|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Cytat:
Ale ! może zwyczajnie i po ludzku dobrze znosisz ciążę?? Z maluszkiem wszystko dobrze, a i ty się dobrze czujesz? Nie jest powiedziane, że ciąża to droga przez mękę!
|
|
|
|
|
#2282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Myślę, że u Ciebie też jest wszystko dobrze a wizyta w czwartek to tylko potwierdzi![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2283 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
śliczny ![]() Cytat:
bardziej się pocę, mam wzdęcia, trochę bolą mnie piersi. i tyle. żadnych mdłości, nie jestem senna, nie latam siku, zero wrażliwości na zapachy, zero zachcianek jakiś specjalnych, raczej takie co zwykle...no nic. Może jeszcze wszystko przed nami Jeszcze będziemy tęskniły za tym obecnym stanem ![]() Cytat:
a na słodkie też nie mam ochoty. nawet na swoją ulubioną czekoladę, więc się nie zmuszam |
|||
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i on sobie tak urósł w ciąży- od hormonów właśnie idę się położyć, później Was nadrobię kochane |
|
|
|
|
#2285 |
|
Wtajemniczenie
|
poczytałam Wasze słowa otuchy i na prawdę lżej mi się zrobiło - dzięki
z tego wszystkiego poszłam na ogród trochę chwastów powyrywać, żeby się czymś zająć.. można rwać i rwać, końca nie widać ![]() ![]()
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki, ja dziś po raz pierwszy od dawien daaaaaawna zjadłam śniadanie
od niedzielnego wieczora i cały poniedziałek miałam takie mgłości i zgagę że szok a dzis rano MEGA ULGA ![]() Ja tez się boję, każda z nas ma obawy ale najgorsze to sobie wkręcać ze coś jest nie tak. Trzeba myśleć pozytywnie! |
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
![]() Jakiś czas mnie nie było, bo trafiłam do szpitala z plamieniami , ale na szczęście przeszło po dwóch dniach . Wyszłam już jakiś czas temu, ale dalej się obawiałam czy wszystko ok i wolałam nie nakręcać się pisaniem z Wami. Wczoraj byłam na wizycie i wygląda na to, że wszystko dobrze się rozwija, serduszko barabani Mam nadzieję, że już do końca ciąży wszystko będzie dobrze i nie będę musiała przezywać takich stresów.
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito, będzie dobrze, musi być! Najważniejsze ze serducho puka, znaczy się że Dzidzia silna
te plamienia nie muszą oznaczać ze z ciążą jest coś nie tak, powodów do plamień jest mnóstwo, przecież niektóre kobiety maja normalnie miesiączki w ciąży...Ps. właśnie wcinam rybkę z kiszoną kapustą. Jezusicku, chyba będę ja samą jadła na śniadania, obiady i kolacje. Jaka pyyyyyyyyyyyyszna!!!!
|
|
|
|
#2290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepsze jest to, że TŻ nie lubi ryb, ale jak ja sobie zrobie, to mi wyjada pół ![]() Jutro idę na pierwszą wizytę i mam jakieś myśli, że mi lekarz powie: ale przecież nie jest Pani w ciąży ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie na co mam ochotę... na młodą kapustkę, na śmietanie ... babcia moja kiedyś takie serwowała
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
insolito- najważniejsze,że wszystko dobrze
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie na śmietanie a chyba na zasmażce.
|
|
#2294 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój Tż właśnie pichci w kuchni własnoręcznie złowiona rybkę, będzie wyżera marzą mi się jeszcze frytki do tego, ale nie można mieć wszystkiego.
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie wstałam z kolejnej drzemki, jestem nieprzytomna......
insolito, będzie dobrze, też miałam plamienia, i wczoraj upławy, ale poza chwilami paniki jest ok ![]() czytam o tej kapuście, rybach i żeberkach i...... nie wiem, jak możecie takie rzeczy jeść, mnie na samo wspomnienie...nie skończę tak się cieszyłam, że mi mdłości przeszły, a już dzisiaj dwa razy stałam nad umywalką :/
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym mogła codziennie jeść leczo, i jak na razie to ciągle je robię
Bardzo mi smakuje.Wstąpiłam dziś do lumpka i kupiłam sobie fajny sweterek H&M mama Nie mogłam się też oprzeć rzeczom dla dzidziola, choć wiem że trochę za wcześnie, ale co tam. Ładne były to wzięłam.
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez ostatnio robiłam maraton po lumpkach... dziewczyny.. ile jest fajnych, niezniszczonych i ładnych rzeczy dla bobaska! Przypomnijcie mi wieczorem, to wrzucę jakieś fotki, jak chcecie
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-06-12 o 15:35 |
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam robić w nich zakupy. Dla dzieci są na prawdę piękne rzeczy nie zniszczone.
|
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w pierwszej ciąży nie znałam płci i wszystko wybierałam.... niebieskie no i chłopak się urodził teraz jak idę do sklepu odruchowo oglądam heheh różowe body i sukieneczki ![]() też mnie strasznie korci żeby coś tam kupić, na razie kupiłam balsam do ciała,żel pod prysznic i szampon a także płyn do tkanin Chicco, heeheh a ubranka zacznę kupować jak tylko dowiem się kto tam siedzi |
|
|
|
|
#2300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja średnio 5-6 razy dziennie tez ślęczę nad kibelkiem, z rożnym skutkiem ale właśnie mdłości nasilają mi się jak jestem głodna, więc staram się do tego nie dopuścić, oczywiście niekture potrawy też mi nie podchodzą, ale zazwyczaj dowiaduje się o tym jak juz mam je przed sobą na talerzu Cytat:
Ja obok domu mam lumpka z mnóstwem fajnych ciuszków dla dzieci i właśnie odkąd dowiedziałam się o ciąży boję sie tam iść bo wykupiłabym chyba wszystko, a wolę z tym poczekać chociaż do drugiego trymestru. Twoje zdobycze fantastyczne
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
czesc
Ja w pracy boje się pisac, bo w kazdej chwili informatyk ma podgląd na kompy. Marsi współczuję, idź koniecznie do lekarza, nie możesz tak cierpieć, może coś da się zrobić Hope - mi nikt ni e proponował szczepionki, i tez nie zauwazylam wiekszego pocenia, ale ja nic nie robie, wiec od czego mialoby byc hehe Laurka Bąbelek śliczny, i ciuszki też, aż mi narobilyscie ochoty na kupno tez , o ja ale bym kupowała Bokeh Bedzie dobrze, porozmawiaj z mezem, powiedz zeby sie z Toba cackal jak z dzieckiem i tulił, facetowi trzeba powiedziec propsto z mostu bo się nie domyśli Cała spokojnie, niektóre kobietki w ogóle nie mają żadnych objawów, moja koleżanka dopiero pod koniec 3 miesiąca dowiedziała się, że jest w ciązy, przy kontrolnej wizycie u gina Hosenka miałam tak samo, 8 maja dwa testy zrobilismy, brak okresu w maju, w kwietniu 1 dzień a wizyta 30 maja i im blizej to tym bardziej watpilam a u gina powiedzialam. ze mysle, ze jestem w ciazy, zrobila mi usg dopochwowe i powiedziala jest ciąża, a jak zobaczylam bijace serduszko to az mialam łzy w oczach, Fajnie dziewczyny, że jesteście, ja w pracy tylko czekam kiedy przyjade i bede mogla napisac a teraz ide jesc mam kurczaczka i kalafiorekDZIEWCZYNY, KTÓRE MACIE SESJE I OBRONĘ BĘDZIE DOBRZE, TRZYMAM KCIUKI, PAMIĘTAJCIE, ŻE NIE JESTEŚCIE SAME A CO DWIE GŁOWY TO NIE JEDNA
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
ej... no wiecie? Ja tez często odruchowo oglądam niebieskie rzeczy... hm? :P
tylko że wiesz sarah ja nawet jak siedzę na dupie spokojnie to się pocę duuużo więcej. Przed ciążą to garnierek i spokój cały dzień, a teraz nie działa prawie ![]() dobra! nie mówcie o lumpkach bo mam na przeciw pracy, zaraz tam pobiegne!!!
|
|
|
|
#2303 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ale szalejecie juz z zakupami ja poki nie bede wiedziala co ma moja fasolka miedzy nogami nie kupie nic aczkolwiek nie powiem bo w poprzedniej ciazy kupywalam wszystko co mi w rece wpadlo haha moral byl taki ze mala polowe tych rzeczy miala tylko na sobie odnosnie zachcianek to najwieksze i najbardziej wydziwiane chyba przychodza dopiero pod koniec ciazy wiec wszystko przed wami ja poki co jestem wyczulona na zapachy co mi bardzo ciazy przy wykonywanym zawodzie ehhhhhDziewczyny powiedzcie ile wychodzi teraz macierzynskie w Polsce ? |
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
laurka super ciuszki!!!
hope chcemy zdjęcia!!! Uwieeeeeeelbiam dziecięce porteczki koszuleczki wszystko!!! Chociaż ja sama pewnie poczekam gdzieś do 6-7 miesiąca.... Ale jak mówicie, że takie fajne rzeczy w lumpkach to czemu nie - w zasadzie ile taki bobas może ponosić takie ciuchy - toż to te Maleństwa rosną jak na drożdżach
|
#2305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
bOKEH
ja jestem w 9 tygodniu, mialam usg dopochwowe i dostałam 2 zdjęcia, w nastepny czwartek mam drugą wizyt ę któras napisala o leczo, matko uwielbiam, ale bym zjadla DZIEWCZYNY BOLI MNIE BRZUCH TAK NA DOLE I TROCHE CZASAMI W KRZYZU JAK NA OKRES, TEZ TAK MACIE??? TERAZ SIE ZACZELO, BOJE SIĘ |
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż twierdzi że dziewczynka Te gaciorki to takie brązowe, w sumie pannica też może przecież ubrać Były boskie sukienusie, ale jak będzie syn to choćbym chciała nie ubiorę go w nie ![]() Współczuję dziewczyny tych mdłości. Mnie od czasu do czasu coś tam zaciągnie, ale nie ma tragedii, apetyt też mam na szczęście. |
|
|
|
|
#2308 |
|
Raczkowanie
|
Marsi - mi miesniaki w ciazy wchlonely sie calkowicie poki co mam od trzech lat spokoj mam nadzieje ze i w twoim przypadku bedzie podobnie trzymam kciuki
|
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spokojnie o ile nie jest to jakiś mega silny ból to wszystko powinno być ok. Mnie na samym początku bardzo często bolał brzuch jak na @ i tez się tym martwiłam, na szczęście teraz już występuje to bardzo sporadycznie. Pytałam o to lekarza to powiedział, że macica musi się rozciągnąć, żeby pomieścić małego lokatora i stąd ten dyskomfort.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

W czwartek mam wizyte i az sie boje co bedzie... jak sie dowiem, że ciąża obumarła to nie wiem..... 

. Myślę, że u Ciebie też jest wszystko dobrze a wizyta w czwartek to tylko potwierdzi
też się bardziej teraz pocicie? 
Nawet wykąpać spokojnie się nie mogę, bo w moim naprawdę sporym zbiorze żeli pod prysznic są same o intensywnych zapachach. Nie mogę nawet mydełek naturalnych z Lawendowej Farmy i Mydlarni Tuli wąchać, bo mnie naciąga 

, ale na szczęście przeszło po dwóch dniach

marzą mi się jeszcze frytki do tego, ale nie można mieć wszystkiego.

ja poki nie bede wiedziala co ma moja fasolka miedzy nogami nie kupie nic aczkolwiek nie powiem bo w poprzedniej ciazy kupywalam wszystko co mi w rece wpadlo haha moral byl taki ze mala polowe tych rzeczy miala tylko na sobie