|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki cz. II
Madzia, ja nie mam tego problemu więc ci niestety nie pomogę...
Dziewczyny, które biorą ślub 1 września - zostało nam równo 80 dni!
|
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
i głupie pytanie może, ale ciekawa jestem
jaką będziecie mieli wódkę na weselu? ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Kropeczka, ja pamiętam jak zamawialiśmy salę na wesele 30 sierpnia 2010 roku... tak 2 lata wcześniej! a zleciało bardzo szybko, niedawno był rok, później 200, później 100 dni, a teraz już tylko 80 tym bardziej, że coraz więcej do załatwienia jest to się tak o tym nie myśli
|
|
#1594 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Cytat:
![]() my sale w lutym zamawiali i wogóle wszystko przez tel bo w niemczach mieszkamy |
||
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze mam jedno pytanie - bo trochę nie pomyślałam w trakcie tworzenia i rozdawania zaproszeń i nie poinformowaliśmy gości o tym, że zamiast kwiatów wolelibyśmy wino lub czekoladki... myślicie, że wypada powiedzieć o tym w momencie gdy będą potwierdzać swoje przybycie?
|
|
#1596 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już tak blisko.Dzisiaj idę z TŻ do USC po zaświadczenie do ślubu konkordatowego ![]() Iwonka, a co do Zaiksa to zespól mi powiedział, ze jak chcę to mogę zapłacić ale na weselach, których oni grali nigdy tego nikt nie opłacał. Ale często było tak, że już sala miała to opłacone i dzisiaj jeszcze do naszej restauracji zadzwonię i się zorientuje. U nas alkohol tak jak już w zestawieniu pisałam Vódka Krakus (polmos wrocław) i piwko calsberg, i bimberek swojej robótki i troszke wina. ![]() Jeszcze musimy kupić szampana. ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
tzn, dużo magnezu i takie tabletki było coś w podobie pluss magnez ale na stres i było git.
Edytowane przez paula2909 Czas edycji: 2012-06-13 o 08:48 |
|||
|
|
|
#1597 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My dziś byliśmy na drugim spotkaniu i tematem był seks, o dziwo nie było tak źle.. Nie można zdradzać, współżyć przed ślubem a jak juz współżyć to tylko jak się nie może wytrzymac , antykoncepcja to zło, trzeb mieć na uwadze uczucia męża i takie tam.. ale całe szczęście nikt nikogo nie osadzał i nie wypytywał czy sie sexi czy bierze tabletki itp.Cytat:
Poza tym potrzebujecie z USC miejsca urodzenia skrócony odpis aktu urodzenia i potem z tym odpisem pobierasz w waszym USC miejscowym zaświadczenie o braku przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa i z tym do księdza na spisanie protokołu + dowód, zaświadczenie o kursie przedmałżeńskim + dane personalne świadków + nam powiedzieli że ostatnie świadectwo katechizacji szkolnej Potem w ciągu tygodnia przed ślubem (myślę że jakiś dzień przed albo w ogóle przed samym ślubem) donosicie zaświadczenie o wygłoszonych zapowiedziach (chociaż skoro to parafia was obojga to chyba nie trzeba) + potwierdzenie spowiedzi + potwierdzenie z poradni Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nasz Wielki Dzień 08.09.2012 Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę Edytowane przez small_ Czas edycji: 2012-06-13 o 09:04 |
||||
|
|
|
#1598 | |
|
Rozeznanie
|
u mnie wódka Palace taka jak w załączniku.. już mam kupioną
Cytat:
|
|
|
|
|
#1599 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nóż zostaniemy milionerami ![]() hehe
|
|
#1601 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Karolcia2401;346742 46]i głupie pytanie może, ale ciekawa jestem
jaką będziecie mieli wódkę na weselu? U mnie będzie Absolut bo rodzice TŻ mają sklep i dostali promocję, że za 3 butelki 4-ta będzie gratis.. więc juz stoi od grudnia i czeka
|
|
#1602 | ||
|
Zadomowienie
|
My kupiliśmy Wyborową.
Na stres u mnie wszyscy radzą klielonka =) Ja w ogóle nie pije, tylko czasami wino, więc nie skorzystam z tej rady bo mogłoby się to źle skończyć. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Tak jak pisałam ja też szukam butów ecru z akcentem czarnym- kokarda, podeszwa, obcas.... Widziałam takie w lokalnym sklepie,ale miały obcas 11 cm. A ja mam mieć 8... ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja kupilam wczoraj slubne butki
![]() jestem mega zadowolona kolor bardziej zywy niz na zdjeciu
|
|
|
|
#1604 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a część mojej rodziny to "wielkie państwo", do których nawet nie wiem jak pojechać i ich zaprosić... a muszę Cytat:
![]() Będę liczyć na teściową, że powie (ją musimy poinformować o tym najpierw No i są jeszcze ludzie, którzy sami na to wpadną - ja staram się zawsze dać coś innego zamiast kwiatów bo kwiaty oklepane i nie wiadomo co z nimi zrobić po weselu...Cytat:
więc chcemy też czekoladki - trochę tańszy pomysł ![]() Cytat:
ja czatuję na promocję na napoje ![]() Cytat:
![]() A propo butów chciałam dziś zamówić swoje, ale doczytałam na końcu aukcji że mają jednak 9 cm, a nie 7 jak było wcześniej napisane
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2012-06-13 o 11:02 |
|||||
|
|
|
#1605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ehm jeszcze nie mam zaproszeń tragedia normalnie... dzisiaj musze dokładna listę zrobić i musze zamówić zaproszenia..a więc ide dziewczynki siedzieć nad zaproszeniami |
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
słoneczko, masz jeszcze czas
ale lepiej zrobić sobie wcześniej i mieć z głowy
|
|
#1607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!Ja też jeszcze nie wybrałam, ale i moja lista gości jest niekompletna. Ja się uparłam że kupię gotowe, wydrukowane zaproszenia, a mój TŻ chce koniecznie żeby imię i nazwisko gości wypisywać ręcznie, bo to niby bardziej elegancko. Więc stwierdziłam że ja dla swojej rodziny drukuje, a on dla swojej będzie wypisywał. A zaproszeń do wypisania ma ok 70 więc mam nadzieję że w końcu przyzna mi racje
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2012-06-13 o 11:55 |
|
|
|
|
#1608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba bym bała się brać jakieś tabletki .Wiem , że będę się denerwować ale mam nadzieję , zę obecność TŻ jakoś mnie uspokoi Cytat:
Cytat:
![]() i pamiętaj mieszkamy na zadupiuuuu ![]() Cytat:
Witam drogie panie Ja właśnie wróciłam z miasta w wielką torbą słodyczy Jutro mamy 100 dni do ślubu i z tej okazji TŻ dostanie ode mnie cały słoik słodyczy dokładnie 100 coś na każdy dzień ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Tasia moim zdaniem drukowane są bardziej eleganckie My mamy wszystkie drukowane tylko 10 mamy rezerwowych jakby dużo osób nam odmówiło albo jakieś zaproszenie zaginęło . |
||||
|
|
|
#1609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A słodycze- fajny pomysł... z tym że ja na bank bym mojemu podjadała =) On nie je słodyczy i powiedział nawet że tortu na weselu nie skosztuje! Mam nadzieję że się ze mną tylko przekomarzał. Ale coś z innej beczki. W piątek jestem umówiona do kosmetyczki. Gdzieś kiedyś wyczytałam, że pół roku przed ślubem dobrze jest zacząć się przygotowywać. Więc umawiam się raz w miesiącu. W piątek trzecia wizyta. Miałam robioną mikrodermabrazję, i zabieg kawitacyjny. Teraz sobie myślę, że to trochę za wcześnie. Moja cera nigdy nie wymagała zabiegów u kosmetyczki i mam wrażenie że trochę "się zepsuła". W piątek chcę przedłużyć rzęsy,bo może się okaże że źle się będę w nich czuła i nie chciałabym zostać zaskoczona tym efektem tuż przed weselem. A wy przedłużacie rzęsy? Długo się trzymają? Mi niestety bardzo szybko rosną włosy i boję się że nie podołam z kosztami. Depilacja woskiem wystarcza mi na 2 tygodnie, 5mm odrost przy tipsach mam po 2-3 tyg. Koszmar jakiś...
|
|
#1610 |
|
Raczkowanie
|
I kolejna rzecz odhaczona z listy- Żubrówka Biała 200 sztuk załatwiona za 16.70 za butelkę
|
|
|
|
#1611 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, ale nie chciało nam się kłócić). Tak więc trzeba było zabrać ze sobą całą rodzinę i obracaliśmy kilkanaście razy. Śmiechu była kupa, będzie co wspominać.
|
||
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wręcz uwielbiaaa je w szczególności śliwki w czekoladzie jeśli będzie jadł jedną rzecz każdego dnia to super by było ale nie zdziwie się jeśli zje to w wszystko w ciągu 2-3 tyg A co do zabiegów mnie niestety nie stać na comiesięczne Ja niestety kupe kasy wydam na włosy też bym chciała rzęsy mieć metodą 1:1 ale nie wiem czy się zdecyduję może tylko kępki sobie zafunduje zobaczę na próbnym makijażu jak to będzie wyglądać i jak się będę czuła . Ale moim zdaniem jeśli nie masz złej cery to nie ma co tak często coś robić |
|
|
|
|
#1613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my tez mamy zalatwiona wodke tylko ze De Lux Zoladkowa za 16 zl za but.
|
|
|
|
|
#1614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja bym musiała mojemu tż kupić same delicje ![]() Cytat:
Gdzie kupowaliście? My widzieliśmy w osiedlowym sklepiepo 16,89 i też się ciągle zbieramy żeby kupić i coś nie możemy Cytat:
wklejam wam moje zestawienie obrazkowe rzeczy wybranych - na żadnym zdjęciu nie ma mnie ![]() a i jako kolejny załącznik ciekawy wzór na paznokcie - dla dziewczyn które chcą czarne dodatki
|
|
|
#1615 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
my za palace płaciliśmy za butelkę 18.66 |
||
|
|
|
#1616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale byłoby mi bardzo przykro, gdybym dowiedziała się, że jestem gościem "zastępczym" i mogę brać udział w tej uroczystości tylko dlatego, że ktoś wcześniej odmówił.
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- właśnie założyłam swoje butki ślubne pochodzę trochę i porozciągam żeby były wygodne w 100% |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

jaką będziecie mieli wódkę na weselu?
tym bardziej, że coraz więcej do załatwienia jest to się tak o tym nie myśli
ale na weselach, których oni grali nigdy tego nikt nie opłacał. Ale często było tak, że już sala miała to opłacone i dzisiaj jeszcze do naszej restauracji zadzwonię i się zorientuje. 

? Najbardziej boje sie tego, że strach mnie sparalizuje :/ jestem nerwową osobą, potrafie się niexle roztrząsc
? Czuje ze sama meliska mi nie pomoze
a juz miałam nadzieje, ze bede miala z głowy pierwsze spotkanie
08.09.2012 

!