|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
tez tak mam
zaczeło sie glownie po odstawieniu luteiny
|
#4562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Napisałam do tych znajomych sms-ka z przeprosinami. Mam nadzieje że nie czuja sie urazeni
|
|
|
|
|
#4563 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4564 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tego, że ta mittel jest jaśniejsza nie brałabym za wadę- mam ciemnobrązowy narożnik i podobnie jak na mojej ciemnej podłodze widać na niej strasznie każdy okruszek Wybierałam ją ze względów właśnie praktycznych, żeby przy dzieciach nie trzeba było prać często tapicerki, na razie nie prałam ale codziennie ją odkurzam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam takie kłucia od niedawna, nieprzyjemne bardzo ![]() Przy okazji Balbinko, Ooolllciaa przypomnijcie mi kochane gdzie rodzicie? |
|||||||
|
|
|
#4565 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z kawą
. Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście z tym trzepotaniem malucha .Kathrina za wizytę.Jejku co ja będę dzisiaj robić?? Napiszę do koleżanki, niech mnie odwiedzi dzisiaj. Poza tym moja mamcia ma urodziny... może zrobię placka z bananami na zimno...truskawkowe mi się już przejadło...jest non stop, jak nie u mojej mamy to u teściowej. Siostra nie kazała mi kupować szlafroka cienkiego bo mówiła że ma i mi pożyczy do szpitala (też kupowała do szpitala), poza tym mówiła że ma pas poporodowy na brzuszek i mi przywiezie, musiałabym jej przypomnieć... A tak poza tym to nudy
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wyspałam sie dostałam wiadomości, że mam się spodziewac kurierów z leżaczkiem i karuzelkąTrzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć , witam się w 39 tygodniu
![]() A mnie już z rana koleżanka obudziła czy już rodzę.. tak , 2 razy już urodziłam Dzień na razie zapowiada się średnio, wczoraj wieczorem zaczęły mnie boleć jajniki co promieniuje na całe nogi aż do kostek i nie mogłam zasnąć, w nocy się obudziłam to samo, teraz też, chyba zaraz nospa pójdzie w ruch ... ![]() Nie wiem , coś tam miałam jeszcze napisać ale chyba może lepiej jak się położę jeszcze.. ![]() Szykuję się dzisiaj na wizytę, ale dopiero na 19:00... Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2012-06-12 o 09:10 |
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje!!!!!!
|
|
#4570 | |
|
Raczkowanie
|
hej kochane
glowa mni boli od rana...spalam 9 godzin a czuje sie totalnie niewyspana powaznie sie zastanawiam nad tym balonikiem do cwiczenia ... czy ktoras tez go planuje uzywac? ... ponoc systematyka cwiczen dziala cuda i sie nie peka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
... ![]() asia665 ... za wizyte .. i ciekawe czy ten lekarz ma racje z wczesniejszym porodem ... chcialabys urodzic wczesniej?Cytat:
|
|
|
|
|
#4571 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj wśród nas ![]() My dziś zaczynamy 29 tc
|
|
#4573 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!Spałam dzisiaj jak zabita - 8h bez ani jednej pobudki Miłego dnia
|
||
|
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i od razu poskarżę się że jestem zła! nacytowałam się i zamknęło mi się okienko i wszystko wcięło wrrrrr
z tego co pamiętam to Asia i muminek miły udane wizyty no to Wy teraz czekacie jak na szpilkach![]() chce_byc_mama świetne wieści! nareszcie odpoczniesz ![]() gratuluje też wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() Soleilka wydaje mi sie że w chwili kiedy urodzisz dziecko stanowisz odrębną rodzinę i dochody Twojej mamy nie są brane pod uwagę, teoretycznie liczą się te osoby z którymi prowadzisz gospodarstwo domowe czyli tż i dziadkowie, jeśli będziecie mieć oddzielną kuchnie - czyli prowadzić odrębne gospodarstwo domowe to liczą się tylko Twoje dochody i tż ale to też tylko do drugiego becikowego, próg dochodowy to 504 zł na osobę netto (śmiesznie niski), pierwsze becikowe jest niezależne od dochodów, dochody są liczone za rok poprzedzający składanie wniosku czyli 2011 ale jeśli straciłaś źródło dochodu z roku 2011 to jest to dochód utracony i nie jest brany pod uwagę, alimenty są wliczane do dochodów, jest też coś takiego jak trzecie becikowe ale to zalezy od gminy, nie wszystkie ją wypłacają i w rożnych kwotach, u nas na pewno nie ma gratuluje! w takim razie ja zaczynam 37 tydzień a paciorem sie nie przejmuj, najważniejsze że wiesz, ja dopiero czekam na moje wyniki i też boje się tego co tam wyjdzie no ale najważniejsza jest diagnoza za wizytęBalbinka1983 ![]() allebazi witaj nela 29 tc
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-06-12 o 09:55 |
|
|
|
#4575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nareszcie ja też nie zabieram szlafroka, ostatnio jak byłam w szpitalu to nie uzyłam go ani razu - to był maj i tez gorąco takich kobietek przed porodem tym bardziej w szlafrokach nie widziałam Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-06-12 o 09:52 |
||
|
|
|
#4576 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć Słoneczka!
Długo mnie nie było, zbyt wiele zajęć i czasu zbrakło na wizaż... Mam do nadrobienia 50 stron ale nie wiem czy dam radę. Gratuluję Wam rozpoczętych tygodni i udanych wizyt. My z Gosią w ubiegły czwartek zaczęłyśmy 32 tc, czyli weszłyśmy w ósmy miesiąc .Dzis po południu mamy wizytę u gina (ostatnia była 5 tygodni temu), juz się nie mogę doczekać. Jutro tradycyjnie wyjazd do Bydgoszczy do diabetologa - ostatnio mam skoki cukru... Może się to skończyć na insulinie . Dam znać co i jak. gratki!Cytat:
gratki, 39 bardzo poważnie brzmi... za wizytę.Cytat:
asia665 za wizytę.
|
||
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
co do szlafroka ja kupiłam cienki itani żeby sie okryc, u nas w szpitalu chodzi sie korytarzem do kibelka czy pod prysznic i nie wyobrazam sobie iśc w samej koszulce, bo na korytarzu pełno odwiedzających chodzi
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-06-12 o 09:57 |
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też miałam nie brać szlafroka bo ostatnio w szpitalu mi się nie przydał, ale tak sobie pomyślałam że póki co będę miała 2 koszule tylko jak bym się zabrudziła np z tylu od krwi no to trzeba się czymś okryć żeby iść do kibelka.
|
|
|
|
#4579 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, witam zjadłam właśnie naleśnika z dżemem truskawkowym
a zaraz wciągnę jeszcze z serkiem i polewą truskawkową, a co![]() nadalka 39 tc brzmi dumnie i jak dla mnie lekko przerażająco....GRATULUJĘ co do koszul i szlafroków-ja zakupiłam jakiś tani, cienki szlafroczek, tylko żeby był, a dziś idę zajrzeć jeszcze za jakąś tanią, nie za szczególną koszulą nocną, co bym ją na poród miała....
|
#4580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i 5 min ode mnie
|
|
|
|
|
#4581 | |||||
|
Branzoletka
|
Hej mamusie
Cytat:
![]() prince_poloRozumiem cię z tym pająkiem, bo ja się też ich boję nawet pajęczyn Ja bym mojego chłopa dawno pogoniła żeby go wyśledził i usunął, bo spać bym nie mogła linzey Na miejscu tych znajomych zrozumiałabym a nawet byłoby to dla mnie zabawne Myślę, że tż rączki ma i podał to co było dla gości.Cytat:
Cytat:
Sie nie przerażaj tylko wbijaj ja też nie nadążam ale to nic, bo jak już wiesz każda mama jest tu mile widziana. Mamy ten sam termin i też synka więc będziemy się ścigać Super imię dla małego, też chciałam ale tż jest ciężki i wymyśla jakby z przekory ![]() Cytat:
39 tydz. łoo matko Jak się chłop z tym czuje i sprawuje?Cytat:
![]() Szlafrok mam i wezmę, może się przydać jak nie w szpitalu, to w domu jak goście będą przychodzić to wrzucę na koszulkę. Zresztą ja se nie wyobrażam życia bez szlafroka w domu tak ogólnie wanilllka Gratki za 37 tydz. Donoszona więc masz już luzik i możesz rodzić powoli
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2012-06-12 o 10:34 |
|||||
|
|
|
#4582 | |||||
|
Zadomowienie
|
Czesc! My dopiero mamy USG przed 17:00. Nie mogę się doczekac
przed USG wyciągam męża na małe zakupki wyprawkowe. Zapowiada się miły dzień Dziewczyny, ale miałam sen !! Śniło mi się, że urodziłam Frania...a on miał zęby!!! I jak je zobaczyłam to powiedziałam, że ja go nie dam rady karmic piersią bo mnie pogryzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
łłooo matko nie ma to jak narzekający chłop że coś jest wysoko. u nas dostawcy tak narzekają i zawsze mam z nimi spięcia jak pracowałam to wystawiałam brzuch do nich i mówiłam: no dobrze, to niech pan zostawi, ja wniosę i wnosili aż sie kurzyło
|
|||||
|
|
|
#4583 |
|
Zadomowienie
|
witajcie kochane poweekendowo
![]() tak się cieszę że mąż ze mną został i na ten pogrzeb nie pojechał.... w sumie nic mi się nie działo, ale byłam za to spokojna. wczoraj zrobiłam już zakupy apteczne dla małej i jeszcze muszę kupić tylko termometr ![]() Karolina doczytałam, że wahacie się z fotelikiem pomiędzy MC i Recaro. My z mężem kupiliśmy właśnie Recaro bo nieco lepiej wypada w testach, szyje go firma, która robi tylko i wyłącznie fotele do sportowych samochodów i pierwszorzędne jest u nich bezpieczeństwo, świetny jest materiał w obiciu (łatwy do czyszczenia) i w sklepie dokładnie go porównywaliśmy z MC: - owszem Recaro wydaje się być "węższy" ale to dlatego, że ta wkładka dla noworodka jest dość szeroka, żeby lepiej noworodek był wpasowany w fotelik i nie "latał" po nim - po wyjęciu wkładki w Recaro, jego gabaryty są porównywalne z MC - Recaro jest dłuższy niż MC, bo ma większą regulację zagłówka (w opinii koleżanek dzieci dłużej z niego korzystają - Recaro ma pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa a MC ma trzypunktowe (jeśli się mylę to niech mnie któraś poprawi )- my ze względu na isofix kupiliśmy Recaro z bazą (łącznie zapłaciliśmy 899 zł - zamawiany był przez internet), która pasuje do większego fotelika, więc później do tej bazy dokupimy tylko sam fotel i zaoszczędzimy ![]() Jak masz jakieś inne pytania o Recaro to chętnie odpowiem, mogę Ci też zrobić fotki lecę was dalej nadrabiać
|
|
|
|
#4584 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to jeszcze nie doszłam do siebie po wczorajszej wizycie ![]() Cytat:
![]() No to za wizytę, ciekawe czego się dowiesz![]() Jakie fajnie, ja czuje strach i przerażenie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i gratki za tydzień ![]() Dziewczyny ten wizaż mnie denerwuje . Kliknęłam,żeby mi zacytowało pare wiadomości z wczoraj i du*a. Zacytowały mi się tylko dzisiejsze.Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ten słoneczny poranek
Cytat:
Nie wyobrażam sobie, gdyby wtopiło się to w materiał.Ja też! Jednak zamiast kawki miałam soczek marchewkowy
|
|
|
|
|
#4586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lada dzień napiszesz z porodówki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
czy Wasze Maluszki też tak często mają czkawkę??bo moja dziś chyba 3 raz....Wariatuńcio z niej....
czy to aby normalny objaw??
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Ja tak na szybko, bo zaraz zbieram się do miasta. SAMA Mam jedną sprawę do załatwienia, a potem idę jeszcze połazić po sklepach (tzn. do Primarka głównie ) i na kawkę do Starbucksa ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczególnie ma czkawkę jak coś zjem. Nałyka się żarłoczek wód zbyt łapczywie Trenują płucka nasze maluszki! Dopiero teraz się zorientowałam , że zaraz kolejna częśc!!! I co? pierwsza częśc rozpakowywania??? |
|
|
|
|
#4590 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
niedługo Patryk będzie już z Tobą!Cytat:
![]() tak Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluje 37t c ![]() jak świętować to świętować my zaczynamy dzisiaj 38 tc!!! zapraszam na sałatkę torcik lodowy i koktajle
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

zaczeło sie glownie po odstawieniu luteiny

mamy chyba termin na ten sam dzień albo jakoś blisko siebie - spakowałam wczoraj
[COLOR="Silver"]
Wybierałam ją ze względów właśnie praktycznych, żeby przy dzieciach nie trzeba było prać często tapicerki, na razie nie prałam ale codziennie ją odkurzam

Masakra jaki mi wstyd
za wizytę.

. Nawet nie mam co marzyć by urodzić o terminie, lipiec nawet nie wchodzi w gre. Patryś jest bardzo nisko , szyjka krótka, główka bardzo na nią naciska więc mam być w stanie gotowości. Następna wizyta 25.06 - ale pod wielkim znakiem zapytania-czy dotrwam w dwupaku 

znalazłam info, że OWA to jeden ze skrótów dot. Odczynu Wassermanna (WR). Sądzę, że wykrycie cytomegalii jest tak samo ważne, jak toxo, ale jakoś rzadziej to badają; HIV i żółtaczka - wiadomo, a że przed utratą krwi i innych płynów masz też zbadać elektrolity i wskaźnik związany z krzepnięciem, to dobrze.