|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Hej,
nasza nocka w miarę standardowe dwie pobudki i potem ładne zasypianie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Załączam zdjęcie tareczki do przecierania np jabłka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A skąd Kajula taką flagę ekstra miała? ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas dziś tak samo oczywiście ![]() ![]() Laura jeszcze nie chce chwytać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawe urządzenie ![]() ![]() Hej, hej, heloł ![]() niewyspana jestem, bo dziecko od 2.30 wierciło się ciągle i ze mną w łóżku musiała być, na siłę jakoś ją usypiałam, ale było to spanie po 15 min i oczywiście od 6.00 już nie ma mowy, że uleży spokojnie. Oczywiście zwalam na skok 12 tygodnia ![]() ![]() zaraz zbieram się na ostatni egzamin. Trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#1594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Pani dostała 4 lata temu od mamy a mama kupiła w sklepie tzw gospodarstwie domowym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u nas nocka normalnie rewelacyjna ![]() ![]() POtem następne karmienie o 8.30 i teraz gada do lampy.... A jak ją dokarmiam na śpiocha o 23, to potrafi się o 2 obudzić ![]() Chyba zacznę karmić dokładnie na żądanie a nie będę patrzeć, że jeszcze chwilę żeby dotrzymała, to będzie 2,5 godz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
mam tareczkę też ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evvcia mi jeszcze pióra nie lecą zbytnio, ale na dniach spodziewam się opadów z włosow ![]() ![]() Monia dobra decyzja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() u nas nocka w miare ok mlody zasnal bo wielkim marudzeniu o 20 na pol godziny po czym obudzil sie z placzem to go wzielam i zasnal na rekach wiec sie polozylam z nim i spalismy do 23.00 ![]() ![]() czy waszym dziecia tez sie cos sni? mlody wczoraj cos przezywal przes sen a pozniej sie usmiechal |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Zakorzenienie
|
aaaa to taka
![]() Evciu, tez uwazam jak Konia ze niestety ale specyfiki na wlosy u nas nie pomoga bo to sprawka hormonow. Pocieszajace jest to ze ponoc te wlosy odrastaja ![]() ![]() Bylam juz z mala na poltoragodzinnym spacerku ![]() Nocka w miare, o 1 jedzonko (zauwazylam ze jak wieczorem zje wczesniej jak o 21 to budzi sie 1-2 na jedzenie, a jak o 22 ja nakarmie to spi do prawie 5 czesto ... ) i pozniej o 6.30, ale cyrkowala i wypila tylko 100 ml. Zaraz powinna sie budzic glodna, to ja przebiore i nakarmie. Tak czytalam ostatnio jak probujecie wdrozyc ten Prosty plan w zycie i w sumie jak pomysle to u nas samo sie tak wyrobilo ze jest jedzenie. aktywnosc i spanie... ale to od moze 2-3 tygodni tak jest. W ogole wczoraj niunka skonczyla 14 tygodni ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
znalazlam rymowanki dla dzieci
![]() ja nie pamietalam wszystkich ![]() u nas jest 16 tygodni i mamy skok rozwojowy chyba bo mlody marudzi codziennie od paru dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 | |
Gang Iren
|
Dzien dobry!Nocka super,zasnal o 23,pobudka o 4 i o 8
![]() Teraz znowu spi,wiec mam czas na kawke i wizaz ![]() Karolca i Evvcia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W Polsce tez mam taka ![]() Jak polece to musze ja znalezc i przywiezc,ja mialam na niej tarte jabluszko,Wiki miala,teraz kolej na Eryka bedzie ![]()
![]() |
#1603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Masz racje to dzieci rosna a my sie nie starzejemy ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też chyba skok. Mała źle śpi, zasypia koszmarnie, je często, na cycu by wisiał ciągle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() emigra 15 tyg rozpędziłam sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jestem MEGA szczesliwa i wyspana dzis. Ania 1 raz 'przespala nocke' czyli zasnela ok 20-21, dostala butelke na spiocha o 23 i do 7 rano nie bylo karmienia! Do 3.40 spala kamieniem a potem do rana z 3 razy smok wystarczyl ![]() ![]() A z innych radosci to z 3 dni temu przewrocila sie z brzucha na plecy (biedna uderzyla glowa dosc mocno przy tym i buuuu rozplakala sie). No i trzyma grzechotke jak jej w lapke wlozyc, chwiejnie i pewnie dosc przypadkowo jeszcze, ale trzyma. Moze sie zanosi na leworecznosc bo lewa raczke ma jakby ciut sprawniejsza i ja wlasnie do buzi pcha ![]() Cytrynka, dzieki za linka, musze powiekszyc moj repertuar piosenkowo-wierszykowy bo TZ marudzi ze juz przeginam z Zuzia-lalka nieduza :P Karolca, buziaki dla Ewelinki z okazji 12 tygodni ![]() Gadacie sobie o tareczkach... ja sie juz nie moge doczekac wprowadzania nowych pokarmow, choc u nas to pewnie jeszcze dobre 3 meisiace nim cokolwiek zaczniemy. Ale bardzo mnie ciekawi jak A. zaeaguje na nowe smaki ![]() Milego dnia wszystkim, my idziemy dzis na wazenie, nan nadzieje ze znow bedzie ladny przyrost ![]() Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-06-14 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Cytrynka moja Andrea wczoraj tak przez sen płakała, że aż mi łzy do oczu napłynęły. Tak mi jej strasznie szkoda było a ona dalej spała i jej ten sen nie obudził. Na szczęście później zaczęła się przez sen śmiać na głos. |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz jak TŻ podawał mu to wypluł zabawnie to wyglądało ![]() A te strupki to Oskar też ma teraz już mniej ale jeszcze tydzień temu miał na całym czole i między brwiami u Nas pomogła oliwka na wacik i lekkie przecieranie. Cytat:
![]() ![]() fajnie że pogoda Wam dopisuje u Nas od 2 dni leje ![]() Evvcia dla Laury ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobry ![]() U Nas Oskar wczoraj skończył 8 tygodni a w poniedziałek będzie miał już 2 miesiące a pamietam jak z brzuchem latałam ![]() U Nas karmienie o 19.30 ok.20.30 Oskar zasnal potem pobudka o 1 , 3.30 i od 5 do 9 spal przy cycku gdzie o 9 taki ryk na głód po 10 teraz zasnal i przed chwila znów głodny. rozbawia mnie mój syn bo jak biore go na rece a on jest głodny to zachowuje sie jak piesek główka mi leci do cycka a noskiem tak jakby wachał gdzie tan sutek jest ![]() dzis na 14.30 mam wizyte u gina a potem przychodzi kumpela i zmieniam fryzurke ![]() ps. dziewczyny jakie pomysły na prezent z okazji 1 rocznicy slubu ?? za miesiac mam i nie mam pomysłu ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-06-14 o 10:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |
Gang Iren
|
Cytat:
U nas tez lewa raczka jest w buzi,poza przypadkami gdy z glodu laduje obie raczki.Wiki jest leworeczna,to moze i Eryk bedzie ![]() I ja tez nie moge sie doczekac wprowadzania nowych pokarmow i tez tego jak bedzie siedzial i juz reka nie bedzie bolec od podtrzymywania Kluska mojego oraz zabaw roznych z nim,jak juz tak na serio zacznie sie interesowac zabawkami.Czlowiek roznych rzeczy nie moze sie doczekac,a w sumie tak szybko mija ten okres niemowlecy. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Mialam pisac,ze zaczela nam sie ciemieniucha ![]() Na razie traktuje ja oliwka i wyczesuje delikatnie i czekam za specyfikiem specjalnym na to,bo zamowilam z ebaya.Poza tym Eryk w nocy strasznie rzygal,fontanna lecialo z niego,a po wszystkim byl bardzo zadowolony,smial sie.Widocznie ulzylo mu.
![]() |
#1611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
zapisałam małego na usg główki na poniedziałek
![]() u nas tez ciemieniucha :/ o matko jak mnie moja matka zirytowała dzis, dzwoni do mnie i pyta sie jak młody to jej mowie ze marudzi i w nocy budzi sie z płaczem a ona do mnie ze go rozpieściłam itp i czemu jeszcze nie zadzwoniłam zapisać go na usg, jak ja dopiero o 11.00 sie ubrałam bo młody zasnął ![]() ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-06-14 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | ||
Zakorzenienie
|
hehe tak myslalam
![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez mam za miesiac rocznice... a nawet dwie ![]() ![]() Cytat:
Karolca gratki 12 tygodnia i tego ile rzeczy Ewelinka juz potrafi ![]() Zzera mnie ciekawosc ile Jula wazy i jaka juz jest dluga ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Zadomowienie
|
Oj, dziewczyny, współczuję sytuacji z TŻami... mój na szczęście jak już wróci do domu z pracy (a nieraz wraca ok19) to chętnie zajmuje się Hanią... choć nie było tak od początku więc może to kwestia czasu.
Mój załapał, że Mu szkoda tracić tych wszystkich nowych umiejętności Hani po którymś wyjeździe służbowym - nie było Go trzy dni i wtedy właśnie Hania zaczęła się świadomie uśmiechać... no i Go to złamało. Teraz nawet jak jest padnięty po pracy, to bierze ode mnie Hanię. Nie zawsze sobie radzi z Jej płaczem, ale próbuje i nawet jak w końcu stwierdza, że Mu szkoda, że tak płacze i oddaje Maleńką mnie, to siedzi i się przygląda co ja robię, "żeby się w końcu nauczyć" ![]() A co do zasypiania dzieci i płaczu... Hania ostatnio musiała przynajmniej pół godziny płakać przed zaśnięciem... a ja dziś odkryłam patent na moje dziecko ![]() Otóż przy pierwszym ziewaniu wkładam Hanię w chustę i sobie z NIą chodzę powolutku i coś robię w domu (jak jest przed zasypianiem, to próbuje się wyswobodzić z chusty, bo chciałaby się powiercić). Jak widzę, że zaczyna powoli odpływać, idę z NIą do sypialni i powolutku delikatnie rozwiązuję chustę i odkładam Ją do łóżeczka... Wtedy Hania powolutku sobie zasypia w łóżeczku, a ja omijam te Jej półgodzinne płacze ![]() Dziś już dwa razy się tak udało Ją położyć - i za pierwszym razem pospała 45min, gdzie pierwsza drzemka trwała z reguły 15minut. Tak więc udało mi się połączyć chustę z zasadami Tracy Hogg, która też na początku każe siedzieć z dzieckiem, głaskać po pleckach i szuszać... i odłożyć zanim zaśnie... Normalnie ta chusta to niesamowity wynalazek... i jak się zrobi troszkę ładniej, to spróbuję spacerkó z chustą... A teraz idę robić obiadek, bo w końcu mam na to czas i siłę - normalnie o tej porze już byłam zmęczona |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Praca jest wazna,ale przeciez rodzina tez... Byl wlasnie listonosz i juz sie ze mnie smieje,bo codzien w sumie przychodzi,a czesto z nareczem paczek.Jestem uzalezniona od ebaya.Dzis sie rozpedzilam i zabraklo mi srodkow na koncie.Dobrze,ze jutro swieze pieniazki ![]()
![]() |
#1617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja musze przystopowac z zakupami, bo zauwazylam ze nie ma dnia zebym czegos online nie zamowila ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że na dłuższą metę się ten sposób sprawdzi, bo to mi pozwala sporo w domu zrobić a przy okazji uspokaja Małą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() u nas nocka wygladala nastepujaco, mateuszek spał od 19 do 24 , zjadł i dalej spal do 5 , po 5 usnal jeszcze na poltorej godziny a pozniej musialam sie z nim pobawic , wiec gadalismy sobie dobre dwie godzinki ![]() u nas z witaminkami nie ma problemu, mam wrazenie ze Mateusz zje wszystko co mu dam ![]() ![]() dziewczyny u nas tez Mateusz strasznie marudzi przed spaniem, czasami to tak placze ze nie moge go uspokoic, az w koncu pada i spi. czekam na TZ i jedziemy na zakupy , a poznije moze cos zjesc na miescie. Milego dnia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.