|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Czuje się jak kaleka. Brakuje mi tchu, bolą mnie ręce. Prasowałam pościel, bo chciałam sobie zmienić. Jestem taka zmęczona, że nie mam już siły jej przebrać. A chciałam jeszcze obiadek zrobić i włosy umyć. Mój mężuś mi coś schudł, muszę mu trochę dogodzić, bo mizerny jak nie wiem... Jeszcze się załamał bo nam się skumulowała wymiana rozrządu, wachaczy i oleju w samochodzie i OC trzeba zapłacić w drugim. Chyba jeden sprzedamy - będzie wózek
![]() ![]()
#4502 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Rozeznanie
|
Jak byłam w szpitalu to przywieźli dziewczynkę 16 lat z bólem brzucha. Dostała boleści w szkole i po przebadaniu okazało się że jest w 6 miesiącu ciąży. Jak ta dziecina płakała. Szloch, nie dało się nie zwrócić uwagi. Wyła z rozpaczy. Okazało się, że czekała na rodziców, bo szpital ich poinformował, że córka w ciąży i oni jechali do niej. A ona tak panicznie się bała. Została w szpitalu na obserwacji.
A druga laska to była agentka. Wody jej odeszły na korytarzu, a ona do nas "o kur...a a miałam wyjść do domu, zdąże jeszcze zajarać, jak myślicie" -nie zdążyła ![]() Także nic mnie nie zaskoczy, myślałam że takie sytuacje to tylko w komediach ![]()
#4505 | ||||
Konto usunięte
|
Czesc laseczki!
Ja własnie wróciłam od swojej nefrolożki i bede mogła Losia karmić cycem ![]() ![]() ![]() Ale sie ciesze.Jeeee ![]() Ale mam też niefajny posiew,niby w niskim mianie i nie leczymy ale do decyzji gina bedzie czy pozwoli mi rodzic sn.Pewnie jak te posiewy beda tak wychodzić dalej to bedzie cc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() może sie dzieciątko ujawni Cytat:
![]() kasiam a sie zapisałam na niedziele więc sie nie spotkamy;( a idziesz z teżetem? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałam kilka postów wcześniej. Bardzo dobre są moim zdaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale druga historia.. ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Kupiłam sobie koszulkę i czuje się w niej jeszcze większa niż w rzeczywistości jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34658807]Czesc laseczki!
Ja własnie wróciłam od swojej nefrolożki i bede mogła Losia karmić cycem ![]() ![]() ![]() Ale sie ciesze.Jeeee ![]() Ale mam też niefajny posiew,niby w niskim mianie i nie leczymy ale do decyzji gina bedzie czy pozwoli mi rodzic sn.Pewnie jak te posiewy beda tak wychodzić dalej to bedzie cc ![]() kasiam a sie zapisałam na niedziele więc sie nie spotkamy;( a idziesz z teżetem?[/QUOTE] oj z tym cc, mam nadzieje, że jednak sie obedzie bez ![]() ja ide z tz ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() a ta wizażanka jest z mam majowo czerwcowych obecnych Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-06-12 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Rozeznanie
|
Choco a jaki masz wynik tego posiewu? U mnie napisane jest na wyniku, że posiew ujemny.
Ja też chyba zakupie te buteleczki dla mojego szkraba. W szpitalu je polecili ![]()
#4511 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a koszule do karmienia w jakim rozmiarze kupić? Bo do porodu kupiłam większą, żeby mi się brzuch zmieścił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż pobiegł z małym oglądać mieszkanko,bo znalazł tanio do wynajęcia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mięsień rozciągnięty bardzo trudno znowu zbić, dlatego bardzo bałabym się tego balonika. W jednym pomoże a w drugim może zaszkodzić. Bo można sobie obiecywać że systematycznie będzie się ćwiczyło, a może wyjść tak, że mimo chęci nie można tego robić. Same wiemy, jak cieżko na codzień zmotywować się do ćwiczenia mięśni Kegla. No ile z nas to robi sumiennie kilka razy dziennie??? A to też pomaga przy porodzie. A po takim rozciągnięciu balonikiem jak zaniedba się ćwiczenia to zostanie dziura bez dna. Poza tym, co do nacięcia, są teraz plany porodu, które daje się przed porodem, gdzie wyraźnie można zaznaczyć że się nie życzy nacinania krocza. Po drugie odchodzi się od rutynowego nacinania. Osobiście jeśli mam pęknąć, co można przewidzieć, bo krocze momentalnie bieleje, to wolę żeby mi je nacięto. Jeśli nie ma takiej konieczności to wara od mojego kroku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Konto usunięte
|
anusia ja nie mam napisane czy negatywny czy pozytywny.mam rozpisana całą biocenoze,wypisane sa te bakterie i pisze w jakim mianie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie na tym kompletnie nie znam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | ||||
Zakorzenienie
|
Hey kochane wróciłąm własne ze szkoły rodzenia. Zapisana już jestem oficjalnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wróciłam mokra jak szczur, bo oczywiscie musiała zacząc padac akurat gdy parasolki ze sobą nie zabrałaam. Cały dzień słońce, wychodzę od położnej, a tu chlust ulewa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() my jeszcze przed moją ciążą sprzedaliśmy jedno auto- oczywiscie moje ![]()
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ile jecie dziennie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
posiłków? czy kcal? bo tego drugiego to nie licze
![]() ![]() ![]()
#4521 |
Zakorzenienie
|
Śnuadanie, obiad, kolacja a w miedzyczasie jak bierze głód to owoce, jogurty albo serki
![]() Wróciłam z zakupów, udanych zresztą :p O takich o ![]() Śliniaczki, takie jakby ręczniczki ale nie wiem z czego to jest bo to od mamy i mówiła że to tak posadzić małego na tym i wycierać po kąpieli, śpioszek i pajac, spodenki no i takie coś do czego tetrową pieluche sie wsadza i nie przemoknie ciuszek - zamiast pamersów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4523 | ||
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34660251]anusia ja nie mam napisane czy negatywny czy pozytywny.mam rozpisana całą biocenoze,wypisane sa te bakterie i pisze w jakim mianie[/QUOTE]
Oj to rzeczywiście jakieś bakterie tam siedzą... Trzymam kciuki, żebyś nie musiała cc mieć ![]() Bardzo dużo i łapczywie, jakbym conajmniej nie jadła z tydzień czasu. Muszę to opanować... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() Ja też idę na łowy niedługo...
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
nażarłam się jak wieprz ide poleżakowac, bo mi, aż nie dobrze
![]()
#4525 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też się szybko męcze,w ogóle to czuję taki ucisk w klatce piersiowej czasami.Coś czytałam,że dziecko uciska przepone a potem tam w którymś tygodniu jak dziecko schodzi niżej,mama odczuwa ulgę w oddychaniu.I to chyba jest to... Cytat:
![]() Współczuje takim dziewczynkom,kurcze jakie muszą być relacje w domu,że boją się o tym powiedzieć rodzicom.Wiadomo strach,obawy przed akceptacją sytuacji,ale jak ważne jest tu ich wsparcie i pomoc,skoro dziecko już się poczęło...To bardzo trudne. Sama się boję takich "dorosłych rozmów" z moim synkiem.Narazie jest mały prawie 5lat i jeszcze jak oglądam program "Surowi rodzice"....to mnie przeraża ta młodzież.Ale czym skorupka za młodu nasiąknie... Wychowanie to ciężka praca.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do Kegla,ja ćwiczę rano po przebudzeniu i wieczorem przed zaśnięciem,w ciągu dnia jak mi się przypomni. Myślę,że w poprzednim porodzie te ćwiczenia uchroniły mnie przed nacięciem krocza. Każdy się dziwił,że pierwszy poród i bez nacinania ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34660251]anusia ja nie mam napisane czy negatywny czy pozytywny.mam rozpisana całą biocenoze,wypisane sa te bakterie i pisze w jakim mianie[/QUOTE] Kurcze co Ci się przyplątało?jak dobrze pamiętam cytologię miałaś super(jak u dziewic podobno)czy to nie ma z tym nic wspólnego? Kalpana ja koszulę do karmienia kupiłam L,zwykle noszę M,ale stwierdziłam,że do porodu biorę dłuższą,czarną nie tą co Wam kiedyś pokazywałam tą krótką.Jak brzuch mi się mieści to i do karmienia też będzie dobra,tak myślę. Iwoncia fajne zakupki.Półśpiochy cudne i śliniaki a najbardziej podoba mi się ten z lewej na dole-kocham jeść,kocham spać a najbardziej rozrabiać!super
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-06-12 o 15:16 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytam, bo ja np. wczoraj zjadłam: śniadanie, truskawki, loda, obiad i pół paczki draży. I usłyszałam, że wpieprzam dużo. ![]() Faktycznie, jest to więcej niż przed ciążą, ale chyba nie jakoś strasznie za dużo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | ||||||||
Zakorzenienie
|
jestem padnięta dzisiaj .. masakra ... nadrobiłam Was ale po łebkach bo coś mi net nawala i cytuje raz kolejny ...
![]() Cytat:
Aniu my na captiove jesteśmy zdecydowani, oglądałam ją sobie i jest fajnusia ... mam znajomą a raczej rodzice mają sąsiadkę która ma ten wózeczek córcia w październiku im się urodziła i jest zadowolona z tego modelu ... zimę całą przespacerowała w gondoli ![]() Cytat:
oglądałam właśnie tego sprzedawcę i kilka rzeczy chcę ale ktoś pisał że max 20 na przesyłkę a ja chcę 25 pieluszek to co już więcej niż do jednej pakują?? kilka dziewczyn nam zniknęło właśnie ... Cytat:
heh nic nie powiem ... no Ty to masz piękną wagę kochana ... tylko pozazdrościć ![]() Cytat:
pewnie już w domu jest ciom ? ![]() Cytat:
![]() ![]() wszystkim gratuluję kolejnych rozpoczętych i zakończonych tygodni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Super wieści .. ciesze się bardzo ... teraz dużo odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() a tej dziewczynki to mi żal tak po prostu ... Cytat:
![]()
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Dostaliśmy propozycję z TŻem.
Mianowicie rozchodzi się o sprawę tej dziewczyny, znajomej TŻa, o której pisałam tutaj niedawno. Zdecydowała Ona z partnerem, że chcą posprzedawać całą wyprawkę, którą mieli uszykowaną. Zaproponowali Nam: * pościel i poduszkę * prześcieradło * poszewkę na pościel i poduszkę * wózek jedo - nowy, niebiesko - szary. Nie wiem ile chcą za niego, ale wydaje mi się, że mniej niż w sklepie. Jeżeli któraś byłaby zainteresowana z okolic Poznania - mogę dopytać . * butelki * pampersy * pieluszki tetrowe i flanelowe * ręcznik z kapturkiem * sudocrem * proszek Dzidziuś do białego * i już nie pamiętam, co jeszcze. W każdym razie ceny do ustalenia. My zdecydowaliśmy, że pomożemy im pozbyć się tego wszystkiego. Skoro tak dla Nich lepiej. Wiadomo, nie wszystko weźmiemy, bo też chciałabym aby moje Dziecko miało coś 'mojego' ![]() Mam nadzieję, że dobrze robimy, choć boje się spotkania z Nimi. Żadne słowa nie będą adekwatne do sytuacji.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |||||
Wtajemniczenie
|
wreszcie internet zaskoczył. może nie powala prędkością ale na pisanie z Wami wystarczy
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() lubię takie wyluzowane babeczki. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dużo, stanowczo za dużo ![]() ![]() ale jak nie jem to mnie mdli... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.