|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Essence - cz. XIV
Cytat:
Super wiadomość Nic nie chciałam z tej limitki, ale ostatnio zaczęłam słyszeć głosy mówiące: "mamo, mamo, weź mnie"- podejrzewam, że to róż
|
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawa też jestem różu w kremie, bo nigdy takiego nie miałam. |
|
|
|
|
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż fruity bardziej kolorystycznie do mnie trafia, to i tak na nic konkretnego nie poluję chociaż może skuszę się na któryś lakier z tym śmiesznym brokatem, który na początku jakoś mi sie nie podobał to jednak po swatchach jest nawet ciekawy
Edytowane przez Hazel_Eyed Czas edycji: 2012-06-13 o 12:25 |
|
|
|
|
|
#454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po obejrzeniu swatchy LE Fruity nie pożądam niczego z tej limitki, chyba ze balsamu do ust. Myślałam ze te cienie będą tak trwałe jak ANL lub Stay All Day, a tu taki zawód
|
|
|
#455 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#456 |
|
Oby do wiosny
|
Najgorsze jest to,że taka osoba wogóle nie zdaje się dostrzegać karygodności takiego zachowania... Maca a kupuje jakiś inny, no bo przecież nie weźmie otwartego....
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak jakby w necie nie było pierdyliarda swatchy! Tłumaczenie pt. "Umyłam-Rękę-Więc-Jestem-Sterylna", jest tak głupie, że aż bolesne. Po drodze z domu do Rossmanna nie ma żadnych zarazków? W powietrzu, na klamkach, w autobusie? Na telefonie? Dobra, lucciola, zdarzyło się raz, przeproś ładnie, obiecaj poprawę, powiedz, że nie zdawałaś sobie sprawy z tego, że tym postem wywołasz taką burzę-myslę, że sprawa byłaby zamknięta. Odwracając kota ogonem tylko się pogrążyłaś.
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, byłam jakiś czas nieco poza realiami essence'owo-naturowymi - jakiej aferze?
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#460 |
|
Rozeznanie
|
Temat bumerang...i tak jak nie lubię takich bumerangów, tak macanie mazideł to dla mnie woda na młyn. Wiem, że offtop, ale temat jest ważny...
Jestem może i przewrażliwiona, ale gotuję się, gdy widzę macanie w sklepach i skłonna jestem do awantur, jeśli kulturalna uwaga nie skutkuje ...ot choćby wczoraj, gdy pani w wieku 50+ namiętnie malowała paznokcie w kolory tęczy na przemian Astorem i MaxFactorem. Swoje lata mam, ale od "gówniar" mi się dostało, zresztą ku zaskoczeniu chyba tylko mojemu, bo ani ochrona, ani ekspedientki sieciowej drogerii nie zwróciły na to uwagi.Brzydzę się i wymagam, skoro płacę. Zechcę macane - kupię macane lub macane dostanę. Czego zresztą nie zdarzyło mi się zrobić, właśnie dlatego, że wolę sterylne i czyste. Swoje. Nie ma testera, nie pomacam, a czasem to i testera nie tknę, bo wygląda na kilkuletni. Nigdy nie usprawiedliwię macania. Zwłaszcza w dobie Internetu. Nie oceniam osoby, która macała, nie podważam jej "rozumu", ale szkoda, że nie widzi w tym nic złego i nie rozumie w czym rzecz...
is better THAN perfect Edytowane przez anibiaa Czas edycji: 2012-06-13 o 13:43 |
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ pędzicie dziewczyny... Dopiero dzisiaj się zorientowałam, że jest kolejny wątek... Ehhh opóźniona jestem ostatnio
![]() Dobrze, że zajrzałam to się przynajmniej dowiedziałam jaka będzie kolejna limitka w Naturach. Nic mnie w fruity nie interesuje więc portfel będzie się cieszył a ja nie będę musiała ganiać po sklepach ![]() Ja również potępiam macaczy! Mogę się pomalować używanym kosmetykiem ale to jest mój wybór i decyzję o wymiance albo zakupie takiego produktu podejmuję samodzielnie i świadomie oraz co najważniejsze płacę adekwatnie do stanu kosmetyku. Jeżeli idę do sklepu to po nowy produkt i płacę za nowy produkt więc to oczywiste, że nie chcę żeby ktoś grzebał w nim przede mną. Czy tak trudno to zrozumieć? |
|
|
|
|
#462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio przy zakupie tego smiesznego złotego brokatowego lakieru C&G. Mam w miescie drogerie niesieciową, gdzie szafa Essence jest za ladą i pani ekspedientka podaje kosmetyki. Mówię, że chce ten lakier, a ona go bierze, otwiera i zaczyna mie opowiadać, ze pedzelek szeroki, ze schnie szybko, i tani i w ogole. Na co ja, że ok, biorę go, "ale proszę mi podać inny egzemplarz, bo macanych i otwieranych nie biorę". Pani, że nie poda, ja w ryk!Zwabiłam do stoiska inne klientki +ekspedientke z działu z szamponami+właściciela z zaplecza. Lakier dostałam nowy.
|
|
|
#463 | |
|
maskott
|
Cytat:
) długa, to podkusiło aby sprawdzić czy macany. I ledwo go odkręciłam, bo wejście całe upaprane lakierem =/ a chciałam go kupić |
|
|
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
Ja melduję, że na Kabatach w Rossie jest ANL- bardzo sprytnie skitrana przy kolorówce przed perfumami - gdyby diabeł w drodze do kasy nie kazał mi się obrócić akurat przez lewe ramie nigdy bym jej nie dostrzegła :P
Brak brązera, jednego średniego cienia, ja zakosiłam gumki, zielony lakier i tint - reszta jest
|
|
|
|
|
#465 |
|
Konto usunięte
|
W Świeciu jest pełna limitka przy perfumach
|
|
|
|
|
#466 |
|
Raczkowanie
|
Wiem jak wszystkie kochamy Circus Circus i dlatego śpieszę wam donieść, że dowiedziałam się od mamy, iż w TE w Silesii City Center w Katowicach stoi sobie radośnie pełniutki stand...
Nie jestem w stanie pojąć rozmiaru głupoty która ogarnęła polskiego dystrybutora... zamiast wprowadzić stand Ready for boarding, który sprzedałby się w dwa dni oni wystawiają CC...które już praktycznie weszło do stałej oferty Essence, gdyż straszy nas od pół roku.. co ciekawsze w okolicach stycznia odwiedziłam to TE z pytaniem o CC, które było wtedy aktualną limitką i panie poinformowały mnie uprzejmie, że tej limitowanki nie będą mieli w ofercie, gdyż nie spodobała się kierownictwu sklepu. Jaka siła skłoniła ich do zmiany zdania i to w dodatku po tak długim czasie...nie mam pojęcia. Ale jak usłyszałam tę radosną wieść to ![]() ![]() Ponieważ niedługo do Natur ma wejść Fruity, to mogę wam powiedzieć, że zielony lakierek jest po prostu boski , ale jest naprawdę fajny, świetnie pachnie, a po próbach na ręce (oczywiście testerem ) trzymał się cały dzień
|
|
|
|
|
#467 |
|
Raczkowanie
|
a mi limitka fruity sie podoba- ja juz ja ogladalam- pisalam nablogu
zielony lakier jest fajny- taka ladna zielen z tym niebieskim brokatem i zlotym shimmerem a fimo owocki jak to fimo, jest dolaczony fajny klej moim zdaniem ten lakier zolty bananowy wygladal jak mellow yellow ten taki rozbielony zolty perlowy brzoskwinke mialam kupic ale wygladala na taka rozwodniona- teraz juz mam kupiona idealna brzoskwinke ![]() jak zobacze te limitke w PL to nie wiem czy cos kupie... mam 3 roze ale ten z fruity cudnie pachnie !!!!! pachnace top coaty mnie nie kreca, cienie wszystkie byly takie same- brokat bez koloru jak juz to moze balsam do ust i malinowy lakier
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
ja jak zwykle - na róż się czaję z Fruity. Chociaż bronzer z ANL też mnie kusił a nie kupiłam jeszcze - jak się nie uda, to nie będę płakać
|
|
|
|
|
#469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
Swatche różu z LE Fruity (nie wiem, czy ktoś już wrzucał):
http://kosmetista.ru/blog/otzivi/22733.html http://evinde.blogspot.com/2012/04/e...eview-and.html http://mateji.blogspot.com/2012/04/essence-fruity.html AAAA, chcę go ![]() Balsam do ust LE Fruity: http://glamourmoes.blogspot.com/2012...y-lipbalm.html LE Snow White: http://nailderellanails.blogspot.com...now-white.html http://nailofthisweek.blogspot.com/2...le-except.html LE Ready for boarding: http://thequaps.blogspot.com/2012/06...-le-erste.html Ma-sa-kra
Mam twardą dupę i serce z kamienia. KEEP GOING, DON'T STOP. Edytowane przez Caramelli Czas edycji: 2012-06-13 o 17:46 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
Nie polecam tych balsamow - mam brzoskwiniowy i przywodzi mi na mysl takie tanie pomadki do ust za 2 zl
jesli wiecie o co mi chodzi. Na dodatek nie nawilza wcale, lepiej kupic balsam z bebe. Polecam za to roz (jest boski
|
|
|
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
Chodziło mi o testery do kolorowych kosmetyków albo perfum. A testery do kosmetyków pielęgnacyjnych mnie raczej nie są potrzebne, bo nie zauważę efektu pielęgnacyjnego po nałożeniu kremu-testeru na rękę.
|
|
#473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Snow White tylko toperki, a Ready for boarding jakoś w ogole mnie nie kręci.... w ogole to zapraszam na mojego bloga na rozdanie - jest tam m.in. puder brązujący z ANL Edytowane przez Hazel_Eyed Czas edycji: 2012-06-13 o 18:10 |
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#475 |
|
Raczkowanie
|
Noooo
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
AAAA ze SW chce topy brokatowe i lakier Bashful
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz niego chcę jeszcze 2 lakiery (04 one kiwi a day… i 05 mashed berries) i może pachnący truskawkami top coat
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Już byłam przekonana, że nic z Fruity nie chcę, ale teraz chcę róż... Muszę go mieć!
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że linki wzbudziły entuzjazm
no, opowiadajcie dalej o swoich chciejstwach-co kto jeszcze by chciał?
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Nic nie chciałam z tej limitki, ale ostatnio zaczęłam słyszeć głosy mówiące: "mamo, mamo, weź mnie"- podejrzewam, że to róż