|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Eweee piękne te rampersy ! Kurcze ale cena z kosmosu
,myślałam, że cały dzięń będzie chodziła i trzymała się za ucho, a ona ani razu nie sięgała do kolczyków zobaczymy jak się przyjmą,mama nadzieję żę zakażenia żadnego nie będzie.Patik a spróbuj zrobić taką zupę jak dla Ciebie i zjedz przy niej. Z czasem wydaję mi się że powinna chcieć jeść to co Ty.Moja wyciąga ręce do wszystkiego, to co może dostaje, raz wypluwa raz je z apetytem ograniczam słodycze w sumie wg ich nie dostaje zastępuje je owocami, które też dostaje do ręki..,Jak zrobisz zupe, daj jej ziemniaczki do reki i zobacz co zrobi, pewnie bedzie ciekawa co to i bedzie kombinowala jak to zjesc.Jutro mąż ma ur,ale impreza dopiero w sob. Zamówiłąm lolbar czy jakoś tak to się nazywa, w każdym badź razie sami sobie będą piwa lać |
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
o ten na pierwszym zdjeciu, a na drugim sukienka ale juz jej, ale bardzo mi sie Marysia w niej podobala.
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta inne rzeczy ode mnie z talerza zjada. Ziemniaki, kurczaka np, ostatnio pierogi ruskie, kanapki, jajka, desery swoje.. tylko z zupami coś jej nie podpasiło. Rosół jeszcze zje.
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Eweee Ja myślę, że taki rampersik też można zrobić samemu
ale pewnie nie będzie mi się chciało Patik no to jak zrobisz zupke to daj jej coś żeby jadła a TY w między czasie podawaj jej łyżeczką. Moja za zupami na początku też nie przepadała, bo były za bardzo wodniste,ale jak już jadła ziemniaki kapuste czy marchewkę sama i Ja jej podawałam łyżeczką to jadła pięknie. Teraz jak widzi rosół to chce sama jeść, ale to takie jedzenie żę kuchnia cała w rosole. Daje jej kilka makaroników ona sobie je je a Ja jej daję łyżeczką rosół i wcina aż uszy się trzęsą,robię pomidorową to samo jak mam ziemniaka w zupe dostaje ziemniaczki ja daję resztę- ona chce byż zosia samosia wiec niech ma zosie samosie ktora je ziemniaka MMM pierogi
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Żaneta cudna Emi
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta na pewno da sie samemu, al eja do szycia jestem lewus. I nei umialabym, poprostu.
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
27 go czerwca pierwszy termin, ale u mnie sprawy osobiste wyskoczyły. a u Ciebie?
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie przebije, nawet by mi to do głowy nie przyszło... |
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Co do przekuwania uszów to mi się podoba, chociaż nie wszystkim dziewczynką pasuje, ale sama bym nie przekuła takiemu maluszkowi
Pisałam kiedyś o tym w klubie. Ale każda mama decyduje tak jak uważa i mi nic do tego :P
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Promotorka sobie w kulki poleciała. Nie mogłam się doprosić o jakąkolwiek pomoc, sugestie. Wszystko pisałam sama po swojemu, na początku maja wysłałam jej całą pracę do oceny. 1,5 mca zajęło jej sprawdzanie ( ponaglałam, ona mnie zbywała i oszukiwała) -- w boże ciało odesłała mi pracę, wszystko jest do poprawki, cała częśc baawcza, aj szkoda gadać. To tak w skrócie. Jestem na etapie poprawiania pracy, ale czarno to widzę. Nie dam rady czasowo. Terminu jeszcze nie wyznaczyła, a 2 tyg przed planowaną obroną trzeba w dziekanacie wszystko złożyć.
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas do 13go trzeba złożyć prace. Patik, ale nawet jak się nie wyrobisz to pomyśl sobie, że zostanie Ci tylko czysta formalność- obrona, pisanie będzie już za Tobą
|
#2802 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas tez potrzebne zimny Msze kilka rzeczy zawieźć do rodziców żeby zwolnić miejsce Cytat:
Jaka złota grzywa Cytat:
U nas książeczki to jeszcze kosmos A tak wogole ellika i isiaok kochane mamolinki kiedy wpadacie do telikowa
|
|
#2803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My też nie przekłuwamy uszek, ja sama poszłam do kosmetyczki jak miałam 20 lat-ale kolczyki nosze b. rzadko, mam jakiś dziwny wstręt do metalu w ciele ot takie zboczenie![]() Dodatkowo mam uczulenie i moge nosic tylko złota badz srebrna biżuterie-Ewoludek sobie przekłuje co bedzie chciał
|
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny męczy mnie jedna sprawa, czy ja jako 23 latka mogę sobie normalnie iśc do poradni ginekologicznej na NFZ i zrobic cytologie ( bo objęte tym badaniem "profilaktyki raka szyjki macicy" jest od 25lat?) oświeccie mnie boi jak dotąd prywatnie chodziłam( i nie wiem) a z kasa jest krucho- trzeba kazdy grosz dobrze obejrzeć zanim wydamy....
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
bella u nas to zależy od rodzaju ubezpieczenia, ale generalnie w przychodni NFZ są bezpłatne tylko długo się czeka na wyniki około miesiąca. Te badania profilaktyczne o których piszesz od 25 r.ż nie wiem jak w innych miastach, ale tutaj są organizowane przez np. Lux-med czyli prywatne przychodnie
|
#2806 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Telik tylko że wiesz u nas tą ciastoliną to tylko Filip bawi się zgodnie z przeznaczeniem
Lila najczęściej rozrywa ją na kawałki, przekłada do pustych pudełeczek, które zostawiłam, bawi się tymi pudełeczkami, zamyka je itd, foremkami/kształtami no i oczywiście próbuje pożreć
|
#2808 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziś cała masa miesięcznicowców ![]() Hania, Marysia, Filip, Emil, Natan - sto lat Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Też mi się marzy taki meczyk na żywo ![]() Wcześniej nie jest śpiąca? A ile w dzień śpi? Cytat:
![]() Cytat:
A "szerszeń" to przepraszam co? Że samochód, to się domyślam, tylko skąd ta pieszczotliwa nazwa? ![]() Cytat:
![]() Moja ulubiona delikatna panienka Cytat:
![]() Szybka akcja, że już od 1 lipca Masz tremę?Cytat:
Tymek tak miał ![]() Cytat:
U nas dziś surowy poszedł na tapetę, ale z kolei tu szału nie było ![]() Dobrze, że ta Wasza jelitówka taka krótka, bo byście się zamęczyły... Cytat:
Mi tez nie.
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana no właśnie już mi zaczęło wisieć kiedy się obronię. Na głowie inne sprawy
Tylko trochę przez wakacje będzie mi to głowę zawracać. No nic, jakoś damy radę.Bella a dobre pytanie, ja nie wiem.
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ze mnie ![]() Wszystkiego najlepszego dzieciaczki
|
|
#2811 |
|
Rozeznanie
|
brumek Wy też widze dalej bez soli i cukru...ktoś jeszcze-czy tylko my???
Swoja drogą moja mama nie może zdzierżyć, że wnuczka ma takie jałowe życie bez vegetki ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- O tym samym zapomniałam... ![]() Hania, Marysia,Emil,Natan,Filip 100lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! |
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ramach wizyty corocznej jest wykonywane, wujek Google mi powiedział
|
|
#2813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde bella wiesz, ze ja ciagle myslalam, ze ty starsza jestes?? Zanetka ja tez robie zupy tylkona wywarze z warzyw, nie lubie na miesie. Witam was. Chyba bede monotematyczna ale zmeczona jestem dziewczyny. Latam po lekarzach,jutro na badanie krwi jade. Mlody tez mnie nie oszczedza a mi sie tak marzy chociaz godzina dla siebie. Wszystkim dzisiejszym solenizantom zycze wszystkiego najlepszego.
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam własnie na dostawe miodu, tak jak radziłyście z małej pasieki. Ciekawe czy Sarenie posmakuje. |
|
|
|
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu myslałaś,ze jestem starsza ?Bo jeszcze taka szczeniara młoda jestem ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Mina moich dziewczyn odnośnie miodu była bezcenna a mamy swój bo teść ma pszczoły![]() podobno najłagodniejszy to akacjowy i dla dzieci może byc
|
|
#2816 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie troszeczke miodu i orzechów boje...ale ja wogóle jestem straszna panikara
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajecie dzieciom owoce sezonowe? Bo ja dałam czereśnie, nic im nie było a się oblizywały ![]() A poza tym zafundowały mi zaje***** dzień, pełen płaczu. Miałam dośc po 19 już na szczęście spały...
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczescie co do naszych dzieciakow - to sa nasze dzieci i kazda robi jak uwaza. Ja nie zaluje i juz. Widze, ze musialo byc goraco w klubie po tym jak przebilam Marys uszy.
Dziekuje w imieniu Marysi i zycze wspolswietujacym wszystkiego naj
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
eve nikt o Tobie nic nie napisał. Ani słowa. Nie jesteśmy aż takie obsmarowujące innych, mamy ważniejsze sprawy na głowie
![]() A temat był kiedyś rzucony ot tak. Mi się nawet podobają kolczyki.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja sie nie obrazam jak juz wiecie. Kazdy ma swoje zdanie i juz. Mnie tez nie wszystko co robicie sie podoba, ale nie neguje.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

,myślałam, że cały dzięń będzie chodziła i trzymała się za ucho, a ona ani razu nie sięgała do kolczyków 

12.06.2010
MMM pierogi

zębole