|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Boze, dziewczyny, ja chyba zaraz zwymiotuje
tak mi slabo, w glowie mi sie kreci i jeszcze musze siedziec z Malym ;(
|
#3002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
a my z cala ekipa na watku juz Ci pomozemy odp
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak Emilka, jesteś następna
widzę że jeśli chodzi o wózek mamy podobny gust no i ja z tych 3, wzięłabym 3, albo ewentualnie 2. Ale 3 mi się najbardziej podoba ![]() Amani, ja się w tej wadze też czułam i wyglądałam najlepiej. Była lekka i zdrowa. Tylko jak do tego wrócić
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ wróci to mu pokażę może się na któryś skusimy. Jutro poproszę o kciuk-asy, bo idę do "ulubionego"doktorka ![]()
|
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
miło że pytasz
własnie czekam na @, dziś 24 dzień cyklu. no i właśnie się martwię trochę, bo w zeszłym miesiącu cykl miałam dziwnie krótki - 25 dni i dziś też już czuję, że brzuch zaczyna pobolewać nie wiem czemu tak mi się te cykle skróciły, zawsze było 27-28 dni....no i w następnym cyklu zaczynamy się starać A tak w ogóle to troszkę mnie nie było (jeśli ktoś zauważył...) - nasz walka z biurem podróży trwała do wczoraj, na szczęście wszystko jest już ok i w piątek lecimy
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie się wybieracie ?
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczęta nie będzie mnie kilka dni (mąż właśnie ląduje
a w sobote moja mama ). To tak w kwestii informacyjnej :P
|
#3008 |
|
Wtajemniczenie
|
Emilka ja mialam dokaldnie taki jak nr 2 tez zielony, osobiscie NIE POLECAM. Wielka ciezka landara, ktora nawet dobrze nie wykierujesz, fakt tylko kosz sie przydawal
Ale jak Filip zaczal siedziec jakos po 6 m-cach kupilismy spacerowke a ten wozek prawie nowy zostawilismyA tego http://tablica.pl/oferta/wozek-space...0f18;r:15;s:21 nie chcsz u nas sobie go chwala Ewentualnie ten http://tablica.pl/oferta/bebeactive-...0f18;r:15;s:21 Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-06-13 o 20:51 |
|
|
|
#3009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kurcze ja się na tym kompletnie nie znam i jak tu kupić coś porządnego
|
||
|
|
|
#3010 |
|
Wtajemniczenie
|
Emila zobacz te 2 co Ci w poprzednim poscie pokazalm, bo nawet nie wiem jaki masz gust co chcesz i czego oczekujesz, a i ile masz mniej wiecej do wydania, to pomoge poszukac
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka może się zdziwisz, ale zauważyłam, że Cię nie ma
super, że udało się wsyzstko pomyślnie załatwić i sobie wypoczniecie to owocnych staranek podczas wypoczynku życzę
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak po pierwsze do 500 zł ![]() po drugie 2 w 1 czyli głęboki i spacerówka bez nosidełka bo mamy kupione kolor to bez znaczenia-ale czarny odpada taki żeby z pierwszego piętra go znosić czyli niezbyt ciężki |
|
|
|
|
#3013 |
|
Wtajemniczenie
|
Bikus czytaas co Ci wczoraj pisalam, co moj madry synus mowil
znow sobie o Tobie przypomnialEmilka kukne to dam Ci znac jak chcesz znosci wozek po schodach to te odpadaja co pokazalas bo ja go podnies pod 4 schody w autobusie nie moglamEmilka a ten http://tablica.pl/oferta/comfort-des...db-IDZAX7.html Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-06-13 o 21:04 |
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko, lecimy do Bułgarii
![]() popatrz sobie na wózki Jedo, mnie się bardzo podobają np tenhttp://tablica.pl/oferta/wozek-jedo-...120aea4f;r:;s: Bika, dziękuję |
|
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
To jak już będzie wszystko wiadomo, to daj mi znać, to zmienię Cię na liście
|
||
|
|
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ten wózek też ok |
||
|
|
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok ide ogarnac mieszkanko, dam dziecku jesc
Dobranoc do jutra
|
|
|
|
#3018 |
|
Wtajemniczenie
|
moj synus wczoraj do 2.30 nie dal mi zasnac, a dzisiaj rozpycha sie w kazda strone
i to przez caly dzien, nawet jak chodze, a niby mam go lulac chodzac... zastanawiamy sie z mezem czy to normalne ... mialyscie tez tak? u mnie brzuszek to non stop gorki i doliny i to na dodatek sa takie gwaltowne ruchy a no i ostatnio czesto mi brzuch twardnieje, to pewnie skurcze Braxtona
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
ja też idę spać
![]() Kochana jak coś znajdziesz to daj znać na priv najlepiej a ten komis to nawet nie daleko mnie DOBRANOC
|
|
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... pewnie bede cie czasem pytac o rade co do dbania o kury... zreszta mam juz pierwsze pytanie: co jedza kury poza ziarnem? (Albo raczej czym wy karmicie kurki?)a ogolnie to tych kur jest 10 i jesli mielibysmy za duzo jajek, to maz zawsze moze u siebie w firmie zapytac jakiegos kolegi, czy nie chce jajek ![]() a z waga, to na szczescie moj mnie z moja wymarzona nie znal. Jak sie poznalismy wazylam jakies 2-3 kg mniej niz teraz. A do pracy chcialabym pojsc najwczesniej w pazdzierniku... z tym, ze tylko na pol etatu, ale jestem tez dosc pod tym wzgledem elastyczna... w sumie to z jednej strony chcialabym zostac jak najdluzej z Rita w domu, ale z drugiej to bardzo brakuje mi kontaktu z ludzmi i z zawodem ![]() Cytat:
![]() i musze powiedziec, ze jak ostatnio rodzice u nas byli, to troche sobie poskubalam roznych slodyczy, ciastek, czekolady, nawet haribo... i mi nie smakowaly ![]()
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po żebrach tak mnie kopie ,ze szok ![]() biorę Scopolan jutro mam wizytę to zapytam czy te bóle są normalne ... Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-06-13 o 21:19 |
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tak widziałam ![]() Czyżby faktycznie Filipek startował na mojego zięcia Jak już Emilka będzie na świecie to Ci prześlę fotkę i się Go zapytasz czy mu się ta dziewczynka podoba hihihihiihi ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Zmykam do łóżeczka, bo mam potrzebę przytulenia
|
|
#3023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i bole jak na okres tez czasem mam. I powodzenia na wizycie
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Helo...
Malensfo, rozumiem Cię doskonale z tą nauką, ja dziś siadłam do nauki i wpadłam w popłoch - czytam i nic nie zapamiętuję - co za kosmos... ![]() Trzymam za Ciebie kciuki i również o trzymanie poproszę na początek w sobotę i niedzielę... Nikita, powiem Ci, że w PL to generalnie jest kaszana jeśli chodzi o firmy przyjazne młodej matce. Wszędzie patrzą na Ciebie spode łba, jak zachodzisz w ciążę - masakra...wiem, że to średnio komfortowe dla pracodawcy, ale taka jest kolej rzeczy - wiadomo. Nie rozumiem jednak marudzenia w tym temacie i ewidentnego dawania do zrozumienia pracownicom, że zachodzenie w ciążę to fatalna sprawa. Kiedyś pracowałam w firmie, gdzie jak któraś z dziewczyn szła na macierzyński, to już nie wracała - słuch o nich ginął ![]() A np mój TŻ pracuje w korporacji i tam na dziewczyny, które są w ciąży się dmucha, chucha i w ogóle dba jak o skarb. 4 godziny w pracy i sio do domu, L4 jak najbardziej....a teraz planują (mam nadzieję, że to wyjdzie) otworzyć przyfirmowe przedszkole dla dzieci pracowników, działające, tak jak firma, 24/7. Byłoby super. |
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym bardzo sie cieszyla, gdyby tak bylo w Niemczech... ale niestety wielka doopa... bo za malo dzieci sie rodzi, w firmach pracuja zazwyczaj stare worki, ktore dzieci juz maja dorosle, a kobiety czesto zostaja kilka lat w domu, a jak juz wracaja, to szefostwo tylko krzywo patrzy i sie zastanawia, kiedy taka delikwenkta zniknie z powodu choroby dziecka ![]() Nic to kochane... ja juz zmykam spac, bo oczy mi sie same zamykaja
|
|
#3026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle to dziś się zdenerwowałam. Bo wiadomo, że u nas jest wszystko krzywe bo szkody górnicze itd. Ale gościu tak pomalował sypalnie że można z kolorów puzzle układać. A jeszcze się ze mną kłócił że tego się nie da inaczej a ja jestem czepialska. No dźwignął mi ciśnienie. Dobrze, że ja raczej z tym impulsywnych i wybuchowych więc wywiazala się ostra wymiana zdań. No i jutro maluje całą sypialnie od nowa -zobaczymy czy bedzie coś lepiej. Aż się ze złości napilismy z mezem wodki na poprawę humorku Natala jak fajnie, że udało Wam się z biurem podróży ![]() ![]() Cieszę się, że wkrotce dołączysz do grona staraczek Emilko - ja tez jeszcze nie jadłam rurek.. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Nikita a powiedz mi bo jakoś mnie to dziś nurtuje.. jak to się stało że wylądowałaś w Pradze? Wyjechałaś jeszcze z rodzicami czy teraz za pracą? |
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) czy maja byc przednie kola ruchome czy moze wszystkie maja byc usztywnione (mi np takimi wozkami strasznie niewygodnie sie jezdzi, nasz ma przednie ruchome ale z funkcja do zablokowania) gdzie bedziesz go zostawiac badz czy musisz go np targac na ktores pietro, wtedy liczy sie waga wozka no i kasy ile mozecie/chcecie przeznaczyc. My mamy maxi cosi mura 4 i jestem bardzo zadowolona, jest dosyc ciezki (cos mi swita ok 15 kilo)ale ja stelaz zostawiam na dole w klatce zlozony (pod skrzynkami pocztowymi,wiec nikomu nie wadzi) a na drugie taszcza fotelik badz gondole z dzieckiem. Mura bardzo lekko sie prowadzi, jest bardzo skretna, szybko i latwo sie sklada, zajmuje po zlozeniu malo miejsca (mozna kola zdjac jednym ruchem i wtedy jeszcze mniej miejsca zajmuje np w bagazniku). O spacerowce jeszcze nic nie moge powiedziec bo nie uzywamy,ale jak przyjdzie pora to i z tego zdam relacje
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo trzymam kciuki abyś zaliczyła.
Natalko owocnych staranek. Amani
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak to będzie |
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a mojej małej coś dolega chyba. Jak w nocy śpi super tak w dzień daje koncerty. Ewidentnie coś ją chyba boli (wydaje mi się, ze gazy jej się zbierają), bo sie pręży bardzo. A jak popruka sobie to jest jej lepiej. Dziś nie spała od 9 do 14 i praktycznie non stop płakała, myślałam, ze jest głodna, ale cyckiem już pluła i dalej się prężyła i wyginała. Dopiero poszłam jej zrobic koperek, wypiła troszkę i za chwilę przysnęła na 15 min, obudzila się, jeszcze troszkę wypiła i zaczęła takie bąki sadzić i zaraz kupkę zrobiła i padła i spała 4 godziny.
ech... w pewnym momencie to płakałam razem z nią
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

tak mi slabo, w glowie mi sie kreci i jeszcze musze siedziec z Malym ;(

a my z cala ekipa na watku juz Ci pomozemy odp

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 
nie wiem czemu tak mi się te cykle skróciły, zawsze było 27-28 dni....

super, że udało się wsyzstko pomyślnie załatwić i sobie wypoczniecie 

mialyscie tez tak? u mnie brzuszek to non stop gorki i doliny