Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 15:19   #4531
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

A ja właśnie zajadam się truskawkami ze śmietaną.

Colds to wcale nie jest dużo. Nie wiem o co ludziom chodzi.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 15:32   #4532
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

oglądałam właśnie tego sprzedawcę i kilka rzeczy chcę ale ktoś pisał że max 20 na przesyłkę a ja chcę 25 pieluszek to co już więcej niż do jednej pakują??

konczita, kochana, ja m.in o tym wspominałam ale chyba się nie zrozumiałyśmy

faktycznie, można zamówić 20 rzeczy, z tym że chodzi o 20 różnych produktów, i tak np. jako jeden przedmiot liczone jest 25 sztuk pieluch, jako drugi przedmiot - 4 butelki, jako trzeci np. 5 kocyków i tak można do 20
tak jakoś łopatologicznie to napisałam ale mam nadzieję, że rozwiałam wątpliwości

np ja za jednym razem zamówiłam 40 pieluch tetrowych, 2 kocyki, 2 butelki, smoczki, wanienkę, kilka ubranek, 10 śliniaków, kilka paczek podkładów do majtek, 10 szt. majtek siateczkowych itd. więc w sumie przyszło mi ponad 100 sztuk w jednej paczce

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-06-12 o 15:36
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 15:44   #4533
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dziękuje za kciuki kochane ale ktoś Nas uprzedził i w błyskawicznym tempie wynajął to mieszkanie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 15:45   #4534
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Aniu my na captiove jesteśmy zdecydowani, oglądałam ją sobie i jest fajnusia ... mam znajomą a raczej rodzice mają sąsiadkę która ma ten wózeczek córcia w październiku im się urodziła i jest zadowolona z tego modelu ... zimę całą przespacerowała w gondoli
ja również myślę o tym wózeczku

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dostaliśmy propozycję z TŻem.
Mianowicie rozchodzi się o sprawę tej dziewczyny, znajomej TŻa, o której pisałam tutaj niedawno.
Zdecydowała Ona z partnerem, że chcą posprzedawać całą wyprawkę, którą mieli uszykowaną.
Zaproponowali Nam:
* pościel i poduszkę
* prześcieradło
* poszewkę na pościel i poduszkę
* wózek jedo - nowy, niebiesko - szary. Nie wiem ile chcą za niego, ale wydaje mi się, że mniej niż w sklepie. Jeżeli któraś byłaby zainteresowana z okolic Poznania - mogę dopytać .
* butelki
* pampersy
* pieluszki tetrowe i flanelowe
* ręcznik z kapturkiem
* sudocrem
* proszek Dzidziuś do białego
* i już nie pamiętam, co jeszcze.
W każdym razie ceny do ustalenia.
My zdecydowaliśmy, że pomożemy im pozbyć się tego wszystkiego. Skoro tak dla Nich lepiej. Wiadomo, nie wszystko weźmiemy, bo też chciałabym aby moje Dziecko miało coś 'mojego' .
Mam nadzieję, że dobrze robimy, choć boje się spotkania z Nimi. Żadne słowa nie będą adekwatne do sytuacji..
o kurczę, troszkę współczuję tego spotkania, na pewno nie będzie to dla Was wszystkich łatwe. znając moją teściówkę krakałaby by niczego od nich nie odkupywać, by nie zapeszyć ale ja nie miałabym z tym problemu.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Colds to wcale nie jest dużo. Nie wiem o co ludziom chodzi.

też tak uważam gdzie to dużo? przyślij tych ludzi do mnie to im pokażę, co znaczy wpierniczać
Stary 2012-06-12, 15:45   #4535
lukrecja_25
Wtajemniczenie

[QUOTE=anusiaaniaanusia;34 657949]Czuje się jak kaleka. Brakuje mi tchu, bolą mnie ręce. Prasowałam pościel, bo chciałam sobie zmienić. Jestem taka zmęczona, że nie mam już siły jej przebrać. A chciałam jeszcze obiadek zrobić i włosy umyć. Mój mężuś mi coś schudł, muszę mu trochę dogodzić, bo mizerny jak nie wiem... Jeszcze się załamał bo nam się skumulowała wymiana rozrządu, wachaczy i oleju w samochodzie i OC trzeba zapłacić w drugim. Chyba jeden sprzedamy - będzie wózek bo trudno wyrobić[/QUOTE ]
bosze mój tysz schudł...
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Śnuadanie, obiad, kolacja a w miedzyczasie jak bierze głód to owoce, jogurty albo serki

Wróciłam z zakupów, udanych zresztą :p
O takich o

Śliniaczki, takie jakby ręczniczki ale nie wiem z czego to jest bo to od mamy i mówiła że to tak posadzić małego na tym i wycierać po kąpieli, śpioszek i pajac, spodenki no i takie coś do czego tetrową pieluche sie wsadza i nie przemoknie ciuszek - zamiast pamersów

kurde balans! lece pranie zbierac bo chyba lunie za chwilunie

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 15:52   #4536
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dziękuje za kciuki kochane ale ktoś Nas uprzedził i w błyskawicznym tempie wynajął to mieszkanie
oj, to szkoda... pewnie mieszkanko było całkiem niezłe skoro tak szybko znalazł się chętny na nie.

może następnym razem się uda

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

dziewczyny, jakie są u Was ceny mieszkań? tak w przybliżeniu? pytam bo niedługo będziemy sprzedawali swoją kawalerkę i chciałam się co nieco zorientować

wynajmować jej nie zamierzam, wolę mieć większą gotóweczkę ze sprzedaży.
Stary 2012-06-12, 15:54   #4537
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Oj to rzeczywiście jakieś bakterie tam siedzą... Trzymam kciuki, żebyś nie musiała cc mieć

dziękuje kochana.zobaczymy co gin na to powie
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Kurcze co Ci się przyplątało?jak dobrze pamiętam cytologię miałaś super(jak u dziewic podobno)czy to nie ma z tym nic wspólnego?
nawet nie wiem bo te nazwy sa mi obce raczej ale ja to czesto coś mam z uwagi na moje chore nerki.nie wiem,widocznie posiew i cytologia nie ma nic do siebie na to wygląda
Cytat:
szkoda.a macie coś nowego na oku?
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 16:01   #4538
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie ja też jem strasznie jakby łapczywie .

Pytam, bo ja np. wczoraj zjadłam: śniadanie, truskawki, loda, obiad i pół paczki draży. I usłyszałam, że wpieprzam dużo. .
Faktycznie, jest to więcej niż przed ciążą, ale chyba nie jakoś strasznie za dużo. .
colds, ludziom nie dogodzisz ja wcinam naprawdę dużo a moja matka za każdym razem, gdy się widzimy wciska mi jedzenie bo niby marnie wyglądam (tzn. dla niej chudo = niezdrowo) i szkoda jej małej, bo będzie niedożywiona...

najlepiej jakbym przytyła 30- 40 kilko, cyc by mi się wylewał ze stanika a dżinsy pękły w szwach na dupie. wtedy byłaby szczęśliwa

dziwne to bo sama przez całe życie waży niecałe 50 kg a mnie się czepia. gdzie tu logika
Stary 2012-06-12, 16:03   #4539
aloy
Raczkowanie

dziewczyny czy Was też tak w kroku boli, ciągnie? Ja nawet nie mogę się spokojnie przewrócić na drugi bok mam nadzieję, że to tylko spojenie łonowe... a do wizyty jeszcze tydzień...

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 16:06   #4540
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

piękne zakupcie ... a gdzie kupiłaś te majtunie na tetrę?
dzisiaj kupowałam w Rybniku akurat, ale one są chyba w większości dzidziusiowych sklepach

kurde gdyby tak nie lało to bym pewnie w jeszcze jeden sklep weszła i jeszcze coś kupiła no ale trza będzie znowu allegro obskoczyć
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 16:09   #4541
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjjjjj..

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
o kurczę, troszkę współczuję tego spotkania, na pewno nie będzie to dla Was wszystkich łatwe. znając moją teściówkę krakałaby by niczego od nich nie odkupywać, by nie zapeszyć ale ja nie miałabym z tym problemu.
Ogólnie sama nie wierzę w jakieś przesądy, ale też miałam opory, co do tych rzeczy. Jednak doszłam do wniosku, że co ma być to będzie i jedna kołderka czy butelki nic nie zmienią. . A Im będzie trochę lżej.

Cytat:
colds, ludziom nie dogodzisz ja wcinam naprawdę dużo a moja matka za każdym razem, gdy się widzimy wciska mi jedzenie bo niby marnie wyglądam (tzn. dla niej chudo = niezdrowo) i szkoda jej małej, bo będzie niedożywiona...

najlepiej jakbym przytyła 30- 40 kilko, cyc by mi się wylewał ze stanika a dżinsy pękły w szwach na dupie. wtedy byłaby szczęśliwa

dziwne to bo sama przez całe życie waży niecałe 50 kg a mnie się czepia. gdzie tu logika
No ja nie powiem, mi się przytyło. Nie tylko w brzuchu . Ale przecież nic za to nie mogę.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Was też tak w kroku boli, ciągnie? Ja nawet nie mogę się spokojnie przewrócić na drugi bok mam nadzieję, że to tylko spojenie łonowe... a do wizyty jeszcze tydzień...
Nie mam tak..

Ale zauważyłam, że czasem jak siusiam to bolą mnie wargi? Nie wiem, nie umiem tego inaczej określić.
Może któraś spotkała się z czymś takim?
Stary 2012-06-12, 16:13   #4542
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
mnie nie ciągnie ale w miednicy mi kosci stukaja
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 16:21   #4543
maggie123
Zakorzenienie

wróciłam od laryngologa. stanu zapalnego nie ma (całe szczęście) więc bez antybiotyku. mam 3 krwiaczki maleńkie, które niestety pękać mogą nawet przy ruszaniu buzią. Na razie jednak wygląda na to, że się goją. I jedyne co mogę to wspomagać krzepliwość krwi, chronić ucho przed ewentualnym urazem.
BTW czym czyścicie swoje uszyska i jak planujecie czyścić uszka maluszków?
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Czyli jeszcze nie wie co z jej kroczem po porodzie będzie.
Mięsień rozciągnięty bardzo trudno znowu zbić, dlatego bardzo bałabym się tego balonika. W jednym pomoże a w drugim może zaszkodzić. Bo można sobie obiecywać że systematycznie będzie się ćwiczyło, a może wyjść tak, że mimo chęci nie można tego robić. Same wiemy, jak cieżko na codzień zmotywować się do ćwiczenia mięśni Kegla. No ile z nas to robi sumiennie kilka razy dziennie??? A to też pomaga przy porodzie. A po takim rozciągnięciu balonikiem jak zaniedba się ćwiczenia to zostanie dziura bez dna. Poza tym, co do nacięcia, są teraz plany porodu, które daje się przed porodem, gdzie wyraźnie można zaznaczyć że się nie życzy nacinania krocza. Po drugie odchodzi się od rutynowego nacinania. Osobiście jeśli mam pęknąć, co można przewidzieć, bo krocze momentalnie bieleje, to wolę żeby mi je nacięto. Jeśli nie ma takiej konieczności to wara od mojego kroku.
ćwiczę sumiennie codziennie od jakichś 2 mcy, wcześniej jak mi się przypomniało...
Cytat:
Napisane przez aga_ton;34662136[COLOR=Silver
]

[/COLOR]dziewczyny, jakie są u Was ceny mieszkań? tak w przybliżeniu? pytam bo niedługo będziemy sprzedawali swoją kawalerkę i chciałam się co nieco zorientować

wynajmować jej nie zamierzam, wolę mieć większą gotóweczkę ze sprzedaży.
w zależności od okolicy, ale w tych lepszych dzielnicach + centrum mieszkanie ok 45m2 to jakieś 250tys.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 16:28   #4544
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
aloy, ja mam podobnie od jakiegoś czasu. taki ból, ciągnięcie do dołu, mam wrażenie że mała chce mi wyskoczyć...

dodatkowo bolą mnie plecy, czasem mam taki napad bólu, szczególnie jak się położę na plecach, że podnieść się nie mogę. ostatnio tak mnie dopadło
na szczęście miałam telefon po ręką i mąż był niedaleko więc zadzwoniłam i szybciutko przyleciał żeby pomóc mi wstać bo sama to chyba bym do wieczora tak leżała ...

ale na wizycie okazało się, że wszystko ok, szyjka długa, mała rośnie jak na drożdżach więc lekarz nie widzi powodu do zmartwień. mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie.

Cytat:
Ojjjjjj..

Ogólnie sama nie wierzę w jakieś przesądy, ale też miałam opory, co do tych rzeczy. Jednak doszłam do wniosku, że co ma być to będzie i jedna kołderka czy butelki nic nie zmienią. . A Im będzie trochę lżej.

No ja nie powiem, mi się przytyło. Nie tylko w brzuchu . Ale przecież nic za to nie mogę.

Nie mam tak..

Ale zauważyłam, że czasem jak siusiam to bolą mnie wargi? Nie wiem, nie umiem tego inaczej określić.
Może któraś spotkała się z czymś takim?
mam podobnie zdanie odnośnie przesądów

ja też przytyłam, chyba z 10 kg ale mojej matce ciągle mało a to dopiero 6 miesiąc

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wróciłam od laryngologa. stanu zapalnego nie ma (całe szczęście) więc bez antybiotyku. mam 3 krwiaczki maleńkie, które niestety pękać mogą nawet przy ruszaniu buzią. Na razie jednak wygląda na to, że się goją. I jedyne co mogę to wspomagać krzepliwość krwi, chronić ucho przed ewentualnym urazem.
BTW czym czyścicie swoje uszyska i jak planujecie czyścić uszka maluszków?
to super, że to nic poważnego mam nadzieję, że uszy szybko się zagoją

a do czyszczenia używam takiego sprayu

http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...pray-50ml.html

a dla malucha to jeszcze nie wiem
Stary 2012-06-12, 16:30   #4545
lukrecja_25
Wtajemniczenie

tysz mam dyche na plusie juz...

bloguję
Stary 2012-06-12, 16:56   #4546
aloy
Raczkowanie

Cytat:
aloy, ja mam podobnie od jakiegoś czasu. taki ból, ciągnięcie do dołu, mam wrażenie że mała chce mi wyskoczyć...

dodatkowo bolą mnie plecy, czasem mam taki napad bólu, szczególnie jak się położę na plecach, że podnieść się nie mogę. ostatnio tak mnie dopadło
na szczęście miałam telefon po ręką i mąż był niedaleko więc zadzwoniłam i szybciutko przyleciał żeby pomóc mi wstać bo sama to chyba bym do wieczora tak leżała ...

ale na wizycie okazało się, że wszystko ok, szyjka długa, mała rośnie jak na drożdżach więc lekarz nie widzi powodu do zmartwień. mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie.
hmm no u mnie szyjka skrócona, ale to jest inny ból...
Choco Mademoiselle jak to stukają

coldshmm... ból warg... w sumie też mnie bolą, ale bardziej całe krocze...

a wiecie co dziewczyny nie przejmować się tym co mówią o Waszej wadze ja w poprzedniej ciązy przytyłam 19 kg i nawet nie byłam jakaś wielka, teraz mam na plusie 10 kg, a dzisiaj zaczął się 25 tydzień. Większym problemem było to, że każdy wmawiał mi że po ciąży samo mi spadnie, no i trochę się zaniedbałam... i już nie byłam taka szczupła... ale cóż człowiek uczy się na błędach....

Ola 19.10.2009
Stary 2012-06-12, 16:58   #4547
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Śnuadanie, obiad, kolacja a w miedzyczasie jak bierze głód to owoce, jogurty albo serki

Wróciłam z zakupów, udanych zresztą :p
O takich o

Śliniaczki, takie jakby ręczniczki ale nie wiem z czego to jest bo to od mamy i mówiła że to tak posadzić małego na tym i wycierać po kąpieli, śpioszek i pajac, spodenki no i takie coś do czego tetrową pieluche sie wsadza i nie przemoknie ciuszek - zamiast pamersów
Ale śliczności
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 17:02   #4548
lukrecja_25
Wtajemniczenie

samo sie nic nie robi w cuda nie wierze ja juz sobie wizualizuje diete i plan odchudzania po odstawieniu dzidka od piersi

bloguję
Stary 2012-06-12, 17:11   #4549
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
samo sie nic nie robi w cuda nie wierze ja juz sobie wizualizuje diete i plan odchudzania po odstawieniu dzidka od piersi
samo nie, ale gdzieś ostatnio czytałam na jakimś forum ginekologicznym, że juz nawet w czasie karmienia można zacząć dleikatniej jeść, nie wolno stosować tylko drastycznych diet. Poza tym w ciągu 6 miesięcy po porodzie jest najlepszy czas dla kobiety na chudnięcie, bo organizm działa na przyspieszonych obrotach wydaje mi się, że wszystko z umiarem po prostu.
A ja niedoświadczona byłam, młoda mama i jak mi mama z teściową zaczęły mówić, że pokarm stracę to uwierzyłam, a z tym pokarmem to i tak karmiłam tylko 6 miesięcy...

Ola 19.10.2009

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 17:22   #4550
lourose
Wtajemniczenie

Oglądacie meczyk? biedni Grecy!
Dzidce się chyba podoba bo szaleje w brzuchu. Zrobiłam galaretkę z owocami, jeszcze kupiłam ciasto francuskie i kombinuję coby tu smacznego zrobić...

Wspomniałyście wcześniej o wiaderkach do kąpania - chyba się na nie skusimy, mało miejsca zajmuje
Zaraz się wezmę za robienie listy czego mam bo mnie ten chaos denerwuje.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 17:22   #4551
Iwoncia81
Zakorzenienie

Aloy mnie tak boli, szczególnie jak właśnie mam wstać z łóżka albo przewrócić sie na drugi bok to jest koszmar jakiś.
Zmagam sie z tym od miesiąca ponad bo zaczeło sie od pachwin a teraz to już całe spojenie rypie.
Plecy też mnie bolą ale to już mam od samego początku ciąży więc zdążyłam sie troche przyzwyczaić

ciesze się że Wam sie ciucholki podobaja
gdyby sie kasa nie kończyła to bym tak mogła kupować 24/24 godziny
czasem w nocy nie moge spać i na fonie na allegro o 4 nad ranem już niucham coś fajnego
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 17:49   #4552
weronika_91
Zakorzenienie

A u mnie dziś pinkna pogoda, bez deszczu

Nie przejmujcie się kg ... ja też już mam koło 7 na plusie jak nie 8, w czwartek się wszystko okaże jak wejdę u gina na wagę ostatnio zauważyłam, że tyję 0,5 kg na tydzień...

Co do tych bóli to mnie coś w tyle boli z prawej strony jak się kładę, przewracam się czy chcę wstać i ten ból tak promieniuje, że za chiny nie wiem co to jest ... na początku myślałam że to nerka, ale chyba jednak nie
Stary 2012-06-12, 18:15   #4553
tamlin111
Zakorzenienie

Colds apeluję aby w pierwszym poście wpisać mi Mateusz Jerzy
Stary 2012-06-12, 18:22   #4554
Kalpana
Zakorzenienie

Aga no tak, zakupy u mnie pełną parą Straszną mam radochę z kupowania tych wszystkich rzeczy dla Malca, więc czemu nie Gdyby jeszcze nie ograniczenia finansowe, to już w ogóle byłoby szaleństwo

Czyli mówicie, że rozmiar większy ta koszula do karmienia? Bo ja właśnie do porodu mam rozmiar większą i jak dojdę do siebie, to chyba pływać w niej będę, bo taka krowiasta

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 18:25   #4555
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A u mnie dziś pinkna pogoda, bez deszczu

Nie przejmujcie się kg ... ja też już mam koło 7 na plusie jak nie 8, w czwartek się wszystko okaże jak wejdę u gina na wagę ostatnio zauważyłam, że tyję 0,5 kg na tydzień...
ja się wprawdzie nie przejmuję ale strasznie mnie irytuje, że to inni mają problem z moją wagą niedługo wogóle przestanę wychodzić z domu bo daję słowo, że kiedyś nie wytrzymam i wybuchnę...

i u mnie również piękna pogoda, cały dzień świeci słonko

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Colds apeluję aby w pierwszym poście wpisać mi Mateusz Jerzy
a to już na stałe czy jeszcze dumasz?
Stary 2012-06-12, 18:27   #4556
zielona1911
Zakorzenienie

dzien dobry,maz jest ale nic z niego niema bo nie spal ponad 30godzin.
mieszkanie zalatwione-jutro przewozimy rzeczy-mieszkanko duze,pizza pyszna zjedzona i zgaga dokucza.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 18:29   #4557
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Tak, Majunia W tym roku królują Laura i Pola jak dla mnie

na razie mam tylko jeden kocyk z tesco polarkowy, a drugi jakiś gurbszy muszę kupić...
Ja co krok słyszę o Majach właśnie stąd moje obawy. Poza tym znam jedną Maję i jakoś średnio mi jej charakter odpowiada, ale jedno na drugie ma taki wpływ, że hoho no ale jak sobie człowiek coś do głowy wbije to tak jest.
Oglądałam dzisiaj kocyki w Tesco i fajny wybór jest. Grubszy też muszę kupić, ale to już chyba gdzieś w sklepie stacjonarnym.
http://allegro.pl/lf-circo-kocyk-dwu...355766595.html ten mi się podoba

Cytat:

oglądałam właśnie tego sprzedawcę i kilka rzeczy chcę ale ktoś pisał że max 20 na przesyłkę a ja chcę 25 pieluszek to co już więcej niż do jednej pakują??
Cytat:
konczita, kochana, ja m.in o tym wspominałam ale chyba się nie zrozumiałyśmy

faktycznie, można zamówić 20 rzeczy, z tym że chodzi o 20 różnych produktów, i tak np. jako jeden przedmiot liczone jest 25 sztuk pieluch, jako drugi przedmiot - 4 butelki, jako trzeci np. 5 kocyków i tak można do 20
tak jakoś łopatologicznie to napisałam ale mam nadzieję, że rozwiałam wątpliwości

np ja za jednym razem zamówiłam 40 pieluch tetrowych, 2 kocyki, 2 butelki, smoczki, wanienkę, kilka ubranek, 10 śliniaków, kilka paczek podkładów do majtek, 10 szt. majtek siateczkowych itd. więc w sumie przyszło mi ponad 100 sztuk w jednej paczce
Na pewno 25 pieluch nie będzie liczone jako 25 rzeczy. W ogóle byłam w szoku w jak małą paczkę ten sprzedawca mi wszystko zapakował.

Odebrałam dzisiaj kołyskę od kuzynki. Jest w takiej wersji kolorystycznej jak ta na zdjęciu. Zdjęłam z niej wszystkie materiałowe elementy i idą do prania, ale na razie zostawiłam wszystko u rodziców. Co nie zmienia faktu, że cieszę się niezmiernie na to

Dostałam też wiadomość, że moje zakupy kocyk i ręczniki będą u mnie jutro. Już nie mogę się doczekać, szczególnie tego kocyka

Cały dzień dzisiaj w pracy twardniał mi brzuch, wcześniej zdarzało mi się to sporadycznie. W czwartek idę do lekarza więc koniecznie muszę mu o tym powiedzieć. Prawda jest też taka, że miałam dzisiaj stresujący dzień i pewnie to z tego względu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1307274548_213052101_1-Zdjecia--kolyska-Coneco-Simplicity.jpg (29,0 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-06-12, 18:33   #4558
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
dzien dobry,maz jest ale nic z niego niema bo nie spal ponad 30godzin.
mieszkanie zalatwione-jutro przewozimy rzeczy-mieszkanko duze,pizza pyszna zjedzona i zgaga dokucza.
Świetnie że masz już mężusia przy sobie za mieszkanko
bo mi apetytu żeś narobiła na pizzę
Stary 2012-06-12, 18:44   #4559
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dzięki dziewuszki! a Ty Konczi też bedziesz zmniejszać dawke leku?
Ja oglądam meczyk i z niecierpliwością czekam na kolejny
Koszulę do karmienia kupuję rozmiar większą.
Nisia to może być też przez stres. Najlepiej na zwolnieniu

wy też macie tak strasznie wodnista wydzieline że aż wkladka momentalnie cała mokra czy ja tylko tak mak przez infekcję??
Stary 2012-06-12, 18:47   #4560
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość

wy też macie tak strasznie wodnista wydzieline że aż wkladka momentalnie cała mokra czy ja tylko tak mak przez infekcję??
Ja od jakiegoś czasu też tak mam niestety :/ okropne uczucie jak w majtach ciągle mokro ...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości