|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Ja w sumie cały czas używam z sles, próbowałam też tych bez, ale jak się przetłuszczały, tak się przetłuszczają
Jedynie glinki kłądzione na skalp coś tam pomagają.Tobie pewnie szampony bez sles nie domywały dokładnie
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Domywaja dokladnie, nie mam problemow ze zmyciem oleju, stosuje je w koncu na codzien i nie chodze w tlustych wlosach
Ale wieczorem juz widze przy skalpie przetluszczone wlosy. Sa lagodne, wiec nie oczyszczaja tak mocno jak SLeSy.
|
|
|
|
#2103 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za rady dziewczynki
![]() Muszę się bliżej przyjrzeć tym odżywkom z Schaumy i Gliss Kur.
|
#2105 | |
|
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj również dałam na pryskane psikadłem z półproduktów
![]() Moje były wilgotne po psikadle, nałożyłam Garniera AiK i zanim sięgnęłam po olej (oliwkę na rozstępy BD) to włosy juz były suche i w ogóle nie obciążone musiałam dać jeszcze jedną porcję odżywki, ciekawe Spróbowałam, jak wyżej pisałam dałam Garniera i na to oliwkę na rozstępy, folia, pod czapkę i tak sobie siedzę teraz Kupiłam też wczoraj nożyczki w Rossmannie, mam nadzieję, że nie będzie po nich gorzej niż było teraz, bo te rozdwojone końcówki mnie wykańczają ![]() Cytat:
Myślę, że zmycie oleju zależy od wielu czynników, przede wszystkim wprawy, a także tego ile sie go nałożyło ![]() Może się jutro pochwale włosami, jeśli będą dobrze wyglądać po dzisiejszym oleju z odżywką Tak btw widzę, że ta metoda robi się popularna
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Raczkowanie
|
Ufffffff nadrobiłam.
![]() Właśnie dodałam do końcówki mojej kamile wax pilomax 2 krople olejku rycynowego, zobaczymy co z tego będzie......
|
|
|
|
#2108 | |
|
seriously? no.
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;34656997]Spróbowałam, jak wyżej pisałam dałam Garniera i na to oliwkę na rozstępy, folia, pod czapkę i tak sobie siedzę teraz
Kupiłam też wczoraj nożyczki w Rossmannie, mam nadzieję, że nie będzie po nich gorzej niż było teraz, bo te rozdwojone końcówki mnie wykańczają [/QUOTE]mam na dzisiaj taki sam plan psikacz, garnier aik i balsam BDCytat:
może jak kupię jakiś droższy olej to nauczę się oszczędzac
|
|
|
|
|
#2109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz będę mieć problem co wybrać pewnie będę testować wszystko po kolei Ae zajmie mi to na pewno dużo czasu, bo mam też kilka odżywek czy masek bezsilikonowych, których też będę używać
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Też zużywam więcej niż łyżkę
czasami jak chlusnę Sesą to później mi szkoda
|
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
cześć wam dziewczyny
wróciliśmy w niedziele wieczorem 2 dni odchorowałam z mega bólem żołądka ![]() Włoski wycierpiały tyle że będę im to wynagradzać przez długi czas ogólnie weekend do Ale było minęło ![]() Jakoś muszę się na nowo do was wkręcić
|
#2112 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj robilam eksperyment. 3 krople mleczka pszczelego wymieszane z lyzka oliwki do ciala BD fur mama. a rano wlosy niedoschniete i puch niesamowity. nie polecam.
za to ten sam olejek + gliceryna = cudo!
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czekam na relacje zdjęciową
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie robiłam zdjęc bo ne wzięłam aparatu ale jak dostanę od kogoś fotki na maila to wam wkleję
![]() choć szczerze mało co mi się na weselu podobało i mało co mnie zachwyciło
|
#2116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dopuszczalne stezenie mleczka w kosmetyku = 5% gliceryny 5-15% wiec jest roznica. nawet ciezko zwalic efekt na mojej glowie na pogode, bo zarowno gliceryne i mleczko testowalam w ta sama pogode.
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie powiedziane jest że to co nie pasuje tobie nie będzie odpowiednie dla innych dziewczyn
|
|
#2118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisalam tylko, ze w moim przypadku to niewypal
|
|
#2119 |
|
Raczkowanie
|
Obiecałam Wam, że dodam zdjęcia i jakoś zawsze to mi umykało i zapominałam znaleźć zdjęć z czasów złego stanu włosów, aby pokazać wam porównanie.
Przyznam, że troszeczkę jestem zaskoczona stanem moich, a to przecież tylko rok 1- przed zmianą pielęgnacji, zaraz po odstawieniu prostownicy 2- początki pielęgnacji i nieczesanie ich na sucho, co dawało jeszcze większe siano przez brak nawilżenia 3, 4- dwa dni temu kilka godzin po umyciu, strasznie się pokręciły, bo tak naprawdę są za biust
Zapuszczam włosy ![]() Moje fotografie, moje spojrzenie na świat https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108 Edytowane przez Secret125 Czas edycji: 2012-06-12 o 15:07 |
|
|
|
#2120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja go bardzo lubię, ale bingo z shea też mam i pewnie następnym razem je wykorzystam![]() [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;34656997]Moje były wilgotne po psikadle, nałożyłam Garniera AiK i zanim sięgnęłam po olej (oliwkę na rozstępy BD) to włosy juz były suche i w ogóle nie obciążone musiałam dać jeszcze jedną porcję odżywki, ciekawe Spróbowałam, jak wyżej pisałam dałam Garniera i na to oliwkę na rozstępy, folia, pod czapkę i tak sobie siedzę teraz Kupiłam też wczoraj nożyczki w Rossmannie, mam nadzieję, że nie będzie po nich gorzej niż było teraz, bo te rozdwojone końcówki mnie wykańczają ![]() [/QUOTE] No to rzeczywiście ciekawe Napisz jak efekty![]() Ja też mam nożyczki z rossmanna i są ok.
|
|
#2121 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale teraz.. padam na kolana! szacun i znowu zakochalam sie w czyis wlosach
|
|
#2123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
Lethie, sophistgirl - dzięki dziewczyny
la figa - dziękuję tak to jest jak się prostuje włosy dwa lata, bez jakiego jakiegokolwiek zabezpieczania, do dziś nie mogą sobie tego darować
Zapuszczam włosy ![]() Moje fotografie, moje spojrzenie na świat https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108 Edytowane przez Secret125 Czas edycji: 2012-06-12 o 15:24 |
|
|
|
#2125 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2126 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
ale zobaczymy i koniecznie napisze
|
||
|
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
ojj to jeszcze nie to
jak ja bym chciała mieć naprawdę zdrowe i wypielęgnowane włosy, może kiedyś się uda to osiągnąć ![]() kamona -dziękuję ;*
|
#2129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może moje po roku z CG też się będą tak kręcic
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Spaceroholiczka
|
Sprawa niecierpiąca zwłoki, a mianowicie:
zakupiłam farbę Joanna Naturia 220 Płomienna Iskra. Wiem, że nie będą tak żywe jeśli położę ją na mój obecny kolor (załącznik). Prócz tego mam w domu farbę Palette Intensive Color Creme A10 Ultrapopielaty blond. Teraz pojawia się problem. Jeśli najpierw położyłabym na włoski tę z palette, aby nieco je rozjaśnić, a następnie tę Płomienną Iskrę, to czy w następnym miesiącu musiałabym też rozjaśniać odrosty czy wystarczyłoby jeśli farbowałabym Płomienną Iskrą? Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2012-06-12 o 16:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

Jedynie glinki kłądzione na skalp coś tam pomagają.

Kupiłam też wczoraj nożyczki w Rossmannie, mam nadzieję, że nie będzie po nich gorzej niż było teraz, bo te rozdwojone końcówki mnie wykańczają 

może jak kupię jakiś droższy olej to nauczę się oszczędzac 

gratulacje