Ślubujące w 2012 - część II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 10:04   #241
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez 42gami Pokaż wiadomość
Poproszę o dopisanie mnie do listy na 28,07
Wrzucam dziś zdjątko części materiałów na dekorację kościoła i sali (robię sama ze wsparciem mamy). Mam szeroko zakrojoną koncepcję Obok obok leżą jeszcze 2 bele tiulu po 50m i dwa białe kosze na kwiaty. Jest jeszcze parę rzeczy do dokupienia ale bazę już mam.

Jutro odbieram buty od szewca - wrzucę foto
Witaj
Fajnie że będziesz miała dekoracje w kościele i ze robisz je sama. U nas i przed nami i za nami jest ślub wiec ze swoimi nie dałabym rady
Czekamy na zdjęcie bucików.
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dziewczyny w końcu mamy jakieś typy jeśli chodzi o zaproszenia.
Mojemu TŻ odpowiadają te wprost jest nimi zachwycony
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...384518001.html
- jeśli o mnie chodzi mam mieszane uczucia
Natomiast jeśli chodzi o mnie podobają mi się te:
http://allegro.pl/zaproszenie-slub-z...384165723.html
model niebieski 1.
Co sądzicie o tych typach! ?
Twoje mi się bardzo podobają i uwielbiam niebieski kolor ale widzę ze juz macie inne typy wiec czekam na kolejne linki
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Pradip - mieszkają długo czy nie, ale mieszkają razem więc co to za różnica... ale księża rządzą się swoimi prawami
Świętaracja niestety...
Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
nadrobiłam was
Pradip-"podobno gdzieś w Wilanowie jest poradnia gdzie dają od razu 3 pieczątki. Fajny będziecie mieli samochodzik będzie w takim kolorze jak na zdjęciu?"

a i przyszła mi szczotka TT, jest rewelacyjna, po prostu świetna, zobaczymy jak będzie rozczesywać mokre włosy bo z tym mam największy problem jak na razie jest super, a teraz mam kilka pytań do was;

1. czy tż może mieć różowy krawat czy wystarczy żeby miał tylko różowego kwiatka a krawat czarny?
2. czy mogę miec takie paznokcie jak w zalaczniku (tylko krótsze i inny odcien różowego) czy to już za dużo i zrobić zwykły biały frencz na dwóch paluszkach różowy, albo biały frencz z różowymi kwaitkami?
3. chodzi o usadzenie gości to dopiero przede mną ale sie zastanaiwam jak zrobić z dziecmi, bedzie sporo takich do 6 lat i nie wiem czy one maja miec swoje krzesełko czy rodzice maja je trzymac na kolanach? jak wy to planujecie?
Nic więcej nie wiem bo my robiliśmy na Szweckiej ale postaram się cos dowiedzieć o tym Wilanowie.
W takim razie ja też zamawiam tą szczotkę tylko muszę link do niej odszukać... a czym właściwie różni się orginał od podróbki?
1. Ja bym wzięła taki krawat który będzie bardziej pasował i olała wszystkie "musi mieć"
2. mi się nie podoba jeden różowy paznokieć. Zrobiłabym zwykłego frencza i ewentualnie różowy kwiatuszek ale delikatny na serdecznym paznokciu albo frencza w leciutko różowym kolorze na wszystkich pazurkach
3 ja bym postawiła krzesła dla takich dzieci ale zapytaj sie właścicieli sali jak inni robią. U nas w ogóle Tż upiera się żeby był oddzielny stolik dla dzieci
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Byłam u innej kosmetyczki poleconej przez koleżankę - niestety, nie jest to to, co chciałam. Pewnie gdybym kilka razy wcześniej u niej była i wytłumaczyła jej, to doszłybyśmy do porozumienia Ale kobieta naprawdę się starała i mimo wszystko poprawiła mi humor. Brwi są takie sobie, ale już spróbowałam je "po swojemu zrobic" i będzie to możliwe - trochę ciemnego cienia, trochę kredki, parę włosków jeszcze usunęłam - musi być!
A na tamtą jestem bardzo wkurzona - mam nadzieję, ze miała poważny powód i raczej juz tam nie pójdę

Moj TŻ akceptował zawsze wszystko to, co ja wybrałam. Ostatecznie robiłam sama zaproszenia. Zresztą jemu było ze wszystkim "wszystko jedno", byle już ten ślub mieć właśnie przyjechał do mnie i pyta czym ja sie tak stresuje. Więc zaczełam wszystko wyliczać i pytam go czy on się niczym nie denerwuje a on mi na to, że i owszem. Martwi się trochę, że w czwartek meczu nie obejrzy Najpierw myślałam, ze padnę a później zaczęłam się śmiać i jakoś nerwy przeszły
Dobrze że udało Ci sie zrobić/poprawić u kogoś innego a i podziwiam Cie za chęć i umiejętności samodzielnego makijażu
Hahaha ach Ci nasi mężczyźni
Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Przyszła halka, ale chyba jest za ciemna ;( Jest do sukni ecru, a moje to złamana biel i halka jest zbyt żółta... ponadto jak tańczę to depczę po kole ;/ no i na dodatek koła się unoszą jak siadam. Myślicie, że to się zmieni w sukni? Jutro przymiarka :|
Koniecznie sprawdź z suknia bo strasznie dużo masz do niej zastrzeżeń. Może zacznie inaczej się układać i kolor nie będzie się odznaczać ale trzeba sprawdzić
Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
przepraszam, że nie oddzywałam się od piątku, ale same problemy... w sobotę podczas remontu przewierciliśmy kratkę kanalizacyjną u sąsiadów nie przypuszczaliśmy, żę tam gdzie my mamy sypialnię, oni mają połowę łazienki, bo kosztem przesuniętej ściany ją powiększyli
oczywiście afera, bo woda się polała, jak sąsiedzi coś robią na górze to u nas się troszkę leje, bo w niedzielę jedynie firma od usterek uszczelniła tą dziurę, a dopiero dzisiaj naprawią ją całkowice,,,
zostały dwa miesiące do wesela a ja jestem jak kłębek nerwów w niedzielę pokłóciłam się z tatą, który uznał, że jesteśmy widocznie na pewne rzeczy niedojrzali, że mój TŻ nic nie da sobie powiedzieć odnośnie remontu i jesteśmy oboje upraci...ehhh kupę gorzkich słów się posypało... najgorsze, że jeden tata i drugi wymagają teraz, żeby mój TŻ przekonał się do tego, żeby ktoś nam pomógł z remontem, a TŻ nawet nie chce tego słyszeć... ehhh pokłóciliśmy się ostro o to wczoraj jak mu tylko wspomniałam... nie mam już sił na to wszystko... mój tata ciągle jakieś "ale" , TŻ uparty mam dość:con fused:
Mój Tz tez jest taka złota rączka i wszystko w domu robi sam. I też nigdy nie chce żeby mu ktoś pomagał. Całe szczęście nikt mu sie w robote nie wtrąca tylko ja gderam że wolałabym uzbierać pieniądze i zeby to inni zrobili a on sie nie męczył... Ale u Waz niezłe zamieszanie sie penie zrobiło. Postaraj sie nie denerwować każdy teraz sie stresuje i o ostre słowa nie trudno

PMki z Warszawy czy zna któraś dobrego szewca?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:10   #242
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Magnusia za kilka dni Twój wielki dzień jak sie czujesz???

szczerze? lekki stresik jest nie ma co ale mam jeszcze tyle do załatwiania- codziennie gdzieś biegam- a to pazury a to co innego
jutro jadę po sukienkę pojutrze na sale winietki ustawiac i pozaawozić alko i inne rzeczy. W piątek malowanie szponków u wszystkich kończyn no a potem sobota
Jeszcze nie panikuję ale tętno mam podwyższone
Stary 2012-06-12, 10:11   #243
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ojej ale akcja z tą rurą-dobrze, że Wam nie trysnęła cała zawartość ścieków do sypialni...
Z remontami tak jest, że po skończonym remoncie dopiero człowiek jest mądrzejszy i wiele rzeczy by inaczej zrobił- wiem o tym bo przeżyłam dwa remonty mieszkania .
Twój Tata na pewno nic złego na mysli nie miał- chciał pomoc a wyszło źle . My jak mieliśmy remonty to tez wszyscy dookoła doradzali i komentowali, że coś źle robimy łącznie z aferą w sklepie przy kupnie drzwi do mieszkania ale jakoś wszystko przeszło więc i Ty się nie martw- będzie dobrze pomyśl jakie będziesz miała wspaniałe mieszkanko jak to się wszystko zakończy
marzę już o tym żeby wejść tam po weselu i mieć wszystko gdzieś
zamiast cieszyć się przed weselem to się martwię teraz jak to będzie, bo tata uważa, że TŻ jest uparty i nie da sobie nic powiedzieć, a TŻ uważa, że mój tata się popisywał jak byli Ci fachowcy uszczelnić tą dziurę i zrobił z niego... same wiecie co... masakra, mam 23 lata a czuję się jak szczeniak przez tą aferę, ale dziękuję za słowa otuchy..

Cytat:
Magnusia za kilka dni Twój wielki dzień jak sie czujesz???
właśnie, jak tam przygotowania, pewnie tresik już jest?

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:15   #244
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie, jak tam przygotowania, pewnie tresik już jest?

a właśnie- zadzwoniła dziś właścicielka sali- trochę zdrętwiałam jak zobaczyłam że dzwoni
powiedziała, że stoły już ustawione tak jak chciałam, wszystko już jest i powiedziała, że zamówiła mi jeszcze dodatkowe kwiaty do długich wazonów- oczywiście fioletowe i kwiaty na tort- też fioletowe .
Wspaniała kobitka- wie co robi i naprawdę ma pojęcie o wszystkim
Stary 2012-06-12, 10:23   #245
wloszka8
Raczkowanie

Pradip u mnie tak samo, więc poskładaliśmy się w 3 pary i wyszło ok 180 zł za dekorację na parę to nie taka tragedia a zrobi kwiaciarka i wszystko z głowy, nie będzie stresu

aisak42 mam ten sam kłopot, bo moim kolorem przewodnim jest chabrowy, sukienka biała i zastanawiam się również, czy będzie w porządku jak TŻ będzie miał krawat w takim kolorze i do tego kwiatka , czy biały krawat, i kwiatek chabrowy, ale wtedy zleje się z koszulą
też się zastanawiam, czy na białym frenczu może być jakiś niebieski cyrkon albo kwiatuszek, czy powinien być subtelny biały frencz..

Wika28 kurcze ale jazda z tą kosmetyczką ciesze się, że udało Ci się to załatwić z inną.. hehe reakcja TŻ powaliła mnie na łopatki:h ahaha:
też mam wrażenie, że weselem bardziej ja się przejmuje niż TŻ

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
Stary 2012-06-12, 10:25   #246
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
a właśnie- zadzwoniła dziś właścicielka sali- trochę zdrętwiałam jak zobaczyłam że dzwoni
powiedziała, że stoły już ustawione tak jak chciałam, wszystko już jest i powiedziała, że zamówiła mi jeszcze dodatkowe kwiaty do długich wazonów- oczywiście fioletowe i kwiaty na tort- też fioletowe .
Super! my dzis jedziemy na sale i bedziemy ustalac dekoracje i menu. Domyslam się, że juz padło tu takie pytanie, ale sprobuje raz jeszcze: Dziewczyny ile macie porcji ciasta i miesa na osobę? Samo wesele rozpocznie sie po 18, zaproszonych osób razem z nami jest 62. Co doradzacie? Ile powinnam wziąć?

Aaaa my za dekoracje kosciola placilismy 250 zł, a przed nami slubuje tylko jedna para, a po nas juz nikt.

Edytowane przez malaOlaa
Czas edycji: 2012-06-12 o 10:32
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:30   #247
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip u mnie tak samo, więc poskładaliśmy się w 3 pary i wyszło ok 180 zł za dekorację na parę to nie taka tragedia a zrobi kwiaciarka i wszystko z głowy, nie będzie stresu

180 zł na parę- bardzo niewiele- a co będziesz miała jako dekorację ?
U nas tez trzy pary są ale wyszło po 410 zł

no właśnie TŻ-ty sa jakoś mało przejmujące się albo dobrze się maskują

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Dziewczyny ile macie porcji ciasta i miesa na osobę? Samo wesele rozpocznie sie po 18, zaproszonych osób razem z nami jest 62. Co doradzacie? Ile powinnam wziąć?

my nie mamy porcjowanego ciasta na osobę. Będzie stół z cistami i ciasteczkami (mini babeczki, mini eklerki itp).
Mięsa mamy tak, że dwa dania główne z mięsem są podawane na talerzach- porcja dla każdego a trzecie na półmiskach. Wiadomo, że trzecie całe nie zejdzie bo nie wszyscy zjedzą. Z tego co mówiła mi moja pani od sali to zawsze przygotowują tak aby było "górką" bo zdarza się, że ktoś prosi o dokładkę.

A właśnie Dziewczynki które mają już menu ustalone co macie do jedzonka dobrego?

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-06-12 o 10:32
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:37   #248
gawa
Rozeznanie

Hej dziewczyny, podglądam was codziennie ale czasu na pisanie miewam mało. W sobotę po południu rozpoczęliśmy zapraszać i w weekend załatwiliśmy 15 domów chyba dobry wynik jak na początek Teściowa jak zobaczyła zaproszenia to wpadła w lament że przypominają pocztówkę z kaplicy czaszek Z mojej strony narazie wszyscy potwierdzili na 100% i powiedzieli że już nie będą dzwonić potwierdzać bo będą na bank, z Tża strony gorzej bo u niego na wstępie chyba 6 osób odmówiło, z powodów zdrowotnych w większości. Trochę mi ulżyło że ktoś odmówł, może to chamskie ale jestem przerażona na myśl że przyjdą wszyscy i będą dostawiać ten namiot ... masakra
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:42   #249
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, podglądam was codziennie ale czasu na pisanie miewam mało. W sobotę po południu rozpoczęliśmy zapraszać i w weekend załatwiliśmy 15 domów chyba dobry wynik jak na początek Teściowa jak zobaczyła zaproszenia to wpadła w lament że przypominają pocztówkę z kaplicy czaszek Z mojej strony narazie wszyscy potwierdzili na 100% i powiedzieli że już nie będą dzwonić potwierdzać bo będą na bank, z Tża strony gorzej bo u niego na wstępie chyba 6 osób odmówiło, z powodów zdrowotnych w większości. Trochę mi ulżyło że ktoś odmówł, może to chamskie ale jestem przerażona na myśl że przyjdą wszyscy i będą dostawiać ten namiot ... masakra

super no to szarpnęłaś z kopyta- 15 domów
Namiotem się nie przejmuj- pewnie nie będziesz go dostawiać bo niestety z reguły tak jest, że nawet ci co potwierdzają na 100% potrafią się wyłamać- oby Ci się to nie zdarzyło oczywiście
Stary 2012-06-12, 10:47   #250
gawa
Rozeznanie

No wszyscy się dziwią jak mi się to udało , ale póki co to była najbliższa rodzina więc bez strasu na luzie i bez wierszyków Bardzo miło było , nawet nie było zdziwienia wielkiego że na jamniki będziemy zbierać więc luzik
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:56   #251
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
u mnie jest tak: sadzamy między rodzicami. Za dzieci do 10 lat płacimy połowę. Dziecko 6 letnie to już duże dziecko i wg mnie musi mieć własne krzesełko, talerz, szklanke itp bo je w zasadzie normalnie. Poza tym rodzić trzymający 6 latka na kolanach ma ograniczone ruchy- ciężko nawet obiad zjeść . Pogadaj z właścicielem sali jak to rozwiązać- może zgodzi się aby np za 2-3 latki nie płacić ale dostawić im krzesełko.
No my tez za te maluchy nie płacimy i nie wiem jak to rozegrać żeby nie sidziały przy pustym miejscu

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Witaj
Fajnie że będziesz miała dekoracje w kościele i ze robisz je sama. U nas i przed nami i za nami jest ślub wiec ze swoimi nie dałabym rady
Czekamy na zdjęcie bucików.

Twoje mi się bardzo podobają i uwielbiam niebieski kolor ale widzę ze juz macie inne typy wiec czekam na kolejne linki

Świętaracja niestety...

Nic więcej nie wiem bo my robiliśmy na Szweckiej ale postaram się cos dowiedzieć o tym Wilanowie.
W takim razie ja też zamawiam tą szczotkę tylko muszę link do niej odszukać... a czym właściwie różni się orginał od podróbki?
1. Ja bym wzięła taki krawat który będzie bardziej pasował i olała wszystkie "musi mieć"
2. mi się nie podoba jeden różowy paznokieć. Zrobiłabym zwykłego frencza i ewentualnie różowy kwiatuszek ale delikatny na serdecznym paznokciu albo frencza w leciutko różowym kolorze na wszystkich pazurkach
3 ja bym postawiła krzesła dla takich dzieci ale zapytaj sie właścicieli sali jak inni robią. U nas w ogóle Tż upiera się żeby był oddzielny stolik dla dzieci
Dzięki za pomoc

Cytat:

aisak42 mam ten sam kłopot, bo moim kolorem przewodnim jest chabrowy, sukienka biała i zastanawiam się również, czy będzie w porządku jak TŻ będzie miał krawat w takim kolorze i do tego kwiatka , czy biały krawat, i kwiatek chabrowy, ale wtedy zleje się z koszulą
też się zastanawiam, czy na białym frenczu może być jakiś niebieski cyrkon albo kwiatuszek, czy powinien być subtelny biały frencz..

Wika28 kurcze ale jazda z tą kosmetyczką ciesze się, że udało Ci się to załatwić z inną.. hehe reakcja TŻ powaliła mnie na łopatki:h ahaha:
chyba zostanie przy różowym krawacie, biały frencz jest taki standarodwy zrobie może po jednym paluszku różówym
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:58   #252
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Wika - ja wiem, że niektórzy wymagają dwie spowiedzi, ale jak dla mnie to jest po prostu trochę śmieszne, bo przeważnie w takiej sytuacji nie dają rozgrzeszenia, więc po co dwie spowiedzi przecież żyjemy w grzechu może inaczej się wyrażę ... jest to dla mnie nie zrozumiałe... bo raz mówią tak, raz inaczej...

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Ewula - ja pytałam bo po prostu nie miałam porównania tych warkoczy na różnych kolorach a jaki masz oryginalny kolor włosków?
Oryginalny mam taki właśnie czekoladowy... coś takiego, ale muszę farbować bo taka siwizna świeci mi się na grzywce, że szok
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:59   #253
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Super! my dzis jedziemy na sale i bedziemy ustalac dekoracje i menu. Domyslam się, że juz padło tu takie pytanie, ale sprobuje raz jeszcze: Dziewczyny ile macie porcji ciasta i miesa na osobę? Samo wesele rozpocznie sie po 18, zaproszonych osób razem z nami jest 62. Co doradzacie? Ile powinnam wziąć?

Aaaa my za dekoracje kosciola placilismy 250 zł, a przed nami slubuje tylko jedna para, a po nas juz nikt.
my na 60 osób mamy 186 kawałków ciasta, tak nam doradziła pani z cukierni gdzie zamawiamy, slub mamy o 14, więc obiad o 16, wychodzi 2,5 kawałka na osobę, a potem jeszcze dwie kolacje mięsne, najlepiej zapytać właścicielkę, nam doradzała, bo ma duże doświadczenie w tym

Cytat:
180 zł na parę- bardzo niewiele- a co będziesz miała jako dekorację ?
U nas tez trzy pary są ale wyszło po 410 zł

no właśnie TŻ-ty sa jakoś mało przejmujące się albo dobrze się maskują

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

my nie mamy porcjowanego ciasta na osobę. Będzie stół z cistami i ciasteczkami (mini babeczki, mini eklerki itp).
Mięsa mamy tak, że dwa dania główne z mięsem są podawane na talerzach- porcja dla każdego a trzecie na półmiskach. Wiadomo, że trzecie całe nie zejdzie bo nie wszyscy zjedzą. Z tego co mówiła mi moja pani od sali to zawsze przygotowują tak aby było "górką" bo zdarza się, że ktoś prosi o dokładkę.

A właśnie Dziewczynki które mają już menu ustalone co macie do jedzonka dobrego?
mamy przyozdobione woalem i kwiatami krzesła i klęcznik, dużą dekorację ołtarza z kwiatów, w każdej ławce duży przewiązany woal na kokardę , której szarfy będą wiły się po ziemi, a przy każdej kokardzie chabrowe kwiaty z kremowymi różami

a co do menu to tak
o 16 standardowo rosół z makaronem, rolada, biała pieczeń, karczek faszerowany, kaczka faszerowana, kluski jasne, ciemne i ziemniaki, kapusta niebieska, surowka z bialej kapusty i kiszona kapusta zasmazana

potem ciasto i kawa, słodycze, owoce

o 20 pulpety w sosie pieczarkowym
o 21 tort
o 23 płonący udziec z zasmażanymi ziemniaczkami i kapustką
ok 1-1.30 barszczyk z pasztecikiem w cieście francuskim
a Wy co macie jeszcze pysznego?

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
Stary 2012-06-12, 11:03   #254
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
przymierz z sukienką a jak będzie za długa to poproś żeby Ci skrócili ale jak po kole depczesz to za długa jest faktycznie....
co do koloru- zobacz czy się bardzo odróżnia od sukienki- w końcu to i tak będzie pod kiecką
Depczę ją jak tańczę, ale obcasem z tyłu, tak jakby opadała ;/ na długość wydaje się ok... ponadto podnoszą mi się koła... Napisałam do krawcowej która szyła, ale nie mam możliwości zwrotu, bo halka była szyta pod mój wymiar : szkoda tylko, że mowiłam, że suknię mam śmietankową biel, ona twierdziła, że pasuje kolor. Iść na noże? Że skoro nie miała odpowiedniego materiału, to mogła napisać? I jeszcze twierdzi, że to normalne, że koło przy siadaniu się unosi - ale pionowo???? ;/ Masakra, połaszczyłam się, bo w necie taniej.

Cytat:
gdzie robisz wesele? Oddaj właścicielkę! ;p

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:07   #255
wloszka8
Raczkowanie

wrrr... oczywiście tata zadzwonił do mnie teraz i powiedział, że odnośnie tej rury co mają ją dzisiaj uszczelnić to on przy tym musi być bo dzwonił do tego faceta ,żeby mu o tym przypomnieć, a ten facet się go zapytał kto za to zapłaci i oczywiście wychodzi na to, że to wina TŻ, że był przy nich uparty i nie dał sobie nic powiedzieć i tata oczywiście swoje, że widzę jaka sytuacja jest i jak jest namieszane... zwariuję do tego ślubu;/

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Depczę ją jak tańczę, ale obcasem z tyłu, tak jakby opadała ;/ na długość wydaje się ok... ponadto podnoszą mi się koła... Napisałam do krawcowej która szyła, ale nie mam możliwości zwrotu, bo halka była szyta pod mój wymiar : szkoda tylko, że mowiłam, że suknię mam śmietankową biel, ona twierdziła, że pasuje kolor. Iść na noże? Że skoro nie miała odpowiedniego materiału, to mogła napisać? I jeszcze twierdzi, że to normalne, że koło przy siadaniu się unosi - ale pionowo???? ;/ Masakra, połaszczyłam się, bo w necie taniej.

kurcze a masz z nią spisaną jakąś umowę chociaż? cokolwiek? ja bym jednak domagała się swojego.. bo to jedyny taki dzień , a Ty masz wyglądać olśniewająco... albo postaraj się poszukać krawcowej w Twojej okolicy albo po lokalnych salonach i zapytaj jaki byłby koszt uszycia samej halki na kole, powiedz jaką masz sytuację, myślę, że znajdziesz gdzieś kogoś kto to zrozumie

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
Stary 2012-06-12, 11:10   #256
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

a Wy co macie jeszcze pysznego?
19:45- rozpoczynamy od rosołu, do tego filet z udka kurczaka faszerowany morelą owinięty boczkiem posypany majerankiem z pieczonymi ziemniakami i sałatką (sałata lodowa, kiełki słonecznika, szczypiorek, rzodkiewka, koperek)

21:00- lody z bitą śmietaną i owocami

22:30- polędwica wieprzowa nadziewana serem w sosie z kluskami śląskimi i buraczkami na ciepło

23:40- tort

1:15- na półmiskach- schabowi i dewolaj, ziemniaki i surówka z kapusty pekińskiej

3:00- barszcz czerwony z bułeczką zapiekaną z pieczarkami i serem.

Do tego oczywiście przekąski na stołach mniam

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:

ile zapłaciłaś za halke? może dokup w salonie do sukienki i juz- po co masz się stresować albo poproś w salonie może Ci zrobią za jakąś niewielką opłatą

wesele robię tu: http://www.przybyszowka.pl/ sala wenecka

jak na razie polecam bo wszystko jest super - ostateczną opinię wyrażę po weselu

dodam, że wszystko jest w cenie- dekoracja, pokrowce, ciasta, tort itp- tylko alko własne. Aha no i jeszcze kamerzysta jest w cenie sali- będzie w kościele, może być przy przygotowaniach, błogosławieństwie itp

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-06-12 o 11:13
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:20   #257
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz wspaniałą kobitkę pozazdrościć tylko Ja się tak zbieram do żeby zadzwonić na swoja salę i jakoś mi to nie idzie...
Cytat:
U mnie teoretycznie nie można wynajmować firmy z zewnątrz a siostry tylko kwiaty układają ale jak pójdziemy spisać protokół to się zapytam ksiedza jak to jest teraz
Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
Super że szybko Wam idzie oby jeszcze w każdym domu miło było Niby fajnie że ludzie od razu potwierdzają ale ja takich potwierdzeń najbardziej sę boję bo przez 2,5 miesiąca może się jeszcze coś zmienić i pewnie i tak będę do nich dzwoniła pod koniec sierpnia
Cytat:
Dzięki za pomoc
Spróbuj zadzwonić do poradni przy kościele Św. Anny w Wilanowie. Podobno tam były spotkania w każda środę po pół godziny grupowe i bez zapisów.
Cytat:
Zobacz najpierw jak będzie z suknia się układać i czy kolor może być jeśli coś Ci się będzie nie podobało to dzwoń do niej i walcz o swoje
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:25   #258
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

a co do menu to tak
o 16 standardowo rosół z makaronem, rolada, biała pieczeń, karczek faszerowany, kaczka faszerowana, kluski jasne, ciemne i ziemniaki, kapusta niebieska, surowka z bialej kapusty i kiszona kapusta zasmazana

potem ciasto i kawa, słodycze, owoce

o 20 pulpety w sosie pieczarkowym
o 21 tort
o 23 płonący udziec z zasmażanymi ziemniaczkami i kapustką
ok 1-1.30 barszczyk z pasztecikiem w cieście francuskim
pyszności
Stary 2012-06-12, 11:55   #259
magnusia
Zakorzenienie

Dziewczyny które pazurki Wam się najbardziej podobają? Mam dylemat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 47_05.jpg (23,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 56[2].jpg (65,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 121132.jpg (17,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20070122_249028.jpg (24,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cyrkonie.jpg (46,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dbd034ed43eaf47c33b5a258de1084df,21,1.jpg (63,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg french_szpic2.jpg (33,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m074_977.jpg (17,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mon_z_Ryb.jpg (27,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg normal_007.jpg (28,9 KB, 29 załadowań)
Stary 2012-06-12, 11:56   #260
magnusia
Zakorzenienie

i jeszcze jedne bo się nie zmieściły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg paznokcie59[1].jpg (31,2 KB, 33 załadowań)
Stary 2012-06-12, 12:09   #261
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
i jeszcze jedne bo się nie zmieściły
jak dla mnie to 4, 7 i 8

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
Stary 2012-06-12, 12:27   #262
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
wrrr... oczywiście tata zadzwonił do mnie teraz i powiedział, że odnośnie tej rury co mają ją dzisiaj uszczelnić to on przy tym musi być bo dzwonił do tego faceta ,żeby mu o tym przypomnieć, a ten facet się go zapytał kto za to zapłaci i oczywiście wychodzi na to, że to wina TŻ, że był przy nich uparty i nie dał sobie nic powiedzieć i tata oczywiście swoje, że widzę jaka sytuacja jest i jak jest namieszane... zwariuję do tego ślubu;/

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

kurcze a masz z nią spisaną jakąś umowę chociaż? cokolwiek? ja bym jednak domagała się swojego.. bo to jedyny taki dzień , a Ty masz wyglądać olśniewająco... albo postaraj się poszukać krawcowej w Twojej okolicy albo po lokalnych salonach i zapytaj jaki byłby koszt uszycia samej halki na kole, powiedz jaką masz sytuację, myślę, że znajdziesz gdzieś kogoś kto to zrozumie
Halka w salonie 150 :| tu dałam 50 - generalnie jest ładnie wykonana, tylko kolor za ciemny no i te koła... mam dwa, ale zobaczę, może jedno wystarczy. Nie chciałabym robić od nowa, nie wydam 150 zeta na jakąś szmatkę ;/ ehh

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 12:40   #263
duvala
Rozeznanie

Cytat:
No my tez za te maluchy nie płacimy i nie wiem jak to rozegrać żeby nie sidziały przy pustym miejscu

Dzięki za pomoc

chyba zostanie przy różowym krawacie, biały frencz jest taki standarodwy zrobie może po jednym paluszku różówym
każde dziecko ma swoje krzesełko, a jak ma 1 czy 2 to mu krzesełko dziecięce szykujemy ale też przy stole
duvala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 12:47   #264
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
3 NAJBARDZIEJ mi sie podoba
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 12:58   #265
ewula87
Rozeznanie

Układając w kolejności od "mogą być" do to: 3,4,10 i 5 te 5 są śliczne
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:10   #266
haczyk7
Raczkowanie

Cytat:
Halka w salonie 150 :| tu dałam 50 - generalnie jest ładnie wykonana, tylko kolor za ciemny no i te koła... mam dwa, ale zobaczę, może jedno wystarczy. Nie chciałabym robić od nowa, nie wydam 150 zeta na jakąś szmatkę ;/ ehh
A mierzyłaś to już z suknią? Wiesz, jak będziesz miała suknię to ta halka prawdopodbnie nie podniesie aż tak do pionu, bo przecież suknia jest cięzsza. A jesli chodzi o kolor, to jest duża różnica? W koncu będzie widać jej tylko trochę. Jeśli chodzi o koszta, to ja bym chyba jednak została przy tej, co masz

Cytat:
Dla mnie 3, 6, 9

Cytat:

Oj znam ten ból! U nas remont też wysunął się na I plan, jest trochę inaczej, ale nerwówka taka sama.

Oj znam ten ból! U nas remont też wysunął się na I plan, jest trochę inaczej, ale nerwówka taka sama.

A jutro moja II przymiarka
Druga para butów tez przyszła, lepiej pasują
Stary 2012-06-12, 13:22   #267
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość
A jutro moja II przymiarka
Druga para butów tez przyszła, lepiej pasują
czekamy na foty z przymiarki
pokazuj trzewiki
Stary 2012-06-12, 13:22   #268
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Jak dla mnie 2 i 3 sa najladniejsze
Stary 2012-06-12, 13:40   #269
stagnacja21
Raczkowanie

Cytat:

4 i 5 z naciskiem na 4
stagnacja21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:59   #270
magnusia
Zakorzenienie

dzięki Dziewczynki za opinię pazurków

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości