|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV
Witajcie Kochane
![]() ![]() Wiem, okropna jestem, w ogóle się nie udzielam....co prawda podczytuję Was, ale jak przychodzi do odpisania to już nie mam na to czasu...ale jakoś tak wychodzi bo nowe mieszkanko, ja w roli gosposi więc gotowanko, zakupy, sprzątanko, pranko ale jest cudownie i tak ma być już zawsze Dawno już nie widziałam swojego malucha i tęsknię.... czuję że kopie ale głównie wieczorem, czasem nawet się martwię że malo ale widocznie leniwe po mamie 4 dni do ślubu więc musicie wybaczyć że biegam butów nadal nie mam!! tragedia!! ale co tam, damy radę gulasz się właśnie pichci, tż pracuje i do tego prassuje grzecznie czarnamadonna wszystkiego naj ![]() W przyszłym tygodniu podstaram się być już cześciej
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co a ja sie zastanawiam czy moja nie ma tego kataru alergicznego ja jestem allergikiem i ona chyba tez
|
|
|
|
#633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A buty na pewno jakieś znajdziesz Podziwiam, że tak spokojnie do tego podchodzisz, ja jakbym nie miała jakiejś ważnej rzeczy na 4 dni przed ślubem to już sobie wyobrażam, jaka bym był zła i zdenerwowana ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie te poradnie to śmiech na sali... ja kalendarze sobie z neta wzięłam... bez przesady ; p
|
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
dziwdczyny a do ilu lat dziecko moze miec ta tzrydniowke czy jak jej tam
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z tym sikaniem to rzeczywiscie jakas masakra jest
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w poradni był luz
baba powiedziała że powinny być 2 spotkania ale w dobie internetu gdzie sobie wszystko możemy znaleźć robi jedno i z bani opowiedziała nam ogólnie o budowie kobiety, cyklu menstruacyjnym, metodzie objawowo-termicznej, dostaliśmy broszurki i tyle
|
|
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, trzymam kciuki za pogodę i za to, aby było tak, jak sobie wymarzyliście! A buty znajdziesz - i tak ważne, aby ładnie wyglądały w kościele i podczas pierwszego tańca, potem nikt nie zwraca na nie uwagi i równie dobrze mogłabyś być w białych trampkach ![]() Madziuś, my olaliśmy te kalendarzyki, nie robiliśmy ich i nic nam babka nie powiedziała A w Waszej sytuacji, to tym bardziej...powiedzcie, że Wy świadome planowanie rodziny ćwiczyliście praktycznie, a nie na kartkach
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Im dziecko większe tym bardziej będzie uciskało pęcherz i tym częściej będzie się chodziło siusiu jak leżałam w szpitalu to dziewczyny w okolicach 35 tc co 5 minut chodziły do wc w dzień i w nocy tak samo ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
A to to babka chyba sama zauważy, bo już nie da się ukryć ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje wszystkim za zyczonka
))ja wlasnie umylam glowke robie sobie kawke zbozowa , musze sie ubrac, umalowac i ide bo najpierw musze cos pozalaatwiac jeszcze a potem sie tz na mnei bedzie czekal co do sikania to ja wciaz laże ..juz tz mnei zalamal bo powiedzial wlasnie dzisiaj ze w czwartek bedzie robiona podloga w lazience i caly dizen nie bede wchodzic do kibla ja nie wiem ja chyba padne albo bede do wiaderka bo nei wytrzymam nooo |
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno 3 godzin drogi nie wytrzymam .. A Ty mi jeszcze piszesz ze potem bedzie czesciej sie chcialo to ja juz nie wiem .. chyba sobie zalatwie kibel przenosny
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
laaaa ja ja musialam rysywac te glupie wykresy ale przerysowalam z internetu baby wogole w poradni u mnie byly nawiedzone
|
|
|
|
#646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika - śliczną masz tą swoją niunię
![]() Madzius - jak narazie mam prawidłową ciążę (odpukać, oby tak dalej) i pewnie tego chodzenia nie ma aż tyle i może trochę przesadzam. Ale w życiu nie chodziłam tyle po lekarzach.Teraz idę na wizytę do lekarza, tydzień wcześniej USG, mocz, ponownie wizyta, wcześniej inne badania. A jeśli chodzi o poradnię to jestem ciekawa czy Wam odpuszczą kalendarzyki i tego typu sprawy. Gościu do którego ja chodziłam robił się czerwony przy sprawach damsko - męskich i szybko schodził na inne tematy ![]() T'ai- miss sporty też jest fajny. Choć u mnie nieco krócej wytrzymuje, zwłaszcza przy długich paznokciach. |
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieluszka albo nocniczek nie no żartuję Współczuję. |
|
|
|
|
#649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
weeeź.... w dzień tyle nie chodzę co w nocy... 4 razy wstawałam dziś Cytat:
![]() 4 dni
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchaj, mnie to już na samą myśl jak to przeczytałam zachciało się iść do toalety.
|
|
|
|
#651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie będzie źle. Bo tą babkę z poradni załatwił nam ksiądz- znajomy TŻta, do którego chodziliśmy na nauki przedmałżeńskie i powiedział, że specjalnie zaprosi ją do siebie na plebanię i my mamy tam własnie przyjechać, żeby zaliczyła nam dwa spotkania za jednym razem ![]() No to niezły gościu Wam się trafił ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry wszystkim właśnie sie obzeram nalesnikami z dzemem truskawkowym ![]() co do siusiania ja tylko raz wnocy wstaje i z Tomkiem tez tylko raz wstawalam w nocy do samego konca za to w dzien czesciejale na noc specjalnie pije mniej czarnamadonna Wszystkiego Najlepszego!!! Spokojnej ciąży i bezbolesnego porodu!!! |
|||
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
za 15 dni wizyta
za 17 dni szpital za 18 dni przeprowadzka do TŻ ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() dzięki za kciuki
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() ja keidys zgubilam na plazy pierscionek tzn zgubilam to za duze slowo to byla moja wlasna glupota, zdjelam go i przysypalam piaskiem no i za minute jak go juz odkopywalam to go nie znalazlam a kopalismy chyba z pol godzi i kiszka tak sie zapadl ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy tego samego dnia buty mam ale jadę właśnie wymienić. Po za tym jeszcze kupa drobnych spraw, a czas goni. Boję się, że o czymś zapomnę
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.

ale jest cudownie i tak ma być już zawsze

Pieluszka albo nocniczek 
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)