Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 18:10   #1051
Gofrzyca
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
To wyobraź sobie sytuacje gdzie prowadzę psa na krótkiej smyczy, ma kaganiec -idzie spokojnie przy nodze, a babcie przechodzą na drugą stronę ulicy żeby mnie ominąć Jedna raz prawie wpadła pod samochód tak na ulice uciekała Chyba mam potwora
ty się nie śmiej ale u mnie na osiedlu kiedyś były dwa takie "mini niedźwiedzie" i ja sama wolałam nie przechodzić zbyt blisko takiego psa Szczególnie obok jednego który wyglądaj już jak średni niedźwiadek
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:13   #1052
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Charmain, od dawna obowiązują miejscówki w tych pociągach?

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:13   #1053
paraiso
Przyczajenie

Mam prośbę . Co mogę narysować na zajęcia artystyczne ? Mieliśmy wybrać coś, narysować, i dodać do tego podkład muzyczny i zaprezentować. Nie chcę żebyście mnie wyręczały, mam kilka pomysłów, ale do żadnego nie jestem przekonana.. niektóre osoby już zaprezentowały, w większości były to rysunki typu Król Lew, albo Scooby Doo (), chciałabym, żeby to było też coś śmiesznego, bo nauczycielowi się takie coś bardzo podobało .
paraiso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:14   #1054
Charmain
Zakorzenienie

Chyba w okolicach Bożego Narodzenia potem ferii wprowadzili to "testowo" i widać się sprawdziło
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:14   #1055
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sprawa pociągowa, jako, że drugi raz w życiu nim pojadę to jestem zielona

Pociąg z Krakowa do Warszawy. TLK intercity. I teraz kurde o co chodzi z tymi miejscówkami? Jak kupię bilet normalnie w kasie w Krakowie to mi nie przysługuje miejsce w pociągu?

I do dziewczyn z Warszawy. Jak się dostać od dworca zachodniego do parku sowińskiego?
http://warszawa.jakdojade.pl/
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:15   #1056
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Zobacz sobie w legendzie swojego pociągu- niektóre mają "obowiązek rezerwacji w 1 klasie", wtedy w 2 rzeczywiście jeśli jest tłok trzeba stać na korytarzu, niektóre mają w legendzie "pociąg z rezerwacją miejsc" i tam można kupić miejscówki do 2 klasy też

Tu są nazwy tych z miejscówkami w 2 klasie:
Opłata za miejscówkę w pociągach TLK (§ 6 TP-IC):

1. w wagonach z miejscami do siedzenia klasy 1

2. w wagonach z miejscami do siedzenia klasy 2 (obowiązuje tylko w pociągach TLK „Bryza", „Brzechwa", „Gałczyński", „Janusz Korczak", „Karkonosze", „Kaszub", „Korsarz" „Kossak", „Lubuszanin", „Łebsko", „Mierzeja", „Monciak – Krupówki", „Neptun", „Norwid", „Nosal", „Parsęta", „Pirat", „Pobrzeże", „Podhalanin", „Pogoria", „Posejdon", „Przemyślanin", „Regle", „Rozewie", „Skarbek", „Szczecinianin", „Szyper", „Uznam", „Wydmy
Właśnie mi pisze, że 'pociąg z rezerwacją miejsc' i nazwa "Pobrzeże", czyli mogę sobie zarezerwować miejsce i ono faktycznie mi później przysługuje, tak? A jak nie zarezerwuję to nie mogę siedzieć, bądź będzie taki tłok że nawet na siedzenie nie będę miała co liczyć? (nie mam pojęcia czy w takich pociągach są tłoki, czy luzy ). I taka miejscówka coś kosztuje?
Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
A jaki jest numer pociągu? W niektórych jest rezerwacja miejsc, w niektórych nie.

Idziesz na przystanek Armatnia i wsiadasz w 167 w stronę Chomiczówki, wysiadasz na przystanku Elekcyjna. Jeśli nie wiesz gdzie jest Armatnia to wyjdź na przystanek Dworzec Zachodni i podjedź 154 lub 184 jeden przystanek na Armatnią
Dziękuję A piechotą to daleko?
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:16   #1057
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Czy nie mieszkając w Polsce mogę sprzedawać na allegro? I czy muszę mieć polskie konto?
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:18   #1058
Phoce
Flawless

Cytat:
Właśnie mi pisze, że 'pociąg z rezerwacją miejsc' i nazwa "Pobrzeże", czyli mogę sobie zarezerwować miejsce i ono faktycznie mi później przysługuje, tak? A jak nie zarezerwuję to nie mogę siedzieć, bądź będzie taki tłok że nawet na siedzenie nie będę miała co liczyć? (nie mam pojęcia czy w takich pociągach są tłoki, czy luzy ). I taka miejscówka coś kosztuje?

Co do tych miejscówek to ostatnio jechałam z Białegostoku do Warszawy i wykupienie miejscówki (coś koło 6zł?) było obowiązkowe. Na bilecie jest napisany numer wagonu i siedzenia i teoretycznie masz obowiązek właśnie tam siedzieć.
Stary 2012-06-13, 18:18   #1059
Charmain
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, jak ktoś będzie tam siedział na miejscu które masz wykupione to możesz go wygonić
Jak nie zarezerwujesz możesz siedzieć, ale jak ktoś przyjdzie z miejscówką na to miejsce to znowu Ciebie przegoni
5zł
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:21   #1060
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Co do tych miejscówek to ostatnio jechałam z Białegostoku do Warszawy i wykupienie miejscówki (coś koło 6zł?) było obowiązkowe. Na bilecie jest napisany numer wagonu i siedzenia i teoretycznie masz obowiązek właśnie tam siedzieć.
Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Tak, jak ktoś będzie tam siedział na miejscu które masz wykupione to możesz go wygonić
Jak nie zarezerwujesz możesz siedzieć, ale jak ktoś przyjdzie z miejscówką na to miejsce to znowu Ciebie przegoni
5zł
Okej. Ale mogę normalnie kupić tą miejscówkę w kasie, prawda? I mogę poprosić panią w okienku o 3 bilety (jedziemy w trójkę) z miejscówkami obok siebie, prawda? Nie widzi mi się siedzenie gdzieś daleko od znajomych przez 5 godzin Czy może lepiej przez internet?
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:28   #1061
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
A kiedy wprowadzili miejscówki na tym połączeniu? :/

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Okej. Ale mogę normalnie kupić tą miejscówkę w kasie, prawda? I mogę poprosić panią w okienku o 3 bilety (jedziemy w trójkę) z miejscówkami obok siebie, prawda? Nie widzi mi się siedzenie gdzieś daleko od znajomych przez 5 godzin Czy może lepiej przez internet?
Tak, można kupić w kasie, chociaż jeśli jest napisane ''pociąg z obowiązkową rezerwacją miejsc'' to musisz ją kupić :P w sumie to doliczają ją od razu. Można poprosić o miejsca obok

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Nieee blisko. Weź sobie mapę i zobacz jak jedzie autobus i idź tak jak on jedzie

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:35   #1062
Agnieszka987
Zakorzenienie

Hej mam ostanie pytanie o allegro Więc... gdy pieniądze wysyła się przez przelew bankowy (na druczku) i druga strona odbiera je przez PayU to na tym druczku nie wpisywać nr konta bankowego tylko numer rachunku odbiorcy ???
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:50   #1063
koszyk
Wtajemniczenie

Polecicie mi jakieś dobre depilatory do max 400 zł?
Planuje kupić ale jest tego tyle że nie wiem na co zwrócić nawet uwagę :/
Stary 2012-06-13, 18:55   #1064
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Hej mam ostanie pytanie o allegro Więc... gdy pieniądze wysyła się przez przelew bankowy (na druczku) i druga strona odbiera je przez PayU to na tym druczku nie wpisywać nr konta bankowego tylko numer rachunku odbiorcy ???
To jedno i to samo. Tzn. jeśli wysyłasz przez PayU to masz tam wzór druczku, wtedy nie nadajesz na numer rachunku odbiorcy tylko na indywidualny numer konta PayU.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:58   #1065
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
To jedno i to samo. Tzn. jeśli wysyłasz przez PayU to masz tam wzór druczku, wtedy nie nadajesz na numer rachunku odbiorcy tylko na indywidualny numer konta PayU.
Ale numer konta Pay U skąd mam wziąźć? Wczoraj był napisany (po zamówieniu) i przepisałam i tą kartkę wyrzuciłam bo myślałam że potrzebny jest tylko nr rachunku odbiorcy bo tak było na wzorze tego druczku A co jest jedno i to samo bo nie rozumiem?

Ja nie nadaje przez Pay U tylko na Pay U normalnie z banku... Wybrałam na allegro przy zamawianiu: płacę przelewem tradycyjnym- to co mam wpisać wkoncu jaki numer- czy konta czy rachunku odbiorcy? W tytule mam wpisać: Pay U... wiec juz sama nie wiem... Help:!

Edytowane przez Agnieszka987
Czas edycji: 2012-06-13 o 19:07
Stary 2012-06-13, 19:08   #1066
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Ale numer konta Pay U skąd mam wziąźć? Wczoraj był napisany (po zamówieniu) i przepisałam i tą kartkę wyrzuciłam bo myślałam że potrzebny jest tylko nr rachunku odbiorcy bo tak było na wzorze tego druczku A co jest jedno i to samo bo nie rozumiem?

Ja nie nadaje przez Pay U tylko na Pay U normalnie z banku...
W sensie numer rachunku i numer konta to to samo.
W swoich ustawieniach masz "kupione" wchodzisz i szukasz tej rzeczy, za którą chcesz zapłacić, klikasz nad nią "Opcje" potem "Płacę". I tam resztę powinnaś wiedzieć, bo to musiałaś już robić. Tzn. pewnie można to inaczej zrobić też, ale tak już sama robiłam i się przyzwyczaiłam

Przy płatności znów wybierasz przelew tradycyjny i przepisz sobie dokładnie podany tam numer konta i już tej karteczki nie zgub

Ale w sumie skoro i tak idziesz do banku, to może prześlij bezpośrednio na numer konta sprzedającego, no chyba, że go nie udostępnił.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.

Edytowane przez coldold
Czas edycji: 2012-06-13 o 19:11
Stary 2012-06-13, 19:12   #1067
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Print Screen to klawisz na klawiaturze, którym robisz zrzut ekranu (czyli "zdjęcie" tego co się akurat na nim znajduje), jest zlokalizowany koło klawiatury numerycznej, oznaczony np. "Prt Sc".

Print Screen --> KLIK!
  1. Wchodzisz na stronę, której chcesz zrobić "zdjęcie".
  2. Wciskasz Print Screen.
  3. Otwierasz Painta.
  4. Naciskasz Ctrl+V (albo polecenie Wklej).
Zrób screena strony przedmiotu, zdjęć tej bluzki --> żeby było widać, że sprzedawca nie ujawnił wad przedmiotu i żeby udowodnić, że Cię oszukał.
Dziękuję bardzo
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 19:13   #1068
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Dziewczyny, nie wiecie jak można usunąć takie szare, plastikowe zabezpieczenie z bluzki? Robiłam dziś zakupy w H&M, kupowałam kilka rzeczy w tym nieszczęsną bluzkę. Babka, która mnie kasowała jednocześnie rozmawiała ze znajomą i musiała ominąć jedno zabezpieczenie do rozmagnesowania. Po powrocie do domu odcięłam metki i odłożyłam ubrania na łóżko, teraz chciałam je schować a tu zabezpieczenie -.- Posiadam paragon, ale metek nie. Nie po drodze mi też do tego konkretnego H&M w którym dzisiaj byłam, nie mam czasu tam jechać i jestem w kropce
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 19:16   #1069
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiecie jak można usunąć takie szare, plastikowe zabezpieczenie z bluzki? Robiłam dziś zakupy w H&M, kupowałam kilka rzeczy w tym nieszczęsną bluzkę. Babka, która mnie kasowała jednocześnie rozmawiała ze znajomą i musiała ominąć jedno zabezpieczenie do rozmagnesowania. Po powrocie do domu odcięłam metki i odłożyłam ubrania na łóżko, teraz chciałam je schować a tu zabezpieczenie -.- Posiadam paragon, ale metek nie. Nie po drodze mi też do tego konkretnego H&M w którym dzisiaj byłam, nie mam czasu tam jechać i jestem w kropce
Nie usuwaj! Tam jest farba w środku, albo coś jeszcze gorszego. Niestety musisz tam pojechać.
Stary 2012-06-13, 19:16   #1070
Phoce
Flawless

Cytat:
Nie chcę wprowadzać w błąd, ale w moim przypadku zakup miejscówki był obowiązkowy, więc tak czy siak przy kupnie biletu musiałam ją wziąć myślę, ze nie powinno być problemu, zagadaj z panią w kasie
Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
A kiedy wprowadzili miejscówki na tym połączeniu? :/[COLOR="Silver"]
No właśnie podobno na początku czerwca? też byłam zdziwiona
Stary 2012-06-13, 19:23   #1071
201703061232
Konto usunięte

Kiedy dolar będzie tańszy?
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 19:24   #1072
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie numer rachunku i numer konta to to samo.
W swoich ustawieniach masz "kupione" wchodzisz i szukasz tej rzeczy, za którą chcesz zapłacić, klikasz nad nią "Opcje" potem "Płacę". I tam resztę powinnaś wiedzieć, bo to musiałaś już robić. Tzn. pewnie można to inaczej zrobić też, ale tak już sama robiłam i się przyzwyczaiłam

Przy płatności znów wybierasz przelew tradycyjny i przepisz sobie dokładnie podany tam numer konta i już tej karteczki nie zgub

Ale w sumie skoro i tak idziesz do banku, to może prześlij bezpośrednio na numer konta sprzedającego, no chyba, że go nie udostępnił.
Weszłam tam i są tam tylko moje dane, nie ma żadnego numeru.
A numer rachunku i numer konta bankowego są inne.

Nr rachunku mam inny, byl napisany na wzorze mojego druczku jak mam wypełnić.
Nr na przelew zwykły bankowy jest podany na głównej stronie tego produktu : "Przez PayU lub zwykły przelew bankowy na konto BRE BANK SA 09 11..... itd..."

Napiszę tak... Wybrałam przelew tradycyjny, chce wpłacić pieniądze z mojego konta w banku na... i teraz nie wiem: czy na nr rachunku tak jak we wzorze czy na konto które jest podane do ogólnej wiadomości na "dostaw i płatsność"
We wzorze mam w tytule tego faceta podane że mam wpisać : Pay U, potem jego adres, dlatego wydaje mi się to pogmatwane i nie wiem już na co mam wpłacić te pieniądze...

To nr rachunku i nr konta Pay U są te same?

Edytowane przez Agnieszka987
Czas edycji: 2012-06-13 o 19:25
Stary 2012-06-13, 19:34   #1073
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Weszłam tam i są tam tylko moje dane, nie ma żadnego numeru.
A numer rachunku i numer konta bankowego są inne.

Nr rachunku mam inny, byl napisany na wzorze mojego druczku jak mam wypełnić.
Nr na przelew zwykły bankowy jest podany na głównej stronie tego produktu : "Przez PayU lub zwykły przelew bankowy na konto BRE BANK SA 09 11..... itd..."

Napiszę tak... Wybrałam przelew tradycyjny, chce wpłacić pieniądze z mojego konta w banku na... i teraz nie wiem: czy na nr rachunku tak jak we wzorze czy na konto które jest podane do ogólnej wiadomości na "dostaw i płatsność"
We wzorze mam w tytule tego faceta podane że mam wpisać : Pay U, potem jego adres, dlatego wydaje mi się to pogmatwane i nie wiem już na co mam wpłacić te pieniądze...

To nr rachunku i nr konta Pay U są te same?
Nie, nie w tym kontekście to faktycznie dwie różne sprawy.
Musisz zrobić tak jak pisałam wcześniej, czyli normalnie wpłacić jeszcze raz, ewentualnie w zakładce PayU jest coś w stylu moje wpłaty i tam anuluj płatność tą rozpoczętą. Potem wróć tam gdzie pisałam wcześniej i wpłać ponownie, wtedy możesz znów wygenerować ten numer rachunku. Bo chodzi o to, że Sprzedawca ma swoje konto w banku, ale w systemie PayU ma dwa numery, czyli ten bezpośredni do siebie (na stronie aukcji, jest link: wyświetl dane kontrahenta, możesz w ten sposób mu przelać, wtedy w tytule przelewu wpisujesz tylko swój nick i numer aukcji, a w danych odbiorcy te dane, które Ci się wyświetlą) natomiast co do PayU, te pieniądze trafiają najpierw na konto tego serwisu a z niego dopiero na to konto bankowe sprzedawcy, dlatego jeśli jest ta opcja, to przelej bezpośrednio na konto sprzedawcy, czyli te dane z maila będą jak najbardziej ok.

Edit: ale zagmatwałam, postępuj zgodnie z danymi w mailu, nie musisz korzystać z PayU.

Edytowane przez coldold
Czas edycji: 2012-06-13 o 19:36
Stary 2012-06-13, 19:38   #1074
tekila901
Zakorzenienie

czy na czytniku sprzedawanym przez empik (ten za 230zł) można czytać książki ściągnięte z chomika?
Stary 2012-06-13, 19:44   #1075
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Kiełki słonecznika nie są ostre i smakują bardzo jak słonecznik. Kiełki bambusa i fasoli mung też nie są ostre
no to wlasnie pisalam ze nie sa ostre

tu jest troche wiecej o kielkach ktore sa ostre , ktore lagodne
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 19:51   #1076
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie w tym kontekście to faktycznie dwie różne sprawy.
Musisz zrobić tak jak pisałam wcześniej, czyli normalnie wpłacić jeszcze raz, ewentualnie w zakładce PayU jest coś w stylu moje wpłaty i tam anuluj płatność tą rozpoczętą. Potem wróć tam gdzie pisałam wcześniej i wpłać ponownie, wtedy możesz znów wygenerować ten numer rachunku. Bo chodzi o to, że Sprzedawca ma swoje konto w banku, ale w systemie PayU ma dwa numery, czyli ten bezpośredni do siebie (na stronie aukcji, jest link: wyświetl dane kontrahenta, możesz w ten sposób mu przelać, wtedy w tytule przelewu wpisujesz tylko swój nick i numer aukcji, a w danych odbiorcy te dane, które Ci się wyświetlą) natomiast co do PayU, te pieniądze trafiają najpierw na konto tego serwisu a z niego dopiero na to konto bankowe sprzedawcy, dlatego jeśli jest ta opcja, to przelej bezpośrednio na konto sprzedawcy, czyli te dane z maila będą jak najbardziej ok.

Edit: ale zagmatwałam, postępuj zgodnie z danymi w mailu, nie musisz korzystać z PayU.

Bardzo dzieekuje Zrobiłam tak, jak pisałas, wyświetluily mi się na nowo dane sprzedawcy i wzór druczku. Czyli peiniądze wpłacę tak jak jest na druczku- na nr rachunku, w tytule: payU, adres... itd... Mam nadziję że dojdą, bo zamawiam pierwszy raz
Teraz mam zmieniony nr rachunku i "tytułem: (IdT 443455454 (cyfry wymyslone;P) PayU w allegro" - czyli na ten nowy, stary juz nieaktualny?
Stary 2012-06-13, 19:54   #1077
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dzieekuje Zrobiłam tak, jak pisałas, wyświetluily mi się na nowo dane sprzedawcy i wzór druczku. Czyli peiniądze wpłacę tak jak jest na druczku- na nr rachunku, w tytule: payU, adres... itd... Mam nadziję że dojdą, bo zamawiam pierwszy raz
Teraz mam zmieniony nr rachunku i "tytułem: (IdT 443455454 (cyfry wymyslone;P) PayU w allegro" - czyli na ten nowy, stary juz nieaktualny?
Na pewno dojdą. Wychodzi na to, że każda płatność ma generowany inny numer konta, także wpłacaj i się nie martw, po tym razie już spokojniej będziesz do tego podchodzić, bo nie taki diabeł straszny
Stary 2012-06-13, 19:55   #1078
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
czy na czytniku sprzedawanym przez empik (ten za 230zł) można czytać książki ściągnięte z chomika?
Z tego co wiem to ten czytnik z empiku to kaszana. Ma normalny ekran lcd czyli oczy męczą się tak samo jak przy komputerze. Kindle ma ekran papierowy i o to chodzi w idei czytników. Więc taki czytnik bez ekranu papierowego tylko z lcd to o kant dupy rozbić.
No chyba, ze o tym wiedziałaś i cię nie zraża. Mnie zraża bardzo

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 19:56   #1079
isetta_
Zadomowienie

Robię sprawozdanie i ni cholerę nie mogę przeliczyć jednostek, może któraś pomoże? Kalkulator mi szaleje:P
3l/h muszę zamienić na m3/s i kurka mnożę 3*0,001 i dzielę przez 3600 i kaplica, kalkulator nie współpracuje...
Wiem, że to nie jest miejsce do robienia lekcji, ale kalkulator mi nie pomaga...
isetta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 19:56   #1080
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno dojdą. Wychodzi na to, że każda płatność ma generowany inny numer konta, także wpłacaj i się nie martw, po tym razie już spokojniej będziesz do tego podchodzić, bo nie taki diabeł straszny
Już się tak nie martwię, jak kwadrans temu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości