Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 08:29   #1291
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

U nas Maja tak kibicowała, że spała sobie w najlepsze. Mąż z kolegą skakali ze szczęścia, w ogóle głośno gadaliśmy, ona nic. Nawet okiem nie łypnęła, o co w ogóle nam chodzi. Taka kibicka
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:31   #1292
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

jestem dzisiaj tak nie wyspana,że az oczy mnie szczypia.jak wstalam do Szymona o 5 tak on zasnąl po 6 a o 6.50 dzwoni mi budzik bo Filip do przedszkolanormalnie zadna kawa mi nie pomoze.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:44   #1293
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
A tak swoja drogą mam pytanie, czy któraś z was rodziła pod znieczuleniem? Mój mąż powiedział, że jak się tak bardzo boje to mi zapłaci za takie znieczulenie, ale z drugiej strony ono podobno może spowodować brak odczuwania skurczy i w efekcie utrudnienie porodu, dodatkowo u mnie może być ciężkie zaaplikowanie takiego znieczulenie bo jak to w kręgosłup to panikujemy, że jak mam taki delikatny jak żyły to jeszcze może się mi coś stać
Co o tym myślicie? Jakie są wasze opinie na ten temat??
Ja miałam ZZO. Na początku nie chciałam, ale w takcie porodu błagałam o znieczulenie. Wszelkie wcześniejsze obawy, że coś pójdzie nie tak przy wbijaniu w kręgosłup i będę sparaliżowana poszły w cholerę Poza tym ZZO nie jest wbijane w żyły, tylko chyba między kręgi, więc nie musisz się bać o delikatne zyły I też nie słyszałam o płaceniu za znieczulenie, ja miałam za darmoszkę, baa położna na siłę mi na początku wciskała, jak tylko zaczęłam się skręcać z bólu

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
BOŻE (TZN ANIU ;-) ) JAK JA CIE ROZUMIEM !!!!!

poza tym jestem dopiero 6 kg do tylu i czuje sie gruboooo, cyce mi urosły, albo moze po prostu jest duza dysproporcja pomiedzy nimi a brzuchem i optycznie wydaja sie wieksze, bo jakby po staniku nei widze spektakularnej roznicy. w ciazy przytylam 10-11 kg wiec jakby na razie nie ma tragedii, ale przymierzylam dziś swoje ciuszki sprzed ciazy i mieszcze sie w 2 pary spodni i 2 pary spodnic. za sukienki sie nie zabrałam bo już sie wkurzyłam
na szczescie jeszcze nie wybieram sie nigdzie, wiec moze jak przyjdzie czas na wylegnięcie z chałupy to zmieszcze się w coś fajniejszego sprzed ciazy.
w sumie to bardzo bym chciala juz wyjsc. po tym długim pobycie w szpitalu i teraz 2 dniach w domu czuje sie jakas... brudna i zaniedbana.
Mi wszystkie kg poszły w dup.sko i uda, więc w żadne spodnie i spódnice sprzed ciąży się nie mieszczę. Dlatego chodzę w legginsach i lejących sukienkach
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
z tym odbijaniem jak się karmi piersią, różnie się czyta, wszystko zależy od tego czy dzieciak łapczywie je, jak tak to wtedy ma większą potrzebe odbicia a jak je spokojnie to niekoniecznie, moja mama np nas nie odbijała, a każdy jeden był na cycu
Moje po piersi w ogóle nie odbija i raczej nie ulewa, a po butelce beka jak stara. Dziś jej się nie odbiło dobrze po butelce i się zakrztusiła tak poważnie
Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Dostałam ubranka od sióstr męża (rozmiary 56-68)... i płakać mi się zachciało jak to zobaczyłam - pomijam fakt, że będziemy mieć synka... a większość ciuszków jest różowa dużo tego nie mam, rożki niedoprane a jak sądzę służyły do przewijania no bleee, większość sprana i wręcz szorstka - ale na co ja liczyłam jak śpiochy mają już 18 lat i trochę dzieciaków się w nich wychodziło
Mąż uważa, że na 3 miesiące nie warto tracić kasy - bo dzieci tak szybko rosną, dopiero od 1-2 lat warto bo się bardziej niszczą, więc pewnie jak zaciągnę go do sklepu to się nasłucham, że drogo, że nie potrzeba, że przecież tyyyle dostaliśmy... pewnie sama się jutro wybiorę to aż/tylko 10min spaceru do pepco mam - może coś fajnego się trafi w rozmiarach najmniejszych bo przecież nadal nic nie mam i może nie urodzę w drodze, choć u mnie to się nie zanosi.. tylko wszystkich wkurzę samotnym spacerem

My kupiliśmy nowy wózek, bardzo podobny do Tutka tylko ok 2kg cięższy stelaż ma, ale kosztował 950 zł dziś jedziemy wybrać łóżeczko - bo na szczęście nie dostaliśmy

a tak serio to ja nie wiem jak wyglądało to co Wy dostawałyście za ciuszki i jakie kupiłyście w lumpkach... ale to co ja mam to wywaliłabym a nie przekazywała dalej i nie wiem czy ze mnie jest taka "pani" co to chce nówki i przesadza.. czy jak? a może jak po 40 urodzę 3-4dziecko to będzie mi wszystko jedno w co ubieram malucha?
przesadzam? bo już nie wiem...
Idź na zakupy, nie oglądaj się na męża. mój też krzywił się jak miał coś kupić, dlatego sama kursowałam na zakupy Przecież nie trzeba wydać majątku, żeby kupić parę fajnych ciuszków. A jakby mieć takie podejście, że nie warto kupować, bo dziecko szybko rośnie, to w nowe ciuchy musiałabyś ubierać dziecko po przejściu okresu dojrzewania aczkolwiek ja mam dużo ciuchów od innych, ale dostałam naprawdę jak nowe, bo noszone przez tylko jedno dziecko.
Cytat:
He he no chyba nie do pępka ale moja mama pękała aż do tyłka przy każdym dziecku;/
To super ja się boję, że będzie mi ciężko taki duży wózek prowadzać;/ no i trzeba go znosić i wnosić po schodach;/// niby w domu jednorodzinnym mieszkamy, ale schody
a co ja mam powiedzieć, mieszkam na 3 piętrze na szczęście mam osławionego Tutka i jeszcze daję radę. Boję się co będzie jak Kalina będzie się robiła coraz większym klockiem

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dominik jest juz z nami wazy 3740g i ma 53 cm jest sliczny
Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
czasem mam ochotę przykleić smoczek taśmą klejącą. bierze smoka, cycka, potem go wyrzuci i kwiczy bo chce smoka
też już o tym myślałam

Zuzka

Edytowane przez inwytka
Czas edycji: 2012-06-13 o 08:46
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:51   #1294
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
gratki

labird- trzymam kciuki
Cytat:
powodzenia!

Gratulacje!!!!

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

oo moge sie kawy napic. dziecko odlatuje po karmieniu

wczoraj zostawiłam tetre u pediatry.

na usg wczoraj babka nam powiedziała, zeby kłasc mała na 6-8 godz na brzuchu, nauczyc spac na brzuchu.
co o tym myslicie? ja bym sie bała by spala tyle czasu n a brzuchu...
ja wczoraj wypiłam 3 kawy w dzień i mały nie chciał w ogóle spać, zasnął koło 22 . Ciekawa jestem czy przez to że tyle wypiłam to nie spał?

ja młodego kładę na brzuchu jak leży na mnie, tak mi się wydaje bezpieczniej, wtedy lubi
Stary 2012-06-13, 08:51   #1295
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja znieczulenie w kręgosłup wspominam bardzo miło. Po prostu w porównaniu do skurczów, było to bezbolesne a moment wtłaczania znieczulenia, to był taki przyjemny olejek. Niestety pod koniec porodu okazało się, że dali mi za niską dawkę i myślałam, że umrę z bólu. Zanim przyleciał anestezjolog, to się Maja urodziła. Ale wszystko zawdzięczam mężowi, który mówił: patrz na mnie i oddychaj tak... i pokazywał.
Stary 2012-06-13, 09:08   #1296
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje
Stary 2012-06-13, 09:09   #1297
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

zaaaabcia gratulacje
Stary 2012-06-13, 09:29   #1298
niunia32
Zakorzenienie

tak piszecie o tym znieczuleniu. a mi nawet do głowy nie przyszlo by o nie poprosic. nikt sie mnie nie pytal czy chce coś przeciwbolowego czy cokolwiek

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:33   #1299
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
tak piszecie o tym znieczuleniu. a mi nawet do głowy nie przyszlo by o nie poprosic. nikt sie mnie nie pytal czy chce coś przeciwbolowego czy cokolwiek
U mnie od razu spytała położna, jak zobaczyła, że mnie boli i to poważnie.
Stary 2012-06-13, 09:37   #1300
_millena
Zadomowienie

ja też mialam ZOPa i przed porodem mialam obawy. Ale generalnie jak doszlam do 4cm i zrozumialam, ze teraz albo nigdy to nawet mi brewka nie pykła. Podanie znieczulenia nie bolalo mnie w ogole, najpierw zostalam znieczulona miejscowo, potem dopiero zaczal anestezjolog zakladać cewnik. czulam tylko takie "grzebanie" między kręgami. Ale nie skupialam sie na tym w ogole, raczej na tym, zeby przetrwać nieruchomo skurcz. Potem powiedział, że mamy 1,5 godziny bez bólu i faktycznie zdążyliśmy ze wszystkim.
nie wyobrażam sobie rodzić bez zopa, mam bardzo niski próg bólu i mysle ze bardzo zle bym to zniosla. jesli chodzi o skutki uboczne znieczulenia, to chyba nie mialam. w 4 dobie bolala mnie glowa, ale zrzucilam to na niskie cisnienie i wiszące ciezkie chmury, w 7 dobie czulam dyskomfort w tej czesci kregoslupa w ktorą bylam znieczulona, ale polezalam chwilkę i przeszło.

co do smoczków, mój się nie daje oszukać jak sie zorientuje ze z niego nic nie leci to wypluwa i już... tyle można było myśleć o smoku.

na spacer wybierzemy się chyba w weekend, poczekam na męza. boję się , że sama nie ogarnę kuwety

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:38   #1301
fonn
Rozeznanie

dzieńdoberek
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Piotruś stuka, puka i szaleje... A mi znowu zrobiło się słabo... Aż się na nogach zachwiałam. Ki czort? Może rzeczywiście ta morfologia sypnęła mi się bardziej niż myślałam...
Ja też od kilku dni dosłownie łażę po ścianach, nieważne, siedzę czy stoję i nagle w głowie karuzela, wzrok całkiem nieostry i całkowiete rozbicie koncentracji - trwa to góra pół minuty i rozum wraca, ale fajne to nie jest

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
właśnie uświadomiłam sobie, że nie mam do żadnej z Was numeru telefonu...
ja też!

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
W piątek szwagierka poszła na zakupy do biedronki w czasie meczu...a tam pustki ...i piszę i o klientach i o towarze!! Ona chciała kupić lody a tam pusta zamrażarka Kasjerka mówi "jak by pani widziała co tu się przed meczem działo, myślałyśmy że nam sklep rozniosą"
My wczoraj tuż przed meczem weszliśmy do małego sklepu na osiedlu i kolejki takiej jak była nigdy tam nie widzieliśmy niestety nikt nie oprzepuścił ciężarnej, a ja się nie wpraszam. Za to byliśmy jedynymi klientami, którzy nie kupowali alkoholu

Cytat:
Mój mąż też z piwkiem, ale dziś ma moje błogosławieństwo... Mi się strasznie marzy takie zimne dobre piwko.... Mmmm... Już chyba wieki minęły odkąd ostatnio usta umoczyłam...
Ach, nic nie mów!
Za mną ostatnio oprócz piwa chodzi gęsta, słodka wiśniówka

Cytat:
dziś byla teściowa, jak zobaczyłam jak się zajmuje dzieckiem , to przysięgam, że miałam czarne mysli, ze mu coś zrobi. starałam sie nie zwracać uwagi, ale nie dało się. na prawdę wolę jak inne osoby biorą malca w rożku, a ta z łapami do niego i sru , husta w prawo, w lewo , glowka lata, przechyla sie wszystko do przodu normalnie serce mialam w gardle.
Też jakoś czarno widzę oddanie dziecka w czyjekolwiek ręce, no dobra, nigdy nie zajmowałam się noworodkiem - ale i tak nikt tego nie zrobi lepiej niż ja ja już teraz nie mogę sobie wyobrazić żeby pozwolić komukolwiek poza mężem wziąć moje maleństwo na ręce, bo mi go przyduszą, uszkodzą, a on wcale może nie być zadowolony... zidiociałam krótko mówiąc mam tydzień do terminu żeby pozbyć się tej głupiej zaborczości

Cytat:
gratulacje
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:51   #1302
niunia32
Zakorzenienie

fonn wysłałam Ci PW.

wczoraj oglądaliśmy mecz. przysnęło mi się, obudziłam się i patrzę 0:1 dla rosji. potem znowu zasnęłam i patrze 1:1 ale nie byłam pewna, miałam wrażenie że to sen.
heh mąż tez nie pamięta bramek

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

mój dzieć od 6 nie śpi i nie widzi jej się spanie. przysnęła przy cycu, poleżała, zaniosłam ją. może 20 min spokoju. a tu piski... dostała smoczek i chwila spokoju i znowu piski. eh....

jak tu wyjść na spacer jak leje???

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-13, 09:53   #1303
fonn
Rozeznanie

Cytat:
fonn wysłałam Ci PW.

wczoraj oglądaliśmy mecz. przysnęło mi się, obudziłam się i patrzę 0:1 dla rosji. potem znowu zasnęłam i patrze 1:1 ale nie byłam pewna, miałam wrażenie że to sen.
heh mąż tez nie pamięta bramek
dziękuję i tu
my pamiętamy bramki, nie jesteśmy kibicami piłki, ale obejrzeliśmy mecz i podobał nam się właściwie to gol Polaków był bardziej wartościowy :P bo Rosjaninowi się po porostu pofarciło, piłka z rzutu wolnego czy tam karnego przejechała mu do bramki po wyżelowanej fryzurze i tyle
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:08   #1304
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!
Jadę do szpitala. Od 24 mam skurcze. Trzymajcie kciuki. Mam numer od anulki, jej dam znać. Powodzenia dla pozostałych oczekujących.
Powodzenia!!!

Cytat:
Gratulacje!!!

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

A justys nic jeszcze nie dała znać?
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:10   #1305
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

zabcoia gratuluje)

dziewczymy wczoraj zlozylismy lezaczek, maly spal z wibracjami 4 h! pare dni z rzedu nie spal woglole, max 2-3 h na dobe wiec to duzy sukces.
Od rana lezy kolo mnie i sie masuje na lezaczku i nie placze.
zakup udany!
ponawiam prosbe o nazwe czopkow na hemoroidy.
aha i mnie nie bola tylko mega swedza
co do ciuszkow duzo kupuje w sh ale takich drozszych, ciuszki z metkami lub w stanie idealnym i glownie z lepszych firm typu next. choc w sklepach tez kupuje)
jutro ide na ciuszki, szukam fajnych pajacykow teraz glownie juz 3-6 bo 0-3 juz mu male....
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:12   #1306
szerylka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
zabcoia gratuluje)

dziewczymy wczoraj zlozylismy lezaczek, maly spal z wibracjami 4 h! pare dni z rzedu nie spal woglole, max 2-3 h na dobe wiec to duzy sukces.
zakup udany!
ponawiam prosbe o nazwe czopkow na hemoroidy.
aha i mnie nie bola tylko mega swedza
co do ciuszkow duzo kupuje w sh ale takich drozszych, ciuszki z metkami lub w stanie idealnym i glownie z lepszych firm typu next. choc w sklepach tez kupuje)
jutro ide na ciuszki, szukam fajnych pajacykow teraz glownie juz 3-6 bo 0-3 juz mu male....
u mnie już dziś poprawa jednak czopy pomogły ,po prostu zwiększyłam dawke do 2 na dobę te co ja mam nazywaja się Hemorectal.
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:12   #1307
niunia32
Zakorzenienie

zasnęła znowu.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-13, 10:13   #1308
martula007
Raczkowanie

zaabcia, 8ewus8- GRATULACJE

Melduje, ze zyje ledwo bo ledwo, ale zyje. Nie dosc ze mala terrorysta nie spi w dzien w ogole i co chwile placze to maz zlamal sobie prawa reke ( a on typowo praworeczny) i nic juz mi nie pomoze przy malej... baa teraz to ja jemu pomagam i caly dom na mojej glowie jestem wykonczona.Do tego jeszcze dalej praca mgr.. ale dam rade Ktoras tu pisala, ze juz jej placz dziecka nie przeszkadza- MI TEZ czasami smiac mi sie chce jak jest juz mega zmeczona i placze, choc nie ma sily( smieszny odglos wydaje)... albo jak chce cos wymusic i : placze- chwila ciszy, obserwuje reakcje, czy ktos zareaguje- i dalej placz
Dzis w nocy chyba zrozumiala ze mamusia jest bardzo zmeczona i nawet gdyby sie w nocy obudzila to nie mialabym sily wstac jej nakarmic i jak polozyla sie o 23-30 tak spala do 5-30 nakarmilam i spala do 8 cudownie- chce zeby takie nocy byly zawsze !

Dziewczyny, jak to u Was jest z jedzeniem slodyczy, lodow? ograniczacie sie, jecie wszysko? w jakich ilosciach.... marzy mi sie wielki deser lodowy

Co do chustowania- poczynilam pierwsze kroki- tylko nie wiem czy mala nie jest za mocno scisnieta lub za luzno. Nosza ja tylko na probe w domu po pare minut, bo Oliwka nie chce - marudzi jak jest w tej chuscie, ale czytalam, ze na poczatku dzieci moga marudzic, wiec mam nadzieje ze sie przyzwyczai i bedzie chciala byc noszona.

Pozdrawiam Wszystkie i zycze milego dnia
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:20   #1309
niunia32
Zakorzenienie

martula ja lody wcinam, a jak
słodycze też jej, w niewielkich ilościach. jakoś mnie tak nie ciągnie jak w ciąży.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-13, 10:26   #1310
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

szerylka dziekuje zamowilam je wlasnie na dozie
a co myslicie nie o chustowaniu tylko o noszeniu w nosidelku??
kolezanka by mi pozyczyla jakbym chciala, chusty jakos nie mysle kupowac.
Nosidelko jest gorsze ??

ehh ale ja jestem szczesliwa jak to dziecie spi!:P

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-13 o 10:34
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:38   #1311
niunia32
Zakorzenienie

chyba zabiorę się za prasowanie póki mała śpi

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

eh. nie chce mi się nic..

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-13, 10:47   #1312
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Żaaabciu - gratulacjeeeee!!!! No widzisz, trzymanie kciuków pomogło

Cytat:

Wydaje mi się, czy chłopcy mają częściej problem z kolką niż dziewczynki?

To prawda, chłopcy rodzą się z bardziej niedojrzałym układem pokarmowym itp. I rzeczywiście statystycznie jest z nimi więcej problemów

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny troche wyprzedze temat,ale poki pamietam

Juz dwie kolezanki mi powiedzialy,ze na zabkowanie rewelacyjnie sprawdzil im sie zel Camilla,to tak tylko-mozecie sobie zapamietac i w razie czego sprobowac.

U mnie mieszka takie bydlo,ze prawie mi dziecko obudzili...
Ja na ząbki baaaaardzo polecam DENTINOX. To jedyny chyba żel na rynku, który naprawdę znieczula, bo ma lidokainę, a nie same rumianki, które nic nie dają w składzie. Dentinox próbowałam na Michale i na sobie, mnie od czasu do czasu idą ósemki, ale wtedy to mam taką jazdę, że mam ochotę wyrwać sobie całą szczękę i amputować kawał twarzoczaszki. I jak ząbkowaliśmy razem, to Michałkowi podbierałam Dentinox naprawdę działa, naprawdę jest świetny!! Chłodzi i znieczula.

A u mnie na razie (odpukać w niemalowane!!!!) po prostu cudownie. Wojtuś tylko je, śpi i robi kupy - taki typ dziecka jest mi całkowicie nieznany, Michałek zaangażowany sam z siebie - pyta, czy damy mleko Wojtusiowi, wziął go dzisiaj za rączkę, położył misia, no cudnie po prostu... a najbardziej mu się podoba, jak Wojtek robi kupę - Michał zanosi się wtedy śmiechem, no przezabawne! Matko, aż się boję zapeszyć... ale niech ten błogostan trwa jak najdłużej... chwilo trwaj, chciałaby się powiedzieć tak bez ryków i kolek...

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-13 o 10:49
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:49   #1313
onething
Zadomowienie

Dziewczyny jakie sa objawy kolki?? Mały od wczoraj wyje jak najęty, zasnął na 2 godziny i dalej syrena. Nic nie pomaga, ani suszarka, ani masaz brzuszka, nawet noszenie na rękach, jest tylko ryk. Co stosować żeby mu pomóc bo nie wiem ile jeszcze tak wytrzymamy
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:54   #1314
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie sa objawy kolki?? Mały od wczoraj wyje jak najęty, zasnął na 2 godziny i dalej syrena. Nic nie pomaga, ani suszarka, ani masaz brzuszka, nawet noszenie na rękach, jest tylko ryk. Co stosować żeby mu pomóc bo nie wiem ile jeszcze tak wytrzymamy
Wiesz co, mnie się Wojtek przejadł w szpitalu, przez calutką noc bolał go brzuszek, twardy, prężący się itp. - bite 8 godzin. Jedyne, co pomagało, to jak położyłam się na plecach i położyłam go sobie na brzuch - tzn. jego brzuszek do mojego. Własciwie to klatka piersiowa bardziej, niż brzuch. Jak oddychasz, to Twoje ciało ogrzewa jego brzuszek, poza tym mały leży na brzuszku, więc pracują te mięśnie brzucha, które pomagają w masowaniu jakby jelit i usuwaniu gazu, no i słyszy Twoje serce i jest poodgrzewany jednocześnie. Jak są mega kolki to niestety nic nie pomoże raczej, ale spróbować możesz. Dzieci powinny leżeć trochę na brzuchu, ale nie wszystkie lubią - Michał np. nienawidził i był gigantyczny wrzask, ale u mamy na ciepłym brzuchu, okryty jakimś kocykiem i jak słyszy bicie serca, to generalnie każdy maluch lubi któraś z dziewczyn pisała, że kłądzie termofor na kolana i na nim malucha na brzuszku - to taka odmiana ale tu też niektóre dzieci sie szarpią, a na leżenie na brzuchu u mamy albo taty to generalnie zażaleń nie ma musisz tylko uważać, zeby miał łepek tak, żeby mógł swobodnie oddychać!

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-13 o 10:58
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:57   #1315
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Ewunia
tak sie wlasnie dzieje, jak nie masz wycwiczonego krocza i polozna ci go nie natnie...
ja bylam nacięta a i tak pękłam, dobrze, że w odpowiednią stronę.... gdyby mnie nie nacieła miałabym całą d.upę za przeproszeniem zmasakrowaną.
natomiast po tym co przeżyłam , tzn żadnych znów dramatów jesli chodzi o sprawy krocza, ale dziś ,ponad tydzień po porodzie stwierdziłam, że gdybym mogła cofnąć czas , ćwiczyłabym ... tylko że ja z kolei mialam zagrożoną ciąże wiecznie i nie wiem czy mogłabym stosować te wszystkie gadzety.
Bo śmichy chichy ale wez sobie potem spróbuj zrobić dwójeczkę. ja mialam blokadę psychiczną przez tydzień !!! aż się poplakałam z tego powodu, bo nawet czopki glicerowe nie zadziałały, tak się bałam, a do tego doszły jeszcze zaparcia od ton żelaza które biorę i już... kaplica była jak przychodziło co do czego.

dasz sie namowic ja mialam poród hmm.. można powiedzieć cięzki (chociaz nie odbieram go w kategorii "powod do depresji") i z komplikacjami. Cztery dni po porodzie powiedziałam do męża, że jeśli kiedykolwiek zaczne cos mowic o drugim dziecku to zeby mi wszystko przypomnial. Myslalam sobie wtedy, że never ever, chocby nie wiem co, drugie dziecko adoptuje lub ukradne jestem 9 dni po porodzie, tyłek przestał boleć, laktacja w miare unormowana i powiem szczerze, że złe wspomnienia też sie powoli zacierają.
Moja mama miała własnie nacinane krocze, ale i tak pękała jeszcze do tyłka... Ja niestety nie bardzo właśnie mogłam ćwiczyć, bo też miałam zagrożoną ciążę i miałam zalecenia leżeć plackiem a teraz to już późno na zaczynanie;/

Ja mojemu powiedziałam, że jak chce mieć więcej dzieci to musi sobie je zrobić innej kobiecie XD . No ale zobaczymy jak to będzie... na pewno musi być przynajmniej rok przerwy żebym się z regenerowała...
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:57   #1316
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry
Ja dalej w dwupaku, a dziś mój tp W nocy ból pleców i bóle miesiaczkowe, no i tyle.

niuniuniaa a co u Ciebie? Też masz termin na dziś

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!
Jadę do szpitala. Od 24 mam skurcze. Trzymajcie kciuki. Mam numer od anulki, jej dam znać. Powodzenia dla pozostałych oczekujących.
Powodzenia

Cytat:
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
zakup udany!
A czy to na pewno dobry pomysł, żeby dziecko tyle czasu leżało w takim leżaczku i to jeszcze z wibracjami ?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:58   #1317
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje;DD
Stary 2012-06-13, 11:01   #1318
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Moja mama miała własnie nacinane krocze, ale i tak pękała jeszcze do tyłka... Ja niestety nie bardzo właśnie mogłam ćwiczyć, bo też miałam zagrożoną ciążę i miałam zalecenia leżeć plackiem a teraz to już późno na zaczynanie;/

Ja mojemu powiedziałam, że jak chce mieć więcej dzieci to musi sobie je zrobić innej kobiecie XD
. No ale zobaczymy jak to będzie... na pewno musi być przynajmniej rok przerwy żebym się z regenerowała...
Takie jawne zezwolenie?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:07   #1319
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Ja miałam ZZO. Na początku nie chciałam, ale w takcie porodu błagałam o znieczulenie. Wszelkie wcześniejsze obawy, że coś pójdzie nie tak przy wbijaniu w kręgosłup i będę sparaliżowana poszły w cholerę Poza tym ZZO nie jest wbijane w żyły, tylko chyba między kręgi, więc nie musisz się bać o delikatne zyły I też nie słyszałam o płaceniu za znieczulenie, ja miałam za darmoszkę, baa położna na siłę mi na początku wciskała, jak tylko zaczęłam się skręcać z bólu

a co ja mam powiedzieć, mieszkam na 3 piętrze na szczęście mam osławionego Tutka i jeszcze daję radę. Boję się co będzie jak Kalina będzie się robiła coraz większym klockiem
Ja też bym chciała móc zdecydować w czasie porodu czy jest konieczne to ZZO czy jednak dam radę,,, ale słyszałam właśnie, że albo przed albo w ogóle... Muszę się dopytać,,,

No to 3 piętro to już koszmar jakiś... ale moja koleżanka trzyma wózek w takim schowku na dole i wtedy ma jeszcze lepiej niż ja bo nie ma schodów na dole tylko zjazd i tyle prościutko...

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Takie jawne zezwolenie?
Zła byłam na te położne i tak powiedziałam...

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja znieczulenie w kręgosłup wspominam bardzo miło. Po prostu w porównaniu do skurczów, było to bezbolesne a moment wtłaczania znieczulenia, to był taki przyjemny olejek. Niestety pod koniec porodu okazało się, że dali mi za niską dawkę i myślałam, że umrę z bólu. Zanim przyleciał anestezjolog, to się Maja urodziła. Ale wszystko zawdzięczam mężowi, który mówił: patrz na mnie i oddychaj tak... i pokazywał.
To dobrze, że cie mąż wspierał, ciekawe jak mój się zachowa...;/Na pewno mniej panikuje ode mnie,,, więc może mnie utrzyma w ryzach XD
Stary 2012-06-13, 11:07   #1320
clauudik
Rozeznanie

zaabcia p gratulacje!!!
My dziś wyspani i szczesliwi Filip przespał caaałą noc - 7 godzin. O 5:00 obudził się, pielucha, karmienie i do 8:30 błogi sen. Tak to ja mogę funkcjonować teraz znowu drzemie przy cycu, mam nadzieję że zaśnie i będę miała chwilę żeby coś ogarnąć.

Aha dziewczyny po porodzie - jak tam Wasze mięśnie Kegla?? Bo moje chyba coś szwankują

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości