Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 cz.16:) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 09:37   #3211
marta1881
Zakorzenienie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
I co było?
Wydziwiony bukiet z piórami itp do prostej sukni, kulka do romantycznej,koronkowej a zwisający do obszernego dołu. Żadnych rewelacji:P
Stary 2012-06-12, 09:37   #3212
bachara
Rozeznanie

GG do bachara
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Witam
ehh jak mi się dziś nie chce...normalnie nie umiałam sie wygrzebać z łóżka....
Cytat:
Też mi się wydaje, że jeśli tabletki są dobrze dobrane, to lepiej je brać cały czas niż robić przerwy. Ja po odstawieniu miałam prawdziwą rewolucję, nie wyobrażam sobie tego przeżywać co roku.
mam dokładnie to samo zdanie...ja biorę tabletki od 2 lat i rozmawiałam z lekarzem na temat przerwy w tabletkach i stwierdził ,że skoro chce je brać jeszcze około roku a potem odstawić ,żeby starać się o dziecko to przerwa jest niewskazana...

a co do meczu to modlę się o cud nad Wisłą ale pewnie i tak wygra Rosja...

a co do porodu to wolałabym rodzić na jesień niż na wiosnę - całą zimę z brzuchem pakować się w grube zimowe ciuchy :/ nie mówiąc już o tym,że trzeba by je kupić a latem jest tego mniej do ubierania
Stary 2012-06-12, 09:48   #3213
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Ja zamiast winietek robię numeracje stołow a przed wejściem w korytarzu taką tablicę kto przy którym stole siedzi, wtedy przy jednym stole 10 osób usiądzie tak jak chce i koło koło. Nie muszę bawić się w winietki - za miast 100 zrobię tablice i 10 numerów stołów
Ja tak myślę zrobić przy okrągłych stołach, a na prostokątnym ustawić winietki.

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Ufff... ale się znowu rozpisałyście. Coś nie mam ostatnio dla Was czasu. Ciągle mam coś do zrobienia mimo, że nie pracujęNajpierw byłam w ogródku trochę popielić a potem... byliśmy z Tż-tem na sali i zaklepaliśmy terminna szczęście 7 września był wolny
Super!

Cytat:
I teraz proszę Was dziewczynki o opinię bo mam mętlik w głowieBaba z tej sali jest nie bardzo miła ale to już kiedyś pisałam. Za dużo z nią nie gadaliśmy bo była zajęta. Daliśmy jej 2 tys. zaliczki i zadałam jej kilka pytań i tak:
- obecnie cena za osobę to 170 zł z poprawinami, dzieci do 3 lat za darmo a potem to nie wiem, nic nie mówiła o 50% przy większych dzieciakach więc zrozumiałam, że 170obsługa czyli orkiesra, fotograf, kamerzysta też za 170zł(w listopadzie jak byliśmy to mówiła 160zł)
- jesli chcemy dekorację sali + żywe kwiaty to musimy zapłacić 1500zł
- ogólnie to powiedziała nam 170zł ale potem mówiła, że cena zależy od menu więc już sama zgłupiałam
- jedzenie zabieramy jeśli zostanie. Mówiła też, że na poprawinach będą dania, których nie będzie na weselu czyli jakiś żurek, bigos, gołąbki
- wesele nie może trwać dłużej niż do 4 rano bo musza przygotowywać już na poprawiny. Poprawiny trwają od 14 do 18trochę beznadziejnie... a jak zapytaliśmy czy nie da rady dłużej z opłatą to powiedziała, że po znajomości może nam przedłużyć o godzinę poprawiny
Jak byliśmy to była dekoracja biało - zielona i powiem, że podobała mi się. Ogólnie mówiła, że jaki kolor będę chciała to mi tak zrobią. Muszę się Was poradzić co do tej dekoracji bo przyznam szczerze, że powaliła mnie ta kwota 1500zł. Liczyłam, że dekoracja sali + kościoła nas wyniesie do 1000złI tak się teraz zastanawiam czy nie zrobić tak, że jakąś podstawową dekorację sali+ pokrowce od niej wziąć a dekorację stołów i żywe kwiaty ja kupię i sama udekoruję, żeby wyszło taniejCo o tym sądzicie? No i jak myślicie- czy 170zł za osobę z poprawinami to dużo?Wliczone jest wszystko bez alkoholu, ciast, owoców i napoi. Herbata i kawa bez ograniczeń.
Trochę mam mieszane uczucia bo nie liczyłam, że tyle nam krzyknie. No ale najważniejsze, że coś w tych sprawach ruszyło i tą salę już mamy. Co do jedzenia jestem spokojna bo wiem, że jes dobre jedzenie i jeszcze żadnej negatywnej opinii nie słyszałam na temat tej sali. Na następne spotkanie mamy przyjść w następnym roku
Wg mnie 170zł bez alkoholu, ciast i napoi to dużo. Poprawiny ich dużo nie kosztują tym bardziej jak ma być bigos, bo oni wszystko to co zostanie i czego Wy nie zabierzecie wrzuci do bigosu. My mamy 150zł za jeden dzień z ciastami, owocami, tortem i napojami, i to jest jedna z wyższych cen w regionie. Znajomi płacą w innym lokalu 140zł z poprawinami. I te godziny... Argument, że od godziny 4 rano będą szykować na poprawiny jest wyssany z palca. Bzdura! Wy się możecie bawić, a oni mogą szykować na poprawiny, skoro zaczynają już od nocy Kucharz z Wami na sali nie będzie. A 2 kelnerki, które pozbierają resztki, to nie jest wielki ubytek dla kuchni. My mamy wesele do ok. 4-5, ale to nie są sztywno ustalone godziny, wszystko jest do dogadania, i powiedziała, że przecież nas nie wygoni. O poprawiny nie pytaliśmy, bo raczej ich w lokalu nie będziemy robić. Ale te godziny u Ciebie wg mnie też są trochę beznadziejne. Bo gdyby to np. się zaczynało o 19:00 powiedzmy i trwało do 23:00, to wtedy jest to realne. Ale jak karzesz gościom o 18:00 iśc do domu, to trochę nie bardzo. Bo 18:00 to jeszcze wczesna godzina, wieczór się zbliża dopiero i właśnie wtedy impreza może się rozkręcać. Więc na Twoim miejscu albo bym negocjowała przesunięcie poprawin np. na 19:00, bo wtedy tak czy siak o 23:00 goście sami już zaczną się zbierać, albo zrezygnowałabym z poprawin, albo negocjowała wydłużenie zabawy do 22:00 na przykład. Co do dekoracji to tutaj cena też mi się wydaje duża... Kwiaty na salę to ok. 500zł. Dekoracja wejścia - nie wiem jaka jest u Was, u nas to jest zazwyczaj zwykła ze świerka i tutaj koszt jest mały. Więc radziłabym Ci żebyś sama kupiła kwiaty i albo poprosiła, żeby Ci ułożyli (my tak mamy), albo sama je ułożyła, lub poprosiła kogoś ze znajomych lub rodziny. Bo 1500zł za dekorację samej sali to bardzo dużo jak dla mnie. Tym bardziej, że to nie jest firma dekoratorska. Oni taką dekorację powinni robić po kosztach, bo zarabiają już kupę kasy na weselu. Wracając do ceny - jak doliczysz alkohol, ciasta, owoce i napoje, to całość wyniesie Cię ok. 220-230zł za osobę.
Macie to wszystko na umowie zapisane?

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
ja to trochę teraz żałuję że zdecydowaliśmy się na wesele bez poprawin, wtedy pół roku temu byłam przekonana że nie chce i że to strata pieniędzy a teraz trochę zaczynam żałować

a dziewczyny po weselu jedziecie do domu? bo my mamy w cenie pokój dla nowożeńców i myślimy z niego skorzystać;p My będziemy mieszkać z moimi rodzicami, przynajniej na początek:/ więc taka noc sam na sam nie prędko się nam zdarzy później więc trzeba korzystać jak dają
Ja chciałam poprawiny, ale jak teraz wróciliśmy z wesela o 5, to popołudniu każdy miał ochotę tylko na spanie. I doszliśmy do wniosku, że lepsza będzie impreza "na luzie", w domu, na powietrzu, niż sztywna posiadówa w lokalu, na którą i tak by większość osób nie przyszła.

My też mamy pokój dla nowożeńców gratis i oczywiście, że z niego skorzystamy

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
co do zaczepiania karteczek (niekoniecznie winietek bo ja nie chcę, TŻ chce) to to jest świetny i chyba najtańszy i najprostszy pomysł:
Super pomysł!!!

Cytat:
Napisane przez Alejka13 Pokaż wiadomość
Ja chciałam mieć małe przyjęcie w takim dworze... To za samo jego wynajęcie i to pewnie jednej sali małej 4 tys... I marzenia prysły
Oj kochana chyba się mylisz... Moja koleżanka płaci 4000zł za wynajęcie zwykłej przeciętnej salki, coś w stylu remizy. A za dworki i pałace to u nas (małopolska) liczą sobie od 10 000 do 15 000zł. Znajomi za Dwór w Mogilanach płacili chyba 10 000zł, a wynajęcie Zamku w Niepołomicach to koszt 15 000zł. Dolicz sobie do tego cathering, obsługę i wychodzą kosmiczne kwoty. Lepiej wybrać miejsce stylizowane na dwór, gdzie mają normalną cenę za osobę. Jest wiele hoteli i restauracji urządzonych w pałacykach lub stylizowanych na pałacyki, gdzie płacisz cenę za talerzyk, a nie za wynajęcie sali.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
ciągle...
Kochana ja wiem, że Twój tż podchodzi do tego bardzo poważnie, że chce mieć pracę itd. Ale przecież nie ma gwarancji, że on tą pracę będzie miał. Bo równie dobrze może być tak, że załapie się na jakąś sezonową dorywczą, a stałej nadal brak. Więc jak on sobie to wyobraża? Nie będzie ślubu dopóki nie będzie miał umowy na czas nieokreślony? I do tego czasu macie żyć osobno?

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
sama raz zmienialam tabletki ze wzgledu na brak libido, odstawilam na pol roku i zaczelam brac nowe. jednak cykl w czasie przerwy mialam taki jak przed braniem dlatego tez zdecydowalam sie na inne tabsy i nie powiem bo i ja skorzystalam i moj portfel
Ja też miała przerwę pół roku i to co się działo na mojej twarzy to masakra była. Jak potwór normalnie - cała obsypana byłam, szok. Więc do ślubu na pewno będę brać tabletki. Teraz mam idealnie dobrane i czuję się świetnie po nich.
Stary 2012-06-12, 09:49   #3214
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość
Super
Co do dalszej części - to ja bym się zastanowiła nad poprawinami, bo pewnie bierzecie pod uwagę wzięcie zespołu czy dj na poprawiny, a oni nie patrzą też, że to tylko 4-5h i kasę chcą jak za poprawiny do rana a pytaliście jak cena bez poprawin? a jak dla mnie kupowanie owoców, ciast i napoi to chyba kłopotliwe, przynajmniej dla mnie, bo nie wiedziałabym ile tego kupić

Co do ciast i owoców to dla nas raczej to nie będzie kłopot bo nawet możemy się zapytać tej właścicielki ile tego kupić. A jeżeli chodzi o cenę bez poprawin to ie pytaliśmy bo w ogóle tego nie braliśmy pod uwagę. Cały czas była mowa o poprawinach i nawet nam do głowy nie przyszło, żeby ich nie robić. Pogadam dzisiaj z Tż-tem o tym.
Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
chociaż nie taki dobry dla mnie , wczoraj wieczorem pokłóciłam się z tż, niestety padło kilka przykrych słów typu, że żałuje że tu się wprowadził itp eh

U mnie też
czasem tak bywa musicie się dotrzeć
Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
A nie trzeba zrobić minimum 3 miesięcznej przerwy po tabletkach?żeby organizm doszedł do siebie i prawdopodobieństwo bliźniaków spadło

Według mnie to dużo,ale patrzę oczywiście przez pryzmat swojej sali,gdzie pakiet podstawowy wraz z poprawinami wynosi 145 zł bez alkoholu,ciast i owoców. Pamiętaj,że u Ciebie dochodzi jeszcze dekoracja. Pytałaś o "korkowe"?

Tulę wszystkie,którym humor dziś nie dopisuje
dla mnie też to dużotak pytałam o korkowe i mówiła, że nie ma żadnych dodatkowych opłat
Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
Obawiam się ze nasi wschodni goście;/
ja tez tak myslę
Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
To i ja powiem jak jest u mnie. Za 2 dni płacimy 200zł ze wszystkim, oprócz alko i tortu Ale ogólnie, blisko miasta jest 180 za 1 dzień + 50% za poprawiny To wszystko zależy od regionu i od sali i oczywiście od menu
Ja od razu uciekam, bo o 10 mam ostatnie koło w tej sesyji i prosze o Wasze magiczne kciukasy

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
Powiem Ci tak 1500 zł to mega kwota. Dlatego ja zrezygnowałam z dekoratorki i sama robię dekorację, nawet najprostszą ale sama. Bo taniej wyjdzie na 100%. Co do ceny. Ja mam 179 zł bez alkoholu. W tą cęnę mam wliczone jedzenie, ciasta i tort z którego zrezygnowaliśmy. Tyle ze bez poprawin bo ja albo ich nie zrobię w ogóle, albo zabiorę znajomych na działkę i tyle Ale cena wydaje mi się w miarę.

Myszonka kciuki są
no my sami całości byśmy nie zrobili np. te materiały, które wisza pod sufitem i na ścianachktoś tu wczoraj rzucił pomysłem, żeby zamówić dekoratorkę bez pomocy sali to może wyjdzie taniej. A jak nie to będziemy kombinować, żeby od sali tylko wziąć te materiały i pokrowce a resztę dekoracji zrobić samemu
Cytat:

A co do Waszych poprawin to ja bym na pewno z nich zrezygnowała. Co to za pomysł żeby robić poprawiny na 4h? Nie mogłabyś zrobić jak kilka dziewczyn czyli grill w ogrodzie?

co to za pomysł?
u mnie na podwórku nie da się zrobić grila dla tak dużej liczby gości poza tym mamy takich sąsiadów, że zaraz by dzwonili na policję jakby było za głośnoA teściowie pewnie się nie zgodzą na t, żeby było to na ich podwórku(bo teściowa już powiedziała, że nie będzie latać z garami i obsługiwać gości)
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:50   #3215
melleczka
Zakorzenienie

Ja chyba zaraz zacznę przeglądać używane suknie ślubne
Stary 2012-06-12, 09:52   #3216
perfuzja
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Ja też już siadam do nauki. Zostało mi jeszcze duużo.

Cytat:
A nie trzeba zrobić minimum 3 miesięcznej przerwy po tabletkach?żeby organizm doszedł do siebie i prawdopodobieństwo bliźniaków spadło

Według mnie to dużo,ale patrzę oczywiście przez pryzmat swojej sali,gdzie pakiet podstawowy wraz z poprawinami wynosi 145 zł bez alkoholu,ciast i owoców. Pamiętaj,że u Ciebie dochodzi jeszcze dekoracja. Pytałaś o "korkowe"?
Podobno trzeba, ale u mnie ta "przerwa" to już 3 lata prawie trwa Mam nadzieję, że mój organizm niż już pamięta, co to sztuczne hormony

145 zlotych za 2 dni?! Rany...

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
pierwsze słyszę. Wg mnie to bzdury na resorach.... Bliźnięta są uwarunkowane genetycznie a nie tabletkami. Tabsy nic nie mają do nich
Z tego co wiem jest trochę większa szansa na bliźnięta dwujajowe, bo jajniki po dłuższym okresie rozleniwienia są bardziej skłonne wypuścić 2 komójki jajowe zamiast jednej.

A do jednojajowych oczywiście nic nie ma

Cytat:
No dziewczynki,kto dziś wygra mecz?
Obawiam się, że zostaniemy rozgromieni. A mój TŻ dzisiaj ogląda mecz z trybun

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Hej. u Nas też stock tylko że 20 złoty to cena u as w hurtowni i przy większych zamówieniach taniej, dodatkowo na 50 butelek 6 można oddać,
Z drugiej stony te 6 butelek to jest niewiele ponad 10%. A my nie mamy bladego pojęcia ile wypiją nasi goście, a jak nam zostanie duużo, to nie wypijemy do końca życia, bo my niewódkowi jesteśmy. Są jakieś hurtownie, gdzie można zwracać całe kartony, prawda?

motylku wspołczuje bardzo. Nawet nie wiem co Ci napisać, bo co nie piszę to brzmi źle albo gorzej.... Trzymaj się!

mia rozumiem doskonale, że już nastawilaś się na 2013, ale z drugiej strony jeśli macie takie problemy, to może rzeczywiście lepiej nie śpieszyć się...

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2012-06-12 o 09:59
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:59   #3217
dastin
Zakorzenienie

Melleczka - umowy jeszcze nie mamy spisanejCo do dekoracji to gadała, że wejście jest dekorowane i jak widziałam to jest to taka brama z kwiatów. Coraz bardziej mi się to nie podobaCeni się strasznie... ale ona ma dobre opinie więc pewnie mysli, że jak nie My, to ktoś innyPoza tym u mnie w miasteczku praktycznie sa 3 sale nadające się na wesele z czego 1 jest niedawno wybudowana i nikt tam nie chce robić wesel, 2 ma beznadziejne wnętrze i jedzenie podobno okropne a ta 3, którą my mamy jest najlepsza w okolicy. Ani razu nie słyszałam złej opinii o niej. Funkcjonuje już od bardzo dawna i praktycznie co tydzień ktoś tam robi imprezy. Sama już nie wiem. Mam mętlik w głowie. chciałam zrobić wszystko najtańszym kosztem ale to nie jest takie prosteBaba jeszcze powiedziała, że cena zależy od menu
Stary 2012-06-12, 10:00   #3218
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

dzień dobry
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:02   #3219
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Melleczka - umowy jeszcze nie mamy spisanejCo do dekoracji to gadała, że wejście jest dekorowane i jak widziałam to jest to taka brama z kwiatów. Coraz bardziej mi się to nie podobaCeni się strasznie... ale ona ma dobre opinie więc pewnie mysli, że jak nie My, to ktoś innyPoza tym u mnie w miasteczku praktycznie sa 3 sale nadające się na wesele z czego 1 jest niedawno wybudowana i nikt tam nie chce robić wesel, 2 ma beznadziejne wnętrze i jedzenie podobno okropne a ta 3, którą my mamy jest najlepsza w okolicy. Ani razu nie słyszałam złej opinii o niej. Funkcjonuje już od bardzo dawna i praktycznie co tydzień ktoś tam robi imprezy. Sama już nie wiem. Mam mętlik w głowie. chciałam zrobić wszystko najtańszym kosztem ale to nie jest takie prosteBaba jeszcze powiedziała, że cena zależy od menu
jesli masz tylko te 3 do wyboru to bym sie nie zastanawiala. jesli faktycznie jest dobra to bierz bo nic innego ci nie pozostaje
Stary 2012-06-12, 10:03   #3220
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Kochana ja wiem, że Twój tż podchodzi do tego bardzo poważnie, że chce mieć pracę itd. Ale przecież nie ma gwarancji, że on tą pracę będzie miał. Bo równie dobrze może być tak, że załapie się na jakąś sezonową dorywczą, a stałej nadal brak. Więc jak on sobie to wyobraża? Nie będzie ślubu dopóki nie będzie miał umowy na czas nieokreślony? I do tego czasu macie żyć osobno?
Właśnie tak z tym że on ma teraz pracę, wiec na żdną sezonową dorywczą nie będzie się łapał. Nie musi mieć pracy na czas nieokreslony. Chce miec pracę, chocby i zlecenie, ale za przyzwoite pieniądze. Bo szczerze mówiąc na dzien dzisiejszy musielibyśmy ostro spinać tyłki żeby żeby nam starczało od wypłaty do wypłaty
licząc wynajem mieszkania, opłaty, jedzenie i paliwo. A gdzie jakies ubrania, sprzęty

Cytat:
u mnie na podwórku nie da się zrobić grila dla tak dużej liczby gości poza tym mamy takich sąsiadów, że zaraz by dzwonili na policję jakby było za głośnoA teściowie pewnie się nie zgodzą na t, żeby było to na ich podwórku
uu no to nieciekawie zostaje Wam negocjowac tą babką

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

mia rozumiem doskonale, że już nastawilaś się na 2012, ale z drugiej strony jeśli macie takie problemy, to może rzeczywiście lepiej nie śpieszyć się...
Ale my mamy o tyle specyficzną sytuację, że bez ślubu nie możemy tak naprawdę żyć razem
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:05   #3221
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:

145 zlotych za 2 dni?! Rany...

Obawiam się, że zostaniemy rozgromieni. A mój TŻ dzisiaj ogląda mecz z trybun
Mała miejscowość więc ok cena.
Zazdroszczę Twojemu TŻtowi!
Stary 2012-06-12, 10:05   #3222
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym brala, co chyba rzeczywiście nie bardzo masz wybór. A z menu, może chodzi tylko np. o kolejne dania gorące czy coś takiego? Takie rzeczy, ktore możesz sobie spokojnie darować. Szkoda, ze nie udało wam się więcej od niej wyciągnąć.
Stary 2012-06-12, 10:06   #3223
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
No tak... U nas też właściciele tacy byli jak były 3 sale na krzyż, ale jak konkurencja wyrosła jak grzyby po deszczu, to zmiękli i teraz można powiedzieć, że wszędzie jest wysoki standard. A na ile osób planujecie wesele? Wiesz... Zawsze cena zależy od menu, ale ona Wam powinna dać przykładowe menu jakieś. Wiecie ile macie w tym dań? Jakie te dania? Dopiero od tego podstawowego menu można wyjść i robić jakieś kombinacje i zmiany.
Stary 2012-06-12, 10:06   #3224
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
No ceni się mocno.... ale może jednak warto... przemyślcie to jeszcze i obgadajcie.
Stary 2012-06-12, 10:07   #3225
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Mała miejscowość więc ok cena.
Zazdroszczę Twojemu TŻtowi!
No wlaśnie bardzo ok! To byl jęk pt. "Ja też tak chce"
Też mu trochę zazdroszczę Idą całą bandą, więc na pewno będą się dobrze bawić
Stary 2012-06-12, 10:11   #3226
melleczka
Zakorzenienie

Dla miłośniczek krótkich
http://www.we-dwoje.pl/sliczna;krotk...nie,93882.html
Stary 2012-06-12, 10:13   #3227
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie podoba mi się drapowanie na biuście... I w ogole nie powala. Poza ceną
Stary 2012-06-12, 10:13   #3228
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie tak z tym że on ma teraz pracę, wiec na żdną sezonową dorywczą nie będzie się łapał. Nie musi mieć pracy na czas nieokreslony. Chce miec pracę, chocby i zlecenie, ale za przyzwoite pieniądze. Bo szczerze mówiąc na dzien dzisiejszy musielibyśmy ostro spinać tyłki żeby żeby nam starczało od wypłaty do wypłaty
licząc wynajem mieszkania, opłaty, jedzenie i paliwo. A gdzie jakies ubrania, sprzęty
mia, z jednej strony rozumiem, a z drugiej nie . Może ze względu na to że moje i TŻ-ta początki wspólnego mieszkania (nie pomieszkiwania u siebie) to było wyzwanie. Bo mocno (jak to określiłaś) spinaliśmy się żeby nam starczało pieniędzy (TŻ-et nie miał dobrej pracy, a byle jaką. Ważne że była. Kokosów nie zarabiał. Ale ważne że zarabiał). I nie ważne były dla nas zakupy ubraniowe czy przyjemnościowe. Najważniejsze było że już zamieszkaliśmy razem.

Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr
Czas edycji: 2012-06-12 o 10:14
Stary 2012-06-12, 10:16   #3229
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
jesli masz tylko te 3 do wyboru to bym sie nie zastanawiala. jesli faktycznie jest dobra to bierz bo nic innego ci nie pozostaje
no niestety już klamka zapadła. Nie mamy innego wyboruCo z tego, że inne sale sa piękne skoro wiem, ze jedzenie jest niedobre.
Cytat:

uu no to nieciekawie zostaje Wam negocjowac tą babką

Ale my mamy o tyle specyficzną sytuację, że bez ślubu nie możemy tak naprawdę żyć razem
Powiem Ci, że mój Tż też nie zarabia kokosó i ma teraz umowe zlecenie a ja teraz nie mam pracy. Nie myslę o tym co będzie później bo zwariowac idzie.
Cytat:
Ja bym brala, co chyba rzeczywiście nie bardzo masz wybór. A z menu, może chodzi tylko np. o kolejne dania gorące czy coś takiego? Takie rzeczy, ktore możesz sobie spokojnie darować. Szkoda, ze nie udało wam się więcej od niej wyciągnąć.
No szkoda szkoda. Baba już na samym początku nam powiedziała, że wybraliśmy zły moment na przyjście bo nie ma czasuku.rwa tak jakby nam łaskę robiła, że nas zapisze!
Cytat:
No tak... U nas też właściciele tacy byli jak były 3 sale na krzyż, ale jak konkurencja wyrosła jak grzyby po deszczu, to zmiękli i teraz można powiedzieć, że wszędzie jest wysoki standard. A na ile osób planujecie wesele? Wiesz... Zawsze cena zależy od menu, ale ona Wam powinna dać przykładowe menu jakieś. Wiecie ile macie w tym dań? Jakie te dania? Dopiero od tego podstawowego menu można wyjść i robić jakieś kombinacje i zmiany.
no włąśnie nic nam nie dała, nie wiemy jakiie są dania. Ona uważa, że to się wszystko ustali w następnym rokuNie wiem, nie chce już o tym myśleć. Wczoraj posprzeczałam się o to z Tż-tem bo powiedziałam co myslę o tej babie i co mi sę nie podoba a on, że ja się w ogóle nie cieszę, że zamówiliśmy tę salę, że nic mi się nie podoba...A jak powiedziałam o dekoracji, że wolę zrobic sama to powiedział"i co, będziesz cały piątek siedziała przed ślubem na sali i dekorowała do nocy?"

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Uciekam Kochane bo na 11 jestem umówiona z Tż-tem. Pogadam dzisiaj z nim o moich obawach. Pewnie skończy się to kłótnią ale trudnoJa nie będę siedziała cicho skoro coś mi się nie podoba. Będę popołudniu. Papa
Stary 2012-06-12, 10:18   #3230
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
chociaż nie taki dobry dla mnie , wczoraj wieczorem pokłóciłam się z tż, niestety padło kilka przykrych słów typu, że żałuje że tu się wprowadził itp eh

U mnie też
pogodzicie się.... czasami w nerwach padają przykre słowa, ale nikt tak nie myśli naprawdę

Cytat:
Moim zdaniem powinniście iść tam do niej i poprosić o pełną ofertę. Bo to jest bez sensu żebyście podpisywali coś i nie wiedzieli co dostaniecie. Jeszcze za taką kasę. My jak napisaliśmy do gościa z cateringu to nam wysłał pełną ofertę gastronomiczną zanim jeszcze zdecydowaliśmy się na niego. Płacisz kochana i masz prawo wymagać, a babka niech się nie puszy i nie będzie taka pewna siebie, bo zawsze to Wy możecie być pierwszą parą, która będzie miała niepochlebne opinie o niej. Być może inni mają gdzieś, co ona daje do jedzenia itd. ale Wy macie prawo od niej wymagać.

Mia ja wierzę, że się wszystko Wam ułoży Dacie radę. Wiesz my jak rezerwowaliśmy z tż wszystko też nic nie mieliśmy, kasy, on się właśnie zwalniał z fajnej pracy, ale wszystko się ułożyło - on pracuje, kasa na konto wpada. Jak już będziecie mieli rezerwację, to będzie większa motywacja, uwierz mi i Twój tż dobrze, żeby też tak może spojrzał na to. Ja wiem, że z pustego to i salomon nie naleje, ale jak to mówiła Judyta w nigdy w życiu - kasa zawsze daje się jakoś zorganizować

Witam się kochane z rana

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019

Edytowane przez mala_biegaczka
Czas edycji: 2012-06-12 o 10:20
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:19   #3231
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
no włąśnie nic nam nie dała, nie wiemy jakiie są dania. Ona uważa, że to się wszystko ustali w następnym rokuNie wiem, nie chce już o tym myśleć. Wczoraj posprzeczałam się o to z Tż-tem bo powiedziałam co myslę o tej babie i co mi sę nie podoba a on, że ja się w ogóle nie cieszę, że zamówiliśmy tę salę, że nic mi się nie podoba...A jak powiedziałam o dekoracji, że wolę zrobic sama to powiedział"i co, będziesz cały piątek siedziała przed ślubem na sali i dekorowała do nocy?"
Mam znajomych, którzy robili baaardzo ekonomiczne wesele i zrobili piątkową imprezę przedweselną z hasłem przewodnim "dekorujemy salę"

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem powinniście iść tam do niej i poprosić o pełną ofertę. Bo to jest bez sensu żebyście podpisywali coś i nie wiedzieli co dostaniecie. Jeszcze za taką kasę. My jak napisaliśmy do gościa z cateringu to nam wysłał pełną ofertę gastronomiczną zanim jeszcze zdecydowaliśmy się na niego. Płacisz kochana i masz prawo wymagać, a babka niech się nie puszy i nie będzie taka pewna siebie, bo zawsze to Wy możecie być pierwszą parą, która będzie miała niepochlebne opinie o niej. Być może inni mają gdzieś, co ona daje do jedzenia itd. ale Wy macie prawo od niej wymagać.
No właśnie. Może tylko tym razem się umowcie wczesniej, żeby nie było, że nie ma czasu. Albo może da się poprosić o przeslanie menu mejlem?
Stary 2012-06-12, 10:19   #3232
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie dla niej to jest pikuś, bo ona to ma na co dzień i nie chce sobie głowy zaprzątać przyszłym rokiem. Ale ja chciałabym wiedzieć za co płacę i nie zgodziłabym się na zapłacenie zaliczki bez podania przykładowego menu. Niby wiesz, że ta sala jest sprawdzona i wszyscy ją chwalą, ale obawa pozostaje... Nie wiadomo ile dań, jakie dania, ile sałatek, jaka płyta zimna. Dziwne... Żeby się potem nie okazało, że za te 170zł macie 3 dania jeszcze marne...

Daliście zaliczkę bez umowy?

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2012-06-12 o 10:20
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:19   #3233
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

U mnie też
Kochana musicie się dotrzeć, czasem bywa tak ostro

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Witam
ehh jak mi się dziś nie chce...normalnie nie umiałam sie wygrzebać z łóżka....

mam dokładnie to samo zdanie...ja biorę tabletki od 2 lat i rozmawiałam z lekarzem na temat przerwy w tabletkach i stwierdził ,że skoro chce je brać jeszcze około roku a potem odstawić ,żeby starać się o dziecko to przerwa jest niewskazana...

a co do meczu to modlę się o cud nad Wisłą ale pewnie i tak wygra Rosja...

a co do porodu to wolałabym rodzić na jesień niż na wiosnę - całą zimę z brzuchem pakować się w grube zimowe ciuchy :/ nie mówiąc już o tym,że trzeba by je kupić a latem jest tego mniej do ubierania
Chyba jednak wolę się w zimie ubierać w grube ciuchy niż końcówkę ciąży przechodzić w najgorsze upały

Witam się z rana
TŻcik już śpi po nocce, biedny będzie dziś spać do bólu, bo chce potem na meczyk patrzeć
Ja z pracy będę biec żeby się załapać na mecz, bo pracuję do 21

Mia ja trochę Twojego TŻ rozumiem, ale trochę też nie Tak na prawdę niczego nie można być pewnym. To, że na dzień dzisiejszy miałby umowę na czas nieokreślony, nie daje mu i tak przecież gwarancji, że nie dostałby wypowiedzeni na 2 miesiące przed ślubem... I wtedy co? Odwoływanie wszystkiego? Takie trochę dziwne myślenie

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2012-06-12 o 10:25
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:20   #3234
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:

Uciekam Kochane bo na 11 jestem umówiona z Tż-tem. Pogadam dzisiaj z nim o moich obawach. Pewnie skończy się to kłótnią ale trudnoJa nie będę siedziała cicho skoro coś mi się nie podoba. Będę popołudniu. Papa
Papa
Stary 2012-06-12, 10:23   #3235
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Dokładnie. My dostaliśmy przykładowe menu, przy każdym daniu gorącym były propozycje spośród których możemy wybierać, mamy dokładnie opisane ile czego dostajemy i mamy podane ceny za dodatkowe dania, gdybyśmy chcieli je jeszcze wykupić, mamy podane, że w tym jest tort, chleb na powitanie, szampan na wejście i cała reszta. I dodatkowo mamy adnotację, że cena ta nie ulegnie zmianie i oferta pozostaje aktualna do dnia wesela.
Stary 2012-06-12, 10:23   #3236
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Ja z pracy będę biec żeby się załapać na mecz, bo pracuję do 21
ja też , a wszystko że grafik nieco się zmienił . Normalnie bym sobie w domku siedziała przed tv z piwkiem w ręku
Stary 2012-06-12, 10:25   #3237
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. My dostaliśmy przykładowe menu, przy każdym daniu gorącym były propozycje spośród których możemy wybierać, mamy dokładnie opisane ile czego dostajemy i mamy podane ceny za dodatkowe dania, gdybyśmy chcieli je jeszcze wykupić, mamy podane, że w tym jest tort, chleb na powitanie, szampan na wejście i cała reszta. I dodatkowo mamy adnotację, że cena ta nie ulegnie zmianie i oferta pozostaje aktualna do dnia wesela.
U nas identycznie to wygląda. Mamy 3 przykładowe menu, a mamy też listę dań z których możemy własne menu skomponować.
I tak to powinno wyglądać i to mówi przede wszystkim o profesjonalizmie wykonawcy. Więc Dastin żądaj menu !!

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:26   #3238
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy adnotacje ze 10% moze wzrosnac cena. i ze wybieramy z menu. menu zostalo nam okazane ale decydowac mamy mc przed weselem. jest zaznaczone ze mamy powitanie chlebem i sola oraz wino musujace na powitanie
Stary 2012-06-12, 10:29   #3239
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
ja też , a wszystko że grafik nieco się zmienił . Normalnie bym sobie w domku siedziała przed tv z piwkiem w ręku
Mi też się zmienił, miałam mieć wolne dziś

Całe szczęście, że w sobotę mam na rano, więc w spokoju przyszykuję się do wyjścia na mecz

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:30   #3240
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Mi też się zmienił, miałam mieć wolne dziś

Całe szczęście, że w sobotę mam na rano, więc w spokoju przyszykuję się do wyjścia na mecz
ja miałam dziś skończyć o 19 więc spokojnie bym dotarła sobie na mecz, a tak to
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości