|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
U nas Maja tak kibicowała, że spała sobie w najlepsze. Mąż z kolegą skakali ze szczęścia, w ogóle głośno gadaliśmy, ona nic. Nawet okiem nie łypnęła, o co w ogóle nam chodzi. Taka kibicka
|
|
|
|
#1292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
jestem dzisiaj tak nie wyspana,że az oczy mnie szczypia.jak wstalam do Szymona o 5 tak on zasnąl po 6 a o 6.50 dzwoni mi budzik bo Filip do przedszkola
|
|
|
|
#1293 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego chodzę w legginsach i lejących sukienkach![]() Cytat:
![]() Cytat:
aczkolwiek ja mam dużo ciuchów od innych, ale dostałam naprawdę jak nowe, bo noszone przez tylko jedno dziecko.Cytat:
na szczęście mam osławionego Tutka i jeszcze daję radę. Boję się co będzie jak Kalina będzie się robiła coraz większym klockiem![]() Gratulacje! ![]() Cytat:
Edytowane przez inwytka Czas edycji: 2012-06-13 o 08:46 |
||||||
|
|
|
#1294 | |
|
Rozeznanie
|
gratki
labird- trzymam kciuki Cytat:
ja młodego kładę na brzuchu jak leży na mnie, tak mi się wydaje bezpieczniej, wtedy lubi |
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znieczulenie w kręgosłup wspominam bardzo miło. Po prostu w porównaniu do skurczów, było to bezbolesne a moment wtłaczania znieczulenia, to był taki przyjemny olejek. Niestety pod koniec porodu okazało się, że dali mi za niską dawkę i myślałam, że umrę z bólu. Zanim przyleciał anestezjolog, to się Maja urodziła. Ale wszystko zawdzięczam mężowi, który mówił: patrz na mnie i oddychaj tak... i pokazywał.
|
|
|
|
#1296 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
zaaaabcia
gratulacje
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
tak piszecie o tym znieczuleniu. a mi nawet do głowy nie przyszlo by o nie poprosic. nikt sie mnie nie pytal czy chce coś przeciwbolowego czy cokolwiek
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
ja też mialam ZOPa i przed porodem mialam obawy. Ale generalnie jak doszlam do 4cm i zrozumialam, ze teraz albo nigdy to nawet mi brewka nie pykła. Podanie znieczulenia nie bolalo mnie w ogole, najpierw zostalam znieczulona miejscowo, potem dopiero zaczal anestezjolog zakladać cewnik. czulam tylko takie "grzebanie" między kręgami. Ale nie skupialam sie na tym w ogole, raczej na tym, zeby przetrwać nieruchomo skurcz. Potem powiedział, że mamy 1,5 godziny bez bólu i faktycznie zdążyliśmy ze wszystkim.
nie wyobrażam sobie rodzić bez zopa, mam bardzo niski próg bólu i mysle ze bardzo zle bym to zniosla. jesli chodzi o skutki uboczne znieczulenia, to chyba nie mialam. w 4 dobie bolala mnie glowa, ale zrzucilam to na niskie cisnienie i wiszące ciezkie chmury, w 7 dobie czulam dyskomfort w tej czesci kregoslupa w ktorą bylam znieczulona, ale polezalam chwilkę i przeszło. co do smoczków, mój się nie daje oszukać jak sie zorientuje ze z niego nic nie leci to wypluwa i już... tyle można było myśleć o smoku. na spacer wybierzemy się chyba w weekend, poczekam na męza. boję się , że sama nie ogarnę kuwety
|
|
|
|
#1301 | |||||
|
Rozeznanie
|
dzieńdoberek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
niestety nikt nie oprzepuścił ciężarnej, a ja się nie wpraszam. Za to byliśmy jedynymi klientami, którzy nie kupowali alkoholu ![]() Cytat:
![]() Za mną ostatnio oprócz piwa chodzi gęsta, słodka wiśniówka ![]() Cytat:
ja już teraz nie mogę sobie wyobrazić żeby pozwolić komukolwiek poza mężem wziąć moje maleństwo na ręce, bo mi go przyduszą, uszkodzą, a on wcale może nie być zadowolony... zidiociałam krótko mówiąc mam tydzień do terminu żeby pozbyć się tej głupiej zaborczości gratulacje
|
|||||
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
fonn wysłałam Ci PW.
wczoraj oglądaliśmy mecz. przysnęło mi się, obudziłam się i patrzę 0:1 dla rosji. potem znowu zasnęłam i patrze 1:1 ale nie byłam pewna, miałam wrażenie że to sen. heh mąż tez nie pamięta bramek ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- mój dzieć od 6 nie śpi i nie widzi jej się spanie. przysnęła przy cycu, poleżała, zaniosłam ją. może 20 min spokoju. a tu piski... dostała smoczek i chwila spokoju i znowu piski. eh.... jak tu wyjść na spacer jak leje??? |
|
|
|
#1303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() my pamiętamy bramki, nie jesteśmy kibicami piłki, ale obejrzeliśmy mecz i podobał nam się właściwie to gol Polaków był bardziej wartościowy :P bo Rosjaninowi się po porostu pofarciło, piłka z rzutu wolnego czy tam karnego przejechała mu do bramki po wyżelowanej fryzurze i tyle
|
|
|
|
|
#1304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!!! ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- A justys nic jeszcze nie dała znać?
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
zabcoia gratuluje
)dziewczymy wczoraj zlozylismy lezaczek, maly spal z wibracjami 4 h! pare dni z rzedu nie spal woglole, max 2-3 h na dobe wiec to duzy sukces. Od rana lezy kolo mnie i sie masuje na lezaczku i nie placze. zakup udany! ponawiam prosbe o nazwe czopkow na hemoroidy. aha i mnie nie bola tylko mega swedza co do ciuszkow duzo kupuje w sh ale takich drozszych, ciuszki z metkami lub w stanie idealnym i glownie z lepszych firm typu next. choc w sklepach tez kupuje )jutro ide na ciuszki, szukam fajnych pajacykow teraz glownie juz 3-6 bo 0-3 juz mu male....
|
#1306 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
zaabcia, 8ewus8- GRATULACJE
![]() ![]() Melduje, ze zyje ledwo bo ledwo, ale zyje. Nie dosc ze mala terrorysta nie spi w dzien w ogole i co chwile placze to maz zlamal sobie prawa reke ( a on typowo praworeczny) i nic juz mi nie pomoze przy malej... baa teraz to ja jemu pomagam i caly dom na mojej glowie jestem wykonczona.Do tego jeszcze dalej praca mgr.. ale dam rade Ktoras tu pisala, ze juz jej placz dziecka nie przeszkadza- MI TEZ czasami smiac mi sie chce jak jest juz mega zmeczona i placze, choc nie ma sily( smieszny odglos wydaje)... albo jak chce cos wymusic i : placze- chwila ciszy, obserwuje reakcje, czy ktos zareaguje- i dalej placz Dzis w nocy chyba zrozumiala ze mamusia jest bardzo zmeczona i nawet gdyby sie w nocy obudzila to nie mialabym sily wstac jej nakarmic i jak polozyla sie o 23-30 tak spala do 5-30 nakarmilam i spala do 8 cudownie- chce zeby takie nocy byly zawsze !![]() Dziewczyny, jak to u Was jest z jedzeniem slodyczy, lodow? ograniczacie sie, jecie wszysko? w jakich ilosciach.... marzy mi sie wielki deser lodowy Co do chustowania- poczynilam pierwsze kroki- tylko nie wiem czy mala nie jest za mocno scisnieta lub za luzno. Nosza ja tylko na probe w domu po pare minut, bo Oliwka nie chce - marudzi jak jest w tej chuscie, ale czytalam, ze na poczatku dzieci moga marudzic, wiec mam nadzieje ze sie przyzwyczai i bedzie chciala byc noszona. Pozdrawiam Wszystkie i zycze milego dnia
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
martula ja lody wcinam, a jak
![]() słodycze też jej, w niewielkich ilościach. jakoś mnie tak nie ciągnie jak w ciąży. |
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
szerylka dziekuje
zamowilam je wlasnie na dozie![]() a co myslicie nie o chustowaniu tylko o noszeniu w nosidelku?? kolezanka by mi pozyczyla jakbym chciala, chusty jakos nie mysle kupowac. Nosidelko jest gorsze ?? ehh ale ja jestem szczesliwa jak to dziecie spi!:P
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-13 o 10:34 |
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zabiorę się za prasowanie póki mała śpi
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- eh. nie chce mi się nic.. |
|
|
|
#1312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Żaaabciu - gratulacjeeeee!!!!
![]() Cytat:
To prawda, chłopcy rodzą się z bardziej niedojrzałym układem pokarmowym itp. I rzeczywiście statystycznie jest z nimi więcej problemów ![]() Cytat:
, mnie od czasu do czasu idą ósemki, ale wtedy to mam taką jazdę, że mam ochotę wyrwać sobie całą szczękę i amputować kawał twarzoczaszki. I jak ząbkowaliśmy razem, to Michałkowi podbierałam DentinoxA u mnie na razie (odpukać w niemalowane!!!! ) po prostu cudownie. Wojtuś tylko je, śpi i robi kupy - taki typ dziecka jest mi całkowicie nieznany , Michałek zaangażowany sam z siebie - pyta, czy damy mleko Wojtusiowi, wziął go dzisiaj za rączkę, położył misia, no cudnie po prostu... a najbardziej mu się podoba, jak Wojtek robi kupę - Michał zanosi się wtedy śmiechem, no przezabawne! Matko, aż się boję zapeszyć... ale niech ten błogostan trwa jak najdłużej tak bez ryków i kolek...
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-13 o 10:49 |
||
|
|
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jakie sa objawy kolki?? Mały od wczoraj wyje jak najęty, zasnął na 2 godziny i dalej syrena. Nic nie pomaga, ani suszarka, ani masaz brzuszka, nawet noszenie na rękach, jest tylko ryk. Co stosować żeby mu pomóc bo nie wiem ile jeszcze tak wytrzymamy
|
|
|
|
#1314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, przez calutką noc bolał go brzuszek, twardy, prężący się itp. - bite 8 godzin. Jedyne, co pomagało, to jak położyłam się na plecach i położyłam go sobie na brzuch - tzn. jego brzuszek do mojego. Własciwie to klatka piersiowa bardziej, niż brzuch. Jak oddychasz, to Twoje ciało ogrzewa jego brzuszek, poza tym mały leży na brzuszku, więc pracują te mięśnie brzucha, które pomagają w masowaniu jakby jelit i usuwaniu gazu, no i słyszy Twoje serce i jest poodgrzewany jednocześnie. Jak są mega kolki to niestety nic nie pomoże raczej, ale spróbować możesz. Dzieci powinny leżeć trochę na brzuchu, ale nie wszystkie lubią - Michał np. nienawidził i był gigantyczny wrzask, ale u mamy na ciepłym brzuchu, okryty jakimś kocykiem i jak słyszy bicie serca, to generalnie każdy maluch lubi któraś z dziewczyn pisała, że kłądzie termofor na kolana i na nim malucha na brzuszku - to taka odmiana ale tu też niektóre dzieci sie szarpią, a na leżenie na brzuchu u mamy albo taty to generalnie zażaleń nie ma musisz tylko uważać, zeby miał łepek tak, żeby mógł swobodnie oddychać!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-13 o 10:58 |
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mojemu powiedziałam, że jak chce mieć więcej dzieci to musi sobie je zrobić innej kobiecie XD . No ale zobaczymy jak to będzie... na pewno musi być przynajmniej rok przerwy żebym się z regenerowała... |
|
|
|
|
#1316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja dalej w dwupaku, a dziś mój tp W nocy ból pleców i bóle miesiaczkowe, no i tyle. niuniuniaa a co u Ciebie? Też masz termin na dziś Cytat:
Gratuluję ![]() A czy to na pewno dobry pomysł, żeby dziecko tyle czasu leżało w takim leżaczku i to jeszcze z wibracjami ?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1317 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje;DD
|
|
|
|
#1318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1319 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to 3 piętro to już koszmar jakiś... ale moja koleżanka trzyma wózek w takim schowku na dole i wtedy ma jeszcze lepiej niż ja bo nie ma schodów na dole tylko zjazd i tyle prościutko... ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Zła byłam na te położne i tak powiedziałam... ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1320 |
|
Rozeznanie
|
zaabcia p gratulacje!!!
![]() My dziś wyspani i szczesliwi Filip przespał caaałą noc - 7 godzin. O 5:00 obudził się, pielucha, karmienie i do 8:30 błogi sen. Tak to ja mogę funkcjonować teraz znowu drzemie przy cycu, mam nadzieję że zaśnie i będę miała chwilę żeby coś ogarnąć.Aha dziewczyny po porodzie - jak tam Wasze mięśnie Kegla?? Bo moje chyba coś szwankują
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

Dlatego chodzę w legginsach i lejących sukienkach

aczkolwiek ja mam dużo ciuchów od innych, ale dostałam naprawdę jak nowe, bo noszone przez tylko jedno dziecko.
na szczęście mam osławionego Tutka i jeszcze daję radę. Boję się co będzie jak Kalina będzie się robiła coraz większym klockiem

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)