|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Ja skończyłam prasowanie, akurat na mecz. I idę trochę poleżeć, bo plecy bolą od stania. Mam ochotę na coś dobrego, ale nie wiem na co...
|
|
|
|
#1082 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- miss pewnie gdzieś przepadło moje pytanko także wklejam link ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post34612901 była dziś położna i kazała brać coś przeciwzapalnego , no i powiedziała, że to grzybica nie jest, ale z tego co w necie czytałam to ona nie musi mieć typowych objawów, najbardziej mnie martwi to odczucie pieczenia Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-06-11 o 18:22 |
|
|
|
|
#1083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dostałam jakiegoś powera
nasmażyłam tżowi placków...no nie wiem czy zasłużył...zrobiłam koktajl truskawkowy i miałam w planach nawet mycie podłóg, ale jak sobie na chwilkę usiadłam i przemyślałam, to gdzieś to mam...jak mnie jutro weźmie i pojadę rodzić... to tż będzie sprzątał poza tym jak już usiadłam, to nie wiem czy mnie coś ruszy Piękna jest Doczekamy się Cytat:
I chyba się już położę, podrukowałam te artykuły o żywieniu kobiety karmiącej z pierwszej strony to sobie poczytam ![]() A jak drukowałam to mi drukarka kartki pożarła
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-06-11 o 18:46 |
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
To ja Wam powiem, że mi zakazali jeść tylko tego co powoduje wzdęcia. O reszcie nie mówili. A ser żółty jadłam codziennie, nie miało do negatywnych efektów. Co do malin i truskawek, to dobrze wiedzieć. Na szczęście można jeść dżem
. Co do chleba, to mi mówiły, że lepiej jeść ciemny. Z innych ciekawostek:pielęgnacja krocza ogranicza się tylko do polewania zwykłą wodą z butelki po skorzystaniu z toalety. Nic mi się póki co nie dzieje, się ładnie goi. Nie kazali mi używać żadnych specyfików. Pielęgnacja pępuszka: suszenie i czekanie, aż odpadnie. Zero przemywania spirytusem ani niczym innym. |
|
|
|
#1085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Uciekam do łóżeczka, poleżę, poczytam Was i nie Was i do jutra albo nie
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
No ja to ponownie żegnam sie na dłużej
Ehhh
|
|
|
|
#1087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przede wszystkim przestan je ciągle męczyć tym myciem i smarowaniem po karmieniu posmaruj kroplą mleczka i załóż normalny stanik bawełniany do karmienia, ew wkładki jak między karmieniami mocno leci. jeżeli brodawki dobrze wyglądają, może to jest taka fizjologiczna bolesność? spróbuj karmić w innej pozycji, jest ich mnóstwo do wyboru. jak położna przyjdzie niech sprawdzi czy dobrze się malenstwo przystawia, spróbuj z nią karmienia w innej pozycji. ew wybierz się do doradcy laktacyjnego, niech was obejrzy i poobserwuje karmienie i twoje piersi.
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Ej dziewczyny cos sie dzieje
Byłam siku zrobic i wyleciała ze mnie krew troszke jak sie podcierałam to zabarwiony krwia papier był, kolor czerwony jasny. Nie boli mnie brzuch, stawia sie jak zawsze, dzidzia rusza sie. Jechac na IP czy czekac?Edit: Byłam znów siku i tak morko mi, zabarwienie takie brązowe cos w ten desen. To czop? To jest takie wodniste, żadnej konstystencji. Nie wiem co robic... Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-06-11 o 19:43 |
|
|
|
#1089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym poczekała i poobserwowała |
|
|
|
|
#1090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
odpukać dziś już lepiej, psikam na nie octeniseptem, w nocy wywaliłam je, żeby się wietrzyły, mniej maści, faktem jest, że ktoś musi na to moje karmienie rzucić fachowym okiem próbowałam, też karmić w innej pozycji, szło mi jak krew z nosa, ale dałam radę. Wiadomo, że w nocy najwygodniej zabrać dziecia do własnego łoża i tam go napoić, wygodnicka ze mnie
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jak ja bym chciała by to sie zaczeło a jutro i tak z rana na IP mam sie zgłosic. Dobra bede obserwowac.
|
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
Cuuuudne te Wasze dzieciaczki, Dziewczyny!!!
|
#1093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okien nie będę myła, bo mi się coś dziś w łowie kręciło, więc nie będę ryzykowała z 4 piętra... A w środę wizyta. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
pani położna orzekła dziś, że obniżył mi się brzuch
![]() powiedziałam jej z przekąsem, że tż twierdzi że urodzę w przyszłym tygodniu, a ona na to "a pewnie czemu by nie" ![]() eeee jakoś nierealny i odległy mi się ten poród wydaje
|
#1095 | ||
|
Zadomowienie
|
Przykro mi, że nie przydała się moja lista
a trochę czasu mi zajęło jej napisanie ![]() ale ja też słyszę dokoła różne sprzeczne opinie dotyczące obsługi dziecka itp. słodziutka mi się wydaje, że Tosi też zaczyna coś delikatnie na buźce wyskakiwać tzn. nie na buźce tylko na czole Cytat:
co do pępuszka to tak samo- sucha pielęgnacja, odpadł nam pięknie już w 5 dobie, teraz tylko raz dziennie psikam na patyczek octeniseptem i czyszczę te dziady w środku co się zbierają Cytat:
|
||
|
|
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
Begie ja sobie liste wydrukowalam
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Hurra udalo mi sie z tel napisac hehe
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na poważnie to trzymam kciuki żeby się rozwinęło. Powodzenia! Daj znać jakbyś jechała na IP.
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecię to wie kiedy się obudzić, nie powiem :/
zawsze gdy zasiadam do jakiegoś posiłku, albo się kładę, bo w końcu chce mi się spać :P ja krocze przy wietrzeniu traktowałam jeszcze suszarką. ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- aaaaa za minutę 3 tyg temu złapał mnie pierwszy skurcz |
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Nic ze mnie nie leci, nie sączy, po siku papier zabarwiony na taki ciemnawy kolor - braz, brunatny. Wykąpałam sie i cóz, bede sie kładła. Dzidzia sie rusza, wiec nic innego mi nie pozostaje. No i dostrzegłam plus jutrzejszego stawienia sie na IP, powiem co i jak, a moze sie rozwieram?
Tak czy siak jutro napisze smska jak sie sprawy maja. Do usłyszenia. |
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Justyś powodzenia
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za jutro! |
|
|
|
|
#1103 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas kikut się trzyma nadal ![]() krocze też psikałam octeniseptem teraz służy to brodawekCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1104 |
|
Rozeznanie
|
A moje dziecię postanowiło dzisiaj nie spać wcale
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sprzatanie tez niczego nie dalo .. jutrona 6:30 rano mamy byc w szpitalu i zaczna wywolywanie .. takze juz jutro zobaczymy Naszego synka
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
Czesć Dziewczyny
Nie udzielam sie, ale wiernie Was podczytuje. U mnie sytuacja sie normalizuje. Byłam u lekarza i moge już wszystko robić więc zaczęłam już chodzić na basen i dzisiaj zaczynam zabiegi na ciało a przede wszystkim na brzuch. Niestety mam 90centumetrowy flak. Jestem właśnie po zrobieniu 200 brzuszków ![]() A poza tym powoli odzyskuje siły bo pierwszym styknięciu sie z macierzyństwem czyli bólami brzuszka, nieprzespanymi mocami i noszeniem non stop dziecka. Teraz gosposia przychodzi codziennie i sprzata, prasuje i opiekuje się Mała kiedy ja idę na basen czy wychodze na godzine na miasto. Kiedy chcemy z mężem wyjść na dłużej do kina i restauracji to przychodzi połozna(świetna babka) więc lepszej opieki nie mogłam sobie wymarzyć. Musze się pochwalić, że powoli radzę sobie z noszeniem na rekach. Wczoraj położylam Mała obok siebie i zagadywałam non stop. gadałam jak katarynka albo zabawiałam grzechotkami. Jak zaczynała marudzić to nagrzewałam jej brzuszek suszarką i to ją uspakajało i mogłyśmy dalej sobie pogadac Jesli zaczynała się drzec brałam na chwile na rece i znowu odkładałam. Ogólnie odniosłam mega sukces bo prawie wcale jej nie nosilam, a teraz mój mopsik leży sobie sama w kołysce!!!! Najlepsza jest ta suszarka. Wystarczy, że ją włącze na max 10 minut i Mała zasypia, nie muszę jej już usypiać na rękach. Mój kregosłup może w kocu odetchnąć.Gratuluje rozpakowanym mamusiom i życzę dużo cierpliwości oczekującym |
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
ja już nie śpie od 5 z minutami. mała mi obsrała i obsikała cały przewijak
![]() dzisiaj skończyła 3 tyg
|
|
|
|
#1108 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
czy to możliwe, że dziecko z jednej piersi najada się bardziej niż z drugiej??
Malwina przy jednej piersi najada się nawet w 5 min, a z drugiej mogłaby ciągnąć i ciągnąć. w nocy zasnęła dopiero jak dostała drugiego cycka |
|
|
|
#1110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

nasmażyłam tżowi placków...no nie wiem czy zasłużył...zrobiłam koktajl truskawkowy i miałam w planach nawet mycie podłóg, ale jak sobie na chwilkę usiadłam i przemyślałam, to gdzieś to mam...jak mnie jutro weźmie i pojadę rodzić...

Byłam siku zrobic i wyleciała ze mnie krew troszke jak sie podcierałam to zabarwiony krwia papier był, kolor czerwony jasny. Nie boli mnie brzuch, stawia sie jak zawsze, dzidzia rusza sie. Jechac na IP czy czekac?