Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź 2011! - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł
Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 2 7,14%
Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują 1 3,57%
Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek 14 50,00%
Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy 2 7,14%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek 4 14,29%
Mamy wrześniowo październikowe 2011 5 17,86%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 22:04   #1501
agus1978
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
no mam obawy co do tego krzesełka, bo w leżaczku ona się pręży i wyrywa jak tylko zobaczy ze będziemy jeść i tam pewnie będzie to samo, ale jak wiesz, nadzieja umiera ostatnia
może na innym siedzisku bedzie jej lepiej jeść...dobrze będzie
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 22:06   #1502
anciaahk
kosmitka

Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź

No tak, tak. Co to ja miałam??

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

A Archi kurde, a to rtęciowy termometr? Bo podobno teraz jakieś bezrtęciowe są??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 22:07   #1503
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
U nas bardzo duzym zainteresowaniem cieszy sie mydło
u nas prysznic i jego kabel i myjka
Stary 2012-06-13, 22:11   #1504
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
jak ona będzie żywym sreberkiem to nas wykończy na mur beton a wtedy nie ma zmiłuj się - będzie sie musiała wyszaleć na zajęciach u matki, żeby wieczorem dać jej odetchnąć
pewnie, że każdy żołądeczek jest inny i każdy karmi dziecko tak, jak uważa...bo je najlepiej zna

dobra bajka
Kochana ja ostatnio walnelam fakapa na watku apropo karmienia wlasnie..napisalam taka uchachana ze zrobie Mikulowi koktajlik z owockow a nie pomyslalam glupia ze on jest na pepti i pedi nam narazie zabronila dawac czegokolwiek co zawiera w sobie mleko w pore sie zorientowalam i nie zrobilam tego koktajlu ale gdzie ja mialam glowe powiedz Ty mi?

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Nie raczkuje, bo pewnie odrazu wstanie i powie że nie wraca do domu przed 22

3majcie kciuki bo zawarłam układ z moim, licytuję jedną z sensowniejszych aukcji, Jeśli mnie przelicytują to kupujemy nowy mam nadzieję że mnie przelicytują
Strach sie bac
trzymam mocnoooooo!!!!!!
Stary 2012-06-13, 22:23   #1505
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana ja ostatnio walnelam fakapa na watku apropo karmienia wlasnie..napisalam taka uchachana ze zrobie Mikulowi koktajlik z owockow a nie pomyslalam glupia ze on jest na pepti i pedi nam narazie zabronila dawac czegokolwiek co zawiera w sobie mleko w pore sie zorientowalam i nie zrobilam tego koktajlu ale gdzie ja mialam glowe powiedz Ty mi?
zakochana czy cuś?a Misia jest na nutramigenie i podaję jej od czasu do czasu nabiał, i jak narazie wsio ok...pedi mi dala wolną rękę w tym, że mam próbować i obserwować

młoda mi sie przebudziła, zasnęła mi n ałóżku wiec musze do łóżeczka wsadzić na nowo i modlić sie, zeby mi sie dała w spokoju wykąpać...
Stary 2012-06-13, 22:26   #1506
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
zakochana czy cuś?a Misia jest na nutramigenie i podaję jej od czasu do czasu nabiał, i jak narazie wsio ok...pedi mi dala wolną rękę w tym, że mam próbować i obserwować

młoda mi sie przebudziła, zasnęła mi n ałóżku wiec musze do łóżeczka wsadzić na nowo i modlić sie, zeby mi sie dała w spokoju wykąpać...
Aguś, u mnie standardem jest, ze jak tylko idę do wanny to Zo się budzi, więc opracowałam system i idę się myć zaraz po tym jak zaśnie po kolejnym przebudzeniu, wtedy wiem, że mam przynajmniej kwadrans
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 22:27   #1507
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

All the time
kurcze no probujemy tez mnostwo roznych rzeczy, nowosci i sama bylam zdziwiona ze nie bylo zadnego uczulenia po niczym, hmm..dalas mi do myslenia teraz
Stary 2012-06-13, 22:35   #1508
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
MoniaZ dzisiaj u nas Franek na obiad jadł sam makaraon i poprawił 150 ml mleka (chyba nawet więcej by wciągnął) i był heppi. Obiady są be.

Bardzo mu smakuje mleko humana 3r jabłkowe, jest z kleikiem ryżowym sycące.
Moja jak dostala makaron to rzucala nim po calej jadalni a do buzi jakos nie trafila
Mnie lekarka powiedziala ze jak maluch zje troszke obiadku to zeby doladowac go jogurtem, takim tez ze sloiczka.

Jesli chodzi o mleko to szkoda , ze u mnie nie ma takiego. Widzialam z hippa z kleikiem na noc ale my pijemy inne wiec chyba nie bardzo moge jej dac...

Cytat:

za licytacje

Cytat:
U nas bardzo duzym zainteresowaniem cieszy sie mydło

taaakkkk u nas tez.... fajna robie mine jak go nie moze wziac do raczki

Agus serio chcesz szelki malej kupic ???
Stary 2012-06-13, 22:46   #1509
mama zosi
Zakorzenienie

Monia, z tym jogurtem to dobry patent. Kiedyś spróbuje jak będzie mieć dzień na bakier z obiadem.

a co do szelek, ja bym nie kupiła osobiście, bo jakoś to mi się źle kojarzy.
Stary 2012-06-13, 22:49   #1510
lullaby_ml
Zakorzenienie

Chłopaki me śpiuchnają sobie słodziarsko a ja siedze jak pawian przy lapku (no bo ten modem nieszczesny) i slucham limp bizkit oj czas za chiwle isc spac czy cus
Stary 2012-06-13, 22:58   #1511
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Aguś, u mnie standardem jest, ze jak tylko idę do wanny to Zo się budzi, więc opracowałam system i idę się myć zaraz po tym jak zaśnie po kolejnym przebudzeniu, wtedy wiem, że mam przynajmniej kwadrans
ja ot sobie obiecuję za każdym razem, że jak młoda zasnie to idę sie myć no ale... zawsze coś...
Cytat:
All the time
kurcze no probujemy tez mnostwo roznych rzeczy, nowosci i sama bylam zdziwiona ze nie bylo zadnego uczulenia po niczym, hmm..dalas mi do myslenia teraz
powiem ci, że teraz lekarze każdą wysypkę biorą jako skazę czy nietolerancję...a skoro daję jej rzeczy z nabiałem i jak narazie jest dobrze, to chciałabym jej spróbować zmienić mleko na inne...w piątek idę do lekarki to pogadam z nią o tym...zresztą mój bratanek tez pil nutrę, bratowa mu dawała rózne rzeczy i jak miał 10mies zmieniła mleko na Hipp i też jest dobrze....i bądź tu człowieku mądry
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

Agus serio chcesz szelki malej kupic ???
nie, teraz to byl żart...ale są takie specjalne dla dzieci i dobre to jest, jeśli dziecko duzo biega i jest się w dużym skupisku, wtedy przynajmniej je kontrolujesz...jesli Misia będzie takim żywym sreberkiem to pewnie przyjdzie mi to na myśl
Cytat:
Chłopaki me śpiuchnają sobie słodziarsko a ja siedze jak pawian przy lapku (no bo ten modem nieszczesny) i slucham limp bizkit oj czas za chiwle isc spac czy cus
w sumie pora taka do spania....

to ja mykam bo rano Michasia idzie na zajęcia..więc słodkich i kolorowych maminki

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-06-13 o 23:02
Stary 2012-06-14, 01:37   #1512
mama zosi
Zakorzenienie

Moja cudowna córka obudziła się prawie dwie godziny temu i spać jak na razie się nie wybiera już półtorej godziny obgryza smoczek i mruczy pod nosem w leżaczku, bo w łóżeczku czy na rękach był ryk i histeria. Także siedzimy sobie obie i czekamy na cud
Stary 2012-06-14, 07:40   #1513
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)

Cytat:
Dżasta współczuje problemów z mężem..dobrze pamiętam, że dość młodo zostaliście rodziacami?z tego co piszesz to to mi wygląda na niedojrzałość psychiczną do bycia rodzicem i małżonkiem....ale trzymam , żeby sie Wam udało odbudować wspólne życie, a jak nie to czasem lepiej odpuścic niż się męczyć i wychowywać dziecko w takiej atmosferze, potem to się odbije też na nim....wiem to po sobie...jest mi dobrze tak, jak jest...
młodo, Ja miałam 20 jak urodziłam, On 22

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
lubię ziemniaczka, czy nie lubię, oto jest pytanie
ma boskie oczy =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:23   #1514
Sharifa
Rozeznanie

Dzien dobry, wpadam bez cytowania, bo od 2 dni mam slabego neta i mnie szlag juz trafia jak w sobote nie dam rady obejrzec meczu to chyba kogos

Ancia - Ty pisalas kiedys, ze chcesz Frankowi przesunac pobudke na pozniejsza i ja Ci wtedy odpowiedzialam, ze moja sie budzi zawsze kolo 6 niezaleznie od tego o ktorej pojdzie spac i ze chyba nie z glodu, bo grzecznie czeka na sniadanko.

No to dzisiaj zrobilam eksperyment - zwloklam sie z lozka jak tylko sie obudzila, zrobilam kaszke, zjadla i znowu zasnela na godzine. Poszla spac wczoraj o 21, wiec moze budzi sie o 6 z przyzwyczajenia Moze sprobuj dac nad ranem mleko i sprawdzisz czy Franek jeszcze pospi.
Stary 2012-06-14, 09:10   #1515
Wuwka
Raczkowanie

Haj gerls

Cytat:
lubię ziemniaczka, czy nie lubię, oto jest pytanie
Modelka mała!

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
MoniaZ dzisiaj u nas Franek na obiad jadł sam makaraon i poprawił 150 ml mleka (chyba nawet więcej by wciągnął) i był heppi. Obiady są be.

Bardzo mu smakuje mleko humana 3r jabłkowe, jest z kleikiem ryżowym sycące.
No to dobrze, że Franio je chociaż mleko moje dziecko odmawia mleka na trzeźwo tzn. tylko w nocy wypije jak jest półprzytomna

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Witaj Dziękuję że mnie zauważyłaś. Czytam regularnie tylko jakoś tak głupio mi się wyrywac jak filip z konopii, tym bardziej że jestem tu nowa i pewnie słabo mnie kojarzycie. Odpowiadając na Twoje pytanie: tak, zmieniłam kolejnośc posiłków, rano daję trochę herbatki, potem mleko, potem kaszka Sinlac, obiadek, znowu mleko, owocki z kaszą glutenową i znowu mleko na sen (oczywiście nie wszystko naraz tylko w odstępach 3-4 godzinnych. No i chyba się sprawdza, tylko nie wiem czy mogę dawac owoce przed snem, ale póki co nic złego się nie dzieje.
Wiem jak się czujesz z tym wyrywaniem. Zanim się tu rozgadałam to robiłam kilka podejść ale warto było bo mi tu dobrze z dziewczynami, taka miła odskocznia i gratuluję pozytywnych zmian menu

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

A mój w kąpieli zbił termometr - musiałam go szybko ewakuowac z wanienki, wylewac wodę , wlewac nową- oczywiscie musiało to sie stac jak ja sama kąpałam

Makaron...hmmm... to jest pomysł na obiadek
Uuuu, całe szczęście, że szybko zareagowałaś teraz w termometrach jest coś innego niż rtęć i akurat w tym momencie zapomniałam jak to się nazywa...

Cytat:

Nie ma to jak pocieszenie

3majcie kciuki bo zawarłam układ z moim, licytuję jedną z sensowniejszych aukcji, Jeśli mnie przelicytują to kupujemy nowy mam nadzieję że mnie przelicytują

Oo witam w klubie awaryjnej pomidorowej

A co do krzesełka to znasz bajkę o łodzi? Łódź się łódź u nas karmienie w krzesełku to nie wypał bo stolik jest za wysoko, mała musi się czymś zawsze bawić, patrzy w dół na zabawkę a ja się z łyżeczką nie mieszczę pomiędzy stolikiem a buźką poza tym moja malucha nie lubi być na uwięzi i szybko się denerwuje.
No i oczywiście obowiązkowo kciuki żeby Cię przelicytowali !

MamoZo no ta Twoja córka ostatnio myli dzień z nocą :P jak zasypia na noc to pewnie myśli, że to drzemka

Sharifa wbijaj! co za patafiany Ci net popsuły? mam nadzieję, że to tylko 2-dniowe było

Edytowane przez Wuwka
Czas edycji: 2012-06-14 o 09:23
Wuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:28   #1516
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Irmith, to trzymam kciuki by Cię przelicytowali

no mam obawy co do tego krzesełka, bo w leżaczku ona się pręży i wyrywa jak tylko zobaczy ze będziemy jeść i tam pewnie będzie to samo, ale jak wiesz, nadzieja umiera ostatnia
Ej a może ona skok przechodzi? Z jedzeniem cyrk, ze spaniem też mam nadzieję że szybko sie wszystko uspokoi

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Irmith a ile mniej wiecej łazi spacerówka uzywana?

my do kąpieli mamy książeczke teka gumowa i mały ja wcina
Archi ała z tym termometrem, a to szklany jakis? czy to taki dla dzieci ?
Te które ja obserwowałam chodziły koło 400 - 500 na licytacjach.

Cytat:
Napisane przez Wuwka Pokaż wiadomość
Haj gerls

Modelka mała!

No to dobrze, że Franio je chociaż mleko moje dziecko odmawia mleka na trzeźwo tzn. tylko w nocy wypije jak jest półprzytomna

Wiem jak się czujesz z tym wyrywaniem. Zanim się tu rozgadałam to robiłam kilka podejść ale warto było bo mi tu dobrze z dziewczynami, taka miła odskocznia i gratuluję pozytywnych zmian menu

Uuuu, całe szczęście, że szybko zareagowałaś teraz w termometrach jest coś innego niż rtęć i akurat w tym momencie zapomniałam jak to się nazywa...

No i oczywiście obowiązkowo kciuki żeby Cię przelicytowali !

MamoZo no ta Twoja córka ostatnio myli dzień z nocą :P jak zasypia na noc to pewnie myśli, że to drzemka
Właśnie bo jeszcze niedawno Zosieńka była śpiochem wątkowym, coś jej się przestawiło chyba

Dzi ękuję za kciuki w sprawie przelicytowania jest szansa złapać szympansa ostro licytują

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:39   #1517
mama zosi
Zakorzenienie

poszłam dziś spać o 4! Zośka stwierdziła że po co spać jak można się bawić.

a pewnie jeszcze byśmy spały, gdyby nie telefon kuriera, czy ktoś będzie w domu

jestem ledwo żywa, ale trzymam się myśli, że niedługo przyjdzie Zośki krzesełko i choć przez chwilę będziemy mieć radochę.

Klion, Ty tu pisz i nie przejmuj się że z doskoku

Sharifa, Zośka też dłużej śpi głównie dlatego, że jak się przebudzi o 6-7 to dostaje cycka i dalej śpi, często i do 10.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Irmith, kiedy kończy się licytacja?
Stary 2012-06-14, 09:53   #1518
klion78
Zadomowienie

Cytat:

Hej dlaczego glupio? jestes tu z nami na watku, masz ochote to piszesz i koniec i kojarzymy, jasne ze kojarzymy no to super ze sie udalo zachowac rytuał wiesz, kazdy robi jak uwaza, mysle ze nie ma nic zlego ze sie daje owocka przed snem a probowalas np dac jakas chrupke? albo biszkopcika? do owocka?
Głupio bo jesteście tu tak długo, przeżyłyście razem pierwsze mdłości, kopniaki, porody a ja się tu nagle wcinam. Ale jesteście dla mnie ogromną skarbnicą wiedzy i nawet jeśli się nie odzywam to i tak podczytuję.
Nie zacytowało mi się ale pytałaś jeszcze czy podaję chrupki lub biszkopty. Chrupki kukurydziane mały uwielbia (choć ostatnio głównie łamać i kruszyć) a biszkopcików nie podaję ze względu na skazę małego
Cytat:

hej..kolejność wydaje się ok..ja daję podobnie tylko nie ma mleka po obiedzie a sam deserek...jak nic mu nie jest, to czemu nie podawać owocków?choć może lepiej samą kaszkę, bardziej sycące..sie mi tak zdaje..
Cytat:
my akurat dajemy na noc kaszke, ale tak naprawde kazdy żołądeczek jest zupelnie inny, moze akurat tym owockiem dzidzi jest nasycone? pewnie jest skoro jest si
kaszkę daję rano, a ponieważ mam wrażenie że trochę zatwardza koopkę nie chcę jej dawzć już po raz drugi (przez skazę mam ograniczone pole manewru z kaszkami i daję Sinclac tylko). Do owocków dodaję kaszkę z glutenem (to tak ok. 19-tej) a potem jeszcze ok. 22.00 daję mleko z kleikiem na spaniu.

Cytat:
Mnie też kuszą takie koktaile. Ostatnio myślę czy nie zrobić takiej "bazy a'la mlecznej" z sinlacu. On jest pyszny i chyba może "poudawać" mleko.
Cytat:
Mnie jedni mówią żeby próbować podawać coś mlecznego, inni że mam czekać do roczku.
Cytat:
All the time
Mnie też ....
Cytat:
powiem ci, że teraz lekarze każdą wysypkę biorą jako skazę czy nietolerancję...a skoro daję jej rzeczy z nabiałem i jak narazie jest dobrze, to chciałabym jej spróbować zmienić mleko na inne...w piątek idę do lekarki to pogadam z nią o tym...zresztą mój bratanek tez pil nutrę, bratowa mu dawała rózne rzeczy i jak miał 10mies zmieniła mleko na Hipp i też jest dobrze....i bądź tu człowieku mądry
Dokładnie ... mi też wmówili tą skazę ... nie daję nic z mlekiem, a tak naprawdę nie wiem czy on tą skazę miał. Nie miał żadnych oznak poza małą plamką na policzku i nieładnymi kupkami które jednak mogą wynikać z bakterii którą ma w układzie pokarmowym. No i badanie krwi sugerowało jakąś alergię.
Cytat:
Moja cudowna córka obudziła się prawie dwie godziny temu i spać jak na razie się nie wybiera już półtorej godziny obgryza smoczek i mruczy pod nosem w leżaczku, bo w łóżeczku czy na rękach był ryk i histeria. Także siedzimy sobie obie i czekamy na cud
Za nami też ciężka noc. mały bardzo kaszlał, myślę że to dlatego że spał z otwartą buzią i robiło mu się sucho w ustach, bo tak jakby odkaszliwał ale i tak nie spałam prawie całą noc. W ogóle zauważyłam u niego ostatnio brak śliny i suchość w buźce. I zastanawiam się co to oznacza

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Miałam jeszcze coś napisać ... wczoraj Tż był cały dzień w pracy i ja chyba po raz pierwszy spędziłam cały dzień sam na sam z małym. I tu chciałabym paść na kolana przed wszystkimi dziewczynami które wychowują dzieci same. Ja byłam pod koniec dnia tak umęczona, że myślałam że padnę. Mój Tż jakoś szczególnie nie poświęca się dziecku, ale przynajmniej coś poda, przyniesie, zabawi gdy chcę iść siku, itp. A tu wszystko sama, co jest tym trudniejsze, że mój synek nie może być sam dłużej niż 5 sekund bo ryczy w niebogłosy.
Stary 2012-06-14, 10:15   #1519
Wuwka
Raczkowanie

Klion suchość w buźce? a nie ma on czasami stanu podgorączkowego? bo wtedy może wysychać w ustach. Pije więcej w ciągu dnia?
A może suche powietrze?
Moja córka często popija i w nocy niestety też budzi się i chce popić wody przegotowanej, pomimo nawilżacza włączonego całą noc i wietrzenia
Wuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 10:18   #1520
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
poszłam dziś spać o 4! Zośka stwierdziła że po co spać jak można się bawić.

a pewnie jeszcze byśmy spały, gdyby nie telefon kuriera, czy ktoś będzie w domu

jestem ledwo żywa, ale trzymam się myśli, że niedługo przyjdzie Zośki krzesełko i choć przez chwilę będziemy mieć radochę.

Klion, Ty tu pisz i nie przejmuj się że z doskoku

Sharifa, Zośka też dłużej śpi głównie dlatego, że jak się przebudzi o 6-7 to dostaje cycka i dalej śpi, często i do 10.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Irmith, kiedy kończy się licytacja?
Oj kochana Ty byś tylko spała i spała a ona ma tyyyyle do odkrycia a kurier zawsze dzwoni wtedy kiedy nie trzeba

Licytacja jest do jutra do 22 ale widze że już ktoś licytuje na wysokości mojej kwoty maks

Cytat:
1. Głupio bo jesteście tu tak długo, przeżyłyście razem pierwsze mdłości, kopniaki, porody a ja się tu nagle wcinam. Ale jesteście dla mnie ogromną skarbnicą wiedzy i nawet jeśli się nie odzywam to i tak podczytuję.
Nie zacytowało mi się ale pytałaś jeszcze czy podaję chrupki lub biszkopty. Chrupki kukurydziane mały uwielbia (choć ostatnio głównie łamać i kruszyć) a biszkopcików nie podaję ze względu na skazę małego

kaszkę daję rano, a ponieważ mam wrażenie że trochę zatwardza koopkę nie chcę jej dawzć już po raz drugi (przez skazę mam ograniczone pole manewru z kaszkami i daję Sinclac tylko). Do owocków dodaję kaszkę z glutenem (to tak ok. 19-tej) a potem jeszcze ok. 22.00 daję mleko z kleikiem na spaniu.

Mnie też kuszą takie koktaile. Ostatnio myślę czy nie zrobić takiej "bazy a'la mlecznej" z sinlacu. On jest pyszny i chyba może "poudawać" mleko.

Mnie jedni mówią żeby próbować podawać coś mlecznego, inni że mam czekać do roczku.

Mnie też ....

2. Dokładnie ... mi też wmówili tą skazę ... nie daję nic z mlekiem, a tak naprawdę nie wiem czy on tą skazę miał. Nie miał żadnych oznak poza małą plamką na policzku i nieładnymi kupkami które jednak mogą wynikać z bakterii którą ma w układzie pokarmowym. No i badanie krwi sugerowało jakąś alergię.

3. Za nami też ciężka noc. mały bardzo kaszlał, myślę że to dlatego że spał z otwartą buzią i robiło mu się sucho w ustach, bo tak jakby odkaszliwał ale i tak nie spałam prawie całą noc. W ogóle zauważyłam u niego ostatnio brak śliny i suchość w buźce. I zastanawiam się co to oznacza

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

4. Miałam jeszcze coś napisać ... wczoraj Tż był cały dzień w pracy i ja chyba po raz pierwszy spędziłam cały dzień sam na sam z małym. I tu chciałabym paść na kolana przed wszystkimi dziewczynami które wychowują dzieci same. Ja byłam pod koniec dnia tak umęczona, że myślałam że padnę. Mój Tż jakoś szczególnie nie poświęca się dziecku, ale przynajmniej coś poda, przyniesie, zabawi gdy chcę iść siku, itp. A tu wszystko sama, co jest tym trudniejsze, że mój synek nie może być sam dłużej niż 5 sekund bo ryczy w niebogłosy.
1. Kto od kiedy jest nie jest wcale istotne, ważne że jeszcze jesteśmy, gadamy, radzimy, wspieramy

2. Zdaniem mojego dermatologa skaza występuje u bardzo małej liczby dzieci, poprostu lekarze wrzucają wszystko do jednego wora. Moja malucha miała bardzo brzydką skórkę na łydkach, taką suchą, łuskowatą, pedi stwierdziła że to skaza zaleciła mi dietę i dała maść pośladkową do smarowania małej, nic to nie dało. Pojechałam sie skonsultować z dermatologiem i on dał jakąś inną maść robioną na zamówienie i pomogło, teraz tylko nawilżam kremem HUD SALVA i jest ok w ogóle dla mnie ten krem to kosmetyk wieku

3. Nocki współczuję - czyżby dziś pełnia była może nawilżacz by się przydał

4. Też znam niestety, jestem z małą większość dnia sama a jak mąż wraca z pracy to też pomaga symbolicznie zresztą wkurza mnie ta reklama w TV "tata ma urlopy i zwolnienia lekarskie" bo to 100% prawdy niestety. my tak naprawde mamy na głowie wszystko, dziecko pranie gotowanie sprzątanie, zakupy a chłop tylko zarabia

Czy wasze pociechy odkryły że mają włoski na głowie?? moja już tak

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-14, 10:28   #1521
mama zosi
Zakorzenienie

Klion, bycie samemu to kwestia wprawy i innej organizacji po prostu. Wierz mi, że jak byś musiała to byś dała radę! Choć nie ukrywam, ze po takich nocach lekko nie jest, choć zdążyłam już podłogi umyć, pranie wstawić, pozmywać i obrać marchewkę do zupy, a potem pewnie padnę z nią przy pierwszej jej drzemce. I tak dzień za dniem leci.

Irmith, Zośce też od razu wmawiała lekarka skazę, dała maść ze sterydami, kazała dietę zmienić, ale za namową położnej nie stosowałam się do tych zaleceń, smarowałam kremem przez nią poleconym i od wielu miesięcy po wysypce nie ma śladu.

No Zośka bardzo często głaszcze się po włosach, trzyma się za te dłuższe kosmyki, ale w naszym przypadku to zrozumiałe, bo my już warkocze zaraz będziemy zaplatać
Stary 2012-06-14, 10:39   #1522
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Oj kochana Ty byś tylko spała i spała a ona ma tyyyyle do odkrycia a kurier zawsze dzwoni wtedy kiedy nie trzeba

Licytacja jest do jutra do 22 ale widze że już ktoś licytuje na wysokości mojej kwoty maks

1. Kto od kiedy jest nie jest wcale istotne, ważne że jeszcze jesteśmy, gadamy, radzimy, wspieramy

2. Zdaniem mojego dermatologa skaza występuje u bardzo małej liczby dzieci, poprostu lekarze wrzucają wszystko do jednego wora. Moja malucha miała bardzo brzydką skórkę na łydkach, taką suchą, łuskowatą, pedi stwierdziła że to skaza zaleciła mi dietę i dała maść pośladkową do smarowania małej, nic to nie dało. Pojechałam sie skonsultować z dermatologiem i on dał jakąś inną maść robioną na zamówienie i pomogło, teraz tylko nawilżam kremem HUD SALVA i jest ok w ogóle dla mnie ten krem to kosmetyk wieku

3. Nocki współczuję - czyżby dziś pełnia była może nawilżacz by się przydał

4. Też znam niestety, jestem z małą większość dnia sama a jak mąż wraca z pracy to też pomaga symbolicznie zresztą wkurza mnie ta reklama w TV "tata ma urlopy i zwolnienia lekarskie" bo to 100% prawdy niestety. my tak naprawde mamy na głowie wszystko, dziecko pranie gotowanie sprzątanie, zakupy a chłop tylko zarabia

tak włosy mamy i się za nie ciągniemy

w ogóle mojemu dziecka przeszkadza od paru dni wszystko co jest zapinane na zamek - ciągnie to masakrycznie i drze się żeby ściągnąć

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 10:51   #1523
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dzien dobry, wpadam bez cytowania, bo od 2 dni mam slabego neta i mnie szlag juz trafia jak w sobote nie dam rady obejrzec meczu to chyba kogos

Ancia - Ty pisalas kiedys, ze chcesz Frankowi przesunac pobudke na pozniejsza i ja Ci wtedy odpowiedzialam, ze moja sie budzi zawsze kolo 6 niezaleznie od tego o ktorej pojdzie spac i ze chyba nie z glodu, bo grzecznie czeka na sniadanko.

No to dzisiaj zrobilam eksperyment - zwloklam sie z lozka jak tylko sie obudzila, zrobilam kaszke, zjadla i znowu zasnela na godzine. Poszla spac wczoraj o 21, wiec moze budzi sie o 6 z przyzwyczajenia Moze sprobuj dac nad ranem mleko i sprawdzisz czy Franek jeszcze pospi.
Nic mi nie mow o necie bo mi co chwile rozlacza; ostatnio pol dnia probowalam sie polaczyc a to cholerstwo ni hu hu

Cytat:
Głupio bo jesteście tu tak długo, przeżyłyście razem pierwsze mdłości, kopniaki, porody a ja się tu nagle wcinam. Ale jesteście dla mnie ogromną skarbnicą wiedzy i nawet jeśli się nie odzywam to i tak podczytuję.

Mnie też ....

Dokładnie ... mi też wmówili tą skazę ... nie daję nic z mlekiem, a tak naprawdę nie wiem czy on tą skazę miał. Nie miał żadnych oznak poza małą plamką na policzku i nieładnymi kupkami które jednak mogą wynikać z bakterii którą ma w układzie pokarmowym. No i badanie krwi sugerowało jakąś alergię.

Za nami też ciężka noc. mały bardzo kaszlał, myślę że to dlatego że spał z otwartą buzią i robiło mu się sucho w ustach, bo tak jakby odkaszliwał ale i tak nie spałam prawie całą noc. W ogóle zauważyłam u niego ostatnio brak śliny i suchość w buźce. I zastanawiam się co to oznacza

Miałam jeszcze coś napisać ... wczoraj Tż był cały dzień w pracy i ja chyba po raz pierwszy spędziłam cały dzień sam na sam z małym. I tu chciałabym paść na kolana przed wszystkimi dziewczynami które wychowują dzieci same. Ja byłam pod koniec dnia tak umęczona, że myślałam że padnę. Mój Tż jakoś szczególnie nie poświęca się dziecku, ale przynajmniej coś poda, przyniesie, zabawi gdy chcę iść siku, itp. A tu wszystko sama, co jest tym trudniejsze, że mój synek nie może być sam dłużej niż 5 sekund bo ryczy w niebogłosy.
Sprobuje na wszystko odpisac, jak mi sie nie uda to bedzie w nastepnym poscie

1. Nic sie nie wcinasz, dołączylas do nas wiec uwazam ze jestes tak samo "naszym czlowkiem" wiesz o co mi chodzi. Kazda z nas byla kiedys nowa, wiec naprawde przestan myslec w ten sposob tylko pisz jak najczesciej
2.Mikul ma alergie na mleko a i tak mu podaje biszkopty, plus ostatnimi czasy duzo truskawek po ktorych alleluja-nie wyszlo zadne uczulenie, moze sprobuj troszeczke tego biszkopcika i zobaczysz czy sa jakies zmiany na skorce?
3. Temat kaszki w naszym wypadku jest wieczorem z racji tego ze jest to syte papu i raczej nie powinnas sie martwic ze kaszka zatwardza koopke, przynajmniej ja nie zauwazylam, ale my mamy kaszke bobovity wiec moze dlatego.
4. Ja chyba za jakies czas sprobuje jednak troszke koktajlu; pedi mowi ze MIkul ma byc na pepti do roku ale tak mysle ze skoro ladnie przyswaja wszystkie inne rzeczy to mozna chyba troszke sprobowac i obserwowac?
5. Sprobuj nawilżyc powietrze, wstaw miske z woda do pokoju na przyklad
6. Dalabys rade mamy ktore pracuja sa podziwiane przez mamy ktore sa w domu i na odwrot, kazda z mam odwala kawal ciezkiej pracy

Cytat:

Zgadzam sie z tym wrzucaniem do jednego worka a moja pedi to w ogole jest bardzo ksiazkowa i bardzo apodaktyczna w wielu kwestiach
Moj smyk jakis czasu temu odkryl pisiorka

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

w ogóle mojemu dziecka przeszkadza od paru dni wszystko co jest zapinane na zamek - ciągnie to masakrycznie i drze się żeby ściągnąć
Taaaa, fascynacja zameczkami, suwakami jest porażajaca ostatnio Mikul sie dorwal do mojej bluzki ktora miala kieszonke na suwak, siedzial obok mnie i sie tym bawil

Edytowane przez lullaby_ml
Czas edycji: 2012-06-14 o 10:57
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 10:52   #1524
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Klion, bycie samemu to kwestia wprawy i innej organizacji po prostu. Wierz mi, że jak byś musiała to byś dała radę! Choć nie ukrywam, ze po takich nocach lekko nie jest, choć zdążyłam już podłogi umyć, pranie wstawić, pozmywać i obrać marchewkę do zupy, a potem pewnie padnę z nią przy pierwszej jej drzemce. I tak dzień za dniem leci.

Kochana dla mnie jesteś tytanka, respect

Irmith, Zośce też od razu wmawiała lekarka skazę, dała maść ze sterydami, kazała dietę zmienić, ale za namową położnej nie stosowałam się do tych zaleceń, smarowałam kremem przez nią poleconym i od wielu miesięcy po wysypce nie ma śladu.

Właśnie dlatego ja naszej pedi nic nie mówię o tym że podaje małej do wieczornego mleka kaszkę hippa taką ze słoiczka ze zwykłym mm dzielę słoiczek na 3 wieczory i jeden mamy już zjedzony, jak narazie nic sie nie dzieje

No Zośka bardzo często głaszcze się po włosach, trzyma się za te dłuższe kosmyki, ale w naszym przypadku to zrozumiałe, bo my już warkocze zaraz będziemy zaplatać
Twoja Zosieńka ma bardzo długie włoski i chyba takie gęstsze oj te warkoczyki to bedzie coś cudownego

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

Uważaj na to, mój mąż ma w pracy kolege który boi się guzików wiem wiem to okropne tak sie podśmiewać ale jakoś nie mogę przestać

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-14, 10:52   #1525
lullaby_ml
Zakorzenienie

A w ogole dzien dobry wszytskim komus druga kawke?
Stary 2012-06-14, 10:55   #1526
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
dobry mi mi ja tam kawki nigdy nie odmawiam

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-14, 10:58   #1527
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
dobry mi mi ja tam kawki nigdy nie odmawiam
Juz lecę
Stary 2012-06-14, 11:01   #1528
danika
Zakorzenienie

Cytat:
i ja sie podepne bo właśnie w pracy popijam i podczytuje

aha, sorry, że tak z wypalę, ale mamy skazowców, np. Klion pisłaś, że możesz dawać tylko Sinlac. Ale jakies mleko przeciez dzieci piją, Pepti np, to przeciez możecie na tym mleku zrobić kaszkę bezmleczną np z Holle są takie fajne nie słodzone. Drogie sa ale Sinlac tez tani nie jest a są mniam, nawet na wodzie moja jada z dodatkiem owoców
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 11:04   #1529
mama zosi
Zakorzenienie

Jest i krzesełko zabieram się za składanie
Stary 2012-06-14, 11:04   #1530
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
i ja sie podepne bo właśnie w pracy popijam i podczytuje

aha, sorry, że tak z wypalę, ale mamy skazowców, np. Klion pisłaś, że możesz dawać tylko Sinlac. Ale jakies mleko przeciez dzieci piją, Pepti np, to przeciez możecie na tym mleku zrobić kaszkę bezmleczną np z Holle są takie fajne nie słodzone. Drogie sa ale Sinlac tez tani nie jest a są mniam, nawet na wodzie moja jada z dodatkiem owoców
Juz robie
ja wlasnie robie kaszke na tym obrzydliwym pepti

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości