|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Też bym chciała. Jutro właśnie idę do endo, po południu odbieram wyniki i tylko się modlę aby TSH nie wzrosło. Gina mam teraz dobrego, ale ta endo niezbyt mi odpowiada. A Tobie wyszły wysokie wyniki?
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Hej
![]() Dziewczyny ale Wam tu Lucy odliczanie włączyła Maga, Eseska jak się czujecie?
|
#3063 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mogę przyjechać od razu jak tylko zeberka się zgodzi kocham malutkie dzieciątka, a mój prawie dorosły szczypior już się do takich małych nie zalicza Cytat:
![]() ![]() oj kolanka to mi nawet dokuczały w ciąży i nie tylko w ciąży a waga w ostatnim dniu ciąży to 57 ![]() od 2 tygodni chudnę i nie wiem dlaczego na początku jelitówka ale teraz chyba jakiegoś tasiemca mam bo w sobotę na obiad 4 kiełbaski z grilla + sałatka i chlebek, wczoraj 1,5 porcji lasagne i straciłam 400 g przez weekend [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34643749]O, nie wiedziałam nawet. Lubię bardzo te okolice, byłam w Milówce już nie raz. I ogólnie lubię miejsca typu Milówka, Żywiec, Brenna.[/QUOTE] nasze klimaty ![]() Cytat:
za efekty
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil chodziło nam o narzuty na kanapę
![]() Bella ja ogólnie ok, dzisiaj zaliczyłam pierwsze mam nadzieję, że największy ból żołądka już mi przeszedł, bo było kiepsko. Wrzuć jakieś zdjęcia Twoich ślicznotek, mi się teraz marzyły bliźniaki... Ale najważniejsze, żeby to jedno urodziło się zdrowe---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Natalia ja z taką wagą zaczynam
|
#3065 |
|
MBZ♥
|
Maga najpierw miałam 0k 3 tuż po drugim # no le ówczesny lekarz nie zwrócił na to uwagi bo to była norma wg Niego:/
potem coraz gorzej się czułam, sucha skóra, wieczne zmęczenie, zimne łapki i stópki, rzybranie na wadze, rozdrażnienie itp i trafiłam do mojego lekarza teraźniejszego, zlecił mi badania i tsh było na poziomie 6,59 więc spore już. na drugi dzien pojechałam do endo, dostałam euthyrox 25. Po miesiącu zrobiłam badania i tsh wyszło 1,11, potem kolejne też w tej granicy i dostaliśmy zielone światło. teraz wizytę mam w lipcu. wg mojej endo jestem zabezpieczona tą dawką i przyszły dzidziuś też![]() no ale jak się okaże że jestem w ciązy to odrazu mam zrobić badania, i dzwonić do Niej to powie jaka dawka ![]() a i mam samą niedoczynność, bez hashi a Ty jakie miałaś wyniki i dawkę? ![]() trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że mi przejdzie po ciąży ...... a teraz chyba jeszcze większa zazdrośćJa jestem w trakcie wybierania krzesełka bo Miki ładnie już siedzi tylko jakoś zdecydować się nie mogę ;/
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zaszłam w poprzednią ciążę, to miałam TSH 3, ale to ponoć norma więc nikt nie zwrócił na to uwagi. Już po # robiłam na własną rękę bardzo dużo badań, wyszło mi TSH 7,2 :/ od razu endo i euthyrox 50, szybko mi się zbiło, jutro zobaczę czy wzrosło, dzisiaj się bałam odebrać wyniki
|
#3069 |
|
MBZ♥
|
norma dla starających się ma być między 1, a 2
i ważne bardzo jest by ft4 było przy górnej granicy moja endo prosi by się wstrzymać ze staraniami jeśli wynik wynosi 3:/jesli Kobieta w ciąży ma problemy z tarczycą to niestety bardzo często kończy się to #.oczywiście piszę o nieleczonej niedoczynności. |
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to i ja to wiem. Poza tym u mnie to nie było stwierdzone jako pewna przyczyna, bo straciłam ciążę w 22 tyg...
|
#3071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba powywalam lustra a jakie narzuty, takie patchworkowe (czy jak to tam się pisze ) tak pytam, bo ja od dwóch lat szukam idealnej ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
kurde ale mecz. nie zasnę przez nich
|
#3073 |
|
MBZ♥
|
Maga
u mnie to też gdybanie przez duże G bo ja traciłam w I trym i od początku ciąża była jakby opóźniona o 2 tygodnie, tzn wg OM powinien być 7 tydz a na usg 5:/ i już nie nadrabiało się:/ wg mojej endo to znak, że to przez tarczycą głupią:/ |
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Wakacyjnie, potem powyrzucam
![]() Julek dostał przydomek 'Zimna Piętka' |
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak. Alllleee mecz
dobrze, że nie tylko ja kibicuję
|
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil my mamy taką narzutę, mi się podoba
![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...843/#/10184744 Ale pięknie opalona jesteś, super że wakacje Wam się udały i Julek taki grzeczny był. A co zrobiliście z Pestką jak wyjechaliście? Berbie ja też oglądam
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjejj, obejrzałam reklamę którą masz w podpisie... aż szkoda, że to reklama i że McDonald... łzy cisną się do oczu.
Dobranoc |
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
inutil strasznie długi się wydaje Julek, ile ma cm ?
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Ukraina! Ukraina!
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy kanapę z ikei, ale nowe nakrycie na nią kosztuje 600zł Z Pestką zostali rodzice moi miała dobrze UKRAINA wygrała |
|
|
|
|
#3082 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(Moja mama dodaje liście.. orzecha)Cytat:
Zadam pytanie którym moge się ośmieszyć no ale ja poprostu nie wiem: Jeżeli okres mi się spóźnia i nie ma to nic wspólnego z ciążą ale się spóźnia "bo tak" to kolejna owulacja wystąpi dopiero kiedy wkoncu dostanę @?
|
||
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, ciężko go zmierzyć, może jutro spróbuję. Ale nosi ciuszki na 68-74cm niektóre na 3-6m są za małe
waży 8 kg ![]() Cytat:
![]() sama sobie zazdroszczę, hihi nie ośmieszasz się, sama nie wiem, ale wydaje mi się, że tak. Raczej nie ma dwóch owulacji w jednym cyklu. |
|
|
|
|
#3085 |
|
MBZ♥
|
Deli tu jest to przystępnie wyjaśnione:
http://28dni.pl/pomoc/owulacja_fakty_i_mity a tu jakie badania można zrobić w poszczególnych dniach cyklu: http://wiki.28dni.pl/doku.php?id=nor...n_hormonalnych |
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze z komorki pisze bo mam pytanie
czy ktoras z mam jest na wychowawczym? Albo chociaz orientuje sie wzasadach? |
|
|
|
#3087 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ile się mojemu Tacie na chwalił jak to wybierał i ze pani w sklepie patrzyła dziwnie ale on powiedział, ze zona w ciąży i ze muszą być ładne bo będzie znowu wojna... zerkam do reklamówki a tu 3kg mizeryjnych ![]() obciełam "dupki" i kiszą się dzięki Cytat:
![]() natalia- Twoja waga w ostatnim dniu ciąży ![]() ja miałam ciut więcej w dniu ślubu ... ale to było prawie 3 lata temu, 3 ciaże temu i 30kg temu... Cytat:
nie gadam z Wami.... ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- ja dzisiaj cały dzien przy krokietach i nadal smażę... chyba mi jeszcze ze 2 godziny zejdzie... wszystko nic tylko, ze po takiej akcji mam znowu całą kuchnie do sprzątania..... ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- inutilku- ale super zdjęcia
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
Inutil superanckie zdjęcia..Ty super opalona, Julinek słodziaczek a widok z okna
BYou witaj..super że tui trafiłaś bo dziewczyny sa rewelacyjne...jakże bym chciała miec więcej czasu żeby regularnie tu znów pisać...my się znamy z wątku zazdrośnicowego (only )...Deli ja nie wiem jak z ta owulacją niestety... Co do tarczycy to ja mam niedoczynność (Hashi) i jak zaszłam to jeszcze leków nie brałam...szybko zrobiłam badania, TSH wyszło w 5 tygodniu ok. 3, dostałam Euthyrox 25 i zaraz spadło na szczęście...potemtylko zwiększanie dawek i ciąże kończyłam na dawce 50/75. |
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______ jestem ledwo żywa po dzisiejszym dniu, głowa mnie boli. miałam czekać aż mąż z pracy wróci, ale nie dam rady. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.

na początku jelitówka ale teraz

kawał czasu....
za efekty
mam nadzieję, że największy ból żołądka już mi przeszedł, bo było kiepsko. Wrzuć jakieś zdjęcia Twoich ślicznotek, mi się teraz marzyły bliźniaki... Ale najważniejsze, żeby to jedno urodziło się zdrowe

chyba powywalam lustra