Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 12:33   #64351
stasiek
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Bylam dzis u dermatolog i pomijajac juz to co mi przepisala (zeby Wam tu nie przynudzac) powiem tylko, ze uznala moje wlosy za suche i matowe (bo rzeczywiscie dzis wybitnie tak wygladaja, jakbym je czyms popalila wrecz, sama nie wiem czemu - czy tak od razu brakuje im nawilzenia, czy moze to przez to ze zapomnialam o ostatnim plukaniu zimna woda). Z jej wywodu wnioski plynely mniej wiecej takie: maski, waxy i wszelkie tym podobne rzeczy nie sa dobre bo powoduja problemy ze skalpem a nie nawilzaja wlosow (), a jej rada dla mnie w tym zakresie jest taka, zeby nie farbowac wlosow samodzielnie tylko isc do fryzjera (mimo ze powiedzialam ze kupilam teraz profesjonalna fryzjerska farbe ), a konkretnie do takiego jednego, ktory pracuje na farbach Perme?Perma? czy cos takiego, ktore sa dobre bo sa francuskie (), i nada to wiekszy polysk moim wlosom Pojecie o pielegnacji wlosow = zero... Ale w kwestii skalpu nie bede z nia dyskutowac bo juz za daleko to zaszlo zebym radzila sobie po swojemu bazujac tylko na internecie
co za dermatolog

A probowalas odstawic calkowicie farbe chemiczna? moze to jest przyczyna Twojego wypadania? Ja bym tak wybiedaczonego skalpu nie dobijala jeszcze farba.
Stary 2012-06-12, 12:55   #64352
201801220933
Konto usunięte

Cześć.
Zgodnie z Waszymi radami zaczęłam stosować przed myciem maski zamiast olejów i efekty bardzo mi się podobają. Chciałabym zakupić któryś z tak tu zachwalanych kosmetyków Alterra (linie z granatem i morelą). No i właśnie, tu pojawia się mój problem.
Kosmetyk, który kupię będę nakładać na zwilżone włosy, podgrzewać suszarką, a potem zmywać szamponem BD.
Tutaj polecacie zawsze wersje z morelą. Zgodnie z tematyką forum zapytam, czy polecacie ją dlatego, bo podkreśla skręt włosów? Kusi mnie wersja z granatem tylko nie wiem co kupić, maskę czy odżywkę? Czy odżywki i maska różnią się jakoś znacząco, czy można je stosować wymiennie? Pytam, bo zauważyłam że odzywka z granatem robi furrorę w kwc, ale ta sama maska już nie. Skoro odzywka jest tak dobra czy można ją stosować, przed myciem, jako maskę? Różnice w składzie niewielkie. Przepraszam za naiwne pytania, ale do tej pory jedynie olejowałam włosy i nie znam się zbytnio na maskach i odżywkach.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2012-06-12 o 12:57
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:04   #64353
affbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
Moje włosy też łatwo obciążyć, więc przy codziennym myciu używam SLS średnio co 4 dzień
i wlosy nie protestują? Nie sa suchsze albo skret gorszy?

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
na doz'ie nie ma Jantara?!?! Byłam W Tesco i nie znalazłam żadnej odżywki Bingo, co jest, jak chce kupić to nic nie ma!
nooo to nie jestem sama. Ja to samo z bingo mam, za kazdym razem gdy jestem w tesco a to ostatnimi czasy zdarza sie coraz czesciej jeszcze ani razu nie widzialam nic bingo... :/

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2012-06-12 o 13:05
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:08   #64354
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
i wlosy nie protestują? Nie sa suchsze albo skret gorszy?

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

nooo to nie jestem sama. Ja to samo z bingo mam, za kazdym razem gdy jestem w tesco a to ostatnimi czasy zdarza sie coraz czesciej jeszcze ani razu nie widzialam jakiejs maski bingo... :/

Idzie gdzies jeszcze dostac ta maske oprocz tesco?
Nie mają możliwości protestować, bo nakładam codziennie siemię lniane
Swoją drogą - w toruńskich TESCO ani razu nie widziałam maski Bingo, a zaopatrzone są całkiem nieźle, to nie fair
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:33   #64355
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Tutaj polecacie zawsze wersje z morelą. Zgodnie z tematyką forum zapytam, czy polecacie ją dlatego, bo podkreśla skręt włosów?
U mnie działa jak powinna, no i podkreśla skręt, dlatego polecam

Cytat:
Skoro odzywka jest tak dobra czy można ją stosować, przed myciem, jako maskę? Różnice w składzie niewielkie. Przepraszam za naiwne pytania, ale do tej pory jedynie olejowałam włosy i nie znam się zbytnio na maskach i odżywkach.
Pewnie, że możesz. Dla mnie maska i odżywka to w sumie tylko słownictwo...jeśli wolisz odżywkę z granatem to ją kup. Niestety jej nie miałam, więc nie porównam działania :/

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:55   #64356
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.
Zgodnie z Waszymi radami zaczęłam stosować przed myciem maski zamiast olejów i efekty bardzo mi się podobają. Chciałabym zakupić któryś z tak tu zachwalanych kosmetyków Alterra (linie z granatem i morelą). No i właśnie, tu pojawia się mój problem.
Kosmetyk, który kupię będę nakładać na zwilżone włosy, podgrzewać suszarką, a potem zmywać szamponem BD.
Tutaj polecacie zawsze wersje z morelą. Zgodnie z tematyką forum zapytam, czy polecacie ją dlatego, bo podkreśla skręt włosów? Kusi mnie wersja z granatem tylko nie wiem co kupić, maskę czy odżywkę? Czy odżywki i maska różnią się jakoś znacząco, czy można je stosować wymiennie? Pytam, bo zauważyłam że odzywka z granatem robi furrorę w kwc, ale ta sama maska już nie. Skoro odzywka jest tak dobra czy można ją stosować, przed myciem, jako maskę? Różnice w składzie niewielkie. Przepraszam za naiwne pytania, ale do tej pory jedynie olejowałam włosy i nie znam się zbytnio na maskach i odżywkach.
w skladzie roznic nie znajdziesz bo producenci nie podaja stezen a to jest roznica, napewno dostrzeglabys roznice manualnie gdybys wziela na palec troche odzywki a potem maski, napewno maska jest gestsza i przypomina bardziej maslo

jednak roznica stezen skladnikow bedzie decydowala co kosmetyk zrobi z wlosami

musze przyznac ze mialam maske (granat), niestety jak bylam w Polsce to akurat w tym Rossie co bylam nie mieli odzywki, zakupilam maske i nie bylam zadowolona, dzieki uprzejmosci jednej z wizazanek dostalam niedawno probke odzywki i sie mile rozczarowalam, wg mnie nadaje na maske

edit: nie dopisalam czemu tak jest, z tym ze to moja subiektywna opinia i moich wlosow -maska bedzie glownie natluszczac a jak ktos chce zregenerowac wlosy to potrzebuje nawilzenia (skladniki odzywcze lepiej wnikaja we wlosy nawilzone, natluszczone wlosy maja jakby na sobie film z tych skladnikow tluszczowych, i to tak BTW jest powod dlaczego lepiej u Ciebie dzialaja maski a nie oleje)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2012-06-12 o 13:59
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 14:00   #64357
201801220933
Konto usunięte

Po wgłębieniu się w kwc stwierdzam, że kupię jednak maskę z granatem. U wielu osób tez podkreśla skręt. Spróbuję; cóż, zawsze opinie są podzielone, ale ta maska kusi mnie już od kilku tygodni. W końcu to tylko 10 zł Już nie mogę się doczekać mycia. Ziaja intensywna odbudowa sprawdza się świetnie- ogólnie poprawiła stan włosów, pozbyła się suchej partii z tyłu głowy, jednak gdy jej nie użyję włosy trochę tracą na blasku(ale nadal są gładkie i bardziej odżywione, pewnie chodzi o dimethicone, chociaż zmywam ją szamponem, więc...?). Pora więc na coś konkretniejszego. Dzisiaj włosy mi się nie ułożyły zupełnie więc wyprostowałam Zaskoczyła mnie ich rzeczywista długość. Brakuje ok 3 cm do pasa. Tylko ta kiepska gęstość sprawia, że nie wyglądają tak efektownie jak powinny przy tej długości. Dużo lepiej mi w falach.

Próbowałam kombinować z balsamem z jedwabiem i aloesem potter's. Nałożyłam przed myciem, jednak efekt nie był zbyt dobry, właściwie żaden. Pozostało mi pół opakowania, po nieudanym eksperymencie z myciem odżywką i nie wiem, jak go teraz wykorzystać. Tani, ale szkoda wyrzucić.

DMkAnia: Po każdym myciu robię tak jak mi mówiłaś. No..wczoraj zrobiłam inaczej :P. Włosy za każdym razem odwdzięczają się pięknymi puszystymi falami, a czasem nawet zbijają się w piękne rureczki.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2012-06-12 o 14:12
Stary 2012-06-12, 14:08   #64358
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Brakuje ok 3 cm do pasa. Tylko ta kiepska gęstość sprawia, że nie wyglądają tak efektownie jak powinny przy tej długości. Dużo lepiej mi w falach.
Pokaż włosy

Stary 2012-06-12, 14:28   #64359
201801220933
Konto usunięte

Chętnie poddałabym moje włosy ocenie osób, które się na tym znają, gdybym miała możliwość możliwość podłączenia telefonu do komputera, a aparatu nie posiadam. Musze to jakoś wykombinować, bo mam dokumentacje wzrostu od października.
Stary 2012-06-12, 14:43   #64360
affbe
Raczkowanie

[QUOTE=sophistgirl;3465667 7]Nie mają możliwości protestować, bo nakładam codziennie siemię lniane
/QUOTE]
jako maska czy zel ?
Stary 2012-06-12, 14:44   #64361
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Swoją drogą - w toruńskich TESCO ani razu nie widziałam maski Bingo, a zaopatrzone są całkiem nieźle, to nie fair
ja mam Bingo ze sklepu zielarsko-medycznego (czy coś w ten deseń). u mnie w Tesco też ich nie ma
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 14:52   #64362
201605170931
Konto usunięte

[QUOTE=affbe;34658971]
Cytat:
/QUOTE]
jako maska czy zel ?
jako maska
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 14:57   #64363
Maliniarka
Zakorzenienie

dżem dobry

melduję, że ze względu na niedawno skręconą łapkę ostatnio niemal zaprzestałam stylizacji

Spryskuję włosy tylko żelem Pantene w sprayu i suszę głową w dół...

Jednak u mnie sposób stylizacji ma ogrooooomne znaczenie w efekcie końcowym. Przy ww sposobie mam włosy niemal proste, ale nadające się tylko do związania/upięcia (końcówki wariują )

wracam do ugniatania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bylejakie upięcie.jpg (68,9 KB, 66 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-06-12 o 15:00
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 15:02   #64364
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
wracam do ugniatania
Malina coś Ty z kolorem majstrowała?!

Stary 2012-06-12, 15:08   #64365
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Malina coś Ty z kolorem majstrowała?!
a takie ciemne na foto wyszły, bo pochmurno (robiłam co prawda szamponetkę Kawowe coś tam, ale wyszła znowu rudawa w słońcu spytaj Mgieły )

niedługo zrobię kalpi tone z kawą...ale ma stać 24h mieszanka i nigdy się nie mogę zebrać żeby to wcześniej zrobić

kombinatorMODE - ON!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-06-12 o 15:09
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 15:08   #64366
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Chętnie poddałabym moje włosy ocenie osób, które się na tym znają, gdybym miała możliwość możliwość podłączenia telefonu do komputera, a aparatu nie posiadam. Musze to jakoś wykombinować, bo mam dokumentacje wzrostu od października.
mozesz przesłać zdjęcia przez port w telefonie, przez bluetooth bądz na maila, kabelki są tak powtarzalne, że może ktoś ma taki - możliwości jest wiele, wystarczy chcieć.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 15:15   #64367
tiniaczek
Zakorzenienie

Zapomnialam: Milena Boskosc
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 16:32   #64368
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Zapomnialam: Milena Boskosc

miśka włosy!! idealne na każdym centymetrze otwarłam se i się będę ślinić

malina
ładny ten kolor na foto wyszedł
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2012-06-12 o 16:33
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 18:50   #64369
czarno czarna
Raczkowanie

Witam wszystkie Zakręcone !
Opuściłam się ostatnio w nadrabianiu i już chyba nie dam rady tego zrobić, dlatego nie wiem co tam u Was. W zamian za to "chwalę" się co u mnie. Po raz pierwszy wstawiłam swoje zdjęcie do internetu (oł jee ) i mam pytanie. Czy z czymś takim da się cokolwiek zrobić? W sensie, czy będą z tego fale ? Dzisiaj była idealna pogoda, bo padał deszcz, dlatego widać fale mimo tego że rano suszyłam na prosto (błagam nie bijcie ). Jak wysusze naturalnie to też wygladają mniej więcej tak samo. Tak wyglądają po mniej wiecej pół roku pielęgnacji.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0047.jpg (62,1 KB, 66 załadowań)
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:25   #64370
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
A może po prostu więcej uwagi poświęcasz włosom z przodu? przy następnym myciu spróbuj skupić się bardziej (pielęgnacja, mycie, stylizacja) na włosach z tyłu i zobaczymy czy coś to da...
Wydawało mi się, że pielęgnację rozkładam równomiernie i z taką samą uwagą traktuję przód jak i tył. Zastosuję się do Twojej rady i zobaczymy

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 20:17   #64371
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Zakręcone !
Opuściłam się ostatnio w nadrabianiu i już chyba nie dam rady tego zrobić, dlatego nie wiem co tam u Was. W zamian za to "chwalę" się co u mnie. Po raz pierwszy wstawiłam swoje zdjęcie do internetu (oł jee ) i mam pytanie. Czy z czymś takim da się cokolwiek zrobić? W sensie, czy będą z tego fale ? Dzisiaj była idealna pogoda, bo padał deszcz, dlatego widać fale mimo tego że rano suszyłam na prosto (błagam nie bijcie ). Jak wysusze naturalnie to też wygladają mniej więcej tak samo. Tak wyglądają po mniej wiecej pół roku pielęgnacji.
mogłabyś przekręcić zdjęcie cóż, zawsze jakaś gimnastyka, po tylu godzinach przy komputerze

będą, a nawet już są tutaj fale jak stuningujesz je jakimś żelem, to pewnie skręt się zwiększy
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 20:22   #64372
Chatul
ma zielone pojęcie

Znalazłam dzisiaj w Rossmannie szampon Alterry z kofeiną (nie ten męski) Od razu kupiłam

Niedawno kupiłam też serum sylikonowo-arganowe firmy Marion. Głównie sylikony w składzie... Jestem po pierwszym użyciu serum i jak na razie bardzo mi pasuje
Stary 2012-06-12, 20:31   #64373
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość

miśka włosy!! idealne na każdym centymetrze otwarłam se i się będę ślinić
łaaaaaaaa jaki komplemencior, dzięki

Chatul, co jaki czas oczyszczasz włosy?

Stary 2012-06-12, 20:33   #64374
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Chatul, co jaki czas oczyszczasz włosy?
Tak Ostatnio wróciłam do mycia włosów szamponem z SLeS-em... Po długim myciu odżywką na parafinie Aż trudno mi uwierzyć, że włosy tak długo wyglądały ładnie i świeżo po samej odżywce i to z parafiną. No ale dobre się skończyło. Raz, że szybciej były oklapnięte, a dwa, że przestały się ładnie układać... Po szamponie jest pod tym względem lepiej. Pojawiły się za to inne wady. Echh, jak nie urok to s…
Stary 2012-06-12, 20:45   #64375
ewachain
Raczkowanie

hej dziewczynki tez mam krecone wlosy nie do konca baranka ale krecone i jak dla mnie na loczki pianka z taft rozowa ale wczesnie nivea balsam do krecinych wlosow i uzywam szamponu tiimotei bo ladnie pachnie i w ten sposob mam ladne loczki, podczas suszenie pochylam glowe glowe do dolu sciskam wloski i chwilowo kazdapartie wlosow susze osobno efekt lokow gwarantowaby nawet przy tych nie sfornych ))

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

sorki za bledy ale jednoczesnie meczyk ogladam
Stary 2012-06-12, 21:16   #64376
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Czy z czymś takim da się cokolwiek zrobić? W sensie, czy będą z tego fale ?
To są fale
Delikatne bo włosy są strasznie długie i przez to ciężkie
Anwen ma ten sam problem, pomaga nieco dobry żel (lista gdzieś podlinkowana w 1 poscie lub w FAQ) i suszenie z dyfuzorem zanim siądą pod ciężarem
Na bank nie zaszkodzi plunking

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Anjaa bardzo ładnie w codzienniku
Takie chcem i są możliwe
O ile nie będę musiała obciąć - potwornie bolą mnie cebulki :/

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 21:32   #64377
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
mogłabyś przekręcić zdjęcie cóż, zawsze jakaś gimnastyka, po tylu godzinach przy komputerze

będą, a nawet już są tutaj fale jak stuningujesz je jakimś żelem, to pewnie skręt się zwiększy

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
To są fale
Delikatne bo włosy są strasznie długie i przez to ciężkie
Anwen ma ten sam problem, pomaga nieco dobry żel (lista gdzieś podlinkowana w 1 poscie lub w FAQ) i suszenie z dyfuzorem zanim siądą pod ciężarem
Na bank nie zaszkodzi plunking

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Anjaa bardzo ładnie w codzienniku
Takie chcem i są możliwe
O ile nie będę musiała obciąć - potwornie bolą mnie cebulki :/
Nie są aż tak strasznie długie, chcę żeby były chociaż do talii (pomimo, że jej nie mam ). Żel mam, tylko że nie daje za dużo, jedynie na grzywce. Musiała bym robić na kleju chyba...
No i przepraszam za zdjęcie, nie zwróciłam uwagi.
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 21:38   #64378
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Tak Ostatnio wróciłam do mycia włosów szamponem z SLeS-em... Po długim myciu odżywką na parafinie Aż trudno mi uwierzyć, że włosy tak długo wyglądały ładnie i świeżo po samej odżywce i to z parafiną. No ale dobre się skończyło. Raz, że szybciej były oklapnięte, a dwa, że przestały się ładnie układać... Po szamponie jest pod tym względem lepiej. Pojawiły się za to inne wady. Echh, jak nie urok to s…
to znaczy, że nie co jakiś czas tylko na stałe wrociłaś do szamponu?

bo pytałam, co jaki czas je oczyszczasz

mi jak narazie potters służy, ciekawe na jak długo
sobie schnę

Stary 2012-06-12, 21:45   #64379
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
to znaczy, że nie co jakiś czas tylko na stałe wrociłaś do szamponu?

bo pytałam, co jaki czas je oczyszczasz
Jeju, przepraszam, źle przeczytałam pytanie

Wróciłam do szamponu. Nie wiem czy na stałe, może spróbuję używać go co drugie czy co trzecie mycie. Cały czas szukam odpowiedniej kombinacji dla siebie... Zwłaszcza, że moje włosy są ostatnio inne, o wiele wolniej się przetłuszczają, ale za to potrzebują lepszego nawilżenia... Cały czas szukam też czegoś czym mogłabym porządnie nawilżyć włosy...
Stary 2012-06-12, 22:55   #64380
affbe
Raczkowanie

dzisiaj postanowilam zrobic wlosom dobrze dajac siemienie lnianie na 30 minut pod czepekno i niestety kompletnie zapomnialam jak jest na dworze,mega wilgoc deszcz,zimno no i wiadomo co... busz gotowy.

Włosy mi juz widocznie urosly i teraz jestem stu procentową falowaną, skret sie "rozluznil" przed dlugosc, szkoda w sumie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości