|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV
niecala minuta do konca a On zmiane robi;/ myslicie ze jest sens??
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma
1:1
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze czy źle jak jest remis? Spytajcie małżów bo mój jeszcze w pracy
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
1:1 koniec meczu!!! powiem Wam ze sie ciesze! bo jak widzialam jak rosja grala z czechami to bylam pewna ze przegramy;/
kocham naszych chlopakow
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
ale brzydkie te ruski
nasz pawiam tyisiac razy lepszy
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() BRAWO POLACY!
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej remis niz przegrana;p zawsze to 1 punkt;p
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
TŻet bardzo wam dziekuje za relacje
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
ja też Wam dziękuję za te cenne minuty śmiechu z pawiana, krocza i dojenia
lecę spać, buziaki, do jutra kochane
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
tak to ja moge mecze ogladac
kiedy nastepny??
|
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc spioszki
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Też idę lulu bo aż mnie głowa rozbolała z tych emocji.
Pa pa, do jutra |
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Musimy wygrac z Czechami, tylko wtedy wyjdziemy z grupy! remis nie wchodzi w gre! Wiec w sobote!! Będą emocje!!
Edytowane przez Dojotka1987 Czas edycji: 2012-06-12 o 22:44 |
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też he he Cytat:
Dobranoc śpijcie słodko, My też uciekamy spać Buziaki dla wszystkich na dobranoc
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nadrabiam co pisałyście w czasie meczu i...to już chyba jakiś rodzaj telepatii! Moje pierwsze słowa po zobaczeniu rosyjskiego trenera: "patrz, on siedzi jak jakiś ekshibicjonista"...
hahaha, kocham Was!!! ![]() Dobrej nocki!
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
mecze sa codziennie;]] tylko ze Polska zagra dopiero w sobote
musimy wygrac zeby wyjsc z grupy!!---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- o kurcze juz 23! ale zlecialo;] dzieki dziewczyny jestescie kochane;] milych snow;] niech trener ruskow bedzie z Wami tej nocy ;] papaptki brzydki zart;/ ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- http://www.pudelek.pl/artykul/40919/...lanujemy_slub/ a tak wyglada narzeczona Lewandowskiego ladna )
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
wkasnie wrocilam od znajomych ale to cio tu oprzeczytalam nie no jestescie boskie jak czytalam ta relkacje to sie sama emocjonowalam a przeciez juz po meczu ale mecfz ogolnie dobry nakrzyczalam sie , tylko no szkoda ze nasze ciapki nie strzelily drugiego golaruski sa brzydcy jak noce listopadowe (chociaz nie listopad w tym roku ma byc sczegolny )---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- mnie tez ![]() co do palenia to rzucilam z dnia na dzien jak tylko zrobilam test wiec szybko poslzo a palilam 9 lat ponad paczker dziennie
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
" Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku ży ły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków.
Jeśli z jakiś powodów nie możesz spać na lewym boku, nie oznacza to, że coś złego się stanie. Wiele kobiet nie wie o zalecanej pozycji i wybiera dla siebie najwygodniejszą (czasem nawet na plecach) i nic złego się nie dzieje. Jeśli pozycja jest niekorzystna to zaczynasz się w niej po prostu źle czuć. Poza tym często dzieje się tak, że pomimo że ułożysz się kładąc do snu na lewym boku, kiedy się przebudzisz już jesteś na prawym lub na plecach. I trudno z tym walczyć. Można podpierać się poduszką - wałkiem pod plecy i małą poduszeczką pod brzuch. Między nogi też najlepiej włożyć poduszkę. Wtedy spanie staje się wygodniejsze i można się łatwiej przyzwyczaić do zalecanego boku"............. Dziewczyny jesteście szalone !!!!
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
Kochane Mamusie...
Straciłam moje Maleństwo... W zeszłym tygodniu podczas rutynowej wizyty okazało się, że te małe serduszko nie bije...widziałam moją Kruszynkę taką skuloną, smutną bez ruchu... naprawdę nie życzę tego nikomu...tę chwilę ciągle mam w pamięci... W piątek po 3 dniach faszerowania środkiem poronnym i oxytocyną urodziłam naturalnie...w 16 tyg ciąży...synka...Olka Wam pewnie nie muszę tłumaczyć co czuję, bo przecież tego obawia się każda kobieta w ciąży... Jest nam bardzo ciężko...tym bardziej, że nic nie wskazywało na to...ciąża przebiegała książkowo, wyniki miałam idealne... tym większy szok dla nas... zaskoczeni byliśmy, jak serdecznie potraktowano nas w szpitalu (bardzo się obawialiśmy, bo zazwyczaj kobiety bardzo źle wspominają takie rzeczy) personel podszedł do nas po ludzku i delikatnie, mąż mógł być cały czas przy mnie, lekarze wszystko tłumaczyli, że ważne dla przyszłych ciąż jest to aby nie ingerowali mechanicznie tylko żebym urodziła naturalnie, że cały czas kontrolują moje zdrowie i życie z przerażeniem myślę o kolejnej ciąży, nie wiem czy się zdecyduję, jest tyle strachu we mnie... jesteśmy w trakcie załatwiania pochówku, bo zdecydowaliśmy, że zabierzemy synka i pochowamy...dzięki temu czujemy spokój i da nam to ulgę... nie pytam się czemu ani dlaczego ja...tak już miało być lekarz stwierdził, że jest małe prawdopodobieństwo, aby badania wykazały powód, to mogło się wydarzyć w każdym tyg ciąży... nie wiedziałam, czy informować Was o tym, ale bardzo się przywiązałam do tego forum(mimo, że ostatnio z braku czasu tylko czytałam nie udzielając się) troszczcie się o swoje brzuszki, nie stresujcie się, a ja trzymam za Was kciuki i pozwolę sobie czasami Was podczytywać...tak z sentymentu...
|
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
perełko śliczny brzuszek piekna z ciebie kobietka ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
..naweet nie wiesz jak i oczywiscie zagladaj keidy tylko chcesz **
|
||
|
|
|
#1198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1200 |
|
Rozeznanie
|
Wieka22 - współczuję i jest mi bardzo przykro, że spotkało was takie nieszczęście.. Zaglądaj do nas, zawsze jesteś tu mile widziana
Znowu nasmarowałyście kilka stron Spamerki roku Dziś wizyta!! Już nie mogę się doczekać i nie wiem jak ja wytrzymam do 16 Tak bardzo stęskniłam się za swoim maluszkiem i mimo, że czuję go już trzy tygodnie (Booże!! Jak ten czas leci!!) to i tak nie mogę się doczekać, aż go podejrzę na USG. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było OK, żeby szkrabek rozwijał się prawidłowo i żeby ujawnił co ma między nóżkami Kto ma jeszcze dziś wizytę? madzius90 i chyba jeszcze ze trzy mamuśki. Trzymam kciuki i czekam na relację Oczywiście śniło mi się, że zapomniałam spytać lekarza o płeć i mąż mi mówi idź jeszcze raz i zapytaj, ale nie mogłam tam dotrzeć... Podświadomość robi swoje.. Mój maluszek kopie od rana wesoło i mam nadzieje, że na wizycie też będzie taki rozbawiony i rozłoży nóżki ![]() ![]() Mąż wraca dziś w nocy. Nareszcie!! muszę go pochwalić, bo ma już zagwarantowany srebrny medal i dziś gra o złoto!! A przypomnę, że są to Mistrzostwa Polski. Także po trzech latach ciężkiej pracy w końcu zdobył medal. Trenuję tych chłopaków codziennie po 2 godz od I klasy gimnazjum, w klasie sportowej i wiem, że ten medal mu się należy ![]() ![]() Żałuję, że nie będzie go dziś ze mną, i planuję w jakiś fajny sposób powiedzieć mu o płci dziecka. Myślę tylko jak Może wyślę mu MMsa ze zdjęciem USG i podpisze - "Twoja córka"/ "Twój syn" ?! No chyba, że dzidziuś nic nie pokaże Najważniejsze żeby było zdrowe Wstawać śpiochy!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

1:1

coming soon lipiec'2016
oceńcie to same.
..naweet nie wiesz jak i oczywiscie zagladaj keidy tylko chcesz
Adam 18.11.2012