Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 08:51   #4561
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
tez tak mam i tez sie zastanawiam czy to szyjka zaczeło sie glownie po odstawieniu luteiny

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:52   #4562
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Najwyższa pora Prince mamy chyba termin na ten sam dzień albo jakoś blisko siebie - spakowałam wczoraj

Dziś o 9:30 wizyta... trzymać kciuki wczoraj jakoś strasznie mnie zakłuwało w pochwie wieczorem, jakby ktoś mi szpile wbijał[COLOR="Silver"]
Na pewno Ci to wybaczą przecież w ciąży jesteś ostatecznie mąż też mógł sięgnąć do lodówki po jedzonko
Kciuki za wizyte

Napisałam do tych znajomych sms-ka z przeprosinami. Mam nadzieje że nie czuja sie urazeni
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:56   #4563
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
tez tak mam i tez sie zastanawiam czy to szyjka zaczeło sie glownie po odstawieniu luteiny
Cytat:
Treść usunięta
Tez tak często mam. Mysle że to szyjka powoli sie przygotowuje
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:58   #4564
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
mi na zdjęciu też, ale na żywo ta graubraun wygląda jakoś tak.. szlachetniej No i jest trochę ciemniejsza, a to dla nas też ważne.
Ale cóż - jeśli będziemy ją kupować, to właśnie tę tańszą, bo za te nadwyżkowe 150€ to ja przecież mogę kolejny mebel (np. komodę) kupić!
150E to sporo rzeczywiście jak na wyłącznie wariant kolorystyczny.
A tego, że ta mittel jest jaśniejsza nie brałabym za wadę- mam ciemnobrązowy narożnik i podobnie jak na mojej ciemnej podłodze widać na niej strasznie każdy okruszek Wybierałam ją ze względów właśnie praktycznych, żeby przy dzieciach nie trzeba było prać często tapicerki, na razie nie prałam ale codziennie ją odkurzam
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Idę spac mamusie! jutro mamy USG III trym. NIe wiem czy zasnę z wrażenia
Kciuki zaciśnięte, nie martw się
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Byłam u mojej gin, ponieważ w środę robiła mi wymaz, ale nie oddałam go w lab, bo już było zamknięte. Następny dzień był świąteczny, więc dzisiaj szłam na powtórkę z wymazu.
Ja dla odmiany wczoraj i dzisiaj mniej czułam Małą - może przez to, że jestem przeziębiona i Amelka też ma gorsze dni. W każdym bądź razie, powiedziałam o tym lekarce to jeszcze zrobiła króciutkie usg, żeby sprawdzić czy dziecię się rusza i posłuchałyśmy serduszka. Jest OK więc jestem spokojniejsza. W sumie cieszę się, że rzuciła na dziecię okiem, bo jak nie to pewnie jechałabym wieczorem na ip.
To super
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
heejjj nie wiem jak mi sie to udalo ale jestem juz na macierzynskim !

na ten tydzien znowu nie ma pracy, a jak idzie tylko jena linia to praktycznie nie mam w ogole pracy wiec poszlam do mojego menagera i go poprosilam zeby mi przyspieszyli macierzysnki albo dali urlop no i udalo sie !
W końcu sobie odpoczniesz
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Nasze największe wędrowniczki - Soleilka albo Prince. Ciągle czytam, że mają leżeć, a wędrują po sklepach.

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Czesc
co ja wczoraj odstawiłam
Przyszli do nas wczoraj znajomi . Oglądaliśmy meczyk i już zapowiedzialam że zrobiłam coś slodkiego i zaraz podam Poszłam tylko uśpić Zosie i tez usnęłamMasakra jaki mi wstydMusieli sie super czuc
Ciężarnym się więcej wybacza nie denerwuj się
Cytat:
Najwyższa pora Prince mamy chyba termin na ten sam dzień albo jakoś blisko siebie - spakowałam wczoraj

Dziś o 9:30 wizyta... trzymać kciuki wczoraj jakoś strasznie mnie zakłuwało w pochwie wieczorem, jakby ktoś mi szpile wbijał
Kciuki za wizytę
Ja też mam takie kłucia od niedawna, nieprzyjemne bardzo

Przy okazji Balbinko, Ooolllciaa przypomnijcie mi kochane gdzie rodzicie?
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:59   #4565
Norniczka
Rozeznanie

Witam się z kawą .
Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście z tym trzepotaniem malucha .
Kathrina za wizytę.
Jejku co ja będę dzisiaj robić?? Napiszę do koleżanki, niech mnie odwiedzi dzisiaj. Poza tym moja mamcia ma urodziny... może zrobię placka z bananami na zimno...truskawkowe mi się już przejadło...jest non stop, jak nie u mojej mamy to u teściowej.
Siostra nie kazała mi kupować szlafroka cienkiego bo mówiła że ma i mi pożyczy do szpitala (też kupowała do szpitala), poza tym mówiła że ma pas poporodowy na brzuszek i mi przywiezie, musiałabym jej przypomnieć...
A tak poza tym to nudy
Stary 2012-06-12, 09:01   #4566
phdwao
Zakorzenienie

hej

wyspałam sie dostałam wiadomości, że mam się spodziewac kurierów z leżaczkiem i karuzelką

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:06   #4567
nadalka
Zakorzenienie

Cześć , witam się w 39 tygodniu

A mnie już z rana koleżanka obudziła czy już rodzę.. tak , 2 razy już urodziłam
Dzień na razie zapowiada się średnio, wczoraj wieczorem zaczęły mnie boleć jajniki co promieniuje na całe nogi aż do kostek i nie mogłam zasnąć, w nocy się obudziłam to samo, teraz też, chyba zaraz nospa pójdzie w ruch ...
Nie wiem , coś tam miałam jeszcze napisać ale chyba może lepiej jak się położę jeszcze..

Szykuję się dzisiaj na wizytę, ale dopiero na 19:00...

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2012-06-12 o 09:10
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:09   #4568
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A więc dopiero wróciliśmy do domu.

Wizyta miała być na 16:45 a weszłam 18:20 .

Mój lekarz na urlop idzie od 28.06

Ale dowiedziałam się, że nie mam co się martwić bo NA PEWNO urodzę przed jego urlopem . Nawet nie mam co marzyć by urodzić o terminie, lipiec nawet nie wchodzi w gre. Patryś jest bardzo nisko , szyjka krótka, główka bardzo na nią naciska więc mam być w stanie gotowości. Następna wizyta 25.06 - ale pod wielkim znakiem zapytania-czy dotrwam w dwupaku . Mówie do mojego lekarza,że przecież różnie może być, może akurat mały zrobi niespodzianke i urodzę w lipcu. Lekarz się uśmiechnął i powiedział że pracuje w tym zawodzie od prawie 40 lat i pomyłki w takim przypadku jak mój mu się nie zdarzają . Powiedziałam,że jeszcze zobaczymy

Patryś waży 2641 g w ciągu 2 tygodni przytył 400 g.
wow cóż za wieści, to Asiu pewnie niedlugo sie rozpakujesz, ale fajnie
Stary 2012-06-12, 09:14   #4569
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Dzień na razie zapowiada się średnio, wczoraj wieczorem zaczęły mnie boleć jajniki co promieniuje na całe nogi aż do kostek i nie mogłam zasnąć, w nocy się obudziłam to samo, teraz też, chyba zaraz nospa pójdzie w ruch ...
Nie wiem , coś tam miałam jeszcze napisać ale chyba może lepiej jak się położę jeszcze..

gratuluje!!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:29   #4570
Selay
Raczkowanie

hej kochane

glowa mni boli od rana...spalam 9 godzin a czuje sie totalnie niewyspana jeszcze tylko jutro i koniec pracy ...

powaznie sie zastanawiam nad tym balonikiem do cwiczenia ... czy ktoras tez go planuje uzywac? ... ponoc systematyka cwiczen dziala cuda i sie nie peka

Cytat:
Napisane przez allebazi
Witam czy można jeszcze dołączyć? Podczytuję Was od dawna ale byłam przerażona ogromem wiadomości nie nadążam nadrabiać , ale postanowiłam dołączyć troche późno bo już 30 tc ,ale lepiej późno niż wcale .

Mam na imię Iza,tp 21.08, oczekuję na synka Wojtusia
witamy i gratulacje 30 tyg

Cytat:
Napisane przez nadalka

WOW 39tyg i tak spokojnie to piszesz ...

asia665 ... za wizyte .. i ciekawe czy ten lekarz ma racje z wczesniejszym porodem ... chcialabys urodzic wczesniej?

Cytat:
Napisane przez kathrinaaaaa

Ja zdecydowałam ze nawet nie kupuje szlafroka, bo na te dwa dni co bede w szpitalu mi sie nie opłaca, a jeszcze do tego jak bedzie upał to juz w ogóle...przeciez i tak wy łazic nigdzie nie bede a gosci mnie duzo odwiedzac nie bedzie i to tylko raz dziennie na godzine, bo tam gdzie bede rodzic jest taki przykaz hehehe
ja rowniez niekupuje szlafroka ... wkoncu kiedy i jak dlugo sie go by nosilo ... wole kupic dodatkowa koszulke/bluzke na wizyty jak rodzinka sie bedzie zjerzdzac by zobaczyc malenstwo
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:34   #4571
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
ja rowniez niekupuje szlafroka ... wkoncu kiedy i jak dlugo sie go by nosilo ... wole kupic dodatkowa koszulke/bluzke na wizyty jak rodzinka sie bedzie zjerzdzac by zobaczyc malenstwo
właśnie też gdybałam nad szlafrokiem bo niby ciepło i niepotrzebny, no ale z drugiej strony przjeść gdzieś do kibelka czy na korytarz to jak tak z cyckami prawie na wierzchu bo ja koszule mam takie na szelkach
Stary 2012-06-12, 09:39   #4572
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
właśnie też gdybałam nad szlafrokiem bo niby ciepło i niepotrzebny, no ale z drugiej strony przjeść gdzieś do kibelka czy na korytarz to jak tak z cyckami prawie na wierzchu bo ja koszule mam takie na szelkach
ja mam niby taką z rękawkiem ale jakoś tak bym się nago czuła
Witaj wśród nas

My dziś zaczynamy 29 tc

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:40   #4573
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Witam czy można jeszcze dołączyć? Podczytuję Was od dawna ale byłam przerażona ogromem wiadomości nie nadążam nadrabiać , ale postanowiłam dołączyć troche późno bo już 30 tc ,ale lepiej późno niż wcale .

Witaj
Cytat:

to już naprawdę wygląda poważnie...

za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!

Spałam dzisiaj jak zabita - 8h bez ani jednej pobudki

Miłego dnia

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:46   #4574
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam się i od razu poskarżę się że jestem zła! nacytowałam się i zamknęło mi się okienko i wszystko wcięło wrrrrr

z tego co pamiętam to Asia i muminek miły udane wizyty no to Wy teraz czekacie jak na szpilkach
chce_byc_mama świetne wieści! nareszcie odpoczniesz

gratuluje też wszystkich rozpoczętych tygodni

Soleilka wydaje mi sie że w chwili kiedy urodzisz dziecko stanowisz odrębną rodzinę i dochody Twojej mamy nie są brane pod uwagę, teoretycznie liczą się te osoby z którymi prowadzisz gospodarstwo domowe czyli tż i dziadkowie, jeśli będziecie mieć oddzielną kuchnie - czyli prowadzić odrębne gospodarstwo domowe to liczą się tylko Twoje dochody i tż ale to też tylko do drugiego becikowego, próg dochodowy to 504 zł na osobę netto (śmiesznie niski), pierwsze becikowe jest niezależne od dochodów, dochody są liczone za rok poprzedzający składanie wniosku czyli 2011 ale jeśli straciłaś źródło dochodu z roku 2011 to jest to dochód utracony i nie jest brany pod uwagę, alimenty są wliczane do dochodów, jest też coś takiego jak trzecie becikowe ale to zalezy od gminy, nie wszystkie ją wypłacają i w rożnych kwotach, u nas na pewno nie ma

Cytat:
gratuluje! w takim razie ja zaczynam 37 tydzień
a paciorem sie nie przejmuj, najważniejsze że wiesz, ja dopiero czekam na moje wyniki i też boje się tego co tam wyjdzie no ale najważniejsza jest diagnoza no i za wizytę

Balbinka1983
allebazi witaj
nela
29 tc

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-06-12 o 09:55
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:49   #4575
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Przed jutrzejszą wizytą robiłam toxo, przeciwciała p/Rh u matki, oczywiście morfologię krwi i moczu, chyba HBS i jeszcze jedno, o którym sporo tu pisałyście. Jutro odbiorę wyniki, to sprawdzę, co to było.

Poza tym fT4, glukozę i wapń dla endokrynologa, kilka związanych z morfologią, żelazem i tarczycą dla hematologa. O tyle istotne, że mój gin wie o leczeniu u obu tych lekarzy, więc pewnie zakłada, że APTT zleci mi hem.

W znalazłam info, że OWA to jeden ze skrótów dot. Odczynu Wassermanna (WR). Sądzę, że wykrycie cytomegalii jest tak samo ważne, jak toxo, ale jakoś rzadziej to badają; HIV i żółtaczka - wiadomo, a że przed utratą krwi i innych płynów masz też zbadać elektrolity i wskaźnik związany z krzepnięciem, to dobrze.

Reasumując - na razie tych badań ogólnych miałam mniej, ale może jeszcze coś bedę robić, a u Ciebie zbędnych nie widzę.
o toxo i cyto wiem tyle, ze toxo można leczyć w czasie ciąży, natomiast nie ma żadnej możliwości leczenia cytomegalii

Cytat:

na ten tydzien znowu nie ma pracy, a jak idzie tylko jena linia to praktycznie nie mam w ogole pracy wiec poszlam do mojego menagera i go poprosilam zeby mi przyspieszyli macierzysnki albo dali urlop no i udalo sie !
nareszcie

Cytat:
Treść usunięta
ja też nie zabieram szlafroka, ostatnio jak byłam w szpitalu to nie uzyłam go ani razu - to był maj i tez gorąco
takich kobietek przed porodem tym bardziej w szlafrokach nie widziałam

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-06-12 o 09:52
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:51   #4576
bebe1987
Rozeznanie

Cześć Słoneczka!

Długo mnie nie było, zbyt wiele zajęć i czasu zbrakło na wizaż...
Mam do nadrobienia 50 stron ale nie wiem czy dam radę.
Gratuluję Wam rozpoczętych tygodni i udanych wizyt.
My z Gosią w ubiegły czwartek zaczęłyśmy 32 tc, czyli weszłyśmy w ósmy miesiąc .
Dzis po południu mamy wizytę u gina (ostatnia była 5 tygodni temu), juz się nie mogę doczekać. Jutro tradycyjnie wyjazd do Bydgoszczy do diabetologa - ostatnio mam skoki cukru... Może się to skończyć na insulinie . Dam znać co i jak.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

My dziś zaczynamy 29 tc
gratki!

Cytat:
gratki, 39 bardzo poważnie brzmi...
za wizytę.

Cytat:

witamy.

asia665 za wizytę.
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:54   #4577
phdwao
Zakorzenienie

co do szlafroka ja kupiłam cienki itani żeby sie okryc, u nas w szpitalu chodzi sie korytarzem do kibelka czy pod prysznic i nie wyobrazam sobie iśc w samej koszulce, bo na korytarzu pełno odwiedzających chodzi

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-06-12 o 09:57
Stary 2012-06-12, 09:57   #4578
nadalka
Zakorzenienie

Ja też miałam nie brać szlafroka bo ostatnio w szpitalu mi się nie przydał, ale tak sobie pomyślałam że póki co będę miała 2 koszule tylko jak bym się zabrudziła np z tylu od krwi no to trzeba się czymś okryć żeby iść do kibelka.
Stary 2012-06-12, 10:07   #4579
karolka110
Wtajemniczenie

Witam, witam zjadłam właśnie naleśnika z dżemem truskawkowyma zaraz wciągnę jeszcze z serkiem i polewą truskawkową, a co

nadalka 39 tc brzmi dumnie i jak dla mnie lekko przerażająco....GRATULUJĘ oby poród poszedł sprawnie....bo to już pewnie lada dzień....

co do koszul i szlafroków-ja zakupiłam jakiś tani, cienki szlafroczek, tylko żeby był, a dziś idę zajrzeć jeszcze za jakąś tanią, nie za szczególną koszulą nocną, co bym ją na poród miała....
Stary 2012-06-12, 10:12   #4580
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Przy okazji Balbinko, Ooolllciaa przypomnijcie mi kochane gdzie rodzicie?
ja jestem z Wawra i rodzę tu http://www.mssw.pl/1/index.php zaraz przy Centrum Zdrowia Dziecka. Tu pracuje moja dr,poza tym szpital mały,kameralny ale o bardzo dobrych opiniach no i 5 min ode mnie
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:23   #4581
branzoletka
Branzoletka

Hej mamusie Piękna pogoda w końcu więc lece zaraz na działkę a może i spaceros uskutecznię, bo potem ma lać.

Cytat:
No i super

prince_poloRozumiem cię z tym pająkiem, bo ja się też ich boję nawet pajęczyn Ja bym mojego chłopa dawno pogoniła żeby go wyśledził i usunął, bo spać bym nie mogła

linzey Na miejscu tych znajomych zrozumiałabym a nawet byłoby to dla mnie zabawne Myślę, że tż rączki ma i podał to co było dla gości.

Cytat:
Dziś o 9:30 wizyta... trzymać kciuki wczoraj jakoś strasznie mnie zakłuwało w pochwie wieczorem, jakby ktoś mi szpile wbijał:
Wizyty nigdy nie są punktualne więc jeszcze napewno zdążę więc mocno

Cytat:

Cześć Sie nie przerażaj tylko wbijaj ja też nie nadążam ale to nic, bo jak już wiesz każda mama jest tu mile widziana. Mamy ten sam termin i też synka więc będziemy się ścigać Super imię dla małego, też chciałam ale tż jest ciężki i wymyśla jakby z przekory

Cytat:
No wiesz i nic się nie pochwaliłaś??
39 tydz. łoo matko Jak się chłop z tym czuje i sprawuje?

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
powaznie sie zastanawiam nad tym balonikiem do cwiczenia ... czy ktoras tez go planuje uzywac? ... ponoc systematyka cwiczen dziala cuda i sie nie peka
Jak zdążę to chciałabym kupić ponoć czyni cuda i może bym po sn nie miała gorzej niż mam z wysiłkowym nietrzymaniem moczu
Szlafrok mam i wezmę, może się przydać jak nie w szpitalu, to w domu jak goście będą przychodzić to wrzucę na koszulkę. Zresztą ja se nie wyobrażam życia bez szlafroka w domu tak ogólnie

Cytat:

My dziś zaczynamy 29 tc

wanilllka Gratki za 37 tydz. Donoszona więc masz już luzik i możesz rodzić powoli

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-06-12 o 10:34
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:24   #4582
anna99302
Zadomowienie

Czesc! My dopiero mamy USG przed 17:00. Nie mogę się doczekac przed USG wyciągam męża na małe zakupki wyprawkowe. Zapowiada się miły dzień Dziewczyny, ale miałam sen !! Śniło mi się, że urodziłam Frania...a on miał zęby!!! I jak je zobaczyłam to powiedziałam, że ja go nie dam rady karmic piersią bo mnie pogryzie a te zębiska takie krzywe miał...

Cytat:

Gratuluję mamcia! To teraz wypoczywaj, należy ci się!
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
heloo,
wstałam dziś znów z jedną stopą spuchniętą , a wczoraj jak tylko przyłożyłam głowę do poduszki to miałam taka zgagę , że zwymiotowałam ostatni posiłek tzn. banana z sokiem marchewkowym i chyba też przedostatni...Poza tym kłuło mnie całe podbrzusze, dziś trochę też. Dobrze, ze jutro idę na wizytę...
ehh ja wczoraj też miałam paskudną zgagę jak weszłam do łóżka...i żułam gumę miętową żeby mi przeszło noi nie kładlam się tylko tak siedziałam bo bym też zwróciła. Strasznie boję się wymiotów teraz żeby nie wywołac skurczów...
Cytat:

Czesc!
Cytat:

Wow kochana! 39 brzmi dumnie
Cytat:
Witaj wśród nas

My dziś zaczynamy 29 tc
Gratulacje!
Cytat:
Treść usunięta
łłooo matko nie ma to jak narzekający chłop że coś jest wysoko. u nas dostawcy tak narzekają i zawsze mam z nimi spięcia jak pracowałam to wystawiałam brzuch do nich i mówiłam: no dobrze, to niech pan zostawi, ja wniosę i wnosili aż sie kurzyło
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:26   #4583
chmielinka
Zadomowienie

witajcie kochane poweekendowo

tak się cieszę że mąż ze mną został i na ten pogrzeb nie pojechał.... w sumie nic mi się nie działo, ale byłam za to spokojna.

wczoraj zrobiłam już zakupy apteczne dla małej i jeszcze muszę kupić tylko termometr

Karolina doczytałam, że wahacie się z fotelikiem pomiędzy MC i Recaro. My z mężem kupiliśmy właśnie Recaro bo nieco lepiej wypada w testach, szyje go firma, która robi tylko i wyłącznie fotele do sportowych samochodów i pierwszorzędne jest u nich bezpieczeństwo, świetny jest materiał w obiciu (łatwy do czyszczenia) i w sklepie dokładnie go porównywaliśmy z MC:
- owszem Recaro wydaje się być "węższy" ale to dlatego, że ta wkładka dla noworodka jest dość szeroka, żeby lepiej noworodek był wpasowany w fotelik i nie "latał" po nim
- po wyjęciu wkładki w Recaro, jego gabaryty są porównywalne z MC
- Recaro jest dłuższy niż MC, bo ma większą regulację zagłówka (w opinii koleżanek dzieci dłużej z niego korzystają
- Recaro ma pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa a MC ma trzypunktowe (jeśli się mylę to niech mnie któraś poprawi )
- my ze względu na isofix kupiliśmy Recaro z bazą (łącznie zapłaciliśmy 899 zł - zamawiany był przez internet), która pasuje do większego fotelika, więc później do tej bazy dokupimy tylko sam fotel i zaoszczędzimy

Jak masz jakieś inne pytania o Recaro to chętnie odpowiem, mogę Ci też zrobić fotki

lecę was dalej nadrabiać

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:28   #4584
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziś o 9:30 wizyta... trzymać kciuki wczoraj jakoś strasznie mnie zakłuwało w pochwie wieczorem, jakby ktoś mi szpile wbijał

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
heloo,
wstałam dziś znów z jedną stopą spuchniętą , a wczoraj jak tylko przyłożyłam głowę do poduszki to miałam taka zgagę , że zwymiotowałam ostatni posiłek tzn. banana z sokiem marchewkowym i chyba też przedostatni...Poza tym kłuło mnie całe podbrzusze, dziś trochę też. Dobrze, ze jutro idę na wizytę...
Ja mam zgage po soku pomarańczowym

Cytat:

Cześć

Cytat:
Treść usunięta
Ja to jeszcze nie doszłam do siebie po wczorajszej wizycie

Cytat:

No to za wizytę, ciekawe czego się dowiesz

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wow cóż za wieści, to Asiu pewnie niedlugo sie rozpakujesz, ale fajnie
Jakie fajnie, ja czuje strach i przerażenie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość

asia665 ... za wizyte .. i ciekawe czy ten lekarz ma racje z wczesniejszym porodem ... chcialabys urodzic wczesniej?
Wcześniej sobie myślałam że chciałabym urodzić w terminie,albo 2-3 dni wcześniej. Najważniejsze dla mnie było żeby nie przenosić ciąży. A na chwile obecną gdy wiem,że mój gin 28.06 idzie na urlop i wraca dopiero w sierpniu to wolałabym urodzić gdy wiem że on jest. Ale na razie jest to dla mnie totalny szok co usłyszałam

Cytat:
Witaj wśród nas

My dziś zaczynamy 29 tc

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam to Asia i muminek miły udane wizyty no to Wy teraz czekacie jak na szpilkach

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć Słoneczka!

Długo mnie nie było, zbyt wiele zajęć i czasu zbrakło na wizaż...
Mam do nadrobienia 50 stron ale nie wiem czy dam radę.
Gratuluję Wam rozpoczętych tygodni i udanych wizyt.
My z Gosią w ubiegły czwartek zaczęłyśmy 32 tc, czyli weszłyśmy w ósmy miesiąc .
Dzis po południu mamy wizytę u gina (ostatnia była 5 tygodni temu), juz się nie mogę doczekać. Jutro tradycyjnie wyjazd do Bydgoszczy do diabetologa - ostatnio mam skoki cukru... Może się to skończyć na insulinie . Dam znać co i jak.

asia665 za wizytę.
Trzymam kciuki za wizytę u gina i żeby na tej jutrzejszej u diabeteloga obyło się bez insuliny
No i gratki za tydzień

Dziewczyny ten wizaż mnie denerwuje. Kliknęłam,żeby mi zacytowało pare wiadomości z wczoraj i du*a. Zacytowały mi się tylko dzisiejsze.

Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:31   #4585
blueberry88
Zakorzenienie

Witam się w ten słoneczny poranek

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
150E to sporo rzeczywiście jak na wyłącznie wariant kolorystyczny.
A tego, że ta mittel jest jaśniejsza nie brałabym za wadę- mam ciemnobrązowy narożnik i podobnie jak na mojej ciemnej podłodze widać na niej strasznie każdy okruszek Wybierałam ją ze względów właśnie praktycznych, żeby przy dzieciach nie trzeba było prać często tapicerki, na razie nie prałam ale codziennie ją odkurzam
Nie tylko przy dzieciach... Ja się cieszę, że mam skórę, bo mój tż ostatnio wylał tzatziki na narożnik Nie wyobrażam sobie, gdyby wtopiło się to w materiał.

Cytat:
Treść usunięta
Ja też! Jednak zamiast kawki miałam soczek marchewkowy
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:32   #4586
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:

zaczyna robić się powaznie lada dzień napiszesz z porodówki
Cytat:
Witaj wśród nas

My dziś zaczynamy 29 tc
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:40   #4587
karolka110
Wtajemniczenie

czy Wasze Maluszki też tak często mają czkawkę??bo moja dziś chyba 3 raz....Wariatuńcio z niej....
czy to aby normalny objaw??
Stary 2012-06-12, 10:42   #4588
hanjah
Zakorzenienie

Hej Mamusie
Ja tak na szybko, bo zaraz zbieram się do miasta. SAMA Mam jedną sprawę do załatwienia, a potem idę jeszcze połazić po sklepach (tzn. do Primarka głównie) i na kawkę do Starbucksa Pewnie to jeden z ostatnich razy kiedy będę mogła "sama" sobie połazić po mieście

Miłego dnia
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:43   #4589
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
czy Wasze Maluszki też tak często mają czkawkę??bo moja dziś chyba 3 raz....Wariatuńcio z niej....
czy to aby normalny objaw??
Tak,mój też często czka. Czasem się zdarzy kilka razy pod rząd Szczególnie ma czkawkę jak coś zjem. Nałyka się żarłoczek wód zbyt łapczywie Trenują płucka nasze maluszki!

Dopiero teraz się zorientowałam , że zaraz kolejna częśc!!! I co? pierwsza częśc rozpakowywania???
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:49   #4590
muminek82
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja to tak się zastanawiam czy będę mieć jeszcze jakąś wizytę po tej piątkowej bo została mi jedna pusta tabelka na wizytę
Soleilka mój doktorek tak szalał z wizytami od początku że mam dwie karty
Cytat:
A więc dopiero wróciliśmy do domu.

Wizyta miała być na 16:45 a weszłam 18:20 .

Mój lekarz na urlop idzie od 28.06

Ale dowiedziałam się, że nie mam co się martwić bo NA PEWNO urodzę przed jego urlopem . Nawet nie mam co marzyć by urodzić o terminie, lipiec nawet nie wchodzi w gre. Patryś jest bardzo nisko , szyjka krótka, główka bardzo na nią naciska więc mam być w stanie gotowości. Następna wizyta 25.06 - ale pod wielkim znakiem zapytania-czy dotrwam w dwupaku . Mówie do mojego lekarza,że przecież różnie może być, może akurat mały zrobi niespodzianke i urodzę w lipcu. Lekarz się uśmiechnął i powiedział że pracuje w tym zawodzie od prawie 40 lat i pomyłki w takim przypadku jak mój mu się nie zdarzają . Powiedziałam,że jeszcze zobaczymy

Patryś waży 2641 g w ciągu 2 tygodni przytył 400 g.
Asiu czyli dobre wiadomościniedługo Patryk będzie już z Tobą!
Cytat:

Kamila- współczuje bólu . Teraz widzę będziemy razem czekały na "ten moment"
zgadza się!razem rażniej
Cytat:
A chcesz już rodzić?
Dobrze, że doktorek się poprawił.
tak chciałabym mieć już to za sobą i tulić Małego
Cytat:
trzymam mocno!
Cytat:

Witam nową Mamusięi gratuluje synka
Cytat:
Treść usunięta
ja też już nie mogę sie doczekać!
Cytat:

gratulacje trzymam kciuki za wizytę!
Cytat:
Witaj wśród nas

My dziś zaczynamy 29 tc
gratki
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
witam się i od razu poskarżę się że jestem zła! nacytowałam się i zamknęło mi się okienko i wszystko wcięło wrrrrr

co do zjadan ia cytatów to mi ostatnio non stop wcina
gratuluje 37t c

jak świętować to świętować my zaczynamy dzisiaj 38 tc!!!
zapraszam na sałatkę torcik lodowy i koktajle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sałatka.jpg (13,7 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort lodowy.jpg (13,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koktajle.jpg (10,9 KB, 0 załadowań)
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości