Koty część IV - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 20:05   #3781
monika_sonia
KOTerator

Dot.: Koty część IV

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Monika, ale z tego co kojarzę, Twoje koty jadły kiedyś zbożowe karmy, nie? Dopiero jakiś czas temu je przestawiłaś?
Sonia jest z kwietnia 2010, u mnie do stycznia 2011 nie miał mnie kto uświadomić, więc jadła suche RC Kitten. Od półtora roku je suche bezzbożówki, jadła już chyba wszystkie dostępne na rynku, najlepiej wchodzi Applaws, Orijen i Wild Cat. Od prawie roku je też mokre bezzbożówki, do września jadła RC Ultra Light, bo tylko to łaskawie jadła. Milka od dnia kiedy wróciła do domu ze szpitala je tylko bezzbożówki, u mnie nigdy nie jadła zbożówki a co jadła wcześniej, tego nie wiem.

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:26   #3782
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Esfira - dziękuję za konkretne wyjaśnienie.

Brakuje mi rzetelnych badań z wieloma potwierdzonymi przypadkami zachorowań wskazujących, że stosowanie karm zbożowych w zalecanych dawkach prowadzi u zdrowych kotów do ciężkich chorób. Nie wiem, czy w ogóle takie badania były wykonywane. Jest wiele publikacji wskazujących na wpływ karmy na np. otyłość, ale nie znalazłam takich, które są sensownie przeprowadzone i dowodzą, że zbożówki są niebezpieczne.

Zwierzęta barfowe też miewają nadwagę i chore nerki, sporo jest też doniesień o niekorzystnym wpływie na pracę nerek i jelit, więc zachowuję umiar w zachwycaniu się tą dietą. Większość grubych kotów "zbożowych" jest najzwyczajniej w świecie przekarmiana, np. poprzednik Szarika miał stale pełną miskę i przekraczał normę chyba trzykrotnie, aż w końcu ważył 10 kg i jak spadł z okna, to nie miał szans.

Wyjaśnienia, że koty na wolności zjadają myszki i ptaszki nie są dla mnie przekonujące, bo nie dowodzą, że taki RC jest zły, okropny i na pewno kot zachoruje, jak będzie go jadł. Jest to owszem logicznie uargumentowana zachęta do zmiany diety, ale nie dowód na szkodliwość innej.

Nie będę więc krytykować ani obrażać osób, które stosują karmy zbożowe uznanych marek, co na Miau jest nagminne.

PS. Piszę to na fali irytacji wywołanej wątkami na różnych forach, na które trafiłam szukając informacji o Porcie.
Dokładnie.
Ja odchudzałam mojego Majla poprzez podawanie karmy light raz dziennie wieczorem. Dodatkowo wprowadziłam 2 razy dziennie dłuższe spacery. Majlo również biegał po podwórku i ogródku, żeby nie było, że brałam na spacery, żeby tylko schudł

I po jakimś czasie zaczęłam się zastanawiać, jak to było: czy Majlo schudł z 10 kg na 7 dzięki karmie light, czy można było tylko wprowadzić ograniczenie karmy (dodaję, że miał ciągle w misce, ale nie wyjadał usilnie) i spacery? Czy może jednak te 3 rzeczy połączone dały taki efekt?

Ja wkurzałam się tak odnośnie kolb dla papug. Podejrzewam, że to dzieci miały takie stwierdzenia, że kolby dla papug są szkodliwe, bo ptaki po nich zdychają. Momento, kolby najczęściej spajane są miodem, którego nadmiar powoduje otłuszczenie wątroby/serca . Jeśli ktoś codziennie podawał papugom kolby + inne przysmaki, to co się dziwić

Problemem też jest niewiedza sprzedających karmy. Pamiętam, jak trzymając koszatniczki chciałam w zoologu podstawowego pokarmu dla nich. Sprzedawczyni przyniosła taki pokarm jak dla chomika, świnek. Dopiero po długim czasie, tu na wizażu dowiedziałam się, że podstawowym pokarmem dla nich jest... siano

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Jak już kiedyś tu pisałam, na takie badania musimy poczekać, może za kilka pokoleń kotów będzie można coś powiedzieć konkretnego i poprzeć to statystykami, a do tej pory trzeba mieć nadzieję, że się dobrze robi podając to, co się podaje.
Moja mama nie ma nic przeciwko temu, że kastrowałam kocury , że trzymamy w domu, że kupuję karmę taką a taką jeśli jest dużo tańszych(np. PF jest droższy od KK czy Whiskasa).
Ale sama mówiła, jak jeszcze była dzieckiem, że koty , niestety, w większości przypadkach jak sobie coś upolowały to wtedy zjadły, słowa 'kastracja' nikt nie słyszał, dostawały mleko krowie, nie wspominając o wielu innych rzeczach. O, np. niewypuszczaniu kota z domu, szczepieniu, prowadzeniu na smyczy .

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Olivvek Pokaż wiadomość
W rękawicę jeszcze bym uwierzyła, ale taśma?? Chyba by trzeba było cały karton kupić od razu, nie wyobrażam sobie tego
To Cię zaskoczę, bo zanim znalazłyśmy z mamą rolki, używałyśmy taśmy

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Sonia jest z kwietnia 2010, u mnie do stycznia 2011 nie miał mnie kto uświadomić, więc jadła suche RC Kitten. Od półtora roku je suche bezzbożówki, jadła już chyba wszystkie dostępne na rynku, najlepiej wchodzi Applaws, Orijen i Wild Cat. Od prawie roku je też mokre bezzbożówki, do września jadła RC Ultra Light, bo tylko to łaskawie jadła. Milka od dnia kiedy wróciła do domu ze szpitala je tylko bezzbożówki, u mnie nigdy nie jadła zbożówki a co jadła wcześniej, tego nie wiem.
Acha.
Co do ostatniego zdania- może lepiej nie wiedzieć...
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:27   #3783
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Acha.
Co do ostatniego zdania- może lepiej nie wiedzieć...
Milka jest bardzo mała, trzy kilo nawet jak na kotkę bez łapki to mało chyba Być może to przez niedożywienie przez pierwsze pół roku, jej matka też pewnie była niedożywiona i skutki jakieś muszą być

Stary 2012-06-13, 20:37   #3784
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
A co to za obróżka? Nie widać jej dokładnie. Jest do kupienia w MP? Mówiłaś, że ładna to bym pooglądała dokładnie co to i co panienki na to .
Taka http://sklep.modernpet.pl/main/produ...id_category=27
Niestety na minimalnym ustawieniu jest za duża, założyłam mu tylko do zdjęć. Trochę był zdezorientowany dzwoneczkiem, więc cyknęłam szybko parę i zdjęłam.
Cytat:
Jak piszecie, z zewnątrz wygląda na zdrowego, ostatnio miał pobieranie krwi. Wtedy jednak był chory, miał za mało - cholera, ciągle zapominam. Jak kot powinien mieć czegoś 5000 tys. to on miał ledwie 1,5 tysiąca. Jak wyczytałam w książce, domyśliłam się, że wteka podejrzewała jakąś chorobę zakaźną, bo pierwsze o co zapytała, to czy kot jest wychodzący. Jak powiedziałam, że moje nie wychodzą, to była zdziwiona.
Mam nadzieję, że nie leukocyty, bo to by rzucało podejrzenie białaczki...
Stary 2012-06-13, 20:41   #3785
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Milka jest bardzo mała, trzy kilo nawet jak na kotkę bez łapki to mało chyba Być może to przez niedożywienie przez pierwsze pół roku, jej matka też pewnie była niedożywiona i skutki jakieś muszą być
Moja Luna jest drobną koteczką, ale absolutnie w normie. Waży 3.5 kg - i weterynarz pochwalił jej dobrą linię

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:56   #3786
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:

Nie będę więc krytykować ani obrażać osób, które stosują karmy zbożowe uznanych marek, co na Miau jest nagminne.

PS. Piszę to na fali irytacji wywołanej wątkami na różnych forach, na które trafiłam szukając informacji o Porcie.
A już myślałam, że tylko ja miałam takie odczucia
Swoją drogą - super obróżka.

Co do sierści i odkłaczania - mój za nic w świecie nie daje się czesać. Zużyłam już z tysiąc rolek, może rzeczywiście spróbuję wrzucić to do pralki zdejmując trochę mokrą rękawicą. (niby takie oczywiste, a na to nie wpadłam)

Nimfa20 - Twój makrelą 'pogardził', Blancik (tak, Luby nadał imię kotu Blancik choć dla mnie zostanie Cokotem) olał [na szczęście nie dosłownie] wątróbkę.

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:09   #3787
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Taka http://sklep.modernpet.pl/main/produ...id_category=27
Niestety na minimalnym ustawieniu jest za duża, założyłam mu tylko do zdjęć. Trochę był zdezorientowany dzwoneczkiem, więc cyknęłam szybko parę i zdjęłam.
Rozmiar uniwersalny a za duża , to dobrze, że jej nie kupiłaś bo byś ładnie żałowała .

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość
Trzeba było wcześniej mówić, to bym się nie produkowała z tymi karmami dla nerkowców i uropetem.

Stary 2012-06-13, 21:11   #3788
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Rozmiar uniwersalny a za duża , to dobrze, że jej nie kupiłaś bo byś ładnie żałowała .

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Trzeba było wcześniej mówić, to bym się nie produkowała z tymi karmami dla nerkowców i uropetem.
Nie chodzi o Twoje "produkowanie się", tylko o podejście na innych forach.

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:27   #3789
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą - super obróżka.

Co do sierści i odkłaczania - mój za nic w świecie nie daje się czesać. Zużyłam już z tysiąc rolek, może rzeczywiście spróbuję wrzucić to do pralki zdejmując trochę mokrą rękawicą. (niby takie oczywiste, a na to nie wpadłam)

Nimfa20 - Twój makrelą 'pogardził', Blancik (tak, Luby nadał imię kotu Blancik choć dla mnie zostanie Cokotem) olał [na szczęście nie dosłownie] wątróbkę.
Co do oczyszczania z futra odzieży ja kupiłam takie cuś i nawet przyzwoicie zbiera.
http://allegro.pl/szczotka-do-zbiera...397560502.html

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:34   #3790
monika_sonia
KOTerator

Panna Milka bawi się Milka a Sonia chce już spać, więc się żegnamy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1214.jpg (76,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1014.jpg (55,4 KB, 16 załadowań)

Stary 2012-06-13, 22:33   #3791
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
niee, trzy kilo to zwyczajna drobna koteczka, nie szukałabym tu drugiego dna i skutków jej przeszłości

Dobranoc

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 23:09   #3792
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
A jest miziasty? Mój daje się czesać, jak się go trochę pogłaszcze, podrapie... wtedy mu wszystko jedno, czy dłoń, czy szczota.
Cytat:
Blancik - ha, ha!

Mój je wszystko. Ostatnio nawet Ziwi Peak zjada bez gadania.
Cytat:
Nie chodzi o Twoje "produkowanie się", tylko o podejście na innych forach.
Tak, dzisiaj przeczytałam parę pyskówek na najbardziej znanym kocim forum. Skrajność.
Stary 2012-06-13, 23:27   #3793
misiadelko
BAN stały

Hej, mam siedmiomiesięcznego kocura, bardzo często jeździmy, ładujemy więc do do transportera (inaczej chodziłby nam po głowach), ale kot jest bardzo nerwowy, potrafi przez 5 godzin (!!!) miauczeć, prychać, rzucać się... Myśleliśmy, że z czasem mu przejdzie, ale mimo, iż od pięciu miesięcy jeździ z nami co najmniej 60 km tygodniowo (a zdarza się, że jedziemy z nim po 300 km w jedną stronę), kot nie uspokaja się. Na postojach nie je, nie pije, wsadzany do kuwety nie załatwia się, jedynie na smyczy ciągnie z ciekawością by wszystko obwąchać. Wsadzamy go z trudnością znowu do transportera i włącza się syrena, wyje całą drogę.
Ponieważ pod koniec czerwca znowu czeka nas podróż na Mazury, szukałam czegoś co pomogłoby nam znieść podróż, znalazłam coś takiego: http://www.psiaki.pl/sklep/product_i...oducts_id/1517
Miałyście z tym styczność? Sprawdziło się?
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 23:59   #3794
Malla
Nie depcze krokusów

Hej, nie mam szelek, bo jeżdżę ze swoim kociskiem pociągiem, ale również podróż wynosi ponad 5 godzin (5 w samym pociągu, a jeszcze dojazd na dworzec i do domu).

Nie wymuszam na nim kuwetkowania, bo jest zestresowany, a podróż planuję na godziny, w których zwykle śpi. Czekam, aż się załatwi przed podróżą albo próbuję to na nim wymusić.

Trzymam go na kolanach, z palcami włożonymi przez kratki drzwiczek do transportera - to chyba ważne dla niego, bo zasypia przytulony do moich palców. Połowę czasu przesypia, połowę miauczy. A w domu zachowuje się, jakby nic się nie stało.
Stary 2012-06-14, 00:41   #3795
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Panna Milka bawi się Milka a Sonia chce już spać, więc się żegnamy.
Ojejko, Milka jak kocie dziecko Sonia majestat jak nic
Miziam na dobranoc

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
(..)
To Cię zaskoczę, bo zanim znalazłyśmy z mamą rolki, używałyśmy taśmy [COLOR="Silver"]
(...)
Ja nie mogę podziwiam za wytrwałość

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Hej, mam siedmiomiesięcznego kocura, bardzo często jeździmy, ładujemy więc do do transportera (inaczej chodziłby nam po głowach), ale kot jest bardzo nerwowy, potrafi przez 5 godzin (!!!) miauczeć, prychać, rzucać się... Myśleliśmy, że z czasem mu przejdzie, ale mimo, iż od pięciu miesięcy jeździ z nami co najmniej 60 km tygodniowo (a zdarza się, że jedziemy z nim po 300 km w jedną stronę), kot nie uspokaja się. Na postojach nie je, nie pije, wsadzany do kuwety nie załatwia się, jedynie na smyczy ciągnie z ciekawością by wszystko obwąchać. Wsadzamy go z trudnością znowu do transportera i włącza się syrena, wyje całą drogę.
Ponieważ pod koniec czerwca znowu czeka nas podróż na Mazury, szukałam czegoś co pomogłoby nam znieść podróż, znalazłam coś takiego: http://www.psiaki.pl/sklep/product_i...oducts_id/1517
A próbowałaś kocurka oswajać z transporterem? Czy tak został tam wpakowany bezpośrednio przed podróżą i się zraził od tego bym zaczęła- żeby polubił to miejsce i poczuł się tam bezpieczny. Teoretyzuję, bo z moimi jeszcze przez to nie przechodziłam.
Stary 2012-06-14, 00:43   #3796
Madzik_2905
Raczkowanie

Mój maluch dzisiaj zrobił sobie wycieczkę po dworze, wystarczyło zostawić otwarte drzwi na chwilę i wyczaił, złapałam go umorusanego i przeżył pierwszą kąpiel. Nie wiedziałam, że małe koty są takie silne ! Całą rękę mam podrapaną :/
Madzik_2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 01:59   #3797
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzik_2905 Pokaż wiadomość
Mój maluch dzisiaj zrobił sobie wycieczkę po dworze, wystarczyło zostawić otwarte drzwi na chwilę i wyczaił, złapałam go umorusanego i przeżył pierwszą kąpiel. Nie wiedziałam, że małe koty są takie silne ! Całą rękę mam podrapaną :/
To przed tą kąpielą tak się bronił?

My już też się kładziemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Spimy.jpg (111,9 KB, 6 załadowań)
Stary 2012-06-14, 06:20   #3798
Olivvek
Zadomowienie

Ja ^?*/@>&~ !! Zostałam dzisiaj obudzona zamaszystym baranem w nos
dzięki, Srajtku
Idę spać dalej.
Stary 2012-06-14, 08:20   #3799
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
szelki do samochodu są dobre, ale trzeba się liczyć z sierścią kota w całym samochodzie :/ jak już Olivvek pisała, spróbuj oswajać kota z transporterem- postaw go w widocznym miejscu, żeby kot w domu mógł go obwąchać, włóż do środka jakiś przysmak i zachęcaj do wchodzenia do środka

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:14   #3800
kasiazabrze
Raczkowanie

Witam, u nas w końcu skończyły się choroby, starszy poszedł do przedszkola. Młodszy właśnie ogląda baje.
Dodaje kilka zdjęć naszej gwiazdy, która uwielbia budzić nas koło 6 na myzianie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-05-28 15.11.39.jpg (78,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-06-07 15.14.56.jpg (108,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-06-07 16.53.55.jpg (87,1 KB, 23 załadowań)
kasiazabrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:21   #3801
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam dokładnie takie szelki ale nie przypinam Horusa nimi - używam ich raczej jako normalnych szelek. U nas kot chodzi swobodnie po samochodzie, lezy na tylnej półce ale i tak całą drogę krzyczy. Z tym że jak jechalismy nam morze to skorzystał z kuwety. Obowiązek pilnowanie spoczywał na mnie bo TŻ prowadził a Horus chciał wejść na deskę rozdzielczą Transporter na pewno jest bezpieczniejszy ale on krzyczy i w nim i bez niego.
Jest Feliway w sprayu do samochodów - może to trochę uspokoić kota. Można tak jak pisały dziewczyny przyzwyczajać powoli do transporterka. Można chyba taką klatkę do samochodu też mieć. Ale gwarancji że kot polubi podróże to chyba nie ma.

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:28   #3802
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Ja ^?*/@>&~ !! Zostałam dzisiaj obudzona zamaszystym baranem w nos
dzięki, Srajtku
Idę spać dalej.
Ja też! Śpię sobie, a tu bum! Odwróciłam głowę, coś mi przebiegło po plecach i bum! Zakryłam się poduszką, coś pod nią wlazło i bum!
Cytat:
Może przynajmniej odwidzi mu się wagarowanie...
Stary 2012-06-14, 09:42   #3803
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Tak, dzisiaj przeczytałam parę pyskówek na najbardziej znanym kocim forum. Skrajność.
Trzeba uważać też kogo się czyta, bo pamiętam jak ja byłam "ofiarą" takiej pyskówki na miau z tym, że nic z tego mądrego nie wyniosłam wtedy a później na innym forum najgłośniej krzycząca przyznała się, że tymczasowo karmi koty mokrymi zbożówkami dla psa...

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Ojejko, Milka jak kocie dziecko Sonia majestat jak nic

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Jest Feliway w sprayu do samochodów
Próbowała któraś już może? Działa?

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
szelki do samochodu są dobre, ale trzeba się liczyć z sierścią kota w całym samochodzie :/
Są jeszcze takie maty/pokrowce do samochodu, żeby sierść nie została .

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiazabrze Pokaż wiadomość
Dodaje kilka zdjęć naszej gwiazdy, która uwielbia budzić nas koło 6 na myzianie.
Ładna gwiazda i brawo , że daje Pańci pospać do 6, nie każdy ma takie szczęście .

Stary 2012-06-14, 09:52   #3804
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
i brawo , że daje Pańci pospać do 6, nie każdy ma takie szczęście .
...i że budzi na mizianie, a nie walki z niewidzialnymi potworami na kołdrze...
Stary 2012-06-14, 10:04   #3805
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
...i że budzi na mizianie, a nie walki z niewidzialnymi potworami na kołdrze...
Malla ale takie niewidzialne potwory to są gorsze od odkurzacza

Mój facebook
Stary 2012-06-14, 10:22   #3806
kasiazabrze
Raczkowanie

Pewnie że wole myzianie od walki z potworami łóżkowymi. najlepsze w tym jest że mruczeć zaczyna z połowy pokoju nim któreś z nas zdąży ją pogłaskać, jakby dawała znak : uwaga chce być myziana
Teraz bawi się kartonem po starym krzesełku od młodszego , który po dłuższej przewie wyciągłam spowrotem na salony
kasiazabrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 11:30   #3807
Anitast
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, u nas w końcu skończyły się choroby, starszy poszedł do przedszkola. Młodszy właśnie ogląda baje.
Tez to znam moja Giulietta potrafi o 5 ej juz chodzic i gruchac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9556.jpg (35,9 KB, 14 załadowań)
Stary 2012-06-14, 11:35   #3808
Madzik_2905
Raczkowanie

Cytat:
To przed tą kąpielą tak się bronił?

tak przed kąpielą Mam taką nadzieję, że się oduczy, bo potrafi nawet wyskoczyć jak ktoś popchnie drzwi, żeby się zamknęły. Nie wiem skąd u niego wtedy tylko szybkości

u mnie też dzisiaj pobudka po 6 ale nie na mizianie, trzeba było powywalać wszystko z reklamówki, wywalić śmietnik, pobawić się śmieciami i butelkami
Madzik_2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 11:45   #3809
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Malla ale takie niewidzialne potwory to są gorsze od odkurzacza
Czasem jak się zjeży patrząc gdzieś w przestrzeń pokoju, to aż mam ciary... Może niewidzialne tylko dla mnie?
Cytat:
Teraz bawi się kartonem po starym krzesełku od młodszego , który po dłuższej przewie wyciągłam spowrotem na salony
Kartony są super, u mnie od razu idą na przemiał, tylko troty co chwilę zbieram.
Cytat:
Nie wiem skąd u niego wtedy tylko szybkości
Odpowiednio zmotywowany człowiek też może znaleźć w sobie nieznane pokłady siły.
Cytat:
u mnie też dzisiaj pobudka po 6 ale nie na mizianie, trzeba było powywalać wszystko z reklamówki, wywalić śmietnik, pobawić się śmieciami i butelkami
U mnie była pobudka o 4:40, ale na szczęście na mizianie.
Stary 2012-06-14, 12:05   #3810
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Czasem jak się zjeży patrząc gdzieś w przestrzeń pokoju, to aż mam ciary... Może niewidzialne tylko dla mnie?
Malla może duchy widzi sprawdz co masz pod podłogą

Cytat:
U mnie była pobudka o 4:40, ale na szczęście na mizianie.
Mi dziś kochany kotek dał pospać do 6.30 Ale wczoraj pobudka o 4 - skakanie po nas, drapanie żaluzji i krzyki a nawet próby gryzienia. Nie wiem czy był głodny czy znudzony?

Mój facebook
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości