Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 cz.16:) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 23:51   #3181
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
My płacimy 159 zł za jeden dzień. Cena nie zawiera napojów gazowanych, alkoholu ani ciast. I jest to jedna z lepszych cen (w relacji do jakości) w regionie. A dodam, że mieszkając 10 km od Krakowa celowo "odsunęliśmy się" od niego, mamy wesele 20 km dalej, bo im bliżej tym drożej.
Jak ja wam zazdroszczę tych cen... Nawet się nie przyznam jakie ja ceny biorę pod uwagę...
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 00:29   #3182
Alejka13
Zadomowienie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Ja chciałam mieć małe przyjęcie w takim dworze... To za samo jego wynajęcie i to pewnie jednej sali małej 4 tys... I marzenia prysły
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 01:24   #3183
littlemary
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Jednak udało mi się wrocić dzisiaj wcześniej A jutro w ogóle nie muszę iść do pracy, więc super. Jesteście nie do nadrobienia! Jestem w polowie gdzieś

Moim zdaniem moze być ciasno, ale sala calkiem całkiem. Po Twoich narzekaniach oczekiwałam sali w stylu "barak"

I moich zdaniem jest duzo ładniejsza niz ta klejona przez littlemary
Dzięki

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
o co sądzicie o żołądkowej de luxe?
Wielu naszych znajomych miało niemiłe doświadczenia więc szanując ich dobre samopoczucie nie bierzemy tej wódki pod uwagę hihi

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Jest ok W sumie jedyna wódka której na bank nie tknę (z tych, które znam) to Absolwent. Brrrrrrr, jak to gryzie! Wyciskacz łez
Mam to samo

Cytat:
Napisane przez ciassteczkowa Pokaż wiadomość
kiedyś wam pisałam o tym że teściowa chciałaby żeby nasze wesele było wierną kopia wesela jej siostrzenicy.... (ja na przekór).
zacznę od początku bo mi sie zepsuł samochód i nie miałam za bardzo jak dojechac do miejscowości gdzie ta suknia była (pojechałabym busem ale w niedziele nie kursują a po drugie chciałam żeby mama i siostra były ze mną, ale siostra urodziła dwa miesiące temu i nie chciała małej na dlugo zostawiać), wiec poprosiłam mojego TŻ żeby mnie zawiózł i poczekał w samochodzie. Ja w tym czasie kupiłam suknię, a TŻ to papla (za co dostał z☠☠☠e) i wygadał w domu że jedziemy po suknie i że ją kupiłam.

Odwiedziliśmy teściów wczoraj wieczorem, i ona do mnie z ryjem jakim prawem ważyłam się kupić używaną suknie, ze co mnie stać nie było na nową.... ja jej na to że to moja sprawa że za moje pieniądze a nie za jej i że ona na nic mi nie daje....
po czym zadała tylko jedno pytanie, czy to jest rybka?? bo jak nie to jej się podobać nie będzie na pewno!!! a ja jej w złości że jakos bardzo płakać nie będe z tego powodu przykro mi było, w domu wybuchła awantura (mój Tż sie wydarł teśc z resztą też na nią wyjechał co ona pier...)
no ale przykro mi się stasznie zrobiło
Współczuję Ci Nie przejmuj się tą kobietą, rób swoje i nie pozwól, żeby zniszczyła Twój dzień

Cytat:
Moj ginekolog też byl zdania, że lepiej być na trybie tabletkowym dlużej, niż mieszać organizmowi bez przerwy. Pamiętam jak wyglądal mój pierwszy miesiąc na tabletkach - dla organizmu to musial być niezły szok. Potem przez te 2,5 roku też nie miałam żadnej przerwy.
Ja też jak na razie nie robię przerwy. Czuję się ok, mam regularnie robione badania. Odstawię tabletki po ślubie

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
czemu nie w marcu? ja sie urodziałm w marcu
za to ja chce rodzić zimą albo wiosną.
Ha! Ja też. Marzec to dobry miesiąć

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
Widzisz mój ojciec jest alkoholikiem. Do tego damskim bokserem. Więc może być na prawdę bardzo różnie i ja musze być przygotowana na wszystko. I zrobię wszystko aby trzymał się z dala od wszystkich- w sumie to mógłby nawet ode mnie z dala się trzymać. Najlepiej jakby w ogóle nie przyszedł. To byłoby najrozsądniejsze. Ale zaprosić go muszę. Bo raz że to mój ojciec jednak a dwa że utrzymuję z nim w miarę poprawne kontakty i mi i jemu byłoby przykro jakbym go nie zaprosiła. A najlepsze jest to że on ma żonę i etykieta nakazuję zaprosić i ją... a to też alkoholiczka... No i domyślcie się jak ona i moja mama bardzo się "kochają"....
Współczuję sytuacji Jeśli macie poprawne stosunki no to wypada go zaprosić. Zawsze możesz poprosic kogoś z rodziny żeby trzymał rękę na pulsie.

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
To ja tu studiuję W czwartek się wyprowadzam i chyba nie zdążę gdziekolwiek zajrzeć... z jednej strony szkoda, a z drugiej jest jeszcze wcześnie i trochę się boję, że będę wyglądała jak słonica i wpadnę w depresję Koleżanka polecała mi jakiś mały salonik na starówce, ale nawet nie wiem jak się nazywa, wiem tylko, że to jedna z uliczek idących od rynku, na którym jest ratusz i przy tej uliczce są dwa czy trzy kebaby i jeden większy salon
Aaa, na kebabowej To chyba wiem który. Tam jest kilka salonów, ale tylko jeden przyciągnął moja uwagę

Życzę wszystkim słodkich snów Dobranoc

Just awesome!
littlemary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 06:44   #3184
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez littlemary Pokaż wiadomość

Aaa, na kebabowej To chyba wiem który. Tam jest kilka salonów, ale tylko jeden przyciągnął moja uwagę

Życzę wszystkim słodkich snów Dobranoc
Ten obok kapeluszy a nie na przeciwko

Dzień dobry i zabieram się za naukę... A promotor jak mi od wczoraj od 15 nie odpisał, tak nie odpisał

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 07:16   #3185
justi699
Zakorzenienie

Dobry! Ale mi się nie chce wstawać, a powinnam być już na nogach. Przez ta pogodę nic się nie chce. Miłego dnia!

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 07:22   #3186
marta1881
Zakorzenienie

Na TVP1 o ślubnych bukietach
Stary 2012-06-12, 08:08   #3187
201609062115
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Ufff... ale się znowu rozpisałyście. Coś nie mam ostatnio dla Was czasu. Ciągle mam coś do zrobienia mimo, że nie pracujęNajpierw byłam w ogródku trochę popielić a potem... byliśmy z Tż-tem na sali i zaklepaliśmy terminna szczęście 7 września był wolny
Super
Co do dalszej części - to ja bym się zastanowiła nad poprawinami, bo pewnie bierzecie pod uwagę wzięcie zespołu czy dj na poprawiny, a oni nie patrzą też, że to tylko 4-5h i kasę chcą jak za poprawiny do rana a pytaliście jak cena bez poprawin? a jak dla mnie kupowanie owoców, ciast i napoi to chyba kłopotliwe, przynajmniej dla mnie, bo nie wiedziałabym ile tego kupić

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Zdałam!

Oficjalnie zakończyłam sesję na ostatnim semestrze studiów!

Teraz tylko dokończenie pracy i obrona
Gratuluję

Cytat:
Nadrobiłam i idę spać. Błagam jeszcze raz o kciuki, o 12 mam egzamin . Mam nadzieję, że teraz już będę regularnie Was czytać, bo kilka dni odpuścić to później można siedzieć do nocy i nadrabiać Do jutra!

Hej!
Wpadłam przed pracą, ale zaraz muszę lecieć, potem przybiegnę szybko coś zjeść (mam nadzieję, że zdążę) i lecę na step wczoraj wymęczyłyśmy się na siłowni, ale tak chamsko, bo połowa kolesi zamiast ćwiczyć to się na nas gapiła, bo się śmiałyśmy jak głupie
No to lecę! Miłego dnia
201609062115 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:22   #3188
tajeczka
Zadomowienie

hej wróciłam z Gdańska powiem, że mimo nudnego meczu i tak było fajnie dzisiaj ostatnie wpisy i egzamin w piątek i koniec
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:26   #3189
littlemary
Rozeznanie

Dzień dobry! Spałam 4 h Teraz wstałam, sprawdzę czy wszystko ok z pracą i lecę drukować. Wczoraj nie dałam rady bo cały dzień mi zszedł na czytaniu tych wypocin

Just awesome!
littlemary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:29   #3190
motylek1
Wtajemniczenie

Dzień dobry
chociaż nie taki dobry dla mnie , wczoraj wieczorem pokłóciłam się z tż, niestety padło kilka przykrych słów typu, że żałuje że tu się wprowadził itp eh
Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość

TŻ był, pogadaliśmy chwilę, popłakałam i idę spać. Wszystko jest do du.py
U mnie też

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:37   #3191
myszka 1234567
Zakorzenienie

Dzień dobry
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:37   #3192
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Równie dobrze mogę sie martwić, że ślub wypadnie mi podczas miesiączki i będę się fatalnie czuła. Albo, że dzień wcześniej złamię nogę (pfu, pfu).

Nie, no na serio to wszystkie kobiety w mojej rodzinie znoszą ciąże zupełnie bezproblemowo. A poza tym nie jest powiedziane, że zajdę w ciążę od razu, planujemy odstawić antykoncepcję ze 2 miesiące przed ślubem. I zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ale oczywiście plany mogą nam się jeszcze 10 razy zmienić
A nie trzeba zrobić minimum 3 miesięcznej przerwy po tabletkach?żeby organizm doszedł do siebie i prawdopodobieństwo bliźniaków spadło
Cytat:
I teraz proszę Was dziewczynki o opinię bo mam mętlik w głowie(...) Na następne spotkanie mamy przyjść w następnym roku

Według mnie to dużo,ale patrzę oczywiście przez pryzmat swojej sali,gdzie pakiet podstawowy wraz z poprawinami wynosi 145 zł bez alkoholu,ciast i owoców. Pamiętaj,że u Ciebie dochodzi jeszcze dekoracja. Pytałaś o "korkowe"?

Tulę wszystkie,którym humor dziś nie dopisuje
Stary 2012-06-12, 08:39   #3193
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
chociaż nie taki dobry dla mnie , wczoraj wieczorem pokłóciłam się z tż, niestety padło kilka przykrych słów typu, że żałuje że tu się wprowadził itp eh

U mnie też
musicie ochłonąc i porozmawiac na spokojnie zeby sie to za wami nie ciagnelo
Stary 2012-06-12, 08:39   #3194
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

U mnie też
Nie przejmuj się początki sa trudne

W ogóle byłam dzisiaj rano na giełdzie zeby zorientować się w cenach ale o 8 nic tam jeszcze nie było, a o 16 jak wracam z pracy też pustka;/ Takze nie wiem kiedy to sprawdzę;/
Stary 2012-06-12, 08:44   #3195
marta1881
Zakorzenienie

No dziewczynki,kto dziś wygra mecz?
Stary 2012-06-12, 08:45   #3196
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
No dziewczynki,kto dziś wygra mecz?
Obawiam się ze nasi wschodni goście;/
Stary 2012-06-12, 08:49   #3197
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
I teraz proszę Was dziewczynki o opinię bo mam mętlik w głowieBaba z tej sali jest nie bardzo miła ale to już kiedyś pisałam. Za dużo z nią nie gadaliśmy bo była zajęta. Daliśmy jej 2 tys. zaliczki i zadałam jej kilka pytań i tak:
- obecnie cena za osobę to 170 zł z poprawinami, dzieci do 3 lat za darmo a potem to nie wiem, nic nie mówiła o 50% przy większych dzieciakach więc zrozumiałam, że 170obsługa czyli orkiesra, fotograf, kamerzysta też za 170zł(w listopadzie jak byliśmy to mówiła 160zł)
- jesli chcemy dekorację sali + żywe kwiaty to musimy zapłacić 1500zł
- ogólnie to powiedziała nam 170zł ale potem mówiła, że cena zależy od menu więc już sama zgłupiałam
- jedzenie zabieramy jeśli zostanie. Mówiła też, że na poprawinach będą dania, których nie będzie na weselu czyli jakiś żurek, bigos, gołąbki
- wesele nie może trwać dłużej niż do 4 rano bo musza przygotowywać już na poprawiny. Poprawiny trwają od 14 do 18trochę beznadziejnie... a jak zapytaliśmy czy nie da rady dłużej z opłatą to powiedziała, że po znajomości może nam przedłużyć o godzinę poprawiny
Jak byliśmy to była dekoracja biało - zielona i powiem, że podobała mi się. Ogólnie mówiła, że jaki kolor będę chciała to mi tak zrobią. Muszę się Was poradzić co do tej dekoracji bo przyznam szczerze, że powaliła mnie ta kwota 1500zł. Liczyłam, że dekoracja sali + kościoła nas wyniesie do 1000złI tak się teraz zastanawiam czy nie zrobić tak, że jakąś podstawową dekorację sali+ pokrowce od niej wziąć a dekorację stołów i żywe kwiaty ja kupię i sama udekoruję, żeby wyszło taniejCo o tym sądzicie? No i jak myślicie- czy 170zł za osobę z poprawinami to dużo?Wliczone jest wszystko bez alkoholu, ciast, owoców i napoi. Herbata i kawa bez ograniczeń.
Trochę mam mieszane uczucia bo nie liczyłam, że tyle nam krzyknie. No ale najważniejsze, że coś w tych sprawach ruszyło i tą salę już mamy. Co do jedzenia jestem spokojna bo wiem, że jes dobre jedzenie i jeszcze żadnej negatywnej opinii nie słyszałam na temat tej sali. Na następne spotkanie mamy przyjść w następnym roku

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

dziękuję

dziękujęTak wpłaciliśmy zaliczkę 2 tys.

niestety nie ma żadnej stronyAle sama w sobie nie jest piękna bo to zwykła stołówka i odbiega w sumie od Waszych pięknych sal ale z dekoracją wygląda ładnieJakoś nad tym nie ubolewam bo wiem, że wygląd sali nie jest najważniejszy - najważniejsze jest jedzenie i orkiestra a i z wyglądem coś poradzimy
Z tymi poprawinami to przegięcie. My obstawiamy, że u nas poprawiny będą trwać minimum do 12 i do tej godziny mamy orkiestrę

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Zdałam!

Oficjalnie zakończyłam sesję na ostatnim semestrze studiów!

Teraz tylko dokończenie pracy i obrona
Gratuluję!

Cytat:
Nadrobiłam i idę spać. Błagam jeszcze raz o kciuki, o 12 mam egzamin . Mam nadzieję, że teraz już będę regularnie Was czytać, bo kilka dni odpuścić to później można siedzieć do nocy i nadrabiać Do jutra!
za egzamin!

Dzień dobry
To i ja powiem jak jest u mnie. Za 2 dni płacimy 200zł ze wszystkim, oprócz alko i tortu Ale ogólnie, blisko miasta jest 180 za 1 dzień + 50% za poprawiny To wszystko zależy od regionu i od sali i oczywiście od menu
Ja od razu uciekam, bo o 10 mam ostatnie koło w tej sesyji i prosze o Wasze magiczne kciukasy

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:51   #3198
marta1881
Zakorzenienie

No..wierzę,że nasi się zmotywują i im się uda
Stary 2012-06-12, 08:56   #3199
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
I teraz proszę Was dziewczynki o opinię bo mam mętlik w głowieBaba z tej sali jest nie bardzo miła ale to już kiedyś pisałam. Za dużo z nią nie gadaliśmy bo była zajęta. Daliśmy jej 2 tys. zaliczki i zadałam jej kilka pytań i tak:
- obecnie cena za osobę to 170 zł z poprawinami, dzieci do 3 lat za darmo a potem to nie wiem, nic nie mówiła o 50% przy większych dzieciakach więc zrozumiałam, że 170obsługa czyli orkiesra, fotograf, kamerzysta też za 170zł(w listopadzie jak byliśmy to mówiła 160zł)
- jesli chcemy dekorację sali + żywe kwiaty to musimy zapłacić 1500zł
- ogólnie to powiedziała nam 170zł ale potem mówiła, że cena zależy od menu więc już sama zgłupiałam
- jedzenie zabieramy jeśli zostanie. Mówiła też, że na poprawinach będą dania, których nie będzie na weselu czyli jakiś żurek, bigos, gołąbki
- wesele nie może trwać dłużej niż do 4 rano bo musza przygotowywać już na poprawiny. Poprawiny trwają od 14 do 18trochę beznadziejnie... a jak zapytaliśmy czy nie da rady dłużej z opłatą to powiedziała, że po znajomości może nam przedłużyć o godzinę poprawiny
Jak byliśmy to była dekoracja biało - zielona i powiem, że podobała mi się. Ogólnie mówiła, że jaki kolor będę chciała to mi tak zrobią. Muszę się Was poradzić co do tej dekoracji bo przyznam szczerze, że powaliła mnie ta kwota 1500zł. Liczyłam, że dekoracja sali + kościoła nas wyniesie do 1000złI tak się teraz zastanawiam czy nie zrobić tak, że jakąś podstawową dekorację sali+ pokrowce od niej wziąć a dekorację stołów i żywe kwiaty ja kupię i sama udekoruję, żeby wyszło taniejCo o tym sądzicie? No i jak myślicie- czy 170zł za osobę z poprawinami to dużo?Wliczone jest wszystko bez alkoholu, ciast, owoców i napoi. Herbata i kawa bez ograniczeń.
Trochę mam mieszane uczucia bo nie liczyłam, że tyle nam krzyknie. No ale najważniejsze, że coś w tych sprawach ruszyło i tą salę już mamy. Co do jedzenia jestem spokojna bo wiem, że jes dobre jedzenie i jeszcze żadnej negatywnej opinii nie słyszałam na temat tej sali. Na następne spotkanie mamy przyjść w następnym roku[COLOR="Silver"]

Powiem Ci tak 1500 zł to mega kwota. Dlatego ja zrezygnowałam z dekoratorki i sama robię dekorację, nawet najprostszą ale sama. Bo taniej wyjdzie na 100%. Co do ceny. Ja mam 179 zł bez alkoholu. W tą cęnę mam wliczone jedzenie, ciasta i tort z którego zrezygnowaliśmy. Tyle ze bez poprawin bo ja albo ich nie zrobię w ogóle, albo zabiorę znajomych na działkę i tyle Ale cena wydaje mi się w miarę.

Myszonka kciuki są
Stary 2012-06-12, 08:59   #3200
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
Powiem Ci tak 1500 zł to mega kwota. Dlatego ja zrezygnowałam z dekoratorki i sama robię dekorację, nawet najprostszą ale sama. Bo taniej wyjdzie na 100%. Co do ceny. Ja mam 179 zł bez alkoholu. W tą cęnę mam wliczone jedzenie, ciasta i tort z którego zrezygnowaliśmy. Tyle ze bez poprawin bo ja albo ich nie zrobię w ogóle, albo zabiorę znajomych na działkę i tyle Ale cena wydaje mi się w miarę.
my placimy tyle samo ale nie mamy mozliwosci dekorowania samemu

sami mamy 155 bez ciast i alkoholu, cena nie jest wygorowana wiec te 1500 nie robi duzej roznicy
Stary 2012-06-12, 09:03   #3201
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Dobry dzionek! Was zostawić na chwilkę to potem pół dnia nadrabiania...
Cytat:
dzięki
No z tymi poprawinami kichamusze pogadać o tym z Tż-tem. Ja bym chyba w ogóle zrezygnowała z poprawin w takim wypadkuskoro piszesz, że kwiaty kosztują 500zł to pewnie dlatego tak policzyła - 1000zł dekoracja sali i wejścia na salę i 500zł żywe kwiaty. Dalej uważam, że to dużo...
Bardzo dużo za dekorację moim zdaniem...
Cytat:
Melduję się, że żyję. Praca oddana i zaakceptowana, czekam jeszcze na przyklepanie wstępu i zakończenia Jutro mam egzamin, na który nic a nic się nie uczyłam, więc błaaaaagam o kciuki Oby moja wrodzona inteligencja mnie nie zawiodła

W sobotę odbyło się pierwsze spotkanie moich i TŻta rodziców Na początku myślałam, że to będzie tragedia, wszyscy siedzieli sztywno, ale potem się rozluźnili, ba! na drugi dzień wszyscy byli tak mega zadowoleni, że do teraz jestem w szoku. I mój TŻ mnie mega zadziwił, bo się stresował na to spotkanie bardziej niż ja Ja nawet nie zdążyłam się postresować, taka byłam przejęta swoim licencjatem

Mam nadzieję Moniczko, że z Tobą już lepiej Życzę Ci dużo zdrówka
1.
2. No to super że sie dogadali
3. Wczoraj wypiłam ferwex i dziś mi trochę już lepiej
Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
TŻ był, pogadaliśmy chwilę, popłakałam i idę spać. Wszystko jest do du.py
nie smuć się będzie lepiej. Tylko na spokojnie najlepiej... bez emocji za dużych
Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
dziewczyny myślicie że jeżdżąc na rowerze można coś schudnąć? Oczywiście łącząc to że zdrowszym jedzeniem typu nie jeść po 18, pić dużo wody ograniczać słodycze, wyeliminować fast foody. Bo biegać to ja nie lubię i za leniwa jestem:-P ale rower byłby ok tylko musiałabym kupić bo nie mam;-)
To powodzenia w kupowaniu
Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Dziewczynki uciekam spać, nie piszcie już:-P bo normalnie nadrobić was potem to jakas masakra.
Kolorowych snów, niech Wam się przyśnia rude misie;-)
A czemu rude?
Cytat:
Ja mam 180 za dwa dni i też nie mam owoców, deserów, ani napojów... U mnie taka cena to standard, a za to co mam w menu to naprawdę trochę nam się taniej udało niż gdzie indziej... Więc to wszystko zależy od sali i od regionu też w dużej mierze
Ja mam podobno mieć ok 156-160 zł ale mam w tym jedzenie, napoje zimne i gorące bez ograniczeń, ciasta, tort chyba też, kieliszki do bicia. Nie wiem jak z owocami ale to napisze za jakieś 1,5 tyg no może 2
Cytat:
Jak ja wam zazdroszczę tych cen... Nawet się nie przyznam jakie ja ceny biorę pod uwagę...
No jakie?
Cytat:
Na TVP1 o ślubnych bukietach
I co było?
Cytat:
Dzień dobry
chociaż nie taki dobry dla mnie , wczoraj wieczorem pokłóciłam się z tż, niestety padło kilka przykrych słów
Wiesz no on na pewno przeżywa jakoś tą zmianę otoczenia i pewnie nie jest mu łatwo... Pogadajcie sobie na spokojnie i wyjaśnijcie wszystko....
Cytat:
A nie trzeba zrobić minimum 3 miesięcznej przerwy po tabletkach?żeby organizm doszedł do siebie i prawdopodobieństwo bliźniaków spadło
pierwsze słyszę. Wg mnie to bzdury na resorach.... Bliźnięta są uwarunkowane genetycznie a nie tabletkami. Tabsy nic nie mają do nich
Stary 2012-06-12, 09:03   #3202
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
co się stało Kochana?

No właśnie... z tymi popawinami to ludzie będą sie bawić pewnie w najlepsze a nagle orkiestra zamilknie i co? wygoni ich do domupoza tym prawdopodobnie będzie kilka osób z mojej i Tz-ta rodziny z daleka i co z nimi zrobimy? Nie... no musze to koniecznie przedyskutować z Tż-tem.Niby baba zapisała Nas już na 7-8 września ale myslę, że jeśli powiemy jej w miarę szybko, że jednak bez poprawin to nie będzie wielkiego oburzenia
ciągle nic nie wiadomo co z naszym ślubem

Proszę nie cytować

A co do Waszych poprawin to ja bym na pewno z nich zrezygnowała. Co to za pomysł żeby robić poprawiny na 4h? Nie mogłabyś zrobić jak kilka dziewczyn czyli grill w ogrodzie?

Cytat:

Jeszcze nie dziękuję Obym dała radę!
Co do godzin wynajęcia sali... ja mam salę do 4, później za każdą kolejną godzinę 150 zł dopłaty... A poprawiny chyba mam na 4 godziny potem też dopłata, ale pewna nie jestem...
co to za pomysł?

Edytowane przez mia8544
Czas edycji: 2012-06-12 o 18:25
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:06   #3203
myszka 1234567
Zakorzenienie

mia kiedy zatem podejmiecie ostateczną decyzję?
Stary 2012-06-12, 09:07   #3204
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość

Ja mam podobno mieć ok 156-160 zł ale mam w tym jedzenie, napoje zimne i gorące bez ograniczeń, ciasta, tort chyba też, kieliszki do bicia. Nie wiem jak z owocami ale to napisze za jakieś 1,5 tyg no może 2
sale masz super i widze ze za nie wielkie pieniadze. my mamy bez cisast i tortu ale z owocami sezonowymi
Stary 2012-06-12, 09:11   #3205
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
mia kiedy zatem podejmiecie ostateczną decyzję?
nie wiem pewnie gdy się sama podejmie - tzn gdy nam się coś w koncu zacznie układać tylko że ja podejrzewam że wtedy to już będzie za późno na ślub w 2013
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:12   #3206
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
Wg mnie @ a złe samopoczucie na początku ciąży to dwie różne sprawy
Dokładnie

Cytat:
zazdroszczę koleżance . Ja się strasznie boję, że będę miała problemy z zajściem w ciążę
Ja też się boję...

Cytat:
Już pokazuje mam tylko dwa zdjęcia, bo to używana suknia
Piękna!!!!:lo ve: Szczególnie dół ma piękny! Powiedz mi wiesz może co to za model?

Cytat:
kiedyś wam pisałam o tym że teściowa chciałaby żeby nasze wesele było wierną kopia wesela jej siostrzenicy.... (ja na przekór).
zacznę od początku bo mi sie zepsuł samochód i nie miałam za bardzo jak dojechac do miejscowości gdzie ta suknia była (pojechałabym busem ale w niedziele nie kursują a po drugie chciałam żeby mama i siostra były ze mną, ale siostra urodziła dwa miesiące temu i nie chciała małej na dlugo zostawiać), wiec poprosiłam mojego TŻ żeby mnie zawiózł i poczekał w samochodzie. Ja w tym czasie kupiłam suknię, a TŻ to papla (za co dostał z☠☠☠e) i wygadał w domu że jedziemy po suknie i że ją kupiłam.

Odwiedziliśmy teściów wczoraj wieczorem, i ona do mnie z ryjem jakim prawem ważyłam się kupić używaną suknie, ze co mnie stać nie było na nową.... ja jej na to że to moja sprawa że za moje pieniądze a nie za jej i że ona na nic mi nie daje....
po czym zadała tylko jedno pytanie, czy to jest rybka?? bo jak nie to jej się podobać nie będzie na pewno!!! a ja jej w złości że jakos bardzo płakać nie będe z tego powodu przykro mi było, w domu wybuchła awantura (mój Tż sie wydarł teśc z resztą też na nią wyjechał co ona pier...)
no ale przykro mi się stasznie zrobiło
Brak słów po prostu. Zołza jedna! Nie przejmuj się, bo to Wasz ślub i Tobie się ta suknia ma podobać! Nie daj się jej. Ja miałam podobny problem z mamą, ale postawię na swoim i ona o tym wie.

Cytat:
Moj ginekolog też byl zdania, że lepiej być na trybie tabletkowym dlużej, niż mieszać organizmowi bez przerwy. Pamiętam jak wyglądal mój pierwszy miesiąc na tabletkach - dla organizmu to musial być niezły szok. Potem przez te 2,5 roku też nie miałam żadnej przerwy.
Też mi się wydaje, że jeśli tabletki są dobrze dobrane, to lepiej je brać cały czas niż robić przerwy. Ja po odstawieniu miałam prawdziwą rewolucję, nie wyobrażam sobie tego przeżywać co roku.

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
A taki moment nadejdzie? Często ludzie mówią, że muszą poczekać, bo to, bo tamto i ciężko tak naprawdę doczekać się tego momentu Zawsze jest coś
Zgadzam się. Uważam, że jeśli ktoś jest gotowy, to nie ma na co czekać

Cytat:
ja nie chciałabym zimą urodzić
Ja też Chciałabym wiosną lub latem
Stary 2012-06-12, 09:17   #3207
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość

Też mi się wydaje, że jeśli tabletki są dobrze dobrane, to lepiej je brać cały czas niż robić przerwy. Ja po odstawieniu miałam prawdziwą rewolucję, nie wyobrażam sobie tego przeżywać co roku.
sama raz zmienialam tabletki ze wzgledu na brak libido, odstawilam na pol roku i zaczelam brac nowe. jednak cykl w czasie przerwy mialam taki jak przed braniem dlatego tez zdecydowalam sie na inne tabsy i nie powiem bo i ja skorzystalam i moj portfel
Stary 2012-06-12, 09:20   #3208
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też może będzie Stock, tata podobno może załatwić za 20 zł Zastanawialiśmy się jeszcze nad Panem Tadeuszem
Hej. u Nas też stock tylko że 20 złoty to cena u as w hurtowni i przy większych zamówieniach taniej, dodatkowo na 50 butelek 6 można oddać,
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:24   #3209
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Hej. u Nas też stock tylko że 20 złoty to cena u as w hurtowni i przy większych zamówieniach taniej, dodatkowo na 50 butelek 6 można oddać,
to super rozwiazanie
a jak ze zwrotem kasy? 100%?
Stary 2012-06-12, 09:34   #3210
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
to super rozwiazanie
a jak ze zwrotem kasy? 100%?
Normalne 100% Ja biore 200 butelek tyle, że my będziemy mieli drink bar więc wodka pójdzie też do drinków. Moj tż nie chce nic zwracać bo stwierdził że tak czy siak to się wypije, ja bym wolała oddać 24 butelki wrazie czego...
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości