|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
usłyszałam właśnie w radio i od razu buzia mi się cieszy!
nawet z Zo potańczyłam, a co! http://www.youtube.com/watch?v=CM30iNH8TqA |
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Nie chwalilam sie jedna rzecza
Mikul od paru dni na slowa "kosi, kosi łapki" klaszcze![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Moja kiecka przyszla
|
|
#1443 |
|
Zadomowienie
|
słodko =) Mój reaguje jak Moja mam mówi "rączki do góry" i podnosi wtedy ręce
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
poka poka Lulla
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozniej zrobie fotke ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ale sie pogoda popsuła
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa dla Mikula za brawa Zuzia też klaszcze i to tak że słychać klaśnięcie ![]() idziemy teraz na spacerek - mam nadzieję że nas deszcz nie spotka bo nawet się przejaśniło ale słońca brak
|
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zadomowienie
|
witam się ponownie
Moni, tu też niby po równo, bo jak wchodzisz do sklepu to podzielony jest na pół tylko, że na dziewczyńskiej połowie jakoś zawsze więcej tych ciuszków jest ![]() Cytat:
![]() mój macha głową na boki na hasło disco ![]() pokaż kieckę pokaż Dzasta, współczuję bardzo
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pada, chociaz mzoe to i dobrze, powietrze sie orzeźwi![]() Cytat:
slodko to musi wygladac
|
|
|
#1449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to super jest! juz sobie wyobrazam ta minke
zdolne maluszki, tak szybciutko kojarzą i sie ucza
|
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja go uczę "mama" i nici
|
|
#1452 |
|
Raczkowanie
|
Lulla już jest później? bo my chcemy tę sukienkę zobaczyć, no!
![]() Dzasta oj, sytuacja ciężka ale trzeba mieć nadzieję ![]() Wiecie co, ja się tak nie bawię! Moje dziecię jedno z najstarszych na wątku a raczkować nie chce normalnie jestem zazdroooosna ![]() thelilah o jaaa, to musi faajnie wygladać
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
heja
dzieć spi na podłodze to szybko pisze ![]() Irmith mam nadzieje ze upolujesz jakis fajny wózek Lu prasujesz mówisz? a nei chce ci sie mi firanki przelecieć? Wuwka twoje najstarsze moje prawie najmłodsze i tez leń ale spokojnie niech sobie ida własnym rytmem, ta nasze dzieciaczki madrzejsze niz nam sie wydajeDzasta współczuej sytuacji-mam nadzieje ze jakos ci sie pookłada Theliah super to musi byc mój tancuje przy kubusiu puchatku, włancza sobie go i kiwa si etak smiesznie na boki, my jestesmy z niego popłakani zawsze---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Minio gratuluje zębów i raczkowania
|
|
|
|
#1454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przynamniej juz sie potrafi przytulic do swojej mamci a to jest najlepsze![]() Cytat:
co do raczkowania-czym Ty sie przejmujesz? niektore maluchy omijaja w ogole ten etap, wsrod nich byla lula![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#1455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Raczkowanie
|
Minio zapomniałam napisać, wielkie gratulacje
zazdroszczę tych raczków i ząbków aa2 ja wiem, że są mądre i wszystko w swoim czasie ale ja i tak Wam zazdroszczę ![]() Lulla męża chrześniaczka też nie raczkowała i było git haha z tą firanką to Ci wyszło! |
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
kurde maz za chwile bedzie a ja ni eubrana, nie pomalowana, dobrze ze obiad chociaz zrobiony hehe ide sie chyba machne bo na zakupy mamy jechac
a wygladam jak potworek---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
jedynie co to na brzuchu do tyłu z dywanu mi dezerteruje i kreci sie dookoła siebie
|
|
|
|
|
#1458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(a ja chyba gdzieś przegapiłam wpis Minio ale też się przyłączam do gratulacji za ząbki i raczkowanie ![]() Cytat:
mój raz powiedział i więcej tego nie zrobił, więc twierdzę, ze to był mega przypadek i czekam aż zrobi to świadomie ![]() brawa dla Mikusia za mamę ![]() ooo przytulaski to jest to a wtulają się tak w Was dzieciaczki jak się zawstydzą? bo mojego ostatnio babeczka w sklepie zagadywała, to się tak wtulił i schował, żeby go nie widziała ![]() no nic, szybka kawka była, pokombinowałam na fb i muszę uciekać... mam nadzieję odezwać się wieczorem... miłego popołudnia
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale bezedury opowiadasz, jaki potworek
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
wtulaja, wtulaja
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrecz przeciwnei zaczepia wszytkich i si eusmiecha-czaruś jeden![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- wrecz si eczasem odpycha rekami zeby miec wieksze pole manewru -no! |
|
|
|
|
#1461 |
|
Raczkowanie
|
moja Gwiazda też tylko świruje, czaruje, uśmiechy, mruga oczkami tak zabawnie (tak mocno zamyka, jakby chciała siłą woli kogoś ruszyć)
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Miałyśmy histerię w domu to w ulewę wywiozłam ją na spacer i przynajmniej dobrą godzinę sobie pospała. Kawkę zrobię sobie i wstawię jarzynki dla Zo, kalarepkę mojej wybrednej panience z marchewką i koperkiem ugotuje.
|
|
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
Okej Kobietki, ja lecę do domku za chwilkę
|
|
|
|
#1464 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja na szybciora
Koniecznie daj znac jak przyjdą! A katarek i kaszel dalej są?? Kupiłaś ten glutoodciągacz do odkurzacza? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochane jesteście wszystkie i każda z osobna aleście doczytały ![]() Ogólnie jest oki ze mną- po prostu wczorajsza noc to jak za noworodkowych czasów- mały obudził sie z milion razy i taki był efekt. Dzis już dobrze, chociaż jeden wieśniak zdziwony jak go poprosiłam by obiad zrobił zrobiłam se zapiekanki- takie tłuściochy z serem a on sie gapił jak jem. O!Cytat:
![]() Cytat:
Ja tęskniłam, nawet dopytywałam czy ktos Cię gdzies widział Za zębiszcza i raczkowanie ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- ja serio w końcu po/za-gryzę z zazdrości ![]() Cytat:
![]() po drugie poka , poka , poka ![]() Cytat:
Cytat:
No chyba zlot zappowców i zappowianek musimy zrobić ![]() Cytat:
pierwszy raz od...hoho albo jeszcze dawniej ![]() Zrobiłam szparagową- tym razem z fasoli szparagowej, a nie ze szparagów |
|||||||||||
|
|
|
#1465 |
|
kosmitka
|
Chyba Was nie nadrobię. Pogniewacie się?? ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Mamo Zo w tym zappie to dziecko może mieć podniesione nóżki jak śpi?
|
|
#1466 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja wywylilam obiad Olivki do kosza.... nie chciala jesc... Zjadla 1/4 duzego sloika plus 170 ml mleka i spi.... Nie wiem o co chodzi.... ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Napisz czy zjadla
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie robię sobie frencza na stopkach
i przypomnialo mi się jak rok temu o tej porze malowalam tylko 1 kolorem po całości, a i tak był to wyczyn, że ho ho
|
|
|
|
#1468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To byly czasy , nie
|
|
#1470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
dziś to testowałam w strasznej ulwie bo w domu była histeria, to ją w deszcz woziłam po dworze i zasnęła w końcu. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- a, i oczywiście kalarepka z marchewką nie smakowała, ale miałam w pogotowiu niezawodną dotąd pomidorówkę i zjadła ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- naiwnie się pocieszam, że może jak jutro przyjdzie nasze krzesełko to w nim zacznie tak ochoczo jeść wszystkie posiłki z uśmiechem i będzie patrzeć za dokładką
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

Mikul od paru dni na slowa "kosi, kosi łapki" klaszcze

Zuzia też klaszcze i to tak że słychać klaśnięcie

normalnie jestem zazdroooosna
ale też się przyłączam do gratulacji za ząbki i raczkowanie 
a on sie gapił jak jem. O!
pierwszy raz od...hoho albo jeszcze dawniej