|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
śpicie heee
??ja już nawet poodkurzałam i ogarnęłam dom
|
|
|
|
#3512 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko już od pół godziny nie śpi... Na szczęście bawi się sama na podłodze więc mam trochę czasu żeby napisać coś więcej o sobie, tylko nie bardzo wiem co ?Jak już pisałam 02.11.2011 urodziłam pierwsze dziecko, córeczka- Ala. Odpukać zdrowo się chowa ( nie licząc ospy w wieku 3 miesięcy), jest pogodnym dzieckiem. Mniej więcej dwa tygodnie temu zaczęła sprawnie raczkować więc nie można jej nawet na chwilę spuścić z oka. Najlepsza zabawa w tej chwili to podchodzenie do komputera i wyciąganie modemu i przy tym taki zadziorny uśmieszek . Wiem że kilkoro dzieciaczków na wątku miało zdiagnozowane wzmożone napięcie mięśniowe- moja Ala też. Chodzimy na rehabilitacje, na szczęście jeszcze tylko trzy razy i koniec, chociaż Ala właściwie polubiła te ćwiczenia ale na początku był ryk straszny. Zębów ma osiem ![]() A o sobie to już kompletnie nie wiem co napisać... Mam 23 lata, na razie siedzę na urlopie wychowawczym do 2015roku heh kiedy to będzie, ale pewnie przerwę wcześniej. Z tego co wiem to macie jakiś klub tu na wizazu i na facebooku ale kompletnie nie wiem o co chodzi i jak to działa więc gdyby któraś była tak miła i mnie uświadomiła . Wrzuciłabym zdjęcia małej bo u na forum jakoś mam troszkę opory.
|
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
witaj nowa mamusiu
![]() za raczkowanie, 8 zębów szok...
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) to zostaniesz zaproszona-ale jesli zle cos mowie to niech mnie ktoras naprostuje a mozna zapytac z kad piszesz olu? i faktycznie szok 8 zebow i raczkowanie ![]() moja mala jest wciaz bezzebnym miskiem Witamy sie z rana mala dzisiaj miala cos ciezka noc,bo w ogole sama spac nie chciala,wreszcie zasnela ale o 1 wstala z krzykiem "do mamy",teraz sie bawi choc moze zasnie za chwilke ![]() no i pogoda sie zrobiła kijowa,pada,choc w sumie dopiero 8 to moze do poludnia przestanie goldki i baha apropo nafty ja moja zakupiłam w aptece ale jak na razie uzylam 2 razy,i nigdy nie miałam problemu zeby ja spłukać,moze mam jakas lewa? a na mecz patrzyłam piąte przez 10,widziałam tylko gola polski heh ![]() mnie to nie kreci,choć co innego jak Hiszpanie graja-to mogę zawsze oglądać ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- a TY co spac nie mozesz?
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
wariateczka ja jak ja...moja Pani o 5 była już wyspana...
wzięłam się za mycie okien, ale zacierki powychodziły
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie tez porzadki by sie przydaly ale nasza "gospodyni" sprzatnela nam odkurzacz ![]() uciekam do malej
|
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
Witamy z rana
u mnie narazie słonecznie ale ma to się zmienić wiec chyba zaraz zmykamy na hustawkę przed domem.Pokszyfka i jak, tż pozwolił na zakupy? ![]() Princ zyjesz czy padłaś z emocji na meczu?
Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-06-13 o 08:17 |
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne ze czasami mozna zjesc cos bardziej kalorycznego, nie raz zdarza mi sie zjesc zestaw w mcdonalds ale to w ramach obiadu. Wydaje mi sie, ze wazne jest jesc regularnie. Ja staram sie o tych samych porach ciagle jesc i w ten sposob nawet nie mam czasu poczuc glodu. Zatem nie robie dzikich napadow na lodowke ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------
|
|
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Łoooo matko ile Wy produkujecie
![]() Witam nową mamusię Wczoraj emocjonujący wieczór - oglądałyście ???? Ehhh niby mamy jeszcze szanse, ale słabo to widzę taka ze mnie optymistka Olka aż tyle zębolków?? szokkk u nas ani jednego, a mój Piotruś młodszy od Twojej Ali tylko 6dni Goldi podziwiam Cię za dietę, nigdy nie byłam i chyba nie będę na diecie, bo jestem uzależniona od jedzenia, gotowania i patrzenia na "ładne" jedzeniie
|
|
|
|
#3520 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale tort Cytat:
![]() łał 8 zęboli??? a to ja myslałam, ze my mamy dużo... hehehe... a to dopiero półmetek ![]() a bezboleśnie wychodziły? czy gorączkowała/marudziła? Oliveira dobrze napisała o tym klubie ))))my zamiast o 8mej to o 23 poszliśmy spać z młodym-dzielnie kibicował hehehe no to remis, to się będzie działo w sobotę.... ze hohoho a tak w ogle to dzień dobry ![]() Baha- podoba mi się ten szczurek z okazji pół roczku |
||||
|
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
niet
poza tym co już mi dał na ten miesiąc - tak jakby tego już nie było, to jeszcze musi mi dać na zamówienie z oriflame, fryzjera, tusz do rzęs( w Rossm będzie promocja na 2000c w next czw później ukradkiem te co mi się nie podobają, albo źle w nich wyglądam to pakuję w worek i kierunek kontener., a chodzę w jednym i tym samym... mazidła obiecał, że będę mogła zamówić ww next miesiącu...przynajmniej tyle
|
|
|
|
#3522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() DZIEŃ DOBRY Mówcie mi proroku Ale fajnie, że remisik ![]() Bobek nie był dzisiaj dla rodziców łaskawy i pobudka 5:20 - po co? eh Teraz szaleje po łóżku, ciągle się przewraca, zmienia pozycje, szalenieć mały
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Molaa jakbym jadla bez opamietania to bym miala duza nadwage. W mojej rodzinie to norma. A South Beach to dla mnie bedzie pikus (jak przetrzymam te 2tyg wstepnej fazy) bo jak sie zorientowalam niewiele rozni sie od tego jak sie odzywiam od porodu
![]() okazalo sie, ze moj znajomy (a raczej rodzicow) stosuje sie do zasad tej diety od 20lat
|
|
|
|
#3524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hihihi myślałam,ze to ze mną cos nie teges![]() Po ile ma byc tusz? |
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie jestesmy splukani po kupnie fotelika i do konca miesiaca musimy przezyc jakos bez szalenstw ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Saraa tusz za ok 15zl chyba
|
|
|
|
|
#3526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki goldi. |
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
Wczoraj chyba wszystkie meczyk oglądały, bo tak mało naskrobane ![]() olka witam moją rówieśniczkę Ja też siedzę na wychowawczym do 2015, ale do pracy na pewno nie wrócę. Prędzej znów na L4 Gratuluję ząbków - 8 sztuk to jest coś Dalia nasze ciacho http://www.pudelek.pl/artykul/40919/...lanujemy_slub/
|
|
|
|
#3528 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ucałuj w te pyziole little princess Cytat:
![]() ja nie stosuję diety..w sumie nigdy nei stosowałam a le nie żebym nie miała powodu a mam kupon na pizze rozmiar- familijny |
||
|
|
|
#3529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzę, że Twoja Ala na dzień dobry ustawiła się w czołówce naszych listopadziako-grudniaków 8 zęboli - niezły wynik moja Bianka z tych całkowicie bezzębnych i do raczkowania chyba jeszcze daleko, chociaż jak chce się do czegoś dostac to się sprytnie doczołga albo dopełznie nawet jeszcze sama nie siada, choć jak się ja posadzi to juz sie dosyć sztywno trzyma
|
|
#3530 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() trochę go rozumiem, bo dzisiaj jedziemy wydać sporo grosza. Wkońcu będziemy mieć sypialnię |
||
|
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
szacun - ja o tej porze zwykle oczu nie mogę dobrze otworzyc chociaz dzisiaj juz po 7ej byłam w biedrze po kawę (babcia została z Młodą to mogłam wyskoczyć)
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
Glam ale niespodzianka super to jeszcze potrafi Was zaskoczyć cieszcie się sobą
![]() Witam nową mamusię. U nas też zębali brak... Pogoda do bańki deszcz
|
#3533 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() MOja mała obudziła się dzisija o 4 - troszkę zjadła i ani myślała iść dalej spać - tłumaczyłam, że mamusia musi za 1,5 godziny wstać do pracy i chętmie by jeszcze troszkę pospała - ale ta tylko sie uśmiechnęła i w nosie miałą moje prośby Zasnęła ok 5:30 - czyli akurat wtedy jak ja musiałam wstac do pracy - no ale pospała godzinkę i tyle było ze spania...U nas dzisiaj pogoda do bani - leje i szaro i zimno - nic tylko położyć się pod ciepłym kocykiem i spać Najgorzej, że nie zapowiada się żeby miało się rozpogodzić - już sobie wyobrażam jaka marudna będzie mała jak nie pójdziemy na spacer :/Co do znajomych i przyjaciółek - to moje dwie nalepsze (tak mi się wtedy wydawało) przyjaciółki pzestały ze mną sie kontaktować jak zaczęliśy być ze sobą z TŻ-em. I nie rozumiem tego w ogóle. JEdna to w sumie trochę zazdrosna mgła być - bo to ona mnie z nim poznała i jak się jż spotykaliśy z TZ_em to ona mi jeszcze mówiła, że widzi, że on jest w niej zakochany a ze mną spędza czas, żeby z nią też się widywać!!!! Jak to mówię TŻ-owi to on się wkurza, bo mówi, że chyba ona ma źle w głowie, jak jej do gówy w ogóle przyszło, że ona mu się mogła podobać... A druga "przyjaciółka" to stwierdziła, że za mało zarabiam - i nie dorastam jej do pięt! Więc ogólnie nie mamy tutaj teraz znajomych - takich, z którymi sie jakoś regularnie spotykamy - większość bezdzietnych nie ma z nami o czym gadać, a Ci z dziećmi - sami rzadko gdzieś wychodzą.... Tak więc siedzimy w domu - albo wychodzimy gdzieś we trójkę
|
#3534 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to pisala wariateczka ale ja to samo pomyslałam więc spox ![]() Cytat:
|
|
#3535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie taka sama sytuacja ;( ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Oliveira Ty chyba miałaś dać po pół roku butle na noc,czy cos pomyliłam?udało sie?Bo u mnie dalej butli niet ale herbe albo wodę z butli pije.Tylko mleka niee. |
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak maleństwo przeszło ospę?
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na dniach na pewno sprobuje, więc dam znać co i jak
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bede miała chile to zerkne na wczesnejsze watki i podesle ci inne menu a masz czas by cos ugotowac?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

??

za raczkowanie, 8 zębów szok...

) to zostaniesz zaproszona-ale jesli zle cos mowie to niech mnie ktoras naprostuje 

ale tort
poza tym co już mi dał na ten miesiąc - tak jakby tego już nie było, to jeszcze musi mi dać na zamówienie z oriflame, fryzjera, tusz do rzęs( w Rossm będzie promocja na 2000c w next czw