejny problem - mianowicie szukam dobrego protetyka / stomatologa, który po przystępnej cenie zrobi koronki i oczywiście ma wcześniejsze terminy niż za 2 lata 

Wstępnie ustaliliśmy, że będzie to maj lub czerwiec 2015 

Ja tam mam w restauracji hotelowej w przyszłym roku, a nic nie dopisywałam do umowy. Muszę ją dokładnie przeczytać, bo z tego co pamiętam to nie ma tam takich szczegółów... dekoracje to na pewno mówili, że oni nie robią - tylko takie delikatne na stołach i chyba stół Państwa Młodych, apartament dla młodych miał być w cenie, a pokrowce z tego co pamiętam to dodatkowo płatne bodajże 10zł.