Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź 2011! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł
Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 2 7,14%
Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują 1 3,57%
Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek 14 50,00%
Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy 2 7,14%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek 4 14,29%
Mamy wrześniowo październikowe 2011 5 17,86%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 11:59   #1561
klion78
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
i ja sie podepne bo właśnie w pracy popijam i podczytuje

aha, sorry, że tak z wypalę, ale mamy skazowców, np. Klion pisłaś, że możesz dawać tylko Sinlac. Ale jakies mleko przeciez dzieci piją, Pepti np, to przeciez możecie na tym mleku zrobić kaszkę bezmleczną np z Holle są takie fajne nie słodzone. Drogie sa ale Sinlac tez tani nie jest a są mniam, nawet na wodzie moja jada z dodatkiem owoców
Jak już wcześniej pisałam każda kaszka na nutramigenie smakuje jak ... nutramigen czyli obrzydliwie. A ponieważ chcę małemu choć trochę urozmaicać smaki poza butelką nie chcę mu podawać nic co jest na nutramigenie.
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Pepti smierdzi i jest paskudne w smaku, malo tego-kiedys jak zrobilam kaszke to chcialam sprobowac czy nie za goraca i powiem jedno-fuj a Mikul sie zajada, no ale coz, o gustach i smakach sie nie dyskutuje
bebiko HA?
Wierz mi kochana Pepti w porównaniu do Nutramigenu jest przepyszne. My byliśmy na Pepti ale ze względu na koopy kazano nam przejść na Nutrę.
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Dzieki Ci o dobra kobieto

Dokładnie, ja małej gotuję kaszkę manną na gęsto a ostatnio nawet ryż do deserku próbowałam na pepti. do tego ucierałam jabłuszko, ostatnio były truskawki ugniatane, a jak nie mam pomysłu to pół słoiczka deserku dużego dodaję z taką kaszką na pepti i jest ok a i posiłek bardziej wartościowy niż na wodzie

czekamy z niecierpliwością na fociorki i relacje

no cóż pyszne nie jest ale nutra chyba gorsze nie wiem, mi pepti rybką daje
Smaku Nutramigenu nie jest w stanie nic złagodzić. Próbowałam wszystkiego, ale on ma tak przeszywający smak że suma sumarum czegokolwiek nie dodasz to i tak wszystko smakuje Nutramigenem.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Klion jasne że pisz popieram to co wczesniej napisały dziewczyny
no i skleroza bo zapomniałam co tam jeszcze pisać miała ech

aaa co do skazy-mojej siostrze tez mówili że dziewczyny mają, ale moja sis dawała jesc normalnei i nagle skazy nie było hehehe a długo kupowała pepti i tylko na tym były dziewczyny potem stałe pokarmy normalnei wprowadziła i okazało sie ze to jednak nei skaza
No ja się ciągle zastanawiam czy my mamy tą skazę czy nie.
Stary 2012-06-14, 11:59   #1562
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź

Cytat:
taaa forum jest nie zastąpione

nie tej potrawy mąż stanowczo nie lubi ale szampan hmmmmmm nie no alkohol w weeken w tygodniu nie pijamy(no dobra czasem) ale jak ma na rano to ni epije bo rano samochodzikiem jezdzi a ostatnio jak po kolege jechał to miał kontrole dmuchna i potem dumny i blady :widzisz widzisz mam racje ze w tygodniu nei chce si enapic nic no cóż musze mu ta racje przyznac

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

widze Spray
co u Eryczka?

a i mam pytanie: ile sie czeka na dodanie tego producent an amamie z klasą???
Ze na co?
Stary 2012-06-14, 12:03   #1563
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ze na co?
ee tamm takie tam sprawy na mamie z klasą wózek chciałam zrecenzowac ale go ni ma wiec trzeba było dodac producenta, zgłosiłam a go dalej ni ma no i se tak myśle że może Sprayku wie ile sie czeka
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 12:03   #1564
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Aguś trzymać trzymać bo wtedy nówkę kupię matko jak was proszę o kciuki za przelicytowanie to jakos tak dziwnie się czuje, co to życie robi z człowiekiem
łoki to trzymam mocno za przelicytowanie
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 12:06   #1565
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Jak już wcześniej pisałam każda kaszka na nutramigenie smakuje jak ... nutramigen czyli obrzydliwie. A ponieważ chcę małemu choć trochę urozmaicać smaki poza butelką nie chcę mu podawać nic co jest na nutramigenie.

Wierz mi kochana Pepti w porównaniu do Nutramigenu jest przepyszne. My byliśmy na Pepti ale ze względu na koopy kazano nam przejść na Nutrę.

Smaku Nutramigenu nie jest w stanie nic złagodzić. Próbowałam wszystkiego, ale on ma tak przeszywający smak że suma sumarum czegokolwiek nie dodasz to i tak wszystko smakuje Nutramigenem.

No ja się ciągle zastanawiam czy my mamy tą skazę czy nie.
Moze po prostu delikatnie wprowadz jakas nowosc i zobaczysz co sie stanie?

Cytat:
ee tamm takie tam sprawy na mamie z klasą wózek chciałam zrecenzowac ale go ni ma wiec trzeba było dodac producenta, zgłosiłam a go dalej ni ma no i se tak myśle że może Sprayku wie ile sie czeka
Oj to ja nie pomoge

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

irmith kochana wybacz, ale nie moge z tego przelicytowania to czlek sie grzeje zeby cos wylicytowac a Ty na odwrot bo opatentowalas pomysl na podejscie swojego małża
Stary 2012-06-14, 12:09   #1566
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Oj to ja nie pomoge

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

irmith kochana wybacz, ale nie moge z tego przelicytowania to czlek sie grzeje zeby cos wylicytowac a Ty na odwrot bo opatentowalas pomysl na podejscie swojego małża
co nie, ja tez poluje nz okazje ale w sumei u Irmith tak aokazja to nie okazja bo wózek uzywany zakupi za 500 jak nei wiecej, nowy kosztuje 1000 i w zasadzie sznasa na sprzedanie go za około 500-600 zł jest duża:0
obserwowałam licytacje xladerów i zawsze szły w dośc ładnej cenie

a jaki kolor chcesz licytowac?
Stary 2012-06-14, 12:11   #1567
Wuwka
Raczkowanie

MamoZo doznałam olśnienia i przypomniało mi się o leku dla Twojej babci - udało się go poszukać? Jak ona się czuje?
Wuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 12:19   #1568
mama zosi
Zakorzenienie

Zo zasnęła, a ja zrobiłam sobie przerwę na kawę, bo to składanie to czarna magia, choć po długich bojach złożyłam stelaż i zamontowałam mechanizm co sam ma ją huśtać.
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 12:25   #1569
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

Oj to ja nie pomoge

No ja tak mam że muszę się nakombinować żeby tego mojego podejść, jak się uda po mojej myśli pewnie będzie zadowolony że koniec końców dobry interes zrobił

Cytat:
co nie, ja tez poluje nz okazje ale w sumei u Irmith tak aokazja to nie okazja bo wózek uzywany zakupi za 500 jak nei wiecej, nowy kosztuje 1000 i w zasadzie sznasa na sprzedanie go za około 500-600 zł jest duża:0
obserwowałam licytacje xladerów i zawsze szły w dośc ładnej cenie

a jaki kolor chcesz licytowac?
Ja dałam maksymalna kwotę 540+60 kurier więc razem 600 a nówka właśnie 1000 i to już z torbą śpiworkiem i jakimiś duperelkami. Xlandery wysoko chodzą bo są dobre, taką mam nadzieję

Kolorek na all jest jakiś taki czerwony z czarnymi dodatkami, w sklepie jest volcano

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 12:25   #1570
mama zosi
Zakorzenienie

Asia, a może makaron z łosoiem wędzonym i rucolą? Robi się to kwadrans, jest lekkie (bo pewnie po kolacji nie chcesz być objedzona ) i smakuje wyśmienicie.

Klion, nie było go we środę, bo miał ważniejsze sprawy - czytaj, pojechał sobie do Niemiec po motor.

Wuwka
, dziękuję że pytasz. Leku nie ma i nie zapowiada się by coś w najbliższym czasie miało się w tej kwestii zmienić, babcia ma wizytę u hematologa w przyszłym tygodniu i zobaczymy co zdecyduje. A czuje się średnio, bo prócz szpiczaka ma też inne swoje od lat leczone dolegliwości, które ostatnio się nasiliły plus jakby tego było mało zrobił się jej stan zapalny pod mostkiem i dentystka powiedziała, ze po 20 latach to już całkiem do wymiany jest.
Stary 2012-06-14, 12:28   #1571
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Uważaj żeby lęk przed suwakiem sie nie pogłębił i utrwalił żart ofc
ale ona się suwaka nie boi tylko nie chce go mieć na sobie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 12:33   #1572
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tak mam że muszę się nakombinować żeby tego mojego podejść, jak się uda po mojej myśli pewnie będzie zadowolony że koniec końców dobry interes zrobił

Ja dałam maksymalna kwotę 540+60 kurier więc razem 600 a nówka właśnie 1000 i to już z torbą śpiworkiem i jakimiś duperelkami. Xlandery wysoko chodzą bo są dobre, taką mam nadzieję

Kolorek na all jest jakiś taki czerwony z czarnymi dodatkami, w sklepie jest volcano
kochana a to ja go chyba widziała, a licytuje z 10 osób????
bo wiesz jak moge podpowiedziec to to jest starszy model i za taka cene to bardzo dużooo , jesli ten w sklepie mozesz miec za 1000 i to w dodatku rocznikowo lepszejszy szczera chęcią ściskam kciuki zeby ci eprzelicytowali

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Asia, a może makaron z łosoiem wędzonym i rucolą? Robi się to kwadrans, jest lekkie (bo pewnie po kolacji nie chcesz być objedzona ) i smakuje wyśmienicie.

Klion, nie było go we środę, bo miał ważniejsze sprawy - czytaj, pojechał sobie do Niemiec po motor.

Wuwka
, dziękuję że pytasz. Leku nie ma i nie zapowiada się by coś w najbliższym czasie miało się w tej kwestii zmienić, babcia ma wizytę u hematologa w przyszłym tygodniu i zobaczymy co zdecyduje. A czuje się średnio, bo prócz szpiczaka ma też inne swoje od lat leczone dolegliwości, które ostatnio się nasiliły plus jakby tego było mało zrobił się jej stan zapalny pod mostkiem i dentystka powiedziała, ze po 20 latach to już całkiem do wymiany jest.
mniam, głodna sie robie taki makaron to bym wsuneła no nic zobacze co bedzie w sklepie bo za daleko jezdzic mi sie nei chce
dzieki za rady wszelakie

kurde dawno nei byłam a młodym u lekarza, chyba sie wybiore takkontrolnie bo nei wiem ile waży ale se jeszcze zadryndam najpierw pogadac ot tak mam taka fajna usługe w medicoverze ze jesteśmy z młodym objeci takim programem i jak mam jakieś pytania i watpliwosci to moge dzwonic a tam mi lekarka albo inny specjalista odpowie na kazde pytanie i se tak mysle czy czymś ich nie pomeczyc hehehehe
Stary 2012-06-14, 12:35   #1573
Wuwka
Raczkowanie

MamoZo sprawa okropna bardzo przykre to wszystko jest, człowiek choruje i można by mu jakoś pomóc to nie bo nie ma lekarstwa. A z tym mostkiem to na pewno bardzo bolesna sprawa, wiem, że są jakieś płyny apteczne do smarowania takich "odleżyn poprotezowych". Trzymam kciuki żeby jakoś się ułożyło!
Stary 2012-06-14, 12:35   #1574
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
brzmi smakowicie
hmm...a odezwał sie od tego czasu coś?czy znowu cisza?
Wuwka, dziękuję że pytasz. Leku nie ma i nie zapowiada się by coś w najbliższym czasie miało się w tej kwestii zmienić, babcia ma wizytę u hematologa w przyszłym tygodniu i zobaczymy co zdecyduje. A czuje się średnio, bo prócz szpiczaka ma też inne swoje od lat leczone dolegliwości, które ostatnio się nasiliły plus jakby tego było mało zrobił się jej stan zapalny pod mostkiem i dentystka powiedziała, ze po 20 latach to już całkiem do wymiany jest.
qrcze niedobrze..jak jedno źle to reszta też sie sypie...no ale jest szansa, że będzie mogła inny lek przyjmować?

idę z moja marudką na spacer więc miłego popołudnia maminki
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 12:42   #1575
mama zosi
Zakorzenienie

Asia, korzystałam z Medicoveru jak mieszkałam w Warszawie i moim zdaniem opieka jest na najwyższym poziomie!

Aguś, odzywa się, odzywa. Ale co mi po tym?

Wuwka, no wierzę, że jakoś się ułoży wszystko, ale ona już uprawia czarnowidztwo i trudno się z nią rozmawia.
Stary 2012-06-14, 12:44   #1576
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
kochana a to ja go chyba widziała, a licytuje z 10 osób????
bo wiesz jak moge podpowiedziec to to jest starszy model i za taka cene to bardzo dużooo , jesli ten w sklepie mozesz miec za 1000 i to w dodatku rocznikowo lepszejszy szczera chęcią ściskam kciuki zeby ci eprzelicytowali

No właśnie do mojego nie trafia argument że oni z roku na rok ulepszają ten model a po czym poznałaś że to starszy model? myślisz że może być spora różnica? ja mam nadzieję że jednak mnie przebiją, już aukcja stoi na 540

mniam, głodna sie robie taki makaron to bym wsuneła no nic zobacze co bedzie w sklepie bo za daleko jezdzic mi sie nei chce
dzieki za rady wszelakie

kurde dawno nei byłam a młodym u lekarza, chyba sie wybiore takkontrolnie bo nei wiem ile waży ale se jeszcze zadryndam najpierw pogadac ot tak mam taka fajna usługe w medicoverze ze jesteśmy z młodym objeci takim programem i jak mam jakieś pytania i watpliwosci to moge dzwonic a tam mi lekarka albo inny specjalista odpowie na kazde pytanie i se tak mysle czy czymś ich nie pomeczyc hehehehe
fajna opcja

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
qrcze niedobrze..jak jedno źle to reszta też sie sypie...no ale jest szansa, że będzie mogła inny lek przyjmować?

idę z moja marudką na spacer więc miłego popołudnia maminki
Kiedyś słyszałam że nieszczęścia nie chodzą parami tylko zapieprzają stadami

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-14, 12:46   #1577
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
fajna opcja

Kiedyś słyszałam że nieszczęścia nie chodzą parami tylko zapieprzają stadami
ejj no co w końcu płace za to a nigdy nie korzystam a teraz troche pytan bym miała

a co do wózka to po znaczku i napisie ale w samym modelu chyba niewiele jest zmian
Stary 2012-06-14, 12:51   #1578
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Heheh na przykład co na obiad

Czyli w razie jak go jednak wygram to wielkiej tragedii nie będzie tak na oko nie wygląda najźlej

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-14, 12:53   #1579
Wuwka
Raczkowanie

Siedziałam sobie na all na aukcjach kończących się i trafiła mi się używka-perełka... chyba agus mówiła o tym wózku

musiałam się pochwalić, bo cieszę się jak glupek
Stary 2012-06-14, 12:55   #1580
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Heheh na przykład co na obiad

Czyli w razie jak go jednak wygram to wielkiej tragedii nie będzie tak na oko nie wygląda najźlej
pewnei by sie zdziwili, ale powaznei mówiac nawiązując do obiadu to o zywieniu młodego juz jak najbardziej

a wózek wygląda bardzo dobrze wiec jak wygrasz to w sumie nie będzie źle i na pewno wam posłuży

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Wuwka Pokaż wiadomość
Siedziałam sobie na all na aukcjach kończących się i trafiła mi się używka-perełka... chyba agus mówiła o tym wózku

już upolowany? jak tak to
Stary 2012-06-14, 12:58   #1581
mama zosi
Zakorzenienie

No musze się pochwalić, skończyłam i nawet sama się huśta, genialne to

jak się Zo obudzi to zrobimy pierwszy test z nią
Stary 2012-06-14, 12:58   #1582
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzieć najedzony i wlasnie pije sobie herbatke
Stary 2012-06-14, 12:58   #1583
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

no proszę

Cytat:
pewnei by sie zdziwili, ale powaznei mówiac nawiązując do obiadu to o zywieniu młodego juz jak najbardziej

a wózek wygląda bardzo dobrze wiec jak wygrasz to w sumie nie będzie źle i na pewno wam posłuży

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

już upolowany? jak tak to
Kochana jeśli masz taką opcję to korzystaj, tylko żeby mądrze radzili bo u mnie w przychodni to bzdury na kiju opowiadali :/

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-14, 13:00   #1584
mama zosi
Zakorzenienie

Wuwka, no super ten wózek, gratuluję. Ale czy naszej Agi przypadkiem nie przelicytowałaś?
Stary 2012-06-14, 13:04   #1585
lullaby_ml
Zakorzenienie

wuwka fajny jest
Stary 2012-06-14, 13:06   #1586
Wuwka
Raczkowanie

Nie ma na all nicków a pozatym to chyba nikt nie licytował teraz ze mną - aga jakby wiedziała, że się kończy aukcja to by na spacer nie poszła chyba
Stary 2012-06-14, 13:07   #1587
agnyska81
Zakorzenienie

Melduję, że wszyscy żywi, choć mogłoby być lepiej Wczoraj był dzień mega maruda (z jedną małą drzemką rano i z marnym jedzeniem), z apogeum wieczorem. Mały zasnął dopiero po 22 i pospał ok. godziny, po czym dalej ryk do pierwszej. Noc miałam prawie bezsenną, a Benik się ciągle kręcił i rzucał po mnie, co chwilę popłakiwał i nie dało się go uspokoić. Dziś katar po pas i temperatura. Nie wiem czy to zęby, bo nie da sobie zajrzeć, tylko od razu bek Ale przynajmniej obudził się w dobrym humorze, je, zdremnął się nawet. Dobrze, że dziś nie piątek, to w razie W jutro jeszcze zdążę do lekarza.
Wczoraj usiłowałam coś nadrobić, ale nie było szans Dziś też pewnie nie, bo jestem sama. Machamy

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:08   #1588
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma na all nicków a pozatym to chyba nikt nie licytował teraz ze mną - aga jakby wiedziała, że się kończy aukcja to by na spacer nie poszła chyba
pewnie tak, luz
tak mi się po prostu skojarzyło, bo wydaje mi się, że ona jakiś taki właśnie licytowała

no i czekam aż moja panienka się obudzi bo już ją chcę w ta huśtawkę włożyć! ale jestem straszna
Stary 2012-06-14, 13:10   #1589
Wuwka
Raczkowanie

teraz Zo będzie się huśtać i huśtać i huśtać i hustać i ..... huśtać
Stary 2012-06-14, 13:12   #1590
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
teraz Zo będzie się huśtać i huśtać i huśtać i hustać i ..... huśtać
no zobaczymy, bo może być ryk i tyle mojej radości

Agnyska
, zdrowia życzymy!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości