|
|
#331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Cytat:
i mierzyłam Cubana i Dream i wcale mi nie leżały, ani rozmiary dostępne ani kroje....dlatego na przyszłość nie wiem jak dobierać...
|
|
#332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#333 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja kupiłam 5 tetrowych, a flanelowych żadnej nie mam.. A do czego tak w ogóle są te flanelowe ?? nie strasz
|
||
|
|
|
#334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nadalka już 2 cm rozwarcia , wow niedługo będziesz rodzić , trzymam kciukaski ![]() |
|
|
|
|
#335 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam chyba z 30 tetrowych - białych i we wzorki i 5 flanelek białychwitam się z kawą - miałam jakąś ciężką noc
|
||
|
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W odróżnieniu od wielu z Was nie obejrzałam ani jednego programu z porodówki i myślę, że tak jest lepiej. Właściwie na ogół wolę dokładnie wiedzieć, co mnie czeka, ale tym razem jest inaczej. Teraz możesz czekać na poród i biorąc pod uwagę Twoją dotychczasową aktywność, to raczej nie przed TV. |
||
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
je w ogole chyba ciezko dostac w aptekach
|
|
|
|
#338 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle, z ciekawostek ze szkoły rodzenia (nie wiem, czy już o tym pisałyście): - co do pierwszego spaceru, to położna mówiła, że jak rodzimy latem, to nie ma co się szczególnie bać i wychodzić można od razu, zwłaszcza że dla dziecka pierwszym spacerem i tak jest wyjście ze szpitala i pojechanie do domu... - i najważniejsze: kazała nam koniecznie pakować torbę wspólnie z mężem (czy inną osobą, z którą będzie się rodzić), bo tata koniecznie musi wiedzieć co jest czym i być w stanie to w tej torbie odnaleźć! Nie wiadomo jak się będziemy czuły, może trafi się cc, i facet musi się w zawartości torby orientować tak samo jak my, a nie że po każdą pierdołę musi podawać torbę obolałej żonie czy wybebeszać całą zawartość i pytać co jest co. |
||
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Witam się w nowej części. Doczytałam starą część, teraz nadrabiam nową...
Linka ja też mam ten materac, tyle że większy 140x70 z pokrowcem baby medica. Na allegro kupowałam: http://allegro.pl/materac-lateksowy-...325521594.html Karolina tanio udało Ci się kupić, ja tańszego niż ten nie znalazłam .Nadalka rozwarcie.....![]() klaski:
|
#341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wody?
Czy na razie tylko czop? ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj kupiłam ananasa, będę próbować naturalnych sposobów wywoływania porodu
Kurde, nie mogę uwierzyć że to już 39 tydzień Ale na chwilę obecną zajadam się lays'ami zielona cebulka. Mam nadzieję że zalicze jeszcze kebaba przed porodem
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
eeee no czop nie bo nie bylo zadnej galaretki ani nic
![]() a wody hmmmm mam nadz ze nie saczą sie.... ![]() jem czekolade milke jogurtowa
|
#344 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratki ![]() Cytat:
Cytat:
Na 16 mam umówione ktg , zaraz będę robiła kluski ziemniaczane , mam na nie wielką ochotę , któraś chętna zapraszam |
||||
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grunt, ze nie kokosy i gryki - gość w sklepie mi powiedział ze zdarza sie ze ludzie przywożą robaki w nich
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na moment bo zaraz lecę na zakupy
![]() Witam się w nowej części .Gratki z okazji nowo rozpoczętych tygodni ![]() Mamy środe a ten r_77 nadal nie napisał nic o wysyłce paczki . . . chyba napisze dzisiaj do niego maila czy forsa doszła.
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad. 2 I tak nie zapamięta. |
|
|
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
ja ostatnio prałam dzieciowe ubranka. I tak się złożyło że na pierwszy rzut poszedł róż. Mój tż chyba z pół godziny patrzył się na suszarkę i pytał czy ona ma tez w innych kolorach ubranka :P
|
|
|
|
#351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od razu przypomniała mi się moja siostra, która dwa dni temu przez kuriera zapomniała wziąć sweter jak wychodziła do pracy i po prostu "musiała" kupić sobie na mieście kolejną marynarkę. No bo co ona biedna miała zrobić ????Pumas masz piękny pokoik dla niuni, bardzo mi się podoba
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety tez mam wiekszosc rozowych
![]() no tez mialam prake bialego ale to nie wszystkie sa czysto biale bo jedne sa czysto inne w jakies wiatuszki drobne albo jakies wzoreczki delikatne
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
moja tesciowa zadzownila pwoeidziala z enakupowała dzidzi ciuszkow bo była w sklepie dzis. Zebym miala ladne nowe do szpitala, a ja mowie ze przeciez ja mam polowe nowych. A i tak je musze wyprac. A ona myslala z eja nowych niemam
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ale sobie dzisiaj pospałam... masakra, dlugo tak nie miałam ![]() bardzo fajnie bylo w pubie na meczu, super atmosfera. Oczywiscie byli i tacy, ktorzy swiecili mądrymi tekstami, ze sami by lepiej by zagrali i jeszcze gorsze... ale coz.... pozniej bylismy ze znajomymi na pizzy i calkiem fajnie czas zlecial ![]() widze, ze wczoraj nie proznowalyscie dziewczyny i troche stron doszło ![]() Cytat:
poza tym ja bym sie az tak nie sugerowala tą wagą bo tez są rozne przekłamania...
|
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mam nadzieję że odwiedzający za dużo nie przyniosą Moja mama ma zakaz kupowania ubranek i się go trzyma :0 ale teście pewnie będą chcieli jej kupić jakiś sukieneczek w końcu to ich pierwsza wnuczka a mieli samych synów
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za stanikowe rady. Chyba tak zrobię jak większość z was, kupię ze 2 miękkie okropne namioty, a na wyjście coś lepszego, ale pewnie w sklepie stacjonarnym, bo trudno mi będzie dobrać rozmiar widzę.
Ja na spacer mam zamiar wyjść niemal od razu, jeśli tylko pogoda będzie - w koncu to lato, co może się stać ![]() Ja też słyszałam o robalach w materacach typu gryka, kokos, wiadome, że to nie reguła, ale jednak jest to naturalne tworzywo, które w połączeniu z wilgocią mogą niezle gady wyhodować ![]() Sala, cieszę się, że nie tylko ja mam taki pogląd nt tej durnej książki. Wiem, że Linka bodajże bardzo ją lubi. Dla mnie jest ona niereformowalna, negatywna i po prostu mało zyciowa. Co do ubranek - jupi, wbrew pozorom nie ma tak dużo różu !!!!! Jest kolorowo, jest dużo ciuszków jasnych, niebieskich, pasiastych i ogólnie takich dość normalnych, bez przesłodzenia
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-06-13 o 13:35 |
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

ale drugi wzięłam na 65 i jest idealny. Miseczki mają jak w standardzie, jednak te obwody wychodzą sporo większe
i mierzyłam Cubana i Dream i wcale mi nie leżały, ani rozmiary dostępne ani kroje....dlatego na przyszłość nie wiem jak dobierać...

(wg lekarza powinna jakieś 2800 albo więcej).

Jesteście nie do pobicia
i 5 flanelek białych

klaski:

Pasek też byłby tańszy, niż nowy szlafrok a depoison zamierza kupić nowy szlafrok.