Slimex 15 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 11:32   #1291
_Amri_
Raczkowanie

Dot.: Slimex 15

Hej,

Melduję, że pierwsza tabl. S..x wzięta. Czekam na efekty
Waga wyjściowa dzisiejsza: 95,8.
Dla przypomnienia, od marca zeszłam już z 104na kg na A...xie, ale ostatnio zupełnie przestał na mnie działać.

Mariczko - dzięki za wszystko
A co teraz zakupiłaś? Nadal S..x?

Pozdrowienia
Stary 2012-06-12, 12:33   #1292
marika39
BAN stały

GG do marika39 Send a message via Skype™ to marika39

Cytat:
Napisane przez _Amri_ Pokaż wiadomość
Hej,

Dla przypomnienia, od marca zeszłam już z 104na kg na A...xie, ale ostatnio zupełnie przestał na mnie działać.

Pozdrowienia

nie ma kochana za co , oby tylko pomogło czego z całego serducha Ci życze

za miesiąc bedzie 88-89a za 2miesiące 82 kg , ciężko chyba nie spadaja Ci kg? troszke wiecej ruchu i zobaczysz że bedzie dobrze, obyś jadła normalnie tzn , malutkie porcje a często i nie tłusto i wody duzo, to bedzie waga spadać

trzymam zawsze do usług

Edytowane przez marika39
Czas edycji: 2012-06-19 o 07:55 Powód: DOPISEK
marika39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:55   #1293
paulajas
Raczkowanie

hej, gdzie dostałaś A...x?

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Hej,

Pozdrowienia

hej, gdzie dostałaś A...x?
paulajas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 15:15   #1294
Madziara179
Przyczajenie

Ja jestem już od 3 tygodni na sibumaxie i zleciało 4,5kg , skutki uboczne były przez 2 tygodnie , a od 3 tygodnia nie czuje działania ciągle jestem głodna , zastanawiam śię czy nie przerwac i poszukac jakis innych .
Bez zadnych głodówek .

Edytowane przez Madziara179
Czas edycji: 2012-06-12 o 16:27
Madziara179 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 15:35   #1295
_Amri_
Raczkowanie

Masakra!
Che mi się cały czas wymiotować, nawet na widok wody, której to baaaaardzo mi się chce pić!
Najgorsze jest to, że nie mogę mówić, zmienił mi się tembr głosu i tak jakoś mnie zatyka
Jakbym miała mega napuchnięty jęzor i gardło.
To normalne?

Edytowane przez _Amri_
Czas edycji: 2012-06-12 o 15:36
_Amri_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 16:12   #1296
marika39
BAN stały

Cytat:
Masakra!
Che mi się cały czas wymiotować, nawet na widok wody, której to baaaaardzo mi się chce pić!
Najgorsze jest to, że nie mogę mówić, zmienił mi się tembr głosu i tak jakoś mnie zatyka
To normalne?

nie jest normalne, nie słyszalam zeby ktoś o czymś takim mówił. Moze sa za mocne i reakcja jest taka że masz wrazenie ucisku w klatce jakby Cię zatykało, kurcze nie dobrze!!

Pij duzo na siłe i nie zapomnij czegoś zjeść, mimo ze nie chce się!!! na siłe ale woda - podstawa, a wymoitowac to normalne bo pewnie z jedzeniam dziś u Ciebie kiepsko, a przyzwyczajona jestes ze do tej pory żołądek był juz napełniony.
Stary 2012-06-12, 18:24   #1297
pogrubasek
Przyczajenie

a ja? no coż !! ktoś mnie ładnie przekręcił i nie mam tabletek ale......cos pomyśle

Witam, nie chciałam Cię urazić Marika, bo działałaś zawsze jak rzecznik albo obrońca Pana KZ. A to co ja przeżyłam, nie było miłe... Nie chcę straszyć, ale mówili, ze sprawa jest rozwojowa. Jak myślisz, skąd te meile o zablokowanych kontach bankowych???

Meile też przeglądali, bo tam były moje dane. Dzięki Bogu, ze nigdy nic nie zakupiłam u tego Pana, a przeglądać net, pytać, każdy może.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich
pogrubasek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 21:31   #1298
nowa80
Przyczajenie

Hej to nie ciekawe bo jesli chodzi o osobe o ktorej ,mysle wczoraj złozyłam zamowienie . Mam nadzieje ze chodzi o kogos innego
nowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 21:40   #1299
nowa80
Przyczajenie

Swietne wiadomosci !!
Kurde jutro w szkole u mojego syna jest apel na dzien mamy i taty in znowu bede chowała sie w katach nienawidze tego !!!!!

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39

Edytowane przez nowa80
Czas edycji: 2012-06-12 o 21:55
Stary 2012-06-12, 21:48   #1300
marika39
BAN stały

Witam, nie chciałam Cię urazić Marika, bo działałaś zawsze jak rzecznik albo obrońca Pana KZ. A to co ja przeżyłam, nie było miłe... Nie chcę straszyć, ale mówili, ze sprawa jest rozwojowa. Jak myślisz, skąd te maile o zablokowanych kontach bankowych???

Meile też przeglądali, bo tam były moje dane. Dzięki Bogu, ze nigdy nic nie zakupiłam u tego Pana, a przeglądać net, pytać, każdy może.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich[/QUOTE]

Jeśli naprawdę stało sie tak jak mówisz,to, zastanawia mnie tylko , że nikt więcej nic nie napisał, a wydaje mi się że osoby które były w podobnej sytuacji jak Ty- dały by znać

Przykro mi , że tak sie stało. Pozdrawiam serdecznie i nie odbieraj tego co napisałam źle!!!!

Edytowane przez marika39
Czas edycji: 2012-06-17 o 09:39 Powód: poprawa błędu
Stary 2012-06-12, 21:51   #1301
kotenieczek
Przyczajenie

Ja też mam slim od pani Izy , nie mam czasu tu zaglądać ale staram się .
W czwartek minie 2 tygodnie, wtedy się zważę Miłego wieczoru
kotenieczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 22:03   #1302
nowa80
Przyczajenie

hmmmm zrobiło sie troche goraco a ja mam doła w czym pojde do syna na akademie jutro do szkoły mam juz dosc tych nadkg!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-06-12, 22:11   #1303
marika39
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nowa80 Pokaż wiadomość
hmmmm zrobiło sie troche goraco a ja mam doła w czym pojde do syna na akademie jutro do szkoły mam juz dosc tych nadkg!!!!!!!!!!!!
ano gorąco!!

a masz juz tab?
Stary 2012-06-12, 22:29   #1304
biedronka551
Raczkowanie

Cytat:
Masakra!
To normalne?
witaj-ja też tam miałam na początku wiec zrobiam sobie przerwe na 5 dni i potem znowu brałam ale po pół tabletki(otwierałam kapsułke i odsypywałam troche) i po tygodniu juz całe i jak narazie nie jest tak źle.co do głosu to czasami jest inny,czesto mam chrype a mdłości mam zazwyczaj rano ale nie codziennie,może ze dwa trzy razy w tygodniu.
biedronka551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 22:35   #1305
nowa80
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marika39 Pokaż wiadomość
ano gorąco!!

a masz juz tab?
nie czekam jeszcze na paczke ale juz sie nie moge doczekac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 22:35   #1306
_Amri_
Raczkowanie

Cytat:
nie jest normalne, nie słyszalam zeby ktoś o czymś takim mówił. Moze sa za mocne i reakcja jest taka że masz wrazenie ucisku w klatce jakby Cię zatykało, kurcze nie dobrze!!

Pij duzo na siłe i nie zapomnij czegoś zjeść, mimo ze nie chce się!!! na siłe ale woda - podstawa, a wymoitowac to normalne bo pewnie z jedzeniam dziś u Ciebie kiepsko, a przyzwyczajona jestes ze do tej pory żołądek był juz napełniony.
Rano (6.30) zjadłam kanapkę, potem ok. 9.30 - 2 średnie naleśniki z serem białym i truskawkami (chude, smażone na teflonie). I połknęłam tabl. Długo nic nie czułam, żadnych jej objawów działania. Około południa kiedy żołądek powinien się dopominać jedzenia zaczęło się. Nawet woda, herbata mi nie wchodziła. Na jedzenie nawet szans nie było. Piłam dosłownie po łyku i to jeszcze na 3 razy go połykając. W domu zjadłam dosłownie łyżkę ryżu z sałatką. Piję tzn. wmuszam. Ale uczucie , takie jak po mega chlaniu, kiedy wszystko podchodzi do gardła na każdym kroku (nie ma co podchodzić przecież) jest do tej pory. To już 12h. Ciekawe jaka będzie nocka i spanie.
Ciśnienie mam lekko w górę 135/95, ale moje normalne to 130/85.
I jeszcze jednym z 'objawów' są ciarki/dreszcze na skórze głowy. Nie doczytałam chyba, czy któraś to miała?
Jutro chyba zrobię przerwę, bo wieczorem mam fitness, a jeśli będę tak znosić jak dziś to ręką ni nogą nie ruszę.
Co mam robić?
Mariczko - poradź. Wziąć jutro, bo może będzie lepiej czy zrobić sobie przerwę?
Stary 2012-06-12, 22:38   #1307
marika39
BAN stały

suchość powoduje zmianę głosu, wywołuje chrype itp.

mdłości są spowodowane mniejszą ilością jedzenia, ograniczeniem , wiec trzeba jeść male posiłki a najlepiej 5 razy dziennie , a na 100% wieczorem wtedy unikniemy mdłości porannych które wywołane są niedoborami jakie fundujemy organizmowi.

jeść i pić i będzie dobrze
Stary 2012-06-12, 22:41   #1308
nowa80
Przyczajenie

Jak tak czytam te posty to mam wrazenie ze te wszystkie tab. maja o wiele gorsze działanie niz wszystkim znana meri... czy zeli....

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

nie nie działanie zle to ujełam skutki o właśnie o skutki mi chodziło
Stary 2012-06-12, 22:41   #1309
nenkaEr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pogrubasek Pokaż wiadomość
a ja? no coż !! ktoś mnie ładnie przekręcił i nie mam tabletek ale......cos pomyśle

Witam, nie chciałam Cię urazić Marika, bo działałaś zawsze jak rzecznik albo obrońca Pana KZ. A to co ja przeżyłam, nie było miłe... Nie chcę straszyć, ale mówili, ze sprawa jest rozwojowa. Jak myślisz, skąd te meile o zablokowanych kontach bankowych???

Pozdrawiam serdecznie wszystkich
Kuuuuurcze no...A ja zastanawiałam się czy u niego czasem nie zamówić czegoś...Chyba lepiej będzie jak się wstrzymam...

nenkaEr jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 22:42   #1310
biedronka551
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Slimex 15

[QUOTE=marika39;34649971]Witaj nocny marku

ile spadło w sumie? może nie jest tak źle , piszesz że mało jesz i troche ćwiczysz więc efekty powinny być

Wcześniej koleżanka pewnie nie ma czasu? bywać na forum?

u mnie ok na wage nie wchodziłam , bo robiłam to wczoraj , sama jestem ciekawa czy cos wkońcu drgnie , czekam cały czas na przesyłke !!! i mam wielką nadzieję że dziś lub w tygodniu ja otrzymam

pozdrawiam

hej trafiłaś z tym ze wcześniej nie mam czasu,za duża mam na głowie ostatnio.
A co do spadku wagi to nie ważyłam sie teraz ze wzgledu na @

Mam straszne wyrzuty sumienia ,musze sie wam wyspowiadać:zjadłam dzisiaj chyba z kilogram czereśni(wcześniej coprawda tylko 2 kanapki i to całe moje jedzenie na dzisiaj) ale kurcze czereśnie mają dużo cukru a ja jadłam je teraz na wieczór
Stary 2012-06-12, 22:44   #1311
marika39
BAN stały

Cytat:
Rano (6.30) zjadłam kanapkę, potem ok. 9.30 - 2 średnie naleśniki z serem białym i truskawkami (chude, smażone na teflonie). I połknęłam tabl. Długo nic nie czułam, żadnych jej objawów działania. Około południa kiedy żołądek powinien się dopominać jedzenia zaczęło się. Nawet woda, herbata mi nie wchodziła. Na jedzenie nawet szans nie było. Piłam dosłownie po łyku i to jeszcze na 3 razy go połykając. W domu zjadłam dosłownie łyżkę ryżu z sałatką. Piję tzn. wmuszam. Ale uczucie , takie jak po mega chlaniu, kiedy wszystko podchodzi do gardła na każdym kroku (nie ma co podchodzić przecież) jest do tej pory. To już 12h. Ciekawe jaka będzie nocka i spanie.
Ciśnienie mam lekko w górę 135/95, ale moje normalne to 130/85.
I jeszcze jednym z 'objawów' są ciarki/dreszcze na skórze głowy. Nie doczytałam chyba, czy któraś to miała?
Jutro chyba zrobię przerwę, bo wieczorem mam fitness, a jeśli będę tak znosić jak dziś to ręką ni nogą nie ruszę.
Co mam robić?
Mariczko - poradź. Wziąć jutro, bo może będzie lepiej czy zrobić sobie przerwę?

kochaniutka, pisałam Ci o takich objawach , . Wiem , że bardzo źle się czujesz, nie bierz jutro. Daj sobie spokój, wez po 2 dniach , na pewno zjedz cos na noc bo rano bedzie bardzo źle . Ciarki będą , bedzie trzęsło, zimne poty , to musisz przeczekać, w nocy raz zimno raz gorąco bedzie , na to rady nie ma!

tak jak pisałam wszystkie objawy mijaja po 2 tyg a każdy przechodzi albo słabiej albo mocniej. A co do fitnessu , wow nie wiem czy dasz rade, jak zjesz jutro to Ci sie powinno udać, ale jak bedziesz brała codziennie - watpie po miesiącu lub 1,5 pewnie tak , ale nie teraz

Powinnaś co innego kochana brać!!!
Stary 2012-06-12, 22:47   #1312
biedronka551
Raczkowanie

nenkaEr : Kuuuuurcze no...A ja zastanawiałam się czy u niego czasem nie zamówić czegoś...Chyba lepiej będzie jak się wstrzymam...

ja zamawiałam u KZ i nie miałam żadnych problemów
Stary 2012-06-12, 22:48   #1313
marika39
BAN stały

[QUOTE=biedronka551;346718 09]
Cytat:
Witaj nocny marku

ile spadło w sumie? może nie jest tak źle , piszesz że mało jesz i troche ćwiczysz więc efekty powinny być

Wcześniej koleżanka pewnie nie ma czasu? bywać na forum?

u mnie ok na wage nie wchodziłam , bo robiłam to wczoraj , sama jestem ciekawa czy cos wkońcu drgnie , czekam cały czas na przesyłke !!! i mam wielką nadzieję że dziś lub w tygodniu ja otrzymam

pozdrawiam

hej trafiłaś z tym ze wcześniej nie mam czasu,za duża mam na głowie ostatnio.
A co do spadku wagi to nie ważyłam sie teraz ze wzgledu na @

Mam straszne wyrzuty sumienia ,musze sie wam wyspowiadać:zjadłam dzisiaj chyba z kilogram czereśni(wcześniej coprawda tylko 2 kanapki i to całe moje jedzenie na dzisiaj) ale kurcze czereśnie mają dużo cukru a ja jadłam je teraz na wieczór

hej , tym nie powinnas sie martwić, ja potrafie samymi owocami czasami żyć - oprócz śniadania i nie przeszkadza to w niczym , a teraz czas na nowalijki , które sie skoncza niedługo więc trzeba korzystać

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 22:48   #1314
nowa80
Przyczajenie

spoko one chyba nie maja az tak duzo cukru ja w ciazy miałam cukrzyce ciazowa i po czeresniach nie skakał mi cukier az tak bardzo zreszta przy 2 kromkach i tych czeresniach nie musisz chyba pokutowac
Stary 2012-06-12, 22:51   #1315
marika39
BAN stały

[Witam, nie chciałam Cię urazić Marika, bo działałaś zawsze jak rzecznik albo obrońca Pana KZ. A to co ja przeżyłam, nie było miłe... Nie chcę straszyć, ale mówili, ze sprawa jest rozwojowa. Jak myślisz, skąd te meile o zablokowanych kontach bankowych???

Pozdrawiam serdecznie wszystkich[/QUOTE]

ciekawa jestem !!
Stary 2012-06-12, 22:51   #1316
nowa80
Przyczajenie

Kurde przerażają mnie te wasze dwutygodniowe objawy a czy przy mer...lub zelx... tez tak miałyście
Stary 2012-06-12, 22:53   #1317
marika39
BAN stały

Cytat:
Jak tak czytam te posty to mam wrazenie ze te wszystkie tab. maja o wiele gorsze działanie niz wszystkim znana meri... czy zeli....

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

nie nie działanie zle to ujełam skutki o właśnie o skutki mi chodziło

no coż ! to nie orginał z apteki , a skutki jakie sa widać- o takich nie słyszałam wcześniej!

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 22:54   #1318
biedronka551
Raczkowanie

nowalijki są ale ja jadłabym tylko słodkie rzeczy do których zaliczają sie tez owoce,nie mam ochoty na warzywa niestety.

nowa80 czeresnie maja sporo cukru i wiem ze przy takim jedzeniu jak dzisiaj to nic mi nie bedzie ale gdybym nie zjadła aż tyle to byłoby jeszcze lepiej
Stary 2012-06-12, 22:56   #1319
nenkaEr
Raczkowanie

Cytat:
Kurde przerażają mnie te wasze dwutygodniowe objawy a czy przy mer...lub zelx... tez tak miałyście
Mi ostro serducho biło i czułam jakieś dziwne pobudzenie.A poza tym byłam jakaś niespokojna..

nenkaEr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 23:00   #1320
marika39
BAN stały

Cytat:
Napisane przez biedronka551 Pokaż wiadomość
nowalijki są ale ja jadłabym tylko słodkie rzeczy do których zaliczają sie tez owoce,nie mam ochoty na warzywa niestety.

nowa80 czeresnie maja sporo cukru i wiem ze przy takim jedzeniu jak dzisiaj to nic mi nie bedzie ale gdybym nie zjadła aż tyle to byłoby jeszcze lepiej

teraz bedą wyrzuty sumienia za każdą zjedzoną czereśnie? nie przesadzajcie , musicie się same przekonać , że wielkiego wpływu nie ma, mie można wszystkiego odstawić , bo efekt jojo murowany

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez biedronka551 Pokaż wiadomość

Czereśnie to bogate źródło witamin z grupy B, witaminy A, C, K. Obfitują również w jod (mają go więcej niż ryby morskie!), potas, wapń, żelazo, magnez, fosfor, sód i cynk. Ostatnio odkryto w nich kwas elagowy, który chroni przed nowotworami. Świetnie działają na układ krwionośny, moczowy oraz zapobiegają chorobom reumatycznym.
Dietetycy zalecają spożywanie czereśni w zastępstwie posiłku, np. jako danie obiadowe. A jeśli zdecydujesz się na trwającą 1-2 dni dietę składającą się wyłącznie z czereśni, oczyścisz jelita ze złogów oraz poprawisz kondycję żył i tętnic.
Choć czereśnie są bardzo słodkie, nie tuczą. Owoce zawierają łatwo przyswajalne węglowodany. A przy tym są małokaloryczne, bo 100 g czereśni to zaledwie 60 kcal.
Co ciekawe, jeśli chcesz maksymalnie wykorzystać prozdrowotne właściwości czereśni, tak naprawdę powinieneś jeść je w całości,
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości