|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Wydziwiony bukiet z piórami itp do prostej sukni, kulka do romantycznej,koronkowej a zwisający do obszernego dołu. Żadnych rewelacji:P
|
|
#3212 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Witam
![]() ehh jak mi się dziś nie chce...normalnie nie umiałam sie wygrzebać z łóżka.... Cytat:
a co do meczu to modlę się o cud nad Wisłą ale pewnie i tak wygra Rosja... a co do porodu to wolałabym rodzić na jesień niż na wiosnę - całą zimę z brzuchem pakować się w grube zimowe ciuchy :/ nie mówiąc już o tym,że trzeba by je kupić a latem jest tego mniej do ubierania |
|
|
|
|
#3213 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kucharz z Wami na sali nie będzie. A 2 kelnerki, które pozbierają resztki, to nie jest wielki ubytek dla kuchni. My mamy wesele do ok. 4-5, ale to nie są sztywno ustalone godziny, wszystko jest do dogadania, i powiedziała, że przecież nas nie wygoni. O poprawiny nie pytaliśmy, bo raczej ich w lokalu nie będziemy robić. Ale te godziny u Ciebie wg mnie też są trochę beznadziejne. Bo gdyby to np. się zaczynało o 19:00 powiedzmy i trwało do 23:00, to wtedy jest to realne. Ale jak karzesz gościom o 18:00 iśc do domu, to trochę nie bardzo. Bo 18:00 to jeszcze wczesna godzina, wieczór się zbliża dopiero i właśnie wtedy impreza może się rozkręcać. Więc na Twoim miejscu albo bym negocjowała przesunięcie poprawin np. na 19:00, bo wtedy tak czy siak o 23:00 goście sami już zaczną się zbierać, albo zrezygnowałabym z poprawin, albo negocjowała wydłużenie zabawy do 22:00 na przykład. Co do dekoracji to tutaj cena też mi się wydaje duża... Kwiaty na salę to ok. 500zł. Dekoracja wejścia - nie wiem jaka jest u Was, u nas to jest zazwyczaj zwykła ze świerka i tutaj koszt jest mały. Więc radziłabym Ci żebyś sama kupiła kwiaty i albo poprosiła, żeby Ci ułożyli (my tak mamy), albo sama je ułożyła, lub poprosiła kogoś ze znajomych lub rodziny. Bo 1500zł za dekorację samej sali to bardzo dużo jak dla mnie. Tym bardziej, że to nie jest firma dekoratorska. Oni taką dekorację powinni robić po kosztach, bo zarabiają już kupę kasy na weselu. Wracając do ceny - jak doliczysz alkohol, ciasta, owoce i napoje, to całość wyniesie Cię ok. 220-230zł za osobę. Macie to wszystko na umowie zapisane? Cytat:
My też mamy pokój dla nowożeńców gratis i oczywiście, że z niego skorzystamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Kochana ja wiem, że Twój tż podchodzi do tego bardzo poważnie, że chce mieć pracę itd. Ale przecież nie ma gwarancji, że on tą pracę będzie miał. Bo równie dobrze może być tak, że załapie się na jakąś sezonową dorywczą, a stałej nadal brak. Więc jak on sobie to wyobraża? Nie będzie ślubu dopóki nie będzie miał umowy na czas nieokreślony? I do tego czasu macie żyć osobno? Ja też miała przerwę pół roku i to co się działo na mojej twarzy to masakra była. Jak potwór normalnie - cała obsypana byłam, szok. Więc do ślubu na pewno będę brać tabletki. Teraz mam idealnie dobrane i czuję się świetnie po nich.
|
|
#3214 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak pytałam o korkowe i mówiła, że nie ma żadnych dodatkowych opłatja tez tak myslę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ktoś tu wczoraj rzucił pomysłem, żeby zamówić dekoratorkę bez pomocy sali to może wyjdzie taniej. A jak nie to będziemy kombinować, żeby od sali tylko wziąć te materiały i pokrowce a resztę dekoracji zrobić samemuCytat:
A teściowie pewnie się nie zgodzą na t, żeby było to na ich podwórku(bo teściowa już powiedziała, że nie będzie latać z garami i obsługiwać gości)
|
||||||
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba zaraz zacznę przeglądać używane suknie ślubne
|
#3216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja też już siadam do nauki. Zostało mi jeszcze duużo. Cytat:
Mam nadzieję, że mój organizm niż już pamięta, co to sztuczne hormony 145 zlotych za 2 dni?! Rany... Cytat:
A do jednojajowych oczywiście nic nie ma Obawiam się, że zostaniemy rozgromieni. A mój TŻ dzisiaj ogląda mecz z trybun Cytat:
motylku wspołczuje bardzo. Nawet nie wiem co Ci napisać, bo co nie piszę to brzmi źle albo gorzej.... Trzymaj się! mia rozumiem doskonale, że już nastawilaś się na 2013, ale z drugiej strony jeśli macie takie problemy, to może rzeczywiście lepiej nie śpieszyć się... Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2012-06-12 o 09:59 |
|||
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Melleczka - umowy jeszcze nie mamy spisanej
Ceni się strasznie... ale ona ma dobre opinie więc pewnie mysli, że jak nie My, to ktoś inny Poza tym u mnie w miasteczku praktycznie sa 3 sale nadające się na wesele z czego 1 jest niedawno wybudowana i nikt tam nie chce robić wesel, 2 ma beznadziejne wnętrze i jedzenie podobno okropne a ta 3, którą my mamy jest najlepsza w okolicy. Ani razu nie słyszałam złej opinii o niej. Funkcjonuje już od bardzo dawna i praktycznie co tydzień ktoś tam robi imprezy. Sama już nie wiem. Mam mętlik w głowie. chciałam zrobić wszystko najtańszym kosztem ale to nie jest takie proste Baba jeszcze powiedziała, że cena zależy od menu
|
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym że on ma teraz pracę, wiec na żdną sezonową dorywczą nie będzie się łapał. Nie musi mieć pracy na czas nieokreslony. Chce miec pracę, chocby i zlecenie, ale za przyzwoite pieniądze. Bo szczerze mówiąc na dzien dzisiejszy musielibyśmy ostro spinać tyłki żeby żeby nam starczało od wypłaty do wypłaty ![]() licząc wynajem mieszkania, opłaty, jedzenie i paliwo. A gdzie jakies ubrania, sprzęty ![]() Cytat:
zostaje Wam negocjowac tą babkąCytat:
|
|||
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę Twojemu TŻtowi!
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Dla miłośniczek krótkich
![]() http://www.we-dwoje.pl/sliczna;krotk...nie,93882.html
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Może ze względu na to że moje i TŻ-ta początki wspólnego mieszkania (nie pomieszkiwania u siebie) to było wyzwanie. Bo mocno (jak to określiłaś) spinaliśmy się żeby nam starczało pieniędzy (TŻ-et nie miał dobrej pracy, a byle jaką. Ważne że była. Kokosów nie zarabiał. Ale ważne że zarabiał). I nie ważne były dla nas zakupy ubraniowe czy przyjemnościowe. Najważniejsze było że już zamieszkaliśmy razem.
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2012-06-12 o 10:14 |
|
|
|
|
#3229 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co z tego, że inne sale sa piękne skoro wiem, ze jedzenie jest niedobre. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem, nie chce już o tym myśleć. Wczoraj posprzeczałam się o to z Tż-tem bo powiedziałam co myslę o tej babie i co mi sę nie podoba a on, że ja się w ogóle nie cieszę, że zamówiliśmy tę salę, że nic mi się nie podoba...A jak powiedziałam o dekoracji, że wolę zrobic sama to powiedział"i co, będziesz cały piątek siedziała przed ślubem na sali i dekorowała do nocy?"---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Uciekam Kochane bo na 11 jestem umówiona z Tż-tem. Pogadam dzisiaj z nim o moich obawach. Pewnie skończy się to kłótnią ale trudno Ja nie będę siedziała cicho skoro coś mi się nie podoba. Będę popołudniu. Papa |
||||
|
|
|
#3230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogodzicie się.... czasami w nerwach padają przykre słowa, ale nikt tak nie myśli naprawdę ![]() Cytat:
Mia ja wierzę, że się wszystko Wam ułoży Dacie radę. Wiesz my jak rezerwowaliśmy z tż wszystko też nic nie mieliśmy, kasy, on się właśnie zwalniał z fajnej pracy, ale wszystko się ułożyło - on pracuje, kasa na konto wpada. Jak już będziecie mieli rezerwację, to będzie większa motywacja, uwierz mi i Twój tż dobrze, żeby też tak może spojrzał na to. Ja wiem, że z pustego to i salomon nie naleje, ale jak to mówiła Judyta w nigdy w życiu - kasa zawsze daje się jakoś zorganizować ![]() Witam się kochane z rana
Michaś +03.07.2015 12tc. Mikołaj <3 28.05.2016 Hania <3 28.06.2019 Edytowane przez mala_biegaczka Czas edycji: 2012-06-12 o 10:20 |
||
|
|
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daliście zaliczkę bez umowy?
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2012-06-12 o 10:20 |
|
|
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się z rana ![]() TŻcik już śpi po nocce, biedny będzie dziś spać do bólu, bo chce potem na meczyk patrzeć Ja z pracy będę biec żeby się załapać na mecz, bo pracuję do 21 ![]() Mia ja trochę Twojego TŻ rozumiem, ale trochę też nie Tak na prawdę niczego nie można być pewnym. To, że na dzień dzisiejszy miałby umowę na czas nieokreślony, nie daje mu i tak przecież gwarancji, że nie dostałby wypowiedzeni na 2 miesiące przed ślubem... I wtedy co? Odwoływanie wszystkiego? Takie trochę dziwne myślenie
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2012-06-12 o 10:25 |
||
|
|
|
#3234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak to powinno wyglądać i to mówi przede wszystkim o profesjonalizmie wykonawcy. Więc Dastin żądaj menu !!
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Całe szczęście, że w sobotę mam na rano, więc w spokoju przyszykuję się do wyjścia na mecz
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

Najpierw byłam w ogródku trochę popielić a potem... byliśmy z Tż-tem na sali i zaklepaliśmy termin
Baba z tej sali jest nie bardzo miła ale to już kiedyś pisałam. Za dużo z nią nie gadaliśmy bo była zajęta. Daliśmy jej 2 tys. zaliczki i zadałam jej kilka pytań i tak:
Kucharz z Wami na sali nie będzie. A 2 kelnerki, które pozbierają resztki, to nie jest wielki ubytek dla kuchni. My mamy wesele do ok. 4-5, ale to nie są sztywno ustalone godziny, wszystko jest do dogadania, i powiedziała, że przecież nas nie wygoni. O poprawiny nie pytaliśmy, bo raczej ich w lokalu nie będziemy robić. Ale te godziny u Ciebie wg mnie też są trochę beznadziejne. Bo gdyby to np. się zaczynało o 19:00 powiedzmy i trwało do 23:00, to wtedy jest to realne. Ale jak karzesz gościom o 18:00 iśc do domu, to trochę nie bardzo. Bo 18:00 to jeszcze wczesna godzina, wieczór się zbliża dopiero i właśnie wtedy impreza może się rozkręcać. Więc na Twoim miejscu albo bym negocjowała przesunięcie poprawin np. na 19:00, bo wtedy tak czy siak o 23:00 goście sami już zaczną się zbierać, albo zrezygnowałabym z poprawin, albo negocjowała wydłużenie zabawy do 22:00 na przykład. Co do dekoracji to tutaj cena też mi się wydaje duża... Kwiaty na salę to ok. 500zł. Dekoracja wejścia - nie wiem jaka jest u Was, u nas to jest zazwyczaj zwykła ze świerka i tutaj koszt jest mały. Więc radziłabym Ci żebyś sama kupiła kwiaty i albo poprosiła, żeby Ci ułożyli (my tak mamy), albo sama je ułożyła, lub poprosiła kogoś ze znajomych lub rodziny. Bo 1500zł za dekorację samej sali to bardzo dużo jak dla mnie. Tym bardziej, że to nie jest firma dekoratorska. Oni taką dekorację powinni robić po kosztach, bo zarabiają już kupę kasy na weselu. Wracając do ceny - jak doliczysz alkohol, ciasta, owoce i napoje, to całość wyniesie Cię ok. 220-230zł za osobę. 

Nasz najpiękniejszy dzień
pogodzicie się.... czasami w nerwach padają przykre słowa, ale nikt tak nie myśli naprawdę