Wrześniówki cz. II - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 00:47   #1591
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401
Dot.: Wrześniówki cz. II

Madzia, ja nie mam tego problemu więc ci niestety nie pomogę...

Dziewczyny, które biorą ślub 1 września - zostało nam równo 80 dni!
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 00:51   #1592
kropeczka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Madzia, ja nie mam tego problemu więc ci niestety nie pomogę...

ja już sie doczkac nie mogę... aż 80 dni ;/ mam nadzieje ze szybko zleci ah...
kropeczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 00:57   #1593
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

i głupie pytanie może, ale ciekawa jestem jaką będziecie mieli wódkę na weselu?

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Kropeczka, ja pamiętam jak zamawialiśmy salę na wesele 30 sierpnia 2010 roku... tak 2 lata wcześniej! a zleciało bardzo szybko, niedawno był rok, później 200, później 100 dni, a teraz już tylko 80 tym bardziej, że coraz więcej do załatwienia jest to się tak o tym nie myśli
Stary 2012-06-13, 01:01   #1594
kropeczka7
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Kropeczka, ja pamiętam jak zamawialiśmy salę na wesele 30 sierpnia 2010 roku... tak 2 lata wcześniej! a zleciało bardzo szybko, niedawno był rok, później 200, później 100 dni, a teraz już tylko 80 tym bardziej, że coraz więcej do załatwienia jest to się tak o tym nie myśli
chyba STOCK u nas wszyscy ja lubią albo wyborowa

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Cytat:

w sumie racja czas szybko leci
my sale w lutym zamawiali i wogóle wszystko przez tel bo w niemczach mieszkamy

1.09.2012r.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901310113.html
kropeczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 01:04   #1595
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

a i jeszcze mam jedno pytanie - bo trochę nie pomyślałam w trakcie tworzenia i rozdawania zaproszeń i nie poinformowaliśmy gości o tym, że zamiast kwiatów wolelibyśmy wino lub czekoladki... myślicie, że wypada powiedzieć o tym w momencie gdy będą potwierdzać swoje przybycie?
Stary 2012-06-13, 08:40   #1596
paula2909
Raczkowanie

Cytat:

hehe my też zamawialiśmy wcześniej tj. 1,5 roku wcześniej, to się mówiło ale długooo, a teraz już tak blisko.

Dzisiaj idę z TŻ do USC po zaświadczenie do ślubu konkordatowego

Iwonka, a co do Zaiksa to zespól mi powiedział, ze jak chcę to mogę zapłacić ale na weselach, których oni grali nigdy tego nikt nie opłacał. Ale często było tak, że już sala miała to opłacone i dzisiaj jeszcze do naszej restauracji zadzwonię i się zorientuje.

U nas alkohol tak jak już w zestawieniu pisałam Vódka Krakus (polmos wrocław) i piwko calsberg, i bimberek swojej robótki i troszke wina.
Jeszcze musimy kupić szampana.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
a i jeszcze mam jedno pytanie - bo trochę nie pomyślałam w trakcie tworzenia i rozdawania zaproszeń i nie poinformowaliśmy gości o tym, że zamiast kwiatów wolelibyśmy wino lub czekoladki... myślicie, że wypada powiedzieć o tym w momencie gdy będą potwierdzać swoje przybycie?
Hmm powiem tak w swojej rodzinie bez problemu bym mogła powiedzieć, ale u niektórych osobników z rodziny TŻ nie odważyła bym się.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... tak sobie mysle, planujemy to wszystko... sala, orkiestra, suknia, makijaz etc... a macie może jakieś sprawdzone sposoby na poradzenie sobie ze stresem w tym dniu ? Najbardziej boje sie tego, że strach mnie sparalizuje :/ jestem nerwową osobą, potrafie się niexle roztrząsc macie jakies hm tabletki sprawdzone, uspokajające ? Czuje ze sama meliska mi nie pomoze
Ja będę się ratowała tak jak przed maturą ustną tzn, dużo magnezu i takie tabletki było coś w podobie pluss magnez ale na stres i było git.

Edytowane przez paula2909
Czas edycji: 2012-06-13 o 08:48
paula2909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:02   #1597
small_
Raczkowanie

Cytat:
Nooi dupa z naszej dzisiejszej poradni... TŻ został wydelegowany do Katowic i bedzie poozno a juz miałam nadzieje, ze bede miala z głowy pierwsze spotkanie bo spotkan mamy 3 + dzien skupionych dla narzeczonych...
Nie wiem czy pokazywałam Wam juz moją suknie -> załącznik
Tutaj jest z czystym gorsetem, ja zazyczylam sobie koronkowe ramiączka motylki jeszcze do tego, z tyłu NA PLECACH będzie taka jak na zdjęciu drugim

Teraz szybko odpoczywam i lecę na step'a a pozniej relax na saunie buziaki !
suknia a plecy
My dziś byliśmy na drugim spotkaniu i tematem był seks, o dziwo nie było tak źle.. Nie można zdradzać, współżyć przed ślubem a jak juz współżyć to tylko jak się nie może wytrzymac , antykoncepcja to zło, trzeb mieć na uwadze uczucia męża i takie tam.. ale całe szczęście nikt nikogo nie osadzał i nie wypytywał czy sie sexi czy bierze tabletki itp.

Cytat:
qmpela86
OMG już się boję
Ciekawe jak będzie u nas..

Ja w ogóle nie wiem jak sie za to wszystko zabrać (chodzi mi o kwestie kościoła, aktu chrztu i aktów urodzenia). Dziewczyny które mają już to za sobą moga mi podpowiedzieć jakie papierki kiedy i gdzie są potrzebne?
Ślub mamy w naszej parafii (jesteśmy z jednej) i tam ja miałam chest i bierzmowanie a TŻ tylko bierzmowanie więc wiem że musi wyciągnąć akt chrztu.. ale co dalej?
Więc tak skoro miałaś tam i chrzest i bierzmowanie to Ty nic nie przynosisz, z kolei Twój TŻ musi dostarczyć zaświadczenie o chrzcie.
Poza tym potrzebujecie z USC miejsca urodzenia skrócony odpis aktu urodzenia i potem z tym odpisem pobierasz w waszym USC miejscowym zaświadczenie o braku przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa i z tym do księdza na spisanie protokołu + dowód, zaświadczenie o kursie przedmałżeńskim + dane personalne świadków + nam powiedzieli że ostatnie świadectwo katechizacji szkolnej ale nie wiem czy to na 100%
Potem w ciągu tygodnia przed ślubem (myślę że jakiś dzień przed albo w ogóle przed samym ślubem) donosicie zaświadczenie o wygłoszonych zapowiedziach (chociaż skoro to parafia was obojga to chyba nie trzeba) + potwierdzenie spowiedzi + potwierdzenie z poradni

Cytat:
Madzia000
Tak, wieszaczki na suknie ślicznie wychodzą zdjęcia wiszącej sukni z takim wieszaczkiem... do mnie juz idzie różowy
kurcze o tym nie pomyślałam , a faktycznie śliczne też sobie zamówię

Cytat:
Napisane przez Madzia000
Dziewczyny... tak sobie mysle, planujemy to wszystko... sala, orkiestra, suknia, makijaz etc... a macie może jakieś sprawdzone sposoby na poradzenie sobie ze stresem w tym dniu ? Najbardziej boje sie tego, że strach mnie sparalizuje :/ jestem nerwową osobą, potrafie się niexle roztrząsc macie jakies hm tabletki sprawdzone, uspokajające ? Czuje ze sama meliska mi nie pomoze
podobno kieliszek na odwagę pomaga, ale jakoś mam wątpliwości.. cały czas prześladuje mnie myśl że ten kieliszek ze stresu mnie"zetnie" i język będzie mi się pod ołtarzem plątał :P

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę

Edytowane przez small_
Czas edycji: 2012-06-13 o 09:04
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:57   #1598
sloneczko740
Rozeznanie

u mnie wódka Palace taka jak w załączniku.. już mam kupioną

Cytat:
moim zdaniem już głupio... jeżeli będą dzwonić i się pytać to wtedy można powiedzieć a tak to moim zdaniem lepiej nie mówić
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:04   #1599
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
nooo malutko a stres coraz wiekszy ;/
Cytat:
my mamy juz kupiona De Luxe Gorzka Zoladkowa

Cytat:
my wlozylismy malutkie karteczki z wierszykiem do zaproszen i kazdy juz wie ze chcemy ksiazke z dedykacj zamiast kwiatow, szkoda ze nie pomyslalas o tym wczesniej hmm..
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:33   #1600
paula2909
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
nooo malutko a stres coraz wiekszy ;/

my mamy juz kupiona De Luxe Gorzka Zoladkowa

my wlozylismy malutkie karteczki z wierszykiem do zaproszen i kazdy juz wie ze chcemy ksiazke z dedykacj zamiast kwiatow, szkoda ze nie pomyslalas o tym wczesniej hmm..
no dokładnie chociaż karteczki mogliście dorzucić. My wybraliśmy lotki a nóż zostaniemy milionerami hehe

paula2909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:34   #1601
Pani_Z
Przyczajenie

[QUOTE=Karolcia2401;346742 46]i głupie pytanie może, ale ciekawa jestem jaką będziecie mieli wódkę na weselu?

U mnie będzie Absolut bo rodzice TŻ mają sklep i dostali promocję, że za 3 butelki 4-ta będzie gratis.. więc juz stoi od grudnia i czeka
Stary 2012-06-13, 10:43   #1602
(t)asia
Zadomowienie

My kupiliśmy Wyborową.
Na stres u mnie wszyscy radzą klielonka =) Ja w ogóle nie pije, tylko czasami wino, więc nie skorzystam z tej rady bo mogłoby się to źle skończyć.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Z Pokaż wiadomość
te kwiaty są super.. ale będzie ciężko je dostać we wrześniu (przynajmniej tak mi w kwiaciarni powiedzieli), dlatego cały czas zastanawiam się nad kolorem paska.... wtedy dobrałabym i bukiet i może jakiś element przy butach np. kokardkę
No właśnie jak nie dostanę tych kwiatów to chcę całkowicie zieloną wiązankę, żeby pasowało do dekoracji sali =)
Tak jak pisałam ja też szukam butów ecru z akcentem czarnym- kokarda, podeszwa, obcas.... Widziałam takie w lokalnym sklepie,ale miały obcas 11 cm. A ja mam mieć 8...

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Ja bym juz o tym nie wspominała. Ale od czego jest rodzina- rzuć hasło najbliższej rodzinie. Przed weselem ludzie do siebie dzwonią, rozmawiają. Rozniesie się =)
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:47   #1603
kasiamniam
Wtajemniczenie

a ja kupilam wczoraj slubne butki jestem mega zadowolona kolor bardziej zywy niz na zdjeciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3507.jpg (109,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2012-06-13, 10:59   #1604
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez paula2909 Pokaż wiadomość

Hmm powiem tak w swojej rodzinie bez problemu bym mogła powiedzieć, ale u niektórych osobników z rodziny TŻ nie odważyła bym się.
u mnie jest odwrotnie, u tż rodziny czuję się na luzie z reguły i mogłabym ich o wszystko poprosić a część mojej rodziny to "wielkie państwo", do których nawet nie wiem jak pojechać i ich zaprosić... a muszę
Cytat:
no żałuję, a teraz to już zostały nam w sumie zaproszenia tylko do rodziny, której i tak bym się o coś takiego nie odważyła poprosić, albo dla znajomych, którym się po prostu powie
Będę liczyć na teściową, że powie (ją musimy poinformować o tym najpierw ), ewentualnie jak będzie ktoś pytał w rozmowie to też powiem No i są jeszcze ludzie, którzy sami na to wpadną - ja staram się zawsze dać coś innego zamiast kwiatów bo kwiaty oklepane i nie wiadomo co z nimi zrobić po weselu...

Cytat:
no dokładnie chociaż karteczki mogliście dorzucić. My wybraliśmy lotki a nóż zostaniemy milionerami hehe
ja chcę winko najbardziej, ale zdaję sobie sprawę, że jeśli ktoś będzie chciał kupić dobre wino, to wyniesie go to więcej niż bukiecik kwiatów więc chcemy też czekoladki - trochę tańszy pomysł
Cytat:
Napisane przez Pani_Z Pokaż wiadomość
U mnie będzie Absolut bo rodzice TŻ mają sklep i dostali promocję, że za 3 butelki 4-ta będzie gratis.. więc juz stoi od grudnia i czeka
super macie z taką promocją ja czatuję na promocję na napoje ostatnio była chyba w kauflandzie 2 butelka 1l 7up i mirindy za 1 grosz, ale nie udało mi się skorzystać
Cytat:
a ja kupilam wczoraj slubne butki jestem mega zadowolona kolor bardziej zywy niz na zdjeciu
Bardzo ładne, choć ja nie jestem zwolenniczką kolorowych butków

A propo butów chciałam dziś zamówić swoje, ale doczytałam na końcu aukcji że mają jednak 9 cm, a nie 7 jak było wcześniej napisane No i lipa bo nie mogę mieć tak wysokich

Edytowane przez Karolcia2401
Czas edycji: 2012-06-13 o 11:02
Stary 2012-06-13, 11:09   #1605
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
śliczne butki

ehm jeszcze nie mam zaproszeń tragedia normalnie... dzisiaj musze dokładna listę zrobić i musze zamówić zaproszenia..a więc ide dziewczynki siedzieć nad zaproszeniami
Stary 2012-06-13, 11:26   #1606
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

słoneczko, masz jeszcze czas ale lepiej zrobić sobie wcześniej i mieć z głowy
Stary 2012-06-13, 11:52   #1607
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Śliczne !

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
śliczne butki

ehm jeszcze nie mam zaproszeń tragedia normalnie... dzisiaj musze dokładna listę zrobić i musze zamówić zaproszenia..a więc ide dziewczynki siedzieć nad zaproszeniami
Ja też jeszcze nie wybrałam, ale i moja lista gości jest niekompletna. Ja się uparłam że kupię gotowe, wydrukowane zaproszenia, a mój TŻ chce koniecznie żeby imię i nazwisko gości wypisywać ręcznie, bo to niby bardziej elegancko. Więc stwierdziłam że ja dla swojej rodziny drukuje, a on dla swojej będzie wypisywał. A zaproszeń do wypisania ma ok 70 więc mam nadzieję że w końcu przyzna mi racje

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2012-06-13 o 11:55
Stary 2012-06-13, 12:16   #1608
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze to nie wiem co Ci doradzić bo sama pewnie będę w tym stanie ale jedyny sposób to wrzucić na luz i pomyśleć , że to najpiękniejszy dzień w życiu ja chyba bym bała się brać jakieś tabletki .
Wiem , że będę się denerwować ale mam nadzieję , zę obecność TŻ jakoś mnie uspokoi
Cytat:

-
My jeszcze nie wiemy zastanawiamy się nad : krupnikiem , soplicą i sobieskim chyba
Cytat:
Iwonka, a co do Zaiksa to zespól mi powiedział, ze jak chcę to mogę zapłacić ale na weselach, których oni grali nigdy tego nikt nie opłacał. Ale często było tak, że już sala miała to opłacone i dzisiaj jeszcze do naszej restauracji zadzwonię i się zorientuje.

Ja już rozmawiałam z TŻ właśnie i mówił , że niby to obowiązauje wszędzie ale nikt tego nie płaci
i pamiętaj mieszkamy na zadupiuuuu
Cytat:
śliczne

Witam drogie panie
Ja właśnie wróciłam z miasta w wielką torbą słodyczy
Jutro mamy 100 dni do ślubu i z tej okazji TŻ dostanie ode mnie cały słoik słodyczy dokładnie 100 coś na każdy dzień

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Tasia moim zdaniem drukowane są bardziej eleganckie
My mamy wszystkie drukowane tylko 10 mamy rezerwowych jakby dużo osób nam odmówiło albo jakieś zaproszenie zaginęło .
Stary 2012-06-13, 12:23   #1609
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Witam drogie panie
Jutro mamy 100 dni do ślubu i z tej okazji TŻ dostanie ode mnie cały słoik słodyczy dokładnie 100 coś na każdy dzień
to za tydzień będę miała 100...jak ten czas leci.
A słodycze- fajny pomysł... z tym że ja na bank bym mojemu podjadała =) On nie je słodyczy i powiedział nawet że tortu na weselu nie skosztuje! Mam nadzieję że się ze mną tylko przekomarzał.

Ale coś z innej beczki.
W piątek jestem umówiona do kosmetyczki. Gdzieś kiedyś wyczytałam, że pół roku przed ślubem dobrze jest zacząć się przygotowywać. Więc umawiam się raz w miesiącu. W piątek trzecia wizyta. Miałam robioną mikrodermabrazję, i zabieg kawitacyjny. Teraz sobie myślę, że to trochę za wcześnie. Moja cera nigdy nie wymagała zabiegów u kosmetyczki i mam wrażenie że trochę "się zepsuła". W piątek chcę przedłużyć rzęsy,bo może się okaże że źle się będę w nich czuła i nie chciałabym zostać zaskoczona tym efektem tuż przed weselem. A wy przedłużacie rzęsy? Długo się trzymają?
Mi niestety bardzo szybko rosną włosy i boję się że nie podołam z kosztami. Depilacja woskiem wystarcza mi na 2 tygodnie, 5mm odrost przy tipsach mam po 2-3 tyg. Koszmar jakiś...
Stary 2012-06-13, 12:29   #1610
XxMartaxX
Raczkowanie

I kolejna rzecz odhaczona z listy- Żubrówka Biała 200 sztuk załatwiona za 16.70 za butelkę
XxMartaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:35   #1611
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
i głupie pytanie może, ale ciekawa jestem jaką będziecie mieli wódkę na weselu? :p
Sobieski

Cytat:
super macie z taką promocją ja czatuję na promocję na napoje ostatnio była chyba w kauflandzie 2 butelka 1l 7up i mirindy za 1 grosz, ale nie udało mi się skorzystać
To było w Carrefour. Pepsi, Mirinda, 7up drugi za grosz. Problem był taki, że na jednym paragonie mogłaś mieć tylko jedną parę, a kasjerki miały absolutny zakaz rozdzielania paragonów (swoją drogą ciekawe na podstawie jakiego przepisu , ale nie chciało nam się kłócić). Tak więc trzeba było zabrać ze sobą całą rodzinę i obracaliśmy kilkanaście razy. Śmiechu była kupa, będzie co wspominać.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:44   #1612
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
to za tydzień będę miała 100...jak ten czas leci.
A słodycze- fajny pomysł... z tym że ja na bank bym mojemu podjadała =) On nie je słodyczy i powiedział nawet że tortu na weselu nie skosztuje! Mam nadzieję że się ze mną tylko przekomarzał.

Ale coś z innej beczki.
W piątek jestem umówiona do kosmetyczki. Gdzieś kiedyś wyczytałam, że pół roku przed ślubem dobrze jest zacząć się przygotowywać. Więc umawiam się raz w miesiącu. W piątek trzecia wizyta. Miałam robioną mikrodermabrazję, i zabieg kawitacyjny. Teraz sobie myślę, że to trochę za wcześnie. Moja cera nigdy nie wymagała zabiegów u kosmetyczki i mam wrażenie że trochę "się zepsuła". W piątek chcę przedłużyć rzęsy,bo może się okaże że źle się będę w nich czuła i nie chciałabym zostać zaskoczona tym efektem tuż przed weselem. A wy przedłużacie rzęsy? Długo się trzymają?
Mi niestety bardzo szybko rosną włosy i boję się że nie podołam z kosztami. Depilacja woskiem wystarcza mi na 2 tygodnie, 5mm odrost przy tipsach mam po 2-3 tyg. Koszmar jakiś...
Mój za to nie potrafi żyć bez słodyczy
wręcz uwielbiaaa je w szczególności śliwki w czekoladzie jeśli będzie jadł jedną rzecz każdego dnia to super by było ale nie zdziwie się jeśli zje to w wszystko w ciągu 2-3 tyg jak zapakuje słodycze w słoik to zrobię Wam fotkę

A co do zabiegów mnie niestety nie stać na comiesięczne miałam to w planach ale niestety brak pracy równa się z brakiem kasy i teraz idę na oczyszczanie i może ze 2 razy na mikroabrazje
Ja niestety kupe kasy wydam na włosy
też bym chciała rzęsy mieć metodą 1:1 ale nie wiem czy się zdecyduję może tylko kępki sobie zafunduje zobaczę na próbnym makijażu jak to będzie wyglądać i jak się będę czuła .
Ale moim zdaniem jeśli nie masz złej cery to nie ma co tak często coś robić jedynie może jakieś maski może nawilżające skoro czujesz że buzia Ci się pogorszyła .
Stary 2012-06-13, 12:44   #1613
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
I kolejna rzecz odhaczona z listy- Żubrówka Biała 200 sztuk załatwiona za 16.70 za butelkę
o super cena
my tez mamy zalatwiona wodke tylko ze De Lux Zoladkowa za 16 zl za but.
Stary 2012-06-13, 12:51   #1614
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Witam drogie panie
Fajny pomysł tylko ja bym musiała mojemu tż kupić same delicje a na dodatek bałabym się że nie zmieści się później w garnitur
Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
My też właśnie chcemy białą żubrówkę Gdzie kupowaliście? My widzieliśmy w osiedlowym sklepiepo 16,89 i też się ciągle zbieramy żeby kupić i coś nie możemy
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
To było w Carrefour. Pepsi, Mirinda, 7up drugi za grosz. Problem był taki, że na jednym paragonie mogłaś mieć tylko jedną parę, a kasjerki miały absolutny zakaz rozdzielania paragonów (swoją drogą ciekawe na podstawie jakiego przepisu , ale nie chciało nam się kłócić). Tak więc trzeba było zabrać ze sobą całą rodzinę i obracaliśmy kilkanaście razy. Śmiechu była kupa, będzie co wspominać.
A widzisz, pomyliłam sklepy

wklejam wam moje zestawienie obrazkowe rzeczy wybranych - na żadnym zdjęciu nie ma mnie
a i jako kolejny załącznik ciekawy wzór na paznokcie - dla dziewczyn które chcą czarne dodatki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wesele.jpg (48,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 600695_393587587345119_991887250_n.jpg (20,5 KB, 8 załadowań)
Stary 2012-06-13, 12:52   #1615
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
słoneczko, masz jeszcze czas ale lepiej zrobić sobie wcześniej i mieć z głowy
no nie bardzo mam czas poniewaz ja chce wcesniej wiedzieć czy ktoś odmówi czy nie...bo potem drugą ture gości jak cos zapraszamy
Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Śliczne !

Ja też jeszcze nie wybrałam, ale i moja lista gości jest niekompletna. Ja się uparłam że kupię gotowe, wydrukowane zaproszenia, a mój TŻ chce koniecznie żeby imię i nazwisko gości wypisywać ręcznie, bo to niby bardziej elegancko. Więc stwierdziłam że ja dla swojej rodziny drukuje, a on dla swojej będzie wypisywał. A zaproszeń do wypisania ma ok 70 więc mam nadzieję że w końcu przyzna mi racje
według mnie tez t drukowane sa bardziej eleganckie niż te ręcznie wypisywane... i ja i mój Tż będziemy mieć drukowane
Cytat:
o super cena
my za palace płaciliśmy za butelkę 18.66
Stary 2012-06-13, 12:52   #1616
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
o super cena
Warto popytać w realu o promocję 12% na cały asortyment, co jakiś czas są takie promocje dla klientów z kartą Payback. Mogliśmy kupić De Lux za 15,84, Krupnik za 15,39, ale zdecydowaliśmy się na Sobieskiego - wyszło 17,15 za butelkę.

Leon
Stary 2012-06-13, 12:54   #1617
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
F
a i jako kolejny załącznik ciekawy wzór na paznokcie - dla dziewczyn które chcą czarne dodatki
te paznokcie wyglądają jak wąsy:P
Stary 2012-06-13, 12:56   #1618
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
no nie bardzo mam czas poniewaz ja chce wcesniej wiedzieć czy ktoś odmówi czy nie...bo potem drugą ture gości jak cos zapraszamy
Może nie powinnam się odzywać, bo każdy przecież organizuje wesele jak uważa za dobre , ale byłoby mi bardzo przykro, gdybym dowiedziała się, że jestem gościem "zastępczym" i mogę brać udział w tej uroczystości tylko dlatego, że ktoś wcześniej odmówił.

Leon
Stary 2012-06-13, 12:58   #1619
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Warto popytać w realu o promocję 12% na cały asortyment, co jakiś czas są takie promocje dla klientów z kartą Payback. Mogliśmy kupić De Lux za 15,84, Krupnik za 15,39, ale zdecydowaliśmy się na Sobieskiego - wyszło 17,15 za butelkę.
mieszkamy za granica wiec nam alkohol zalatwil kolega ktory pracuje jako przedstawiciel handlowy wiec chodzenie po Realach nie bylo mowy
Stary 2012-06-13, 13:04   #1620
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
Może nie powinnam się odzywać, bo każdy przecież organizuje wesele jak uważa za dobre , ale byłoby mi bardzo przykro, gdybym dowiedziała się, że jestem gościem "zastępczym" i mogę brać udział w tej uroczystości tylko dlatego, że ktoś wcześniej odmówił.
hmm.. powiem CI tak że ci co będa zaproszeni w pierwszej turze to rodzina i nasi najlepsi znajomi... a druga tura to tac z którymi utrzymujemy kontakt i miło było by nam gdyby mogli u nas być ale jeżeli wszyscy gości e przyjdą to nie będzie nas stac żeby zaprosić tych drugich i dlatego tak robi.... po za tym akórat ci to nawet nie będa wiedzieli że oni sa zapraszani w zastępstwie za innych gości

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

właśnie założyłam swoje butki ślubne pochodzę trochę i porozciągam żeby były wygodne w 100%
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości