|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ V
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zadomowienie
|
Akurat korektora nie potrzebowałam. Ma opakowanie takie jak błyszczyk z gąbeczką. Jak dla mnie był zbyt lejący. Wolę korektor pixie cosmetics.
Niestety tak trochę jest....
Reklama kosmetyków na mnie nie działa, dopiero lista składników ![]() naturalnie proste Edytowane przez Sicilia Czas edycji: 2012-06-11 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanie do tych, które używały obu toników Pat&Rub, czyli klasycznego, oczyszczającego i tego z serii Aox. Który bardziej nadaje się do cery skłonnej do przetłuszczania? Chodzi mi głównie o nie klejenie się i zapychanie. Mam ochotę na Aox, ale on jest na glicerynie i to wysoko w składzie (druga pozycja). Jak on się sprawuje na Waszych buźkach?
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4415 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Korah Czas edycji: 2012-06-11 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam cerę mieszaną. Ten oczyszczający jest taki nijaki ![]() Natomiast już po pierwszych użyciach aoxa byłam i dalej jestem zachwycona ![]() U mnie ani jeden ani drugi nie kleił się na buzi. Mam nadzieję,że choć trochę pomogłam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4417 |
Wtajemniczenie
|
udalo mi sie anulowac te nieszczesne kremy z promocji YR
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Ja sobie kupiłam dwa olejki Alverde, zobaczymy jak się spiszą ![]()
![]() |
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny kochane poszukuje podkladu Lily lolo odcien Barely Buff ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
ale akurat ja mialam (a nawet jeszcze gdzies powinnam miec) ten concealer alterry... opakowanie jak blyszczyk z pedzelkiem gabczastym - jak juz Sicilia pisala
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Konto usunięte
|
Miałam w sumie kilka glinek: białą Argiletz, w proszku, białą kupowaną na allegro czerwoną kupowaną na allegro i czerwoną Argiletz wszystkie były podobnej konsystencji, tj proszek był podobny- pylisty, nie zbijający się w całość, suchy. Ta glinka jest z wierzchu sypka, ale widać, że "mokra", na dodatek jak trochę usypałam to reszta była "ubita" i musiałam zatkać pokrywkę i uderzyć w stół. To jednak nic. Kiedy wsypię ją do szklanej miseczki, wleję wodę... Muszę wlać jej bardzo malutko, bo inaczej zamienia się w bialą wodę. Nie taką, jak po innych białych glinkach, które posiadałam. Ok, za dużo wody dałam, a więc dodaję proszku. I zaczyna się. Proszek zbija się w takie klejące wielkie grudki (ok 3 sztuki). Dodaję znów wody. Kiedy się te grudki rozpadną, znów robi się woda-klejąca... Nie ma masy! Nałożenie tego lejącego czegoś na twarz to koszmar. Kiedy nałożę trochę tej glinki (??) i chcę w dane miejsce dołożyć po chwili jeszcze, to ta substancja przykleja mi się do palca i zostaje na nim, a na twarzy mam w tym miejscu "dziurę", czyli prześwituje mi skóra. Na dodatek, palce mi się kleją do siebie, dość odczuwalnie... Nie jest to przyjemne. Zasycha bardzo szybko, nie mogę ruszać twarzą.. Po pozostałych glinkach nie miałam nigdy AŻ takiego efektu. Robię często maseczki na bazie białej glinki, więc wiem, co mówię. Z tej na szczęście zrobiłam tylko raz. Szkoda mi ekstraktów, bo czuję, że coś z nią nie tak. Glinki użyłam dziś trzeci raz i zastanawiam się, czy nie pisać do sprzedającego. Co prawda kupiłam ją chyba 3 miesiące temu, ale nie używałam od razu. Nigdy się nie spotkałam z taką glinką i nie wiem, czy to ja "za mało widziałam", czy moje obawy są słuszne, że to jakiś badziew? Podrabiane glinki? Dziwnie brzmi... Ona była tania, ale nie sądziłam, że to będzie coś jakby nie glinka... Zobaczę, co Wy napiszecie, czy spotkałyście się z czymś takim. Jeśli nie, to napiszę do sprzedającego. Pewnie mnie "zleje", ale spróbować można... Co o tym sądzicie? Reszcie dziewczyn, które pytały o kosmetyki postaram się odpisać w najbliższych dniach- przepraszam, nie mam chwilowo zbytnio czasu, w wątku też jestem sporo stron do tyłu. Przesyłkę z Gaia Creams otrzymałam w piątek, napiszę za parę dni co nieco o kremie pod oczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzeniona Zmorah
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;34649150]Miałam w sumie kilka glinek:
białą Argiletz, w proszku, białą kupowaną na allegro czerwoną kupowaną na allegro i czerwoną Argiletz wszystkie były podobnej konsystencji, tj proszek był podobny- pylisty, nie zbijający się w całość, suchy. Ta glinka jest z wierzchu sypka, ale widać, że "mokra", na dodatek jak trochę usypałam to reszta była "ubita" i musiałam zatkać pokrywkę i uderzyć w stół. To jednak nic. Kiedy wsypię ją do szklanej miseczki, wleję wodę... Muszę wlać jej bardzo malutko, bo inaczej zamienia się w bialą wodę. Nie taką, jak po innych białych glinkach, które posiadałam. Ok, za dużo wody dałam, a więc dodaję proszku. I zaczyna się. Proszek zbija się w takie klejące wielkie grudki (ok 3 sztuki). Dodaję znów wody. Kiedy się te grudki rozpadną, znów robi się woda-klejąca... Nie ma masy! Nałożenie tego lejącego czegoś na twarz to koszmar. Kiedy nałożę trochę tej glinki (??) i chcę w dane miejsce dołożyć po chwili jeszcze, to ta substancja przykleja mi się do palca i zostaje na nim, a na twarzy mam w tym miejscu "dziurę", czyli prześwituje mi skóra. Na dodatek, palce mi się kleją do siebie, dość odczuwalnie... Nie jest to przyjemne. Zasycha bardzo szybko, nie mogę ruszać twarzą.. Po pozostałych glinkach nie miałam nigdy AŻ takiego efektu. Robię często maseczki na bazie białej glinki, więc wiem, co mówię. Z tej na szczęście zrobiłam tylko raz. Szkoda mi ekstraktów, bo czuję, że coś z nią nie tak. Glinki użyłam dziś trzeci raz i zastanawiam się, czy nie pisać do sprzedającego. Co prawda kupiłam ją chyba 3 miesiące temu, ale nie używałam od razu. Nigdy się nie spotkałam z taką glinką i nie wiem, czy to ja "za mało widziałam", czy moje obawy są słuszne, że to jakiś badziew? Podrabiane glinki? Dziwnie brzmi... Ona była tania, ale nie sądziłam, że to będzie coś jakby nie glinka... Zobaczę, co Wy napiszecie, czy spotkałyście się z czymś takim. Jeśli nie, to napiszę do sprzedającego. Pewnie mnie "zleje", ale spróbować można... Co o tym sądzicie? [/QUOTE] Przede wszystkim skoro glinka zbija się w grudy, to musiała złapać wilgoć, albo nie została dostatecznie wysuszona. Ja bym rzeczywiście nie używała i napisała do sprzedawcy mimo wszystko. Nie wiadomo co to tak naprawdę jest. Możliwe, że glinka zawiera jakieś dodatki, choćby ekstrakty. Czy jest na niej napisane, że to 100% glinki, czy jest inci, a czy jej zapach nie kojarzy Ci się z czymś np mlekiem w proszku, pachnie glinką ![]() Edytowane przez Korah Czas edycji: 2012-06-11 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na opakowaniu pisze: Specyfikacja: White Kaolin Clay później jest opis użycia, data ważności i napis, że "Skonfekcjonowane przez ....(nazwa firmy i to był chyba login allegrowicza też), Kraj pochodzenia: Francja" Opakowanie było takie zgrzane, w sensie wieczko. Wklejałam zdjęcie, widać napisy dość dobrze. EDIT: Mlekiem w proszku na pewno nie pachnie, to jakby sztuczny zapach, nie czułam takiego w naturalnym produkcie. Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2012-06-11 o 23:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Raczkowanie
|
Sicilia, ty to szczęściara jesteś i to pewnie wszystko za grosze pokupowałaś...eeeeh
Dotarły do mnie zamówione półprodukty z e-naturalne i ZSK więc czym prędzej zrobiłam sobie dziś balsam antycelulitowy, odżywkę w sprayu bez spłukiwania i tonik na naczynka. Tonik zrobił mi jednak buraka na fejsie ![]() Były w nim: - hydrolat oczarowy - ekstrakt na naczynka z ZSK - ekstrakt z soku granatu - gliceryna roślinna - żel hialuronowy - ekstrakt z kwiatu czarnego bzu - D-panthenol - konserwant eko z BU Ja obstawiam chyba ten ekstrakt z soku granatu jako winowajcę. Jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Raczkowanie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;34649150]Miałam w sumie kilka glinek:
białą Argiletz, w proszku, białą kupowaną na allegro czerwoną kupowaną na allegro i czerwoną Argiletz wszystkie były podobnej konsystencji, tj proszek był podobny- pylisty, nie zbijający się w całość, suchy. Ta glinka jest z wierzchu sypka, ale widać, że "mokra", na dodatek jak trochę usypałam to reszta była "ubita" i musiałam zatkać pokrywkę i uderzyć w stół. To jednak nic. Kiedy wsypię ją do szklanej miseczki, wleję wodę... Muszę wlać jej bardzo malutko, bo inaczej zamienia się w bialą wodę. Nie taką, jak po innych białych glinkach, które posiadałam. Ok, za dużo wody dałam, a więc dodaję proszku. I zaczyna się. Proszek zbija się w takie klejące wielkie grudki (ok 3 sztuki). Dodaję znów wody. Kiedy się te grudki rozpadną, znów robi się woda-klejąca... Nie ma masy! Nałożenie tego lejącego czegoś na twarz to koszmar. Kiedy nałożę trochę tej glinki (??) i chcę w dane miejsce dołożyć po chwili jeszcze, to ta substancja przykleja mi się do palca i zostaje na nim, a na twarzy mam w tym miejscu "dziurę", czyli prześwituje mi skóra. Na dodatek, palce mi się kleją do siebie, dość odczuwalnie... Nie jest to przyjemne. Zasycha bardzo szybko, nie mogę ruszać twarzą.. Po pozostałych glinkach nie miałam nigdy AŻ takiego efektu. Robię często maseczki na bazie białej glinki, więc wiem, co mówię. Z tej na szczęście zrobiłam tylko raz. Szkoda mi ekstraktów, bo czuję, że coś z nią nie tak. Glinki użyłam dziś trzeci raz i zastanawiam się, czy nie pisać do sprzedającego. Co prawda kupiłam ją chyba 3 miesiące temu, ale nie używałam od razu. Nigdy się nie spotkałam z taką glinką i nie wiem, czy to ja "za mało widziałam", czy moje obawy są słuszne, że to jakiś badziew? Podrabiane glinki? Dziwnie brzmi... Ona była tania, ale nie sądziłam, że to będzie coś jakby nie glinka... Zobaczę, co Wy napiszecie, czy spotkałyście się z czymś takim. Jeśli nie, to napiszę do sprzedającego. Pewnie mnie "zleje", ale spróbować można... Co o tym sądzicie? [/QUOTE] Ja mam taką glinkę z gatunku dziwnych, jest to orgniczna czysta glinka, znana też pod nazwą popiół wulkaniczny. Kupiłam ją do usuwania toksyn/metali ciężkich z organizmu, ale można ją używać jako maseczki. Ta glinka również nie miesza się z wodą na papkę, trzeba ją zalać wodą i odstawić na kilka godzin, wtedy glinka absorbuje wodę i ma konsystencję trochę papkowo-żelową. Wtedy spokojnie można ja mieszać i nakładać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na opakowaniu pisze: Specyfikacja: White Kaolin Clay później jest opis użycia, data ważności i napis, że "Skonfekcjonowane przez ....(nazwa firmy i to był chyba login allegrowicza też), Kraj pochodzenia: Francja" Opakowanie było takie zgrzane, w sensie wieczko. Wklejałam zdjęcie, widać napisy dość dobrze. EDIT: Mlekiem w proszku na pewno nie pachnie, to jakby sztuczny zapach, nie czułam takiego w naturalnym produkcie.[/QUOTE] Ja mam białą glinkę Safei i też tak pachnie chemicznie, aptecznie, aczkolwiek jest to zapach ledwie wyczuwalny, no i nie mam z nią takich problemów, ma świetną konsystencję, dobrze się rozrabia. Bardzo to dziwne, nigdy się z czymś takim nie spotkałam. możliwe, że glinka wydobywana tam, gdzieś we Francji ma po prostu takie wlaściwości i już, ale nie umiem stwierdzić czy to dla niej lepiej czy gorzej. Ja bym zapytala tego sprzedawcę, skoro prowadzi sprzedaż takich rzeczy, to może się na nich też zna ![]() Spróbuj ją wysuszyć na slońcu w bezwietrzny upalny dzień. Można też wsadzić do piekarnika na 50*C na pare godzin. Edytowane przez Korah Czas edycji: 2012-06-12 o 08:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Wtajemniczenie
|
konczy mi sie wlasnie krem pod oczy polecicie cos fajnego?
co mysliscie o http://www.iherb.com/Bee-Naturals-Qu...m-0-8-oz/42803 albo http://www.iherb.com/Bee-Naturals-Qu...rum-4-ml/42804 ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Zadomowienie
|
iivii myśle , że ekstrakty . Spróbuj może odlać troche toniku i rozcieńczyć go wodą destylowaną albo hydrolatem Po paru dniach stosowania wróć do wersji pierwotnej. Może skóra się przyzwyczai i na większych stężeniach nie będzie robił się burak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zadomowienie
|
Właśnie dostałam micela z P&R i za chiny ludowe nie mogłam dojść jak wydobyć płyn z butelki. Bardzo nieintuicyjny pojemnik, ale sam płyn pachnie smakowicie. Wieczorkiem pierwszy test
![]()
#4438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
otwieranie fakt nie typowe ale w podrózy nie ma obaw ze coś sie wyleje, niech Ci słuzy tak dabrze jak nam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.